Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok
Saha
nálunk is van hangya a fürdöszobába hol egy hol meg tömegével jönek csak azt nem tudom honét ? pedig nem kertes házba lakok . Kép.

Kirakos
nálunk is nyerö a micimackos bár mostani favorit egy világtérképes 42db 10-15 perc allat kirakja .De van neki kutyás, cicás is Kép és mind nagyon hamar kirakja Kép.

Ilke
igen szombaton is nyitva van aszem 9-13ig van nyitva vasárnap zárva van .

Pusz csics
csics

Sziasztok

Alex tovabra is lazas estenkent,ugyhogy a doki neni szerint torokgyulladas...Egesz jol van este is csak a homero mutatja hogy beteg, de a kup ellen hosiesen tiltakozik.Ma anyukam jott fel es vigyaz ra,setalni is vitte egy picit, mert enyem gyerek nem birja ugye a bezartsagot...
Remelem hetfore meggyogyul ,mert renduletlenul varja az ovitKép

Parazita
Remelem a ket fiu azota jobban vanKép

Sasha
Gabin nem szaporodtak a pottyek?

Magdi
Gratula a horgasz utanpotlashozKép

Ilke
Na akkor ti is hasonlo okbol nem jottetek szombaton,jobbulast neketek isKép

Panda
En nem lepodtem meg Noemin,hiszen mar olyan nagy lanyKép
Alex is fujja ki kicsoda a politikaban, de O duplan ferotozott apa meg papa revenKép

Nyuszi
Bar mar nem olvasod,de remelem jol utaztatokKép Anyukadnak jobbualstKép

Judy
En is megyek szavazni,ez nem kerdes Kép
Imadom a marhaporit bogracsbanKép

Pusza
Kata

Kép
Kép
kataa

Hali

Bocs, hogy eltűntem, csak átvettem az elődömtől mindennemű melót, időm még kevesebb lett, mint volt. egy rakás meeting van, csak a tényleges melóra alig jut idő, grrr... ma is végig csak prezentáltam, most végeztem.

a hétvégi visegrádi wellness szuper volt, csak rövid Kép de szinte mindent kipróbáltam, illatoskamra, aromakamra, gőzfürdő, szauna, infraszauna, élményfürdő, konditerem (ott néztük a híradót a futógépen Kép). kaja rengeteg volt és fincsi. az idő is szuper volt, szép naplementés dunai panorámánk volt, ahonnan naponta néztük mennyit emelkedik a kiöntött víz szintje. szerencsére mi a hegyi úton jöttünk-mentünk, nem volt gond. voltam nyugtató testmasszázson, kacérkodtam a thai masszázssal is, de nem mertem bevállalni Kép

dani ma már ment oviba, elég kevés gyerek volt 13 voltak a múlt héten. azzal fogadtak reggel, hogy a nagycsoportba volt 3 skarlátos, és a daniék csoportjában is volt vki múlt héten. remélem nem kap el semmit most már.

választás - én is megyek, mindenképp, hogy esélyt adjak változásnak a jövőre nézve.dani is jön velünk, eddig mindig volt, pocakban, aztán már kint Kép

na, mennem kell
pusza

KépKép
KépKép
gumicukor

Kataa,
Solymival ugyanez van: tök jól van egész nap, aztán este lázas lesz... Taknyosnak taknyos, meg egy kicsit köhög, de nem vészes.

Én se vagyok a topon: köhögcsélek és taknyolok, de legalább nem vagyok lázas. Pedig már akartam menni tornázni...

Zit
parazita

Kataa!

Nem, nem szaporodtak a pöttyök, csak mára virradóra a pöttök teteje sárgás-fehéres lett... Levittem a dokinénihez, biztos ami biztos alapon.
Diagnózis: göbös csalánkiütés, egyáltalán nem fertőző, holnap mehet oviba, kaptunk is papírkát erről.
Kérdeztem, hogy mitől lehet, mire azt mondta, hogy amitől a legtöbb csalánkiütés, nem tudják...
Köszi.

sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Tudja vki, hogy volt-e éjjel vmilyen furi holdállás? Nem alaudtam fél2-től fél 5ig. Kép

Tegnap voltam az orvosomnál. Minden rendben van. Kop-kop.
A nemét viszont nem sikerült meghatározni pedig nagggyon tudni szeretném. Annával kibírtam a szülésig simán de vhogy ketteskével már ezt nem csinálom végig.Kép

Banyóci
Ti most mikor tudnátok meg a nemét?

Sasha, Judy
Nem szeretnék sebeket tépkedni de hasznosnak tartanám ha megírnátok, hogy Launak mikor és milyen tünetei jelentkeztek pontosan? Nekünk sem árt odafigyelni. Jövőre már mehetek mammográfiára is, elérem a bűvös kort...

Zita
Jobbulást nektek!

Választani én is megyek de nem fedem fel, hogy kire.Kép

Beszti
Akartam már írni amikor itt leveleztetek a bordűrről, hogy tök jó fej vagy mert segítettél találni és beszerezni.Kép
Mit keresztszemezel most?

Képzeljétek, szervezném a júniusi nyaralásunkat, célország Korfu lenne és már elkeltek a számunkra is megfizethető utak, szállások. Elszomorodtam de csak találunk vmi jót, igaz?

bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Banyócinak
Mikor, hanyadik hétben tudTátok...

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Halacska
Sajnos Launak olyan daganata volt, ami az éves rákszűréssel nem fedhető fel. Az éves szűrés a méhnyakrákra vonatkozik. Neki a petefészkét támadta meg tavaly nyáron. ezt csak uh tudja kimutatni és csak akkor amikor már nagy. mútötték, majd kapott kezeléseket is, de sajnos nagyon agresszív volt a daganat és kiújult. számomra még mindig felfoghatatlan, így egy hét után is, hogy elment...
szerintem ami nagyon fontos, évente elmenni a nődokihoz a rákszűrésre és kérni, hogy nézzen már rá uh-val is. plusz az emlők önvizsgálata. egy lány tegnap rákérdezett a nődokijánál, minden hónapban a mensi előtt kell megvizsgálni az embernek, hogy nem érez-e csomót a mellében. ha érez, és az a mensi után is megmarad, akkor irány a dokker. pláne aki még nem is mehet mammográfiára. meg ugye a legtöbb nődoki hanyagolja a cickók manuális vizsgálatát.
ezen kívül a nőgyógyászati gondokat jelezheti a szokatlan derékfájás, haspuffadás is.

lányok, az őszi topikban szeretnénk támogatni Lau családját, lesz egy számlaszám, amin a koszorúra gyújtünk, a fennmaradó részt pedig szeretnénk a családnak felajánlani. aki még nem ismerné a szomorú történetet, Lau után egy 1,5 és egy 7 éves kisfiú maradt...szóval ha esetleg ismeretlenül is úgy gondoljátok, hogy támogatnátok őket, lesz rá lehetőség. későbbiekben gondolkodunk egy alapítvány létrehozásám is.

juti

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Halacska!

Bizonyára félreértettél valamit, én nem ismertem Laut, de így, hogy visszaolvastam a leveleit, egészen más... Igazság szerint nem emlékszem mit írt, milyen tünetei voltak. Amennyit tudok az az, hogy Õ már fiatalabb korában leküzdötte egyszer a petefészek rákot. (nem akarok hülyeséget írni, ezért csak annyit, hogy tizenakárhány évesen) A második elvitte...

Kép
sasha

Bea,
Mi Csongival csak azért mentünk el 4D-s fizetős UH-ra, hogy végre kiderüljön a neme, mert a 18. heti genetikain nem akarta mutatni magát...

Juti,
Én sem ismertem Laut, de ismeretlenül is benne vagyok, hogy támogassuk a családját...

Kezdünk jobban lenni, Solymi már nem volt lázas tegnap. Apa még nyomorog egy kicsit, de legalább itthon van Kép

Zit
parazita

Sziasztok!

Én is visszaolvastam a hatásotokra az őszi babás toikot, sajnos családilag mi is érintettek vagyunk ebben a témábanKép Aggódok is miatta leget.

