Új privát üzeneted érkezett!

vagyok, valamennyire olvsaok is(majd reagálok is), csak megint a fogakkal küzd bendi és nati, így mi isKép
bendi szemfogajövöget ki. így nagyon síros, nyüszis.

pusz: Vikta
7hóKépKép és 22hóKép
vikta

Szaisztok,
Mar regen nem jelentkeztem. Nem is gyozok visszaolvasni. Sajnos nekem egyaltalan nincs idom internetezniKép
Most viszont valamit muszaly megkerdeznem. Akik nem tudjak: egy kisfiam es egy kis lanyom van 13 hosak. Beni mostanaban nagyon durva, Panakaval, de neha velem is. Harap huzza a hajunkat. Ha raszolok csak nevet. Panakra sokszor merges, mert elveszi a jatekat, ha egyedul van (mondjuk masik szobaban) akkor nagyon jol eljatszik (autozik, labdazik stb), maskor ok nelkul beduhodik, csapkod, vagy eldobja a jatekot. Az utobbi napokban pedig neha igazan elkezdett sirni, potyogtak a konnyei, de az is inkabb olyan merges siras volt. Okat nem tudtam megfejteni. Pankaval semmi ilyesmi nincs...
Mi lehet az oka?
mvirag

Sziasztok

Mvirág
Hajtépés nálunk is van, de nálunk játékból (attól persze ugyanúgy fáj, csak talán nem olyan aggasztó), és engem is kiröhög a lányom, ha rászólok. Sajna nem tudok neked segíteni. MOndjuk az én lányom a saját haját is tépi, csavargatás helyett így jelzi, hogy álmos, elég volt, stb.

Ditke
Nálad megeszik ezt a sok mindent? Mármint mennyiségre. Nálunk a tízórait is csak akkor eszik meg, ha előtte nem ittak túl sok tejet. Nemhogy reggeli. Ebéddel nincs gond akkor sokat esznek, még uzsi is egész jó, de vacsira nulla. Még tejet adok, mert utána rögtön alszanak, de a mennyiség hát jó, ha 150-et megesznek fejenként. Ezt is több menetben. Most gondolkodom, hogy adjak valami főzifélét vacsira, hátha amellett is lemegy egy 100 tejcsi. Főleg, hogy mostmár azért drasztikusan fogy a tejem. Én mindig tudom, hogy mennyi tejet esznek, mert nagyjából üvegből kapják, de ettől nem vagyok boldog, mert az jön ki, hogy alig esznek.

Edit
Már nem tudom, hogy hol, biztos valami reklámban azt olvastam, hogy van olyan babatej (szerintem tápszer-szerű), amit pont úgy lehet használni, mint a tehéntejet, csak nem az, így már kis korban is adható. Szóval ugyanúgy lehet főzni vele.

Üvd mindenkinek
Brigi
11 hó

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Mvirág!

Ezek szerintem normális tünetek.Mi lassan 1évesek leszünk.Nálunk ez úgy néz ki,hogy az Oli meg a Benike néha gondol egyet,meglát valamit (kezet,lábat vagy éppen az én vállam) és odamegy,beleharap.Ha rászólok,mosolyog.Szerintem még nem értik,hogy ezzel fájdalmat okoznak.A lényeg,hogy minden alkalommal határozottan és nem dühösen mond "nem szabad".Ebben az életkorban ennyi,amit tehetsz.
Durvaság:
Marci nálunk meg sikongat,ha valaki kivesz valamit a kezéből.Vagy ha ő akar kivenni a másik gyerek kezéből játékot és nem sikreül neki.De olyan decibelen csinálja,hogy eleinte mindent eldobva rohantam,mert azt hittem baj van.Ma már megszoktam.Játszani egyébként is úgy játszik,hogy szedi ki a vödörből vagy kosárból a játékokat és messze eldobálja maga mögé.Míg a többiek egyszerűen maguk mellé pakolják.Hát ő ilyen!
De ha meg talál kedvére valót ( ez általában valami gurulós),képes hosszú perceken keresztül kezével löködve maga előtt utána mászni és így "jönni-menni" a lakásban.
Ez a fajta durvaság nem tudatos!Mindig mondani kell,hogy nem szabad,mert ebből fogják megtapasztalni a határokat.De ez még legalább 1 év (de van akinél akár 2 is)

Brigi!
Kösz,de a Marcinál csak szója vagy bármilyen gluténmentes tápszer jöhet szóba.Ezek a babatejek meg tehéntej alapúak csak az emészthetetlen zsírsavakat bontották fel bennük.
Egyébként a kimondottan babatejnek nevezett porokat 9hós kortól lehet használni.

Ditke!
A lányaid tényleg jó évők.Én is csak csodálkoztam rajta,hogy milyen szépen esznek.Gratula!

Edit
3*11hó+9év

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Annyira nem jó evők a lányaim, mindent esznek, nem válogatnak, de mindenből csak keveset.
(ezt bizonyítja hogy Petra szerintem még mindig nincs 8 kiló...)
Mennyiségileg kb. így néz ki:
Reggel 6 körül szopcsi, akkor gondolom több van, de nem tudom mennyi.
7-kor reggeliznek, akkor megesznek 1-1 virslit vagy 1-2 kocka sajtot, meg pár falat kenyeret vagy 1 kicsi pogácsát, de pl. Petra van hogy kenyerte egyáltalán nem eszik. Inni viszont megisznak kb. 1 dl. gyümölcslevet.
Tízóraira bemegy 1-1 nagyobb reszelt alma, vagy kb. 2 dl turmixolt gyümölcs egy kis darált keksszel keverve kettőjüknek. Nekem van sok lefagyasztott gyümölcsöm a nyárról, dugig pakoltam a fagyót barackkal, meggyel, most azt kiolvasztom, felmelegítem, lehet kapni darált háztartási kekszet, azzal besűrítem és imádják. Többet is ennének, de akkor nem ebédelnek, úgyhogy csak ennyit adok.
Ebéd fél 1 körül, valami főzelék (ketten kb. 2-2,5 dl kivéve a borsót, abból rengeteget esznek), hozzá vagy sült virsli, vagy hal. Mondjuk panírozott halrudacskának leszdem a panírját és így megesznek fejenként 1-1,5 rudacskát, vagy sült virsliből 1-1, persze ha reggelire nem virsli volt. Vagy spentót 1-1 tojássárgájával. Töltött káposztából kb. 1-1-et, én olyan női ökölnyi méretűeket csinálok, vagy 1-1 húsgombóc paradicsomszósszal meg sok tejföllel (az enyémek mindent tejföllel ennénekKép)
4 körül uzsonnára 1-1 krémtúró vagy joghurt, vacsira fürdés előtt, 3/4 7-kor megint kb. 2 dl-nyi főzelék kettőjüknek, vagy 1-1 adag tejpép (bár ezt mostanában már nem szeretik annyira mint régen), vagy rizs párolt zöldséggel (tegnap pl. ezt ettek, egy babatányér volt tele, annyit ettek ketten)
Persze a kajából a földre is jut bőven, tehát ez a mennyiség is korrigáltan értendő:-)
Aztán este lefekvéskor, fél-8-8 körül még szopcsiznak, de az megintcsak nem mérhető.
A napközbeni cicizés meg szinte már csak szórakozás, szerintem akkor már nincs is tejem, vagy legalábbis nem sok. Petra ugyan rájött, hogy ha megmarkolja a bimbóudvart akkor tudja fejni a tejet, így újabban ezzel szórakozik, megnyomja, spriccel ő meg neveti. Én nem annyiraKép

