Új privát üzeneted érkezett!

Mirosz!
Nem tudom,írt-e valaki betegségi kérdés ügyben, de Nikinozsótól kellene megkérdezned! Szerintem, szívzörej, esetleg valamilyen fertőzés...

Kép
rayo
 
 


Hildus!
Hol vagy??????? MI újság?????????

Kép
rayo
 
 


Töltike!
Az én lányomnak is nagyon érzékeny a bőre, úgyhogy csak sensitive (fehér flakonos) öblítőt használhatok, mert olyan pöttyök lesznek az egész testén amit ruha ér mint a melegkiütés.

Jiny!
Valószinüleg hasfájás. Általában 3 hónapos korra elmúlik. Tudom, hogy nagyon rossz amikor nem tudsz segíteni annak a picurkának de ki kell bírni.
Én sírva szaladtam át a szomszédba a pár hetes fiammal egy 3 gyerekes anyukához, mert tehetetlennek éreztem magam. Õ meg nevetve nondta, hogy sétálgassak vele. Úgyhogy minden este róttam a köröket a babakocsival, meg apával autókáztunk, de ahogy a mozgás megszünt a békésen szunyókáló kisbabából, ordító kisördög lett.A doktornéni írt fel valami keveréket amitől enyhültek a panaszok, de az édeskömény tea is használt.

Reggel megálmodtam, hogy Amnerisék hazajönnek. Úgy látszik már annyit szurkoltam a picurkájának, hogy Megéreztem a jó hírt.

Zussi!
Ne legyél elkeseredve, hidd el eljön a te babád is. anyu mindíg azt mondja-Türömolajat kell rákenni.Úgyhogy csak türelem.

Az újaknak üdvözlet és mindenkinek szép estét kívánok!

A lányom a napközibe folyamatosan ilyen dícséreteket kap- Példamutató étkezéséért különleges dícséretben részesítem.
A nyugdíjas napközistanító néni nagyon szereti, mert nem éppen válogatós és ehhez még egy filigránt alkat.(írigy is vagyok rá)
simineni
 
 

 
 

Sziasztok!

Alexa 78- üdv. közöttünk, remélem mihamarabb meglesznek a papírjaitok, rámenősnek kell lenni, mert hajlamosak üldögélni a rajta. Mi is a bp-i TEGYESZ-nél végeztük a tanfolyamot és nagyon jó volt, de az Ágacskáról tényleg csupa jót hallani.

Végre megkaptuk az örökbefogadási határozatunkat, már hívtam is az anyakönyvi hivatalt. Úgy jártunk, hogy elment az ügyintézőnk és ha én nem telefonálok kitudja meddig nem foglalkoztak volna az ügyünkkel. Mikor reklamáltam, azt mondták, hogy 800 ügy maradt utána és egyébként ne izguljunk hisz a lányok nálunk vannak. Jó mi? Mondtam májusban lesz a keresztelő, kell az új anyakönyv. Ez hatott, rá pár napra megküldték.

Jiny- nálunk a lányok ugyanígy hajnalban voltak nyűgösek, az etetés után 1,5-2 óra volt mire elaludtak. Kb. 1 hónapig tartott, fokozatosan csökkent az időtartam és egyre későbbre tolódott. Most a reggeli etetés előtt és után a legéberebbek, de ez már nem nyűgösség. Ilyenkor bevesszük őket a nagy ágyba, pucérkodunk, tornázunk és nagyokat vigyorgunk!
Nekünk a cumi és a járkálás segített, nem lehetett megállni, rázni kellett a popójukat. Tudom Dóri nem szereti a rázkódást.
Egyébként mi 6:20-kor születtünk, lehet összefüggés, hisz éjfélkor mentünk fel a szülőszobára és a 3-4 közötti időszak volt a legnehezebb, az életetadó addigra nagyon elfáradt. Utána már két fájás között sikerült mindkettőnknek elaludni, nagyon érdekes volt, mert tudtam mikor kell a kezem nyújtani felé, mert itt a következő fájás, akkor ébredtem meg amikor épp kellett. Bocsi, de olyan jó visszaemlékezni!!!!

Tirza- először bennünk is ezért volt bizonytalanság. Megtudjuk e majd védeni a gyermekünket az előítéletektől. Aztán a férjem mondta és nagyon igaza van. A társadalmunkat mi alkotjuk, ha nem lesz senki aki mer vállalkozni, akkor ezek a dolgok sose változnak meg. Legyünk egyre többen akik elfogadjuk a másságot és ezt merjük felvállalni!

Zsussi- igen fogorvos vagyok. A mi életet adónk 19 éves, házasságban él és van egy 1 éves kislányuk, fogamzásgátló mellett esett teherbe és mire kiderült már nem lehetett elvetetni. Minden örökbefogadás más és más, így az életet adók is.
A férjemmel együtt itthon vagyunk, én heti 2x fél napot dolgozom, akkor anyósom besegít. Nem szoptatom őket, tápszert kapnak cumisüvegből, általában egyszerre esznek, így a férjemmel egyszerre tudunk etetni, a lányokat pedig váltjuk etetésenként.

Puszi mindenkinek: Gilice

KépKép
gilice
 
 


Simineni!

Én is fehér flakonos öblítőt használok, macisat. Az az érdekes,hogy a kis testén egy db kiütés nincs csak a két kis arcán de ott sűrűn és sárgásfehér a tetejük.

