Új privát üzeneted érkezett!

Süni!
Majdnem elfelejtettem, mi ketten megyünk a taliraKép.

Kép
rvan
 
 


Süni!

Mi hárman megyünk a talira. Marci + Anya + Apa :-)

KépKép
KépKép
marci_anyu
 
 


Sziasztok!

Egy gyors összegzés.Kép Sajnos most nincs időm írni,Kép de holnap este jövök.

Májusi tali:

Név/ felnőtt/ gyerek/ bébipapi párti babó

Réce 2
Mirosz 2
Vicki 2
Sünireni 2
Kizsó 2+1+1
Csöpke 2
Simineni 3+1
Gabszi 1+0+1
Boszi 3+2
Atan 2+1
Steiff 2+3
Rkata 2+1
Kelimoni 2+0+1
Madri 2
Rvan 2
Marci-anyu 2+1

Talán:
Jiny

Marci-anyu
Köszönöm a képeketKép
Üdv: SüniKép
süni_renóca
 
 

 
 

Sugi!
Könyörgöm, küldd el a képeket, amin mi vagyunk teljes méretbe a mailcímemre! Örök hálára köteleznél!!!! Nem tudom őket, csak butítva letölteni!!!!!! KÉRLEK!!!!KépKépKép
Kép

Kép
rayo
 
 


Marci_anyu, köszi a képeket. Jó kis buli volt.
Nagyon csinos volt az ünnepelt.Kép
A lányok már most így ostromolják, akkor mi lesz később.Kép

Kép
Kép
atan
 
 


Rayo, Süni

Köszönöm a képeket!

RayoKép
Regi tiszta anyukája!

Kép
petyaanya
 
 


Marci-anyu! Köszönöm a képeket! Nagyon helyes kisfiú a Marci:-) Az utolsó kép tényleg fantasztikus:-)
A tortás képnél meg nyeltem akkorát mint egy ló:-D Nagyon finomnak tűnik:-)

Tölti

Kép

Kép
töltike
 
 


Petyaanya!
Köszi!
Annyian mondták már, hogy kezdem elhinni!!!Kép

Napsi!
Örök hála, nagyon kedves vagy!
Kép

Kép
rayo
 
 


Köszönöm szépen a képeket lányok! Nagyon szépek a gyerekek itt is ott is. KépKépKép Ne haragudjatok, ha mostanság eltünedezem, de már csak pár hó és aktív leszek. Kép

Mindenkinek nagy szívből jövő ölelést küldök!Kép

KépKép
ancsúr
 
 


Sziasztok!

Annyira jó volt találkozni veletek csak azt sajnálom, hogy nem volt elég idő beszélgetni, de a májusi talin majd bepótoljuk. Köszönjük a képeket!
Süni- 2 felnőtt+ 2 cumisüveges. Annyira örülök, hogy Janka lányka boldoggá tehetett, remélem lesz még rá alkalom, a képek magukért beszélnek!

Kedves Zsussi!

Én vagyok akit a találkozón láttál az ikrekkel, mi vagyunk azok akikről a Gabika beszélt neked. Nagyon sajnálom, hogy ilyen érzéseket váltottunk ki belőled! Én hiszem, hogy a lányok a mi babáink, nekünk születtek. Rengeteg olyan momentum van ami alátámasztja az érzéseimet. Ha megyszületik a ti babátok, érezni fogod ezt és nem lesz benned kétség. Másképp fogsz gondolni ezekre a pillanatokra. Mi tudtuk, hogy van egy másik család is aki szóba jöhet, de az életetadó minket választott.Ez az ő döntése volt és nem másé. Ha itt visszaolvasol megtalálod az üzeneteimet, amikben leírtam, hogy történt, sokmindent megosztottam a lányokkal. A találkozón szerettem volna részletesebben elmesélni a történetünket, de nem tudtam. Remélem, hogy hamarosan megszületik a ti babátok is!!!
Sok szeretettel: Gilice

KépKép
gilice
 
 


jaj lányok, olyan aranyosak vagytok mind, meg is hatódtam, most meg azért sírok. Teljesen kiboríttotok! Kép)

Köszönöm a vigasztaló, reményt öntő szavakat, táplálkozom belőlük.
A képeket külön köszönöm, imádom ezeket a pihe-puhi-pofikat, még hozzáképzelek némi babaszagot, és kész, olvadok.

Könnyű nekem, mert szerintem emlékszem szinte mindegyikőtökre a találkozóról.De azért hol vannak a fotók amikről írtok? Vizuális típus vagyok, ezért nehéz nekem a csetelés, meg a telefonálás is, zavar, hogy nem látom azt akivel beszélek, úgy sokkal jobb.
Kelimoni: én a 90 napos diétát csináltam és a lombikok felpuffadása után nagyon szépen lefogytam vele, ajánlom mindenkinek. www.mindmegette.hu
Jó, hát most sem vagyok sovány, de azért már nem utálom a testem.

Nem is tudom, talán Sünireni (aki mellett ültem a találkozón) csinált egy listát, hogy ki hol áll a sorban, azt nem frissítjük most az újabb információkkal?

A találkozón kiderült mi a 122-ikek vagyunk, és a borítékon még 137-es volt!
Azért ez ígéretes, hogy 15-öt ment előre a sor!

Hát igen, jó lenne ha ikrek lennének, mert ugye én biztosan ki fogok csúszni a 45 éves korhatárból, noha a férjem fiatalabb,és ugye a fitalabb szülő számít ebből a szempontból, de azt gondolom ez is inkább gond, mint könnyebbség. Ma még ez a felállás nehezen elfogadható, pláne ha egy kis faluból származik az életetadó.