Hát, kb. ennyi. Szerintem ez nem olyan sok, bár nem tudom más gyerekek mennyit esznek...

Ditke
ditke62

Ditke!

Az én fiaim hajnalban 2-2dl tápszert esznek (kivéve Benikét,ő csak 50ml-t),1/2 8-8körül 150ml vízből szójapép (Beninek 200ml Sinlac).Ebéd max. egy üveg bébiétel.Ha ezt mindhárman megették,akkor jó.Ha én főzök,akkor 600ml-t csinálok,ebből általában marad.Délután 4körül gyümölcs: max. 1üveg bébidesszert.Tegnap pl. darabos gyümi volt: hármuknak reszeltem egy nagy almát,1banán darabolva és 1,5 barack.Na ez nem fogyott el,nekem is jutott belőle.Én semmivel nem dúsítom,mert akkor nem esznek rendesen vacsorát.
Este 2,5deci tápszer,Beninek 200ml Sinlac.
Napközben csak vizet kapnak,mert csak így értem el,hogy aránylag balhémentesen egyenek.

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Nagyon reg nem tudtam jonni sajnos. Most probalok olvasgatni, de asszem ez mind mar tul sok lesz..

Edit,
mi is kb ennyit eszunk, neha probalkozom a nagy adagos (8-10 honapos) bebietelkonzervvel, de van hogy nem birjak megenni!! De amig ennyitol nonek, hat isteni, semmi gondKép
Mi is eszunk Vigantolt, de csak 1 cseppet kell. Azt meg allitolag 2 eves korig...
A Nestle-nek lattam babatejet, azzal lehet fozni, de az szerintem tejfeherjes, szoval nem jo nektek. De ez a szojatej jo otlet, ilyet en is veszek. (Az utolso Kismamaban volt egy turos piskota recept, en asszem azt sutom majd!)
Level megy neked privatbanKép

Annamari,
boldog elso szulinapot!!!! Jol nez ki az a tologatos kocsi. Es micsoda gyonyoru nagy fiaid lettek!! Az egyik rad hasonlit nagyon. Igy van? Egyik tied, masik apja fia?

Cat,
nem tudom megkoszontem-e mar, de mindent eladtam, hala neked!!! Koszi szepen a tippet!

Ditke,
megutotte a szememet az irasodban, hogy Te nem akarsz tehentejet adni. Pedig 17 honaposak vagytok. Miert??? nekunk 1 eves kor utan mar tanacsoltak, lassan de be lehet vezetni. Hat vegul is tejtermekeket esznek mar a gyerekek igy is! Akkor tejet miert ne? Gondoltam a tapszert majd erre csereljuk le...nagyon lassan... vagy hat kakaora, az biztos izleni fogKép es esti elaltatonak eppen olyan jo lesz.

Jaj, es hadd dicsekedjek... voltunk udulni Alsopahokon a Kolping hotelben, hat isteni volt! Tunemenyes jok voltak a gyerekek, elveztek ok is a kikapcsolodast, kornyezetvaltozast. Sarikat meg meg is babausztattam, bar 11 honaposan enyhen tulkoros voltKép De elvezte nagyon!!Kép Szoval ezt a helyet nagyon tudom ajanlani, nagyon jo!!! Igazan bababarat.

Es 25-en 1 evesek lesznek a csemeteimKép Hihetetlen, hoyg rohan az ido.

Kép
nettke

Virág4

Hajtépés, harapás nálunk is volt, szerencsére már sokkal ritkább mint régen. Nem tudom hogy ez annak köszönhető-e hogy rájuk szóltam mindig vagy egyszerűen "kinőtték"? Mostanában "cak" az állandó veszekedés van mindenen. Jellegzetes kép: Csenge játszik valamivel, Petra kiszemeli a játékot, odamegy, egy pillanat alatt kikapja a kezéből és elrohan, Csenge a földön ülve sírKép Vagy ha észreveszi Petra szándékát, akkor elszalad a játékkal a kezében, Pepe kergeti, amikor utóléri elveszi tőle és Cseni megint sírKép Szegény olyan gyámoltalan, ő csak sirdogál, ritkább az hogy ő veszi el Pepétől a játékot. De gondolom máshol is megvívják a hatalmi harcot az ikrek...

Nettke

Nem az allergia miatt nem akarok tehéntejet adni, a főzelékekbe már rég azt teszek, ugyanazt eszik amit mi, nem csinálok nekik emiatt külön kaját. Csak mivel a tehéntejben sokkal kevesebb a vas, és más ásványi anyagok és vitaminok is, meg a babatej emészthetősége is könnyebb, ezért akarok egy ideig még babatejet adni. Bár ez nálunk egyelőre nem kérdés igazán, mivel sem a tehéntejet, sem a babatejet nem isszák meg, kiköpik. Csak gyümölcslé, ezt reggelire szoktam, vagy napközban ásványvíz. Kakaót is próbáltam, az sem megy. Sőt, a lefejt anyatejet is el kellett ajándékoznom, mert azt sem isszák meg, csak az eredeti gyári csomagolásbólKép
Mostanában annyi babatejet sikerült beléjük erőltetnem ami a gabonapehellyel együtt a kanálról a szájába kerül. De amint a gabonapehely elfogy, a tejet már nem isszák meg.
Mondjuk egyéb tejterméket esznek rendesen, a sajtokat meg kifejezetten kedvelik, márpedig az a legjobb kalcium forrás, úgyhogy nagyon nem aggódom. Vas meg van a husiban is. Jó színük van, nem vérszegények, úgyhogy nem vészes.

