Új privát üzeneted érkezett!

A kollégám azt hiszem 9 hetes. (Nem vagyunk közvetlen kollégák, ezért nem tudom pontosan.)De az egyik barátnőmnek is fájt, ő azt mondta olyan volt, mintha felfázott volna. Úgyhogy természetes a jelenség.
A hőmérőzést azért nem kezdtem el, mert nem biztos, hogy mindig kb. azonos időben megtudom oldani. Pedig ez fontos ugye?
manófej

Igen,ez az alapja.És én is úgy tudom csak megoldani,hogy délutános héten is felkelek 6-kor.

KépKép
takido

Úristen!:o)) Azt hiszem mégis jobb lenne, ha már terhes lennék...6-kor...
Csak viccelek! Én is ezt fogom tenni. Persze, csak ha nem sikerült már most. Hát igen a pozitív energiák áramlanak!
manófej

Tudom,hogy kellemetlen,de hozzá lehet szokni.Én már ott tartok,hogy óra nélkül is felébredek akkor minden nap.

KépKép
takido

Sziasztok,most végeztem a napi rutinnal.Egész nap fáj a hasam és fel van puffadva.Remélem nem csak bebeszélem és produkálom a tüneteket!!Gabi:lehet,hogy számítanom kell majd genetikai vizsgálatra,majd dr.bácsi megmondja.Bea:említetted,hogy MÁV-ba jársz,ki az orvosod?Meli

Kép Kép
meli1118

Igazából nem félek attól, hogy korán kell felkelni. Megoldom!
A férjetek, párotok, hogy éli meg a "babagyártás" körüli "hajcihőt"? Partner benne? Én mindig attól félek, hogy rágörcsöl az egészre, és ha esetleg még várni kell az eredményre a kapcsolatunk rovására megy. Bár nagyon jó most minden. Megbízható,figyelmes...főnyeremény.:o) Láttam rossz példát, lehet, hogy az befolyásol. Tényleg érdekelne a véleményetek.
manófej

Az én férjem mindenben támogat,de én is gondolok néha arra,hogy nehogy "gyerekgyártássá"váljanak a szeretkezéseink,ezért próbálok romantikát és erotikát belecsempészni.Más dolog,hogy utána párnát gyömöszölök a fenekem alá,de ezt meg poénra veszük.Én is főnyereménynek tekintem az enyém!Meli

Kép Kép
meli1118

Nálunk ebből szerencsére nincs gond.Szinte az összes gyerekkori barátjának van gyereke,ezért már ő is nagyon vágyott rá.
De ő földhözragattabb,meg pesszimistább mint én,ezért még nem éli bele magát.+ma hallotta,hogy egy volt kolléganőjének 7 hónapra megszületett a babája,és lehet,hogy látás károsodása van a picinek,azóta tiszta para.

KépKép
takido

Ja,azt kifelehtettem,hogy ő is támogatta minden hülyeségemet,hogy reggel hőmérővel a számban fekszek az ágyban,vagy gyertyaállást csinálok szeretkezés után,és nem nevetett ki miatta.
Szerintem,ha a párunk is igazán szeretné a babát,akkor inkább segít az ilyen kis praktikákban.

KépKép
takido

Szerencsére az én párom is igazi partner mindenben.
A fiamat egy tóparti-sátorozáson hoztuk össze.
Most délutános jó fáradtam 10 óra 30 körül ér haza, de ugye félidőben nincs mese.
Mivel a lányomnak tavaszi szünet van délelőtt nem tudunk összebujni, így marad az este.

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Kis_Plutó!
Akkor Apa tényleg mindent megtesz az ügy érdekében.Le a kalappal.

KépKép
takido

Igen néha tul tudja az enyém is aggódni magát.
Szülésekre azzal a kifogással nem jött be, hogy fél, hogy beüt egyet az orvosnak, ha hagy szenvedni.
Nem tudom mennyi idős terhes voltam a (vége felé), és jól bekajáltam amitől szarul voltam. Háááát jól megijedt, hogy megyünk szülni.

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Amugy Ti, hogy álltok az apás szüléshez?
Jó még messze van, de nem lehet elég korai már most gondolni rá.

