Új privát üzeneted érkezett!

Szia Lányok!
Liv! Olyan jól esett, hogy hiányoltál. Muszály kis időt fordítanom az írásra.
Kicsit gázosan teltek az elmúlt hetek, de azért néha benéztem hozzátok.
Döbbenten olvastam, hogy Lau elment közülünk. Tonyo! Fogadd őszinte részvétem. Sok-sok erőt az elkövetkező időre.
Gratula minden új és leendő duplamutinak! Már nem is tudom követni, ki mikor. A frissbabásoknak (ez nálam most 2 hónapot jelent) sok-sok boldogságot, és néha kis pihenőt és alvást kívánok.
Sajnos nálunk is zajlott az élet. Jó kis vírust benyeltünk, amivel pinpongoztunk ide-oda, míg végül már csak a nagyfiam volt beteg, őt meg elvutte a nagyi, hogy véget érjen a rémálom. Közben megműtötték a férjem lábát, másnap hazaengedték, mondva itthon is tud pihenni. A dokinak biztos nem volt még dolga egy duracel ötvözet 18 hónapossalKép, mert akkor hetekig bent tartotta volna. Ákosom, az örök jóalvó hetekre elfelejtett elaludni délután és este is az alatt a pár nap alatt, amíg apája nem volt itthon. Órákat dajkáltuk, apa pizsamájával aludt. Most már ott tartunk megint, hogy tejcsi után közli tente-pápá és ha leteszem el is alszik. Ébredéskor pillanatok alatt kipakol mindent az ágyából, még a szivacsot is. Aztán kiabál, hogy aja-apa deje-deje. Ha mi nem megyünk sorolja tovább a tesókat is (Bobi- Toa, aza Robi és Toma).
Mi is már mindent eszünk. Tojást is enne Ákos ami belefér, ha engedném, de sajna pöttyösödik tőle. Ezért nem kapta még mindig meg a kanyaró oltást se. Na meg a családi influenza parti miatt.
Beszélni nemnagyon akaródzik, a fent leírtakon kívül a baba, vau, szisza és kész. Meg a kaka. Valami van a pelusba, egyből jön és addig magyarázza, amíg le nem cserélem rajta, vagy néha bilire nem ül. De egyenlőre még 99%-ban utólag jelez, de akkor nagyon. Ha meg előre, akkor elücsörög a bilin, nyög nagyokat, fogja a pocakját, de semmi. Tiszta pelus fel, 5 percen belül termés belekerül, lehet megint cserélni. Néha annyi pelenka fogy, mint újszülött korában.
Lehet nem úszunk meg egy gasztroenterologiai kivizsgálást. Volt már közületek valaki ilyenen? Semmit nem tudok róla, doki néni meg egyenőre halogatja, és nagyon nem akar egyenlőre belemenni a részletekbe. Azt mondja, reménykedjünk, hogy csak a sok takonykór és gyógyszer hatása a rendszeres hasmenés. Most kaptunk gyógyszert, ami jó esetben helyreállítja a bélflórát. Jó esetbenKép
Na most aztán jól rátok zúdítottam mindent. Ígérem, most már jövök megint.
Anyuszi
anyuszi3

KépKép
anyuszi3

SziasztokKép

TonyóKép
Köszi a segítséget, ez most majd a Lányokon múlik, ki tudna jönni.
Húsvétotok hogyan telt?

LivKép
Marci nagyon szereti a tojást, leginkább a rántottát, a főttet nem annyira, azt lényegében csak akkor eszi meg, ha a rakott krumpliban van.
Szókincs: egyszerű dolgom van, Marci még abszolút semmit nem mond.

AnyusziKép
Drukkolok, hogy nehogy kiderüljön, hogy valami felszívódási probléma vanKép

A Húsvét olyan hamar eltelt, szinte észre sem vettemKép Volt kertben meglepi keresgélés, de Marci nem igazán értette az egésznek a lényegét, olyan furán nézett ránk, nem tudta felfogni, mi a csudát keres az a sok csoki, tojás, játék a fűbenKép

Reggel a bölcsi beíratás is megvolt, hát nem sok jóval bíztattak, a 30 helyre kb. 60 jelentkező van, majd június elejére derül ki, hogy bekerültünk-e vagy semKép

Aztán még olyan történés is van, hogy húgomnak lesz az esküvője május 13-án, baba pedig érkezik október végénKép Hát, ők sem aprózzák el...

Most megyünk ebédelni, relaxálni, pusz mindenkinek
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!

Anyuszi,
a gasztroról annyit tudok, hogy vérvétel az első lépés, mert abból sok mindent meg tudnak állapítani, és kikérdeznek alaposan a táplálkozási szokásokról, ételek bevezetéséről. Hogy ezek után mi következik, azt nem tudom, de valószínűleg nem túl kellemes dolgok.