Nem tudom, van-e valaki, aki még próbálkozik lombikkal, mert azt mondta a nőgyógyászom még a választások előtt, hogy az asztalon van a törvénytervezet, hogy az 5 finanszírozott lombikból csak hármat fog az állam vállalni, és ha maradnak, akkor azonnal a parlament elé terjesztik a módosítást, mert ezzel is nagy pénzeket lehet spórolni. Szóval még most gyorsan menjetek el a maradék két lombikra...


Jóéjt Nektek Anyukák és nemsokáraAnyukák!
zsussi
 
 


Jaj, Gilice, nem, ne érts félre, én nem miattatok voltam elkeseredve, örülök, hogy nektek sikerült!
A helyzet volt rossz, mert én nem tudtam, hogy Ti voltatok azok, akikről Gabika beszélt, mert ő azt mondta, az a bizonyos másik pár előrébb állt mint mi, meg az életet adó is inkább benneteket választott, mert megijedt, hogy nekem van egy 21 éves lányom. Húúú-hú, de szörnyűűűű...
Azt hittem, Ti egy újabb pár vagytok, és ugyanaz a helyzet, roma ikrek, és már megint nem mi jövünk. Ez volt sok, hogy már januárban is csalódtunk és most kiderült, hogy megint volt egy ugyanolyan helyzet, már megint mi csúszunk le, és ez megingatta bennem a hitet, hogy valaha is megfelelőek leszünk a 16 éves megesett lányoknak.
De ugye most kiderült hogy egy és ugyanaz a sztori.
Akkor Te fogorvos vagy ugye? Úgy emlékszem Gabika ezt mondta.

És kisfiúk vagy kislányok, vagy egy-fiú egy kislány? Nem nehéz megszervezni az életet körülöttük?
Szoptatod őket? Vannak nagyik?
zsussi
 
 


DE hülye vagyok, persze, írtad, hogy lányok... már késő van, ma egész nap bokrot metszettünk, de nem bírtam ki, hogy ne olvasgassak itt a fórumon. Most elmegyek, lefekszem.
Puszi mindenkinek
zsussi
 
 


Zsussi, ne keseredj el ennyire! Én még idősebb voltam nálad, amikor megtaláltuk egymást a kislányunkkal. Egy kérdés motoszkál csak bennem: ragaszkodsz-e az újszülött babához? Mert ha nem, a "rendszerben" sok kisbaba/kisgyerek van, testvérek is, akik szülőket keresnek. Tudok valakit, akit tudna neked segíteni, ha elfogadnátok picit nagyobbacska (1-3 éves) gyerkőcöket is. Gondoljátok végig, sok előnye van ennek is (és nem a pelenkaköltségre gondolok), mi is boldogok vagyunk, hogy egy másfél éves kicsi lány anyukái lehettünk!
Ha tudnál nyitni ezügyben, írj nekem, s továbbítom annak, aki tud segíteni.
mera
 
 


Köszöm szépen Mera a segítségedet, reménykedem még, de lehet, hogy egyszer megkérlek, hogy segíts.
Én nagyon szeretnék szoptatni, nem feltétlenül az étek miatt, hanem mert ez azt gondolom egy egész életre kihat és erőssé, boldoggá teszi a kisbabát, és végigkíséri ez a biztonságérzet az egész életében majd.
És azt gondolom egy nem várt babának épp elég trauma az az elutasított 9 hónap, és minden nap kárba vész, amit szerető anyuka és apuka nélkül tölt el. Így is aggódom, hogy vajon el tudjuk-e majd felejtetni vele ezt az élményét, tudom-e bízó emberré nevelni, tudok-e annyi erőt adni, amivel túllép majd mindezen és önbizalommal teli, értékes embernek gondolja minden nehézségben és bajban is majd magát.

Nahát ezért szeretnénk egynapos babát. Sőt, a szülésnél is szeretnék ott lenni, sőt, én még ide is venném a várandóst hozzánk, gondoskodnék róla, vinném vizsgálatokra, főznék neki finom leveseket, főzelékeket, husikat. Persze azt hiszem ilyet nem lehet, bár nem tudom miért nem.
zsussi
 
 


Sziasztok Lányok!

Gergő 5 hónaposan és egy hetesen megfordult. Ennek köszönhetően mozdulni sem lehet éjszaka a kiságy mellől, mert álmában is forog, beakad a lába a rácsok közé, aztán jön a sírás. Legalább 10-szer kel fel éjszakánként azóta. Már kezdek alig állni a lábamon . Kép
Az ágyacskáról mindent le kellett szedni, mert Gergő két kézzel rángat mindent. Se rácsvédő, se baldachin.

Nagy dologra adtuk a fejünket: mégiscsak költözködni szeretnénk. Lehet, hogy a jóidő teszi, de lelkesen keressük a számunkra megfelelő lakást, házat. A legfontosabb, hogy apa munkaheyléhez viszonylag közel legyen, ne kelljen naponta órákat autóznia. Így eddig egy sem felelt meg - neki .Kép De bizakodó vagyok !
És a legfontosabb, valahol legyen víz a közelben, ahol lehet pecázni. Ez a legfontosabb. Kép

Marci anyu: Nagyon aranyos képeket küldtél a nagyfiúról. Édes kis szülinapos. És ilyen hamar becsajozni ! Kép

Zsussi: nem lehet könnyű az érzéseidet kordában tartani. Neked már megadatott a szülés és a szopi( gondolom, a lányod révén ). Hátha tényleg vár Téged egy picit "korosabb" emberke, aki arra vágyik, hogy ilyen szeretetteljes anyucija legyen. Kép
Én hiszek abban, hogy nincsenek véletlenek. Talán Mera "ajánlata" sem véletlen. Kép

Az utolsó "felszerelt"kiságyas fotónk.
Kép

KépKép
KépKép
kelimoni
 
 


Zsussi!
Mi az emailed?????????

