Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Remélem,nem csak én bűzlök,mint egy drogéria KépKép!Megyek is hajat mosni... Kép

Angel

A nevére vagy kíváncsi?Képazt priviben megírom,de ő biológus,nem dokiKép.Õ az igaz eksönnél van jelenKép!
Amúgy a 35 % úgy jön ki a Kálinál,hogy ők tk az igazán problémás eseteket (akikkel tényleg nem lehet mit kezdeni) igazából elküldik.Na ez antireklám,de így van:Így persze,hogy jobb eredményességet lehet elérni,mint bhol másholKép.Amúgy a győri Káli a legeredményesebbKép.
A 25 % meg Tapolcára vonatkozik,de szt ott kutyaütők vannak(sógornőm 4X volt ott,ebből egyet le is kellett állítani túlstimu miatt...)Talán most,hogy a KÁli átveszi,jobb lesz az is...
Azért én remélem,hogy nhektek 1ből 1 leszKépKép!

Kriszta

Hát hogy ezeknél a számoknál mi igaz,mi nem... KépTudja a fene.Én az adatok alapján így okoskodok,és így ez lenne az igaz.Hogy a 7-et mire alapozva mondták...(?)...De lehet,hogy ők az okosabbak!KépMég talán az vethet fel kérdést,hogy a megtapadást tekintik sikeresnek már,vagy ha megszületik a baba...?

Takido

Szt sem törvényszerű,hogy esik vagy emelkedik beágyazódásnál a hő Kép.Nekem asszem esett,míg itten a lányok azt mondták,hogy a babás görbe elvileg 3 fázisú,asszem emelkedni kéne még a hőnek...De nemtom...Drukk azért megyKép.
Ha valóban ott volt PÉ,ahol a Ferty mutatja,akkor még tényleg ne teszteljKép:

Pusz

anyapoc

Sziasztok!

Nekem nagyon szép ünnepem volt, és én nagyon szeretem is az ünnepeket. Jó sok látogatónk volt, de nem bánom. Igaz a szeretkezést így nem vittük túlzásba, de ami volt a 14. cn-en kandalló mellett az legalább jó is volt. Nem volt időzítés kényszer. Most azt a takrtikát választottuk, hogy erősítjük a katonákat, és nem lődözzük el előre. Mondjuk alkalmunk sem lett volna máshogy...Kép

Ildi!
Még mindig rosszul vagy? Hanyadik napot taposod? Nem lehet ez valami más?

Tontica!
Én ki sem bírnám a család nélkül, meg is értem, hogy magányos vagy. Szerintem egyébként nem zavarod össze a gyereket (ezzel a Húsvéttal pl). Ettől csak több lesz, mint mások. Majd ő elrendezgeti magában a dolgokat.
A jövőre az január? Vagy jövő ilyenkor? Ne hagyd magad!

Kriszti!
Veled mi újság?

j.
Vendég

Lányok!
Nem tudjátok a duphastont meddig kell szedni? Annyi tudok hogy mától (16. cn) naponta két szemet,de a ciklus végéig?

Köszi j.
Vendég

Junkó!

Addig kell, amíg el nem fogy! Az kb 10 napig tart.

Kriszti!
Jól vagyok, csak gyomoridegem van.

Monyó! Hát a görbédet csak csodálom. Gyönyörű,megy a drukk. Sztm 15.dpo-n már simán tesztelhetsz.

Takido. Drukk!!

Csakegy! Remélem jól vagy.
Vendég

kosz Ildi,de mar menzisen faj a hasam.Suomoru lettem mostKép

Kép
monyoka

Sziasztok lányok!

Nekem ma reggel sikerült meggyártanom az újabb negatív tesztet Kép 34. nap, hőm 36,9 ma reggel. A Fertility átrakta a peteérést .... szerintetek mi a helyzet nálam?

Kép Kép
kokusz

Kép

Kép Kép
kokusz

Kókusz

Szt jól tette a ferty,hogy áttette PÉ Kép.Én is erre tippelnék.Így viszont korai volt a teszt is,mert még csak 12. napon vagy...A 36.9 meg bíztató,de várjunk mér Kép.

anyapoc

Kokusz: azért megy a szurok ezerrel... (ha másra nem is, de a következő TUTI nyerő hónapra...)