Liv,
Márk eszik főtt tojást, rántottát, bundáskenyeret, és olyan ételeket is amiben amúgy is van pl. tojásos nokedli, rakott krumpli stb. Nem túl gyakran, hetente kb. 1-szer vagy 2-szer, ahogy mi is esszük. Nem mindig egyformán nagy étvággyal eszi, van, hogy nem kér, de van, hogy 2 pofára tömi. Kép

Temetés szép lehetett, a koszorú gyönyörű lett, sajnálom, hogy nem tudtam elmenni, talán most már kilábalok a takonykorból.

Húsvét klassz volt, nálunk is volt tojáskeresés a fűben, a Kinder tojás volt a legnagyobb sláger, hogy mit rejt a belseje. Hétfőn a fiúk locsolókannával locsoltak minden női tagot a családban. Kép

Csütörtök, pénteken cserélik az ablakainkat, indul a lakásátalakítás, jó kis felfordulás lesz, de már nagyon várom, szép lesz, ha végre elkészül.

Emellet elkezdtem az álláskeresést is, jó kis mozgalmas nyár lesz, kezdek aggódni, hogy szeptembertől mi lesz...

Hát ez van velünk,
üdv mindenkinek:

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Titanilla, nem tudom, miért dobta vissza a mailem a receptet, pedig érdekelne. Feltennéd ide esetleg? Köszi.

Niácska, udvari nagy hintaállványra gondoltam, mert hintánk már van, csak egy klassz faállvány kéne hozzá.

Csengő, az én férjem is ügyes Kép, csak ideje nincs.

Moszi, gól: Kép

Anyuszi, jó, hogy írtál magatokról, tényleg gyere gyakrabban!

Köszi mindenkinek a válaszokat!

Liv

Kép

Kép
liv

Titanilla, megnéztem a freemailemet, átjött a recept, köszi.

Kép

Kép
liv

Sziasztok

Liv: Nincs mit.
És ha nem bánjátok, néha bejövök olvasgatni.

És ha netán néha valami recept kell...hátha tudok segíteni.

Titanilla
titanilla

Jaaa...és ha kicsit akarod pödörni, tegyéb bele olyan műanyagos májkrémet. Úgy más íz..

Én ezt a változatot két sajtos tallér összeragasztásánál használom... De az csak akkor jó. A tallér másnapra átveszi a nedvességet

Titanilla
titanilla

Na ezt jól leírtam. :o)
Szóval ne dobozost, az némelyik nagyon száraz.

Titanilla
titanilla

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés altatás előttKép

Boldog Névnapot Csonginak és az Andreáknak!KépKépKép

CsirkeszKép
Találkoztunk az egyetemkertben a férjuraddal és a minikkelKép Nagyon édes kis pocok feje van Botinak. Jól megnézte Zsombit, aztán meg kölcsönkérte tőle a telefonomatKép. Itt persze közbelépett a férjed, hogy azt inkább adja vissza, és akkor döntöttem úgy, hogy bemutatkozom neki, lássa, hogy nem egy "ismeretlen néni" adja oda egy "ismeretlen kisfiúnak" a mobiljátKép. Csenge meg eközben édesdeden aludt a babakocsiban. Ennyi a sztori, mert már esteledett és el kellett indulnunk haza, de ha legközelebb arrafelé járunk, sasolok megint, hátha veled is sikerül összefutniKép

Rólunk: hazajöttünk a kórházból, végülis nem tágították ki a tüdőeret, majd a következő nagy műtétkor megszerelik ezt az alkatrészét is a kis rosszcsont zsombócnakKép. Sajna, ez fél-egy év múlva már valószínűleg esedékes leszKép... De most újra pörgünk ezerrel, sétálunk nagyokat, készül a kerti "játszótér" (homokozó, hinta - Liv, CsengőKép), Húsvétkor találtunk rengeteg csokitojást a nővéremék kertjében (anya nagy öröméreKép), és készülünk a hétvégi kerti Zsombor-napozásra.

Liv
Tojás: Zsombi nagy tojásrajongó, de megenni a legritkább esetben szoktaKép. Viszont követeli, hogy süssünk-főzzünk tojást. Ez a kedvenc szórakozásaKép. Nekünk is...Kép

Tonyó
A temetés tényleg nehéz lehetett, meg az is, hogy most már "véglegessé vált" Lau hiánya... Továbbra is sok erőt kívánok Neked!

A koszorú nagyon szép lett. Köszi Moszi!

Na, most mennem kell
Mindenki másnak mukkantásKép

Erika

Erika

Kép

Kép
zsombi

Sziasztok,

CsengoKép
Koszi a linket, lementettem es olvasgatom, de mindig siras a vege es olyankor abba is hagyom. Mindig Akos es Bazsi jutnak eszembe, hogy anya nelkul kell felnoniuk es ez nagyon elszomoritKép

LivKép
Nalunk tojas rantotta formajaban nem nagyon megy inkabb rakottkrumpliban, bundaskenyer meg esetleg tojasos tesztaban heti 1-2 alkalommal. Beszed ugy nez ki kezd beindulni de egyenlore meg ossze vissza fele magyarul fele olaszul, ugy veszem eszre meg nem nagyon tudja megkulonboztetni a ket nyelvet.

