Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Van valaki köztetek, aki használta az Espumisan L-t hasfájásra? Mennyire vált be? és mikor és hogy adta? még a gyógyszertáros se tudta hogy hogy kell szedni, csak azt hogy biztos nem egy adagban kell a 25 cseppet beadni. Az Infacol nálunk megbukott.
Előre is köszi.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz!

Homeo?

Kép

Hátha...

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

Szia Anide!

Elnézést kérek. Pontatlanul fogalmaztam. Ezt a 3,5 hetes kislányomnak kellene. Az Infacolt a "nagynál" használtam még anno, de semmi eredménye nem volt. Amit küldtél az felnőtnek van. Nem?
Különben én is erre gondoltam még.
Azért nagyon köszi.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziazstok!
Satuk a mellszívóm olyan, hogy az elektromos gépre lehet csatlakoztatni, vag ykézzel is lehet szívni. De a kórházban lehet hozzá bérelni elektromos tápot, azt nem érdemes megvenni. H érdekel:
mike.tunde@gmail.com

Tünde (Bene 7,5 hó)

mtunde

Szia Jube,

megadnád az emailed, mert nem találtam a nevednél valamiért. Találtam infókat a neten a Tgyásról és szertném elküldeni és kérdezni.
Üdvözlettel
Hurcia

Kép
hurcia

Szia Tünde, ment a mail!
Köszi.

satuk

Veronikusz! Homeos bogyeszt lehet adni babáknak is. Az én fiam is kap, pl chamomillát a fogára.
1 éves kor alatt 1 bogyesz kell, nagyon picike (fél kk) vízben feloldani, és ha lehet a nyelve alá (nem lehet Kép) megitatni vele.

http://www.homeopatika.hu/fm2.htm

Infacolt lehet jó sztem a kicsinél, attól hogy a nagynál nem vált be. Csak asszem hozzá lehet szokni...

Remélem tudtam segíteni

üdv mindenkinek!!!

Ui: Adri! Te hívtál du. vonalason??? Csörgess meg előtte mobilon...

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

Szia Anide!

Köszi a tanácsot. Ki fogom próbálni. És köszi a weboldalt. Pont ebben a patikában voltam múlt héten. Nagyon szuper. Nem is tudtam hogy ilyen oldala van. Köszi szépen.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Szia Dóra!
Bocsi,hogy csak most jelentkezem,de egész nap el voltam foglalva.
Mellszívó: Anno nekem kézi volt,végül is meg voltam vele elégedve,de hogy mennyivel jobb az elektromos,fogalmam sincs.Én is akarok most venni,de csak kézit.
Szerintem nem árt ha van,ha sok atej azért,ha nem akkor meg azért.De ezt már valaki említette is itt.
Én még csak gyűjtögetem a baba rucikat,mosni majd csak később akarom,még az ágyat és a pelenkázót sem raktuk össze.Várok még vele egy kicsit.
Júni 23.-ra vagyok kiírva.Pont egy hét különbség van köztünk!(mármint a babaák között)

Andry!
A fiam augusztusban lesz 11,a leányzónk májusban lesz 8 éves.A picurka pedig júniusi lesz,ha minden igaz.
Mindenkinek szép estét!
Eszti(31)

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Satuk, köszi a választ, majd próbálkozom.
andry

Sziasztok!

Sampa! Igen, hosszú, sötét hajam van.

Mellszívó. Én felkészületlenül mentem be szülni (már ami a mellszívót illeti), de 4.nap vetettem egy Aventet, mert nagyon szenvedtem. Nekem tetszik ez. Az elektromost nem ismerem.

A TAJ kártyáját a kicsinek nem automatikusan küldik ki? Én eddig ebben a hitben voltam...

Jó éjszakát mindenkinek!

Dina

bdina

Jó reggelt!

PAPÍROK:Miután megszületik a baba, és tudtok járni, mihamarabb be kell menni a folyosó elején lévő irodába, ahol egy kedves hölgy intézi a papírokat. 1 hónapnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat vagy apasági nyilatkozat kell és szem.ig.+lakcímkártya,talán tajkártya. Jobb esetben a hazamenetel napjáig megérkezik a lakcímkártya és a baba akvi.kivonata, minnél hamarabb intézzétek. A baba TAJ-kártyája Postán jön 1 hónapon belül.
Andi
andry

Jó reggelt!

