Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

ÉN is el vagyok maradva: gratulálok a friss ikres mamáknak, papáknak és minden jót kívánok a babáknak is!

Kingának már adtam kengurut, volt kettõm is (de egy már addigra volt neki máshonnan), szóval szerintem nem lesz már aktuális neki. Láttam fotókat a babáiról, meg a nagyokról is. Csuda szépek mind, érdekes, hogy az ikrei bár egypetéjûek, és arcra tök egyformák is, csupaszon azért mégis határozottan van különbség köztük (pocakjuk más).

Kettõ nálunk: indulásnál csak a kocsi volt kettõ, félévig még ágy is csak egy. Aztán a kenguru, az etetõszék (asztalra rakós) és persze az ágy. Ja, meg autósülés, bár abból a legkisebbet autó híján kihagytuk, aztán meg kilopták, szóval most magasító van kettõ. Na de most, most jöna dupla korszak:iskolatáska, tolltartó (ez utóbbi már megvan, azonos típus különbözõ minta, táskáért szombaton megyünk, kíváncsi leszek mennyire egyformát választanak), betûtartó, korong, pálcika, logikai lap stb stb. Ezek egy része öröklõdõ, szóval van amibõl csak egyet vettem szerencsére.
Ruhák fiú-lány miatt alig voltak egyformák, inkább csak babaméretben (ott is szín más volt), azóta max egyforma poló. Na, azzal viszont meg is vagyok lõve, mert vasaláskor nem tudom melyiküké is, ilyenkor megyek a szekrényhez, melyiké van a helyén... Meg örököltek a bátyjuktól egy polót, amirõl mindkettõ állítja, hogy azt neki osztottuk ki (én ezeket, amiket a nagyról örökölnek polókat, sose tudom eldönteni, melyiket melyiküknek adtuk, unisexek), így azt most felváltva hordják...
Bilink végülis volt 3, abból egy nálunk, egy-egy meg a két nagymamánál Kép Játékból alig volt egyforma, azt is mind kapták.
SZiasztok:
Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok ikresek!

Elindultak a kicsinyeim Kép))
Azért ilyen nagy szó ez nekem, mert a bölcsiben (heti 1x jártak) már 1 éves koruk óta stresszeltek, hogy biztos valami bajuk van, azért nem mennek. Most (16 hó) végre mindkettõ megy (a lány magabiztosan, a fiú ha közönségnek produkálhatja magát, a valódi hasznára még nem jött rá).

Ezt a tapasztalatot szeretném veletek megosztani, és óvni a kezdõ bölcsiseket attól, hogy bedõljön a gondozónõk ijesztgetésének. Legyenek aranyosak, kedvesek, mondják el a véleményüket, Te pedig csináld utána úgy, ahogy jónak látod!

Már megint beigazolódik az a régi tanítás, hogy úgy a legjobb a gyereknek, ahogy az anyja érzi, hogy csinálni kell!

Dupla összefoglalva:
azokból a használati tárgyakból, amelyeket egyszerre kell használni. Ha nagyobbak lesznek, lesznek saját holmijaik, most még csak saját ruhatáruk van. Saját játékokat viszont még nem neveztünk ki, kivéve az alvós "Puhanyuszi"-t, és a fiú cumijait (a lányom ujjszopó Kép(( )

puszi mindenkinek,
Kockás
kockás

Sziasztok! Augusztusban nyaralni készülünk az egy éves lányokkal. 1 hét külföldön, kb. 8-10 óra autóút. Kíváncsi lennék a tapasztalataitokra "utazás ikrekkel" témában. Van egy két homályos pont, pl. hogy fogunk mi étkezni apucival? Külön-külön? (Félpanziót kapunk a szálláson.) STB.

Kriszti
névtelen

Zsófia szia!

Megnéztem õket, nagyon aranyosak!!! Nagyon szép családod van! Nekünk is készült anno egy papa kezeiben a két gyerek fotó, csak õk egy szál kombidresszben vannak, épp Kingával néztük a múltkor, ezeken jól látszik, milyen picik voltak. (sajna csak papíron van a kép, scannerem meg nincs...) De olyan hamar megnõnek!! (szeptben sulisok)

Apropó, megvettük az iskolatáskát. Mondjuk volt 3-4 típus, ami nagyjából megfelelõnek tûnt. Gergõ elég gyorsan döntött (találtuk viszonylag keskenyebb fazont, ami még rajta is csinos), Ilcsivel kész katasztrófa volt. A végén már az egyik tipus ellen az volt a kifogás, hogy azon oroszlános kép van és nem macis. Végül ugyanolyat választott, mint Gergõ, csak más színben...

Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!!

Zsófi! Gratulálok nagyon szépek a gyerekeid!
Amugy hogy telnek a hétköznapok a picikkel, hogy fejlõdnek, mik a legujabb produkciók?