TonyoKép
Sok erot kivanok a fiuk felnevelesehez. Nehez lesz bisztossan az elejen foleg de majd lassan belerazodtok a mindennapokba.

Mi lassan keszulodunk haza. Penteken indulunk es mi maradunk Elisaval egy honapot otthon. Kicsit tartok tolle, hogy mi lesz a papa nelkul. Elisa mostanaban nagyon apas lett amikor nincs itthon akkor is 2 percenkent a papat emlegeti. Most kicsit meg van fazva de csak sima orfolyas laz es minden mas nelkul. Orvoshoz nem mentunk mert penteken voltunk ellenorzesen es szerintem ott szedte ossze. Nalunk otthon el vannak kulonitve a beteg es az egeszseges gyerekek akik csak ellenorzesre mennek. Itt viszont egy 3x3as varoteremben 1,5 orat vartunk osszezarva mindenkivelKép Azert remelem pentekig rendbejon es nem kell egesz uton az orrat szivogatnom.

Minden betegeskedonek jobbulast.

Gyerkocok egytol eggyig gyonyoruekKép

Tcis

Kép

Kép
tcis

Sziasztok Kép

Megvagyunk mi is, csak régen jelentkeztem. Valahogy március vége óta nem volt kedvem írni KépKépKép De néha olvastam azért.

A tojás nálunk sem nagy kedvenc, nem is sok fogy belőle Fanninál. A fasirtba rejtett tojás formáját alkalmaztam múlt héten, így egy kicsit hajlandó volt megenni belőleKép

A kiscsaj állandóan beszél. Ez hol olyan babaszintű magának dumcsizás, hol értelmes szavak, néha szókapcsolatok elegye. Pl a legújabb: Anya kivesz. Ezt akkor alkalmazza, mikor már nagyon unja az etetőszéket, meg a kaját Kép Nagy kedvencem viszont a Botyi-botyi-tarka Kép A szavak száma egyébként olyan 50 körül lehet.

Névnaposoknak boldog névnapot Kép

Pocó

Kép

Kép
Kép
pocó

Sziasztok!

Tcis: Kép en fiam is a ket nyelvet beszeli ossze-vissza de olyan edi, egyfolytaban utanozni probal es sokszor csak a szo elejet tudja kiejteni de az is valami. Kép
Pl. a po az pok, a ka az kalyha, ti az tigris stb. Kép
Mar valaszol a kerdesekre igennel, nemmel es erdekes az apjanak spanyolul mondja hogy, si. Kép
A vizet hol viznek hol agua-nak mondja mikor milyen kedve van es ilyenek. Kép

De jo lesz Neked otthon de az elso napok biztos nehezek lesznek majd, nem akarlak elszomoritani de az en fiam eleinte ugy aludt el hogy sirva mondogatta papa, papa, en is bogtem az agyanal. Aztan nehany nap mulva megszokta es ha kerdezte hogy papa akkor mondtam neki hogy elment dolgozni es majd jon, szoval ne aggodj tulzottan, minden rendben lesz! Kép

Veled mi van? Mesz dolgozni?
Remelem Elisa meggyogyul es legalabb ezzel nem lesz gond az uton! Kép

Poco: Kép Ez a kiscsaj gyonyoru!!! Kép

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok!

Tegnap írtam egy csomót, aztán Levi kikapcsolta a gépet, és elszálltKép
Szóval anyukáméknál voltunk vidéken. Betojtunk, hogy vissza már nem tudunk majd jönni vonattal az árvíz miatt, úgyhogy tegnap gyorsan visszajöttünk, amíg még lehetett...Szolnokon át kellett jönnünk ugyanis.
Levi jól megfázott, alig aludtam, mert nehezen vett levegőt. Rosszalkodni azért tud. Tegnap pl. kifestette magát a sminkkészletemmel.Kép
Szavak: gyakorlatilag mindent próbál utánunk mondani több, kevesebb sikerrel. Amiket rendszeresen mond: hoppá, aja (anya), apa, mama, tata, gomba, ótó (autó), kéji(kéri), inta( inni), hinta, csúszda, séta, kutya, kutyus, na, igen, nem, tente, szia, helló, halló stb...de a legjobb: egégégege (egészségedre) akkor is mondja, ha köhögünkKép
Tojás: most Húsvétkor rengeteget megevett, egyébként hetente kb 2X adok neki.
Kalcium: Õ reggelente gabonapelyhet eszik, utána kiissza a csokis tejet a tányérbólKép Sok sajtot és joghurtot is eszik. Joghurt naponta 1, sajt naponta kb 5 szelet. Sok narancslevet iszik, abban is van kalcium ha jól tudom.

Édesek a fotók! Tündériek a manók!
TonyóKép
Nagyon szép volt a temetés! Légyszi írj majd a gyerekekről!
Olvasgatom a Cd-t, de már vigyázok rá, hogy ne sírjak, ne szomorúan gondoljak Laurára. Inkább igyekszem erőt gyűjteni, mert Õ is annyira erős és bizakodó volt! Erre szeretnék gondolni ezentúl. Õ is ezt akarná...