Kép

Kép
töltike
 
 


Sziasztok!

Gabszi
felhívnálak ha nem zavarlak holnap délelőtt a mobilodon. Addigra összeszedem az összes kérdésemet és konzultálok az elkeseredett anyukával isKép Egyébként már beszéltem vele és elmeséltem neki Balázs esetét is.

RKata
olyan jó olvasni a hsz-eidet, kezdek tőle megnyugodni. Mi most az első fázisban vagyunk és nagyon bízom abban, hogy az vsz. anya nem gondolja meg magát.

Simineni
velem kapcsolatban nem álmodtál semmit?Kép

Gilice
ügyes vagy! Végre minden megvanKép! A lányokról friss fotót kérhetnénk?

Alexa
üdv köztünk. A tanfolyammal kapcsolatban, mi is az Ágacskához jártunk és nagyon élvezetes volt. A férjem utálja az ilyen beszélgetéseket, helyzetelemzéseket és még neki is tetszett. A TEGYESz-esről nincs véleményem, de a körzeti TEGYESz-es is az Ágacskát ajánlotta nálunkKép

Kellemes estét mindenkinek!

Kép
madri
 
 


Köszi még1x a tanácsokat és az infókat! Megfontoltuk a férjemmel, és úgy döntöttünk, ha már jelentkeztünk a TEGYESZes tanfolyásra, akkor végicsináljuk és reménykedünk, hogy jó lesz. Tudjátok úgy vagyok vele, hogy úgy érzem, már minden perc számít, minden eltékozolt nap szinte fáj. A kezelésem miatt (GnRh kezelésen veszek részt mert nagyon durva endometriózisom van - ez a baba fő akadálya) amúgy is sokkal érzékenyebb és depresszióra hajlamosabb vagyok. A két legjobb barátnőm, akikkel minden nap 2x találkozom kutyasétáltatás közben, 5nap különbséggel most esett teherbe (mindketten inszemmel), és ez is nagyon kiütött. Jobban vagyok már, de nagyon nehéz, nehezen telnek a napok...
Gilice: rátok emlékszem a találkozóról, már akkor is mondtam a páromnak, hogy micsoda gyönyörűek a lányaid! :-) Amúgy kivétel nélkül minden baba nagyon tetszett, de nekem kiskorom óta az ikrek a gyengéim, ki tudja miért... :-)
alexa78
 
 


Jaj, de buta vagyok! Gilice, elfelejtettem gratulálni, hogy megvan a határozatotok!
alexa78
 
 


Marci_anyu
megkaptam a képeket! Köszönöm szépen! Nagyon jó buli lehetett, de a puszis kép a legjobb! Nem kezdik korán a gyerekek?Kép

Kép
madri
 
 


Alexa!

Te is terhes vagy már (de béna szó ez Kép ), csak Neked (nekünk) kicsit tovább tart... de a végeredmény Nálad is egy (vagy több) gyönyörű gyerek lesz, hidd el!
Az én környezetemben is többen estek akkortájt teherbe (köztük a legjobb barátnőm), amikor lombikoztunk + az öf. procedúrát gyűrtük, és nekem borzasztóan rosszul esett, hogy lesütött szemmel "vallották be" (vagy mástól tudtam meg Kép ), azt gondolták, hogy ezzel nekem fájdalmat okoznak... Persze, mindenki másképp éli meg, de én abszolút nem voltam irigy (tudom, Te sem vagy az Kép ), mert 1000%-ig biztos voltam benne, hogy lesz nekem is gyerekem, csak idő kérdése! És így is lett. Kép

Ha úgy érzed, már minden nap számít, akkor jó, hogy a mielőbbi tanfolyam mellett döntöttetek. Kép

Gilice: az ügyintézőknek semmi se drága... (tisztelet a kivételnek). Én már annyira vártam, hogy végre minden papírdolog meglegyen.
rkata
 
 


Madri!
Képek mentek. Kép

Tölti!
Nekünk akkor voltak kiütések Marci arcocskáján, amikor elkezdtünk husit enni. Azt mondta a doktornéni, hogy a túl sok fehérjétől van. Kaptunk vmi krémet és elmúlt. Szerintem sem az öblítő, mert akkor mindenhol pöttyös lenne, ahol hozzáér a ruha, nem?

Alexa!
Üdv köztünk! Kép Amikor mi vártunk Marcira körülöttünk is hirtelen mindenki kisbabát várt. Kép Most persze jó, mert vannak játszótársak, de akkor nagyon kegyetlen volt végigasszisztálni a terhességüket...

Gilice!
Olyan jó hallani rólatok! Képeket is kérünk!! Kép

Jiny!
Nem tudom, mivel van kapcsolatban, de Marcinak is volt egy időszaka, amikor minden délután üvöltött. Szörnyű volt! Kép A hasfájósságon az Espumizan (remélem így írják) cseppekkel tudtunk segíteni, kb. 3 hónapos koráig volt rá szükség.

Gabszi!
Működik a freemail, várom a képeket Balázsról!!

Vicki!
Merre vagy??

