Új privát üzeneted érkezett!

Ahol a szövegben azok a számok láthatók (gőzöm nincs mi az...), ott nincs semmi, tehát a babanet szerencsére nem valami helyett bökte oda, hanem csak úgy, a szavaim mellé... De minek?

nadine81

Ja, a recept totál a tankönyvünk szövege. Én lehet, hogy zsemle helyett kifliből csinálom. Ha létezik sótlan kifli... Létezik???
Zsír helyett is valószínű vaj lesz a kikenésnél. Nemtom mennyit számít, szerintem nem sokat.
És mivel habüstöm sincs, másba kerülnek a zsemlék vagy kiflik... Kép

nadine81

Hú ez nagyon gusztán hangzik.KépKépKépKép
Vendég

Van sótla kifli legalább is itt nálunk van.De jó te akkor tanultál főzni is azért vagy ilyen ügyessKépKépKép
Vendég

Gabi,
nem vagyok ügyes, mert neki sem állok a bonyolultnak tűnő kajáknak! Kép Legyen az sima kaja, vagy süti... Kép De ez is, mint a nutellás süti vagy a meggyes sütim, nem tűnik annak. Szóval majd egyszer nekiállok... Kép

nadine81

Ilyen téren én is ilyen vagyok ami számomra bonyolutnak tűnik hozzá sem fogok.Én szeretem az egyszerű kajákat.
Vendég

Basszus, fúj a rohadt szél!! Már kétszer lent voltam, mert egyszer a garázskaput nyitotta ki és vagdosta mindenfelé, most meg a hintaágyat vitte. Fejre is állt... Pedig most a párnák meg a tetején az a napfényvédő sincs rajt, nem is tudna belekapni... De mégis... Kép

Kép

nadine81

Olyan nagy szél van otthon!Itt kezd tisztulni úgyhogy ha ilyen marad tépek be vele a városba aztán ha kaptam lóvét megyek cipőt venni.
Vendég

Te mikor nálunk ilyen nagy szél van mindíg be vagyok szarva nehogy levigye a cserepeket,mert egyszer már jártunk így.Tavaly nyáron bent is volt a tv-ben.Az egész család hivogatott,hogy egyben van-e ház.
Vendég

Jé most láttam jön két fogunk felül!!!
Vendég

Sziasztok!
Gyors megpróbáltam visszaolvasniKép
Majd talán este tudok jönni, most mennem kell főzni...
Sokan vagyunk, de jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó!

Ma voltam cukroson, brrrr...

Kép
Kép
Kép
amica

Gabi,
neked is jön a fogad, vagy csak Levinek?? Kép Kép Kép
Konkrétan a ti házatok volt bent a tv-ben?
Milyen topánkát veszel? Valami csinit? Vagy sportosat?

Kép Kép

nadine81

Amica,
kellemes sürgést a konyhában!! Kép
Nekem nem is volt olyan szörnyű a lötty! Jó sok cicicicicitromot tettem bele!! Kép

Kép

(ez kb egy citrom... vagy valami olyasmi...)

nadine81

Csak a Levinek jön!NEM csak a várost mutatták meg a fákat amiket tövestöl kicsavart,de majd össze csináltam magam.Akkor volt a Levi pár hetes.Az öregek azt mondták 50-éve nem láttak ilyen vihart.Szerencse,hogy csak pár percig tartott,mert ha tovább akkor végig leszedte volna.Egerszegen tojás nagyságu jég esett.Egy csomó kocsi trpára is ment.
Valami tavaszit akarok,mert semmi cipőm nincs.A sportom is pont most ment tönkre,de nincs rá 20.000,hogy lecseréljem pedig imádok melegítőben lenni.
Vendég

Sziasztok!

Ma voltam utoljára védőnéninél, már csak NST-re megyek...
Találkoztam a Katusékkal ők meg dokinéninél voltak, a Máté baba betegen is jókedvű, mosolyog meg kell zabálni!!!
Katus! Majd írd meg mit mondotta doki, ok?
Vettem olyan pelenkázó-izét a DM-ben amit mutattál, vagyis amit kérdeztem. Tök szuper! Ugye azt mondtad hogy lehet mosni is. Meg mini-fogkrémet, mini-Nivea dezodort, zoknit fogkefét a kórházba. Lassan én is megvettem mindent, kivéve egy-két kisebb dolgot.

Úgy néz ki hogy mégis tudok szoptatni! Tegnaptól van tejecském is! Sirály!! Kép Kép

Reni!
Szuper a ház! Láttam van szopispárnád, Te szereted? Kinéztem egyet én is csak még akkor nem tudtam a nemét, és csak kék és rózsaszín volt a boltban!

Ági! Nekünk csak 2 ablakunk van meg egy ablakos ajtónk. Kicsi ház előnye a hátrányaival szemben! Kép

Mindenki akinek nem alszik a gyermeke! Áron is velem aludt kb 3 éves koráig, mindig meg is ébredt aztán egyszercsak átszokott és azóta úgy kell neki könyörögni hogy aludjon velem ha nincs a Laci itthon. (Már most is nézegetem a matracokat, mert szerintem ez a baba is velem fog és akkor a Laci bizony leszorul az ágyról. Pedig ahogy ismerem, nem fog átmenni a másik szobába, amikor a Szonja itt volt akkor is képes volt egy sz..r kis vékony gyerekszivacson - amin tornászni szoktunk Áronnal- aludni. De azt nem fogom engedni neki, mert megfázik a veséje)
Azért utólag nagyon jó a pici mellett aludni, én mindig szagolgattam éjjel, és egyből érzed ha valami gáz van, pl lázas vagy ilyesmi. Persze azért direkt nem fogom beszoktatni az ágyba, de ha csak ott jó akkor legyen! Kép