MosziKép
Csodás volt a koszorú, köszönjük!

Holnap kórház. Vigyázzatok magatokra és a picurkákra!
Megpróbálok feltenni egy fotót én is LEviről.
Puszi, VirgiKép

Lilypie Kids Birthday tickers

virgike

Virgike, drukkolunk! Sarmos a fiatalur.

Szerintem a tobbiek is azert nem irtak, mint en, azaz nem ment tegnap a babanet.

csengo
Vendég

Tonyó!

Elküldtem neked Lau történetét az opnetes címedre.
Várom a véleményedet, amíg nem válaszolsz, másnak nem küldöm el.
Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz
Boldog szülinapot itt isKép

juti és a fiúk

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Virgi: nagyon helyes kisfiú Levi! A lányok szíve veszélyben van! :-)
Nagyon drukk a kórházhoz!!!!!

Puszi mindenkinek!!!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok lanyok!

Most olvastam vegig Lau osszes hozzaszolasat, amit le tudtam tolteni a linkrol.

Most itt bogok es meg sem tudok szolalni.
Ez a hozzaszolas orokre a fejemben marad.

"Nem akarok itt most nagyon belemenni a részletekbe, a lényeg, hogy egy csomó könnyemet elsírtam már. Tegnap azt mondta az orvos a férjemnek, hogy nem tud semmi biztatót mondani, a legrosszabbra is fel kell készülnünk. Mi kértük meg rá, hogy mondja el, mire számíthatunk, végülis két gyerek meg fiatalok vagyunk."

"Fiúk jól vannak szerencsére, ésn csak nézem őket, és remélem, hogy sokáig fogom még."

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég

Sziasztok

Nekem sincsenek jó híreim,tegnapelött délben meghalt a nagyim akiről írtan pár hete hogy kórházba kerültKép.Már lassan elsírom az összes könnyem....Most már nincs egy nagyszülőm sem,szüleim sem szegény Míra nem sok rokont fog megismerni.Aznap éjjel semmit nem aludt Míra mikor elment a nagyi,lehet hogy érezte a hatalmas elkeseredésemet...

Drága Tonyó!
Millió puszi Nektek.

Vevőnk meg valszeg nem kap annyi hitelt ami kellene a vásárláshoz,nem tudom mi lesz a lakással is.

Sajnos semmi de semmi jót nem tudok írni,az egyedüli ez a drága rosszcsont Míra babám meg a párom aki tartja bennem a lelket.

Bocsi a sok negatívum miatt..
h_viola

Kép
h_viola

Viola, nagyon sajnálom a rossz híreket, őszintén.

Mi meg holnap reggel a Heim Pál sebészeti ügyeletén kezdünk (hallott már vki Jenővári AlÍzról a Tűzoltó utcai klinikáról?), Dávidnak begyulladt a fütyije, sír minden pisilésnél, nagyon fáj neki, annyira sajnálom!

Kép

Kép
liv

Viola!

Nagyon sajnalom, ami veled tortenik. Sok erot neked.
Sajnos nekem sem volt egy nagyszulom sem, mert mind meghalt mire megszulettem. Egy dednagymamam volt, aki szinten meghalt meg 6 eves sem voltam. Igy nottem fel. Kép
Most a ferjemnek, van meg egy nagypapaja, aki 91 eves es szerencsere nagyon jol van es van meg egy nagymamaja is, aki szinten nagyon jol van es 85 eves.
Zolinak megvan mind a 4 nagyszulo. Igaz apu mar 66 eves, de nagyon jol nez ki. A ferjem szulei meg fiatalok, mint anyu.
Most hogy latom, a ferjem mennyire kozel all a nagyszuleihez, nagyon sajnalom, hogy ez kimaradt az eletembol. Kép De azert igy is boldog voltam. Kép

Igazabol nagyon megvisel, ami Lauval tortent. Hogy nem lathatja felnoni a gyermekeit. Borzaszto. Kép
Nekem is meghalt most az egyik rokonunk motorbalesetben. 40 eves volt, a felesege 35 eves. van egy 4 es egy 7 eves kisfia. Lattam, hogy ott min ment keresztul az asszonyka es a ket gyerek. Ha belegondolok, hogy Tonyo is most hasonlo cipoben jar, csak neki meg nehezebb, mert latta szenvedni eleg hosszu ideig Laut es tehetetlen volt szegeny.
Neha elgondolkodom, hogy mennyire kegyetlen tud lenni az elet.

Bocsi lanyok, a sirankozasert, de valahogy teljesen kikeszultem.

Vidamsag keppen felteszek nektek egy nyuszikas kepet.

Magi

Kép
Vendég

Liv!

Mitol gyulladt be David futyije???

Javulast nektek. Kép

Magi
Vendég

Sziasztok!