Én meg xarul vagyokKép Ebből ma se lesz szexKép 16. nap és a tapogatózásom alapján magasan volt a méhszáj... hát nem tudom... most vagy tévedek, vagy ez a ciklus bukta lesz... bár én egy PÉ -nek most mindennél jobban örülnék... lexarom, hogy összejön-e most a baba.. csak legyen végre PÉ-m... de most tényleg tök olyan, mintha gombám lenne... pedig 2 napja nyomatom a hüvelykúpot... és mintha csak romlana a helyzet... max. csütörtökön el kéne ügetnem egy dokihoz... sanszos, hogy kiveszek egy nap betegszabit mondjuk péntekre és akkor elintézek mindent...)

Hát ennyi... most rohanok megbeszélésre...
csak1

Anyapoc

én is úgy gondoltam hogy jó helyre rakta ... de nem gondoltam hogy a Clsotitól ilyen sokára van peteérés. Akkor még nem török le teljesen. Gondolom a holnap reggeli hőm sok mindenre választ ad ... köszönöm szépen.

Kép Kép
kokusz

kepzeljetek nem is csutortokon lesz a szulinapom,tiszta hulye vagyok bekavartak az unnepek.aszittem ma van hetfo.

utoljara felrakom a gyonyoru gorbemKépKép

Kép
monyoka

kolusz,biztatoa gorbed.Drukkolok nagyonKép

csakegy.nem bizti hogy bukta lesz a honap,szerintem a pe-d kesobb leszKép

Kép
monyoka

Sziasztok!

Gyorsan mielott eszrevesz a kis ordogfiokam (most eppen tor-zuz a szobajaban Kép )

Monyoka: Hu de szep gorbe!!! Kép Csak maradjon igy ilyen magasan!!!
Akkor penteken lesz a szulinapod?

Csakegy: Kép Ne legyel ilyen negativ!!! Mi van akkor ha magasan van a mehszaj? Pe-kor milyennek kell lennie?

Jaj, eszrevett a fiam ...

KépKép
KépKép
tontica

SZiasztok,

Anyapoc,
akkor lehet, hogy engem is elhajtanak? Kép Most megijesztettél! Ki számít vajon igazán problémásnak?

Köszi, ha biológus, akkor nem olyan fontos a neve. Doki ügyben tapogatózom, kérdeztem volna róla. Kép

Ja, tegnap megjött. De ugye nem is vártam mást, az lett volna a csoda, ha nem! Kép Kép
A héten be kell jelentkeznem, áááááááááááá

Monyó,
jó a görbéd! De miért üresek a gömbök?

Kokusz,
drukk neked!

angel37

tontika holnap lesz.remelem hogy meg ma megjon ez a franya dog.akkor holnapra tul leszek a kezdeti depimen,meg a dokitol is kerhetem a jovo heti also felso uh-at.

angel.Azert mert kesobb merem.1 oarval.Ha fel hetkor mernem akkor 36.9 lenne.szerintem.
mult honapban 9 kor mertem es akkor volt 36,9.

de mostmar ennek nincs jelentosege.Azert orulok picit mert legalabb igy latszatra jol mukodok.

Kép
monyoka

Lányok köszi a drukkokat. Hátha holnap reggel a hőmérőm valami szépet mutat majd nekem Kép A vicc az hogy az ember ilyenkor már annak is örülne ha megjönne .... csak történjen valami.
Szerintetek a férj kivizsgálása mikor időszerű? Annyiféle verziót hallottam már erről. Némelyik orvos már az elején megcsináltatja mielőtt elkezdené a nő kezelését bármiféle gyógyszerrel.

Kép Kép
kokusz

Kokusz

Ha nem esik lejjebb a hőd,akkor szuper Kép.Viszont a Closty amúgy is kitolhatja a ciklust,ahogy itt a lányok tapasztalták,de legyünk türelmesek Kép.

