Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Satuk,
A magzatvíz elfolyásról röviden és tömören annyi hangzot el, hogyha otthon folyik el, akkor ne pánikolj nem kell azonnal a kórházba indulni, kicsit feküdj le és pihiz. Persze 1000 törölközővel. Az egyik apuka megkérdezte, hogy mennyi víz folyik el: ha a 37. vagy 38. hét környékén indul el, akkor még elég sok, de ahogy haladsz a 40. hét felé egyre kevesebb. Ha nem otthon vagy, hanem éppen vásárolsz, akkor nem volt szerencséd. De erről bővebben a holnapi előadáson lesz szó.

Nagydora,
Nem kell feliratkozni, ha jól tudom, akkor az is fél 6-kor kezdődik csak nem az 5. emeleten lesz, hanem lent az előadóba. Én is szeretnék menni, mert ez is nagyon érdekel, de tartok tőle, hogy nem jutok oda. Ha esetleg elmész, akkor számolj be róla.

Anita,
Láttam, hogy írtad hogy a Várnai Gabikánál szültél. Én is Õt választottam. Esetleg leírnád, hogy kb. mennyit adtál Neki, nem tudom hogy itt lehet-e ilyet. Persze ha nem azt is megértem.

Óra: Nekem is egyből megakadt a szemem rajta, és egyből az jutott az eszembe, hogy mennyit fogom majd nézni.

Vica

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Szia Ildikó!

Igen, azt hiszem Holdfénynek hívják azt a szobát, én ahogy írtam az utolsóban voltam -már nem tudom azt hogy hívták Kép-és tényleg jó volt, mert előtte nem mászkált senki csak tényleg azok akiket én is szívesen láttam Kép. Szerencsém volt aznap, mert én voltam az első aki "szülni" ment később jó sokan lettünk és volt akinek picit várnia kellett.
Na megpróbálom a képet feltenni Kép

Anita

Kép
szsombi

Na hahó!

A képem ami van 640x480-as és azt írja, hogy tömörítenem kell a kép méretét, ez már meghaladja képességemet úgyhogy meg várom a férjemet hátha v.mit tud kezdeni Kép

Addig is szia:
Anita

Kép
szsombi

Szia Vica10!

Jól döntöttél, hogy őt választottad, mert nagyon profin végzi a munkáját és végig nagyon kedves volt velem Kép
Nem titok mi 25000Ft-ot adtunk neki, de ha megtehettem volna akár a többszörösét is adtam volna, mert erre tényleg nem sajnáltuk a pénzt és nagyon megérdemelte.
Egyébként én akiket kérdeztem szülés után kb. ilyen összegeket mondtak, hogy ők is így adtak a szülésznőjüknek, de persze mindenkinek a pénztárcájától függ nem igaz? Kép
Aztán csak ügyesen, de majd a Gabika úgyis irányít Kép
Ja, és ha tudod beszéld meg vele + a dokiddal hogy CTG-nél ő legyen benn és akkor legalább ismerkedtek meg már akkor sokat fog mesélni, hogy mit hogyan kell Kép
Egyébként az orvosod ki?
Szia:
Anita

Kép
szsombi

Sziasztok!

Eszti!

Nekünk nagy mázlink van! Majdnem mindent kaptunk. Babakocsit is. Csak kádat, cumisüveget, textil pelenkát, ilyesmit kell vennünk!
Egyébként szerencsére velünk is minden rendben van! Készülünkk az építkezzésre!!! Kicsit ideges vagyok miatta! De legalább saját kis fészkünk lesz! :-)

Vica!

Mi sem megyünk holnap az előadásra, az én Drágám nagyon sokáig dolgozik! Szóval mi is a májusi szülőszobalátogatásra, és előadásra megyünk!

Üdv: Dóri

Kép
nagydora

Sziasztok!

Köszönjük a dicséreteket!

Andry! Adriék jól vannak, csak mostanában nem nagyon van ideje jönni.Kép

Anita! Ha a férjed is Csaba, mint az enyém aki még Szalai is, akkor elég nagy a valószínűsége hogy oszt. társak voltak középiskolában. Egyébként össze is futottunk közvetlen Bence születése előtti este amikor Ti szülőszobalátogatáson voltatok! Kép Kicsi a világ! Nem olyan régen kértük el a Sz. Dávidtól a telefonszámotokat, csak Bence és a munka...

Bence vasárnap lesz 5 hónapos( pedig tegnap születettKép )! Az óra kisérteties! Én is azt bámultam állandóan! Azt mondta Mészi, hogy 2-re Bence lesz! Csak 35 percet tévedett! Kép

Tényleg jó lenne vmikor összefutni! Kép

Megyek is mert lassan fürcsi!

SZép estét mindenkinek

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

Szép jó reggelt mindenkinek!