Kép
rayo
 
 


Kelimoni!
Na én ekkor tettem két összegöngyölt kisplédet a két oldalra és maradtak a rácsvédők kicsit fejjebb húzva, hogy ne akadjon be a lába a rácsokba. A plédektől pedig nem éri el a rácsot a lába. Próbáld ki, nekem bevált! Emlékszel, én is kínlódta, de aztán ez a "kipárnázás" bevált! Puszi

Kép
rayo
 
 


Zsussi!
Nem birom ki, hogy le ne írjam, engem bánt ez a mondatod:
"és ez megingatta bennem a hitet, hogy valaha is megfelelőek leszünk a 16 éves megesett lányoknak."
Megkérlek, ne írj így egy életetadóról, nehogy valakit megbánts vele!
Köszi és puszi

Kép
rayo
 
 


Sziasztok lányok!

Csak egy gyors helyzetjelentés.
A kicsi lány nagyon jó baba, addig amíg éjfél nem lesz. Akkor aztán belebújik a kisördög, és sikít. Mindent ugyanúgy csinálunk. Mostmár nem kap túl sokat enni, nincs túl meleg, nincs túl hideg. Elvileg a hasa sem fájhat. És ez megy mostmár minden este. Addig semmi, eszik alszik. Meg utánna is alszik. Csak az éjfél körüli etetés után van üvöltés egészen a következő etetésig. Ötlet hogy mi lehet a baja?????

Mindenkitől elnézést kérnék akivel beszélgettem az elmúlt napokban és egyszercsak le kellett tennem hirtelen. Kép De hát Dórika nem bírja sokáig anya nélkül. Kép

Annyira jól esik, hogy ennyien érdeklődtök!! Azóta a férjemnek is ez az első hogy olvassa a babanetet. A minap végignézte a táblát, mert hogy akkor mostmár jó lenne ha tudna arcot is társítani a nevekhez. Kép Kép Kép

Süni! Úgy néz ki hogy megyünk! Nagyokat sétálunk már, nagyon élvezi, és autópályán egy óra alatt ott vagyunk. Kép De szerintem mózessel fogunk a hosszú útnak indulni. Kép Szóval két felnőtt meg egy bébi. Kép

Zsussi!
A mi nénink 29 éves! Da van nála is jóval idősebb életetadó. Nem olyan sűrű hogy 16 éves legyen az életetadó. Kép

Jaj, a lényeget majdnem elfelejtettem. Kép Tegnap volt a doktornéni nálunk. És mindent rendben talált. Azt mondta nem érti honnan szedték hogy nem tartja a fejét Dórika. Kép Minden reflexe tökéletes! Kép A hallás vizsgálattal meg még várni kell.

Puszi mindenkinek!
Dóri anya

KépKép
jiny
 
 


Fiamka halad a beszédben: Mondom neki: Ott nem. Erre ő: Akkor nem. És szépen otthagyottKépKépKép

Más: Férjem egész hétvégén betonozott, és jó kis bőrének köszönhetően tiszta barna lett a háta. Hétfőn reggel odaáll Bobi mellé, na mérjük össze magunkat, kinek barnább a háta? És megnyugodott, hogy ő a barnábbKépKépKép Férfiak....
szuperboszi
 
 


Jiny!
Emlékszem nálunk is volt ilyen!
Regi minden nap az este 7 és 8 közötti etetésnél annyira sírt, hogy nem lehetett megvígasztalni! Volt, aki azt mondta, akkorra fárad el az idegrendszere és még nem tudják úgy feldolgozni az eseményeket, mit mi. Mások azt mondták, hogy lehet, hogy abban az időpontban érte mindig trauma, pl.életetadó izgult, sírt...De az is lehet, hogy a hasfájása erősebb volt akkor. Minden baba hasfájós az elején, csak van, amelyik jobban tűri.
Sajna nem tudom már megmondani, hogy meddig volt ez, talán egy hónapig is! Iszonyú volt, ez biztos!
Türelem, kitartás!!!!!Kép
Puszi
Kép

Kép
rayo
 
 


Szia, Zsussi!

Nem szerencsés túlzottan kötődni az életet adó szülő(k)höz a baba későbbi elengedése érdekében, hidd el, mindkét félnek könnyebb az elválás egymástól, és a vsz. szülőnek a babától, ha nem mélyül el túlzottan az ismeretség / kapcsolat. Gondolom, erről többet tudnak mesélni azok, akiknél ez így volt, mi nagyon igyekeztünk, hogy megtartsuk a 3 lépés távolságot.
Amit leírsz (gondoskodás, törődés, segítség praktikus dolgokban), az nagyon becsülendő és nagyon nemes lélekre vall, de könnyen a visszájára fordulhat. Olvastam olyan esetről, ahol az öf-ni szándékozó anyuka mindazt meg is valósította, amit Te leírtál, aztán a szülés után a vsz. anyuka meggondolta magát és megtartotta a babát. Ez olyan esetben is nagy pofon, amikor nem "kötöd" magad érzelmileg (és anyagilag!!) az életet adóhoz, hát még, ha igen... Arról nem beszélve, hogy nagyon óvatosan kell ma már ehhez a kérdéshez állni (és ezért jó egy független szervezet "igénybevétele"), mert könnyebben ráfogják az emberre, hogy meg akarta venni a gyereket (én mondjuk alapból bizalmatlanabb vagyok kicsit, lehet, hogy én dramatizálom túl Kép ).
Erről a kérdésről ez az én véleményem, nagyon kíváncsi lennék a többiekére is! Kép

Én is azt mondom, hogy eljön a Ti időtök és babátok, és akkor azt fogod mondani, hogy igen, EZÉRT volt minden, mert ez a kicsi a MI gyerekünk, Õ akart minket!