Ma gondoltam ha ilyen jól megy a séta hát nehezítünk: fogtam a két gyereket, plusz mindkét csemete fogott egy-egy dömpert amit maga után húzott az utcánKép Egész jól ment, csak aztán félúton megunták, így visszafele anyuka húzott két gyereket meg két dömpertKép

Ditke
ditke62

NettkeKép
Ti aztán bevállalósok vagytok, hogy kipróbáltátok Alsópáhokot. Na nekünk ott elég volt 2 gyerekkel bajlódni! Örülök, hogy ilyen jól sikerült. Képeket várunk ám a gyerkőkről!

DitkeKép
Te mazohista! Nem semmi, hogy még dömperrel is nekiindulsz velük! Nálunk annyira más a 2 gyerek vérmérséklete, hogy még a sétát sem merem egyedül bevállalni velük. Oli például ha elesik, vagy megbotlik, már letérdel, hogy nem megy tovább, vigyem ölben. Na és akkor így szaladhatok Samu után, ölben Olival, és 2 motorral. Nálunk az a sláger.KépKép

Kaja:
Nálunka reggeli tápot már elhagyták, így 1/2 8 fele kapnak falatos reggelit. Ez ugyanúgy mint Ditkénél felvágott, virsli, pogácsa, péksüti, kalács. Õk viszont csak vizet isznak, más folyadékot nem fogadnak el. Tízórai 1-1 banán vagy alma, egy marék köles golyó. Ebéd 250 gr húsos főzelék, utána kölesgolyó. Uzsonna 2-2 Danonino vagy túrókrém, vagy joghurt, utána 1-1 babapiskóta vagy keksz. Vacsi 5-6 között falatos, megint szendvics, vagy virsli vagy rántotta, sajtok stb. Fürcsi után kb 220 gr Beba 3 fejenként.

Nagyon függ a hangulatuktól, hogy mennyit esznek, van hogy csak csipegetnek, és ugye ha falatos a kaja, akkor sok megy a földre és ölükbe is. A kaja miatt nem izgulok sosem, nem csinálok nagy ügyet belőle, mert kölesgolyón is elvannak.KépKép Szerencsére jó húsban vannak, 12 kg mindkét gyerek, és nem betegesek, így nem aggódom.

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat!

Nálunk is más a vérmérséklet, ezért csodálkozom én is hogy ilyen jól megy a séta...
Ha valamelyik nem akar tovább menni (ált. Csenge) akkor leül a földre és "sztrájkol". Nem szoktam vele foglalkozni, akkor megállunk, Pepének gyorsan mutatok valami virágot, hangyát, más izgalmas dolgot amivel lefoglalhatom, Csenge meg ücsörög magának. Nem noszogtatom, nem rángatom, mert akkor csak azért sem jönne. Így meg elunja magát, ebben a korban nem jellemző hogy hosszú percekig ücsörögnének, ez itt kimondottan előny, így fél-1 percen belül feláll és mehetünk tovább. A kezemet nem engedhetik el, ebből nem engedek. Szokják meg és készKép
Majd meglátjuk hogy ők is így gondolják-e...Kép

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Cat! Ditke!
Lehet, hogy ahogy ennyire mások a fiúk ill. a lányok? Kép
Viki a földre szeret lefeküdni, még most is. Ott hisztizek egyet.
Mikor ők annyi idősek voltak, mi már motoroztunk is az utcán. Persze ez abból állt főleg, hogy én próbáltam egyirányba terelni őket. Kép
A kezemet soha nem voltak hajlandóak megfogni.

Eri
simones

Eri

Nekem még a lakásban és körbe körbe kell járkálni velük kézenfogvaKép
A motorra még nem mertem rászánni magam, azzal uganis nem tudom megfogniKép Mi van ha az egyik erre a másik arra?! Bébitaxink van, azzal itt a ház körül hajtanak, de itt sem tartják be a járda vonalát, mindig lemennek róla. Gondolom az utcán sem lenne ez másképpKép

Egyébként újságolok is valami: Mostanában teljesen egyedül isznak, már nem is engedihk hogy segítsek, egész jól megy, csak néha csurran mellé egy piciKép
És eddig rettegtek a prszívótól, úgy porszívótam hogy Pepe mindig a nyakamba csimpaszkodott, Csenge meg csak téblábolt körülöttem, de félt mind a kettő. Tegnap porszívózok, erre Petra elkapta a csövet és velem együtt elkezdte húzogatni. Nosza, Csenge is rögtön, így már volt is ok újabb vitára hogy kié legyen... Szerencsére van két porszívónk így előszedtem a másikat is. Most már jó dolgom van, két gyerek ül a szőnyegen, húzogatja a porszívót, én meg időnként fél méterrel arrébb teszem őketKép

Ditke
ditke62

Hello!

Cat!
Milyen az a kölesgolyó? Már olyan sok helyen olvastam róla, de nem tudom, hogy milyen. (Viszont jól hangzik Kép )

Virág!
Sajnos a testvérek már csak ilyenek, hogy verekszenek, veszekszenek (még akkor is, ha ikrek) akkor is ha egyneműek, akkor is, ha különneműek. Nálunk Gergő a mai napig piszkálja Grétit, nem megy el úgy mellette, hogy meg ne lökje. Volt, hogy direkt nekiment és fellökte Grétit. Minden előzmény nélkül. (Tiszta fiúból van a gyerek Kép , legalábbis én úgy gondolom, hogy a fiúk erőszakosabbak egy kicsit. Bár úgy látom, hogy a lányok is megvívják a maguk kis harcát pl. Ditkééknél) Mostanában Gergő mindenkinek azt mondja, hogy buta vagy. Hiába magyarázom neki, hogy ilyet nem mondunk. Kifogott a bölcsiben egy kislányt, őt rendszeresen "lebutázza", a kislány meg sír, hogy ő nem buta. Elég kellemetlen, de remélem egyszer csak kinövi ezt is.