Monyoka

Mi bajod a görbéddel???Dde komolyan!!!!eddig csúcsszuper,csak maradjon is így...Kép

Csakegy

Sajnálom,hogy ilyen döcögve halad a dolog... Kép

Angel

jaj,Te szt még véletlen sem vagy problémás eset a beültetés szempontjából,legfeljebb spontán teherbeesés szempontjábólKép.Vagyis no para! KépKép
Nem tudom ,mi konkrétan a problémás eset,de feltételezem,hogy olyanok,akiknek még beültetéssel is igen kicsi az esélye,hogy babájuk legyen(pl. akinek petesejt donor kell,vagy a méhe anatómialiag nem megfelelő stb...Ilyenekre gondolok én...)
De ha van dokineved,szívesen megkérdezem tőle,hogy mit gondol róla.Vagy esetleg kérdezzek tőle dokit?Kép
Mensi...Én most aszondom,hurááááááá!KépKépKépJöhet a menetKép

Tontica

Van gumiszobátok a gyerkőcnek? KépKép

anyapoc

Kokusz

Először mindig a pasikat vizsgálják (legalább is a legtöbb helyen Kép),mert azt a legegyszerűbb.Csak mintát kell produkálni és kész.Ha ott minden rendben,elég a katona,elég mozgékony stb,akkor jöhet a nő.Mert azért ott összetettebb a dologKép.Sok doki addig neki sem áll a női vizsgálatoknak,amíg a pasitól nincs eredmény...

anyapoc

Anyapoc

Ja igyekszem Kép bár ilyenkor ez a legnehezebb dolog, a türelem.

Kép Kép
kokusz

Anyapoc

Köszi. Akkor az én dokim nem ebbe a táborba tartozik. Akkor meg kéne neki említenem hogy vajon nem akarja e megcsinálni.

Kép Kép
kokusz

Csajok!

Hirtelen felindulásomban odatelefonáltam és kértem időpontot konzultációra!!!
Június 1-én mehetünk!

Anyapoc,
köszi egyébként minden infóért! Kép
Mailben megy a dokinév! Kép

angel37

Angel: JipiiiiiiiiiKép Júni 1... hát az nincs közel... de szerintem ilyenkor jól jön ha van egy kis ideje az embernek, hogy felkészüljön lelkileg...

Monyoka: ez a görbe gyönyörű... na meg persze Kokuszé is.... végre szurkolhatunk a két csíkos tesztekértKép

Tontica: ilyenkor magasan kell lennie (relatív persze) és puhának + nyitottnak... na azt nem tudom, hogy nyitott volt-e, de a szokásosnál magasabban volt (alig értem el) és nem is volt kő kemény, mint szokott lenni... de én már arra is gondoltam, hogy az a fertőzés vagy mi miatt ilyen...

Egyébként meg nem vagyok negatív, mert én még akkor is ujjonganék, ha a 30. napon lenne PÉ-m... csak legyen végre... (de iszonyú gáz... koncentrálnom kéne a melóra de nem tudok, mert tök kellemetlenül érzem magam... )
csakegy

Ja... egyébként én simán rövidre zárhatom a dolgot... ha hazamentem, csinálok egy LH tesztet... (eddig az összes negatív volt persze...)
csak1

Sziasztok!

Beács! Gratula a pozitiv teszthez!Kép

Csakegy!Kép Hát vonzod a bajt elég rendesen! Sok a hasonlat köztünk.Kép Gyógyulj mi nél hamarabb! Gondolom, pont hiányzik most neked Bécs, meg Ljubjána.