Dóri!
Mikor és hol kezditek az építkezést? Nem csodálom,hogy tartasz tőle,hiszen így pocakosan,majd pici babával nem lesz egyszerű dolog. Sok sikert hozzá!
A bababútort mi is kapjuk anyósoméktól,de a többit nekünk kell megvenni.Hát,nem lesz olcsó mulatság,már látom előre.Hiába hogy a harmadik baba,mi is nulláról indulunk.De olyan jó babaholmik között barangolni és keresgélni!
Üdv:Eszti(28+6)

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Manó! Nem olyan régen kaptam Brendonos levelet. és a most nyíló új üzlet miatt, a többi Brendonban is akciók lesznek. 04.08 tól. Átküldöm mailben.

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

nincs a profilodban mail Kép

ABC Design Travel Sport Travel System babakocsi
(vegyes színekben)
49 990 Ft helyett:
34 990 Ft

Graco Rally Sport biztonsági gyermekülés 15-36kg
(vegyes színekben)
29 990 Ft helyett:
18 990 Ft

Brevi Royal járóka
(vegyes színekben)
14 990 Ft helyett:
8 990 Ft

Little Tikes 5 az 1-ben bébitornázó

17 990 Ft helyett:
10 990 Ft

Berchet Baby Pop tricikli
(kétféle szín, kód: 444300, 44431)
15 990 Ft helyett:
9 990 Ft

OK Baby Onda kád
(vegyes szín, kód: 790.84, 790.67, 790.68)
4 990 Ft helyett:
2 990 Ft

Brendon Collodi négyrészes ágynemű-garnitúra
(90x130)
19 990 Ft helyett:
11 990 Ft

Ellepi plüss rugdalózó
(kód: BQ1310 56-74)
2 990 Ft helyett:
1 690 Ft

Fehn tutyi
(3-féle színben és méretben)
2 990 Ft helyett:
990 Ft

Graco Mosaic sport babakocsi
(vegyes színekben)
39 990 Ft helyett:
24 990 Ft

Peg Perego Excavator pedálos traktor
(vegyes színekben)
34 990 Ft helyett:
24 990 Ft

Angelcare bébiőrzős légzésfigyelő
(kód: AC301R)
34 990 Ft helyett:
29 990 Ft

ABC Design Walker Airport bébikomp

15 990 Ft helyett:
9 990 Ft

Brendon Bedford natúr kiságy
(120x60 cm)
9 990 Ft helyett:
6 990 Ft

Bébé Confort homloklázmérő

12 990 Ft helyett:
7 990 Ft

ABC Design Twister hinta
(vegyes színekben)
13 990 Ft helyett:
7 990 Ft

Fehn zenélő körforgók
(kód: 178814,166828,167702,166811,170757,165548)
7 990 Ft helyett:
4 990 Ft

Piel pléd 80x110
(kód: 6040/4)
6 490 Ft helyett:
3 990 Ft

Hátha mást is érdekel

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

Anide!
Köszi az infót,este ugyis megyünk a Brendonba,majd szétnézek.
Elég sok akció van már most is,érdemes elmenni.
Hol nyílik új üzletük? Nem is hallottam róla.
A mail címem: mano4@citromail.hu,ha esetleg szükséged lenne rá.
Üdv:Eszti

Kép
Kép
mano4

Szia Anide!

Hát tényleg kicsi a világ Kép, még tisztán emlékszem amikor összefutottunk a pároddal a folyosón és mondta, hogy éppen "szültök" és hogy nem tudtuk megnézni a szobát, mert mondta a szülésznő, hogy éppen szülés van és még az a pláne, hogy én is ott szültem a Mészáros doktor úrnál és a Gabikánál ahogyan Te is hát ez aztán az egybeesés Kép
Csabinak újságoltam hogy összeakadtunk, mondta hogy "csípte" annak idején a párodat és hogy majd akkor összehozunk v.mikor egy találkozót, csak hát nekünk is az építkezés + a picurka az biztos hogy nem egyszerű.
Ja, mit szólsz Dávid "tévés" szerepléséhez Kép?
Na megyek, majd még írok
Sziasztok:
Anita (Zsombi 2,5hónapos )

Kép
szsombi

Sziasztok

Anita,

Én is örülök, hogy Várnai Gabikát választottam. Igaz még annyira nem ismerem, de eddig mindenki csak dicsérte. Azért is örülök annyira, mert mindenki azt mondta, hogy nagyon be van táblázva, így lehet, hogy már nem tud elvállalni. De pont az utolsó pillanatban szóltam neki. Az orvosom a Hegedűs doktor úr, állítólag Õ is szeret vele együtt dolgozni. Jövő héten megyek először Ctg-re (35. hét), sajnos pont szabadságon lesz, de megbeszéltük, hogy mivel elvileg csak a 36. héten kellene elkezdeni, ezért akkor már Õ csinálja.

Nagydora,
Iskola, építkezés??? Hogy bírod? Nekem a fősulin az utolsó félévem van, de már most teljesen ki vagyok. Mi tavaly nyáron építkeztünk, dec. 23-án költöztünk. 4 hónapos terhes voltam, de azt mondtam, hogy soha többet ilyet. Mire beköltöztünk hulla voltam teljesen.