Andi

Kép
gandi75

Ja ez lemaradt már megint:
ma 17 hóKépKép

Ditke
ditke62

Szia Andi!

Kölesgolyót a DM-ben lehet kapni. Extrudált köles. Olyan mint a pufi, csak kölesből. Én a bioboltban szoktam venni, ott teljesen natúrt árulnak, szóval még só sincs benne. Ott egy zacsi 105 ft. A babák szeretik, mert lehet nyammogni rajta. Én nyűgi ellen is be szoktam vetni. Addig se nyüszögnek, amíg tele a szájuk. Na nem viszem azért túlzásba, csak ha már nagyon nem bírok velük.

Brigi
11 hó

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Lanyok,

Visszaolvastam, de mar leragad a szemem... Ugyhogy csak a legfontosabbat rolunk:
- Mark azt mondja Mama. Meg kell tole veszni!!! Kép
- Anna is megfordult hasrol hatra.
- Mar mind a ketto egesz jol ul, bar meg nem tudjak teljesen egyedul felhuzni magukat.

Kellemes Husvetot Mindenkinek!!!

Agy, alvas, agy, alvas, agy, alvas...
Sziasztok,

Heszter
5 ho es 3 nap Kép Kép

KépKép
heszter

Sziasztok!

Most sikerül jelentkeznem.Felmondta a szolgálatot a számítógépünk.

Hétfőn megkaptuk a védőoltást.Jól viselték,Zsaklinnak estére volt egy kis láza.Õ 10980
gr,Domi 11340gr.Náluk a kajálás a következő:5-kor isznak 200ml tejet(nagyon kis kakaót teszek bele,mert a sima tejet Zsaklin nem fogadta el).8-kor darados reggeli(virsli,rántotta,felvágott,sajtfélék,pogácsa,tejbe gríz,stb), 1/2 11-kor uzsonna(1-1gyümolcsjoghurt vagy sima gyümölcs).1/2 1-kor ebéd(egy tányér levest ketten,utánna főzelék hússal -szinte minden főzeléket megesznek:spenót,tök,zöldbab,brokkoli,karfiol).A főzelékből ketten 3,5dl esznek.Ebéd után alvás (3óra hossza).4 körül gyümölcs kekszel,sütőtök.7-kor darabos vacsora és alvás előtt(8,15körül) 230ml tej kakaóval.Én már mindent(gondolok tej,tojás,liszt)adok és nem volt probléma.
Ja és megkérdeztem a gyerekorvosunkat a vigantolról.Azt mondata májusig mindenképpen adjam és szeptemberben újra kezdeni 3 éves korig.Azt mondta nem lehet túladagolni,sőt hétfőn be lehet adni mindd a hét cseppet (az egész heti adagot).

Mindenkinek szép álmokat.
EminaKépKép18hó

Kép
emina

Emina!

Nekünk azt mondta a gyerekorvosunk, hogy a D vitamin zsírban oldódó vitamin, ezért nem lehet belőle akármennyit adni egyszerre.
Jó nagyok vagytok már!
Ez a 3 óra alvás nagyon irigylésre méltó. Az enyémek kétszer alszanak egy nap, de Ádámnak láthatóan nagyon kevés. Este 6-kor már nagyon nyűgös, szerintem elaludna, ha betenném a kiságyba.

Ditke!
NAgyon ügyesek a lányok. Tegyél fel képet róluk, olyan jó nézni, olyan szépekKép

Annamari
12 hó

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Annamari Kép tudom megkésve, de csodaszépek az egyéveseitek!!

Ditke, Cat, Brigi, Edit és a többiek, mindig végig olvasom amiket írtok és egy csomó hasznosat is találok, úgyhogy köszi Kép itt vagyok a háttérben Kép Kép
Persze ennek sajna több oka is van, hogy nemigen tudok írni, Gergő még mindig beteg. A múlt hét óta jól van, de a vérképe nagyon ramaty lett, két gyulladásos értéke nagyon magas, a vasa pedig alacsony, úgyhogy most próbálják kideríteni az okát... és ez megy február 5.-e óta. Remélem vége lesz mostmár, és akkor töbet jövök erre is.

Na de amiért jöttem Kép Kép ma délután 1 évesek lettek KépKépKép

Kép

Kép

Szilvi

Kép

Sz.

KépKép
sziszus

Szilvi!
Nagyon aranyosak a gyerekek!!!
Boldog szülinapot nekik!És minél előbb gyógyuljon
mag Gergő!

EminaKépKép18hó.

Kép
emina

Szilvi

Nagyon helyesek a fiúk. Majd megmutatom őket a lányaimnak. Legalább lesz kivel veszekedni a játszótéren. Kép Remélem hamarosan. Kép
Jó egészséget, és sok boldogságot nektek az elkövetkezendő évekre.

Brigi
11 hó 1 hét

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Mindenkinek áldott, boldog húsvétot kívánunk!
KépKép
Eriék
simones

Szilvi!

KösziKép

És nagyon-nagyon boldog szülinapot a fiúknak! Bár gondolom, jobban izgultál, mint őkKép Én legalábbis újravajúdtam és újracsináltam gondolatban mindent, mint egy éve.
Témára visszatérve: a fiaid csodaszépek, bár én eddigis csak csodáltom őket, olyan kis tökéletesek.

Nettke!
Mikor kapunk képeket a mindjárt egyévesekről? Szívesen kicsinyítek, ha kell.
Tényleg úgy van, egyik én, a másik az apja.

És kösz a köszöntést!

Mindenkinek nagyon boldog húsvéti ünnepeket kívánunk!

Annamari
2*12,5 hó

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Torta amit en csinaltam:
Az alabbbi ket receptbol raktam ossze ugy hogy Piskota ment alura kapcsos formába ,es a tetejere turo torta tema:

Tojás nélkül süthető piskóta receptje
Hozzávalók:
15 dkg cukor,
1 csomag vanilias cukor,
6 evökanal olaj,
3 evökanal ecet (5%-os),
2, 5 dl viz.

Az anyagok kimérése után bemelegítjük a sütőt 20 percig. A sütőtepsit vékonyan kiolajazzuk úgy, hogy az oldalára ne kerüljön olaj, mert a tészta visszacsúszik rajta. A tepsi aljába pontosan beszabjuk a sütőpapírt, majd az előkészített hozzávalókat alaposan összeturmixoljuk. Amikor már jó habos hozzaadunk:
25 dkg reteslisztben elkevert sütöport( 1 csomagot),
egy cipet sot es
egy mokkaskanal szodabikarbonat.
Ekkor már csak óvatosan kevergetjük.

