Sziasztok!
Annyira nem jó evők a lányaim, mindent esznek, nem válogatnak, de mindenből csak keveset.
(ezt bizonyítja hogy Petra szerintem még mindig nincs 8 kiló...)
Mennyiségileg kb. így néz ki:
Reggel 6 körül szopcsi, akkor gondolom több van, de nem tudom mennyi.
7-kor reggeliznek, akkor megesznek 1-1 virslit vagy 1-2 kocka sajtot, meg pár falat kenyeret vagy 1 kicsi pogácsát, de pl. Petra van hogy kenyerte egyáltalán nem eszik. Inni viszont megisznak kb. 1 dl. gyümölcslevet.
Tízóraira bemegy 1-1 nagyobb reszelt alma, vagy kb. 2 dl turmixolt gyümölcs egy kis darált keksszel keverve kettőjüknek. Nekem van sok lefagyasztott gyümölcsöm a nyárról, dugig pakoltam a fagyót barackkal, meggyel, most azt kiolvasztom, felmelegítem, lehet kapni darált háztartási kekszet, azzal besűrítem és imádják. Többet is ennének, de akkor nem ebédelnek, úgyhogy csak ennyit adok.
Ebéd fél 1 körül, valami főzelék (ketten kb. 2-2,5 dl kivéve a borsót, abból rengeteget esznek), hozzá vagy sült virsli, vagy hal. Mondjuk panírozott halrudacskának leszdem a panírját és így megesznek fejenként 1-1,5 rudacskát, vagy sült virsliből 1-1, persze ha reggelire nem virsli volt. Vagy spentót 1-1 tojássárgájával. Töltött káposztából kb. 1-1-et, én olyan női ökölnyi méretűeket csinálok, vagy 1-1 húsgombóc paradicsomszósszal meg sok tejföllel (az enyémek mindent tejföllel ennének
)
4 körül uzsonnára 1-1 krémtúró vagy joghurt, vacsira fürdés előtt, 3/4 7-kor megint kb. 2 dl-nyi főzelék kettőjüknek, vagy 1-1 adag tejpép (bár ezt mostanában már nem szeretik annyira mint régen), vagy rizs párolt zöldséggel (tegnap pl. ezt ettek, egy babatányér volt tele, annyit ettek ketten)
Persze a kajából a földre is jut bőven, tehát ez a mennyiség is korrigáltan értendő:-)
Aztán este lefekvéskor, fél-8-8 körül még szopcsiznak, de az megintcsak nem mérhető.
A napközbeni cicizés meg szinte már csak szórakozás, szerintem akkor már nincs is tejem, vagy legalábbis nem sok. Petra ugyan rájött, hogy ha megmarkolja a bimbóudvart akkor tudja fejni a tejet, így újabban ezzel szórakozik, megnyomja, spriccel ő meg neveti. Én nem annyira
Hát, kb. ennyi. Szerintem ez nem olyan sok, bár nem tudom más gyerekek mennyit esznek...
Ditke