Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

A héten szültem a BHK-ba. Mindennel 100%-osan meg vagyok elégedve. A szülésznők az orvosok de főleg a csecsemősök mind nagyon rendesek és segítőkészek. Nekem csak jó tapasztalataim voltak. Persze a bent töltött 5 nap alatt találkoztam elégedetlen kismamákkal (persze nem vagyunk egyformák) de összeségében mindenki meg volt elégedve. Csak ajánlani tudom a szülészetett mindenkinek.
Amit a költözésről hallottam a betegektől, mert nekem eszembe sem jutott, hogy megkérdezzem az orvosmat, hogy állítólag októberben költözik a korház a Központi Honvédkorház egy teljesen felújított vagy új (nem tudom) épületébe. Állítólag egyágyas szobák lesznek külön fürdő, WC minden hiper modern lesz. Ja és szintén állítólag marad a személyzet. Sajnálnám ha a személyzetett nem tartanák meg mert szerintem fantasztikusan jók. Nekem minden segítséget megadta főleg a baba körül. Mondjuk én nem panaszkodhatok, mert az első babám volt ugyan de nagyon hamar megszületett. Nyugodt és csendes körülmények között.
Szóval bátran ajánlom mindenkinek akinek vannak kétségei.

Üdv.
csörike76

Szia Csőrike!

Szeretnék neked gratulálni a kisbabádhoz. Nagyon jó egészséget és sok-sok örömöt kívánok egymáshoz. Jó babázást.

Üdv.
Tapika

Judit
tapika

Csörike!

Sok sok örömet és egészséget a babához!!
Gratulálok!

Dinnyécske
dinnyécske

Szisztok!

Köszönjük a gratulációkat.

Üdv.
csörike76

Sziasztok!
Nem tudja véletlenül valaki,hogy mi a telefonszám,amin ctg re lehet jelentkezni?
Köszi
zsuh

Sziasztok!

Tudja valaki a terhesrendelés telefonszámát,amin a ctg-re lehet jelentkezni?
Köszi
zsuh

Szia Zsuh,
A központi szám 356-6522 (azt hiszem), ha felveszik kérd a terhes rendelõt.
Üdv: Macsek

Kép

Kép
macsek7

Köszönöm.Azóta megoldódott.Kb.3napig telefonálgattam,mert hol a kórház volt foglalt,hol a terhesgondozóban nem vették fel.
Szóval azért köszi
zsuh

Sziasztok,
Ma megint hallottam remhirt, hogy majusban bezarjak a Budai Honvedot. Ti tudtok errol valamit? Azert aggaszt a dolog, mert juni elejere vagyok kiirva szulni. A korhaz kozeleben lakunk, tobbek kozott ezert is valasztottuk ezt a korhazat. Mint kiderult, a dokim pont attol a naptol lesz szabin, amikorra ki vagyok irva. Ez egy kicsit sok a "jobol".
Ha valaki tud valami konkretumot, kerlek osszatok meg velem.
Udv: Macsek

Kép

Kép
macsek7

Szia Macsek!
Akkor most nekem is meg kellene rémülnöm? Mert én meg május végére vagyok kiírva... Én semmi ilyen rémhírnek nem dőlnék be. Talán inkább kérdezd meg attól, akitől hallottad. Vagy a saját dokidtól. (Mellesleg, ki az?)
Hello
hello

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.20 08:34-kor.
Vendég

Sziasztok,
A dr. Kiss Attilahoz jarok, de majd csak ket het mulva megyek. Az ismerosom is nala szult, es valami vesegorcs problemaval ment a korhazba, ahonnan elkuldtek, mondvan, hogy mar nincsen tamogatas, es majusban koltozik a korhaz a kozpontba.
Varom a friss hireket, illetve amint megtudok valamit, en is megosztom Veletek.

Kép

Kép
macsek7

Sziasztok!