A masszát beleigazítjuk a tepsibe, majd 200 fokos sütőben, végig erős lángos sütjük kb. 30 percig.

Nekem olyan 20 szeletes tortaformám van, teflonos. Nem tettem bele sütőpapírt, hanem lisztet rászórtam a vajra és nem ragadt le.

es a tetjére pedig:
A zselatin fix - zacskojan talalhato turotorta recept alapjan csinaltam a kevereket, de tejszin helyett joghurtot hasznaltam es szupi lett.
Azt hiszem 250 g turo és 2 dl joghurt volt kikeverve 2 barackkal, majd 3 evokanal cukor es a zselatin fix, 1-2 percig allni hagytam, majd mikor kezdett dermedni a zsealtin raontottem a piskota tetejere, es legalabb harom ora a hutoban, majd kiraktam szepen konzerv oszibarackkal es hogy meg szebb legyen szinteklen zselatinnal megkentem a tetejet. Szep lett finom es tojas / tejmentes.
Konzerv oszibol csonaltam a diszitest a tetejere.
ha vesztek zselatin fix-et qzon rajta vannak a pontos mennyisegek turotorta recept cimszo alatt.
mvirag

Koszi a valaszokat. Hat nem tudom, hogy fogom toleralni, rettenetesen nehezen viselem az agressziot. bar tudom, hogy naluk ez nem tudatos, es hogy normalis a testverek kozotti harc, de megis...En annyira elkeseredek neha. A ferjem is mondja, hogy picik meg es a fiukra kuonosen jellemzo hgoy probalgatjak az erejuket, de amikor megtepi Pankat olyan szomoru vagyok...
mvirag

Sziasztok!

Virág!

Nálunk eddig tart az idill:

Kép

Kép

De azért vannak "angyalibb" képeink isKép

Kép

Fürcsi után :
Kép

A kis művészlélek:
Kép

És Csengéről is egy:

Kép

Egyedül iszunk:

Kép

Na, mára ennyi elég is belőlünk:

Ditke
és a csajok 17 hóKépKép
ditke62

Ditke

Annyira helyesek a lányaid! Igazán büszke lehetsz rájuk.

Brigi

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Olvasom a verekedés mindenhol megy.Kép

Az a baj h nálunk dalma gyepálja őket.
Most már h járókán kívüliek (látják h dalma kint mozog és ők is kint akasrnak lenni) dalma többször átmegy rajtuk v áttolja rajtuk a babakocsijátKép
ez vanKép

Cat, DitkeKép
Éjjel felöltöztettem . vissza a pelus, rucik, hálózsák.
De másnap később mentünk be és bepisilt az ágyba. 10 és éjfél között lehetett.

Rossz pasz:
hát nálam most az van.
Másznak kicsik és most ténleg hárman 3 felé a lakásban én meg keresgélem őket.

Az a baj h dalma már ki tudja nyitni az ajtókat, így én becsukom a wc ajtót és bendit pelusozom de addig dalma kinyitja és nati már bent is van. És sorolni lehetne miket csinálnak...

Féltékenység: MarcsiKép ne izgulj!!!
Mindenhol van csak nem látszik.
De ebből jobban jár akinek ikrei vannak és utána 1 gyereke, mert az ikrek sohasem voltak egyedül, anya szeretetén mindig osztozni kellett.

Nálunk fordítva volt. Jött a két bestia.Kép
a 2 kicsi vitt dalmának ajándékot az 1. találkozésukkor. dalma nem jött be szülés után a kórházba de nálatok nagyobbak a nagyok.
lehet h tudott dolgokat mondok..
az 1 találkozás fontos. és a részletei is.
ha látogató jön a nagyoknak is hozzon kis ajit vagy készüljetek ti. nem az a lényeg h "nagy" aji legyen hanem az h kapjoanak ők is valamit.
nálunk a "vendég" 1x mindig dalmát látta és csak utána "mehetett" a kicsikhez. mindig dalma feladata volt a kicsiket megmutatni. nagyon élvezte.

MarcsiKép
Kitartás!!!

BrigiKép
Mi azért vettük külön a külsőt belsőt mert így olcsóbb volt és a külső nem bírja sokáig. A belső meg igen. nem egyszerre megy tönkre.

SzilviKép
Boldog szülinapit a fiúknak!!
mielőbbi gyógyulást Gergőnek.

kicsit össze vissza írtam, de már nem megy az h nati az ölemben én meg írok, most nati után futkosok és néha írok egy kicsit. ezért is nem tudok 2 hete úgy jönni mint eddig.

mamikKép
MILYEN ESERNYÕKOCSIT VEGYEK? márka? típus?
(mit ne?)
nem árultok mostanában?
nem sos van most egy kölcsönben.
és esernyő (jó állapotú) kell mert újszülöttkortól használható van. (az is ELADÓ)

JÁRÓKA ELADÓ
fa, 130x130-as, állítható magasságú, szép állapotban: 18 ezer.

jó h mindenki kiírja a babók korátKép

7+hóKépKép és 22+hóKép
vikta

Edit, NetkeKép
költői kérdés?
ti h birkoztok meg a 3(4) gyerekkel?

EditKép
ti miért adtátok el a kocsitokat?

Vikta
vikta

Cicamicáék Nikije és DávidjaKépKép

Kép

Cat
Kép
cateye

mamikKép

kuksi a másik topikba.
MEGSZÜLETETT MARCSI FIAKép

egész éjjel babakocsikat néztema neten hulla vagyok és már én sem tudom melyik tetszik.
a peg perego aria twin volt egy ideig a befutó, de lehet h egy symbabaval is el lennék és az olcsóbb.

édik a babókKép mindenkié
nekem most Ditkéé a top amikor bájosan mosolyognak majd a köv képen ölik egymást.