KépKép
KépKép
marci_anyu
 
 


RKata! Hát igen, tudom én, hogy idő kérdése csak, de azt hiszem neked nem kell bemutatni, milyen is ez, mikor csak vársz és vársz és közben minden csak rosszabb lesz, jobb sosem, és egyre jobban eleged van.
Nekem a 2 barátnőm egyből felhívott, mikor megtudták hogy terhesek, sőt tulajdonképpen én voltam a férjük után a második, aki megtudta és nagyon de nagyon örültem a sikerüknek. Sajnos mikor a másodikat megtudtam, összeomlottam és egy napig csak sírtam, sőt mikor hazaértem a munkából (nem is tudom hogyan...) lefeküdtem és nem is tudtam felkelni, csak sírtam. Mára jobban vagyok, törődök velük, érdeklődöm a terhességük felől, de azt még nem tudom, hogyan fogom viselni, ha majd hirtelen elkezd nőni a hasuk. Napi 2x fél órát sétálni 2 nagy hasú csajjal.... Hát a sors engem sem kímél...:-)))
alexa78
 
 


Sziasztok

Nem semmi volt a mai termést vissza olvasni Kép

Amneris KépKépKépKép
Ma eszembe jutottál, hogy jó lenne ha haza jöhetnétek és erre tessék KépKépKép Előbb kellett volna rád gondolni Kép)

Üdvözlet az újaknak Kép

Alexa
Szerintem is végezhető cihonéni előtt tanfolyam . Mi a TEGYESZ-esen voltunk és nem volt rossz , sőt nekünk ott tisztult le ez az egész dolog, és ott tudtam felhőtlenül belenyugodni a sorsomba.
A TEGYESZ-ről amúgy annyit mi Amnerisékkel tanfolyamoltunk nekik januári a határozatuk a mienk csak áprilisi Kép Mindez azért mert az orvosi papírjainkat várták (amikor betelefonáltam ezt mondták ) én rohagáltam a körzetihez aztán vissza ők váltig állították hogy novemberben postázták a T- álította nincs ott egy hétig mindennap telefonáltam hogy akkor mért nem kérik be újra , válasz befogják aztán egyszer csak meg lett a várt paír mondván megkapták.
No én vissza a dokihoz aki nagyon jó barátunk kérdem bekéárték újra ??? Válasz NEM .
Hoppá akkor honnyan lett meg (talán becsúszott a fiók mögé ?? KépKépKépKépKép 3 hónap hátrányban vagyunk emiatt önmagunkhozképest Kép De mindegy ezt az évet már kibirom KépKép

Kötődés a vsz-vel
először örültem mikor hallottam hogy kikérdezhetjük a gyerekről lesz kicsit múlja a számunkra stb. aztán ezt egyre jobban nem is akarom félek a kötődéstől hogy nehéz lesz elválni érdekelni fog a sorsa (ez igaz de nem biztos hogy ebben élni a napjaimat ) szóval nehéz én már inkább a felé hajlok hogy megszületett babát szeretnék és csak ott talákozni a v.anyával. Tudom nem kívánságműsor, de most így érzem ez lenne a jobb nekem .

Ggabszi
Most hogy arc is van a szöveged mellé tök jó KépKépKépKépKép (csípem , sütistányérostol is, ami jól állt a kezedben KépKépKépKépKépKépKép )

Na ez most jó bőlére eresztettem.
Szerencsétek hogy a hasfájáshoz nem tudok hozzászolni még KépKépKép)Kép

Naninga
naninga
 
 


Alexa!! Én az ilyen helyzeteket próbának fogtam fel. Próbának,hogy milyen erős vagyok lelkieleg..Sorozosan voltam én is ilyen helyzetben.. sokkal durvábbakban is. Sajnos olyan is előfordult,hogy a barátnők akik teherbe estek megváltoztak és már nem keresték a barátságom csak addig amíg azonos problémáink voltak.

Kép

Kép
töltike
 
 


Sziasztok!

Először is nagyon köszönöm mindenkinek a jótanácsokat. Kicsit félek hogy rosszabb lesz a helyzet, mert mától női tejet kap a kicsi lány. A tejtesó egy héttel idősebb csak nálunk, és nagyon hasfájós baba, ezért az anya már szinte nem eszik semmit csak főtt rizst meg párolt húst. Nagyon ízlett neki, bár épp beszéltük a férjemmel, hogy ha pacalt adnék neki az is lehet hogy megenné. Kép Kép Azt a pár hónapot meg majdcsak kibírjuk valahogy... Kép Kép

Gilice! Hatalmas gratula a határozathoz!!!

Vérszerinti anya kérdése: amikor megtudtuk hogy Dóri már pocakban, és hogy úgy néz ki hogy a miénk lesz, én is dilemmáztam, hogy most szeretnék e vele szülni vagy sem. De a kicsi lány meghozta a döntést helyettem. Kép Szerintem nekünk sikerült az optimális egyensúlyt megtartanunk. Persze engem is érdekelne, hogy alakul az ő élete tovább, de mint ahogy ő tudja én is tudom hogy a gyerek érdekében jobb ha nem tudunk innentől egymásról.

Alexa, Mangoo! Üdv köztünk! Nagyon jó helyre jöttetek!! Kép Kép

Amneris! Már nagyon várjuk hogy otthon legyetek!! Kép

Senki se féljen attól hogy nem lesz jó anya! Hiszen mi sokkal tovább készülünk az anyaságra, mint az akinek egyből sikerül a baba. Kép Tőlünk is folyton azt kérdezik milyen érzés, megszoktuk e már (?!), nem félek e megfogni. Hihetetlen kérdések... Amikor először megláttam a nővér kezében a kislányomat, tudtam hogy ő az! És attól a pillanattól kezdve ösztönösen jöttek az érzések, a mozdulatok. És a férjemnél is ugyanezt látom. Kép
Sokszor csak nézem őt, és még mindig hihetetlen csoda számunkra hogy ő itt van.