Szóval én úgy olvastam hogy 13 évesen már egyszer kigyógyult ebből a betegségből és most 18 év után visszaesett. És nem a petefészek vitte el szegényt, azt ki tudták venni, hanem sajnos áttét lett. Ez általában így van sajnos, és azzal nem tudtak már mit kezdeni. Nagyon sajnálom így ismeretlenül is.
Sajnos a petefészekrákot tényleg nem tudják szűrni, vagy véletlen derül ki vagy ha már tünetet okoz. Anyósomnak pl úgy derült ki hogy epe miatt ment UH-ra és ott látták meg véeltlen. és még csak ciszta volt akkor. Sajnos elkövették azt a hibát hogy csak azt a petefészket vették ki amin a baj volt, a másikat bent hagyták és így lett a másikon pár év múlva nagyobb baj. Ha akkor kiveszik mindkettőtt... de ezen kár gondolkodni.
Sajnos ez a kór olyan hogy minél fiatalabbat támad meg annál agresszívabb, mert annál gyorsabb még a sejtosztódás. Azt csak nagyon nagyon csendben és halkan jegyzem meg, és csak ebben a topikban az övében nem, hogy kemo után nem szokták javasolni a gyerekvállalást. persze lehet, de kockázata van. Persze mint nő megértem őt hogy teljes életet akart, gyerekekkel. Lehet én is így tettem volna, sőt biztos. De neki tudnia kellett hogy minden terhesség számára dupla kockázat.Kép
Sajnos anyukámnak is volt ugyanez a baja, csak neki a petefészekben lévőt még jóindulatú korában megfogták, sajnos a mellében nem Ezek a nőgyógyászati dolgok összefüggésben vannak.Ja, és Halacskának: Anyukámnak pl úgy vették észre hogy a mellében vette észre a csomókat és azzal ment el orvoshoz, és mivel általában összefüggés van meg Uhozták és ott derült ki a petefészek gond. nem okozott semmi tünetet.

Ennek ellnére szerintem a rákszűrés nagyon fontos dolog, én ki nem hagynám, sőt én mell Uh-ot is ki szoktam időnként zsarolni magamnak, a korom ellenére.Kép Most is épp készülök rá, mert már régen volt. Ja, és én NEM járok olyan nőgyógyászhoz, aki hanyagolja a rákszűrésnél a mellek viszgálatát, az hozzá tartozik. Én pl az enyémben magamnak nem tudom megállapítani mi a helyzte, mert nagyon mirigyes, és ezért mindíg vannak benne csomók.Na, ennyit erről a szomorú témáról, de ha van egy valaki is aki eddig nem járt szűrésre és ezután fog, már megérte beszélni róla.
(Egyébként nekem ez a fő ok, amiért nem akartam kislányt amikor babát vártam, mert a családunk mindkét oldalról nagyon terhelt nőgyógyászati rosszindulatú dagnatbanKép Persze az ember olyan hogy optimistán igyekszik a dolgokhoz állni, és még ez a jó, mert nem lehet úgy élni hogy folyamatosan ezen agyalunk, igyekszünk mindnet megtenni a megelőzésért és ennyi.)

Hangya: Sashának akrtam írni, hogy a hangya tud csípni, de nem fog éjjel a gyerekekre mászni, mert nem vérszívó mint a szúnyog, max akkor megy fel az ágyra ha morzsás, de csak akkor csíp ha pl beleülsz vagy ilyesmi, tehát öncélúan alvás közben biztos hog ynem. Amúgy a csípése kb olyna mint a szúnyogé, nem érzed mikor megcsíp, de utána viszket kb fele akkora pukli lesz mint a szúnyogtól.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Manó
Ezt hogy érted, hogy "ez általában így van sajnos". törvényszerű, hogy lesz áttét?
Lau írt valami ilyesmit, hogy a sejtek emlékeznek. borzasztó...de az első terhessége, 11 év után meg nem okozott gondot, csak a második, 18 év után? hát ez is nagyon furcsa.

juti

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Juti!

Ez sajnos olyan betegség ahol nincsenek garanciák. Akinek volt, tehát hajlamos rá, annak mindíg áll a zászló. Nincs gyógyult beteg csak tünetmentes. Ezt sajnos az Országos Onkológiai központban mondták anyukámnak. Az ez álatlában így van azt arra értettem hogy általában az áttétbe halnak bele, nem az eredeti dologba. sajnos mai neki kijött (hólyag körüli, kismedencei, belek körüli) az gyakori. (Anyósomnál is ez van).
Azt pedig Lau is írta, hogy valószínű a második terhességnél a hormonok nem úgy rendeződtek vissza ahogy kell, vagyvalami ilyesmit. Nem akarok belemagyarázni. Ami tény, a hormonoknak szerepe van, pl ciszta kialakulásában. Ami szintén tény hogy a szülés legyengíti az immunrendszert, a rákos sejtek pedig ott állnak rajtra készen. nem véletlen hogy anyukámon pl akkor jött ki amikro meghalt apukám, iszonyúan lefogyott, legyengült és a hajlama megvolt rá, sajnos egy év múlva ott is volt a baj. Ez persze nem törvényszerű, de egyikünk sem tudhatja hogy kinek van nagyobb hajlama rá. Törvényszerűségek ennél a betegségnél nincsenek, ezt nem is mondtam. Nem akarok okoskodni, csak 15 éves korom óta életem része sajnos ze a betegség, sajnosKép
Adaléknak legyen elég annyi hogy amikro terhesség előtt elmentem genetikushoz,és elmondtam családunk is történetét és a halmozódást női ágon (persze én a babára gondolva érdeklődtem) akkor a genetikus azt mondta hogy ő most nem a baba miatt aggódik hanem értem. Kössz. Azért némi esélyem talán van, anyukámnak sajnos már korán megmutatkoztak a hajlam jelei, 21 évesen már cisztát operáltak ki a melléből, míg pl a nővérénél nem volt ilyen gond és nem is volt eddig semmi baja, kopp-kopp, pedig 5 évvel idősebb anyukámnál. Szóval azért jelek a hajlamra talán vannak. Ami nem azt jelenti még mindíg hogy valaha is baja lesz az illetőnek, csak azt hogy nagyon oda kell figyelnie.

Manó

KépKép
manó

Judy! Bizony, minél fiatalabb a szervezet, annál gyorsabban terjed a rák. Nekem anyukám nyár végén lett beteg, szintén egy nagyon alattomos, szinte tünetmentes vastagbélrákkal. Szeptember közepén műtötték, de nem csináltak semmit (sajnos nem tehettek semmit), áttétek voltak az egész bélrendszerben, a májban. Október 14-én meghalt. 2 hónap.... És előtte SEMMI tünet nem volt. Nyár végén azért ment el orvoshoz, mert gyakran volt székrekedése. Kép Kép

Én is rendszeresen járok nőgyógyászati szűrésre, tüdőszűrésre. Mert az időben észrevett daganat nagyon jó eséllyel gyógyítható, főleg, ha egy egészséges, fiatal szervezetről van szó.

Jaj, annyira igazságtalan az élet... Szegény gyerekei... főleg a nagyobbik fiú. Vajon mi lehet velük? Nagyon sokszor eszembe jutnak...

Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Magdi!

Én is nagyon sokat gondolok főleg a nagyobbik fiúra. nagyon nagyon sajnálom őt, ő már abban a korban van maikor ezt pontosan átéli, szörnyű. a kicsi sajnos nem fog emlékezni rá.

én mindíg azon imádkozom, hogylegalább mire az én gyerekem felnő találják fel ennek a szörnyű betegségnek az ellenszerét.

Manó

KépKép
manó

Manó
Én is ilyesmire gondoltam, hogy sajnos neki erősebb lehetett a hajlam a betegségre.

Magdi
Nagyon nehéz lehetett Neked isKép

olyan borzasztó ez a betegség. és mennyi fajtája vanKép és nem is nagyon lehet mit tenni, persze az ember eljár szűrésekre, próbál egészségesen élni, ami szerintem manapság lehetetlen. már csak a kajákban is mennyi méreg van. meg az uv sugárzás és még ki tudja mennyi minden.

juti

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Juti!

Egy biztos, ha valakinek már fiatalon "ártalmatlan" cisztái vagy hasonlói vannak, annak jobb még jobban odafigyelni magára.

Képzeljétek a volt szomszéd nénik unokájának 7.-es korában csontrákja lett. A karjában. Kigyógyult, most kb velünk egyidős, de neki is megmondták hogy nem ajánlják a gyerekszülést. lehet persze, hiszen miért ne lehetne, de nem ajánlják. Pedig a karjában volt a baj. Szóval nagyon szövevényes és érthetetlen ez a betegség.Kép
Már férjhez ment, egyenlőre azt mondja nem lesz gyerekük, nem vállaj be, háát, nem tudom hogy kibírja e. Olyan nehéz ez.