Elnézést hogy beleszólok, de bár több helyen az szerepel hogy 30 napnál nem lehet régebbi a házassági anyakönyvi kivonat, a házasságkötős hölgy felvilágosított, hogy nem 30, hanem 300 napnál nem lehet régebbi. Nekem is bőven elmúlt 30 napos és egy szavuk nem volt a Kútvölgyiben. Szóval nem kell aggódni ha túlfut az ember a 30 napon.
A gyerek TAJ-kártyájáról az irodás hölgynél kellett nyilatkozni, hogy postai úton kéred vagy bemész érte. Egy bibi van vele, hogy már a nagylányomnál is 6-8 hét után kaptuk csak meg és az anya TAJ-számat (az elején a 8-assal) csak 1 hónapig használhatja a pici. A dokik pedig újabban nem szeretnek vényt visszadátumozni a szigorítás miatt. Ezért nekünk azt tanácsolták hogy intézzük magunk. Úgy gyorsabb. Hát. Mi inkább rizikózunk.

Szép napot Mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Szia Hurcia,

a mail cimem csepijudit@hotmail.com. köszi az infókat!

Én úgy tudom, a törvény 300 napos házassági anyakönyvi kivonatot ir elő. Ezért kötelesek anyakönyvezni a babát, ha a 300 napon belül van az ember.

A TAJ kártyával kapcsolatban pedig én is azt hallottam, hogy jobb, ha az Apukák bemennek a Teve utcába, és megvárják, amig elkészül, mert a "majd kiküldik" nagyon ráérősen működik, és a TAJ kártya kell pl. az anyasági támogatáshoz is. Ami -gondolom- nektek sem mindegy, mikor jön.

szép hétvégét,
Jube
31+0 (már 31!! Kép)

Kép

Kép
jube

Nekem viszont mindkét gyereknél 30 napnál nem régebbi anykönyvi kivonatot kértek és szóba se jött, hogy intézzem magamnak. Az első Taj-kártyája 2 hét alatt ért ide postai úton, a másiké a karácsonyi ünnepkör miatt 5 hét alatt.
Felesleges szegény apukákat odaültetni a Teve utcába. Nekem semmi gondom nem volt a gyerekek papírjaival, még csodálkoztam is, milyen flottul elintézték, ami Magyarországon szerintem ritkaság.
Az anyasági támogatást azonnal még a hazaérkezés utáni napon megkaptam a munkahelyemen, megelőlegezve, és azt kérték, hogy ha megérkezik azonnal diktáljam be a TAJ-számot.
Nekem szerencsém volt.

Bocsi hogy én is beleszóltam a témába.
andry

Andry!

Felesleges erről beszélni is, hisz ez úgy látszik náluk időjárás függő. A most mellettem fekvő kismamának pl. az eredeti házassági anyakönyvi kivonatát is elfogadták ami már több éves volt. Igaz neki Tatára kellett volna mennie, hogy frisset kérjen. Enyit a szigorról. Ez még engem is meglepett.
A támogatást illetően mázlista vagy. Nekem sajnos a Lőportár utcába kell mennem és ott már a kezemben kell legyen a TAJ-kártyája. Kép pedig már nagyon jó lenne elintézni.

Üdv.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!
Képzeljétek, már ott tartok, hogy túl vagyok életem első ctg-jén.. hmmm, meg is ijedtem.. Mert én ugye UH, stb-re gondoltam,hogy lesz a teganpi vizsgálatkor, aztán UH nuku, kenetet vettekKép, de túléltem,..
Tudom, hogy tudjátok, de innenetől kezdve heti látógatója leszek a kórháznak, a ctg miatt.
Tényleg szülök.. lassan. Asszem ezt magam miatt írtam leKépIsmétKép
Ja, és már bizti a császár.. ezt is megbeszéltük- nem kockáztatunk, nincs értelme.
Tehát császárral kapcs.ban, ha valakinek van infója, akkor teljesen ki vagyok éhezve ráKép
Egyébként gyönyörű nap van, és tök jól vagyunk, teljesen imádom a pocakosodástKép
Puszi mindenkinek!
35+6

satuk

Szia Satuk!