Eszti,
Ti milyen babakocsit kerestek? Még mi sem vettük meg, és egyelőre nem is tudom, hogy melyik lenne a praktikus. Valaki tudna ebben segíteni?

Üdv: Vica (34+1)

vica10

Szia Vica!

Mikorra vagy akkor kiírva, mert majd szorítok Kép
Az fontos, hogy jól összetudjanak dolg. az orvos és a szülésznő, nálunk a doktor úr "rábízta" Gabikára az "irányítást", persze ő is sokat segített Kép

Anide!

Visszaolvastam egy-két régi írásodat amikor szültél meg mikor Bence kb. annyi idős volt mint most Zsombi, jókat kuncogok magamban, mert nálunk is hasonló "gondok" voltak, vannak és olyan mintha magamról olvasnék.
Kinőtte már a hasfájós időszakát, mi még sajna nem Infacolt adunk neki de hát nem tudom....
Ja, és ahogyan írtad Bencével kapcsolatban Zsombi is szereti a cumit attól ha nagyon nyügi megnyugszik Kép
Te még tudsz szoptatni, én már sajnos nem úgyhogy tápszerezünk ? Ha esetleg "tápoztok" melyik fajtát adod neki?
Na nem zargatlak a sok kérdésemmel, de olyan jó, hogy valahol "ismerősök" lettünk Kép

Szia:
Anita

Kép
szsombi

Sziasztok, arról van szó, hogy szülés közben néztétek az órát, jól értem? Ha igen, én is folyton azt bámultam, iszonyú volt, nem ment az idő. Minek mondják, hogy mikor lesz meg kb. a baba, akkor tuti nem néznénk. Ha nem erről volt szó, bocsi. Csak ide-oda tudok beleolvasni, mert állandó bömbi van mostanában.

Anide, köszi a választ, örülök, hogy Adriék jól vannak. Majd írok neki mailt, megpróbálom mégegyszer.

Kiscsillag, ne búsulj. Tényleg, az hogy lehet, hogy két pozitiv teszt után még sem vagy terhes? Állítólag, ha megfogan és elhal a terhesség, még pozitivak a tesztek hetekig is akár, mert a hormonszint ugyan esik, de a teszt érzékeny. Az is igaz ugyan, hogy a csíkok egyre sötétednek egy darabig, ahogy duplázódik napról-napra a HCG, mindaddig, míg csökken később.Mennyire biztos a negatív diagnózis? Én 4 hetes terhes voltam, amikor közölte a doki, hogy elhalt a magzat és kb.6 hét is lehet, amíg elmegy magától,addig várjak. Aztán egyre rosszabbul lettem, majd elmentem a dokihoz 3 hét után, mert éreztem, hogy él a baba és valóban, volt szívverése.Csodálatos érzés volt, boldogabb voltam, mint valaha. Azt visszakapni, amit egyszer elveszettnek hittél, fantasztikus. Föl a fejjel, lesz babád, ez biztos. Csak épp a jelen rossz, de gondolj a jövőre. Én is ebben a cipőben jártam és már a másodiknál tartok. Higgy magadban.
Puszi mindenkinek:Andi
andry

Vica10!
Igazából fogalmam sincs,hogy melyik az ideális babakocsi.Olyan talán nincs is!
Át kell gondolni,hogy milyen "terepen" Fogod használni.( a kerék kiválasztása miatt)
Kell cipelned esetleg lépcsőn,mert akkor a súllya is nagyon fontos.
Tömegközlekedsz vele vagy sem.Elfér az autóban vagy sem.....
Szóval rengeteg dologra oda kell figyelni.
Mi most a graco babakocsit nézegetjük.Elvileg mára igérték hogy jön,de még nem bizti,hogy meg is vesszük.
Még elég bizonytalan vagyok ezen a téren,hiába van már tapasztalatom.Minden kocsinak megvan az eőnye,de a hátránya is. Hát ennyi!
Gondolom nem sokat segítettem.
Most "rohanok" a gyerekekért.
Üdv mindenkinek!
Eszti(28+6)

Kép
Kép
mano4

Sziasztok!

Eszti!
Egy hónap múlva kzdünk építkezni. A tetőteret építjük be az anyósomék házában. De teljes tető lebontás lesz!
Igazából csak szért izgulok, hogy ne legyen nagy zaj a kicsi miatt. Szerencsére van, aki segítsen, így én kimaradhatok!
Meg az aggaszt, hogy tudok e majd megfelelő támasza lenni a páromnak, ha arra van szüksége! De remélem, igen!

Vica!

Az a helyzet, hogy a suliba elég ritkán megyek be. Csak a vizsgák lesznek necceesek! Szerencsére elég elnézőek a tanárok! Remélem, nem lesz gond! Azonkívül nagyon támogat a családom! Így könnyebb!

Szerencsés vagyok!

Veletek rendben vaan minden??