Manó

KépKép
manó

Még azt akartam írni, hogy szavazni én is megyekKép Hogy visszatérjek kicsit más témába.
Nem azért mert teljes meggyőződéssel valamelyik párt mellett tudok állni, hiszen Sashával egyetértek hogy egyik sem tökéletes, de nehyog már emiatt több millióért új szavazást kelljen tartani, mert nem érvényes a mostani esetleg. Szóval ez szerintem elég jó indok, akinek kis ötlete is van kire szavazzon, menjen el.

Manó

KépKép
manó

Manó!
Az ismerösöd kemény csaj lehet. Az ovinkban az egyik kisfiú anyukájánál tavaly fedeztek fel egy rosszíndulatú daganatot, megmütötték, kapott pár hónapig sugárkezelést, és azt mondták neki, hogy 1/2 év (!!!) múlva már vállalhat is babát. Azt hiszem, "méhszájsebe" volt, az kezdett rosszindulatúvá válni, és egy éve még nagyon meg voltak ijedve, annyira rosszak vltak az eredmények. A fél év januárban járt le, és már februárban megvolt az elsö (sikertelen) inszeminációja Kép. Most várják, hogy leteljen a 2 hónap, jövö hónpban mennek megint. Én ezt nem értem, még fiatal (27 éves), van már egy sérült gyereke, és ilyen hamar bele mer vágni. Jó, a férje "új" (már bocsánat), és szeretne saját gyereket, de igazán várhatnának még min. 1-2 évet. Fiatalok is, és azért az anyuka sem éppen a nagy egészségéröl híres. Az meg a másik kérdés bennem, hogy a nögyógyásza hogy merte bevállalni az egész procedúrát ilyen háttérrel. Igaz, most egy mesterséges megtermékenyítéssel foglalkozó intézetbe járnak, a mütétek és a kezelés máshol volt. Mondjuk, ez az egész homályos számomra, mert természetes úton nem is próbálkoztak, ahogy letelt a fél év, egyböl inszemináció. Elötte járt az anyuka folyamatosan vizsgálatokra meg kezelésre, hogy ne maradjon meddö.
Mi nem szólunk semmit a kolléganöimmel, csak magunk között helytelenítjük a dolgot. De most, hogy az ember ilyen tragédiáról hall, komolyan elgondolkotam azon, hogy tuti megkapott-e minden felvilágosítást az anyuka. Igaz, a méhszájseb és a méhnyak-dolgok más téma, de akkor is kapott sugárkezelést.
Na, nem akarok itt filozofálni, csak eléggé ijesztö, és számomra felelötlenségre vall ez a nagy sietség.

Panda

panda
Halásztelek

Manó!

TAlán igazad lehet. Újabb szavazás több milkáért... Melyik párt a legesélytelenebb??? Arra fogok szavazni!Kép Így tuti, hogy nem lesz beleszólásom, hogy most akkor Orbán v. Gyurcsány..

Rák... Hihetetlen egy betegség. Nálunk nem volt rákos a családban szerencsére, de azért félnivalónk akad. Agyvérzés, szívpanaszok, magasvérnyomás mindkét oldalról... ráadásul a párom 25 éves kora óta gyógyszert szed a magas vérnyomására. Én meg az infarktustól, agyvérzéstől tartok, hiszen ha egyszer beüt, akkor többnyire kész, vége, pillanatok alatt.

Rák ügyben én a gyerekeimet féltem. Annyi pici gyerek hal meg leukémiában és néha belémüt a félelem, hogy csak nehogy az enyémek közül valamelyik.

VAlahol régen olvastam egy történetet a neten egy kisgyerekről. Az tűnt fel az anyukájának, hogy a fényképeken az egyik szeme nem piros, hanem fehér. Agydaganata volt. Keresem azt a történetet már régóta, de még nem akadtam a nyomára és nem emlékszem a részletekre.
Danim miatt. Érdekes a szeme. Ha úgy esik rá a fény, a normál fény akkor mindkettő piros, nem fényképen, hanem előben. Ezt még egy embernél sem láttam. Szívem szerint rohannék a szemészhez, vagy valahová, de milyen indokkal? Bocs, túl sok borzalmas történetet olvasok össze-vissza a neten és nézze már meg a szemét...

Panda!
Azon gondolkodtam, hogy ha egy nőnek nincs elég információja és maximálisan megbízik a kezelőorvosában, akkor nem nevezhető felelőtlennek. Ha nekem nem lenne netem, nem lenne babanet és nem történnének a dolgok itt (sajnos néha szörnyűek), akkor én is tudatlan lennék és csak az orvosomban bíznék, hiszen ő tanulta, ő tudja! A legszörnyűbb, hogy erről nem a nő tehet, hanem az orvos.

Én azt hiszem, ha nekem is lett volna rákom a gyerekek előtt én akkor is szültem volna, de persze így könnyű okosnak lenni.

Manó, Magdi
Így utólag is részvétem...

sasha

Kép
sasha

Panda! Valahol én megértem az anyuka hozzáállását. Azt nagyon jól teszi, ha nem úgy gondol magára, mint egy beteg emberre. Viszont az orvosokat nem értem, ez a kór sajnos gyógyíthatatlan, a "gyógyult" betegek azért gyógyultak, mert tünetmentesek. Egy terhesség még egy egészséges szervezetet is megterhel. Persze az orvosokat az, hogy mit hoz a jövő nem érdekli.
Nagyon felháborító néha az orvosok hozzáállása. Mintha nem élő emberekről, hanem valami húsdarabokról beszélnének.Kép
Én akkor kaptam az első pofont, amikor az orvos szárazon, hidegen, együttérzés nélkül közölte velem, hogy anyunak max. fél éve van hátra. És mindeközben elfogadta a boritékot. FÚÚÚJ. Még ma is kiráz a hideg, ha arra a szemétre gondolok.
A zuglói nőgyógyászom (már nem járok hozzá) 5 hetes terhességemnél hasi (!!!) UH-on megállapította, hogy "nincs szívhang, elhalt a terhesség, jövő héten befejezzük műszeresen". Nórikám él és virul, nagyon sokszor gondolok arra, hogy mi lett volna, ha hallgatok arra a szakbarbárraKép
Jaj, annyi ilyen történet van. Sajnos az egészségügyben nem csak a pénzhiány okoz gondokat, hanem az embertelen bánásmód is.

Szavazás: megyek. Én abból indulok ki, hogy a rosszak közül a kevésbé rosszra voksolok.

Ma megvolt a nyílt nap az oviban. Nagyon klassz volt látni Nórit. Egy csomó dolgot másként csinál, mint itthon. Viszont rajzolni ott is nagyon szeret.Kép Érdekes volt látni, hogy nagyon-nagyon önállóan játszik, inkább a magányos játékok kötik le. Azt figyeltem, hogy köré csoportosulnak a gyerekek, vonzza őket, de mégsem vegyül. Érdekes volt tényleg.
Márk is élvezte az ovizást, szépen vegyült a nagyfiúk között. Vicces volt, kiszúrta magának a legelevenebb kisfiút és mindenben leutánozta.Kép

Na, megyek, megszeretgetem a törpiket.
Magdi

Magdi
mléna

Sziasztok

Jajj lanyok olyan szomoru dolgok ezek...A baratnom anyukaja pont akkor halt meg amikor mi nyaraltunk vegbelrakban,ami aztan atteteket okozott.Mar 2 eve beteg volt,baratnom egyetlen gyerek leven nagyon rosszul eli meg...es apukaja is rakban halt meg.Tehat neki javasoltak hogy 2 evente vegeztessen ilyen iranyu vervetelt ,mert fokozottan veszelyeztettetKép

Egyebkent nekem volt joindulatu daganat a mellemben 16 evesen,ki is vettek es tenyleg mondtak hogy 3 evente menjek mammografiara.Jarok is,de legutobb jol leszurtak hogy minek jottem ha nincs panaszom,eleg 40!!! eves kortol jonni....Nem baj engem nem raznak le, ugyhogy 3 ev mulva megint megyek.
Evente is jarok rakszuresre,meg tudoszuresre is.
Ja es en hiszek a termeszetgyogyaszatban igy elementemegy bio rezonancia meresre is 2 hete.A kez es talp reflex pontjaibol allapitanak meg dolgokat,Nagyon meglepodtem,de semmi rossz elteres nincs:9)A doki szerint (aki egyebkent nogyogyi-belgyogyi)rita az ilyen Kép
Egyet mutatott ki az idegrendszeremben,de ez a csipo problemat jelezte,csak hat erre ma mar nincs gyogyir...Akkupunkturaval 30 eve sokkal tobbet lehetett volna tenni,de hat ki hallott errol akkor itt....