Hanyadik héten lesz a császár? Szerintem jól döntött a doki, hogy nem kockáztat! Élvezd a pocakos lét minden percét, nekem annyira furcsa volt szülés után, hiányzott a pocaklakó mozgása ... Persze azért már örültem, hogy láthattam ...
Vendég

Azt nem tudom hányadik héten lesz.. szerintem a 40.héten.. vagy ezt nem tartják be pontosan?
Hmmmm, ezt is meg kellene kérdeznem???Kép

satuk

Nem tudom én sem, hogy hányadik héten, mert nekem nem programozott császár volt. Ezért is érdekelne, hogy megy ez?! Megkérdezheted, de a doki majd úgyis szól, ha menni kell Kép Milyen volt a CTG? Virgonc volt a babád? Nekem gyakran elaludt vizsgálat közben, úgy kellett ébresztgetni Kép
Vendég

Sziasztok,
Satuk, miért kell császározni? Nekem Csabi császáros bébi és csak azt tudom mondani, hogy ne félj. Akkor persze reszkettem a műtőasztalon rendesen, de utólag tudom, hogy nem kellett volna.Először katétert helyeznek fel, ez egy picikét kellemetlen, kicsit csíp, de pár perc alatt megszokod. A spinál egyáltalán nem fáj (ha azzal csinálják), semmit nem éreztem belőle, lehet, hogy a félelem miatt. Maga a műtét sem gáz, mindent mondanak, hogy mi történik, aztán hallod felsírni a babát. Aztán 24 óra pihi. Ahogy megy ki az érzéstelenítő hatása, az eléggé fáj, de ahogy nagyon fájna, kapsz a branülbe egy nagy adag fájdalomcsillapítót, amivel én reggelig kihúztam. Majd a kicsit kellemetlen felkelés következik, de akkor már az ember örül, hogy vége. A babát is hamar kihozzák persze csak segítséggel tudod szoptatni, mert gyenge vagy. A seb nekem sokkal elviselhetőbb volt, mint a gátvarrat.Ahogy írok, szinte érzem, hogy ott fekszem az ágyon a műtét után, zsibbadtak a lábaim, és féloldalasan jött vissza az "érzés", örültem, hogy végre tudom mozgatni a lábujjamat, majd az egész lábam. Csak a fejemet nem szabadott.
Még valamire kíváncsi vagy?Szívesen írok bármiről, nagyon jól esik. Más amúgy sem érdeklődik erről.
Andi
andry

Fúú, Olivér aztán nem pihent.. inkább én aludtam volna.. akkor szoktam aludni egyet..Kép Tudta a kölök, hogy produkálnia kell... sokszor megpüfölte a gépet, csak úgy zengett..Kép
Azért kíváncsi vagyok már, hogy milyen lesz kívülről a BabómKép Csak siettetni sem akarom.. lehet, hogy szétszakadok állapotban vagyok??!
Ti már lassan fél évesek vagytok.. ez sem semmiKép
Etetőszék? Mire jutottatok?

satuk

Sziasztok!