Mi már két hete itthon vagyunk, egy kicsit fáradtan bár de minden megy, a picik nagyon szépen fejlõdnek. Szerencsére van tejci éppen annyi amennyi elég nekik. (sajnos pluszt kifejni érdemben nem sikerült, mindig csak egy pár csepp marad, igy tartalékunk nem nagyon van)
Már egy nagy sikerélményt is elkönyvelhetünk. Az idei nyárra terveztük hogy a nagyfiút megprobáljuk leszoktatni a pelusról. Mindenki azzal riogatott, hogy ha jön testvér (ráadásul nem is egy) ne is álmodjunk róla, ilyenkor inkább visszaesni szoktak nem hogy leszokni a pelusról. Szerencsére a mi kisfiunk úgy gondolta, hogy õ azért erre rácáfolna és mégis feleslegesnek érzi a pelenkáját. Remélem nem hamarkodtam el az örömhir bejelentését, de már nagyon szépen haladunk.

Üdv mindenkinek
Kismanó
kismanó (kisman&oa

(((Bocsánat mindenkitõl,hogy nem ikres mamaként egy kicsit magán-levelezek, de hirtelen nem találtam meg a Zsófi email címét))

Zsófi!!

Gyönyörûek!!!!

A Lili nekem tiszta Kövi Zsófis, azzal a különbséggel, hogy a Zsófi nem az Attilára hasonlít.... :-))

Mindig megdöbbenek azon hogy ilyen pici babáknak is mennyire jellegzetesen fiú/lány arcuk van!!!

Sok-sok örömet és minden nap +1 óra alvást kívánok neked,,
és persze a boldog apukának is, hisz az egyik képen õ is elég fáradtnak tûnt :-(

Enikõ

Ildi,
Ha már így magánlevelezek, akkor sok puszi a Pethes családnak is!!!
Enci

Enci!

Köszi, nektek is!

Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!!!

Eljön valaki a Babanetes talákozóra július 27.-én?
Jó lenne találkozni más ikresekkel személyesen is.

Üdv Kismanó
kismanó (kisman&oa

Szia Kriszti!!Csak azért írok,nekem két kisfiam van,1 évesek,
és külföldön élünk.Nekünk 1000 km-t kell utazni haza,eddig
2x mentünk,és nem volt gond!Én hátul ülök a fiúk között,ját-
szunk,aztán alszanak.A peluscserét a kocsiban oldjuk meg,
persze benzinkútnál állva.Bár szerntem biztos függ attól is,
hogy milyenek a gyerekek,mennyire vannak hozzászokva az ülé-
sükhöz.Mi is készülünk nyaralni.A barátnömék két kislánnyal,
/15 hónaposak/ most nyaralnak,ha érdekel,megírom az ö tapasz-
talatait.
Üdv:m
Névtelen

SZia Kismanó és mindenki!

Mi biztosan nem megyünk el, mert abban az idõben nyaralni készülünk. Ennek kapcsán viszont felvetem: nem lenne-e kedve a topicos ikres mamáknak és kicsinyeiknek egy õszi ikres találkozóhoz?

Zsófi
szzsofia

Sziasztok!

Mi lehet, hogy leszünk de még nem tuti, tavaly voltunk. De nem rossz ötlet egy direkt ikres tali is, bár õszintén szólva mi már olyan öregek vagyunk, hogy nincs bennünk semmi "poén" ( Kép vagy Kép ?)

Ildi

Ildi
pildi

Bolond vagy te, Ildi! Tõletek lehet a legtöbbet tanulni!
pusz
Kockás
kockás

Kockás, köszi, ez jólesett! Kép
Ildi

Ildi
pildi

Szia Ildi!

Csatlakozom Kockáshoz!

Amugy nekem is tetszik az õszi ikres tali gondolata!

Üdv Kismanó
kismanó (kisman&oa

Kismanó! Köszi neked is! Kép

Ha õsz és suli kezdés után, akkor nálunk csak a hétvégék jöhetnek szóba. Össze kéne gondolni, hogy helyileg milyen itt az eloszlás, hova jönne ki a közepe. Mi Bp. keleti szélérõl jönnénk.

Ildi

Ildi
pildi

sziasztok!
jó lenne egy találkozó....:-)
bár én itt ritka vendég vagyok,de okosodni szívesen okosodnék.
nálatok hogyan fejlõdnek az ikrek?nálunk a két gyerek tesz ki egy gyereket.:az egyik már biztosan ül,a másik már egy hónapja mászik.Ma felállt a kiságyában...egésznap állt ,nem bírtam leültetni.persze estére kipucsúlt....az egyik beszélget,a másik sikongat...szóval ketten adnak egy gyereket ki.nem izgulok,csak mindenki azt mondta majd mindent egyszerre csinálnak...hát nálunk eddig ez nem jött be.
nálatok?
vizsu
mindenkinek jó nyaralást:-)))
sztanki

Sziasztok!