CatKép
járnak már a fiad bölcsibe vagy csak ősztől.
nagy változás az életemben és az eddig gondoltakban: már kerestem Dalmának bölcsit, várjuk a választ h van e hely.
most nagyon kéne!!!!
nem bírom a 3 örökmozgót és nem is tudok velük foglalkozni. nem így gondoltam de sajna ez nekünk most megoldás.
persze a kicsik maradna otthon velem, így csak 2 gyerekem leszKép

ÉLetkép:
amíg írtam ezta levelet ítt koricál a lábamnál nati áés bendi, nem natit elkoborolt....megvan dalma szobájáig ment csak.(most nosztalgiázhattok a mászás kapcsán) dalma meg megint levtkőzött!!! csak poló maradt rajta és pakolja ki a ruháit és próbál magára másikat venni....unom!!

7KépKép 22Kép
vikta

SziasztokKép

SziszusKép
Nagyon sok boldog szuletesnapot kivanok a fiuknak!
Mostmar gyorsan gyogyuljatok meg!

ViktaKép
Nekunk pont 3 hete tort el a Symbaba-nk, en nem ajanlanam, szerintem az csak addig praktikus, amig foleg fekszenek a babok. Ha tudtok Olaszo-bol hozatni PP Aria Twin-t, akkor ugyannyiba kerulne, mint a Symbaba otthon...

A gyerekek nagyon edesek, rakjatok fel meg kepeket!

bgy

Sziasztok!

Marcsinak nagy-nagy gratula és sok boldogságot, egészséget mindannyiuknak!

Vikta!

Nekem az a szerencsém,hogy a Dávid már nagy és el lehet neki mondani,hogy mit nem szabad (pl: beengedni őket a wc-be).Így ha egyedül vagyok és gond van,a Dávid meg itthon van,pár percre rá tudom bízni a piciket.A picik meg imádják,így tátott szájjal lesik,ha bohóckodik nekik.
Amúgy tényleg sokszor 3-an 3felé mennek,de nálunk azért a korlátok megvannak.Mert ha becsukok 1ajtót,az még egyenlőre csukva is marad.így a nagyon veszélyes helyeket tényleg nem érik el.De azért vannak pillanatok,amikor 10ig számolok magamba,mert sietnék,de bárhova lépek,mindenhol gyerek vagy játék van a lábam alatt!
Szóval kitartás!Azért ezeken jókat lehet vigyorogni!
Nálunk épp tegnap reggel találtak a fiúk egy félig üres ásványvizes palackot,amit valahogy kinyitottak (val.szeg nem volt teljesen rácsavarva a kupak,apa a földön hagyta).Mire a 3.gyereket felöltöztettem,az első kettő csurom víz volt.:-))))Hirtelen nem is tudtam,hogy nevessek vagy sírjak!

a PP nekünk nem jött be,a fiúk meg se tudtak mozdulni benne az előtte fekvő miatt.Így nagyon utálták.Ha ébren voltak,azonnal sírtak.Az Inglesinát nagyon szeretik.Most meg pláne!!!Ha felébrednek,felültetem őket.Egymással szemben vannak,így mindhárman látják egymást.Tök jókat "dumálnak" és közben nézegetnek.Nagyon élvezzük mindannyian a sétát!(egy ideig,mert aztán mehetnékük lesz)

Sziszus!
Boldog szülinapot a fiúknak!

Néhány kép a hétvégéről

kerti dühöngő
Kép

Benike és a labda
Kép

Ez nem jó!
Kép
Olivér és a húsvéti Télapó
Kép

Marci és a tűzoltó
Kép

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Ditke, Edit!
Nagyon aranyosak a gyerekeitek!!!!!!

Emina

Kép
emina

SziszusKép
Nagyon boldog 1. szülinapot a fiúknak! Gratulálok, nagyon szép kispasik lettek, szépen ki vannak kerekedve, jó kis mokányak!KépKép

MarcsiKép
Sok boldogságot és jó egészséget kívánok a kis jövevényhez!

ViktaKép
Csak szeptemberben megyünk bölcsibe, de már be vagyunk iratkozva. Én is alig várom, mert nehezen bírok a két pasival, de azért félek tőle, szerintem fájdalmas lesz az elválás, de érzem, hogy mindannyiunknak szüksége van rá.
Csak támogatni tudlak, hogy Dalmával ezt meglépjétek, mert sokkal könnyebb lenne Neked is.

DitkeKép
Nagyon helyesek az életképeitek!

EditKép
Szuper a nagy játszóplatz, ezt még az enyémek is élveznék! Nem utolsósorban meg szépek a gyerkőcök, és hihetetlen, hogy mindjárt 1 évesek!

Sajnos mi betegek vagyunk. Tipikus játszótéri homokozós betegséget szedtünk össze, vírusos-gombás aftás szájfertőzést. Én is elkaptam a pasiktól, így nem tudok nyelni, tele a szám hólyagokkal. A fiúknak magas láza van 39-40 fok, és tele a szájuk vérzős aftás sebekkel, így nem esznek, csak vizet isznak. Sajnos 7-10 nap a gyógyulási ideje. Vigyázzatok az ilyen játszótéri homokozókkal, mert ott terjeng, és ronda egy betegség az biztos. Iszonyat nyűgösek a fiúk és én is tőle.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat!

Jobbulást nektek!Egy kis megfázás is kiborító,nem még egy ilyen betegség.

Tudna valaki tanácsot adni?Dominik kb két hete elkezdett verekedni.Nem Zsaklinnal hanam a játszótéren.Mindig azt nézi kire tud rávágni.Le sem tudom venni róla a szemem mert pillanatok alatt eljár a keze.Nem tudom hogyan reagáljak erre.Már próbáltam szépen elmagyarázni elővettem a szigorú,mérges énemet is.De nem sok eredménnyel jártam.Van vagy volt valaki hasonló helyzetben?Eddig mindenkivel barátságos volt,minden gyereket szeretgetett most pedig teljesen megváltozott.Kép

Emina.

Kép
emina

Lányok!
Nem kell valakinek a most szombati börzére előfizetői ajándékkupon, amiért 450 Ft kedvezményes áron lehet jegyet venni?
Ha érdekel, e-mailben jelentkezzen.