Satuk! Etetőszék ügyben megfogadtuk a jó tanácsokat! Tényleg Marci 28-án már fél éves lesz! Hihetetlen, milyen gyorsan telik az idő ... Lassan jöhet a kistesó ... Kép Na persze azért még várunk, főleg császár után érdemes ...
Andi lényegében mindent leírt a császárról, a lényeg tényleg az, hogy ne félj! Persze én úgy látom, hogy nem tartasz tőle, ez nagyon jó! Nálam nagyon gyorsan történtek a dolgok, fel sem fogtam, mi történik! Olyan nyugalommal mentem ill. toltak a műtőbe, hogy magamon is meglepődtem. Egyedül azt éreztem, amikor kivették a babát, kicsit taszigáló érzés, de egyáltalán nem fájdalmas. Az érzéstelenítés sem fáj, nálam félbe is kellett szakítani, mert közben jöttek a fájások ... és azért ilyenkor nem árt nyugton lenni! Kimondottan jó hangulat volt a műtőben a műtét alatt és tényleg mindent elmondanak, ami történik.
Az érzéstelenítő nekem elég hamar kiment és tudtam mozgatni a lábam. Utána nem volt elviselhetetlen fájdalom, én összesen egy Algopyrin injekciót kaptam, utána már nem nagyon kértem, nem igazán volt rá szükségem. Azért mindig kérdezték, hogy kérek-e, főleg éjszakára.
A legrosszabb az első felkelés és a katéter utáni első pisilés volt, utána inkább kellemetlen, mint fájdalmas volt.
Persze lehet, hogy én mazochista típus vagyok, én a sima szülést is fájdalomcsillapítás nélkül terveztem végigcsinálni, pedig pontosan tisztában voltam / vagyok vele, hogy ez nem éppen egy leányálom ...
Osztom Andi véleményét, én is szívesen írok róla, mert kimondottan pozitív élmény volt!
Jó sok mindent leírtam most, kérdezz, ha valami érdekel ...
Vendég

Sziasztok, jó reggelt!
Azon goldolkodtam, hogy máshol 6órás pihiről feszélnek, nálunk meg 24óra fekvés van? Ez azért mert spinál érzéstelenítés van?
Ha a bébit kiveszik, rögtön odaadják?
Már írtátok, de mennyi is az ideje, hogy behozzák a szobába- vissza hozzám?

Azért nem vagyok annyira para egyébként a gerincbe kapott érzéstelenítéstől, mert mikor műtötték a bokámat-bokaszallag szakadásom volt- akkor is így érzéstelenítettek.. Akkor hirtelen műtét volt, nem aggódtam előre, most meg már tudom, hogy az mit jelent.. bár utána akkor max. az volt a problémám, hogy nehogy lebukjak anyum előtt, hogy cigizek.. mert a cigimet elfelejtettem eldugni.. Kép Most a téma a szoptatás leszKép Ezen meg nem szabad aggódni, mert ha ráparózok, akkor bizti nem sikerülKép
Ja Andi, az üzidet tegnap nekem nem is adta ki a net.. meglepődve konstatáltam reggel, hogy Te is írtál nekemKép A császár azért lesz, mert rossz a szemem, és a szemészek kíméletes szülésre vonatkozó javaslatát kissé morbidnak/ viccesnek éreztük a Vidával..Kép Neked programozott császár volt? Ilyenkor megmondják mikor menj be, és katéter, szuri, stb.? vagy kellenek fájások? Mármint, hogy beindítsák a szülést?
Asszem most más nem jut az eszembe, de ha van ötletetek, hogy mi jó még, akkor írjatok.. pl. hogy hajlíthatós szívószálat vigyek az iváshoz, mert nem emelhetem fel a fejem.. ez is jó volt.. nekem eszembe sem jutottKép
Ja, ma jönnek anyósék.. pizzát fogok sütni.. nem a kaja miatt aggódomKép De jövök még vissza sokatKép
35+6

satuk

Ja, és még annyit, hogy a varratszedés mikor van a műtét után, és mikor lehet hazamenni?
Mondom,.. jönnek a kérdések ámKép

satuk

Szaisztok

Látom a Tb kártya volt kérdés, egy hónapig használhatja a gyerek az anyjáét, de mivel az összes támogatáshoz kell az övé maceraKép Szoval be kell menni a Teve utcaban es ott adnak egy igazolast a TB kártya számrol azt mar mindenhol elfogadjak, vagy ha meg nem kerult postazasra odaadjak/ de ugyis kamuznak es nemKép/
Aki szeretne Avent mellszivot nekem van egy elado.
Reka

Kép
vaktyuk

Sziasztok!

Satuk! Én úgy emlékszem, nekem epidurális érzéstelenítés volt, és én max. 12 órát feküdtem utána (du. 3-tól másnap hajnal 4-ig).