Én május 9.-én megyek be a kórházba és nekem semmi ilyet nem mondott a dokim,szóval elvileg 17.-ig marad a szülészet ott,ahol most van!
zsuh

Szia Macsek!
Azért ez érdekes. Amikor egy doki elvállal valakit, akkor előre tisztázni szokta vele, hogy nem pont akkor megy-e véletlenül szabadságra, mert ezt már jó előre úgy alakítják. És akkor Te szabadon eldöntheted, hogy így is ő kell-e Neked, vagy akkor inkább választasz mást. Csak most derült ki, hogy pont aznaptól lesz szabin? Amúgy megkérdezhetem, június hanyadikára vagy kiírva? Én egyébként most szerdán, harmadikán megyek a kórházba, ha kiderül valami, megírom.
Jó hétvégét, Hello
hello

Szia Hello,
A dokim nagyon rendes volt, amikor elmentem eloszor hozza, mert mondta, mivel nyari baba lesz, nem biztos, hogy nala tudok szulni. Osszel meg nem tudta megmondani, hogy mikor lesz szabadsagon. En csak remenykedtem, hogy nem a nyar elejen megy el. O teljesen korrekt volt ilyem szempontbol is.
Egyebkent juni 8-ra vagyok kiirva. Bizom benne, hogy elobb szuletik meg a gyermek. :-) Jo lenne nala szulni, mert nagyon szimpatikus orvos, a tobbieket pedig nem nagyon ismerem ott a korhazban kozelebbrol.
Tovabi szep napot mindenkinek: Macsek

Kép

Kép
macsek7

Szia Macsek!
Sok köztünk a hasonlóság! Ha gondolod, add meg az e-mail címedet, és írok Neked! (Vagy írj az én címemre, ami a profilomban van, és akkor válaszolok.) Csak mert ez a része már nem tartozik a nyilvánosságra.
Tényleg, egyébként Neked ez az első babád lesz?
Üdv, Hello
hello

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.20 08:32-kor.
Vendég

Szia Hello,
Igen, nekem ez az elso baba lesz. Irok a mailedre.

Kép

Kép
macsek7

Sziasztok!

Macsek,

Kiss doki július második hetétől 3 hétig lesz szabin. A jún. 8. simán belefér. Nyugi.

Ha májusban költözne a kórház, arról már tudnánk...

Üdv: Linamina

Ui.: mázlim van a mostani terheléses vércukorral. Megúsztam a drákói diétát, nemúgy, mint 2 évvel ezelőtt. Kép
linamina

Szia Linamina,

Kiss doki nekem júni 8-at mondott, lehet, hogy ez csak egy rövidebb szabi lesz, nem tudom. Nekem ezt mondta....De az is lehet, hogy időközben változott valami.
Jó lenne az én szempontomból, szeretnék Nála szülni. Eddig drukkoltam, hogy ne jöjjön hamarabb a Baba, mert júni 7-én lesz egy barátnőm diploma koncertje, és arra szerettem volna elmenni, de most azért drukkolok, hogy igenis bújjon ki hamarabb, hogy Kiss doki segítségével lássa meg a napvilágot, vagy a holdvilágot.
Üdv mindenkinek:
Macsek

Kép

Kép
macsek7

Sziasztok!

Én jövő héten megyek a dokimhoz, / Dr. Turcsányi/ eddig nem említette a költözést, de szerintem biztosan szóltak volna ha ez aktuális lenne. Vagy legalábbis ki lenne írva vmi tájékoztató a dologról. Azért majd megkérdezem.

Vhol olvastam, talán a nlc.hu-n, hogy októbertől lesz költözés, de nekem úgy rémlik, hogy nem minden részleget költöztetnek.

üdv: D.
dinnyécske

Sziasztok!

Az orvosom tegnap azt mondta, hogy nem tud a BHK költözéséről. Állítólag a központi épületben még nem készült el az új részleg. Ha már lenne/lesz konkrét döntés, minden érintettel közölni fogják az orvosok.