A 16 éves "megesett lányokról" pedig annyit, hogy a mi életet adónk 17 éves volt a szüléskor és amellett, hogy megvolt benne minden, ami a korosztályát jellemzi, meglepően éretten állt a kérdéshez - mind a terhességhez, mind az örökbeadáshoz.

Puszi mindenkinek,
Kata
rkata
 
 


AMNERIS magyar hangja:
Pakol össze, mert HOLNAP hazamehetnek! És majdnem az első dolga az lesz, hogy leül a gép elé és FÉNYKÉPES beszámolót ír!!!!!!!!!!!!!!!!!!KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Puszi
Kép

Kép
rayo
 
 


Kelimoni, Gergő nagyon ügyes! Nálunk, miután Balázs megfordult átköltözött a mi ágyunkba, ugyanilyen okokból. Nem ajánlom! Kép Rayo ötlete jobb!
Tudod-e, hogy az indiánok nagyon bölcs nép, és általában nem a külső tulajdonságok alapján nevezik el társaikat? Valamiért tudják a belső értékek többet érnek...és igazuk van. Azt hiszem nálad nagyon klassz nevek közü válogathatnánk... nem mintha az általad írt nem lenne mókás...Kép Puszi!!!!
Ja, és ne izgulj, jó volt a bemutatkozásotok. Vidám, szorongásnélküli és felhőtlenül boldog. Nem kell több, igaz?

Diti, nagyon örülök, hogy végre 5 percnél többre is láttalak Titeket. A férjed lelkesedése és szeretete nagyon megható volt számomra... és az volt a legjobb, hogy olyan közvetlenül tudott beszélni ezekről az érzésekről.

Rayo, egyszerűen szerintem is fantasztikusan hasonlítotok Regivel. Egyetértek a szívem minden sejtésével Napsugival: Regi nem véletlenül talált rátok.Kép

Gilice , a lányok egyszerűen gyönyörűek! Biztosan nem könnyű velük, hisz még egy kisbaba is mennyi elfoglaltságot tud adni! ( Tudnék mesélni a 10,30-kor még hálóingben,őrültként szétálló hajjal futkározó Gabsziról.)DE kárpótol mindenért a kedves mosolyuk egy fáradt nap végén!

Marcianyu, köszönöm a képeket! Marci nem "csak" okos, hanem gyönyörű kisfiú is! Nincs még valami jó sztorid a sztoritárban??? Kép

Mony, mi van veled? Láttalak....

Csenge, Bori, Vivien is nagyon helyesek!

Ancsúr, szerintem nagyon "jóarc" voltál! Én is mindig nagyon izgulok, ha olyan emberekkel találkozom, akik sokat tudnak rólam, de még nem láttak! ( Vagyis veletek...)

Süni, Balázs azért nem bébipapi faló, csak nem is virslievő! Ilyen kategória nincs??? Kép

Napsugi, köszönöm a képnézegetési lehetőséget! Nagyon jók lettek! Aranyos vagy, hogy nyilvánossá tetted!!

Hildus, hol vagy? Köszönöm a képeket. Balázsnak nagyon tetszett a kislányod, csak úgy hallom, már van vőlegényjelölt.Kép

Réce, küldöm MOST a képeket!

Zsussi! Én is hiszek benne, a babák nekünk születnek, és ezt ki kell várni. Sajnos, ez sokszor nem könnyű...Kép
Én is szültem és szoptattam már egy kisfiút, aki nemsokára hétéves lesz.Ezért mindennap hálás vagyok a sorsnak, nagyon nagy boldogság!
Tudom, elfogadom és megértem, hogy ezért a mi családunk az örökbefogadás szempontjából "hátrányosabb" helyzetben van. Az életetadó is lehet, hogy szívesebben választ olyan családot, ahol még nincs gyermek, és a sorbanálló társak szempontjából is meg kell értenünk ( bár fájó szívvel), hogy ők is vágynak arra a boldogságra, ami nekünk már egyszer megadatott.Kutya nehéz, mert második gyermekre ugyanúgy lehet vágyni, ugyanolyan intenzítású érzésekkel, sőt... de így igazságos a sorstól.
Én azt gondolom, bár én is vágyom rá, hogy ott legyek, amikor megszületik a kislányom, hogy, mivel ilyen eset azért kevesebb van, ez- az együttszülés- adasson meg annak, aki nem élte át a szülés időntúli összetartozás érzését.
Nekem az csak plusz bónusz lenne a sorstól, ha mégis ott lehetnék!
És ki kell várnom azt a kislányt, aki egy kópéfejű kisfiút akar tesónak magának...így lesz kerek a családunk.Lehet,kicsit sokat kell várnom rá, de itt lesz, és ez az ami mindennél fontosabb!
Kívánom, hogy találj nyugalmat és békét a várakozás bizony sokszor irgalmatlanul nehéz peceiben! Szeretettel szorítok hozzá!