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Én nem pártolom.Magamnak sem tudom megmagyarázni,de egyenlőre azt mondom,hogy ne lásson engem olyan állapotban.Lehet,hogy ez nektek érthetetlen,de én így érzek.Õ nem ragaszkodik hozzá,ráadásul szerintem elájulna aggogalmában.Meli

Kép Kép
meli1118

Erről még nem beszéltünk,nem tudom,kicsit idegenkedem tőle,persze,ha ő szeretné akkor rendben.

Kis_Plutó!
Nálatok hogy volt?

KépKép
takido

Nálunk akkor lett mind két esetben értesítve amikor már megszülettek a babák.
Adrit Gyöngyösön szültem, és éjszaka indult a szülés anyuék vittek be.
Reggel 8 órakkor hívták fel, hogy bevittek a kórházba, a lányom már 6 óra 35 perckor megszületett.
Krisztinél indítottak, gondolkoztam rajta amikor elfolyt a magzatvíz, hogy felhívom, de mégse. Ki volt kapcsolva a telefonom, ugyhogy reggel 8 órától 13 óra 45 percig izgulhatot.
Így jár aki még a kórházban sem akar izgulni.

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Azért azt mindenképp szeretném,hogy kint izguljon!!

KépKép
takido

Mára elköszönök.Mindenkinek jó éjt!

KépKép
takido

Takidó, igaz, hogy már elköszöntél, de holnap majd visszaolvasod.
A hőmérős topicban olvastam, hogy kíváncsi vagy akicsi nemére.
A www.origo.hu oldalon van Babázó rovat. Ebben vannak kalkulátorok, és olyan is amihez a születési időd alapján beírja, hogy milyen nemű babára van kilátás az adott hónapban.
Jó bóklászást!

Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Kis_Plutó!
Nagyon köszönöm,meg is nézem.

KépKép
takido

Sziasztok,

látom este a papás szülés volt a téma.
Nekem az volt és örülök, hogy bent volt. Én akkor lettem volna szomorú, ha nem akar velem lenni.
Mivel első baba volt mindkettőnknek valahogy eleve tudtuk, hogy bejön és végig marad mellett, nem is kellett beszélni róla.

A kitolás utolsó részénél pár pillanatra magamon kívül voltam és állítólag nagyon megharaptam a kezét, amivel fogta az én kezem. Nem is hittem el, amíg meg nem mutatta a hatalmas fognyomot, tiszta lila volt.

Azt mondta anyu, hogy kiment hozzájuk a folyosóra könnyes szemmel és ezt mondta:
"Nagyon fáj a kezem, de annyira boldog apuka vagyok!"

Szerintem nem baj, ha lát szenvedve, akár lucskosan, véresen... nem ezzel foglalkoznak olyankor. Õket is hatalmába keríti egy furcsa érzés, izgalom, sokan észre sem veszik a körülöttük zajló dolgokat, csak egymásra koncentrálnak.

Sziszi
Vendég

Jó reggelt!
Mennyit írtatok, nem győzöm visszaolvasni:9
Engem tegnap megkurkászott a dokibácsi, azt mondta van egy hatalmas petém és most 9 napig mindent beleKép Kaptam egy vödör gyógyszert, úgyhogy csak csinálni kell a babát fél évig, aztán meglátjuk. De ő azt mondta tuti baba lesz ilyen petébőlKép Hát igaza legyen.
Jövök később! Kép

Andi
candi

Candi!
Ez nagyon jó hír,akkor tényleg mindent bele!!

Anyusziszi!
Jó,hogy ezt leírtad,majd megmutatom neki.Igazából még nem került kimondottan szóba,ugyhogy nem ismerem 100%-san az álláspontját.
A ma reggeli hőm.37.7,de ez sajna nem a baba miatt.Nagyon rossz éjszakám volt,annyira fáj a torkom,meg a fejem,nem is tudtam tőle aludni.aztán meg a dilemma,hogy mivel tudok segíteni,ami nem gyógyszer.Megittam vagy két liter mézes teát,de nem igazán segített.Reggel aztán elmentem a patikába,és vettem strepsilst,igaz erre is rá van írva,hogy kérdezzem meg a kezelőorvost,de valamit muszáj bevennem.
Ha van valakinek valami jó ötlete,gyógymódja szívesen venném.

KépKép
takido

Ja,azt elfelejtette,hogy ha már a gyógyszertárba jártam,vettem egy 3.féle tesztet,és miután hazaértem megcsináltam és két csíkos lett a nem legkorábbi vizelettől is.