Zsazsóka! Remélem hasznosan töltetted az ünnepeket!Kép Faggatni, majd csak akkor foglak, ha majd mennem kell nekem is HSG-re. Láttam Bali-féle táblázatot - városodat is.Kép

Tildi, Junkó! Hőhullámok nekem is vannak, elég rendesen. És elég türelmetlen vagyok mostanság.Kép Ezek a fránya hormonok...Kép

Angel! Június 1 még tök messze van. Hátha addig a természet megadja, ami jár.Kép

Köszönöm az együttérzéseket!Kép De csajok! Én erre totálisan fel voltam készülve. Hónapokkal ezelőtt böngésztem a neten - tudatosan. És rájöttem a tünetekből, hogy nekem PCO-m van. Paráztam egy hónapot, de most úgy gondolom, hogy legalább tudom mi a helyzet. Mert eddig csak bizonytalan volt minden. Szóval nincs gond, majd alakul.Kép
Amiért aggódok, hát az a Tisza vízállása. Hetek óta várom, hogy eljussak erre az Ambulanciára, és ez pont a Tisza partján fekszik. Amilyen "mázlista " vagyok, hát pont kiönt, mire mehetnék...

Angel, Junkó, Csakegy és a többiek! Endrokin felé fogok halad. Gondolom jó pár vizsgálat vár rám. És remélem hogy csak PCO-m van.

Ünnepek: hát szégyen, vagy nem szégyen, de 1/2 12kor ébredtem Húsvét hétfőjénKép Rég éreztem magam ennyire kipihenveKép Én alaphelyzetben sem szeretem ezt a locsolkodást.Rendszertelenül élünk, és én nem szeretek egyedül készülni semmilyen ünnepre.Kép Hát ez van, lesz még jobb is!

Miért nem archivál már a babanet?

Bee----------bye
beebeey

Bee: szerencsére Ljubljánát lefújták... viszont a holnapi bécsi út neccesnek tűnik a dolgok jelenlegi állása alapján.. asszem viszek magammal egy doboz fájdalomcsillapítót... biztos ami biztos alapon.. még jó, hogy pont ma rendel a dokinéni a melóban...

Egyébként tuti, hogy ennek megvan az oka... most valszeg nem kéne még teherbe esnem, ez ellen tiltakozik a szervezetem... (vagy pszichés az egész...)
csak1

lanyok 1 cnKép

Kép
monyoka

Monyoka

Megjött a piri?

Kép Kép
kokusz

kokusz megKép

az a fura hogy tojasfeherjem van,iszonyu nyulos de veres(bocsi)nem igy szokott megjonni.
na de delutanra tuti beindul es mar elore felek a az erosodo gorcseimtol.

Kép
monyoka

Csakegy,
Én kértem erre a napra, épp ezért! Kép

Pedig Ljubljana tök jó hely! Kép

Beebey,
Nagyon remélem, hogy más nincs, a PCO is épp elég Kép Az lenne a legjobb, ha az sem lenne.
És sztem is jobb a bizonyosság! Aztán majd szépen sorban megoldódnak a dolgok! Kép

A természet két eldugult petevezetővel sajna nemigen tudja megoldani! Kép Kép

Tényleg idegesítő már ez a hosszú oldal!!!

Monyóka,
Kép Kép Kép

angel37

Monyoka Kép Kép Kép

(legutóbb a Norcolut mellett nekem is tojásfehérjés volt... lehet, hogy a progeszteronszinttel van összefüggésben?)
csakegy

Monyoka Kép sajnálom, pedig milyen szép volt a hőd ma is ....

Kép Kép
kokusz

Sziasztok!

Monyoka

sajnálomKép...

Angel

Dobj meg bajod részleteivel,hogy tudjak keríteni Kép

anyapoc

Sziasztok!

Voltunk setalni mert addig legalabb nyugiban van, most mar alszik, juppi!!! Kép

Monyoka: Hat Kép de ne add fel!!! Majd csak osszejon!!!

Most akkor hogy is van ez a mehszaj dolog? Csakegy, Anyapoc! Pe.-kor fennt van a mehszaj, puha es nyitott? De pe. elotti napon mar lehet erezni vagy csak pe-kor?