Figyu, lányok ( főként Zsussi), azért légyszí figyelmeztessetek ( mindenkit felhatalmazok rá), ha egyszer nálam jön el a türelmetlenség,.... khm... milyen okos tanácsokkal tudok ellátni másokat!-úgyhogy kapjak magamhoz!! KépKépKép

Kép
Kép
ggabszi
 
 


Amneris, éljen, éljen!!!! KépKépKép

Jiny, nálunk is volt ilyen. Kb. 2 hónapon át, minden délután, mielőtt apa hazaért. Általában legalábbis az elején két síró családtagot talált otthon.Kép ( Az egyik "nemtudjukmiérttalán a hasa fáj?"... a másik "nemtudokmitcsinálnivele" hüpp,hüpp...Kép) A harmadik hónap körül, egyszer csak elmúlt! Tudom, addig nagyon sok nap van még! Türelem és kitartás...tudod, azt szoktam mondani, egy gyereknek azért van két szülője, ha az egyik kipurcan, jöhet a friss erő!!Kép

Rkata, én egyetértek veled! Szerintem sem szerencsés érzelmileg túlontúl belekeveredni a dolgokba. De hogyan lehet érzelmileg nem túlontúl belekeveredni?-erről dunsztom sincs. ÉS ezért kell függtelen szervezet, mint koordináló és közvetítő... szerintem.

Boszi, remélem irod ezeket a klassz gyerek -és apaszájakat? Kép

Kép
Kép
ggabszi
 
 


Sziasztok!

Zsussi
kitartást kívánok neked. Hidd el, a te babád is megszületik hamarosan. Rkatához hsz-éhez csatlakoznék. Jelenleg én is "idegbeteg" napot élek. Nem tudom miért szorongok. Már beszéltem a 18 éves leendő életet adóval, de nem nyugodtam meg. Nem könnyű a helyzet. Jelenleg irigylem azokat, akik már a baba születése után ismerték meg az életet adót. Rayo-nak is igazat adok, mert soha nem tudhatod, hogy mikor és ki olvassa a forumunkat.

Süni
nagyon szép nyilvántartást vezetsz.Kép A ki mit hoz táblázathoz sós aprósütit sütök, és műanyagpoharakat is!

Jiny
olyan jó, hogy mindent rendben talált a dr. néni!Kép Szorítunk, hogy a hallásvizsgálaton is minden rendben Kép

Érdeklődni szeretnék tőletek, hogy találkoztatok már olyannal, hogy 1 éves gyermek +2-es szemüveget hordott? Az éves kötelező vizsgálatnál a szemész szerint (a retina állapotából következtette) a picinek szemüveg kellene. Először cseppeket írt fel, de a kontrollnál megállapította, hogy nem javult, így +2-es szemüveget írt fel. Ha az ismeretségi körötökben találkoztatok ilyennel létszi szóljatok.

Marci_anyu
nem kaptam képeket, kérhetek?

Kép
madri
 
 


Sziasztok!

Most gyorsan megpróbálok írni, amíg nem jön vissza a főnököm. Kép
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Még apát győzködni kell a különleges sorral kapcsolatosan, bár már kifelé (barátok, rokonok) úgy adja elő, hogy oké, de ha kettesben vagyunk, akkor még nem biztos, azt mondja, hogy várjunk még. Ha minél több képet raktok fel majd a babákról, akkor biztos segíteni fog neki meghozni a döntést. Anyukámnak is mutogattam a képeket, ahol Gergő van a nagyszülőkkel ott elkezdett anyukám bőgni, hogy istenem a boldog nagyszülők, ők még csak most lesznek nagyszülők ősszel (tesóméknál jön a baba Kép ), és már nagyon régóta vártak rá. Szóval ami nagyon jólesett, hogy anyukám teljes mértékben támogat, hogy különleges babánk legyen, pedig róla nem gondoltam volna, hiszen nagyon előítéletes, de az ártatlan pici babákat látva teljesen elolvadt.

Steiff! Szerintem mi már beszélgettünk az indexes fórumon, csak egy félreértés miatt nevet kellett változtatnom, akkor még az a problémánk volt az öf kezdetén, hogy én vállalnék nagyobb gyereket is, de a férjem nem megy bele, és még mondtad, hogy menjünk el hozzátok, mert ráadásul közel is lakunk egymáshoz, ha jól emlékszem. Kép

Szóval igyekszem apát puhítani, de nem erőszakosan, tegnap megemlítettem neki, hogy ha nyáron kifestünk a nappaliban, meg a hálóban, és ha átmennénk a másik sorba, akkor az egyik gyerekszobát is ki lehetne festeni. Kép Meg együtt babázhatnánk tesómékkal!

Sziasztok, még írok.
Tirza

Kép
tirza
 
 


Madri, Balázs 14 hónapos kora óta szemüveges.
+2-es és a másik szeme +1,5. Kérdezz nyugodtan, akár magánban is!

Most akarok küldeni nektek képet róla( veszettül jól áll neki a szemcsiKépKép), de nem enged be a freemail, és nincs több időm! Küldöm majd!

Kép
Kép
ggabszi
 
 


Amneris!
De Jóóóóóóó!KépKép Végre!Kép Várjuk a beszámolót és a képeket!Kép

Kép
madri
 
 


Szia Lányok!