ViolaKép
Fogadd részvétem, nagyon sajnálom!
Liv:-(
Jobbulást Dávidnak!!!
Magi
Cuki ez a kép!Kép Igen, azt hiszem mindenkit nagyon megvisel Laura halála. Kép Kép Kép

Sajnos nekem sincsenek jó híreim. Nem műtöttek még meg, mert takarítják a műtőt. Hallottatok már ilyet??? Hétfőn kell megint bemennem, hogy felvegyenek az osztályra, de utána hazajöhetek, és majd valamikor szólnak, hogy mikor műtenek. Elegem van!
Pussz, Virgi

virgike

Sziasztok!

Én nem tudom, de valami nagyon rossz van a levegőben, és még mindig nincs vége. Nem tudom, mi lehet. Egyfolytában halálesetek vannak: egy barátunk anyukája is meghalt, és ugyanaznap (most hétfőn) lesz a temetése, mint a párom apukájának. Nekem olyan furcsa, hogy most ennyien elmennek az ismerősök, rokonok, barátok közül! Vagy csak mi értünk abba a korba már, hogy ez legyen körülöttünk? Vagy most valami miatt sok embert hívnak oda fel.

Viola! Õszinte részvétem! Mostmár biztosan valami jó fog történni veletek!
Mi is ilyen lakásmizériában vagyunk, sehogy se akar haladni a dolog, és mostmár nagyon nehéz egy kis szobában Orsival. De majd csak lesz valami.

Liv: jobbulást nektek!

Virgi: még mindig drukk! Hihetetlen: a magyar egészségügy. És így bízunk benne, hogy aztán jl megcsinálják a műtétet.

Magika: kitartás! Jó lesz majd minden!

Puszi, eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!
Nem tudom van olyan aki emlékszik rám de régen én is írtam ebbe a topikba. Idekveredtem ma és megrendülten olvastam mi történt Lauval. Azóta csak itt ülök a gép előtt és nem tudom elhinni Kép
Õszinte részvétem a családnak és a barátoknak is.
Sajnos nem tudom mi történt vele pontosan, próbáltam visszaolvasni de nem találtam Kép Ha valaki emlmondaná nagyon megköszönném.
Sziasztok: Niki
lani

Sziasztok!

Gyorsan, amíg van időm, leírom, hogy mi van velünk.
Csütörtökön már reggeltől kezdve észrevettem, hogy Dávidnak valami fáj, időnként mondta, hogy kaka, és nyúlt a pelusához, és láttam az arcán, hogy valami nem oké. Azt hittem, nem sikerül kakilnia, szorulása van. Aztán sikerült kakilni, de továbbra is ezt csinálta. Én hülye barom meg nem jöttem rá, mi a baj, pedig olyan egyértelműen jelezte! Este aztán meztelenkedésnél egyértelművé vált: pisilt, és közben nagyon elkezdett sírni. Látszik, hogy vissza akarja tartani (egy ideig vissza is tartja, a délutáni alvás után és reggel is száraz a pelusa!), de aztán ki kellett jönnie, és nagyon sírt, a nyakamba ugrott, annyira fájt neki a pisilés. Másnap reggel gyerekorvos, felírt ezt-azt, mondta, hogy szerinte - mivel teljesen le van tapadva a bőr a fütyijén - begyűlt a váladék, nem tud kiürülni, és az okozza a gyulladást (szegénynek piros és duzzadt is a fütyije), volt vizeletvizsgálat, ami baktériumot is kimutatott. Mondta az orvos, hogy ha rosszabbodik a helyzet esetleg, azonnal sebészet. Én úgy voltam vele, hogy inkább akkor nem várok, és tegnap du. bementünk a Heim Pálba. Dávid hős volt szokás szerint, hihetetlen volt a türelme, délelőtti orvosjárás, vizsgálatok után még be Pestre a dugóban, ott várni kb. 2 órát az orvosra, aki műtött, alig tudott enni is így egész nap, fáradt volt, szóval tényleg hősként viselkedett megint - mint mindig. Aztán az orvos megvizsgálta: a teljesen letapadt bőrt hátrahúzta, aminek következtében egy csomó vérző berepedés keletkezett, szörnyű volt látni. Alatta megtalálta az orvos a gyulladást, élénk piros, oda kell naponta 3x becsöpögtetni Betadine-t. A pisilés továbbra is fáj neki, ráadásul 3x nekem kell hátrahúznom a bőrt, ami eddig le volt tapadva, miközben 6-8 helyen vastag berepedés van, szörnyű érzés, holott tudom, hogy egynek se szabadna lennie, de mondta az orvos, hogy ha vérzik, akkor is muszáj megcsinálni, mert csak úgy lehet hozzáférni a gyulladáshoz és megszüntetni azt. Kicsit sír ilyenkor, biztos fáj neki, ahogy húzom hátra, meg szerintem a Betadine is csípi. Attól is rettegek, hogy nehogy ne tudjam visszahúzni a bőrt, mert az se egyszerű.
De Dávid annyira toleráns, olyan türelmes, ezt nem is tudom elmondani!
Aztán még egy "jó hír": már nemcsak letapadás, hanem szűkület is van (nem tudom, mitől alakult ki), így nagy eséllyel műtét is vár ránk.
Szóval előre rettegek.