Angyal: Kép Juni 1. az nincs is messze!!! Kép Tutti Neked elobb fog osszejonni mint nekem! Kép

En ma vagyok a 10. napon (viszont a parom ugy tudja hogy meg csak a 8.-on.) Kép Szurkoljatok hogy par nap mulva legyen pe-m! Kép

Kép

KépKép
KépKép
tontica

Anyapoc: meglestem a profilodat Kép annyira szep csaladod van!!! Olyan edesek a gyerekek!!!
Olyan helyes a kisfiad, igazi szivdogleszto hapsi lesz belole, a kislanyod meg gyonyoru! Kép

KépKép
KépKép
tontica

Tontica!

Én ugyan nem vagyok Anyapoc, de igen. A Ferti HSO (H: high-magas, S: soft-puha, O: open-nyitott) esetén jelzi zölddel, azaz termékenynek a méhszájat.
Az én tapasztalataim szerint egyébként elég rapszódikusan változik, akár két nap is lehet különböző (főleg az elhelyezkedése). De pl. érdekes, hogy bár menzeszkor nyitva van, akár még azon a napon, amikor megjön is lehet zárt.
Viszont terhesen meg nem tökéletesen zárt...
Na ezt jól kielemeztemKép.

Takido!

Enyhe barnázás, vérzés lehet a beágyazódáskor. És nem feltétlenül csökken a hő.

KépKép
KépKépKép
beszti

Koszi Beszti, de meg mindig nem vilagos hogy ha HSO tehat magas, puha es nyitott akkor az azt jelenti hogy termekeny vagyis eppen akkor van a peteeres vagy pedig par nappal a pe. elott es utan is ilyen?
Ezt ki fogom magamon figyelni!
A masik dolog: mi van ha mindez megvan (HSO) de a nyak nem nyulos? Mert nekem nem igazan szokott az lenni, szinte soha, pe-m viszonyt a gorbe alapjan minden ciklusban van.
Mi okozhatja ezt, marmint hogy nincs nyulos nyakom hanem csak inkabb olyan vizes.

KépKép
KépKép
tontica

Na jól eltűnt,amit írtam... Kép

Mégegyszer..

Tontica

Akkor Beszti után szabadon... Kép
Köszi a sok szépetKép(mindjárt elpirulokKép)...Villő inkább méregzsák,mint gyönyörű a kpen Kép!vagy így is az?KépKép
Mizu nálatok a pöttyökkel,Elmúlt már nyomtalanul?
Hohogy azt tudja párod,hogy 8. cn?Te-te!Már megint a bosziság!!!Azért szurkolokKép!

Beszti

Nálad mizu?Néha nyilatkozzKép!

anyapoc

En nem latom Villot meregzsaknak hanem inkabb olyan kepet vag hogy: de jol bekajaztam, most hunyok egyet!!! Kép

Nem valaszoltal a kerdeseimre, a mehszajjal kapcs.
Ez egy ilyen mindent beleados, boszorkanyos ciklus lesz (de mar irto lelkiismeretfuldallasom van Kép ) es ha ez nem jon ossze akkor pihi nem tudom meddig. Kép

Pottyokkre mar nem is emlekszunk Kép most egy enyhe kis megfazas van. Kép

KépKép
KépKép
tontica

No ok,akkor amit találtam...

Kicsit hosszú,türelmetlenek lapozzanak Kép!

Az endocervikális mirigyek által termelt méhnyaknyálka változásokon megy keresztül a menstruációs ciklus folyamán. Kizárólag a nyálka minőségváltozásainak a megfigyelésén alapszik az úgynevezett ovulációs módszer vagy Billings-féle fogamzásgátlási módszer, amelyet az ausztrál John és Evelyn Billings dolgozott ki. A Billings-módszer nem használja a hőmérőt, a hőmérsékletgörbét és a naptárt, de sajnos nem minden nő észlel egyértelmű változásokat a méh-nyaknyálkában, illetve egyes ciklusokban észleli, máskor viszont nem.

A méhnyaknyálka-módszert nem nehéz elsajátítani. A nőnek meg kell tanulnia, hogy mikor száraz és mikor vizes a hüvelyváladéka, és meg kell tudni különböztetni a ragadós és nyúlós váladékot a csúszós, jól nedvesítő váladéktól.