Eri
simones

Emina!
Sajnos az én kisfiam is elég verekedős (a mai napig ilyen, de remélem előbb-utóbb kinövi) Próbálok hatni rá szép szóval, csúnyán (jól összeszidom) sarokba állítjuk, de semmi. Azért mostanában mintha már nem lenne olyan agresszív, de még mindig odacsap, vagy rúg (akár még belém is) A játszótéren volt egy kisfiú (szintén verekedős), akivel Gergő minden alkalommal összeverekedett. Akkor azt mondtam, hogy legalább van valaki, aki vissza is üt neki, nem hiszi azt, hogy neki mindenkit szabad megverni. (Persze azért szétválasztottuk őket) Csak az a kisfiú már akkor bölcsibe járt, és megtanulta megvédeni magát. Gergő egy párszor meglepődött, sírt, megsértődött, de alapjában véve nem változott sokat. Szóval türelem, türelem, türelem. És persze sok-sok magyarázat, hogy miért nem szabad verekedni, aztán reménykedünk, hogy egyszer csak megérti. Azt mondják, hogy el kell terelni a figyelmét valami mással. Nekem ez sosem sikerült. Kép

Vikta!
Én sem gondoltam, hogy bölcsibe adom őket. Még alig születtek meg, és már sokan azt kérdezték, hogy mennek-e bölcsibe? Én meg értetlenül álltam előttük, hogy már miért mennének, mikor itthon vagyok? De 2 éves korukra én már nem bírtam velük. Egész nap veszekedtek, verekedtek, a lakás csatatér volt, és én úgy láttam, hogy vágynak a gyerekek társaságára. Nagyon sokat voltunk játszótéren, és ott olyan szépen eljátszottak. Akkor legalább nem püfölték egymást. Ha sikerül olyan jó bölcsit + gondozónénit kifogni, akkor szeretni fogja Dalma a bölcsibejárást. Az enyéim imádnak menni. (ez egy kis megnyugvás nekem is)Lelkifurdalásom volt az elején, hogy a gyerekek a bölcsiben vannak, miközben én otthon vagyok. Bár most már dolgozok, szóval mindenképpen tenni kellene őket valahova. Az eleje rázós lesz, az biztos. Az enyéim 2 hét alatt beszoktak. A 2. héten már ott is aludtak. Szóval ne izgulj, biztos rendeben lesz minden. Kép

Edit!
Nagyon aranyosak a fiúk. De még mindig nem tudom elképzelni sem, hogy bírsz velük? Kép Szuper ez a kerti dühöngő.

Most csak ennyi, mert állandó rohanásban vagyok.

Andi

Kép
gandi75

Sziasztok!

Hol vagytok elveszve?
Emina.

Kép
emina

Andi!

Én is próbálom elterelni a figyelmét ,de nem mindig járok sikerrel.Nagyon el vagyok keseredve és ami a legnehezebb,hogy a szomszéd kislányra is rávágott párszor(hiába figyeltem rá maximálisan) és most az anyukája meg is haragudott ránk.Már félek vele gyerekek közelébe menni.

Emina

Kép
emina

Cat!
Jobbulást nektek!Ez biztosan nagyon kellemetlen lehet.Szegény gyerkőcök (na meg az anyukájuk)!

Emina!
Tényleg csak türelemmel lehet ezt a helyzetet kezelni!Az az anyuka meg,aki nem érti meg,hogy ez a fajta viselkedés nem rosszindulatból táplálkozik,hát... Ne is törődj vele!Kisgyermekes anyukaként ezért több esze lehetne!

Andi!
Nekem egész jól elvannak a fiúk együtt.Így hogy az egész lakásban "garázdálkodhatnak",jól érzik magukat.Ha pedig elszabadulnak az indulatok,bepakolom őket az ágyba vagy a járókába és lenyugszanak.Amúgy meg egész délután kint vagyunk.Ebéd után alszanak a babakocsiban,aztán 4körül uzsi,majd a dühöngőben folytatjuk,amíg le nem hűl a levegő.Néha elmegyünk valamilyen gyerek közösségbe (játszóház,baba-mama klubb),hogy más babákkal is találkozzanak.
A fizikai részét meg már megszoktam.Az biztos,hogy mostanában nem kellaltatót szednem.

Edit

Kép

Kép
edit73

MAMIKKép
köszönöm a babakocsi és egyéb reagálásokat.

olvaslak csak mosdt nincs időm írni.
árulom a felesleges babaholmikat és a kicsik meg egyre több időmet kötik le mert másznak és már foglalkozást igényelnek.
dalma megint elkezdett (magától!!!) bilizni. alig vanbaleset!!!!Kép

BrigiKép
talán te kerestél Monapel pelust. most a kínál-pelus forumon újakat adnak bolti árhoz képest olcsóbban.

aki kint van a börzén : jó vásárlást!!!
sajna nekem most úgy alakult, h nem mentem meg erőm sincs hozzá.

pusz : Vikta

7KépKép és 22Kép

natit tegnap mértem itthon kevesebb, mnit 3 hete az orvosnál. eszik de lemássza.Kép

vikta

jaj Cat ez az aftás betegség szörnyű!!!

nem is tudom mit mondjak.
minnél előbb teljen el ez a 2 hét.
vikta

Sziasztok!

Cat!
Jobbulást nektek!
Melyik homokozóban szedtétek össze?

Hátha valaki még nem olvasta Kép
Segítőink: Dévény Anna gyógytornász
http://www.kismama.hu/kismamacikk.php?id=61&cid=21459

Eri
KépKép*3,5 év
simones

Sziasztok

Nincs nagy forgalom mostanában. Biztos a jó idő, mi is sokat voltunk kint a hétvégén. Végre apa is itthon volt.

Cat
Remélem már jobban vagytok. Ilyenkor mindig megijedek, és elgondolkodom, hogy bele merjem-e engedni a gyerekeket a homokozóba. Egyébként ezt más beteg gyerekek vihették oda, vagy állatok, vagy csak úgy magától lesz ott?

Vikta
Köszi az infot. Megpróbálom, hátha még megvannak a pelusok.

Tudtok valami ötletet, hogy miért nem akarnak enni a manócskáim? Már úgy kell lefognom őket és beléjük diktálni a kaját, mert folyamatosan hadonásznak és rángatják el a fejüket. boróka néhány kanállal még örömmel eszik, szépen nyitja a száját, de réka már az első falatoknál is cirkuszol, aztán ha sikerül a szájába tennem, akkor azért lenyeli. Szerintetek hagyjam és majd ha éhes lesz eszik, vagy tömjem? Olyan macera így az evés. És persze rengeteg ideig tart, és minden trutyis lesz, mert bár jók a reflexeim, nem tökéletesek, úgyhogy a kaja kiverése a kezemből elég sokszor sikerül.