Miután a babát kiveszik először elviszik rendbe teszik, aztán egy kis időre behozzák megmutatni. Ezután én kb. 2 órával a műtét után kaptam meg már a kórteremben.

Nálam nem volt szívószál, mert nem készültem császárra, de kaptam a nővérkétől. Ettől függetlenül vihetsz magaddal!

A varratszedés szerintem orvos függő, Vida doki a 6. napon vette ki, és kb. ugyanennyi amíg kórházban vagy, kb. 5-6 nap, ha minden rendben van Veled is és a babával is!
Vendég

Sziasztok!

Én is leírom a császáros élményem. Nekem elindították az oxitocint, de végül mégis műtét lett. Az érzéstelenítés kicsit fájt, de tényleg nagyon rendes volt ott mindenki a műtőben, mindig mondták mi következik. Mindig volt valakinek egy kedves szava hozzám, vagy csak megsimogatták az arcom. Nekem nagyon jól esett ez az odafigyelés.
KÖSZÖNET ÉRTE MINDENKINEK, aki ott volt. Nekem Utána 8 órát kellett feküdnöm, hogy nem mozdíthattam a fejem. Délben műtöttek és este 8-kor már felállhattam. Én is kaptam éjszakára fájdalomcsillapítót és egy kis altatót és reggelre szinte kialudtam mindent!

Több kismama volt bent mikor én, akiknek 14-16 órás vajúdás után kellett császárt csinálni. Én azt mondom, hogy így jártam jól. Kép

Nálam is 6 nap volt, amíg bent kellett lenni és az utolsó nap volt varratszedés, ami egyáltalán nem fájt!

Felkelt Luca, mennem kell!

Sziasztok

Dina

bdina

Satuk, nem programozott császárom volt, hanem babamentő műtét 31 óra izgalom után, a víz elfolyásától számolva. Én az 5-ik napom mehettem haza és már otthon szedte ki a doki pár nap múlva a varratokat, ami nem más, mint egy drót, vagy micsoda, elvágja és kétoldalon kihúzza. Hipp-hopp.Praktikus tanács: a jód napokig nem kopik le és mindened piros lesz, még most is vannak nyomok néhány fehérneműmön.Fürdés után a nedves kötést jól áttörölgettem, majd hajszárítóval szárítgattam és egy pici törölközőt tűrtem a bugyimba, sajnos mire kikísérleteztem a módszert, már lett pár befogott ruhám. Lehet kérni kötéscserét,ami egy tapasz.A varratszedést nem is érzed, legfőképp, hogy a hasfalam a varrat mentén és mellett 1 cm-rel még most 4 hónap után is érzéketlen.
Andi
andry

Sziasztok!!
Először is, mindenkinek köszi, hogy segítetek a témában.. sokkal könnyebb, hogy egyáltalán hallok valami közelebbit róla..Kép
Andi, azért azt mondom, hogy inkább programozott császár, mint 31 óra izgalom, és utána.. Viszont köszi amit írtál, jó, hgoy nem nekem kell kitapasztalni, Neked is bizti jobb lett volna, ha előre tudod... tehát ugrik a lisára a sok-sok kicsi törölköző..Kép
Szerintetek álom csupán, hogy este császár, hogy reggelig alvás és happy?Kép
Ja, ennek fényében felteszem ismét a kérdést.. szerintetek alapítványi, vagy sima szoba?,.. Ja, és a kétszemélyes.. ott van valami paraván, hogy a szomszédot ne zavarjuk a párommal, ill. viszont??
Még egyszer köszi mindnekinek..!
Ja, Vaktyuk/Réka.. az Avent mellszívóval kapcs. beszélhetünk emilben? satuk@freemail.hu
És Tünde, ment az emil!!

satuk

S_ildikó!!!

Ne haragudj, ha tévedek, de megkérdezhetem, hogy Te "eredetileg" nem szentendrei vagy véletlenül?
Annyira soknak tűnik az egybeesés...

Kép
kuha

Szia Kuha!