A férjem annyira belelkesült amióta Dóri itthon van, lelkesen olvassa a fórumot. Kép Én mondtam hogy szerintem nyugodtan írhat ő is nektek, de még kicsit bátortalan. Kép Azért ha kedvet kap, akkor ugye nem baj ha néha beleszól ő is a beszélgetésbe? Kép

Hildus, Ancsúr merre vagytok???

KépKép
jiny
 
 


Újaknak üdv!
Örülök, hogy kezd a jókedv megint elhatalmasodni!
Hajra! Ki a depiből! "Süt a nap, nehogy szomorú légy!"

Voltunk dokinéninél és javul a helyzet! Ha minden így megy tovább(kopp-kopp-kopp), elhagyhatjuk a gyógyszert! Folyadékmegszorítás azonban maradKépKépKép

Én spéci örülnék egy férfinek a topikonKép

Írnék mindenkinek, de csak ismételném, amit más már leírt!
Puszi

Kép
Kép

Kép
rayo
 
 


Hát akkor te is jól befürödtél a TEGYESZnél Naninga! Engem ez az egy hónap is rettenetesen bosszant, nem is tudom hogy füstölögnék 3 hónap miatt! Persze megéri várni, csak amíg vársz ugye, addig a legrosszabb, utána már könnyű. Olyan mint az érettségi, előtte nagy para, aztán meg nem győzünk másokat nyugtatni, hogy milyen könnyű. :-)))

Töltike! Ez egyfajta barátság próba is, biztosan nem is volt igazi barátnőd, aki pont ilyenkor hagyott el téged! Engem szerencsére ők maximálisan támogatnak, és azt is megértették, amikor nem akartam szorgalmazni pár napig a találkozást. Így is lehet...

Holnap megyek a 6-ból az 5. injekciómra, azután már vágom a centit! Május 26-án lesz az uccsó, aztán várhatom újra a mensit! Január 11-én menstruáltam utoljára, épp poénkodtam a férjemnek, hogy már elfelejtettem, hogy kell a tampont használni.

Engem a nyílt örökbefogadással kapcsolatban az riaszt egyedül, hogy félek a saját reakcióimtól: konkrétan, félek, hogy ha meglátom az életet adót, nem lesz szimpatikus, olyankor mi van? Mert sajnos rossz természet vagyok, kevés ember férkőzik egyből a szívemhez...
alexa78
 
 


Sziasztok

Úgy látom ma mindenki a gép előtt ült.Kép

Kelimoni, nagyon ügyes kisfiad van. Nagyon tetszik a kép az alvó Gergőről. Olyan édesek amikor alszanak.Kép

Zsussi, szerintem sem jó ennyire közel kerülni az életetadóhoz. A másik dolog pedig, lehet, hogy ő nem is igényli a törődést és akkor bizony nem lehet erőltetni. Kitartás nektek is biztos hamarosan megérkezik a babátok. Drukkolunk.Kép

Rkata, meglepődtem azon amit írtál, amit rólatok mondtak: "megpróbáltuk őket lekenyerezni". Érdekesek az emberek, ennyire bizalmatlanok, úgy gondolták csak hátsó szándék lehet mögötte, nem pedig kedves gesztus?

Alexa üdv. közöttünk, a lehető legjobb helyre jöttél, nagyon jó a csapat.Kép
Én is úgy tudom, hogy a tanfolyamot bármikor el lehet végezni, nekünk nem mondtak ilyet, hogy előbb kell a pszich. vélemény, pedig mi is a budapesti TEGYESZ-nél voltunk.

Gilice, gratula a határozathoz.Kép

Rayo, ez jó hír, remélem a folyadék megvonás is hamarosan a múlté.Kép

Amneris, nagyon várom a beszámolódat és a fényképeket.Kép

Jó éjt



Kép

Kép
Kép
atan
 
 


Sziasztok!

Sikerült megint bekukkantani kicsit. A lányok édesdeden alszanak.
A vérszerinti anyával kapcsolatosan: a találkozón is mondtam, hogy mi nagyon közel kerültünk egymáshoz, amit én egy percig sem bánok, sőt nagyon hálás vagyok érte, hogy így alakult. A kórházban együtt töltött idő adott rá lehetőséget. Szinte egy család voltunk, sokat beszélgettünk és tudtuk, hogy nem véletlen a mi találkozásunk. Nevettünk mikor újabb és újabb közös pontokra leltünk. Az együtt szülés pedig felejthetetlen élményt adott, most is magam előtt látom a tekintetét, ahogy rám néz amikor a lányaink kibújtak. Sokat tudnék még mesélni, de a lényeg, hogy ennek ellenére tudtuk, hogy el kell vállnunk egymástól, mert ez így a legjobb mindenkinek. Nagyon sokat gondolok rá a mai napig. Ez a mi történetünk és ez így volt jó.

Alexa, emlékszem, mikor mentünk az életet adóval találkozni, az úton próbáltam felkészíteni magam a legrosszabbra amit csak el tudok képzelni. Nekem fontos volt, hogy megismerjem és hogy eltudjam fogadni őt olyannak amilyen. Mikor megláttuk, a férjem rögtön mondta, hogy ő az, én nem akartam elhinni, nincs is hasa és túl szép, hogy ő legyen mondtam. Õ volt az!!!!
Egyébként én is endometriósistól szenvedek, túl vagyok a 6 hónapos GnRh kezelésen is. Én nagyon rosszul viseltem, egy jó volt benne, hogy lefogytam 6 kilót, de hol van az már, ja és hogy nem menstruáltam. Kitartást neked a nehezén már túl vagy!