Gumicukor
Most ket ember helyett leszel?Szegenykem...
Mi is most kaptuk meg az udulesi csekket es gondolkozom merre menjunk.
Meglepodtem am, en azt hittem te nem a valtozasra szavaznalKép Te vagy akirol szinte bizti tudtam hova tenne a voksatKép

Parazita
Sorstars,meg tegnap is 38 volt neki,mar nagyon elegem van,ugyhogy holnap delutan elviszem a dokihoz mert 5 napja estenkent lazas...
Nagyon ugy nez ki hogy nem kezdjuk az ovit hetfon,de akkor mostmar megyek betegallomanyba en is.

Sasha
Na ez jo hirKép tudom a borgyogyaszok mindenre csalankiutest mondanakKép

Bea
IzgiKép Ugyis lesz lassan UH a genetikai,addig csak kibirodKépKorfu(mint tegnap is mondtam)jo valasztasKép

Judy
En benne vagyok,adj majd egy szamlaszamot.

Mano
Es anyosod hogy van egyebkent ?Meg bir fent lenni?

Magdi
Latom rajtad most is, meg amikor anyukadrol irsz hogy mennyire nehez meg most isKép
Nogyogyaszod nem semmi alak lehetett,5 hetesn meg jo hogy nincs szivhang..

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sasha!

Akkor sem tudsz nem beleszólniKépKép. Ha jól tudom, akkor a be nem jutott pártokra adott szavazatokat (talán töredékszavazatoknak hívják őket) a bejutott pártok között "szétosztják" a rájuk adott szavazatok arányában. Azaz ha esélytelenre szavazol azzal is befolyásolod a szavazást.KépKép
Én is a nagyok közül a számunkra "kisebbik rossz" elvével szavazokKépKép, már ha van ilyen...

Gyerekvállalás: szerintem ez egy olyan dolog, amiben nem lehet fehéret meg feketét mondani. Mivel soha senki nem tudja megmondani, hogy mi az esélye annak, hogy tényleg kiújul.
Mi van, ha nem vállal gyereket, és 100 évig él, nem fogja-e bánni? Mi van, ha vállal és nem jön elő újra a dolog? És sajnos persze az is igaz, hogy a kiújulás is benne van a pakliban. De egy orvos sem tudja senkinek egyiket sem garantálni. Akkor most önzőség, ha az ember mégis vállal gyereket?? (Persze az más kérdés, hogy ugye a petesejtek végig a nő szervezetében vannak, nem újratermelődnek...)
De ki az, aki bátran ki meri jelenteni, hogy ő biztosan föl fogja tudni nevelni a gyerekét??? Ha Isten kegyelmes lesz hozzánk... De egyébként bárkinek meg van az esélye, hogy bármi történjen vele (pl. autóbaleset), talán annak, akinek nem volt ilyen előzménye, egy kicsit jobbak az esélyei.
Én is sokat gondolok rájuk, Lau egyidős volt velem, a nagyobbik fia Benivel (pontosabban mindketten elsősök), kisebbik Hannával egykorú...

Halacska!

Köszi!Kép De az érdem részben Ildikóé, a lakberendezőnké, hogy tudta, hol érdemes keresni (és bármit kérünk, kérdezünk tőle, mindig segít).
Örülök neki, hogy segíthettem (Tényleg PandaKép felraktátok? Milyen?), ha már ilyen szerencsések vagyunk, hogy van ilyen ismerősünk. Ildi egyébként egy szuper nő, nagyon örülök, hogy rátaláltunk (és őt választották a 2005-ös év "Év lakberendezőjének", szóval szakmailag is nagyon jó!KépKép)
Keresztszem: most fejeztem be egy kutyusos "B" betűt Beninek.
Szalvétagyűrűt fogok gyártani (epresetKép) ünnepi terítéshez, emg vannak többfajta tájképem is. Aztán a leendő gyerekszobákba képeket (Gumicukornak is van a képtárába egy olyan tengerpartos kisgyerekes, azok nagyon tetszenek, valószínű olyat Hannának). De egy csomó szuper dologot lehetne, most nagyon sokat varrogatokKép.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Magdi!

Hú!KépKép Simán elvetette volna??

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Magdi!
Nögyogyi Kép. Nekem is volt egy ilyenhez "szerencsém". Én is 5 hetes terhes voltam Noémivel, mikor közölte az UH-n, hogy van egy ciszta a petefészkemben. Mire én, hogy akkor mire számíthatok? Ö meg sorolta: valószínüleg vetélés, vagy ha nem, akkor koraszülés, ha az sem, akkor nagy valószínüséggel császárral szülök és egyböl ki is veszik a cisztát. Ha viszont a terhességgel együtt nöni kezd, akkor abortusz és ezzel együtt veszik ki a cisztát Kép. Mondanom sem kell, hogy mennyire megijedtem, rengeteget sírtam, aztán gyors dokikeresés után megtudtam, hogy nincs is cisztám, csak a sárgatestet nézte a nagytudású orvos cisztának. És képes volt halálra rémíteni Kép.
Én is értem az anyukát, hogy szeretne mégegy gyereket (szinte tuti, hogy én is szülnék a daganat ellenére), de van már neki egy sérült gyereke. Ha én ilyen szituban lennék, mindenáron arra törekednék, hogy egészséges gyerekem szülessen, nem pedig arra, hogy minél hamarabb teherbe essek. De legalább a cigiröl lemondanék ( a férjemmel együtt) Kép.

Kataa!
Láz Kép. Eddig még egyáltalán nem is voltatok dokinál Alexszal?

Halacska!
Kis kíváncsi Kép. Elöször én sem akartam tudni, de férjem igen, így neki megmondta a doki, ö meg mindenkinek kikürtölte, hogy hurrá, lánya lesz Kép. Másodszorra már mindegy volt (nekem elsöre is Kép), így megkérdeztük.

Sasha!
Anyukának van nete, állandóan azt bújja, nekünk is folyamatosan mondja, hogy aktuálisan éppen miket tudott meg.
Rákos bármikor lehet az ember, szülés elött és után is Kép. Egy nagyon kedves barátnömet 4 hete operálták, börrákja volt, 11 csomót vettek ki a testéböl. 26 éves, 3 gyereke van, a legkisebb csak 10 hónapos Kép. Jelenleg nagyon jók a leletei, úgy tünik, minden rendben. De hát csak 4 hét telt el.

Na, itt befejeztem a témát, megyek inkább gyerekezni Kép.

Panda

panda
Halásztelek

Beszti!
Még szombaton írtam Neked, hogy feltettük és nagyon klassz Kép! Mégegyszer köszi Kép! Hanna jól van már?

Panda

panda
Halásztelek

Panda!

Igen, csak az orra folyik elég csúnyán.
Mostanra az egész család végre kilábalt a mindenféle összeszedett dolgokbólKépKép.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Kataa
Nem a narancs a kedvenc színem, ha erre gondolsz Kép. bárki lesz is a nyerő, változás mindegyikkel fog bekövetkezni. így értettem. Kép

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor!

Jobban szereted a pirosat, zöldet vagy a kéket?KépKépKép
Nem kell válaszolniKép, de érdekes, hogy ennyire "színkódoltak" a nagyobb pártok.
Mire érted a mindenképpen változást?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Panda
Dehogynem, vittem mar hetfon is dokihoz,es mondta hogy piros a torka meg a nyirokcsomoja van megduzzadva.Egyebkent az elobb felhivtam es mondta hogy ez ilyen jarvany hogy sokaig lazas...Kép De holnap megnezi a fulet is jobban es ha kell beutal fuleszetre.Na majd holnap delutan mar okosabb leszek.
Huuu,nekedi s micsoda nogyogyis elmenyek,de minden jo ha a vege jo es Noemi lett nem cisztaKép
Hat anyuka tenyleg felelotlen ha meg cigizik is.Es a serult gyereke aki hozzatok jar genetikaliag az?Mert ha igen,akkor talan meg jobban kene elgondolkoznia...De ezzel bizots merlegelt,nem okoskodni akartam...