Nem én eredetileg miskolci vagyok, 2001-ben költöztem Budapestre, mivel a férjem katonatiszt és itt kapott beosztást! Anyósom viszont Szentendrén lakik; ők eredetileg Szolnok megyeiek, de Apósom is katona volt és '91-ben oda helyezték. Ennyi a kötődésem Szentendréhez ...
Vendég

Satuk
Kuldtem mailt.
Ha en ujra szulnek /3x/ akkor sem mennek alapitvanyiba, egyreszt a ketszobasnal a furdoszobaba jarnak a latogatok is ill jarobetegek masreszt sztem jo egy kis tarsasag ha vanKép

Kép
vaktyuk

Szia S_ildikó!

Köszi szépen, akkor nem az a lány vagy, akire gondoltam.
Csak hogy értsd, én már bennt feküdtem a kórházban, épp a ctg-re vártam, amikor találkoztam egy szentendrei lánnyal, akivel látásból ismertük egymást,ill. egy buszon jártunk.
Õ is valahogy októberre volt kiírva, és kisfiút vártak ők is.
Nemrégiben összefutottam vele Szentendrén (én már nem lakom ott sajnos Kép Kép Kép ), és mondta, hogy túlhordta a picit, és egyáltalán nem számított rá, de végül császár lett belőle, mert hiába indították meg a szülést, semmi fájdalma nem volt. Úgyhogy végül megcsászározták.

Jézusom, de most, hogy ezeket a sorokat írom, jut csak eszembe, hogy végül kislányuk született, és nagy meglepetés volt nekik, mert abszolút fiúra készültek.

Hát mindegy, azért köszi!

Kép
kuha

Szia Kuha / Évi!

Értem! Tényleg nem az a lány vagyok! Kép Miért költöztél el Szentendréről? Õszintén szólva én nem jöttem volna el Miskolcról, de a körülmények így hozták! Kép
Vendég

Szia Ildi!

Azért jöttem el Szentendréről, mert férjhez mentem, a férjem pedig Mogyoródon lakik. És mostmár én is Kép Kép Kép
Nagyon nem szeretek itt lakni, mert baromira egyedül érzem magam.
Pedig Mogyoród-Szentendre nem is olyan nagy távolság, mint mondjuk Miskolc-Budapest.

De akkor sem szeretek itt lakni, és a férjemtől ígéretet is kaptam, hogy idővel visszaköltözünk. Ha nem is Szentendrére, de a környékre mindenképp.

Szóval, én is mondhatom, hogy a körülmények hozták így Kép

Kép
kuha

Szia Vaktyúk!
Engem is érdekelne a melleszívó,ha még aktuális a dolog! Ha gondolod az e-mail címem:mano4@citromail.hu.
Ha esetleg bővebben kifejtenéd,hogy pontosan milyen(elektromos,vagy kézi) és hogy mennyiért szeretnéd eladni.Nézegettem már többféle márkát is ,de fogalmam sincs hogy melyik lehet a legjobb,Te mennyire voltál megelégedve vele?
Előre is köszi!
Ildi!
Én is katonafeleség vagyok,eredetileg Szolnok megyei,igaz,már 8 éve lakom Budapesten. Kicsi a világ! Lehet hogy a férjeink ismerik is egymást?

Dóri!
Veletek minden rendben? Jól vagytok?

Jól jött a tb-s infó,kösz mindenkinek.
Végre itt a jó idő!
Üdv: Eszti(31+3)

Kép
Kép
mano4

Sziasztok!

Szoptató anyukákhoz lenne egy kérdésem. Nektek is szokott szúrni a melletek időnként? Én már nem emlékszem rá hogy hogy is volt az elsőnél. Sajnos a bal mellem még be is szokott keményedni úgy, hogy amíg a pici nem csumja ki a tejcsit, addig csillagokat látok ha megölelnek vagy hozzá nyomódik valami. Nem túl szimpi az épp aktuális védőnőnk, ráadásul havonta jön új. Nincs hozzá bizalmam hogy őt faggassam. Van valakinek ilyen tapasztalata vagy tanácsa?
Előre is nagyon köszi.
Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Szia Veronika!
Csak tipp,de nem lehet hogy a "sok" tejcsi miatt kemény és fáj? Esetleg próbáld meg teljesen kifejni,hátha akkor nem fáj.Vigyázz,nehogy begyulladjon,az pokolian tud fájni!
Remélem tudtam valamicskét segíteni.
Szép napot!
Eszti

Kép
Kép
mano4

Szia Eszti!