Kis_Plutó!
Megtaláltam,amit írtál.most már csak azzal vagyok meglőve,hogy elég határeset,hogy március,vagy április volt a fogantatás időpontja.Bár én inkább az áprilisra tippelnék,mert ha március lett volna,akkor a mult pénteki tesztnek is erős két csíkosnak kellett volna lenni.Vagyis,akkor valószínű,hogy kislány.Aztán majd kiderül.
Érdekes mert a mi családunkba kb.10-en voltunk lány unokák,és a 3 fiú.A férjemnél viszont pont fordított az arány.Lehet,hogy nincs jelentősége,csak eszembe jutott.

KépKép
takido

Takido,

Egy pohár langyos vízbe tegyél 1 teáskanál sót és ezzel öblögess!
Torokfájásra nagyon jó.
Nem kell lenyelni!!!

Ilyenkor Halls cukorkát kaptam, gyógyszert nem ajánlott szedni ill. felesleges még...
Ha lázad is lesz Algopirint szabad terhesen is szedni.

Sziszi
Vendég

Takido: gyógyulgassál és ha tudod feküdd ki!
A sós öblögetés nekem is használt! Gyógyszert ne szedjél be ha lehet, pont itt az elején kell erre figyelni. Esetleg homeopátiás bogyókat eszegethetsz, de ezt is inkább a gyógyszertárban kérdezd meg. Sok méz az jó, meg mézes cukorka, meg karamell. Tessék vigyázni magadra!Kép

Andi
candi

A strepsils olyan mint a Halls,nem?
Ilyet szopogathatok szerintetek?
Köszönöm a tanácsokat,ezt a sós vizes öblögetést kipróbálom.

KépKép
takido

Sziasztok!
Bocs, hogy kozbeszolok, de senki nem szeretne beteg kismamakat a Neten Kép Aspirin C-t nyugodtan szedhetsz, es a Strepsils is jo. Neocitran, orrcsepp es hasonlok TILOS. Sok pihenes, fekves kellene.
Ja, es gratula a ket kismamanak!!!!
Babszi

Lilypie Pregnancy tickers
babszi

Babszi!
Köszönöm a jó tanácsot!!És a gratulációt is!

KépKép
takido

Jó reggelt!

Én már teljesen füügővé lettem a teszetktől de egyik sem akar két csíkos lenni...KépSikerült vennem Qupido-t de most már megerőszakolom magam és kivárom a jövőhetet!

Takido
A homeosbogyók tényleg jók és azok szedhetők terhesség alatt.
A gyógyszerészekkel meg vigyázz!!Én 11 hetes terhesen fáztam meg elmentem a patikába,hogy adjanak valami lázcsillapítót.Direkt mondtam,hogy terhes vagyok erre azt mondta a patikus nő,hogy kapjak be egy aszpirint és feküdjek le hogy kiizzadjam magam...Mondtam neki hogy nem elvetélni szeretnék,hanem lázcsillapítani.Ja hát ilyen esetre nem tudja mit ajánljon...Persze ez szerintem csak kivétel,nyílván nem dilettánsok dolgoznak a gyógyszertárakban,csak pont én fogtam ki.De úgy látszik vonzom őket,tegnap is jól összevesztem eggyel.

Egyetértek Anyusziszivel ,én is akkor lettem volna elkeseredve ha apa nincs benn a szülésnél.Hatalmas erőt tud adni ha ott van aki szeretünk.
Nálunk mondjuk egyértelmű volt,hogy bent lesz.Én még nem is kérdeztem tőle amikor Õ már határozottan kijelentette,hogy semmi pénzért nem hagyná ki.
Viszont:
Ha nem akar bemenni nem erőltesd!Lehet hogy nem bírja a vért és nem akar lucskosan látni meg szenvedni.
Azt mondta a párom,hogy egy férfinak ebben a szituációban különbséget kell tudni tenni az szerelme és a szülő nő között.Aki az Õ gyermekét hozza világra.Ha nem tudja ezt a két dolgot magában szétválasztani akkor elképzelhető,hogy többé nem fog tudni úgy rád nézni ,csúny a mit most írok de lehet hogy megundorodik.
A szenvedésre meg csak annyit,hogy nem csak te szenvedsz a szülés alatt hanem a gyereknek is egy küzdelem mire világra jön.Nem szeretem a szenvedés szót!Sokkal jobban felnéz rád az apa ha látja hogy min mész keresztül.Látja a küzdelmet a "szenvedést",és látja hogy milyen erős és kitartó vagy.A szülészet folyosóján nem tudja,hogy mi törtnik bent,csak azt látja hogy anya be ,aztán már ketten jönnek ki.A szülésnél születik meg a CSALÁD!!