Gumicukor
Ez a valtozas dolog engem is felcsigazott hogy ertetted??? Kép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Panda
Dehogynem, vittem mar hetfon is,akkor mondta hogy piros a torka meg duzzadtak a nyirokcsomoi.Hivtam telefonon es azt mondta ez egy ilyen hosszas lazzal jaro dologDe holnap majd megnezi a fulet is jobban meg hak ell beutal fuleszetre.

Gumicukor
Engem is felcsigaztal a valtozassal Mire ertetted?

Kata

Kép
Kép
kataa

Kataa, Parazita és ha még vki úgy gondolja

bemásolom ide a számlaszámot a másik topikból:

Aki utalni akar Lau családjának erre a számlaszámra megteheti. (Erről kerül kifizetésre a koszorú is.)

Számlaszám: 10700660-54703140-51100005
CIB bank, Illésné Orosz Gyöngyi

köszi
juti

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Hali
Most már itthonról.

Olvasom a Lau körüli dolgokat. Sajnos ezt senki sem tudhatja, mi lesz 10-15 év múlva. Én egyrészt vallom, hogy minden betegségek lelki alapja van, vmi lelki baj miatt jönnek elő a fizikális tünetek. Sokszor nem is tudunk ezekről a rejtett lelki nyavalyákról, lehet egy gyerekkorból velünk cipelt góc, és egyszercsak robban, burjánzanak a sejtek, és igen, az immunrsz. Ha legyengül, akkor sokkal könnyebben támad bármilyen kórság. És sajnos sokszor az orvosok is tehetetlenek, és az is igaz, hogy nem mindegyik törődik a lelki dolgokkal (lásd Magdi, amit írtál az orvosi közlésről...), még sokszor a pszichomókus sem.
A másik, hogy nagyon fontos mit eszünk. Sokan észre sem veszik, hogy mennyi húst szénhidrátot esznek... alig isznak folyadékot, nem mozognak, büdös a levegő stb... tetézi a stressz... és jönnek a gondok, bélrendszer túlterhelt , s ok méreganyag felhalmozódik, nem tud kiürülni, magas vérnyomás – gyorsan nyomjuk el gyógyszerekkel, de a megszokott önromboló életmód uúgy megmarad.

A tesómnak van egy iskolatársa a természetgyogyi suliban. Rákos volt ő is, sugárkezelés előtt állt. Akkor kezdett el komolyabban a lelki dolgokkal foglalkozni, kineziológus, meg vmi olyan növényi kivonatot ajánlottak neki term.gy. dokik, amitől teljesen jól van, eltűntek a rákos sejtek, és nem kellett sugár. Sajnos sokszor nem a betegségben halnak meg a rákos emberek, hanem a kemoterápia mellékhatásaiba, a legyengült test nem tud felépülni a sugárbombák alól. Szomorú dolog ez.

Bocs, csak én egészen máshogy veszem/látom ezeket a dolgokat. Egy igazi orvos, vagy nevezzük gyógyítónak, teljes szívét beleadja abba amit csinál, nemcsak testeken gyakorol és zsebeli be a sikert, ha gyógyult a páciens.
Mindenesetre sajnálom a családot, hiszen nem lehet könnyű tovább lépni, folytatni azt, ami megszakadt, megcsorbult.
Én is holnap megyek uh-ra, mert hosszúra nyúltak a ciklusaim. Most "csak" 50 napra jött meg... semmi tünetem nincs, ami utalna bármire is, ezért kértem az uh-t és fogok vérképet is. Vmi hormonos gond lehet, remélem nem PCO. Na, de majd kiderül az uh után. Persze nem látom sötéten a dolgokat, meg a családunkban sem volt még senkinek problémája, hosszú életűek a vérszerinti felmenőim.

Szavazás - én azért megyek, hogy legalább esélyt adjak. Sosem értettem azokat, akik szidják - legyen az bármelyik - a kormányt, de szavazni még egyszer sem mentek el, pedig nem nagy fáradtság, és ha már megtehetjük, hogy dönthetünk, akkor élni kell vele.
Én a piros szegfűsekre fogok voksolni, 4 éve is rájuk szavaztam, és nem élünk rosszabbul Kép azelőtt a narancs pártra, de nagyot csalódtam bennük... én a szegfűvel kapcsolatban érzek pozitív irányba haladó változást. De nem politizálok itt, arra van más fórum. De 7-kor nézem a vitát,mert érdekel.

Panda
Az életnek mindig esélyt kell adni, még abban az esetben is, mint az ismerősöd, valszeg a doki ezt tartja szem előtt. De én sem értem, miért ilyen hamar hajszolni, hiszen még annyi ideje van a második babára.
Danit is cisztának nézték először, akkor még csak késett a menszim, csak sejtettem, hogy vki lehet ott. A nőgyógyim, látva a másik doki uh felvételét, nevetett, és az ő uh-ján már volt szívhang. Kb. 1 hét eltérés volt a 2 vizsgálat között. Bőrrák mitől? Túlzásba vitte a napozást? Én már ne is próbálkozom, úgysem barnulok, szeplők és anyajegyeimnek meg amúgy sem tesz jót a nap.

Kataa
www.udulesicsekk.hu itt sok beváltóhely van, bizti találsz vmi klassz helyet. Mi idén Alsópáhokra pályázunk,nemsokára jön a cafeteria, és ott tavalyról görgetünk nem kis összeget, de csak április után lehet beváltani adómentes juttatásra. Mivel most sok kell a lakásra, így nem is tudnánk máshogy kiszorítani nyaralásra, de így ez most jól fog jönni.
Nekünk uez volt, mint Alexnek, 1 hétig lázas, és mindig este ment fel jobban. Csak éjjelre adtam Nurofent, meg hűtőzuhanyoztunk. Meg tiszta piros folt volt az arca, majd a karja, először azt gondoltuk skarlát, de csak a bacik másztak szét benne. Aktil szuszpenziót szedtünk, ez egy lightosabb ab. De hamar javult. Keveset is evett. Így febr.28-április4-ig nem volt oviban, csak 2 napot. Most sincsenek sokan az oviban. Nekünk orrmandula gyula volt, lég bödön hangja is volt hozzá. Az volt a rossz, hogy lázasan nem lehetett infrázni, de amint lehetett, szépen hozta le a trutyit.

Sasha
Én mindig mondom, hogy a bőrgyógyász és szemész szakma szinte 1 és uaz. Találgatásra alapszik. Legalábbis én azt tapasztalom, emkékszem, amikor a fémallergiám jelentkezett, kidobott a doki, hogy ilyen pitiáner tünettel minek jövök... így pl. béres cseppet sem szedhetek,uis fémallergiásoknak nem ajánlott. Csiáltam is bőrpróbát, és frankón kijöttek tőle a pöttyök... ez van.

kicsit sok voltam, és hosszú, bocs

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor!
Börrák egy nagy anyajegyböl lett. Tudod, az a börfelszinböl kiálló fajta. Nam fájt, semmi tünete nem volt, egyszer csak elkezdett váladékozni, el is ment orvoshoz, vizsgálatok, és kiderült, hogy rosszindulatú Kép.

Beszti!
Nagyon rákaptál a keresztszemezésre, gratulálok Kép! Én még megkötöm Noémi kardigánját, aztán ezerrel belevetem magam a varrogatásba. Én a sötétítö függönyeinkre (amik még nincsnek Kép) szeretnék olyan "tartó-zsinór"-félét hímezni, Noéminek valami csajosat, Ádámnak autósat, a nappaliba meg még nem tudom, milyet.

Jut eszembe, nincs véletlen valakinek delfines képe? De nem olyan, ami 1 árva delfint ábrázol, hanem kicsit komolyabb. Nászajándék lenne...

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok, szörnyű ez a sok betegségKép Sajnos az egész családom tele van (volt) daganatos és szivbetegekkel. Apukám mindig mondja a hugomnak meg nekem, hogy halmozottan veszélyeztetettek vagyunk.

Nagyon sajnálom Laut és családját, engem is megrázott, Juti, kösz hogy beirtad a számlaszámot.