Kép
nagydora

Szép reggelt mindenkinek!
Dóri!
Hát,sok energiát Nektek az építkezéshez! Jó nagy meló lesz.DE kitartás,remélhetőleg hamar túl lesztek rajta.
A suli: Én is vizsgáztam nagy pocakkal anno,és nagyon megértőek voltak a tanárok.Na ez ne úgy értsd,hogy nem kellett tudnom mindent,de nem nyaggattak.Úgyhogy nyugi,rendben lesz minden!

Ma megyünk a bababútorért,tegnap pedig megvettük a babakocsit,így már csak az "apróságok" vannak hátra.Úgy örülök neki!
Üdv: Eszti(29)

Kép
Kép
mano4

Sziasztok!

Elnézést a betolakodásért. Segítségeteket kérném. Egy külföldi barátnőm nemrég tudta meg, hogy babát vár, és megkért, segítsek neki angolul beszélő szülész-nőgyógyászt keresni Budapesten! Se ő, se a férje nem beszél annyira magyarul, hogy elboldoguljanak, tehát fontos lenne, hogy angolul igen jól tudjon az orvos. Ha tud valaki ajánlani, megköszönném! A rokica kukac yahoo pont com címre küldjétek el légyszi az orvos nevét, elérhetőségét, hogy melyik kórházban dolgozik, és bármi más infót, amit fontosnak tartotok róla!

Előre is köszönöm!!!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szia Dóri!
Jó volt olvasni róla, hogy van még valaki, aki hasonló cipőben jár, mint én - csak belétek több bátorság szorult az építkezést illetően Kép Mi is dilemmázunk már vagy egy hónapja, hogy nekikezdjünk-e vagy sem a tetőfelújításnak, hőszigeteléscserének, s eddig minden ellene szólt Kép De most kicsit felbátorodtam, hogy olvastam a soraidat Kép Végülis a babának remek lenne a frissen kialakított tetőtér Kép
Tudom, hogy személy szerint nem nekem szólt az üzeneted, de köszi, hogy ilyen bátorító vagy Kép
Éljen az építkezés! :D

Lányok! Nem ismeritek véletlenül Rákóczi Ági szülésznőt? Õt ajánlotta a dokim, de kicsit rizikósnak érzem látatlanban keresni azt az embert, aki végigkíséri majd a babánk születését. Ha tudtok, légyszi segítsetek! Köszi Kép

Nyuszóka (32+2)
nyuszoka

Még egy kis szülésznő-téma - bocsánat, ez még eszembe jutott Kép
Ha esetleg nem tudtok semmit Rákóczi Ágiról, tudnátok nekem ajánlani valakit, akivel meg voltatok elégedve? (Várnai Gabiról már sok jót olvastam, de lehet, hogy hozzá már csak késve tudnék jelentkezni - pláne, hogy jövő héten nem lesz elérhető bent(ha jól emlékszem). (A dokim Hegedűs)

Köszi
Nyuszóka
nyuszoka

Szia Nyuszóka!

Örülök, hogy felbátorodtál! Engem is az éltet, hogy meglesz a saját kis szerelmi fészkünk!! A babával!

Rákóczi Ágiról úgy hallottam, hogy nagyon jó!
Az egyik Kismama magazinban is írtak róla, ha jól emlékszem!
De ahogy ott elnézegettem, mikor vártam, nagyon türelmes, nyugodt, aranyos!

Én Ferenczi Erzsikét fogom választani... Õ róla is sok jót olvastamm itt a fórumon!

Használjátok ki ezt a zsép időt!!
Mi is megyünk holnap valamerre kirándulni! Biztos élvezni fogja a pocaklakó is!!

Szép hétvégét!!
Dóri

Kép
nagydora

Szép jó reggelt!

Anita,
Május 17-re vagyok kiírva. Tegnap belegondoltam, hogy nem egész 6 hét van hátra. Jajjjj....

Nyuszóka!

Rákóczi Ágival egyszer találkoztam a kórházban és nagyon kedves, szimpatikus volt. De Ferenczi Erzsikéről, Várnai Gabikáról, Keszegi Éváról is eddig csak jót olvastam és hallottam.
Én is a Hegedűs dokihoz járok, a szülésznőm pedig Várnai Gabika. A Hegedűs is Õt ajánlotta, állítólag nagyon jól tudnak együtt dolgozni. A héten voltunk a férjemmel szülőszoba látogatáson és ott találkoztunk Gabikával, számomra nagyon jó benyomást keltet és azonnal fel is kértük.

Satuk,
Merre jársz? csak nincs valami baj?

Vica
(34+3)

vica10

Sziasztok!

Köszi a hasznos infókat Rákóczi Ágiról - most már több bátorságom van felkeresni Kép

Remélem, mindannyian ki tudjátok majd használni ezt a napocskás, szép időt Kép Csodajó hétvégét! És még egyszer köszi a segítséget!

Nyuszóka (32+3)
nyuszoka

Sziasztok!