Bocsánat, ha túl hosszúra sikeredtem.

Akkor jöjjeenek a csajok! Már ilyen ügyesek vagyunk!
Kép
Kép
Kép
Kép

Jó éjszakát vagy inkább szép napot mindenkinek!

KépKép
gilice
 
 


Atan, Rkata, Ggabszi: köszönöm szépen a tanácsokat az életet adóval kapcsolatban, sok érdekes dologra rávilágítottak soraitok. Bennem annyira nincs gyanakvás, hogy el sem tudnám képzelni az általatok leírt helyzetet. És igen, biztosan igazatok van abban is, hogy fölmerülhet a "megvásárlás" ténye. De hát ez szörnyű, na mindegy, ilyen a világ.
A férjem asztmás gyerekek úszás oktatásával foglalkozik többek között, és baromira kell vigyáznia, hogy amikor a 6 éves gyerekek még nem tudnak úszni, és tanítja nekik a siklást, akkor valahogy úgy tartsa őket, hogy ne érjen hozzájuk, mert hamar a pedofília gyanújába keveredhet.
Hasonlóan ahhoz, hogyha egy férfi kinyitja neked az ajtót, akkor ő tulajdonképpen egyrészt zaklat, másrészt meg diszkriminál, mert te nem vagy gyenge nő, ki tudod te nyitni az ajtót, és egyébként is mit képzel.
Rayo, Kelimoni: nektek is köszönöm a figyelmeztetést, bár nem tudom takar-e még valamit a dolog?
Nehéz azért ez, nagyon ambivalens érzés.
Nálunk a közértnél mindig hajléktalanok ücsörögnek és múltkor láttam egy kb. 7-ik hónapban lévő nőt, fújta a cigit, majd húzott rá egy pofa sört, büfögött egy erőteljeset és jól megtörölte a tetkós alkarjával a száját. És akkor elgondolkoztam: Úristen, lehet, hogy ő lesz az én kisbabácskám életadója? Ez a kép fog mindig beugrani?
Bennetek nincsenek ilyen félelmek?


Alexa: hát a várandós mamákkal nem könnyű.
Nálunk például az előző férjem - ő az apukája a 21 éves kislánykámnak- barátnője várja a második gyereküket. És az elsőhöz időnként áthívnak segíteni.
Na ez aztán a kegyetlen érzés. Közben imádom Marcikát, de mégis rossz, hogy nekik már a második sikerül, mi meg kűzdünk.

Köszönöm ismét a bíztató soraitokat, most már tök jó. Különben nem szoktam ezzel ennyit foglalkozni, csak most ez a találkozó valahogy föltépte a behegedt sebeket.

Jó éjt!
zsussi
 
 


Sziasztok, csak egy gyors bekukk.
Gabszi, nem is láttam, hogy kerestél, okoz néha még meglepetést ez az új telcsi. Tanfolyamon voltam tegnap, meg ma is, csak du leszek elérhető.
Nagyon várom már a képeket!!!!! KépKépKépKép
Ne tudd meg, hogy lestem hétfőn 5 percenként a gépet... Kép
De remélem ma már sikerül átküldened. KépKépKép

Lányok a többi témára most nincs időm reagálni, de este megpróbálok.

Puszi, Réce

KépKép
réce
 
 


Jó reggelt! Kép

Atan, nem volt ez az első pillanattól így, sőt az elején majdhogynem rajongtak értük, hajtogatták, hogy milyen szimpatikusak vagyunk, milyen jó helyen lesz nálunk a pici. Aztán ahogy megszületett, ez napról-napra átfordult, valószínűleg azért, mert közeledett és kézzel foghatóvá vált az elválás napja, és ezt a saját "eszközeivel" próbálta megakadályozni a vsz. nagymama. Én ezt inkább a kétségbeesésének tudom (mostmár) be, nem rosszindulatnak, de akkor nagyon rossz volt, mert mi mindent megtettünk értük.

Zsussi!

Dehogynem volt ilyen érzés bennünk! De ne felejtsd el, hogy mondhatsz NEM-et, ha úgy érzed, semmiképp nem tudnád elfogadni a vsz. anya születendő gyermekét, vagy a már megszületett gyermeket. Mert akkor ő nem a Tiétek! Ebben a lépésben nincs semmi elítélendő, nem fogja senki szankcionálni, nem kerültök a sor végére - ha valóban így érzel, akkor a visszalépéssel teszed a legjobbat mindkettőtöknek, mert akkor az a baba vki másra vár. Lényeg, hogy FELTÉTLENÜL légy őszinte Magadhoz, mert ha muszájból mondasz igent, nagyon rossz vége lehet.

Szép napot!

Kata
rkata
 
 


Jó reggelt Mindenkinek!

