Hali!
Halacska!
Mi az a ridonlikent? Nekem még nem esett le
Vagy nem is kéne?
Gumicukor!
Én is nagyon boldog szülinapot kívánok, isten éltessen sokáig!
BAnyóci!
Ne aggódj, nem sokáig rugja ki a ház oldalát.
Ti se maradtok egybe örökre
Én momentán örülök, hogy vége ennek a terhességnek...is... Így a 3. után, már tényleg terhes volt a terhesség a végén. Az tuti, hogy most egy jó nagy szünetet tervezek, remélem a fogigátló rendesen végzi majd a dolgát.
Szilcsike!
Most olvasom, hogy sorstársak vagyunk, nekem Gabi pörög 11 éjfélig... De a héten besokalltunk. Legalábbis én nagyon. Úgyhogy este 10-kor ágyba dugom, illetve áttessékelem a sajátjába. De tegnap is 6x! ébresztett meg a halovány nyafogása, hogy anyuuuu pisilni kell, anyuuu nem mehetek át a te ágyadba? Egy szobába alszunk még, tehát messze se vagyok tőle, de valamikor muszáj aludni is, főleg, hogy a kicsi Geri meg 3 óránként ébred kajálni... és persze ki az aki elsőnek fentvan és utolsónak alszik el? Hát én
Kataa!
De jó neked
Iigy-irigy sasha
Enyim Gabi őrült hisztis mióta Geri megszületett. Illetve agresszív lett. Pl, itthon a Danival, az oviban meg ismét nem kezelhető. A héten is az ovonéni felkapta és mondta neki, hogy átviszi a Zita nénihez, mert ő már nem bír vele... persze Zita néni egy légynek se tudna ártani és kinézetre se mumus, de valamit ki kellett találni már mert nem bírtak vele. Úgyhogy most Zita néni szegényke mumus lett
Magdi!
Nekem 16 évesen jöttek ki a bölcsesség fogaim. Egymás után, de kettő egyszerre jött. Az érzés azonos volt. Az egész álkapcsom fájt és a végén már szinte zsibbadt a nyomástól. Sokáig eltartott mire kijöttek, mert nem volt szabad az útjuk, el kellett nyomi a többi fogat is ugye... Na meg az apró kis túhegyes fogcsücskök nagyon szúrták az ínyemet ott hátul a "sarokban" és sokáig azt hittem, hogy így marad. De aztán ahogy használatba lettek azok is véve úgy koptak, gömbölyödtek, most már nincs velük panasz. Végül mégiscsak elfértek. Nem emlékszem pontosan mennyi idő volt amígy ilyen rossz volt, de arra emlékszem, hogy több hétig tartott... vagy még tovább... 16 évesen volt más dolgom is
A lényeg, hogy elvileg a bölcsesség fogakkal van az embernek 32 foga, tehát normál esetben nem kell vele semmit csinálni, de ahogy olvasom sokakat megszabadítanak tőle. Szerintem nézesd meg, de lehetőleg olyan dokival, aki nem akarja kikapni azonnal mert neki az pénz!
Most olvasom a többiek hozzászólásait... ezek szerint én szerencsés voltam, hogy még kamaszkoromban kijöttek és jó helyre? Igaz engem fogorvoshoz 6 lóval se lehetett volna elrángatni akkoriban, úgy féltem
Ilke!
Úgy sajnálom, hogy ilyen betegség ledöntött! De legalább Lili meggyógyult (kop-kop-kop)
Jó talizást lányok, én ehhez nagyon lusta vagyok
És úgyis csak agyonidegelném magam. A Gabi olyan kis agresszív, illetve miután feloldódik minden játékot elvesz bárkitől, ha ő úgy gondolja, hogy most épp neki is azzal van kedve játszani és ha rászólok, még ő hisztizik és veri magát a födlhöz. A Dani tündér, megy a nagyobb gyerkekhez és próbál játszani, a Geri meghát még kicsi, csak nagy cicifüggő, úgyhogy rohanhatnék kétfelé egy cicin csüngő babával... Ithhon így szoktam
Tegnap végre eljutottam az oviba. Merthogy a párom hozza-viszi és ő nemigen kérdez az ovonénikntől semmit és mikor volt a szülői azon sem akart ott maradni...
Így tök jó, hogy bementem az oviba. Direkt alvásidőben,hogy tudjak dumálni a Gabiról, hogy mi újság vele. Merthogy oviváltásról volt szó, meg a kiscsoport ismétléséről, és hogy változott-e ez a félév óta. Nem. Gabi ismét zizzencs, ráadásul a Cini is ismét jár oviba ami tök jó, mert nem beteg már, én ennek örülök, csakhát nem férnek meg egymással. Ovonéni elmondta, hogy Gabi nem vesz résztsemmiben és csak 1-2 játékkal játszik, de akkor azt igyekeznek neki biztosítani, hogy háborítatlanul. Tehát tudják ők, hogy ha a Gabi leveszi a polcról azt a játékot, akkor ő azzal el tud mélyülni és nem hagyják, hogy a többi gyerek elvegye tőle, vagy zargassák. Nagyon ügyes a kirakókban, többrészes puzzlekat kirak. Pl itthon is a 30 db-osat, az oviban nem tudom mekkora van. De ez csak 1.
Javasolják, hogy ha már évvesztes, akkor inkább a kiscsoportot járja újra, mert a középsőben, már elvárások vannak, míg itt a játszani tanulás az elsődleges és hát valljuk be nem tud öltözködni sem. Az a kérés, hogy vegye le a pólóját... hát multkor 1 óra alatt nem bírtam levetetni vele. Hiába akartam segíteni, hogy megmutatom és együtt, visitozott, hisztizett és egyáltalán nem is akarta megpróbálni. És mivel jövő héten van a beiratás, ezért muszáj voltam bemenni és dumálni velük. Nem lettem nyugodt, sőt aggódom a Gabi kis lelkéért, mert úgy tünik valami megviseli, talán hogy ismét kistesója érkezett. A DAni az más, úgy vettem észre, hogy neki már! 1 hét után természetes, hogy itt a Geri, mintha midig is itt lett volna. Ovonő is mondta, hogy, igen, mert még kicsi és egynek tekinti magát vele... Érdekes. Mindenesetre most GAbipátyolgatás megy ezerrel, bár nagyon nehéz feladat még ez is, és főként azért, mert apa nem érti ezt meg, anyós, meg kapásból lehülyézte az óvónőket, hogy a Gabinak semmi baja és mi az, hogy nem ovodaérett és egyébként is... Szóval erről ennyit. Rám marad a család felé a türemlem szajkózása, ha a Gabi nyafog, nyávog, rosszkedvű, vagy hisztis, vagy verekszik, vagy mindent elvesz a Danitól... Hiába vagyok én is ingerült egy idő után mégis még apát is nekem kell csititgatni, hogy türelem-türelem... Miért nem értik meg, hogy segíteni kell a gyereknek, nem pedig átnézni a problémán? Õk miért nem érzik, hogy valami nem jó? Vagy miért nem látják? És még én vagyok a hülye, mert még az óvónőkkel is egyetértek! Na jó megyek, mert lassan ébredezik a család.
sasha