Zsussi: Nekem is megakadt a szemem azona mondaton, amin Rayonak. Úgy éreztem, a keserűségedet kicsit nekik címzed. Mégis kitartás. Lesz olyan baba, aki Téged, titeket akar. És próbálj meg egy életet adó fejével gondolkozni. Mit szeretne ő a gyermekének.Kép

Amneris: Nagyon szupi, hogy végre otthon lesztek. Kép Mostantól kezdve aztán semmire sem lsz időd. Kép és ez mégis olyan csodálatos érzés. Kép

Boszi: Édes lehet a kisfiad, ahogy reagál.Na és apa! KépKép
Ilyenkor érdemes lenne bekamerázni a házat. Kép

Jiny: Nálunk is volt ilyen fajta világháború esténként, 9 körül időpontban, ami Gergő világrajövetelének időpontja. 6 hetes koráig ment a dolog és bevallom, kicsit féltem az estéktől, mert tehetetlennek éreztem magam. Aztán egyszer csak elmúlt.
Mi babamasszázzsal próbálkoztunk, némileg segített is. Kép

Gabszi: Édes vagyKép Megnyugodtam, de azért változtatnom kellene. Erő, erő, hol vagy hozzá? Kép
Tudod, baromira élvezem, hogy együtt kajcsizhatunk, mint család, Gergő is ül az etetőszékbe, közben sokat vigyorgunk, végre érezhetjük a boldogságot. Ez eddig nem volt.

Tirza: A roma babák közül tudomásom szerint egy-kettő volt eddig igazán sötét bőrű. Gergőre senki sem mondja, hogy roma, apára hasonlít az idegenek véleménye szerint. És tudod, amikor meglátod a kis ártatlanságot, akkor nem tudsz nemet mondani.
Nem lehet, hogy apa kicsit fél az apaságtól?

Nézd, ilyen volt Gergő születésekor. Kép

Kép

KépKép
KépKép
kelimoni
 
 


SZiasztok!

Most jöttünk a gyermekorvostól. Ádám oltást kapott.. nagyon kis bátor volt!!! Én kis hősöm:-)

Sajnos az arcán kijöttek apró kiütések. Azt gondoltuk a tápszertől van és kaptunk rá krémet. Sajnos nem javult.. Sőt!! Ugyhogy pénteken a Heim Pál-ba kell mennünk a bőrgyógyászatra. Elég ideges vagyok.. A gyermekorvos szerint elképzelhető,hogy mosószer allergia. :-(((

Lányok!! Nikike kezdetektől nagyon jó alvó volt. Később néha éjszaka volt,hogy sírt ha fájt a hasija ez ált. tápszerváltáskor volt.. Nikikénél nagyon bevált,hogy énekeltem neki. Sokat .. Ringattam és énekeltem... már pöttöm kora óta megnyugszik erre. Na nem gyermekdalokat a mozgalmi nótáktól kezdve népdalig minden szerepel a repertoáron. A mai napig elalvás előtt igényli a homlokpuszit és a két perces dúdolós altatást.
Ádámkánál is kezdem.. bár ő éjszaka ha megkapja a tápszert azonnal beájul.

Nikikénél egy a kritikus pont. Ha elfogy a Danonínó vagy a gyümis joghúrt. Na akkor 2 pillanat míg észleli és éktelen ordításba kezd..

Tölti

Kép

Kép
töltike
 
 


Tirza!
Valóban emlékszem már, hogy leveleztünk! Csak onnan úgy eltűntél, nem tudtam mi van veletek, mi a folytatás. De most megnyugodtam, hogy a legjobb úton jártok a babásodás felé.

Mera!
Dondanielre gondoltál?
steiff
 
 


Kelimoni, én mindig azt mondom a kis "félroma" babócánkra, hogy igazi színváltóKép Mert télen, meg ha nem éri a nap őket, akkor elmennek kicsit kreolkánakKép
De kiváncsi vagyok, mi lesz a tapasztalatotok nyáronKép Főképp akkor, ha majd futkosnak, nem viselik e a sapkát, meztelenkednek egész nap és ordítva követelődznek be a vízbe...
Bobi baba 3 nap alatt úgy bebarnult, hogy igazi kis sötét ördögfióka lett. És nem kellett hozzá sok napozás, igaz, le se égett.
(Aztán 1 hét, és a nagyok szorgalmas rádolgozással behozták a színt, és nem volt eltérésKép
Õsszel, télre meg megint egész jól kifehéredett a versenyszínéhez képest.
Persze lehet, hogy ez csak rá jellemző, és mi kaptunk egy kis kaméleonbébitKép
Majd konzultáunkKép
Mindenesetre mi ma átváltottunk rövidre, és már nem is nyúzom a sapi miatt, úgyis utálja, és leveszi, amint lehet...
(Ja, és nem stimmel az a mondás, miszerint a néger gyerek csak a fehér csokitól koszolódik, látnátok a fiókámat...., főleg, ha homokot is eszik melléKépKépKép
szuperboszi
 
 


És eszembe jutott még valami, Tirza, nekünk nagyon fontos volt, hogy más öf. gyerekekkel találkozzunk.
A férjem sem tudta először eldönteni, tudja-e vállalni a sötétebb bőrszínt, azt monta, nem tudná elviselni, ha bántanák később a gyerekét, és ő nem tudja megvédeni, aztán találkoztunk sok szép öribabával, feketékkel, fehérekkel, kicsivel, naggyal, mindenfélével, és szépen belemelegedett (Steiff fia bátyja teljesen meglágyította s szívétKép, rájött, semmi különbség nincsen, és mostanra igazi apatigrissé vált. Azt hiszem, ezt a kérdést az embernek magában kell fejben helyre tenni, és ebben sokat segít az élő példa.
Mi Győr melettiek vagyunk, ha gondoljátok, bármikor szívesen látunk benneteket, mint ahogy másokat is, egy kis "gyerekszagolásra", persze most már itt a májusi tali is...
Na ébred a csöpp, megyek.
Boszi
szuperboszi
 
 


Gabszi!