Volt ám termés tegnaptól! Kép

Alexa: Isten hozott ! Kép

Rayo: De jó, hogy alakul Regi problémája, meglásd, jön lassan az a folyafék is. Kép És csak egy rossz emlék lesz az egész dolog, amivel sikeresen megküzdöttetek. Kép

Gilice: Gratula a papírokhoz! Rámenős vagy Te is! Kép Na, de ennek így kell lennie. Kép
Veletek kapcsolatban egyik ámulatból a másikba esek. Hogy a csajaidban van roma vér? Hoooooool? És mennyi idősek, hogy már kanalaztok? Mi a fincsi, amit adsz Janka/Sárának? Teljesen le vagyok maradva. Kép Bennem még mindig az a hordozós kép él, amit felraktál a topikra, amikor indultatok haza a kórházból. Kép Pedig láttam őket szombaton is. Nekem olyan kis picurkák. Kép Bár, lehet, hogy csak Gergőhöz képest. Kép

Az életet adóról:
Én nem éreztem, hogy túl közel kerültünk volna egymáshoz az alatt az egy nap alatt, amit szinte tljes egészében együtt töltöttünk. Talán nem vettem észre a ragaszkodást, túl sok gondja volt, hogy arra az elhatározásra jutott, felkeres minket. Túléltük és nem is bánom már. A kezébe adtam Gergőt, mégis megérzehette azt a babát, akit a pocakjában hordott és a születés előtt 3 héttel még meg akart tartani.

Zsussi: Én hajléktalan terhes nők életét próbáltam egyengetni Gergő előtt, kisebb nagyobb sikerrel. Amit Te írsz, az nem egy gyakori példa, hidd el, kevesen vannak, akik ilyen módon nem érdekeltek saját terhességük során. A legtöbbjük küzd, szeretne eljutni legalább egy anyaotthonba és hiszi azt, hogy csoda történik, ami által végleges lakhatása lesz és nevelheti a picijét.

És lehet, hogy az életet adótok így fog kinézni. Mégis nagyon hálás leszel neki, mert ő hozza a Te boldogságodat és a kincsedet! Kép És tiszta szívvel fogod magadhoz ölelni a sörszagú, tetkós nénit, hogy megköszönd neki a döntését.

Próbálj kicsit pozitívan gondolkodni, vesd el ezeket a romboló gondolatokat, mert ártasz magadnak vele. Kép Remélem, nem bántottalak meg ezzel. Kép Nem állt szándékomban. És amíg nincs picurkád, gyönyörködj és örömködj a nagy lányodban. Hisz Õ a tiéd! A Te gyermeked! Kép

KépKép
KépKép
kelimoni
 
 


Ssziasztok !
Meg mindig a tali miatt van erom porogni .Hetvegen en is kuldom a kepeket.Mar megint csak olvasni van idom de azt mindig meg teszem mert mar olyan ez szamomra mintha a csaldomrol olvasnek,mikor nincs internet vagy idom elvonasi, eelvonasi tuneteim vanak.
Ja es kerlek titeket hogy meg egyszer irjatok meg hogy pontosan mikor is lesz a tali.Koszonom.
Ma meg szep idonk lesz hasznaljuk ki mert a reggeli hirekben hallotam jonn az esozes hetvegere.Fuj!
Ja en is kerek szepen kepeket.Cimem:csuka@citromail.hu
Szép napot mindenkinek!
móncsi3
 
 


Gilice! A lányok csodaszépek, én sem látok bennük semmi másságot. :-))) Nahát, te is endó? Na, akkor tudod, milyen az a GnrH, nem kell bemutatni. Sajnos én nem viselem jól, hőhullámok és egyéb klimaxos tünetek gyötörnek, és lelkileg sem vagyok a topon. Ma megkapom az 5.-et, aztán már vágom a centit az uccsóig.

Igazatok van, végül is az életet adó hordozza a te boldogságodat és az esetek nagy %-ában remélem meg is tesz mindent érte. Ha pedig mégis ellenérzések vannak, egyszerűen nemet kell mondani. De az nagyon nehéz lehet... :-(((
alexa78
 
 


Gilice!
Gyönyörűek a lányok! Nem volt nehéz megkülönböztetni őket?

Kép
tirza
 
 


Amneris!
Remélem lassan már otthon vagytok! Nagyon várom az élménybeszámolót és a képeket.

Töltike!
Arra gondolok még, hogy amit a feje alá teszel pelenkát nem e hipózod, mert azt sem bírta a lányom, csak a Venist mostanában.
De az is lehet, hogy tápszert kéne váltanotok, mert valamelyik összetevője nem tetszik Ádám babának.

Gilice!
Nagyot nőttek a lánykáid, olyan szépek mint a játékbabák. Nagyon ügyesen kanalaznak.

Kelimóni!
Vége az apás napoknak? Édes kettesben vagytok Gergővel?

Marci-anyu!
Nem tudom megköszöntem-e a szülinapos képeket, de ha nem akkor köszi. A fiad nagyon pasis minden képen. Elképzellek 20 év múlva, mint anyatigris hessegeted el a csajokat.

Tegnap Szandra egy jó nagyot esett a biciklivel, de bejött és nem nagyon mert sírni, mert azt mondtam neki, hogyha mégegyszer elesik elteszem a nagy bringát és a kicsivel mehet csak ki.
Az meg ciki lenne mert már a legtöbb barátja naggyal jár. azt nem veszi figyelembe, hogy mindegyik 10-20 centivel magasabb nála.
Reggel meg alig bírt rágni, mert fáj az arca.
simineni
 
 


Sziasztok! Csak bekukk.

Simineni! Cloroxot használok.Sárgát. Péntek reggel megyünk a bőrgyógyászatra. Ott biztosan mondanak valami okosságot. Mindenesetre Ariellel átmosom az összes kisruháját.