Nagy-nagy puszit küldök. Végre egy szimpatikus ember. Kép Kép Kép Köszi szépen. Eddig ha sírt a gyerek, mindenki azt mondta, hogy biztos éhes/ nem kapott eleget enni. Már tiszta ideg voltam, hogy nincs elég tejem. Kicsit helyre tetted a lelkem. Köszi.
Különben a malátasör bejött valakinek?
Üdv.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Szia Kuha / Évi!

Teljesen átérzem a helyzeted, én is egyedül érzem magam Pesten, hiányzik a családom. Most kicsit jobb, mert gyakrabban haza tudok menni Miskolcra, hiszen nem kell dolgozni menni. Remélem sikerül visszaköltöznöd Szentendrére, sok sikert hozzá!

Eszti! Tényleg kicsi a világ! Éljenek a katonafeleségek! Kép
Vendég

Sziasztok,
Satuk, szerintem nem álom amit írtál. Végül is ez hiába műtét, akkor is baba jön világra, ezért tök boldog leszel, akárhonnan is húzták elő a picit. Mindegy, hogy alulról,vagy felülről bújik ki. A műtét utáni pihi tök jól esik, aztán a felkeléshez erőt ad az, hogy ott a baba a másik szobában és vár rád. Tök simán fog menni minden! Szerintem ne akarj alapítványi szobát. Nekem az első szülésemnél nagyon jó fej lányokat sikerült kifognom, azóta is tartjuk a kapcsolatot. A gyerekeink persze majdnem napra pontosan egyidősek. Kell a társaság, a segítség a másiktól, vagy éppen te fogsz segíteni. Az is fontos, hogy látod pl. az előtted műtöttet, hogy épp már milyen jól tud menni és ez erőt ad, hogy holnap már te is ilyen fürge leszel. Először neked lesz "példaképed" aztán te leszel valakinek a húzóerő. Ha egyedül vagy, kimaradsz egy csomó röhögésből, szép emlékből, papával meg a babával lehettek utána eleget. Én semmiképp nem mennék alapítványi szobába. Annál jobb a hangulat, minnél többen vagytok a szobában. Legfőképp az is jó, hogy a császárosok szobájához van kölön zuhany.
Andi
andry

Szia Kuha, rég jártál erre.

Veronikusz, ha kemény a melled és szúr, az attól van, mert maradt benne tej, tehát túltelítődött.Mindenképp le kell fejned, és ha már piros is a bőr, akkor az lehet gyulladás jele is. Forró, piros és szúr...Nekem is ez volt az elsőnél, kenegesd Garmastannal és masszírozd szét a csomót, fejd addig, amíg nem lesz puha. Csak óvatosan! Bár csak nekem lenne kemény!!!!
Andi
andry

Ja még valami.
veronika látom alig van pár hónap a gyerkőcök között. Hogy bírod? Egy sorstársad: Áron 25 hónap, Csaba 4 hónap.

Bocsi hogy három részletben írtam.
andry

Szia Andi!

