Egcsi, Humi, Minyu, Orsi, Orsoly
Nagyon köszi a tanácsokat. Amúgy annyira sajnálom, hogy nem bírja a Sinlacot, mert amúgy nagyon szereti, és mivel nem valami szuper evő, mindent megbecsülök, amit megeszik.
Megpróbálok akkor váltani, a Humana-t már más is dícsérte. Szójás tápszert is irattam fel már a dokival, csak még azért nem próbáltam ki, mert erre azt mondta a doki, hogy ált. hasonlóan szokták tolerálni, mint a sinlac-ot. Ti már próbáltátok?
Egcsi
Most úgy néz ki a dolog, hogy
reggel (6 óra körül): szopi
tízórai(fél tíz): gyümölcs
dél(12):szopi+tápi
uzsonna(fél négy körül): főzelék még hús nélkül, de ha vége ennek a tápi problémának, akkor már elkezdjük azt is
+uzsi (6-fél 7): tejpép gyümölccsel
lefekvés előtt(fél 9):szopi+tápi
Szóval ez így 3 kaja, de ritka az, amikor annyit enne főzelékből, gyümölcsből, hogy teljesen jól lakjon. Szerintem a 3 kajának már úgy lenne értelme, hogy bejön egy húsos főzelék. Érzem is rajta, hogy a vas+fehérje miatt lassan jó lenne.
Humi
Szerintem ha ő maga nem igényli, semmi baja nem lesz, csak egy fiúcskánál, akinek ált. a súlya is nagyobb, 6 hónapos kor után elég gyorsan ürül a vaskészlete. Erre azért vigyázni kellene. Mi ezt úgy oldottuk meg, hogy szombatonként kimegyünk biopiacra, ott nem kell félni a zöldségektől sem. Amúgy alma, körte, banán már van, cékla is kapható. Ezekkel a softosabakkal ha elkezded, amire bejön a többi gyümölcs, zöldség, már fel lesz készítve, nem akkor kell elkezdeni az egészet.
Minyu
A kölest mennyi ideig kell főzni?
Ági
Nagyon édi a picur
Bea