Vica, ne aggódj, Satuk jól van csak hazautaztak a hétvégéreKép
Múlt héten voltam nála pocaknézőbenKép

zsu 24+1

Kép
zsu11

Rokica!

Mészáros Gábor doktor úr kitűnően beszél angolul!

Ha írsz egy e-mailt, megadom az elérhetőségét.
címem: zsuzsanna.bekker@t-online.hu.

üdv.
Zsu
tothzsuzsi

Sziasztok!

Vica,
ezen a héten van szabadságon Várnai Gabika? Mikor lehet őt a kórházban megtalálni?

köszi,
Jube 29+2

Kép

Kép
jube

Jube,

Igen, ezen a héten szabadságon van. Jövő héten kedden és csütörtökön lesz egész nap a kórházban.

Vica(34+5)

vica10

Köszi Vica! Kép

Kép

Kép
jube

Sziasztok!

Ma voltam a kórházban, és már az új UH géppel nézték a babót. Kép

Videóra fel is tudják venni a vizsgálatot, azt hiszem.

szép napot,
Jube 29+2

Kép

Kép
jube

Sziasztok! Csak bekukk megint! Kép

Legújabb! Kép Kép

Anita! Sorry, hogy csak most válaszolok!
Bence szerencsére még szopizik, remélem így is marad még egy jó darabig. Ma volt itt a védőnő, mondta hogy kb 1 hónap múlva kezdhetjük a hozzátápit almával stb. Kicsit félek a dologtól, mert Bence "kicsit" cicifüggő Kép, de várom is, biztos édi lesz ahogy rámköpi a spenótot! Kép

Hasfájás már nincs, de azért volt 1-2 kemény éjszakánk! Kép Ha volt, az is ált. attól amit én megettem...
Ma már ott tartunk hogy fél 10-től reggel 6-7 ig alszik, napközben 1-2 óra séta, 2-3 óra járóka. Este fürcsi előtt van egy kis nyügi, de azt hiszem ez megbocsájtható! Kép ( Húúú, ezek után nem panaszkodhatok majd! ) kopp-kopp-kopp

pocakfájára a gripe water-t nem próbáltátok?

Mennem is kell, de ha gondolod privi: ehencz@freemail.hu vagy msn: e_hencz@hotmail.com

Szép napot mindenkinek

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

Sziasztok!
Bocs, hogy nem búcsúztam el tőletek, mikor mentünk Balatonra, de legalább van annyi mentségem, hogy megpróbáltam, csak nem volt jó a b.net.. Egyébként tök jó volt, voltunk usziban, nagyon élveztem.. meg egy gyönyörű kis 3 hónapos babát is dögönyözhettem, tehát jó volt..Kép
Tényleg már Brendon üzletbe is vannak ezek az akciók?? Mert Soroksárra nem nagyon mennék kiKép
Majd még jövök, csak ki kéne pakolnom..
Puszi nektek!
Satuk 34pontosanKép

satuk

Sziasztok!

örömmel látom, hogy indenki jól van, és türelmetlenül vár! :-)

Mi is jól vagyunk. Bár egy kicsit tombolnak bennem a hormonok, úgyhogy kissé hisztis vagyok mostanában. Szegény férjem! :-(
Nem tudom, ti hogy vagytok ezzel, de én nagyon nehezen viselem ezt a túl érzékenységet, meg hogy mindenen elsírom magam! És erre mégg csak rátesz, hogy folyton a súlyom miatt cse**egetnek az orvos, meg a védőnő! Mindegy, majd csak ez is elmúlik!

Ne haragudjatok, hogy nektek panaszkodom, de ti gondolom jobban megértitek, mint egy pasi! :-)

Ja, és ha tudtok valami jó ki ellenszert...!!

Kép
nagydora

Szia Dóri!

Ne foglalkozz a súlyoddal! Én is folyamatosan ezt hallgattam, sőt hogy mekkora a hasam. Mivel nem látszik a + 15 kiló ezért már nem érdekel. A legújabb, amitől falra mászom: a 3D-s UH-on (25. hét), + a kórházi UH-on (30. hét) is azt mondták, egyértelműen, hogy kislány a pocaklakó. Erre kb. 1,5 hónapja azt hallgattom az ismerősöktől, hogy tuti kisfiú, mert olyan a hasam formája. Nálunk most ez a sláger. Egy idő után ebből is elege lesz az embernek. Kitartás!!

Fel a fejjel!!!

Vica

vica10

Dóri!

Hát a hormonválltozás okozta sírós időszak ellen nem nagyon lehet mit tenni.
A súlly miatti cseszegetéssel pedig ne foglalakozz! Én anno a fiammal 25,a lányommal 28kg-ot híztam.Simán és gyorsan szültem,semmi gond nem volt.Rajtam sem látszott meg a sok plussz,és hamar le is adtam a fölösleget.Úgy hogy szerintem nem izgasd magad.
Remélem azért a férjed jól viseli,és megérti hogy miért vagy kicsit nyűgösebb.