Nikinozso! Nikikét az okmányirodánál átjelentettem.

Kép

Kép
töltike
 
 


Sziasztok,
Látom jó kis tali volt!
Örülök, hogy sokan ott tudtatok lenni és, hogy Mindenki jól érezte magát!
Mi jól vagyunk, néhány újabb képet küldök:
IdusaKépKép

KépKép
idusamoja
 
 


Idusa, mekkora már a kiscsaj!
Nem olyan régen még a filmen néztük a születését, és bőgtünk össze-vissza, most meg a kis csajos ruhácskában virítKép

Gilice, lánykáid most is olyan hurkásak? Kommunikálnak már egymással?

Nálunk most éppen vad motoros korszak van: Úrfink motorral behajt a WC-be, beletöm egy kis papírt, majd kihátrál az ajtón, és megy továbbKép Érdekes hónapok jönnek...

Ja, és találtam két nevet a leendő babócánknak, csak félek, a férjecském enyhén kiakad: Zóra/Zaránd. (De majd ha meglesz a neme, ráérünk csatázniKépKépKép
szuperboszi
 
 


Tölti!
Mi az, hogy átjelentetted Nikit? A lakcímkártyátok hová szólt????? Vagy kell még ezen felül is jelezni valahová valamit???
Köszi

Kép
rayo
 
 


Sziasztok!

Gabszi
köszi az infókat, továbbadtam és a barátnőm megnyugodott. Várom a képeket BalázsrólKép

Rayo
Nikinozsó írta, hogy a babák lakcímkártyája az életet adó lakhelyére szól, ezért az okmányirodában át kell jelenteni.

Idusa
hatalmasat nőtt ez a kislány, és milyen édes a kis sapivalKép

Gilice
ezek a lányok milyen szépen fejlődnekKép És már kanállal is esznek!Kép

Simineni
köszi tegnap a segítséget. Szandi nagyon megsérült az esésnél? A múltkor is elesett, amikor beszéltünkKép

Jiny
mi újság nálatok? Este tudunk beszélni?

Szép napot mindenkinek!

Kép
madri
 
 


Sziasztok!

Simineni: Apa ismét dologzik. Kép Ne haragudj, hogy nem írtam Neked a vasárnappal kapcsolatban, de ismét vendégeink voltak.
Meglehetősen forgalmas az életünk, amióta Gergő van nekünk. Kép

Idusa: Édes pici lánykád tündéri. Kép

Boszi: Ne rémíts! Kép Vajon nálunk is ilyen viharos események történnek majd? Kép

Nikinozsó: az én gyerekem egyenlőre hajléktalan, illetve lakcím nélküli. Ugyanis a munkahelyem eddig még nem küldte vissza a születésijét, bár az illetékes önkormányzat is röviddel ezelőtt küldte meg a kijelentkezést igazoló kártyát. Kép

Valaki volt már a Kolping Hotelban? Tapasztalatok? Van még valahol bababarát szállás?
Köszi a segítséget! Kép



Kép

KépKép
KépKép
kelimoni
 
 


Kelimoni mi már voltunk a Kolpingban, nekem nagyon tetszett. Hatalmas területen fekszik, van játszótér, fedett medencék (gyerekpancsoló is).
Az ellátás is nagyon jó, igaz nekünk csak reggeli volt a szállásban, de hihetetlen a választék. Van etetőszék, utazóágy ágyneművel, babakocsi, stb. és ezek benne vannak az árban.Kép

egyéb lehetőségek:
http://www.babanet.hu/hol-mi/bababarat_szallas.php

Kép
Kép
atan
 
 


Sziasztok!!

Először is: Gilice,Idus és Kelimoni!

Ezektől a gyerkőcöktől csuda jó kedvem lesz!!!Olyan gyönyörűek!

Tök jó hallani,hogy milyen jól éreztétek magatokat a talin, már alig várom a májusit!


Szuperboszi!

Nagyon jó neveket találtál.Én is szeretem a különleges neveket!Talán a férjed is beletörődik,mire meglesz a babó!

Kép
csöpke
 
 


Idusa! Tündéri a kislányod! nagyon széped öltözteted! :-)))

Szuperboszi! Van egy ismerősöm, ő már 29 éves, de Zórának hívják és Zorka a beceneve! Nekem nagyon tetszik, szerintem nagyon szép név!

Jut eszembe: a Gólyahíres jelentkezési lapon már ki kellett tölteni, hogy milyen nevet adnánk a babának... Furcsállottam, illetve nem nagyon értem, miért kell ez? Tudja valaki?
alexa78
 
 


Sziasztok Lányok! KépKépKép

Itthon vagyunk! Kép Zitus az egész utat átaludta - sőt: még most is szunyizik, így elcsentem néhány percet egy kis számítózásra...

Fantasztikus érzés, hogy végre itthon lehetünk! Kép Annyiszor mondta Gabika: "Az a biztos, amikor már a kiságyban szuszog..." És Õ igenis itt szuszog! Így lesz ez már mindíg!
BOLDOG VAGYOK! KépKép

Majd csinálok róla egy csomó fényképet - gondolom a kedvenc fotótémám lesz a kis Prücsök! Kép
Este jövök is a képekkel, de most még csak olyan nagy formátumúak vannak a gépben, amiket nem sikerül ide töltenem - kicsinyítéshez meg még mindíg nem értek... Sajna! Kép

Sok-sok puszi! És köszi, hogy annyit gondoltatok ránk! Kép

Csók! - Amneris -

KépKép
amneris
 
 


Kedves Amneris!