Nálunk apa végig bent volt. (a 23 órában).A köldökzsinórt is Õ vágta el.Azt mondta,hogy ez egy életre szóló élmény volt és semmi a világon nem ér fel vele!Mondták neki a haverjai,hogy lehetőleg az indulási és ne az érkezési oldalra álljon.De az én párom olyan kíváncsi természetü,hogy amikor Máté megszületett még azt is megnézte mekkor a gátmetszésem.

De a lényeg hogy nem szabad erőltetni.Ha nem akar nem akar.Neki kell dönteni.

málna2162

Kép

málna2162

Sziasztok!

En ket inszeminacion vagyok tul, es mind a kettonel megfaztam. En nem vagyok patikus, csak abbol indulhatok ki, amit nekem mondott a doki. Kép De jo, ha ti is utana neztek, mert nem szabad, hogy elhuzodjon, viszont abszolut gyogszer nelkul el fog. Aspirin C-t ajanlom, es a strepsils-t. Mast nem. Egyebkent a nogyogyaszt is fel lehet hivni ilyenkor, es ad biztos tanacsot. Inhalalni lehet még.
Tenyleg bocsi a kozbekotyogasert.

Lilypie Pregnancy tickers
babszi

Szia Babszi!

Szívesen látunk,gyere nyugodtan!

málna2162

Sziasztok,én sem vagyok patikus,de én egyáltalán semmilyen gyógyszert nem ajánlok.Én ennek megszállott híve vagyok évek óta,csak akkor veszek be gyógyszert,ha a doki keményen parancsolja.Viszont Dóri van egy csodaszer,amit egy erdélyi nénitől tanultam,teljesen természetes és bevált nálam:egy kg citrom leve kifacsarva belekeverve egy nagy üveg hársmézbe.Kicsit édes-savanyú lesz,de kis falatokban megenni az egészet.(ha szüneteket tartasz közben moss fogat,vagy Orbit,mert mindkettő pusztítja a fogakat,kismamaként pláne)Ez nálam csodaszer,próbát megér.Meli

Kép Kép
meli1118

Mindenkinek köszönöm az ötleteket.A sós öblögetésen,meg a strepsilsen túl vagyok,és a többi tanácsot is ki fogom próbálni.
Sikeült aludnom egy órát,és egykicsit mint ha jobb lenne,igaz az álló poz az nem esik valami jól.A hőm.37.6 azt gondolom,hogy ez nem vészes,szerintem nem kell csillapítani,de mondjátok,ha tévedek.

Babszi!
Csatlakozom Málnához,tényleg gyere máskor is!

Málna!
Köszi,hogy ezt elmesélted,majd lesz mit olvastatnom vele este.
És majd megírom a reakciót.Azt nem mondom,hogy nem bírja a vért,mert baleseti helyszinelőként dolgozott 5 évig,úgyhogy látott már cifra dolgokat..Majd meglátjuk,ehhez hogy áll.

KépKép
takido

Takido

Azért ez nem egy mészárszékKép
Szinte alig volt vér

málna2162

Ja,nem is olyan szempontból.

KépKép
takido

Hoppá,Nika,Nektarin!
Merre vagytok?

KépKép
takido

Sziasztok!
Itt vagyok csak olvasgatlak titeket.
Azt tudom ajánlani ha fáj a fejed sokat ígyál az jót tesz. Saridont semmiképp. Én a foghagyma mézzel abban is hiszek, vagy csak simán kennyérrel. Nekem az is használ.
A sósvíz tényleg jó nekem a tüszösmandulámra is csak az használt más nem. Sokat igyál folyadék az leviszi a gyulladást.
Én még dolgozom ma 16:00ig aztán megyek tornázni. Nekem még lehet.
Újdonsült kismamák vigyázzanak magukra.

A gyógyszerészekbe én se bíznék sőt a helyi körzeti orvos is veszélyes a sógornőmnek például 6 hónapos terhesen olyan gyógyszit írtak föl s aminek a betegtájékoztatóján rajta volt, hogy terheseknek tilos.

