Gabi,
peluscsere közben jutott eszedbe??
Nálunk az a helyzet, hogy jól kijönnek. Gábor nem egy ideges típus, soha nem is volt köztük vita. Nem azért mert kerülték, hanem mert egyszerűen nincs min. Anyu elégedett Gáborral, nincs oka panaszra. Sőt, talán jobban kijönnek, mint én anyámmal...
Ha én veszekedek anyuval, Gábor engem nyugtat. Nekem ad igazat, de közben nyugtat, hogy hagyjam rá, attól nem lesz jobb, hogy idegesítem magam. Persze hozzá kell tenni, hogy olyan dolgokon húzom fel magam sokszor, amin lehet, hogy más nem is...
Nagyon hamar ki lehet hozni a sodromból, türelmetlen vagyok, ideges, akaratos dög!
Gábor pont a másik oldalam.
Ezért is mondta egyszer anyu, reméli, hogy a gyerek Gáborra fog hasonlítani, mert ő normális, én meg "gaborgya" vagyok...
Ez annyit tesz nála, hogy lüke...
Az, hogy egy házban lakunk, nem zavarja, mert amúgy meg külön vagyunk. Nem kell osztozni egyik helyiségen sem, nem kerülgeti egymást az ember a WC-n
, mindenkinek megvan a saját lakása. Na jó, az udvar az egy!
De mivel ők tényleg jól megvannak, soha nem is merült fel a gondolat, hogy külön mennénk. Bennem talán előbb merülne fel...
Sőt, anyu sokszor cseszeget, hogy "régen", amikor a Gábor még nem lakott itt, hanem csak "udvarolt"
, és mondjuk edzés után, vagy délutános műszak után jött, mindig meleg vacsival vártam. Nem százfogásos kajával, de mondjuk egy friss melegszenyó vagy rántott sajt... Na és most meg az van, hogy már nem várom meleg kajával, ezért állítólag Gábor le is van fogyva!
Persze ezt röhögve közli, de közli gyakran. Viszont én azért nem várom már vacsival, mert nem AKAR enni este már semmit. Gyümit eszik vagy joghurtot vagy semmit. Hiába kérdezem, nem kell-e más, egyszerűen nem kívánja este már a meleg kaját. De anyámnak ezt magyarázhatjuk, ő eldöntötte, hogy én nem etetem rendesen a férjem!
Most éppen az a sláger, hogy Gábor meg van törve(!), fáradt a feje, ja és persze az elmaradhatatlan dolog, hogy sovány. Az nem érdekes ám, hogy 4 kg-ot hízott, á, az nem. Meggyötört és kész.
Szóval dióhéjban jól megvannak, anyu félti, óvná a széltől is...
De ezeket nem mindig neki mondja, szóval nem idegesíti vele, hanem nekem. Lehet, hogy ha neki mondaná, még egy olyan birka türelmű embert is ki tudna hozni a sodrából, mint a Gábor.