Liv

Kép

Kép
liv

Jaj Liv! Beneztem es anyira sajnalom szegeny Davidot!!!
Szornyu lehet nezni ahogy szenved, a mutet az nem olyan szornyu persze jobb volna ha helyrejonne! Minnel elobb gyogyuljon meg a kis hosod!!!
Enyemnek bronchitisze van, napi 4 inhalalas, neki sem tetszik de muszaly!!! Kép

KépKép
KépKép
tontica

Liv,
ha egyszer hátrahúzással megszüntették a letapadást, akkor miért kell szűkülettel műteni?
Bocsi, de nem értem, pedig szeretném. Áronnak is mozdíthatatlan a bőr és fáj is neki, ha próbáljuk.

Sok gyógypuszi a kis hősnek és a mamájának is,
Andrea

KépKép
Áron

Áron: a letapadás és a szükület más. A letapadás orvosolható felhúzással, a szükület meg szinte elszorítja, ha felhúzod. és valóban olyan, mint Liv írta...hogy nehezen megy visszafelé is. Én sajna mindkettőt megtapasztaltam fiaimnál.Bár a szükület is elmúlt..műtét nélkül.

Titanilla
titanilla

Liv!

Sajnalom nagyon Davidot! Kép
Javulast nektek!

Nalunk is hasonlo volt a gond, csak meg nem volt gyulladt. Ezert csinalta meg az urulogus ismerosunk Zolinak 6 hosan.

Nekunk is volt berepedezes meg szuk is volt.
Nekem annyit mondott, hogy aznap mikor csinalta mar ne is bantsan. Majd masnap furdesnel huzzam fel napi egyszer, mindik, mikor langyos vizben ul, mert akkor nem faj majd neki.
Ugy is csinaltuk es tenyleg nem volt semmi gond.

A repedesek hamar elmultak es a mai napig nem tapadt vissza a futyi es a szukulet is elmult.

Teljesen normalis.

Magi
Vendég

SziasztokKép

LivKép
Nagyon sajnálom Dávidot és a fütyijét, remélem hamar rendbejön, ez tényleg szörnyű lehet, hogy neked kell fájdalmat okoznod...sok sok gyógypuszit küldünk a kis Hősnek!

VirgiKép
Drukkolok hétfőn, hogy minden okés legyen, és hamar sor kerüljön rád!
Hol műtenek?Ha már írtad, ne haragudj!

MagiKép
Jó a kép!
Ki volt a nyusziban?
Lili tuti megijedt volna...

Viola!
Részvétem a nagyid miatt!
Mira gyönyörű, és a lényeg, hogy ti nagyon szeretitek! Tény, hogy jó ha van nagyszülő és sok közeli rokon. Férjed szülei?

CsirkeszKép
Hogy vagytok?
Írj majd, ha van egy kis időd!
És ha Tonyó jóváhagyja Lau történetét, külddd el nekem is légyszi! riffermonicakukacfreemailponthu Köszönöm!

ErikaKép
Miért nem tágítottak most? Ahhoz nagyobb feltárás kell?

PocóKép
Lánykád nagyon szép! Még emlékszem a bárányhimlős pöttyös fotókra isKép Jó hogy nyom nélkül gyógyultKép

Egyébként pont valamelyik nap volt a tévében egy riport a híradóban a védőoltásról, és egy gyermekgyógyász azt mondta, hogy szerinte a bárányhimlő egyáltalán nem veszélytelen gyermekbetegség, rengeteg szövődménye lehet, amik súlyosak, vese és máj(ha jól emlékszem) károsító hatással. Õ mindenképp javasolni szokta a védőoltást. Tudom, hogy ti hogy vélekedtek, csak azért írtam le, hogy ez a kérdés nem csak köztünk, de az orvostudományon belül is vitatottKép

Mi jól vagyunk, Lili egyre nagyobb, nehezebb, sokat beszél, ma pl elmesélte nekem, mit csinált apával(megrúgta a fejét, apa haragudott, ő pedig sajnálja)mindezt babanyelvenKép
És kezdi összekötni a szavakat, tegnap kaptam az elsőt: Anya buta anya Kép. Ma a második: cippá lili=Lili zippzározza be(a neszeszeremetKép)
Röviden ennyi.

Mindenki vigyázzon magára!
Puszi:
Móni

Jaj, epret ehetnek a manók már?

Kép
sunimum

Andi, nem tudom pontosan, de az biztos, hogy a letapadás nincs teljes egészében megszüntetve, hiába húzta hátra a bőrt az orvos, hiába keletkezett egy csomó berepedés, még így sem lehet teljesen hátrahúzni. Azért szerdán kikérdezek egy másik orvost is. De a letapadás más, mint a szűkület. Másrészt olvastam, hogy muszáj műteni abban az esetben, ha egy kisfiúnak, amikor pisil, "felfújódik" a kukija - Dávidnak is ilyen.

Titanilla, hogyan "múlt el" a szűkület, milyen kezelés eredményeképpen (vagy spontán?), hány éves korban?