Az õszi találkozóhoz adalékként:
mi a XII. kerületbõl mennénk
nem jó a szept. 8 vasárnap, de a többi nap megfelelõ
Javaslatok helyszínnek: Margitsziget, Normafa, Hûvösvölgy

Várom a többi javaslatot és a jelentkezéseket!

Zsófi
szzsofia

Sziasztok ikresek!

Tud valamelyõtök valamit Vikirõl és az õ pici fiairól? Olyan rég eltûnt...mi lehet velük? Szeretném tudni, hogy mind épek-egészségesek!

ld
ld

Sziasztok!

Vizsu: ki mondta neked, hogy mindent egyszerre fognak csinálni??? Mert annak még nem voltak ikrei!!! Ha átnézed a topikot, kiderül, hogy bizony ez nem jellemzõ. Nálunk Gergõ 1 hónappal elõbb fordult hasra, mint Ilcsi, viszont fél évvel tovább szopott éjjel. 7 hónaposan felállt és mászott, 11 hónaposan ment. Ilcsi mindezeket 1-2 hónappal késõbb, 13 volt, mikor elindult. Gergõ 4 évesen kétkerekûn biciklizett, Ilcsi rá sem volt hajlandó ülni. Ilcsi 2 évesen beszélt, Gergõ 3 évesen úgy ment oviba, hogy rettegtem mi lesz vele, annyira nem beszélt. Gergõ 5.5 évesen megtanulta a betûket, Ilcsi 6 évesen döntött úgy, hogy most már aztán olvasni akar tudni, azóta a folyóírással is így van, megy is neki, Gergõ nem is akarta. (szeptemberben muszáj lesz, de nem féltem igazán) Ilcsi most 22 kg, 124 cm, Gergõ 19kgés 116.5cm. Ilcsi remekül ugrálókötelezik, Gergõ nem tud, tán még a páros lábon szökdelés is inkább kis bakkecske. Gergõ nagyon hamar rajzolt, formákat, viszont nem színezett szépen, Ilcsi viszont sokáig csak foltszerûket rajzolt, de színekkel mindent kifejezett.
Az ikrek többsége egyszerûen két azonos idõs testvér, és ugyanúgy, mint bármely két testvér, nálunk is eltérõ a fejlõdés üteme. Gondolom egypetéjû ikreknél jobban elvárható az egyformaság, de az élet nem tisztán a génekkel elõre meghatározott valami. Szerencsére, unalmas is lenne.

ld: én semmit.

Normafát nem preferálom, erre járok nap mint nap melózni... Adalék még Pesten a VÁrosliget, ott is vannak jó helyek. De szóljanak a vidékiek is, lehet, hogy nem is Bp a közép!

Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!

Mi Vácról mennénk a talákozóra, csak kérdés hogy hova?
Nekünk tulajdonképpen nagyon mindegy eléggé mobilak vagyunk!
De ha másoknak is van kedve kiránduláshoz nagyon szép helyeket tudunk itt a környéken(dunakanyar). Pl: Kövesmezõ. Egy órányi út Pesttõl. Erdõ közepén egy tisztás fenn a hegy tetején, a tisztásról tökéletes kilátás a szemközti Visegrádi várra, és belátni az egész Dunakanyart. Amugy még van mászóka, focipálya, kialakitott sütõ-fözõ helyek (kb4-5). Nálunk mostanában ez a kedvenc hely, merem ajánlani mindenkinek találkozótól függetlenül!

Vikiékrõl én sem tudok semmit

Üdv Kismanó
kismanó (kisman&oa

Nekem ez a Köves mezõ nagyon tetszik!!!! Persze kérdés, hogy akinek nincsen autója hogyan jut el oda.
Jönnénk mi is!
Országos ikertalálkozó idén nem lesz, nem tudjátok? Ami Ercsiben szokott lenni.
Még a mieink sem csinálnak mindent egyszerre, pedig valószínûleg egypetéjûek. Mondjuk most közel 20 hónaposan már eléggé egyszerre mennek a dolgok, de ezt inkább annak tudom be, hogy nagyon utánozzák egymást.
Utazás: én is hátra szoktam ülni középre a kocsiban, ha hosszabb útra megyünk. Etetéshez idegen helyen pedig megkérdezzük elõre, hogy van-e legalább egy etetõszékük, de még jobb, ha kettõ, illetve van most már két asztalra akaszthatós etetõszékünk (nem vészes, 3500 Ft, a másik meg kölcsön van) és abban elég jól elvannak, amíg mi eszünk, illetve most már mindig a mi kajánkat eszik. Kiságyat is van ahol adnak, de nekünk van lapra csukhatós járókánk és abban teljesen jól szoktak aludni éjjel is és délután is. Ja, és mindez befér a csomagtartónkba, igaz a többi cucc már az ülések elõtt, alatt szokott lenni, mert kis-közepes négy ajtós kocsink van.
ÜDv.:
Cicus
Cicus