Gumicukor, egyforma szint szeretünkKép Drukk az UH-hoz, egyébként nekem is voltak ilyen hosszú ciklusaim régebben.

Ja, egyébként ma a dokinál kezdtük a napot. Van egy kis pirosság a torkán és nagyok a mandulái, de még nem kialakult a gyula. Kaptunk ab-t, de csak akkor kell elkezdenem, ha felmegy nagyon a láza. Most csak köhög és orrfolyás. Majd meglátjuk, szerencsére anyum gyerekápol.

Munkahelyemen újabb jó hir, átköltöztetnek egy másik irodába, pedig már frankón berendezkedtünk. Összerakják az összes könyvelőt egy nagy térbe. Nem tudom mi jöhet még, de már nagyon uncsi.

Bea, tök jó, hogy mégsem kell műteni az epédet. Lányt vagy fiút szeretnél? Nálunk a 25 héten derült ki egy maszek 4d uh-n.

Kis és nagy betegeknek jobbulást!

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Most mondja anyu, hogy a nagynénémnek csomót találtak a mellében. Nagyon kiakadnék, ha valami baj lenne...Kép Kép

Öregszem - annyira idegesített a Gy.-O. vita, hogy 2 perc után kikapcsoltuk...
Az első választáskor, boldogult végzős gimnazista koromban pedig még milyen lelkesen ragasztgattam a plakátokat éjszaka a barátnőimmel. De szép volt! Kép

Zit
parazita

zita
én jókat nevettem a vitán Kép az tetszett, hogy mindekinek végig kellett hallgatnia a másikat, mert 4 éve állandóan egymás szavába vágott Medgyessy és az Orbán, az szörnyű volt. szerintem most szándékosan volt ez a 3-1 perc felosztás.

Keresztszemezők, nekem is elkészült az afrikai nőcim.
most a londonban élő barátnőmnek (Halacska, sajna nem jön haza, így a SeatBack Protector vagy csúsztatódik, vagy máshonnan lesz, vársz még rá?) fogok készíteni pár meglepit, júliusra van kiírva, kisfia lesz neki is, és uakkorra van kiírva, mint én voltam Kép

Panda delfinek:
http://show.7ya.ru/private.aspx?RubrID=20314
http://show.7ya.ru/private.aspx?RubrID=21141
http://show.7ya.ru/private.aspx?RubrID=6355

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Panda
még 2 link:
http://photo.163.com/photos/aimmee.sun/25436725/
http://photo.163.com/photos/55qingfeng55/15874560/

Egyelőre ennyit találtam, most én is töltögetek újakat.
remélem ezek közül tetszik majd valamelyik.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor!

És nem találtad Gy-t túl erőszakosnak?
És az érdekel (kis kíváncsiKép), hogy mi volt a csalódás oka, amikor váltottál a két nagy között?
Az erőteljes Fidesz kampány alatt pont akartam kérdezni, hogy vajon ki az, akinek a politika bekavart, és amiatt él rosszabbul (nem pl. azért, mert szült és emiatt kap kevesebbett)...
Mi egyértelműen jobban élünk, de ennek nincs köze a politikához (ahogy Fidesz idő alatt sem volt.
Más: korábban teljesen normál ciklusaid voltak? Látott már doki ciklus közben (UH, hogy van-e peteérésed)?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Kataa
Akkor további jobbulástKép tényleg sokáig tart. voltatok dokinál?

Zita
Drukk, hogy ne legyen gondKép

Gumicukor
Még visszatérve Laura, példás erővel és optimizmussal viselte végig a betegségét, én már réges régen, már az elején összezuhantam volna a helyében. járt egyébként szegény természettgyógyásznál is, aki kimutatta a gépekkel, hogy nincs daganat a szervezetében. ezek után kicsit szkeptikus vagyok ezügyben.
a kemo pedig azért sokakon segít, számos beteget ismerek, aki hosszú idő óta tünetmentes.
de sok igazság van abban amit írtál, a lelki okok, táplálkozás, stb... csak nem mindig ilyen egyszerű.
én gondoltam, hogy nem vagy narancs, múltkor írtad, hogy reméled nem lesz 14. havi nyugdíj, ebből elég egyértelmű volt.

Conti
Jobbulást Bettinek. jó sokat kavarnak a munkahelyeden.

puszi
juti

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok,

Itthon vagyunk,de a doki csak delutan rendel.Tegnap mar este nem volt lazas,remelem a nehezen mar tul vagyunk.
Egyebkent mar kedden elkezdtem neki az AB-t,4 nap laz utan a doki utasitasara.Meg is razott rendesen,mert most kapott eloszor...De tenyleg latszott hogy ez magatol nem fog mulni.

Judy
Koszi,apaval egyetertettunk es ma utalunk is.

Gumicukor
Igazad van a daganatos betegsegek hattereben nagyreszt lelki okok allnak,pesszimista embereknek nagyobb ra az eselyeKépUgyhogy en annak hive vagyok ha valami bant kimondom,mert ami bent ragad az csak dolgozik es rosszat csinal...
Nagyon fontos a taplalkozas,en mindig is hangoztatom,ezert es eszunk sok biot,sosem eszunk gyorsetteremben.A masik a mozgas,na ezen emg van mit valtoztatni,de csak nekem,mert apa eleg lelkes a konditerembenKép
Drukk az UH-hoz,biztos megnezi akkor a tuszodiet is hogy mi ujsag veluk.Szerintem a hosszu ciklus lehet a sok melo kovetkezmenye is am,megha nem is erzed megterhelonek ,az azert azKép
Na akkor megis jol tippeltem hogy hova szavazol.
Ismerem ezt az oldalt,koszi.Bar szerintem inkabb valami wellnessbe megyunk hosszu hetvegere ,mert 67e nem sokaig eleg.Meg nyaralasnak ott a Balaton.Kép
Ne ijezgess,nekem mar ez az 1 het otthon let is sok.Vagyis nem nekem ,hanem neki,latvanyosan unatkozik,pedig bevetunk mindentKép
Jol teszed hogy nem napozol az anyajegyekkel nagyon veszelyes lenne.

Conti
Munkahelyed mindig ad meglepetestKép Bettinek jobbulastKép

Parazita
Szegeny nagynenedKép Remelhetoleg meg jo idoben talaltak.

Beszti
Mar en is irni akartam hogy mi sem elunk rosszabbul,sot..de ez nem a kormanyon mulik,sosem azon mult.Viszont a lakashitel anno jol jott amikor a Fidesz bevezette,csak az nem amikor mar EZ a kormany elvette az adovisszateritest ra....
En egyebkent 18 eves korom ota mindig ugyanoda szavazok,es meg nem csalodtamKép

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Kataa!

Köszi az érdeklődést, háát semmi változás, már nem merek semmit mondani. Most épp nincs túl jól, de volt már rosszabbul is. Már az orvosok sem mernek semmit sem mondani, csodálkoznak hogy még egyáltalán...

Politika: Nekem Orbántól felmegy a vérnyomásomKép Nem tehetek róla de az a pökhendi stílus amit képvisel, neki aztán mindne elfér az arcán...szóval ah nem ő lenne a főember narancséknál akkor gondolkoznék, de így, biztos hogy rájuk nem szavazok. Mind hazudik meg stb, de ő a csúcs szerintem. Ja, és szeretném ha lenne MO-áa a 4-estől a 31-es-ig, önző módon, mivel az nekünk nagyon jól fog jönniKép

Betegség:

Panda: Nem vagyok benne profi, de szerintem épp az a betegség az ami kicsit más , mint a többi rák. Azzal én is hallottam hogy simán lehet utána szülni, főleg ha időben elkapták. Az hogy sugarazni kellett, az azt mutatja hogy majdenm késő volt, de a sugár "csak" helyi kezelés, nem olyan káros mint a kemoterápia. A kemot akkor adják, mikor feltételezhető hogy elindult a testben, bekerült a nyirok vagy vérkeringésbe.Igazából azoknál nem szokták javasolni a gyereket akik kemon estek át. És ez nem azér tvan hogy fel tudják e nevelni vagy nem, hanem szimplán azért amire Beszti is utalt, hogy a petesejtek nem termelődnek újra, hanem bennünk vannak, tehát a kemo "őket" is érinti. Tehát kockázat a születendő babára is. Plusz az immunrendszer legyengülése, nagyon nehezen szedi össze magát a szervezet egy kemo után, ami színtiszta méreg ugye.
És megint egy külön eset a nőgyógyászati problémák, ami a petefészek és mell, ahol bizony hormonális háttér is van, ott különösen veszélyes egy terhesség. Az hogy ki tudja felnevelni meg ki nem, sajnos tényleg nem tudható, azon kár töprengeni. lehet csak én vagyok extra szerencsétlen, de én nagyon sok családot ismerek (pl szomszéd, ismerős) akiknél ilyen gond volt, és többek között anyósomék szomszádjánál (aki nagypapám szomszédja is volt) történt, hogy volt egy család két nagyobbacska gyerekkel, és az anyukának mellrákja lett. kemo mindnemegvolt, meggyógyult. Terhes lett, azt mondták neki hogy semmi gond , megtarthatja, megszülte és sajnos agydaganata volt a babának, meghalt még iskolás kora előtt. és utána az anyukánál is kiújult a betegség és meghalt. Szóval...tudom hogy ez csak egy példa,és bizto svan ellenpélda is, de engem akkor is megrázott. Persze nem bizonyítható hoyg a babának a kemo miatt volt baja, ki tudja.