Legjobb a nődokit megkérdezni. A hétvégén kurráld magad ezekkel a módszerrekkel amit javasoltak a csajok+én.

S vigyázz a sporttal is. Engem a futástól elrettentett Anyusziszi esete.

sok gyümölcsöt egyetek vannak gyümölcs saláta receptjeim, ha valakit érdekel csak szóljon s átküldöm az email címére Kép)

Szép az idő nagyon mindenkinek jó ügyeskedést kívánok a hétvégére jó pihenést sétáljatok sokat gyűjtsétek a D vitamint

Kép
nika04

Sziasztok!

Takidó mielőbbi gyógyulást!
Vigyázz magatokra!

Candi, akkor most mindent bele, de semmi görcsölés.KépKépKép

Olyan jó olvasni, hogy egyes apukák milyen "lelkesek".
Biztos, hogy sokat jelent, ha valaki beszél hozzánk.
Nekem "csak" a csecsemős nővér jutott, de az is nagyon jól esett.
Fordulópontot hozott nálam az a mondata, hogy higgyem el a picik még többet szenvednek mint mi.
Ez után már nem a kínom foglalkoztatott, hanem csak az, hogy minnél kesesebb "szenvedés" jusson az én kicsimnek.
Azért, ha oda jutunk most is megkérdezem mit szól az apás szüléshez.
Nem tudom nézte e télen valaki a Spektrum csatornán Ikrek öröm és bánat c. műsort?
Azt nagyon szerette, ott nem riasztotta el a szülés.

Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Szia Plutó,

van olyan ismerősöm, akinek a férje pont azért nem megy be vele, mert a saját feleségének/párjának a szenvedését nem tudja végig nézni. Egy idegené nem hatja meg annyira.

Talán nem a vér itt a lényeg, hanem ez...
Vendég

Kis_Plutó!
Én sajna nem láttam,biztos jó volt,hátha majd megismétlik.

Nika!
Engem érdekelnének azok a gyümölcssali receptek!
Az email címem:takacs.dora@citromail.hu

Mgegyszer köszönöm mindenkinek a hasznos információkat.Igyekszem minél többet kipróbálni belőlük,és minél hamarabb kikúrálni magam.

KépKép
takido

Takidó, most nem dolgozol?
Akkor tényleg pihend ki magad rendesen.
Jövö héten mégy az orvoshoz?

Bea, veled mi van?
Te is vigyázz magatokra!

Ebbe a hülye időben csak a bacik érzik jól magukat.

Malna, nagyon szorítok Neked azért a kétcsíkos tesztért.
Neked már van tapasztalatod, nincs semmi érzésed, akár jó akár rossz?
Cici, poci semmi tünetet nem produkál Neked?
Ha Mátét emelgeted, akkor sem érzed a hasadat?

Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Nika04

Én is szeretném a recepteket
hollokrisztina@invitel.hu

Kis_plutó

Nem igazán érzek semmit.Tegnap délután gazoltam (majd rakok fel képet)és elég hamar elfáradtam.Néha bizsered cicim,de egyébként semmi.Nem fűzök hozzá a nagy reményeket.

málna2162

Azt elfelejtettem írni, hogy a 2. terhesség már jobban látszódik rögtön.
Tesóm is azt vette észre először magán.

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

néha fáj a hasam.olyan hogyis mondjam nem tudom milyen érzés

málna2162

akkor nálam tuti nincs semmi...A héten elfogyasztottam egy raklap tesztet és semmi.Sikerült vennem azt a szuperérzékeny Qupidot,nem momdanám hogy olcsó volt,úgyhogy azzal takarékosabb leszek,leghamarabb hétfőn próbálkozok... ha addig nem jön meg,bár hozzám atomórát lehet állítani .

málna2162

Sziasztok!
Takido neked mindig visszadobja próbálkoztam már párszor de nem megy van másik emai címed Kép(

Málna!
Te megkaptad az receptet s a cikkeket?

Kép
nika04

Nika04

Annyi mindent küldtél hogy már folyik ki a gépembőlKépKépKép
Köszi!

málna2162

Szúr az oldalam...Az jó vagy rossz.Nekem elég rossz,de úgy egyébként?!

málna2162

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?