A tegnapi és a mai napom nekem sem volt túl jó,én is eléggé nyűgös voltam.Gondolom az időváltzás miatt.
Túl leszel ezen az időszakon is,fel a fejjel!

Edina!
Nagyon helyes kis pasitok van!
És tényleg úgy tűnik,nincs okod panaszra,szerencsére.

Szép estét mindenkinek!
Eszti(29+3)

Kép
Kép
mano4

Vica!

Nekem is kétszár lányt mondtak már, de a hasam alakja fiús! Szerintem a Te alkatodtól függ a pocak alakja!

Eszti!
Szegény férjem jól viseli!

Képzeljétek, az első harmadban iszonyatosan hisztis és nyűgös volatm. Volt, hogy eltoltam magamtól, ő meg csak nevetett egyett, és megsímogatott. Õ egy iigazi ARANYEMBER!!!

Köszi a vígsztalást! Jó tudni, hogy nektek lehet panaszkodni!

Szép estét!

Dóri

Kép
nagydora

Sziasztok!

Rég írtam, mostanában nem nagyon volt időm a géphez ülni!

Dóri! Szerintem se foglalkozz a súlyoddal, ha jól érzed magad, akkor nincs gond. Én kb. 12 kg-ot híztam a végére. Amikor hazajöttünk a kórházból kb. 2 kg plusz volt rajtam, amit le is adtam az első időszak éjszakázásai alatt. Na akkor is tudnak pogózni a hormonok ... Kép
Szerencsére az én férjem is maximálisan mellettem állt / áll, amire szükség is volt! Én egyébként nem vagyok depressziós típus, de maximalista és tisztaságmániás, és nagyon idegesített, hogy az első hetekben semmire nem volt időm, gyakran du. 4 körül ebédeltem ... Kép
A lényeg, hogy próbáld meg humorral felfogni a dolgokat, az sokat segíthet! Engem a férjem nagyon meg tud nevettetni, ez az egyik, amit nagyon szeretek benne! Nálam ez a legsötétebb hangulatot is elűzi!

A pocak formájából nem lehet megmondani, hogy fiú vagy lány lesz, ez közkeletű tévedés. Nekem még azt is mondták, hogy ha jól van a mama, akkor fiú lesz, ha rosszul viseli a terhességet, akkor lány. Baromság! Anyukám két lányt szült, a nővéremmel pokolian érezte magát, velem meg álom volt a terhessége! Na erről ennyit! Én azt mondom, annak higgyetek, amit az orvosotok az UH-on lát, az áll legközelebb az igazsághoz!

Tudjátok, hogy mivel tud többet az új UH?

Mindenkinek mosolygós, szép napot, az eső ellenére is!

Ildikó (Márton 5 hónap)

P. s. Edina! Édes a babátok, látszik, hogy nagyon kiegyensúlyozott!
Vendég

Szia Ildi!

Biztosan sokkal többet tud, a régi azt hiszem 18 éves volt már. De tegnap még nem volt beállítva jól, vagy nem voltak még hozzászokva a dokik, mert pl. a baba súlyát nem tudták vele megbecsülni. Biztosan ki kell még tanulmányozniuk.

A pocakkeményedések miatt voltam tegnap CTGn is, de szerencsére nem mutatott semmit, még van is odabent letöltendő ideje a manónak.

Az én pocakom is hegyes-féle, és kislány lakik benne....

Jube 29+3

Kép

Kép
jube

Sziasztok, jó reggelt!
Kíváncsi vagyk én is az új gépre, de csak jövő pénteken megyek a kórházba.. remélem megnézzükKép
Tegnap annyira nyügi voltam, hgoy nem is írtam Nektek, szerintem pont elég voltam magamnak, és a páromnak.. Mondtam is neki, hogy ha nem veszi át kicsit a pocómból Olivért, akkor legalább ezt kell tűrnie..Kép Hát tűrtKép
Egyébként hogy vagytok? Utolsó pillanatosak már bizti babáznak, majd remélem küldenek képeket.. Jó lehet nekik..
Ja, a Vidával azt beszéltük, hogy lehet, hogy nem szülhetek természetes úton a szemem miatt.. Császárosok.. milyen tanácsok vannak?? Akkor gondolom nem lehet rögtön lelépni (vidékre akartunk menni, ahogy csak lehet nyárra), ill. a kórházra vannak tapasztalatok? Gázosabbnak ítélitek meg, mint a természetes úton szülést?
Előre is köszi az infókat!
Puszi mindnekinek!
Kép 34+3

satuk

Sziasztok!