Sasha!

Még ahideg is kirázott ettől a szem dologtólKép

A kutyám szeme meg kék a fényképeken, nem piros. Pedig amúgy barnaKép

Manó

KépKép
manó

Ezt tegnap este írtam, csak valamiért nem működött a babanet...

Sziasztok!

Nem szerettem volna senkit megsérteni a GY-O téma elindításával, csak a tanácstalanságomat szerettem volna kifejezni. Tudjátok nem igen vagyok otthon a politikában az nekem kínai. Hülye vagyok hozzá és kész. Az, hogy mit ígért 4 éve az MSZP és 8 éve a FIDESZ és, hogy ezekből mit tartott be, na azt képtelen vagyok követni, ezért sem vagyok képben. Amit hallok rokonoktól, családtagoktól, emberektől, az mind-mind ellentmondásos, és zavaros és olyan képet ad nekem, hogy egyik nem jobb a másiknál... vagy nem rosszabb?Kép

Gumicukor!
Eddig mindig elmentem szavazni... de fentebb írtam, hogy most aztán tényleg uralkodik a fejemben a zűrzavarKép Nem bánnám, ha aznap szülnékKép Szídni sem szeretném egyik pártot sem, épp amiatt, mert nem tudom mi zajlik... körülöttem... hehe, még jó, hogy magyar vagyok mi?Kép

Lányok, nagyon tetszik, hogy ilyen szépen beszélgettek erről, burkoltan, és vita nélkül, hiszen mindenkinek szíve joga eldönteni mi neki a jobb. Örülök, hogy ilyenek vagytok!
Már csak azért is, mert kezd megváltozni a nézetem. Ahogy olvaslak titeket (azért csak van valami a káposztalé helyett a fejemben) eszembe is jutott kire kéne szavaznom...

Köszi lányok!

Kataa!
Remélem Alex jobban viseli a betegséget mint te! Gyors gyógyulást nekiKép

Zit!
Ez szörnyű! Komolyan! Kezdem elhinni, hogy Csernobil a hibás.. Hiába tagadták anno, hogy semmiféle sugárveszély nincs és idáig nem jött el, de azért ez a sok daganatos betegség nagyon durva. Régen, nagyanyáink korában mintha nem lett volna ennyi. VAgy csak nem tudtunk róla?

Panda!
Hát, ha anyukának van nete, akkor passz...

Beszti!
Tényleg ügyi vagy, hogy ennyit kézimunkázol mostanában!Kép Nekem türelmem nem lenne hozzá, vagy csak időm? Te hogy csinálod?Kép A Dani, ha már csak meglátja, hogy leülök ide a gép elé, vagy ha van valami kis varrnivalóm, már ott terem és nem hagy nyugtot. Alvásidő már lekorlátozódott másfél-2 órára, így azt az időt vagy én is pihenéssel töltöm, vagy a konyhában. Attól függ mennyire igényel délelőtt, de általában nagyonKép Nem is tudom hogy fogok szoptati, csak reménykedem, hogy hármaska gyorsan végez és nyugodt, türelmes baba leszKép

Táblázatot nincs kedved felrakni a napokban? Tudom, már kérdeztem egyszer, de olyan jó nézegetni. És a koromat is 1-el növeld majd légyszíves, mert 2 nap múlva öregebb leszek.

Körbefújtam a konyhát Morteinnel. Hááát kíváncsi vagyok. Sajnos a leírásában nem írtak semmi konkrétumot, csak annyit, hogy 3 hónapig öli a hangyuszokat, de miként? Se azt nem írta, hogy mennyi ideig hagyjam a padlón hatni, sem azt, hogy mikor szabad feltörölni. Hát én egy órát hagytam, nemrég mostam fel. A kutya miatt nem mertem éjszakára úgy hagyni, nagyon kíváncsi vagyok. De már muszály volt lépni valamit, mert ezek a kis dögök nem jöttek a cukros vízre, viszont a tavaszi káposzta salátát kedvelik... Tegnap 1-1 szál kis káposzta a földön maradt a kuka mögött és magam is meglepődtem, mennyi kis dög volt rajta...
Holnap a parketta nappali részén végzem el a befújást, mikor a Dani majd alszik, aztán holnap után meg, vagy inkább hétvégén (lehet lepasszolom anyuékhoz a kölköket megint) a nagy szobát, hogy utána rendesen ki tudjon szellőzni, elvégre ott alszunk és a gyerekekre nem merem rányitni éjjel az ablakot, még résnyire sem. Akármilyen hideg van, a Gabi lerúgja magáról a paplant és ha éjjel odamegyek, hogy betakarjam, akkor meg elkezd szenvedni, keresni kezdi a cumiját és vadul rugkapál, hogy megszabaduljon a takarótól. Egyébként, meg egész éjjel alszik, minden nyafi nélkül, csak valamikor megszabadul attól a francos paplantól. Míg kisebb volt addig próbálkoztam a hálózsákkal, de az katasztrófa volt.Kép

na megyek aludni én is!
Mindenkinek jó éjszakát kívánok!
sasha

Kép
sasha

Panaszkodhatok kicsit a kutyáimra? tegnap esőben elültette aférjem a kis konyhakertbe a palántákat meg magokat, bekerítettük tyúkhálóval, de egy két rés maradt a föld egyenetlensége miatt alul. A kissebb kutyám első dolga volt reggel hogy bebújt és lukat ásott. Miért nem elég neki a több kb 700m2? Miért épp ott kell ásnia? A kérdés költőiKép

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Néztem tegnap a vitát, engem megerősített a döntésemben. Hűséges leszek, ugyanarra a pártra szavazok, akikre eddig is.Kép
Mondjuk Feri nagyon meglepett, szokatlan volt Tőle ez a támadó, arrogáns stílus. De jókat mondott, Viki néha köpni-nyelni nem tudott. A Mikolás rész volt a legdurvább, na ott jól nyakon lett csípve Viktorunk. Kép

Gumicukor! Sok igazság van abban, amit írtál, nemhiába mondják, hogy "Ép test, ép lélek".

De a környezeti ártalmak ellen nincs orvosság. Az emberek hozzáállását kell megváltoztatni, hihetetlen mennyiségű szemetet termelünk ezen a kicsi bolygón. pl.: Már nem lehet visszaváltható üdítőt kapni. a rengeteg műanyag palack (ami köztudottan nem bomlik le, ezért kiemelten szennyezi a környezetet), csak gyűlik a természetben. És ugye a természet körforgásából adódóan ezek a méreganyagok visszakerülnek a szervezetünkbe....
Mi azért is vettük a víztisztító gépet, hogy ne kelljen ásványvizet venni. Ezelőtt hetente 10 palack biztosan kidobásra került. Éves viszonylatban ez rengeteg, és ez csak 1 háztartás!!! Most legalább ennyivel kevesebb szemetet termelünk. Kép

Sasha! Csernobilnak biztos, hogy vannak még most is áldozatai. Régebben láttam egy műsort, amiben azt fejtegették, hogy az igazi hatása az élővilágra 20-25 év múlva derül ki.
Nálunk a családban ismeretlen fogalom volt a rák. Nagyszüleim teljesen más betegségekben haltak meg. Viszont Az elmúlt 7 évben 3 rokonomat vesztettük el ebben a kórban. Én már nem is ismerek olyan családot, ahol ne lenne ilyen betegség. BIZTOs, hogy Csernobilnak is köze van ezekhez a megbetegedésekhez.