Bizony, nem egyszerű. És még nehezebb a BABÁTÓL vmennyire érzelmileg távolmaradni, megkockáztatom, hogy lehetetlen. Mert ugye benne van a pakliban, hogy mégsem adják... Miközben a szíveddel már érzed, hogy Õ az, Õ a Ti gyereketek, az agyad figyelmeztet, hogy ne éld bele Magad. Nálam ez a két érzés keveredett, borzasztóan frusztráló volt. Kép Viszont ennek tudom be, hogy amikor egy hétvége erejéig úgy volt, hogy nem lesz a mi gyermekünk Csenge, nem omlottam össze (bár persze bőgtem, mint a záporeső), hanem próbáltam magamban (és a páromban) tartani a lelket azzal, hogy minden úgy fog alakulni, ahogy az valahol meg van írva...

És bizony, nagyon kellett a közvetítő-koordináló Gólyahíres munkatárs is, mert az érzelmi viharokban a mi jóindulatunk visszaütött. Étterembe hívtuk meg a vsz. anyukát és édesanyját, meg a kórházba vittünk egy könyvet neki, és ezt a két dolgot utána úgy tálalta a család (az anyukát kivéve!), hogy mi megpróbáltuk őket lekenyerezni Kép. Mi viszont előre kikértük a Gólyahír véleményét (kvázi hozzájárulását), így ő is tudott mindenről, mindennek a hátteréről, "le voltunk fedve". Akkor nagyon megviselt, nem értettem, miért bánt minket, most már nem haragszom, azt hiszem, a kudarcot próbálta meg valahogyan levezetni (hiszen az első unokáját adta a lánya örökbe, akit ő viszont az utolsó pillanatig szeretett volna hazavinni), és kézenfekvő, hogy ezt rajtunk tette.

Bocsi, hogy bő lére eresztettem, csak azért írtam le, hogy milyen visszás is ez a helyzet.

Jiny, csatlakozom az előttem szólókhoz: max. néhány hónap alatt szerintem is el fog múlni. Csenge az első 4 hónapban minden délután fél 6 körül rázendített (ő 3/4 6-kor született) és fürdetésig üvöltött. Volt, hogy kenguruban cipelve-ringatva megnyugodott, volt, hogy nem. Kép Aztán 4 hónaposan egyik napról a másikra mintha elvágták volna. Csak ki kell várni. Kép Kép

Kata
rkata
 
 


Csak egy gyors bekukk..

Madri!
Valamiért vacakol a freemail, de amint tudom küldöm a képeket! Kép

Amneris!
Hurrrrrrááááá! Kép Írj!

Zsussi!
Kitartás, tudom, hogy nagyon nehéz időszakot élsz most át. Akik a "boldog anyuka" státuszban vagyunk úgy tűnik, hogy könnyen beszélünk, de mi is átéltük ezeket a nagyon nehéz napokat, hónapokat, éveket. Nem is tudom, mivel lehetne megnyugtatni Téged, talán azzal, hogy ez egy olyan várakozás, aminek a végén ott áll a kisbabád. Kép

Tölti!
Isteni volt!!! Kép Úgyhogy tegnaptól indult a fogyókúra.. Kép

KépKép
KépKép
marci_anyu
 
 


Steiff: igen, rá gondoltam!

AmnerisKépKépKép
mera
 
 


Sziasztok! Új vagyok itt a fórumon, de azért írok én is ide, mert mi is örökbe szeretnénk fogadni egy babát a férjemmel. Voltunk szombaton a Gólyahíres találkozón, nagyon szép volt, megható és vidám is egyszerre. Nagyon belelkesedtünk a párommal együtt! Sajnos a TEGYES-es npszichológusnő rajta ül a papírjainkon így csak május végén mehetünk tanfolyamra. Utána első dolgunk lesz jelentkezni a Gólyahírhez!
alexa78
 
 


Sziasztok

A májusi talira mi is mehetnénk? A baba és gyerek illatokat nagyon szeretjük!

Nem hiszem, hogy a párom félne az apaságtól, inkább bennem van egy kis félsz, hogy onnantól, hogy lesz babánk, már nincs visszaút. KépNagyon félek attól, hogy nem tudok majd megfelelni, nem leszek jó anya. Visszatérő rémálmom, hogy van egy babám, és csak akkor jut eszembe, hogy tisztába kellene tenni, meg hogy meg kellene etetni, mikor jön anyukám látogatni. Jó, mi?!

A sötét bőrszínhez hozá vagyunk szokva, - bár nekünk (főleg nekem) vílágító fehér bőröm van, (a fehér bőrért is sokat bántottak)-,mert van egy jelképes örökbefogadott fiúnk, akinek a fotója ki van téve a nappaliban, meg a hálóban, ő eléggé fekete, de nagyon aranyos a pofikája. Szóval a párom tényleg csak azért aggódik, hogy Magyarországon még nem eléggé érettek az emberek, nem toleránsak más tulajdonsággal szemben.

Nagyon érdekesnek tartom, amit írtok a születés és a sírás közötti összefüggésről. Ezek szerint ennyire bennük maradhat az élmény? És még mikre emlékezhetnek a magzatkorukból?!

Tirza

Kép
tirza
 
 


Szia, Alexa!

Üdv a topicon! Kép
A tanfolyam és a pszichológiai vélemény elkészülte között - tudtommal - semmi összefüggés nincs, minden előzmény és papír nélkül jelentkezhettek rá. Itt találsz több infót is:

http://www.agacska.hu/

Bár a májusi tanfolyamuk már betelt... Kép

Tirza!