Magi, nálunk kiderült, amikor hátrahúzta a bőrt az orvos, hogy nincs váladék, abszolút nem gyűlt fel semennyi, tehát nem az okozta a gyulladást.

Amúgy most már jobb a helyzet, reggel tele volt a pelus, tegnap már sírás nélkül pisilt Dávid, viszont amikor húzom hátra a bőrt, illetve amikor a gyulladt részre csöppentem a Betadine-t, akkor nagyon sír, az fáj neki.
Olyan jó lenne elkerülni a műtétet.

Pocó, Fanni tényleg továbbra is tüneményes. Nagyon szép. Kérünk képet Dóriról is!

Móni, a mi gyerekorvosunk egyetlen dolog miatt nem javasolja a bárányhimlő elleni védőoltást: mivel még viszonylag új, nincs tapasztalat azzal kapcsolatban, hogy nincs-e valami negatív következménye, hátránya.
Epret, úgy tudom, másfél éves kortól lehet enni, de azért csak óvatosan!
A megrúgásos esetet hogyan mesélte el babanyelven? Ird le légyszi!

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Liv Kép Szegény Dávid Kép Mielőbbi jobbulást nektek! Ilyenkor azért kicsit jó, hogy csak lányok vannak a háznál Kép

Köszönjük a dícséreteket, Fanninak továbbítottam Kép

Egy kérdésem lenne azokhoz, akik már repültek kisgyerekkel ( Macs, tudom, hogy ti mentetek, meg még valaki rémlik, de passz, ki volt az ). Hogy lehet megkönnyíteni a repülőutat egy 3 és fél éves gyereknek. Dórival megyünk, és félek tőle előre. Amúgy is elég hányós, autóban mindig rendszeresítünk egy tálat az ölébe. De azért már egy repülőút. Ráadásul egy 11 órás Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Lanyok,
koszi a nevnapi jokivansagokat Csonginak. Kép
a fiuk most a nagyszuloknel vannak videken,mi "pihenunk" itthon,szoval en takaritok meg rengeteget maszkalunk a varosban,igy sajnos egyenes aranyban koltjuk a penzt is. Kép
Ma ejjel 10 orat aludtam egyhuzamban,isteni volt. Kép

Liv,
nagyon sajnalom Davidot. Kép Emlekszem a most 13 eves unokaocsem hasonlokepp jart annak idejen. Kép
Mi egyaltalan nem huzkodjuk Csonguz kukijat.dokineni azt mondta,2 eves kortol eleg es a Veres doki is ezt javasolja a Kismamaban. Csaninak mar jo nideje csinaljuk,meg mondig ordit miatta minden furdesnel,pedig mar egyedul is csinalhatna.

Moni,
en is lattam a baranyhimlos dolgot a TV-ben es szoget utott a fejembe az oltas lehetosege. Pontosan Poco Fannija miatt,azokat a pottyos kepeket nem felejtem soha.
Szerdan megyek vissza a fiukhoz,aztan kozosen haza elsejen. Azon a heten mar talalkozhatnank,jo?
Tok jo,hogy Lili mar ilyeneket mond. Kép Kapsz majd kemenyebbeket is. Kép
Epp tegnap szamoltuk ossze Csonguz 15 szavas szokeszletet. Kép Pl.hoppa,kerem tessek,gyere,tek,nyisd ki,stb.

Poco,
a repules kerdese engem is erdekel,bar Csani mar 4 es fel eves es csak rovidebb utra mennenk. Ti hova utaztok?

Lanyok,
ment mar vki Becsbe repulovel Bp-rol? Hiaba keressuk a neten,nem talalunk jaratot.

Inimma
inimma

Liv: letapadás elmúlt..szűkűlet később, jovval később..de egí a lényeg..mindig mozgatni. Liv ..mint mondottam, már nagy a fiam..Kép

Titanilla
titanilla

és...asszem nem okoz neki gondott...

Titanilla
titanilla

Nekem már nem lesz kismanó...csak ha meglepnek vele.. de valahogy nm akarnak meglepit..Kép
Bocs..azoktól, akik azt hitték, hogy fiatal és kismama vagyok.
Sajna nem.

Titanilla
titanilla

Titanilla: Igen, ez a lenyeg, mindig mozgatni. :D

Es akkor egy kis kepsorozat a kisebbik kolok hajarol...

Kunkori:
Kép

Rovid:
Kép

Nagyon rovid:
Kép

Inimma, az elejen a ferje, aki ezert az egy mondatert volt hajlando feltolteni a kepeket. Ez ilyen suttyo, sajnaljatok! Kép Kép
inimma

A bárányhimlővel kapcsolatban: bár Fanni tényleg brutálisan nézett ki, igazából semmilyen szövödménye nem volt a bárányhimlőből kifolyólag. Bár a tévében én is láttam ,hogy elég komoly dolgokat okozhat Kép Mondtam is páromak, hogy mi még örülhetünk, hogy csak "pár" pöttyünkbe került Kép

Inimma Kép Mi San Franciscoba megyünk, egy londoni átszállással. És a második út a 11 órás. Olvastam a Repülés kisbabával topikot, de sokkal okosabb nem lettem. Dóri már nem kisbaba, viszont a mozgásigénye hatalmas, amihez a 11 órás út nem túl ideális. Plusz ugye az időeltolódás, meg a nem túl strapabíró gyomra...