Előfordul, hogy a méhnyaknyálka változásait a fehérneműn látható nyomokból is meg lehet állapítani, de megbízható információt csak úgy lehet szerezni, ha a nő megvizsgálja a hüvelynyílásban megjelenő nyalka jellegét, sőt még jobb, ha két ujjával a hüvelyen belül kitapintja. A méhnyak nyálkatermelése a hormonális változásokkal összefüggésben a következőképpen alakul:

1. Száraz napok, vagyis a kezdeti biztonságos napok, amelyek közvetlenül a menstruáció után vannak. A hüvely belül nedves, de a szeméremtest kimondottan száraz. A nő nem érzi nedvesnek vagy síkosnak a hüvelyt, és nem lesz folt a nadrágon.

2. Korai preovulációs nyalka. A nyalka opálosfehér vagy sárga színű, sűrű, ragadós, nyúlós.
A nő ragadósnak érzi a nyálkát, és határozottan észleli, hogy van nyalka a száraz napokkal ellentétben. Ez a kevésbé termékeny állapotot jelző nyalka napokig változatlan minőségű marad, azután átalakul vizes nyálkává.

3. Vizes nyalka - vékony, vizes, áttetsző. Az ösztrogénszint magas, a méhnyakváladék mennyisége nő, átlátszó és magas a sótartalma. A peteérés időpontjában a nyalka igen áttetsző, olyan az állaga, mint a tojásfehérjének, és a képződés csúcspontján nyúlékony. Ez azt jelenti, hogy a nyálkát a hüvelykujj és a mutatóujj közé fogva hosszú, átlátszó vékony szállá lehet kinyújtani. Ha ezt az átlátszó nyálkát üveg tárgylemezre kikenik, és hagyják megszáradni, akkor a mikroszkóp alatt páfrányszerű formát lehet látni a kikristályosodott só miatt. Ezek a jelek igen termékeny időszakot jeleznek, erősen fönnáll a fogamzás lehetősége , és a peteérés után több napig megmaradnak.

4. Posztovulációs nyalka ismét sűrű és ragadós a progeszteron hatására. Ez a viszkózus nyalka közvetlenül a menstruáció elõtt ismét átlátszóvá és vizessé válhat, de ez a fázis nem mindig jön létre.

A peteérés közeledte megfigyelhető közvetlenül a méhnyak állapotváltozásaiból is. Közvetlenül a menstruáció után a méhnyak könnyen elérhető, tömött tapintású és majdnem száraz. Amikor a korai preovulációs nyalka képződik, a méhnyak még mindig könnyen elérhető a hüvelyben, és még mindig tömött. Amikor a vizes, termékeny szakaszra jellemező nyalka kezd termelődni, akkor a méhnyak csúszós, puhább tapintású kezd lenni és nehezebben érhető el. A méhszáj megnagyobbodik és elkezd kinyúlni. A nyalkaképződés csúcsnapján, amikor legnagyobb a nyalka nyúlóképesége, a méhnyakat ujjal gyakorlatilag nem lehet elérni, és a méhszáj határozottan nyitva van. A száraz posztovulációs na-pokban a méhnyak ismét leszáll, könnyen elérhető és a méhszáj zárva van.

A szimptotermális fogamzásgátlási módszer megkívánja az alaphőmérséklet naponkénti feljegyzését, a méhnyaknyálka, a méhszáj és a peteérés szubjektív jeleinek - fájdalomnak, a pecsételő vérzésnek, a medence teltségérzetének és a mell feszülésének - megfigyelését. A fogamzás elkerülése szempontjából a ciklus első öt napja biztonságos, feltéve, hogy a ciklus sohasem rövidebb 26 napnál. Azután nem kerülhet sor közösülésre a száraz napokon napközben mindaddig, amíg a nyálkatermelés elkezdődik, mert az ondó elfedheti azokat a jeleket, amelyeket a nő meg akar figyelni a nap folyamán. Az éjszakai nemi aktus megengedett. Miután a vizes nyalka termelődése megkezdődött, nem történhet sem közösülés, sem genitális érintkezés. Ez a tilalom fennáll mindaddig, amíg három nap el nem telik az alap-testhőmérséklet megemelkedése után, és a méhszáj újra be nem záródik és le nem száll, azonkívül a nyalka mennyisége le nem csökken, és "száraz" nem lesz.