Szia "m" ! Jó olvasni a biztatást. A barátnõd tapasztalatai is érdekelnének. Cicus, Neked is köszi az infokat. Mi eddig másfél- két órákat autóztunk, Dalma elég jól elvan, de Petrával többször elõfordult, hogy már semmi nem érdekli, csak visít, visít… Hát majd kiderül.
Kriszti
névtelen

Kedves Ildi!
Hát...jól beolvastál nekem.
Nem gondoltam hogy mindent egyszerre és egyformán fognak csinálni...csak kiváncsi voltam,másoknál is igy van e.
Bocs.
Sziasztok! vizsu
sztanki

Sziasztok!
Olyan jó nektek, hogy ikreitek vannak! Lehet, hogy hülye kérdés, de van valami jó taktika arra, hogy így jöjjön össze a dolog? A családunkban voltak ikrek (a nagymamám testvérei) és ha minden igaz a férjeméknél is). Már van egy kisfiunk, de szeretnénk még babát és én nagyon örülnék, ha ikrek sikerednének.
Üdv:
Sylvike
sylvike

Sziasztok Lányok!
Most tudtam újra jönni, és utólag is köszönöm a jókívánságokat, és hogy hiányoltatok. Sajnos nem jószántamból "maradtam ki" közületek. Mint azt a legjobb netes barátnõm megírta Nektek, 2002. 06. 04-én délben megszülettek a fiúk. Nagyon korán, a 31. héten. De nem Õk siettek, hanem az egyik baba beteg volt, emiatt döntöttek az orvosok a gyors befejezés mellett. Az egyik babánk sajnos betegen születt, és 6 hetes és két napos korában meghalt. Addig küzdöttek az orvosok, de sajnos nem tudtak segíteni. Szóval ha úgy veszem, sajnos már nem tartozok közétek, de azért olvasgatlak ám Benneteket! Utólag is gratulálok Kismanó Manóihoz és Zsófiéknak!!!
Még annyi, hogy nekem rengeteg tejem van/volt, és mivel úgy volt, hogy két babának kell, lelkesen fagyasztgattam. Nem tudom, hogy álltok tej-ügyileg, de ha valamelyikõtöknek szüksége lenne rá, nagyon szívesen átadom. Kb. 20-30 liter van lefagyasztva, steril zacsikban (AVENT).
A másik kisfiunk (Levente) gyönyörûen fejlõdik, kedden lesz 10 hetes, és már 4,2 kg (szülés után 1.430 volt, csak viszonyításképpen írom, Õ volt a kisebb), és tündéri baba, álmodni sem lehetne jobbat. Eszik, alszik, nézelõdik.
Egyenlõre ennyi, ha valakit érdekelne a tejcsi, írjon akár ide, akár ide:
tampa@freestart.hu
Mindenkinek puszi:
Viki
Viki

Szia Viki!

Ha tudsz, írj a babáról, akitõl el kellett búcsúznotok. Együttérzünk veled, és - azt hiszem - segítünk azzal, ha elolvassuk a bánatodat, amit kiírsz magadból. Tedd meg, ha úgy gondolod.
puszi, Kockás
kockás

Kedves Viki!

Csak most olvastam a leveledet, engedd meg, hogy együttérzéseimrõl a neten kersztül biztosítsalak. Azt hiszem, hogy át tudom érezni azt a veszteséget, amit most megélsz.
Levente nagylegényhez viszont szívbõl gratulálok, még az én 3 hónapos kölkeim sem érik el ezt a komoly súlyt! (Mi most fogjuk megütni a 4 kilót)
Tejünk még nekünk is van a fagyasztóban, remélem, hogy a 4. hónap végéig simán kihúzzuk. Ha pedig rászorulunk majd a te tejedre, akkor azonnal fogunk jelentkezni.

Köszi: Zsófi
szzsofia

Viki, ilyenkor nem lehet semmi okosat mondani. Rettenetesen sajnálom, hogy igy történt, nincs is erre szó! Többen is gondoltunk Rátok, mi lehet Veletek, de mindenki félt attól, amit most végülis leirtál, igy hát "csöndben" szoritottunk Nektek.

Nagyon örülök, hogy Leventéd ilyen szépen fejlõdik! Legyen belõle egészséges-okos-ügyes-szép nagyfiú! (és sose hagyjon Neked idõt a szomorkodásra)