Brigi
11 és fél

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Cat, Szilvi
hogy vannak a gyerekeitek?

mamikKép
köszönöm a babakocsi tippeket. aki privát írt annak isKép
most egy peg perego aria twin-be zúgtam bele de majd meglátjuk mi lesz belőle.
olyan kell amihez lehet tesófellépőt is tenni h dalma is ráállhasson ha szükséges.

BrigiKép
nálunk dalma 1 éves kora előőt kezdte el nem enni amit főztem neki, 1 hónapig probálkoztunk üveges bébikajával majd azt sem ette, és végül a felnőtt kaját ette.

most ennyi, páááá

7KépKép 22Kép
vikta

sziasztok!

Cat!
Remélem, gyógyulgattok! Szörnyen hangzik ez az afta. Még a tavaly írta Marcsi, hogy ilyen volt a fiúknak, de nem gondoltam, hogy ilyen ronda dolog.
Azt meg pláne nem, hogy homokozóból lehet összeszedni. Nálunk Péter finnyás a homokozóra, azt mondja, h minden kutya, macska megtalálja, nem gyereknek való. Ebben azért nem értünk egyet.

Vikta!
Húúú, hogy szalad az idő! Hogy már hét hónaposak a manóid! Még nagyon frissek az emlékei, hogy elmentél szülni.

Brigi!
Azt nem tudom, érdemes-e erőltetni, de biztosan sok kitartást kíván két ekkora gyereke etetése. Sokszor már én is eldobnám a kanalat, amikor állandóan meg akarják fogni, vagy mindenfelé bámulnak, csak épp az ennivaló felé nem.

Lányok!
Ki mikor engedte, hogy önállóan beletúrjanak kanállal az ételbe? Mert nálunk szerintem csak szétmázolás történne, evészet még nem. Azért meg, hogy mindent összekenjenek, nem adok kanalat a kezükbe. Igaz, naponta egyszer üvegből esznek, és csak egyszer esznek kanállal, úgyhogy sok idejük nem is volt megtanulni.

És el kell újságolnom, hogy Ádám 4 lépést tett tegnap önállóan. Azóta próbálkozik, de csak 2, esetleg 3 jön össze neki. Gergő még nem is próbálkozik egyedül. Inkább mászik, mert úgy hamarabb halad. No meg nem esik el.

Verekedés: nálunk is ütik egymást a fiúk, hiába mondom, hogy nem szabad. Sőt, most Ádám vagy két napja jól belekapaszkodik a Gergő hajába és húzza. Szerencsétlen meg csak bömböl, mert nem tudja kiszabadítani magát. Mondjuk, azért nem ütik egymást egész nap, de pl ha az egyiket pelenkázom, jön a másik és elkezdi verni a fejét. Hol tenyérrel, hol meg azzal, ami épp a kezében van. Talán Gergő kevesebbet is verekszik.

Na megyek, mert tegnap börzéztem, de még mindig nem sikerült kiheverni.

Puszi mindenkinek:
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok Csajok!Kép

A Kerékgyártó uti játszótérről szedtük az aftát. Ez egy EU-s elkerített játszótér, kutyák nincsenek, macsák beszökhetnek, ha akarnak éjjel, ezt nem lehet kivédeni még a saját kertben sem.KépKép Lázunk már nincs, de a szájuk tele van aftával. Olinak a nyelvén is van, és még a szemhéjára is jutott. Ahová kenik a fertőzött nyálukat, ott jön ki az afta. Az én szám is tele van, fáj is eléggé, de én már megértem, a gyerekek még nem, csak jó nyűgösek. Egy hasznunk van, Oli elhagyta a cumit, és a cumisüveget is, mert gondolom fáj tőle a nyelve. Hátha leszokik, de mondjuk akkor sajnos a tápról is leszokik, nemcsak a játszó cumiról.Kép

AnnamariKép
Még én sem hagyom őket önállóan enni kanállal, mert egész nap csak takaríthatnék. Pedig már próbálkoznak, de több megy mellé mint bele. Lehet, hogy lusta vagyok, de én ezt idegekkel nem bírom.KépKép

Gratula Ádámnak a lépésekhez! Lesz itt hamar szaladgálás, ahogy látom.

Verekedés: Lehet, hogy én szerencsés vagyok, de nekem nagyon ritkán van verekedés. Akkor Samu fellöki Olit, az meg ordít, de ütögetni sosem szokták egymást. Persze a játékokat kikapják egymás kezéből, azért szokott nyűgi lenni, de akkor sem verekednek. Ennek nagyon örülök mondjuk, nehezen bírnám idegekkel.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Cat!
Mi szerencsére ott nem szoktunk homokozni, de ezután nem is engedem nekik meg. Inkább az udvarunkon, ahova nemrég hozott az egyik lakó új homokot.
A bölcsiben letakarják a homokozót, és csak addig van nyitva, amíg játszanak a gyerekek. De sajnos az ovikban nem takarják, legalábbis amiket megnéztünk mostanában azokban nem.

Verekedés: Vikinek most van egy kis sebe az arcán, Zoli fellökte. Na de előtte a Viki belekarmolt Zoliba. Kép

Minden kis és nagybetegnek jobbulást!

Eri
KépKép*3,5 év
simones

Sziasztok!

A kanállal evés egyedül még nálunk sem megy.Én is fogom a kezüket és úgy kanalazunk.De még így is van utánna mit takarítani.Ha a kezükbe adok pogácsát,kiflit azt már szépen megeszik,csak Zsaklin nagyon lassan eszi.Mire két falatot lenyel Dominiknak már el is fogyott.

Egymás között náluk sem nincsen túl nagy harc.Csak a játszón osztogatja Domi a pofonokat.Meg nekem is másként esik ha idegen kisgyereket üt meg vagy ha Zsaklint.Zsaklin inkább mindenkit szeretget,simogatja az arcukat,domit is állandóan puszilgatja.

Mostanában én is nagyon gondolkodom,hogy megpróbálom elvenni tőlük a játszócumit.Õk(szerintem)nem cumiznak sokat inkább csak alvásra használják,sőt párszor már cumi nélkül is elaludtak.De ha éjjel megébrednek csak cumival tudom megnyugtatni őket.Így ez miatt nem tudom hogyan megoldani.

Cat!
Egyedül szoktál menni a két fiúval a játszóra?

Emina 18hóKépKép

Kép
emina

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?