Satuk! A "lehet", az mennyire biztos? Meg sem próbálhatod a természetes szülést?
A jó tanácsom az, hogy NE FÉLJ a császármetszéstől! Én nagyon tartottam tőleKép , és minden lehetséges módon megpróbáltam elkerülni, de utólag belegondolva teljesen felesleges volt félni!
Ami a lábadozást illeti, hosszabb ideig tarthat, mint a sima szülés után, persze ez sem törvényszerű, hiszen egy sima szülés is lehet húzós! Nehéz eldönteni melyik a gázosabb, egy gátvédelmes szüléshez képest biztos, hogy rosszabb a császármetszés, de egy nehéz szüléssel összehasonlítva kb. ugyanaz szerintem. Persze itt most a szülés utáni napokról beszélek, nem magáról a szülésről! A kétféle szülésélmény nagyon különböző! Az almát nem lehet a körtéhez hasonlítani, mert amellett, hogy mindkettő gyümölcs, semmi más közös nincs bennük!

Szerintem nyugodtan elmehettek akár rögtön a kórházból való távozás után vidékre, csak azzal számolj, hogy 6 hetes kontrollra kell menni!
Konkrét kérdéseid vannak? Úgy könnyebb lenne tanácsot adni azt hiszem! El van zsibbadva az agyam, nem jut eszembe most semmi, de majd tréningezek és ha megvilágosodom, akkor írok!

Kép

Ildikó (Márton 5 hónap)
Vendég

Hello!
Ildi, Te vagy nekem a partónusom, most már biztiKép
Jó volt az alma és körte hasonlat..
Hogy milyen konkrét kérdéseim vannak? Reméltem, hogy nem kell feltenni, mert nem tomKép Pl. a kórházi csomag összetéteét nem kell változtatni? Milyen bugyi kell inkább? Hülye kérdés, de milyen betétet tegyek.. van ilyenkor is folyás? vagy vérzés? Vagy .. nem tom ámKép ténylegKép
Köszike
Kép 34+3

satuk

Sziasztok! Tudtok segíteni?
A kádak nézegetése közben táltam egy hálós megoldást, ezt konkréten:

Kép

Mivel sokat fogunk utazni, nem akarok mindenhova formatervezett kiskádat venni.. Szerintetek milyen lehet? És az ehez vásárolt sima kiskáddal még jól elvagyok, ugye..
Kíváncsi vagyok a véleményetekre, köszi!

satuk

Szia Satuk!

Hogy én lennék a patrónusod?! Kép
Vagy csak hülye tanácsokat osztogatok!!! Kép

Én sima szülésre készültem, úgy állítottam össze a kórházi táskámat és a császármetszés ellenére sem hiányzott belőle semmi, ergo nem kell másra készülni.
Természetesen ilyenkor is van vérzés, így szükséges betét és bugyi sem árt Kép
Azt hiszem itt már ajánlották a Tena betétet+hálós bugyit, ezek tényleg jók! A gyógyszertárban lehet kapni recept nélkül különböző méretben. Emellett vannak ún. eldobható bugyik, szerintem az is jól jöhet. Egyik sem túl szexi, de itt most nem is ez a lényeg. Én kb. 2-3 napig használtam ezeket, a 4. naptól kezdve már normál bugyiban+nagy nedvszívó betétben voltam.

Korábban talán írtam, hogy az első napokban kórházi hálóingben voltam, mivel elég rendesen bekenik az embert jóddal a műtét miatt és ez fokozatosan kopik le, befogja a hálóinget, törülközőt, bugyit, mindent. Ráadásul nem is nagyon jön ki a ruhából. Ettől függetlenül vigyél magaddal saját háló ruhát is, de az első napokban kíméld meg a jódtól!

Mit pakoltál eddig össze? Van listád?
Mikor dől el, hogy császár lesz-e, vagy ez már tuti? Megbeszélt időpontban kiveszik a babát (azt hiszem ez a programozott császármetszés), vagy megvárjátok, amíg magától megindul a szülés?
Vendég

Szia Satuk!

Hogy én lennék a patrónusod?!
Vagy csak hülye tanácsokat osztogatok!!! Kép
Én sima szülésre készültem, úgy állítottam össze a kórházi táskámat és a császármetszés ellenére sem hiányzott belőle semmi, ergo nem kell másra készülni.
Természetesen ilyenkor is van vérzés, így szükséges betét és bugyi sem árt :-))))
Azt hiszem itt már ajánlották a Tena betétet+hálós bugyit, ezek tényleg jók! A gyógyszertárban lehet kapni recept nélkül különböző méretben. Emellett vannak ún. eldobható bugyik, szerintem az is jól jöhet. Egyik sem túl szexi, de itt most nem is ez a lényeg. Én kb. 2-3 napig használtam ezeket, a 4. naptól kezdve már normál bugyiban+nagy nedvszívó betétben voltam.

Korábban talán írtam, hogy az első napokban kórházi hálóingben voltam, mivel elég rendesen bekenik az embert jóddal a műtét miatt és ez fokozatosan kopik le, befogja a hálóinget, törülközőt, bugyit, mindent. Ráadásul nem is nagyon jön ki a ruhából. Ettől függetlenül vigyél magaddal saját háló ruhát is, de az első napokban kíméld meg a jódtól!