szia: ildiko
ld

Sziasztok Lányok!
Nagyon jólesnek együttérzõ soraitok, bár én már megpróbálok túllépni ezen az egész szörnyûségen. Bár õszintén szólva nem tudom, hogy tudja ezt feldolgozni az ember. Nem kaptam sem hsiztis rohamot, se ilyesmit, azt hiszem, az a 6 hét sokkal nehezebb volt, és lelkileg annyira megviselt, hogy már nem maradt energiám igazán kiborulni. De ennek ellenére az idõ egyenlõre nem oldott meg semmit, mert szegény Balázska minden nap az eszemben van, és enm tudom, ez mikor fog megváltozni. Most nem szeretnék errõl többet írni, mert így még jobban felkavar... de nagyon jólesik, hogy tudom, itt meghallgatnátok(nem is tudtok mást csinálni:-))))) És nagyon sokan álltak mellettünk ebbena nehéz idõszakban, viszont így mindenki állandóan beszámolókat akart, és angyon sokszor el kellett mesélni az egészet.
Levente hízik, mint egy édes kismalac (4.810 gramm), sajnos van egy kis köldöksérve, nem tudom, mit csináljak vele. A kórházi dokinéni szerint egyenlõre semmit, mert még csak most kezdõdik, hátha nem rosszabbodik. Remélem, nem fog. kellett hordani szemészetre is a koraszültöttség miatt, de szerencsére a héten voltunk utoljára.
Most egy kicsit furán érzem magam, végülis már nem tartozom ehhez a fórumhoz, de azért majd mindig benézek hozzátok, ha nem bánjátok.
Mindenkinek a lehetõ legjobbakat kívánom:
Viki
Viki

Sziasztok mindenkinek!
Örülök, hogy megtaláltam ezt az oldalt és remélem befogadtok magatok közé.
Magamról csak annyit, hogy 26 éves vagyok, van egy gyönyörû lányom aki októberben lesz 2 éves.
Karácsonyra várunk a családba még 2 gyerkõcöt, amin eléggé meglepõdtem és kiborultam mikor megtudtam. A napokban már az is kiderült, hogy fiúk lesznek.
Azóta eltelt pár hónap és a belenyugvás érzését is felváltotta az örömé.
Köszönöm, hogy kis idõt szakítottatok rám:
Márti
nnémárti

Üdv, a csapatban, Márti!

Úgy látom, karácsonytól hármat fogsz pelenkázni!
Mi, sokat próbált anyukák, csak mosolygunk, mert te még nem tudod mi vár rád... (Csupa mosoly és derû, természetesen - különösen, ha sürgõsen megtanulod a dolgoknak azt a fikarcnyi kis jó oldalát megtalálni! Ezt sürgõsen gyakorold, még van néhány hónapod rá.)
Métneki Júlia: Ikrek könyve c. könyvét vedd meg, de azt a részt ne olvasd el, ami leírja mennyi komplikáció adódhat a terhesség és szülés során. Ettõl eddig mindenki sírógörcsöt kapott. Minimum. (Az Ikrek könyve többi része viszont jó!!!)
Nagyon tudom azonban ajánlani
Libby Purves: Hogyan ne legyünk tökéletes anyák? c. könyvét. Esküszöm, ebbõl tanultam meg túlélni, és ez mentett meg a depressziótól. Komolyan.
Gyerekek, ha rajtam múlna, én kötelezõ olvasmányként adnám fel terhestanácsadáson! Olvastátok?

puszi mindenkinek,
Kockás
kockás

Sziasztok!
Kockásnak köszönöm a jótanácsot, az Ikrek könyve már meg van, és a komplikációs részt nem fogom elolvasni. A másik könyvrõl még nem is hallottam, de utána fogok nézni. Valószínûleg hasznos lesz, mert én az elsõ szülés után is eléggé érintett voltam a témában. Most egy kicsit hamarabb kezdem, mert már most is sokat sírok, megjegyzem ok nélkül is. De ha megkérdezik mi a bajom nem tudom megmondani. Hát ez ilyen.
De most ti meséljetek! Kinek milyen gyerkõcei vannak, mennyi idõsek?, stb.
pá: Márti
nnémárti

Sziasztok!

Viki, nem tudok mást írni, csak annyit, részvétem.

Márti! Üdv a csapatban!
Azért a Métneki könyvrõl annyit hadd mondjak el, hogy nem szentírás. Történetesen -aktuális lévén- ikrek beiskolázása részt olvastam el, és nagyon nem értettem egyet. Az ott leírtak tán egypetéjûekre igazak lehetnek, de az én kétnemû ikreim esetében nem értek vele egyet. Én nem olvastam végig az egész könyvet, lévén késõbb jelent meg, mint nekem igazán aktuális volt, így nem tudom, a többi része mennyire megbízható.
A Hogyan ne legyünk könyv pihentetõ és szórakoztató, van több folytatása is, még nem mindhez jutottam hozzá, amihez igen azt olvastam, tetszett. Egyébként van róla itt valahol topik is, pontosabban a könyv mottójával indult egy topik.

Rólunk annyi, megkezdõdött a suli az ikreknek is, egyelõre egymás mellett ülnek, és külön élmény kettejük szavaiból kihámozni, hogy vajh mit is kérhetett a tannéni. Egyelõre eléggé elfáradnak benne, legalábbis én úgy érzem, dehát ez Bálintnál is így volt.

Sziasztok:
Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!