Én is valami ilyenben reménykedtem. Mármint hogy több van benne mint ami kiürült volna. Pirosnak nem volt piros, de tényleg forró is ilyenkor. Más pozíciót kerestem és úgy már ki tudta szívni Szofi. Fejés! Hát igen. Sajnos néha 2 órával a szopi után jut eszembe, hogy a sok minden mellett a fejés az elmaradt. Ha megkérdezik, még nem mindig vágom rá kapásból hogy lány vagyok. Tudod mire gondolok... de akkor most még jobban oda fogok figyelni, hogy ne maradjon el. Különben én is szenvedek, hogy több tejem legyen. Ha délután nem pótolom az éjszakai elmaradt alvást, akkor este tiszta para vagyok hogy mit fog a pici vacsizni. Tök puhák a melleim. Kép
A két picivel tényleg nem túl egyszerű, de én akartam így. Soha többet nem akarok a tél elején szülni. Az ember különben is depire hajlamos szülés után (bár így 2 gyerekkel nincs rá időm Kép) + a hideg idő + sötét stb. Az rémálom volt. Így viszont már szinte járni fog télen. Addig viszont még van egy kis idő. Néha tényleg úgy érzem, hogy ez meghaladja az erőmet. Mégis bírnom kell, mert szükségük van rám. Nagyon ki édesek. Már csak egy kisfiú kellene Kép Kép Kép
Ha még aktuális és nem tértél át taljesen tápszerre, akkor van egy tejfokozó ami 100% bió és tutira használ. Ha érdekel, szólj!

Üdv.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Szia Veronika!
Hát,a leírtak alapján tuti hogy a bentmaradt tejcsitől fáj a cicid.Az is jó ,ha a pici ki tudja szívni,de ha nem akkor nagyon figyelj oda,muszáj kifejni,különben előbb-utóbb begyullad,azt pedig nem kívánom senkinek.Sajnos nekem volt benne részem elég rendesen,pedig sokat fejtem,de hát nagyon sok tejcsim volt.
A csomót(ha van) ki kell masszírozni,bár nagyon tud fájni,de szinte csak ez a gyógymód.Masszírozni és fejni.
Miért riogattak hogy biztos nincs tejed? Nem csak akkor sír a picur ha éhe,de erre már gondolom Te is rájöttél.
Sok sikert!

Dóri!
Nagyon eltűntél!Remélem minden rendben!
Üdv mindenkinek!
Eszti(31+3)

Kép
Kép
mano4

Sziasztok lányopk! nekem kevés tejem volt, de a sör segített, tényleg jó!
Én legközelebb alapítvényiba szeretnék meni, de ezt már írtam. És nekem isvan eladó mellszívóm, Medela mini elektrik. (Satuk előnyben, mert már rákérdezett Kép)

Császár: nekem programozott volt, és nagyonnem fájt. Elős nap felkeli az szar, de vajon szülés után nem ugyanolyan szar? Biztos. Nincs 24 óra pihi... és én nem tudtam aludni az izgalomtól utána Kép
mindegy.
Megint lebetgeedtem Kép Kicsit nehéz így eg yörökmozghó bbaával lázasan.

Tünde (Bene 7 és fél hó)

mtunde

Szia Eszti!

Azért riogatnak, mert nem tudnak mást elképzelni és az első babánál is sikerüt addig szugerálniuk és addig hajtogatták hogy nincs tejem és adjak már tápszert hogy végül adtam és innen indult a meredek lejtő. Főleg hogy már én is beletörődtem. Pedig ha a férjem (aki 3 munkahelyen dolgozik) velünk volt akkor ömlött a tejem. Nem tudtam aludni, úgy feszült a mellem. 1/4 óránként cseréltem a teljesen átázott betétet. Nálam - szakember szerint - pszihésen van blokkolva. Mondta hogy felesleges bármit szednem, ha egyszer hülyére agyalok. Segbe tudnám magam rugni (már elnézést), hogy ilyen HÜLYE VAGYOK. Meg kellene nyugodnom. Most ezen vagyok. Kép

Üdv.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Szia Veronika, a melled puhasága nem jelenti azt, hogy nincs tejed. Valami ilyesmit írtál, hogy vacsira puha.Nem akarok okoskodni, de akkor fog kevesebb tejed termelőni, ha kemény és nincs rendesen kiürítve a melled, mert akkor az agyad veszi a jelzést, minek termeljen többet, hiszen van benne.Szoptatás után fél órán belül kell fejni én azt hallottam.
Légyszi írd le mi az a tejfokozó, mert még felesben ugyan, de szopik a baba.Köszi.Andi
andry

Ja és reggel 9 óra 15-kor császároztak és másnap 7-kor kelhettem fel. A fejem este 6 körül emelhettem meg.
andry

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?