Folyt köv...

anyapoc

1. A menzesz után a méhnyak könnyebben elérhető, tapintásra tömött, a méhszáj zárt, a nyakcsatornából váladék nem vagy alig préselhető ki. Ez terméketlen időszak.

2. A peteérés közeledtével a méhnyak egyre inkább felpuhul, tapintása az ajkakéra emlékeztet, a méhszáj tágabb, az ujjbegy nagyobb részét befogadhatja, a nyakcsatornából kipréselhető váladék bő, híg, nyúlós, két ujjunkkal teljesen szét tudjuk húzni anélkül, hogy elszakadna. Ez igen termékeny időszak.

3. A tüszőrepedést követően a méhnyak kissé lejjebb kerül, ismét tömöttebb, a méhszáj zárt, a váladék sűrű, tapadós. Ez terméketlen időszak.

anyapoc

Anyapoc: hat ez tenyleg tanulsagos, kivancsian varom a folytatast!!! Kép Te egy angyal vagy!!! Kép
Ezek szerint en most termekeny vagyok?! Kép De jo!!! Mehszaj fennt van, puhul es nyillik, vizes a nyalka. Kép

KépKép
KépKép
tontica

Levonva a következtetéstKép:mivel ugye a máhnyak változása nem egyik pillanatról a másikra történik,mikor elkezded érezni a felpuhulást,akkor már esély van a termékenységre.Méghozzá azért,mert ha nem is pont a PÉ napján van akció, a spermiumok elég sokáig(2-3 nap) életképesek maradnak a méhben.

Nem tudom,érthető voltam-e és tk választ kaptál-e a kérdésre Kép!

Villő:majd nem felejtem el,amikor úgy néz ki,mint egy felfújt lufi és paprikavörös KépKép!Csak jóllakott-----mondogatom magamnak KépKép!

Pöttyöknek örülök,náthának nem. KépIgaz,mi is azzal küzdünk,illetve Villő.Enm volt elég a bari,most még ez is...meg a foga ...meg különben is..szegény embert.. KépKép

anyapoc

Tontica

Hűűű,ez izgi Kép.Igen úgy néz ki,hogy termékeny periódusban vagy Kép!Jajjj,mi lesz ebből... Kép
És örülök,hogy örülsz Kép!

anyapoc

Még néhány érdekesség:

a félidő táján kis csökkenést követően pár nap alatt 37 fokra vagy efölé emelkedik a hőmérséklet és a vérzés megjövetelekor esik le. Ha így van: megtörtént a normális peteérés, ekkor csak türelem kérdése. A petesejt megtermékenyítésre alkalmas élettartama az ovuláció pillanatától számolva kb. 24 óra. Ez a hőmérséklet felszálló ágának elejére esik. A gyakorlatban a teherbe esést az ezt megelőző 12-14 és a követő 20-24 órában történő együttlétek segítik. A hímivarsejtek életciklusa ettől nagyságrendileg nagyobb és gyakorlatilag az ejakuláció idejében aktiválódnak, ezért ez nem jelent korlátozó tényezőt.

Nos,ezért nem értem én,hogy a ferty miért a legalacsonyabb hőhöz rakja a PÉ-t.Mert nem akkor van!Ezek szt azt jelöli,amikor kezdődik a termékeny időszak!(legalább is szt Kép)...

A méhnyak nyákja ovuláció előtt jelentősen megszaporodik és nyúlóssá válik. Ha hüvelyi feltárásban mondjuk egy Kerr-tű-szerű (tehát recés-menetes felszínű) eszközt a méhnyakba tolunk, a rátapadó nyák a hüvelybemenetig kihúzhatóan nyúlik. Ez a régi világban az ovuláció idejének jele volt. Maga a tényleges ovuláció ugyanakkor késhet 24-48 órát.