Mit pakoltál eddig össze? Van listád?
Mikor dől el, hogy császár lesz-e, vagy ez már tuti? Megbeszélt időpontban kiveszik a babát (azt hiszem ez a programozott császármetszés), vagy megvárjátok, amíg magától megindul a szülés?
Vendég

Nem értem, miért küldte el kétszer?????

Kép

Kád ügyben nem tudok segíteni, nekünk itt is és Miskolcon (a szüleimnél) is szimpla kád van! Még a színe is egyforma :-)))
Vendég

Szia Ildi!
Már egy csomó dolgot bepakoltamKépKépKépKép
Papír wc ülőkét, és fogkrémet tartalmaz..Kép egyelőre nagyon nagy a tatyóm.. meg a szám isKép
Listám nincs, tenna betétre gondoltam, de melyik kell belőle? Naggyon felkészült vagyok.Kép
Most gondolkodtam azon, hogy Olivérnek van már ruhája, stb., de milyen ruciban viszem haza?! Body van, meg póló, meg kisgatyó..pelus még nincs.. Asszem szétesett vagyok. nem hiában van 9hónapom, lehet, hogy nekem kevés lesz?Kép Addig fel sem növők, pedig hivatalosan már a 3.X-en is túl vagyokKép
Sok voltam? BOCSI!!

satuk

A fogkrém, meg a WC ülőke FONTOS! Ez eddig dicséretes! :-)))

Tena betét vagy a Mini Plusz, vagy az Extra Plusz. Mindkettő óriási, elefántoknak való :-) Hálós bugyiból nekem M-es kellett, de ez alkat függő.

Júniusban fogsz szülni? Akkor már biztos szép, meleg idő lesz. Szerintem vigyél Olivérnek egy bodyt, meg egy rugdalozót (vagy vékony kis nacit pólóval) és estleg egy vékonyabb plédet.
Pelenka a kórházba nem kell, de otthonra vegyél egy csomaggal. Én Liberot használok, mellesleg a kórházban is azt adnak!

Egyébként nagyon emlékeztetsz a nővéremre, akit imádok, és általában ugyanilyen szétesett, mint Te. Neki még nincs gyereke, most lesz szeptemberben az esküvőjük és utána rögtön szeretne babát. Mi lesz, ha terhes lesz!? Mellesleg Londonban él, de gyakran hazautazik. Egyszer eljött hozzánk úgy, hogy egyetlen egy bugyit sem hozott :-)))) Azóta mindig figyelmeztetem! Õ már 3 évvel van túl a 3. X-en! Szóval ne aggódj, nem vagy egyedül :-)
Vendég

Sziasztok Lányok!
Visszatértem!!!! Átköltöztünk. Nagyon nomádok vagyunk: nincs konyha, és nem is lesz még 6 hétig. A kádban mosogatok, mikróban melegítek kaját, ha van, és hoz valkai, ha nincs, marad a kínai. Egyedül Bene szobája áll rendesen, az első estére megvolt. Jó azért az új lakás, és mindnekit csak támogatok, hogy vágjon bele, építkezés, vásárlás, mindegy, de megéri. Persze, fáradtságos, de a miénk! És ez most fontos.
Kiscsillag, olvastam mi történt. De ez hogyan lehet?
Satuk: ne aggódj, ha valami kimarad, majd utánad viszik.
Császár: Én programozott császárral szültem, és nekem csak az első nap volt rossz, mikor fel kellett kelni, a többiek a gátsebükkel szenvedtek, én a vágássál, de kb hasonlóan fájt. Utána vizont napról napra jobb volt, mire hazamentünk, mindent tudtam csinálni.

Mindenkinek minden jót, az újaknak üdv.
Tünde (Bene, 7 hó)

mtunde

Tünde, gratula a költözéshez..Kép
Ildi London?? Az az a szerelmem város.. ha nem szerettem volna babát, már rég ott lennékKép
Tennát és bugyit a gyógyszertárban találok? bár tennát a DMben is láttamKép Mert azért nézelődök.. úgy szeretném, ha már lenne összekészített tatyóm, de mi legyen benne??
Tünde.. ha arra várok, hogy utánam kell hozni, akkor kórházi hálóingben kell hazahussannomKép A párom is vagányKép
Hmm hálóinget is kell vennem.. olyanom sincsKép.. hálós bugyi.. jól fog kinézniKép
most mennem kell, 16.30ig tanítokKép

satuk

Szia Tünde!

Gondolom, jó túl lenni a költözésen! Bárcsak már mi is ott tartanánk! Egyenlőre még most nézem, melyik banknál kellene eladósodni kb. 20 évre!

Satuk! Majd állítok össze Neked egy listát :-)
Most megyek, mert felébredt a manóm! Sziasztok!
Vendég

Sziasztok Lányok!

Tud valaki valamit Bdináról? Múlt hét kedden kellett befeküdnie, mert túlhordta Lucát. Remélem minden rendben van velük!

Mindenkinek a legjobbakat!

Veronika (Kata 16,5 hónapos, Szofi 2 hetes)

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?