Jó hétvégét mindenkinek.

Tapika

Judit
tapika

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.20 08:29-kor.
Vendég

Szia Gabi

Köszi az infót, nagy kő gördült le a szívemről. :-))

Üdv mindenkinek, és bocsi a pánikkeltésért.
Macsek

Kép

Kép
macsek7

Sziasztok

Friss Info Költözés Ügyben

Egy asszisztenstől értesültem a következőkről: a személyzeti elbeszélgetéseknek már el kellett volna kezdődni (ki marad ki megy stb) de nem történt eddig semmi. A költözés első ütemében a szakambulancia menne ugye ez most a fsz. A többi emeleten a betegek és a személyzet maradna a második ütemben való valamikor év végén történő költözésig. Úgy tudom bár ez nem épp a legbiztosabb hogy az egész épületben a kiköltözést követően egy gerincre szakosodott, részben magán intézetet akarnak létrehozni ami alapból már ugye létezik az egyik emeleten. Szülészet, nőgyógyászat tehát egyenlőre (talán szeptemberig) marad. Aztán már csak bizakodni lehet...
Ja és még valami a Központi Honvédban ahová az egészet szeretnék áttenni egy régi épületrész felújítása történik és ismervén az építkezések pontos átadási határidejét nos akkor nem tudom mikor költöznek.

Én meg ugye szurkolok hogy dec20-ig legalább megmaradjanak mert akkora várjuk a második babócát.

Üdv Timi
hrabtimi

Sziasztok!

Április 15-én végre megszületett kisfiam a BHK-ban. Csak most jutottam el idáig, hogy leírjam, mi is volt a kórházban ... bocsi.. :)

Szóval! Én teljesen meg voltam elégedve mindennel és mindenkivel. A nővérkék nagyon kedvesek voltak, a dokim egy tünemény (Dr. Kiss A.), szóval minden rendben volt.
Persze, voltak kisebb negatív élmények is, mint például 2 nappal a császár után egyik "nővérke" ebéd után beviharzott a szobába, és szabályosan "letolt" minket, amiért nem raktuk vissza ebéd után a tálcánkat a tartóra... amit megjegyzem soha nem kellett sem előtte, sem utána visszarakni... Na de hát ennyi baj legyen!

A szülőszobában is minden rendben volt. Szombaton szültem, ezért először az ügyeletes orvos volt benn nálam, amíg az én orvosom meg nem érkezett. Nem emlékszem a nevére, de ő is és a szülésznő is nagyon kedves és figyelmes volt.
Aztán sajnos császár lett a vége, így a műtőről is tudok írni néhány gondolatot...
Sajnos itt volt egy kis negatív tapasztalatom, ugyanis az altatóorvos jópárszor megszúrt, mire megtalálta a gerincemen a megfelelő pontot... és mintha kicsit sok érzéstelenítőt is kaptam volna, mert egészen a nyakamig lezsibbadtam, állítólag éreznem kellett volna azt, ahogy kitolják a babát, de semmi... Valószínűleg emiatt a vérnyomásom is leesett, és pár nappal később pedig olyan égtelen fájdalom tört rám naponta 1-2x a hátamban, hogy mozdulni sem tudtam.

De mindent összevetve végeredményben csak dícsérni tudom a kórházat és a személyzetet egyaránt!

Ildi
Kép Martin
Vendég

Szia Mildor!

Gratulálok a kisfiadhoz és nagyon sok boldogságot kívánok egész családodnak ennek a kis csöppségnek az érkezése alkalmából.

Jó babázást.

Üdv. Judit
tapika

Sziasztok!