Én csak feltételezem, hogy lehet összefüggés, tudományos magyarázatot még sosem olvastam róla, de vhogy olyan logikusnak tűnik, nem? Én azt gondolom, hogy annyira friss és meghatározó a születés élménye, a harc, hogy sok idő kell, amíg feldolgozzák - aztán idővel a többi külső inger háttérbe szorítja.

Kata
rkata
 
 


"csak akkor jut eszembe, hogy tisztába kellene tenni, meg hogy meg kellene etetni, mikor jön anyukám látogatni"

Kép Kép Kép Ha Te esetleg meg is feledkeznél róla (ami kizárt Kép ), lesz, aki jelezze, ne aggódj! Kép
Én is paráztam piszkosul (ki nem?), aztán amikor hazavittük a kisasszonyt, minden olyan nyilvánvaló lett, rögtön tudtam a dolgomat - fikarcnyi kétely nélkül. A baba úgyis jelzi, ha valamit rosszul csinálsz, ebben biztos lehetsz. Kép Meg nagyon megnyugtató volt magam mellett tudni a páromat, ha valamiben mégis elbizonytalanodtam, akkor megkérdeztem, hogy szerinte hogy legyen, hogy kell. Megbeszéltük és úgy lett. Kép
rkata
 
 


Kata! A budapesti TEGYESZ kérése, hogy a pszichológiai vélemény elkészülte előtt ne menjen senki tf.-re. Legalábbis nálunk így volt!
Köszönöm a választ, a tanulságot levontam! Kép

Réce, ne haragudj nem tudok képeket küldeni. A freemail költözik, vagy mi....Hívtalak ma, de nem vetted fel!

Alexa, szerintem addig is írj bátran! A pszichológussal meg csak rámenősen....

Kép
Kép
ggabszi
 
 


NAGYON FONTOS!!!
A gyermekeket a saját lakcímetekre az okmányirodában jelentsétek át!!!
Minden gyerkőcöt, mert ha nem, ott marad az állandó lakcíme ahol az életet adó lakott.
nikinozso
 
 


Sziasztok Kép
Gyönyörűek a gyerekek Kép) Új vagyok, és csak nézegetem a sok csodálatos gyerkőcöt, és azt, amennyi örömöt leltek bennük Kép))))

Töltike :
Kis villámtanács, ha nem veszed tolakodásnak Kép: folyékony Arielt használj, semmi esetre sem a P. betűs csodamosóport, és Sensitive macis öblítőt. A nagyobb gyerekeknél már lehet adni szójaolajat a bőr saját védekezőenzimjeinek segítésére, de ilyen picurnál nem tudom, szabad-e.
Nálunk bevált, azóta sem jött elő Bébnél.
mangoo
 
 


Köszönöm a kedves fogadtatást, bevallom, féltem kicsit...! Igen, sajnos amíg nincs pszichológiai vélemény, nem engednek minket a tanfolyamra, ez nem tudom miért van így. Ráült a pszich. néni... Tudjátok, most először érett meg bennem igazán, hogy nagyon tudnám szeretni és elfogadni az örökbefogadott babát is. Eddig is tudtam, de csak az eszemmel, és nem a szívemmel. Nem tudom, érthető-e ez így? Viki sokat segített nekem (ő is írogat ide), magamat is neki köszönhetően fogadtam el, ezért végtelenül hálás vagyok neki. Most hogy láttam a gyönyörű babákat és a boldog szülőket, majd elsírtam magam, annyira jó érzés volt.
alexa78
 
 


Alexa, én is csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz. Érdeklődj az Ágacskánál. Mi akkor voltunk náluk tanfolyamon, amikor a Tegyeszes papírokat még be sem adtuk.
Senki nem tilthatja meg neked, hogy részt vegyél a tanfolyamon, ha kifizetsz 2x6.000 Ft körüli összegetKépKépKép
Max. a Tegyesz húzza a száját, hogy nem nekik perkálsz, de így legalább hitelesebb és valósabb tájékoztatst kaphattok.
Boszi
szuperboszi
 
 


Köszi, Szuperboszi, én is így gondoltam, és utána is érdeklődtem. Sajnos kiderült, hogy az ágacska most később indít tanfolyamot mint a TEGYESZ, így nálam az nyer amelyik előbb van. Sajnos 2x10.000 Ft-ba kerül, de ez nem is fontos. Nagyon várom a tanfolyamot, érdekel, hogy mi lesz, hogy lesz, most hogy megtapasztaltam a Gólyahíres tali légkörét feltétlenül.
alexa78
 
 


Mangoo!
Tudom ki vagy:-) Köszönöm a tanácsot. :-D Megfogadom. A Macis öblítőt azt használom most is. Arielt még nem.
Pusz Tölti

Kép

Kép
töltike
 
 


Alexa, függetlenül attól, végül melyik tanfolyamot választjátok, nekem az a sanda gyanúm, hogy ez a Tegyesz "magánakciója", szerintem semmiféle ilyen előírás nincs.
Sajnos nem olyan könnyű visszakeresni a hozzászólások között, de volt, aki "sírva" jött ide a topikba a Tegyeszes tanfolyam után... Nem elijeszteni akarlak, meg nem is rábeszélni az Ágacska tanfolyamára (nem kapok jutalékot Kép ), de lehet, hogy megérné azt az 1-2 hét csúszást a két tanfolyam közötti különbség.
De bárhogy is lesz, ha van kérdésed, kételyed, dilemmád, oszd meg velünk, segítünk! Ugye? Kép
rkata
 
 

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?