Viki
Én sem mondhatok mást mint a többiek, részvétem. Irtad hogy megpróbálsz túllépni rajta. Ezen sajnos túllépni nem lehet, inkább magadban kell helyre rakni az egészet. Egyre kérlek próbálj meg odafigyelni, bár nem könnyû dolog. Az én páromnak is meghalt a testvére és az anyósom a mai napig nem tudta ezt igazán jól helyretenni magában, ami most hogy már nekem is 3 gyerköcöm van teljesen érthetõ. Viszont sajnos a párom egész életére rányomta ez a bélyegét, és sajnos az unokákra is ilyen hatással szeretne lenni. És ez nagyon nyomasztó dolog.

Többiek!
Már régen jártam erre felé eléggé zsufoltak a napjaink de a picik nagyon szépen fejlõdnek. Tegnapi mérés alapján 11 hetesen Gergõ 58cm 5350g Máté 59cm 5150g. Mintha problémáink lennének a tejcivel de, negy pici gyümölcsel már probálkoztunk.
Átolvastam a régebbi hozzászolásokat és ugy látom semmirõl sem maradtunk le az ikres találkozóval kapcsolatban. Még mindig érdekelne benneteket egy találka????

Egyéb igen prózai kérdés. Ti hogy tudtátok kezelni az utcán a rengeteg érdeklõdõ embert. Sajnos nagyon bosszantó tud lenni ha sietne az ember és megállitanak érdeklõdni a babákról. Eleinte nagyon büszkén fogadtam a rácsodálkozásokat és érdeklõdéseket. De ha csak egy kis idõm van néhány dolog elintézésére és mások miatt nem tudok haladni az már bosszantó. És olyan rossz hogy nekem kell mentegetõzni amiatt hogy már sietnék és nem cseverészek az utcán vadidegenekkel a babáimról. Vagy csak én vagyok fáradt és türelmetlen???

Üdv mindenkinek Kismanó
kismanó (kisman&oa

Sziasztok!

Régen olvastalak titeket, még a babáim születése elõtt (kb.egy éve). Tavaly szeptemberben születtek meg a lányaim a 41. hétre, Dorisz 56 cm 3350 g, Szonja 56 cm 3150g-mal. Óriásbébik voltak és azóta is szépen fejlõdnek.

Egy körkérdésem lenne az ikres anyukákhoz: Van-e közöttetek olyan, akinek rectus diastasis, azaz szétnyílt hasfali problémája volt? Ezt hasfali sérvnek is nevezik, akkor jön létre ha a hasfal nagyon kinyúlikill. a hasizom középen szétválik. Emiatt szülés óta haskötõt hordok (rendszeres torna és felülés ellenére nem igazán javul a helyzet) ,most egy mûtét elõtt állok. Arra gondoltam, ha valakinek hasonló problémája volt, megoszthatná velünk tapasztalatait.
Köszi: Ildi
ildi

Szia Kismanó és erre tévedõk!

Örülök, hogy szépen haladtok súllyal, bár némiképp irigykedem is... Nálunk is nõnek a babák, bár mi még nem értük el az 5 kilót (bár már két hete nem mértem õket). Mindketten csak szopnak, bár sokszor úgy gondolom, hogy 4 hónap után adok egy kis gyümölcsöt. Érdekes mód a szoptatással most állandóan gondom van, rendszeresen csomók jelennek meg a mellemben - de errõl a szoptatós topicban már rengeteget írtunk.
Az éjjeleim egyre klasszabbak, már elég sokszor hajnali öt körül kelnek fel csak egyszer enni, aztán 10 perc múlva már az igazak álmát alusszák újra. Az altatás elég hosszú procedúra, elõször a nagylányom fürdik, aztán jön az altatás és a két kisebb fürdetése, szoptatása. Közös vacsi 7 körül kezdõdik és este 10, mikor minden kölök alszik. Egy ideig még nem lesz mozi, színház...
A sétáltatás hasonló gond nálunk is, mindig mindent megkérdeznek, még vad idegeneknek a szoptatásról is be kell számolnom (ezt kicsit furcsálom). Engem az szokott dühíteni, hogy állandóan a kicsiket dícsérik, míg a gyönyörû két éves pici lányom csak áll és némán vár.
A sétáltatás egyébként nem nagy öröm, mert a Míra babánk véig üvölti a sétát. Nem szereti a babakocsizást.

Most ennyit magunkról, hamarosan felteszek a netre újabb képeket.

Ildi!
Neked gratulálok a babákhoz. Tapasztalatom nincs a hasfali sérvvel kapcsolatban, de remélem, hogy gyorsan helyre jössz.

Zsófi
szzsofia

Sziasztok!
Örülök, hogy mindenkinek szépen fejlõdnek a picinyei. Az enyémek is, csak nekem még a pocimba. Két fiúcska. Az orvos szerint jó nagyok és nem másfél kg-mal fognak születni. Hát így legyen.
Puszi nektek, és vigyázzatok magatokra meg a kicsikre.
Márti
nnémárti

Sziasztok!