Én május 10.-én szültem.Programcsászár volt,9.-én be kellett feküdnöm.Aztán éjjel elfolyt a magzatvíz,szóval kissé felborítottuk a programot...Na mindegy.
Minden rendben volt 5kor már a szobában voltam.Az anesztes (Nelli doktornő)kétszer is bejött amíg bent voltam,hogy mi van velünk.A szülésznők mind nagyon rendesek voltak.
Bár volt egy kis összezördülésünk a csecsemősökkel,mindent egybevéve jó élmény volt.
Mindenki rendes és figyelmes.
A kaja még mindig pocsék.A fürdő sem változott 2004 óta-ja de.van függöny a zuhanyzóban...
Ja és a császárosokat másnap kiteszik az örzőből.
Több nem jut eszembe.Ha valakinek kérdése van:állok elébe és szívesen válaszolok,ha tudok.
zs
[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1148997963.1.jpg[/img] Kinga [/img]
zsuh

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.20 07:57-kor.
Vendég

Zsuh!

Neked is gratulálok a babádhoz. Sok örömöt és jó egészséget mindkettőtöknek.

Judit
tapika

Sziasztok,

Bár csak nem régen lettem a BHK-ban szülni szándékozók népes táborának tagja, de eddig ez a fórum az, ahol a legtöbb értékes infót sikerült találnom. :)

A kórház költözésével kapcsolatban egyszer még a Közpotni HK-ban beszéltem egy orvossal, aki azt mondta, hogy én már valszeg' ott fogok szülni... (dec. 19.) Bár a jelen építésügyi állapotokat ismerve kishazánkban' nem lehet tudni, hogy ténylegesen mi lesz az egészből...

Timi, szerintem együtt szurkolhatunk, mert nagyon közel van A DÁTUMunk. :)))

Szép napos napot mindenkinek,

szilka
szilka

Sziasztok,

Gratulalok a babakhoz, nagyon edesek a kepek is.
Mildor, csak fajditod a szivemet, es sargulok az irigysegtol, en mar biztos, hogy ezt a babat nem a Kiss dokinal szulom meg. :-((
"Sajnos" el tudtam menni a baratnom diplomakoncertjere tegnap. Mara vagyok kiirva, de eddig semmi. Nem ugy tunik, hogy ma este meglenne a kisfiunk. Az biztos, hogy az ugyeletesnel fogok szulni, mivel Kiss doki holnaptol szabin van. :-((
Ha tudnatok irni par sort a tobbi dokirol, azt megkoszonnem.

Udv mindenkinek:
Macsek
macsek7

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.20 07:54-kor.
Vendég

Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat!

Szia Macsek!
Hát én is nagyon sajnálom, hogy nem tudsz Kiss dokinál szűlni, de biztosan a többiek is nagyon rendesek lesznek! Nekem is először az ügyeletes doki volt bent, amíg az én dokim nem érkezett meg, ő repesztette a burkot is. És vele is teljesen meg voltam elégedve!

Sok sikert és drukkolok!!!
Ildi
Vendég

Sziasztok,
Ma (vasarnap) voltam CTG-n, most mar ket naponta kell jarnom, es a fajasok vonala elegge zilalt volt, az eddigiekkel szemben, ami szinte csak sima vonalkent futott a lap aljan. En nem ereztem semmit, se gorcsot, se osszehuzodast. Azert remelem ez mar jelent valamit. Ha valakinek van ebben tapasztalata ossza meg velem, kerem. Igazabol nem nagyon szeretnek ugy szulni, hogy meginditjak, pedig ha szerda reggelig nem tortetnik semmi, akkor ez lesz. :(
Az is erdekelne, hogy mire szamithatok a meginditott szulesnel, azonkivul, hogy rakotnek az infuziora.
Udv mindenkinek,
Macsek (40+3)
macsek7

Szia Macsek!

Én a BHK-ban szültem és indították. Először nem infúziót adtak, hanem méhszájtágító zselét. nem mindenkinek jön be, de nekem teljes siker volt, 1 órával utána már 4 perces fájásaim voltak.
9 órával utána megszületett a kisfiam.
Szerintem ez a zselé azért "kellemesebb", mint az oxitocin...

Üdv, Csip
csipcsiripp

Sziasztok!