Gratulálok Zitushoz, biztosan nagyon nagyon boldogok vagytok! Én még sajnos semmit nem tudok rólatok, de így is nagyon örülök nektek! :-))))
alexa78
 
 


Amneris!
Olyan jó ezt hallani, hogy otthon vagytok! Kívánom, hogy most már minden rendben legyen a kicsi Zitával!
simineni
 
 


Sziasztok gyors kukk aztán futás edzésre Kép
Amneris gratulálok és juhhhhhhééééééééééj KépKépKépKépKép
Nagyon örülök hogy már otthon van Zitus KépKépKép
Mondanám hogy küld át lekicsínyítem de én is csak este leszek itthonKépKépKép

Alexa

Mi nem írtunk nevet rá mert még most sem eldöntött , szerintem nyugodtan beadhatod nevek nélkül is a várakozás alatt ugyis 3x változni fog KépKépKép

Na futok sziasztok

Naninga
naninga
 
 


Amneris, de jó hogy hazaértetekKép
Várjuk a képeket és beszámolót, ha majd ráérsz.
szuperboszi
 
 


Amneris, de örülünk Nektek!! Kép

Mesélj majd!
rkata
 
 


Amneris!

Végre otthon. Kép
Várjuk a fotókat, ha elküldöd, szívesen lekicsinyítem Neked a képeket. Kép

Alexa: Van olyan életet adó, aki már eleve az örökbefogadó szülők által választott keresztnevet adja a babának. Nálunk is így volt ez. Kép

És két mai fotó. Kép
Megígérem, mostanában nem rakok fel többet, mert lassan az én gyerekemtől teng túl a topic. De ezek olyan édesek. Kép

Rövidnacis pasim. Kép
Kép

A franciaágy közepén szeret Gergő forgolódni Kép
Kép

KépKép
KépKép
kelimoni
 
 


KelimoniKép

Naaaagyon édi!!! Úgy megdögönyözném!!

Petyaanya

Kép
petyaanya
 
 


Nehogy megtedd, hogy nem rakod fel Gergő képeit, mindíg gyönyörködök benne egy sort.
simineni
 
 


Nehogy már! Minél több babát a topicba!!!! Úgy imádom nézni őket, mert tündériek és szépségesek!

Kelimoni! Szerinted olyan is van, hogy az életet adó az alapján választ, hogy ki milyen nevet adna a gyermekének?

Különben nekünk már régóta megvannak a favoritok, ezért be is írtam:

Lány: Zsófia, Dóra
Fiú: Marcell, András
alexa78
 
 


Amneris!

Nagyon jó,hogy otthon vagytok már! Minden jót nektek és várjuk a beszámolókat meg a képeket!

Lányok! Tudom,hogy sokaknak nem újdonság a vásárolgatás,de én eddig szinte semmit nem vettem a babónak, ma viszont icipici ruhácskákat találtam és nem bírtam otthagyni! Persze semleges színűek és gyönyörűek! És ez garantáltan segít a léleknek!!! Mindenkinek tudom ajánlani ezt a "terápiát".Puszi

Alexa!

Szép neveket választottatok, van köztük olyan, ami a mi listánkon is rajta van!

Kelimoni!

GERGÕT KÉRÜNK, GERGÕT KÉRÜNK!!!

Kép
csöpke
 
 


Csöpke, köszönöm! Te nem árulod el a ti neveiteket? Legalább azt, hogy melyik a közös nevünk!
alexa78
 
 


Alexa!

Bár nem engem kérdeztél Kép, remélem, nem baj, ha én is válaszolok: én nem tudom elképzelni, hogy az életet adó az örökbeadandó baba leendő neve alapján választana. Ez egyrészt már túlzás lenne, másrészt szerintem neki igazán nem ez a legnagyobb gondja. Kizártnak tartom, hogy ez bárkinél kikötés / kizáró ok lenne, hiszen neki már teljesen mindegy, hogy fogják a gyereket hívni.
Nálunk a szülőotthonban engem (!) kérdeztek meg, mi a kicsi neve és azt írták be a kórháznaplóba és persze az azonosító "karkötőre". És nagyon rossz volt, amikor úgy volt, hogy nem adják mégsem Csengét, hiszen én nem tudtam volna mégegyszer ugyanazt a nevet egy másik babának adni, pedig ez a kedvenc nevem. Fiúban én is Marcellt szerettem volna (ill. szeretnék Kép ), de a párom nem igazán rajong érte. Kép

Kelimoni, nehogy ne tegyél fel több képet! Gergő gyönyörű! Kép
rkata
 
 


Alexa!
Dóri és Marcell, de Zsófikának hívják az egyik unokahúgomat, és egy kis tünemény,úgyhogy az is szuper név.

Lányok!

Kérdeznék azoktól,akik titkosan fogadtak örökbe:Mikor szólnak?Ha már megszületett a baba? És hogyan? Telefonon,levélben? És egyébként is,hogyan zajlik egy ilyen dolog?
Ha vlakinek van kedve,írja le légyszi az ő történetét,mert nagyon kíváncsi vagyok,hogy mire lehet számítani!!!KÖSZÖNÖM

Kép
csöpke
 
 

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?