Viola Kép Részvétem Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Poco,
egy jo kis alvas a repulon Dorinak biztos megkonnyitene a dolgot,nem? Ha ejjel utaztok esetleg,akkor foleg.

Inimma
inimma

Inimma, nekem a kunkori tetszik a legjobban Kép

Egy kép a csajokról Kép

Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Hát reggel 8:30-kor indulunk innen, Londonból meg 1-kor. Biztos segítene valamit az alvás, valószínűleg be is fog aludni, mert itthoni idő szerint hajnali 2-kor érünk oda. Csak az emelkedés-süllyedés miatti fülfájás elkerülése végett nem merem hagyni sokat aludni. Meg a másik, amit felnőtteknek is javasolnak: minél többet mozogni/mozgatni a lábakat a trombózisveszély miatt Kép
Ti hova mentek egyébként? Mindkét gyerkőc megy vagy csak Csani?

Pocó

Kép
Kép
pocó

Pocó, Dóri is gyönyörű továbbra is. Köszi a képet. Kép

Lányok, ha valakinek van esetleg orvosi szótára, megnézné nekem az alábbi három szót?
Előre is köszönöm.

phimosis
balanitis
opus

Kép

Kép
liv

Liv!

phimosis=fitymaszűkölet
balanitis=makk gyulladása
opus= nem lelemKép

vera(2004.nyáriak)

KépKép
viranka

Liv Kép a Google-ban ezt találtam:

Fitymaszűkület

(phimosis, fimózis)

Fitymának a makkot körülvevő bőrt hívják a nem-körülmetélt férfiaknál. A fitymaszűkületről akkor beszélünk, amikor a bőr a makk körül feszes és nem lehet szabadon hátrahúzni. A fitymaszűkület lehet normális folyamat, mint például a 4 év alatti fiúknál, ahol általában nehéz a fitymát a makkon hátrahúzni. Idősebb fiúknál vagy férfiaknál viszont a fitymaszűkületet gyulladás (pld. balanitis), vagy más betegségek (pld. cukorbetegség) válthatják ki.

...hozzájárul a fityma- és makk-gyulladás (balanitis) kialakulásához...

Az opus-ra zömében számozásokat ad ki, azt nem bogarásztam végig Kép

Köszönöm a második dícséretet is Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó

de itt most pici manó a téma...akinál semmi más nem váthattaki..csak a sima veleszűletett,,,mint általában. itt van az, hogy igenis kicsit meg kell kinzani...Nekem sikerült. Mind két, manónak már nem mndható csemetém..boldogan használja, régen szűkös eszközét---De legalább látnék valami eredményt is..Kép

Titanilla
titanilla

..és elvarázsoltatok...mászkálok a csarnokban, meglátok egy babát tologató mamát...és..akarom vagy nem, a babanet ugrik be. Lehet ki éppen a babócát tolta...babanetes...sőt lehet hogy ebben a topikban szokott írni..
nagyon másként nézek a babás mamákra..
..minden kismama azóta lehetséges babanetes..
boccss..

Titanilla
titanilla

Sziasztok!

SunimumKép
Sote fül-orrgégén műtenek.
InimmaKép
suttyó?Kép Kép Kép Jót röhögtemKép
Én is a kunkorira szavazok!
PocóKép
Gyönyörűek a csajszik, gratulálok!
Enyém gyermek a következőt produkálta a minap: kb 3 órája könyörögtem neki, hogy jöjjön aludni, nem jött, mert az az idő a játékból megy el ugye...3X néztük meg a Shreket (kedvence), egyszer lemászott az ágyról, elment játszani. Egy darabig csörömpölt, egyszer csend lett. Odanézek, gyermek ülve alszik, bukik a feje. Képet csatolok, remélem nem baj!Kép Tegnap meg megnézte a szombat esti lázat az RTL-en, azóta úgy "rángatja" a fejét, mintha tangózna, és szól, hogy mi is csianáljukKép Kép Kép
Eper: félek tőle! Én még joghurtban se adtam neki. Hülye vagyok? Védőnő szerint lehetne.
Kuki: nekünk is letapadás van, ill. LevinekKép Doki sürgeti a műtétet, én nem annyiraKép
Oltás: most azt hallottam, hogy csak 5 évre ad védettséget, és ha csak felnőtt korában kapja el esetleg, az ugye mégrosszabb. Megint egy nehéz döntés!
Repülő: mi is készülünk egy rövidebb útra, és nagyon félek tőle!
TitanillaKép
Én nem csalódtam, hogy nem vagy kismamaKép Legalább van aki tanácsot tud adni! Azt meg külön köszönöm, hogy mi jutunk eszedbe a kismamákról!Kép

Jó éjt mindenkinek, puszi!
Virgi
KépKép

virgike

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?