Akit érint, talán jó, ha tudja: Dr. Kiss Attila 07.03-23-ig szabin lesz.

Üdv: Linamina
linamina

Sziasztok,

Linamina, koszi az infot.:)

Megszuletett a kisfiunk, mar lassan haromhetesek leszunk.
Szerintem a BHK egy nagyon jo kis korhaz. Az tetszett a legjobban, hogy olyan kicsi, csaladias.
Vegulis a fodokinal szultunk, mert Andris kesett 6 napot, igy lemaradtunk Kiss Attilarol. A fodoki is nagyon rendes volt, igaz, egy kicsit "katonas", de nekem azert bejott. Vegulis kijott belolem a gyerek, az elso fajastol szamitva 7.5 ora alatt. :)
Mindenkinek ajanlani tudom ezt a stabot, kar, hogy el fognak koltozni. :(
Udv mindenkinek: Macsek
macsek7

Szia Macsek!

Gratulálok és sok boldogságot kívánok a kisfiadhoz!

Üdv

Judit
tapika

Sziasztok!

Saját tapsztalatom alapján csak jót tudok erről a kórházról mondani. Az én doki a Dr. Turcsányi, aki egy szuper orvos, és emberileg is maximálisan elégedett vagyok vele én is mások is, akik hozzá járnak. Csak ajánlani tudom mindenkinek aki, aki nem mellédumálást akar hallgatni, hanem jó ellátásban részesülni.

A személyzet a szülésznők nagyon normálisan, segítőkészen viselkednek, nem beszélve a többi itt dolgozóról.
Budapesten nincs még egy ilyen kórház, ezt is ajnos tapasztalatból tudom.
A csalásian hangulat valóban igaz, sajnálni fogom ha elköltöztetik őket.

üdv. D.
dinnyécske

Szia Dinnyécske!

Lehetne egy-két privát kérdésem Hozzád?

Köszönöm,

Sz
szilka

Szia Szilka!

Kérdezz nyugodtan. Lehet itt privit küldeni a rendszeren keresztül, vagy kérsz privi e-mailt?

Üdv: D.
dinnyécske

Köszönöm Dinnyécske, megy a kérdés a rendszeren keresztül.:)

sz
szilka

Sziasztok!

Én is a Budai Honvédban fogok szülni, elvileg szeptember 1-jén.
Az én dokim dr. Kiss Attila, akivel nagyon meg vagyok elégedve és sajnos már volt pár nap szerencsém a nőgyógyászati osztályhoz, mert a 27.héten keményedéseim voltak. Pont azon a napon hogy felvett a Kiss doki, elment szabira, de ez nemis zavart volna, ha nem egy abortuszos és egy polipos nőci mellé fektetnek. :(

Egyébként nekem még a Bárány doki is nagyon szimpi volt. Valamelyik női magazinba szokott cikkeket is írni.

Nektek vannak keményedéseitek? Nekem főleg éjszaka jönnek és elég ijesztően hatnak rám. Tudtok erről valamit?

Üdv: Kati
micomaci

Szia Kati!

Nekem mindkét babámmal keményedett a hasam elég korán. Ha megteheted, feküdj, amennyit csak tudsz. Nekem a 28., ill. 23. héttől végig kellett szednednem a magnézium port, és mellett görcsoldó gyógyszereket, hogy ne keményedjen a pocakom. Tudom, nagyon nehéz végig feküdni( én ezt csináltam 3 ill. 4 hónapon keresztül, második terhességemnél egy kétéves gyerek mellett, csak a zuhanyzás és wc erejéig kelhettem fel). Nálam mondjuk még hozzátársult, hogy a méhszáj is kinyilt mind a kétszer, amit összevarrtak.

De tényleg azt tudom csak javasolni, hogy feküdj minél többet és szedd a magnéziumot.