Csak most találtam erre a rovatra, aminek nagyon örülök!
Nekem 8 hónapos ikreim vannak, Ádám és Zolika, és van egy két és féléves kislányom Lorena.
A MÁV kórházban szûltem mind a három babámat.Az én történetemben az volt az érdekes ,hogy az ikreim nemhogy korábban,hanem 10 nappal késõbb szûlettek a kiírt idõpontnál január 7-én.Ádám 3300grammal 54cm-rel, Zolika 18perccel késõbb 3700grammal 54cm-rel farral jött a világra.
Nagyon könnyû szûlésem volt,szerencsémre, max 2órát vajúdtam.
Nagyon jók a fiaim, még reggel és este szopiznak és este 8-tól reggel 8-ig alszanak.Lett volna még sokkal több tejem is ,de nekik nem kellett, napközben már nem fogadják el a cicit, egy kicsit rosszul esett eleinte, mert a kislányomat is 18hónapos koráig szoptattam, de talán így sokkal könnyebb lesz.Amióta nem szopnak annyit azóta alusszák át az éjszakát.
Nektek mekkorák a babáitok?Fiúk, lányok?

Éva
p.éva

sziasztok!

Feltettem a profilomba egy képet a három gyerekemrõl. Kicsit nagyra sikeredett, majd valahogy lecsökkentem.
Zsófi
szzsofia

sziasztok!
Segítsetek tapasztalt ikresek!
9 hónapos fiaim felsírják egymást éjjel-nappal.
Nincs sajna különaltatásra módom, így nappal alig 20-25 percet alszanak és állandóan nyügösek.
Éjjel ugyanez a helyzet, igencsak kimerülöfélben vagyok.
Van még 3 nagy fiam is, miattuk sem tudom ríkatni, ill. külön-külön altatni az ikreket
más:nem akarnak kanállal enni, így cumiból megy a fözelékes tej, de azt sem mindegyiket fogadják el, igen válogatós népség!
Kösssz a segítséget.
kinga:Csanád és Kadosa anyukája
Kinga

Kinga!

Napok óta töröm a fejem, de semmi jobb nem jut eszembe, mint legalább átmenetileg -egy-két hétre- szétrakni õket! Külön-külön aztán jöhetnek az Aludj jól gyermekem könyv módszere vagy hasonlók. Szerintem ehhez már elég nagyok, és ha tényleg mûködik, egy-egy hét kell hozzá babánként.
Akármit, akárhogy, két hét nem a világ, valahogy arra az idõre próbáld meg átrendezni kicsit a lakást. NÁlunk anno Ilcsi jól aludt, õ hamar ment át Bálinthoz, Gergõnél meg 7 hónaposan voltam drasztikus, és nem hagytam éjjel enni, aminek eredményeképp néhány nap alatt megtanulta, hogy inkább aludjon éjjel. Nappal viszont -lévén nem mindig egyszerre álmosodtak el - volt, hogy külön aludtak. Ha meg együtt, arra is emlékszem, keresztben egy ágyban, hasra velük, aztán egy-egy kézzel ráztuk a feneküket... ez nagyon megmaradt Kép

Evészet: tök normális dolog, ha egy baba egy éves kora elõtt nem nagyon akar anyatejen (tápszeren) kívül mást enni. A szilárd (fõzelék) kaját úgy érdemes tekinteni, mint kiegészítést, amit esznek ha akarnak, ha nem nem. Persze ettõl még lehet próbálkozni a szokásos dolgokkal, de nem igazán hiszem, hogy ebben újat tudnék neked mondaniKép

Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!

Kinga, nálunk az vált be, hogy amikortól alkalmasak voltak rá (úgy döntöttem, hogy 8 hónaposan alkalmasak - korai kicsit, de kibírták), hogy napirend van. Az ÉN napirendem: napi 1 alvás, ebéd után. Fél 12-kor (az elején már 11-kor :-) ebéd, és 14:30-ig csendes pihenõ. Gyerekeket be a kiságyba, hálózsákba, redõnyt lehúzni, simogatás és puszi után kijönni tõlük. Fél háromig (na jó, 2-ig) azt csinálnak amit akarnak. ÉS ÉN IS! A kiságyban biztonságban vannak. Ha jól csináltam a délelõttöt, és nem hagytam õket elaludni, úgy ájulnak be a kiságyba mint az angyalok. Délután ugyanígy. Látod rajtuk, mikor kell kihirdetni a vacsorát, hogy még ébren füröszthess. Egy idõ múlva helyre kerülhetnek az idõpontok. A magam részérõl a rendszerességre esküszöm, ez biztonságot ad neki is, és NEKED IS!
Hajrá, várjuk a fejleményeket!
puszi,
Kockás

az etetéssel kapcsolatban, szerintem aki éhes, az eszik. Aki nem, az nem. Aki éhes, kanálból is eszik. Olyan hamar tanulnak ezek a picik, hogy csak na!!! De ha drasztikusan váltasz, magyarázd el neki, hogy tegnap miért lehetett még cumiból, mától miért lehet csak kanálból. Õszintén beszélj, a valódi okát közöld. Meg fogják érteni. (és lehet hogy sztrájkolnak - de úgyis te bírod tovább!)
kockás