Tehát ezért nem lehet pontosan meghatározni a Pé-t Kép!

anyapoc

Anyapoc: koszi, eddig ugy tudtam hogy az ovulacio elott ket nappal es az ovulacio utani egy napig (vagyis 3-4 nap) termekeny az ember lanya de ezek szerint nem.
Egy honapban csak masfel nap!? Hat ez durva!!!
Ezert nem sikerul nekem soha. Kép Nagyon be kene loni a pe. napjat. Kép

Ezek szerint meg nem vagyok termekeny idoszakban majd csak leszek par nap mulva, meglatjuk mi lesz.

Nem lehet konnyu egyedul a ket kicsivel, foleg hogy betegek, nyugosek, jon a foga stb. de ezt az idoszakot tul kell elni es majd jonnek a konnyebb napok is. Kép
Tenyleg ilyen kis harcias Villo? Sokat sir?

Na megyek felkeltem a fiamat mert este nem alszik el nekem es apa nem lesz itthon (szallitjak a meheket) na meg veszhelyzetet akarok majd nezni nyugiban. Kép

KépKép
KépKép
tontica

Anyapoc!
Köszönjük a hasznos információkat.

Monyoka!
Sajnálom,tényleg nagyon jól nézett ki a görbéd.És ezek szerint,akkor neked sem jelezte előre hőesés a mensit.

Csakegysokadnick!
Köszönöm!
Ja,és a tanácsodat is.Ki kell használnom,mert mai az utolsó vip-is napom.

Egyébként a mai hőm:36.9.

Beszti!
Köszi az infót.

KépKép
takido

Tontica

Azért ennyire szörnyű a helyzet.Kép
A petesejt kb 20 órán át megtermékenyíthető. A hímivarsejtek 3 napig élteképesek,ez összesen majdnem 4 napKép.Tehát hajrá KépKép
Én csak azt írtam,hogy most ugyan már vizes kezd lenni a nyákod,az még nem jelent azonnali PÉ,amint a cikk is fejtegeti.Ezért jobb több dolgot együtt nézni,mint hő+nyálka+méhszűj állapota...Ez így megbízhatóbb,mint egy-egy tünetet figyelni.Nekem pl PÉ előtt(hő alapján) 2 nappal már van tojásfehérjémKép.

Gyerekek:hát bevallom,tényleg nem könnyű,pláne,hogy lánykám majdhogynem többemberes baba,akire egyemberként itt vagyok énKép.Szóval elég nyügös fajta,mindig többet akar,mint amit tud és ha nem megy,nagyon frusztrálja...KépHa eldönt vmit,annak úgy kell lenniKép.Szl elég nehéz egy nyugihoz szokott anyának,de próbálok lépést tartani egy-egy kiborulás után...Én azzal vigasztalom magam,tán az érettségiig vmikor megjavul KépKép!egyébként tényleg harcias,igaz oroszlán oroszlán aszcendensselKép!
Vészhelyzetnélgondolok rád,én is nézem Kép.Viasaton is...... Kép

Takido

SzívesenKép.
Hőd még mindig bíztatóKép!

anyapoc

Monyó!

Jaj de kár, pedig olyan szépen alakult. Nem baj, szépen kitapasztalod most már ezt a hőmérőzést, a kivizsgálás is megkezdődött, nem lesz itt semmi gond.
Tudom mit érzel.
j.
Vendég

Szia Mindenkinek!
Hajrá Tontica!

Itt a hőgörbém:Kép

Kép
Kép
sosi

Kép

Sziasztok!!

Szerintetek van pé-m eggyáltalán??
Vettem ovulációs tesztet de mivel a tábláza szerinti pé-m után érkezett meg, ezért csak a következő ciklusban akarom használni. Bár foggalmam sincs, hogy mikor kezdjem el ugyanis különböző hosszú a ciklusom.
Ez a tábla jó vagy nem jó?? Meső előtt hány nappal esek le a hő. Jelmagyarázato tudtok küldeni a táblázathoz, a számokat se értem, amit a görbéhez írt tegnapig.
Üdv:

Gizmixxx
gizmixxx

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?