Megértelek, hogy nem érezted jól magad a szobatársak mellett. Három éve három hétig feküdtem bent a cerclage miatt és mellettem is naponta cserélődtek a betegek(abortusz és egyéb nőgyógyászati esetek). Tavaly viszont próbálták a kismamákat egy szobába rakni, így már nem volt olyan rossz érzés, hogy te azért küzdesz ott, hogy minél tovább bent maradjon a baba a pocakodban és egészséges legyen, melletted épp azért jöttek, hogy elvetessék.

Sok pihenést és nagyon jó pocakosodást kívánok.

Judit
tapika

Sziasztok!

Ha minden jól megy, jövő héten nálunk is megszületik a kistesó (már ha ezt a meleget bírja addig), így szeretnék néhány gyakorlati dolgot kérdezni, remélem tudtok segíteni.
Milyen idős házasságit fogadnak el? A babának tényleg nem kell semmi? Engedik a pizsamát is, vagy el kell felejtenem? Mit célszerű bepakolni?
Lehet, hogy bután hangzanak a kérdések, de így a végefelé kicsit kezdek leépülni :)

Köszi előre is,
Anikó
kvaniko

Szia Aniko,
En is a BHK-ban szultem.... lassan 6 hete. :)
A babanak nem kell vinni semmit, mindent adnak, pelus, ruha, tisztalkodoszerek, kremek......
Magadnak hasznos, a haloruha, kontos, valami nagyon konnyu anyag, mert borzalmas meleg van, evoeszkozok, torcsi, meg minden ami a tisztalkodashoz kell. En vettem patikaban Tena halos bugyit, egy csomagban 2 van, az nagyon klasszul tartja a betetet. Egyebkent azt is tudsz magadnak csinalni bent a korhazban, vatta es gez is van kint a folyoson. Garmastan krem a cicidre, nagyon hasznos lesz!
Szules utan kerhetsz algopirint fajdalom csillapitasra, es en kertem glicerines kupot, igy mar masnap sikerult kakilni, nem kellett kinlodni. Volt gatmetszesem, es ha neked is elso baba, akkor nalad is lesz, itt ez a szokas. Beontest mindenkepp kerjel, ha elfelejtenek, nem tul kellemes, de megeri. En nem kaptam, ezert mondom, tapasztalatbol, hogy igy utolag sokkal jobb lett volna.Ha van meg kerdesed, irjal nyugodtan, amint tudok valaszolok... :)

Kép

Kép
macsek7

Ja, egy kicsit luke vagyok ebben a melegben, szoval nem elso baba...
A hazassagirol en ugy tudom max. 3 honapos kell hogy legyen...

Kép

Kép
macsek7

Szia Macsek!

Köszi szépen, én is ezekre gondoltam, csak pl a pizsi volt kérdés, mert a Jánosban, ahol Berta született, ott ragaszkodtak a hálóinghez :(, és a glicerines kúp lehetősége a fasorban sem volt...
A beöntést tuti megúszom, mert program császár lesz a "ha már egyszer úgyis az volt, miért legyen most másként?" elvnek megfelelően. Ezt mondjuk sajnálom, lehet, hogy most minden simán menne.
Végignéztem a listád és a táskám, egyezik kb, csak olyan marha nagynak tünt a csomag, mintha 3 hétre utaznék valahova!
Köszönöm a segítséged!
Andris hogy viseli ezt az 50 fokos hőséget? A lányom februári, így csak téli tapasztalataim vannak egyenlőre. Esetleg tudnál tanácsot adni abban is, hogy milyen nyári babaruhákat érdemes beszerezni? Gondolom rövid ujjú body-ból nem árt 1-2. Miben alszik Andris? Ha sétáni mentek mit adsz rá? És egyáltalán ilyen hőségben lehet sétálni? Bocsi a sok kérdésért, de mivel tök más évszakban jön ez a baba (már csak 1 hét és kiderül, hogy fiú vagy kislány, és akkor már nem baba lesz :wink: ), olyan mintha első lenne...

Üdv,
Anikó
kvaniko

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 22:58-kor.
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?