Sziasztok! Na sikerült végre nevet szereznem, szóval én vagyok Dalma és Petra anyukája.
A nyaralást, amivel kapcsolatban tapasztalaitokat kérdeztem, sikeresen lebonyolítottuk. Jó volt, de elég fárasztó. Az autózást nagyon jól bírták a csajok, az étkezõben kb. 10 percet tudtak nyugodtan megülni, utána rohangálhattunk utánuk, voltak gondok a napirenddel, alvással, de jókat kavicsoztak, játszottak a szabadban. Summa summárum, úgy döntöttem, jövõre azért inkább belföldön nyaralunk!
Kinga, a nappali alvás nálunk is úgy zajlik, hogy reggel az egyik kiságyat áthúzom a hálónkba, este meg vissza. Petra is fel szokott sírni álmában, felébreszti Dalmát, aki már nem tud visszaaludni. Szerencsére náluk ez csak nappal gond, éjjel nem ébreszik fel egymást. Az Aludj jól gyermekem könyv azt írja, hogy végszükség esetén egy szobában alvó ikreknél is be lehet vetni a módszert, bár ehhez biztos erõs idegek kellenek.
dkriszti

Sziasztok!

Remélem jó topikban érdeklõdök!
Barátnõm iker lányainak keresünk megvételre 80-as mérettõl ruhákat. Ha tudtok, kérlek segítsetek.
begebp@freemail.hu

Elõre is köszönöm. TÁgi
tÁgi

Sziasztok!

Egy kis reklám: ha valakinek otthoni segítségre van szüksége, van egy pótmamánk, aki takarítást, gyerekfelvigyázást vállalna más helyen is.(Bp.-en) Maga is ikres mama (már felnõttek a gyerekei) ezért szívesen menne ikres családhoz és tényleg nyugodt szívvel rá lehet bízni két csemetét már újszülött kortól. Részletesebb info a dddkkk@freemail.hu e-mail címen.
dkriszti

Január 1-tõl dupla GYES jár az ikreseknek, tripla a hármasoknak. Plusz a gyerekek 6 éves koráig maradhatunk GYES-en.
Remélem ez Nektek is jó hír.
Múltkor próbáltam írni magunkról, d eelszállt a gépem, talán ezen a hétvégén pótolom.
Üdv.:
Cicus
Cicus

Cicus!

Érdekelni fog a baba az ikrek után kérdés, közel 8 éves ikrekkel ? Kép

(mi már kicsúszunk a hosszú idejû gyesbõl Kép )

Ildi

Ildi
pildi

Udv mindenkinek,
most jarok itt eloszor, megprobalom visszamenoleg elolvasni amiket irtatok. Nekem harmasikreim szulettek, 31 hetre, de a lanyom egy fertozest kapott az intenziven es meghalt. Vikinek uzenem, hogy ket ev tavlatabol is szornyen faj az elvesztese, minden nap hianyzik, de ezzel meg kell tanulni egyuttelni, legalabbis meg kell probalni. A fiaimmal minden koraszulott problemat ateltunk, de hala Istennek egeszsegesen kerultunk ki mindenbol. A sracok 2evesek lesznek decemberben. Igazi meglepeteskent szuletett egy kisoccsuk (az ikrek lombikbabak), 17 honap kulonbseggel. Igy en egyaltalan nem unatkozom, segitseg nelkul vagyok, nagyon szoros a napirendem. Szerintem a szervezettseg az egyetlen manko ennyi aprosagnal. Most elkoszonok, a du.i alvasido a vegere jar, de igyekszem minel gyorsabban ujra idelatogatni, hisz minden ikres dolog erdekel.
Sziszi
szila

Sziszi!

Üdv a topikban. Azt hiszem, neked írtam a másikban, hogy gyere ide, de más nevet írtál oda meg ide, ezért nem vettem elsõre észre. Kemény idõket élhettél át, az biztos. Cicus viszont örülni fog neked, ha erre jár!

Ildi

Ildi
pildi

Helló mindenki!

Én 10 hetes terhes vagyok és az ultrahang alapján ikerterhesség. Sajnos nagyon kevés információ áll rendelkezésre az e témában érdeklõdõk részére, ezért tõletek mint tapasztaltaktól azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek mennyi esélye van, hogy mindkét babuci megmarad. Az orvosom szerint ebben az idõszakban megtörténhet az, hogy az egyik magzat felszívódik. Kérlek, ha tudtok segítsetek.

Puszi mindenkinek,

Náncsi
Cs. Erika

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?