Sasha! Jaj, de ijesztő amit írsz!!!Én elvinném szakrendelésre Gabit, biztos, ami biztos!!! Kérj egy beutalótMR vizsgálatra, ha idegesít a dolog!!!

Zita! Remélem nem lesz gond!!!!

Minden betegeskedőnek jobbulást!!!!

Pussz:
Magdi

Magdi
mléna

Magdi és mindenki!

Épp kérdezni akartam, hogy valakinél vezettek-e már be "kötelező" szelektív szemétgyűjtést. Ha igen, mik a tapasztalatok.
Mert nálunk épp most kezdik. Ez itt annyit jelent, hogy 1 db 110 v 120 l-es kukányi szemetet visznek el (eddig minden termeltet elvittek), ha van több, akor azt külön pénzért (350 Ft/db) megvásárolt zsákokban lehet kitenni. Persze vannak szelektívhulladék-gyűjtő szigetek. Meg lesz egy érdekesség: PET palackokhoz adnak zacsit, így azt háztól viszik a szeméttel egy időben 2 hetente...
Hát kiváncsi leszek, mennyire lesznek ebben együttműködőek az emberek, nem lesz-e több elszórt, lerakott szemét (most is borzasztó, mennyi van). Meg az is érdekelne, hogy a válogatott szemetet vajon tényleg jól kezelik-e...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Csak gyorsan!

Conti
Nagyon köszi! Én is örülök, hogy egyelőre halasztható a műtét.

Juti, Sasha
Köszönöm az infót Lau ügyben. Azért kérdeztelek titeket Sasha mert ti hoztátok a hírt és azt hittem és jól is, hogy tudtok infókat.Kép Nagyon sajnálom én is őt is és a családját is. Édesapám most esett át lábon, egy infarktuson, utólag állapították meg. De a szíve foly. rendetlenkedik, így elég parázós vagyok vele kapcsolatban...

Gumicukor
Hagyjuk akkor köszi. Bár még nemtom, hogy tudok szerezni mert nagyon szupi eszköz. Most megkérhettem volna esetleg Ágotát de majd ha hazajön konzultálok vele.

Beszti
Nálunk van szelektív. Rá is látok az elkerített, kulturált gyűjtőkre. Nagyon szeretjük bár van aki szídja mivel külön kell gyűjtögetni a kis lakásokban a sok hulladékot, de sztem ez a jövő, és a gyerekeket is meg kell tanítani rá.
Mi a kapott pénzből padokat, virágokat vásároltunk, fejlesztjük a lakótelepet amennyire lehetséges. A játszónk szörnyű állapotban van...

Politika:
Nem politizálok itt. Annyit leírok, hogy OV-nak voltam a személyi titkára 2004-es választásokkor is. 2005-ben jöttem el tőlük. Párttag nem vagyok. Részleteket nem írok.Kép

Puszika!

én

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Hali

Beszti
Ma nézett meg a doki uh-n, félidőben vagyok kb., már amennyire lehet tudni, hogy mikor lesz a vége Kép

Pé-m nincs a hosszúranyúlt ciklus miatt, amit valszeg a baloldali petefészekben lévő több ciszta okoz. Vagyis PCO. Még sosem volt ilyenem, mindig rendszeres volt, 32-35 naposak a ciklusaim. Doki szerint a mhelyi stressz is okozhat ilyet, de nem fogható kimondottan erre. Az ösztrogén szintem alacsony, a tesztoszteron magas, így kevés az esély a terhességre, amíg nem rendeződik. A méhem szép, furi volt látni üresen.
Szerencsére egyéb PCO-s tünetem (szőrösödés, pattanások, hajhullás stb. nincs), csak a hosszúra nyúlt ciklus. A menszim teljesen normális 5 napos semmi barnázás, csak a végén az utolsó nap, ahogy múlik el, de az mindig olyan volt.
Pé tuti nem volt november óta, mert hőmérőztem, nyák, stb-vel elég jól nyomon tudtam követni. De azóta csak alaphőn mozgok.
Dani előtt is 3 évig így csináltam, és mindig képben voltam.

Kormányvita
Ez jobban tetszett, mint anno a Medgyesi - Orbán vita. Végre a szemébe mondja vki OV-nek a tényeket, számokkal alátámasztva. Manó, nagyon nevettem, ammit írtál ezzel kapcsolatban. Mikola is külön kedvencem.... pejoratív értelemben. Na, de ne erről beszéljünk, ez más fórumra tartozik.

Judy
Persze én sem úgy gondoltam, hogy ez mindig így van. És uúgy, mint az orvosok között is óriási nagy különbségek vanak mind emberileg, mind szakmai felkészültségben, uez igaz a természetgyógyikra is. És mivel mindkettő ember, a hibalehetőség is előfordul.

Kataa
Mi is csak ezért kezdtük el használni, Mi, amit írtam, 1x már szedtünk. Néha muszáj, de annak örülök, hogy eddig is megúsztuk ennyivel.
67e üdülési csekk, mi enyiért voltunk ketten Visegrádon. De mintha ti már lettetek volna ott, akkor más újabb, jobb lenne, nem?

Sasha
Majd szülés után odahozzák neked a tollat és x-elhetsz Kép
A sok daganatos betegség oka lehet Csernobil, de a kajákban is annyi műcucc van, hogy szörnyű, mindig Ilke jut eszembe, hogy mindent maga csinál, igaz fáradság és idő, de lehet sokkal jobbat tesz maguknak, mintha megvenné a készet.

mindenre gyógyszereket szedetnek az emberekkel (már a reklámokat is utálom, mert szinte buzdítják a népet, hogy Saridon így, Algoflex amúgy...) kérdem én, mi a frásznak? Ott a sok gyógynövény "Isten patikája", azt már rég elfelejtették az emberek? A szilikonos cicit elítélik mert mű, a sok felesleges bogyót meg nem, pedig az is uolyan... a szervezetünk nem felejt és egyszercsak visszavág. Meg a sok kipisilt hormon a fogamzásgátlóktól, ami szépen visszakerül és megisszuk, hiába szűrik a vizet, ásványvizet...

na eldugulok, még sok dolgom van.
g

KépKép
KépKép
gumicukor

Szelektív hulladékgyűjtés: Nálunk nincs. Dunaharaszti határában ki van téve 3 "szelektíves" konténer. Múltkor láttam, hogy a szemetes autó hogyan üríti. Szépen egymás után mind3 konténert beborította ugyanoda. Kép Kép
Nekem nagyon szimpatikusak azok a kezdeményezések, hogy a gyerekek között terjesztik, oktatják a szelektív hulladékgyűjtést. Tényleg őket kell "megfogni", ők még rugalmasak, nyitottak.

Orbán-Gyurcsány vita: Leginkább azon bosszankodtam, hogy emiatt nem volt Született feleségekKép

Halacska! Azért biztos tudnál egy csomó érdekes dolgot mesélni. Engem érdekelnének az élményeid, a tapasztalataid. Egyszer talán személyesen beszélgethetnénk ilyen témákról is.
Én fiatal koromban sok-sok olyan emberrel voltam barátságban, akik aktívan részt vettek a FIDESZ XVI. kerületi szövetségének kialakításában. HÚÚ mennyit politizáltunk, elmélkedtünk... megváltottuk párszor a világot, vitáztunk, érveltünk... szép volt. A barátságok természetesen megmaradtak!!!Kép Kép

Gumicukor! Nem valami jó hírekKép És most mit csinálnak? Gyogyival beállítják a hormonszintedet?

Annyira fáj a fejem!!! Mondtam a gyerekeknek, hogy Anya most sziesztázik, menjenek játszani a szobájukba. Szépen be is mentek ÉDESEKKép Kép

Pusza:
Magdi

Magdi
mléna

Előbb lemaradt:

Conti
Én gyereket szeretnékKép Férjem viszont, vajh miért, fiút! Szal nekem édes mindegy, de ő még bizakodik, bár ő tehet róla bármi is lesz a nemeKép

Kataa
Remélem, már kifelé megy Alexed ebből a nyavajából!

Csernobil szvsz is tuti! Kép

b.

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?