Sárvár szupi hely, mi voltunk 3-asban Áront ki sem lehetett szedni a medencékből! Érdekes ilyenkor nem baj ha vizes lesz az arca, csak otthon baj!! Kép
Vendég

Mondjuk az utóbbi pár évben marha sz@r idők vannak... Ha fúj a szél, akkor ritka az, amikor "normálisan" fúj, mert általában baromi nagy tud lenni, visz mindent, viharos...
Nekem már nehezen férnek bele a csülkeim a cipőimbe, szóval még várok, amíg lemegy a duzzanat! Kép Farmerrel is így vagyok... Majd ha kb. olyan leszek, mint előtte, akkor veszek másikat. Addig nem akarok, mert nagyot nem veszek, hátha sikerül annyira visszamennem, mint amennyi voltam... Kép
Én is inkább kényelmesebb cuccoknál vagyok, abban jó lenni. Persze nem tréül, csak kényelmesen! Kép

nadine81

Vero,
és mikor mész NST-re?
És milyen pelenkázó-izé? Az alátét? A 10 db-os? Az mosható? Vagy nem arra gondolok?
De jó neked, van tejcsid!! Kép
Nekem még mindig nincs... Kép Lehet azokat a teákat már most is inni?? Szokták?
Szagolgatni... Kép Ezen mosolyogtam... A babáknak olyan jó kis illatuk van!! Kép

nadine81

Vero!Akkor nem csak nálunk van a babó ágyba szoktatva.Meg vagyok nyugodva.Mi is ezért vettünk nagyobb ágyat,mert a régin apa már teljesen ki volt szorítva a szélére.De én sem bánom,hogy velünk van szeretem érezni,hogy ott van.Előtejem nekem sem volt egy csepp sem és már a második nap tudtam szoptatni.
Vendég

Bocsi, ha hülyeséget kérdezek, de annak a pelenkázóalátétnek melyik oldalára tesszük a gyereket? Mert ha a "műanyag" részre, és azon történik valami, akkor az ugye letörölhető, mosható... De viszont ugyanolyan hideg/rideg, mint maga a pelenkázólap. Viszont ha arra az oldalára teszem, amelyik olyan puha, "anyagos", és azt csinálja össze, akkor meg már nem lehet máskor használni... Vagy?

nadine81

Gabi,
és szerinted tej szempontjából számít az, hogy te császár előtt vajúdtál is?

nadine81

Vero,
akkor megkaptad te is azt az igazolást a 4 alkalomról?
És az igénylésekhez a nyomtatványokat majd akkor és ott, igényléskor töltöd ki, vagy letöltötted netről, és már úgy viszed oda?

nadine81

Na, lépek mosogatni, kajálni.
Majd még bekukkantok! Kép

nadine81

Nadine!Szerintem nem.De ha gondolod kérdezd meg a Berkest!
Vendég

Isti egészen Bence születéséig velem aludt.
Mi ez a pelenkázoalátét?Pedig én is a dm-be járok.
Viol,elég ha szülés után elkezded a teát.Meg van vmi
homeos bogyo is,nyelv alá kell tenni.

Kép

Kép
hajnus

Nadine!Szerintem nem.De ha gondolod kérdezd meg a Berkest!
Vendég

Pelankázóalátétre az van ráírva h WICKELUNTERLAGEN, kék színű zacsi BABALOVE és úgy néz ki (a zacsi) mintha pelus lenne benne. Szerintem a műanyagos részt lehet csak lemosni, ha az anyagost teszed alá, és lecsinálja ki kell dobni. De mindig nem csinálja le, úgyhogy...
De majd a Katus megmondja, ha hazaértek!

Ja, persze Tgondozóba megyek még holnap, csak védőnénihez nem. Ebből gondolom h gondozóba se kell mennem mert akkor ki mér le meg ilyenek?
Ja, és jól lecsesztek a súlyomért. ?! 12 kilot híztam eddig és van hátra max 6-7 hét. Lehet h soknak hangzik a 70 feletti súly de azért a magasság is számít, nem? + ha még hízok 3-mat 6 hét alatt, akkor is 15 kilon belül vagyok (épp). Az meg normális, nem?
Az előtej elvileg nem számít a szoptatás szempontjából csak olyan rég volt már tejcsim, megörültem neki...
Vendég

Vero tökéletes a 15 kg.Istivel 18athiztam,Bencével lehet,hogy még többet is,alkat kérdése.Mérni Nst-n fognak,sulyt és vérnyomást is.Vizeletet is nézik.

Kép

Kép
hajnus

Ugye Hajnus! Áronnal 10 kilot híztam de könyörgöm tíz éve volt!!!

BABALOVE=Babylove csak elírtam...
Vendég

a 12 kilóért szóltak!!!!Akkor mit szóltak volna az én 22kilómhoz!!
Vendég

Sziasztok!Eszti!Mirama!Virág nálunk is csak velem alszik el.Oda fekszem mellé aztán ha elaludt kijövök a szobájából.Ha éjjel felébred akkor jön át hozzánk és közénk fekszik.Akkor én se tudok jól aludni mert állandóan forgolodik meg horkol is.Ezt a vándorlást egyszer egy héten csinálja.Ha beteg akkor mindig velünk alszik,szeretem látni akkor ,hogy jól van-e.Hisztizni nálunk is szokott akkor ott hagyom vagy rászólok és akkor abba hagyja.
Hajni!Isti nem féltékeny a picire?Mi is szeretnénk majd kistesót és nemtudom majd a Virág,hogy veszi.

KépKép
kola2

Menjenek a sunyiba a kilókkal! Hogyan lenne már sok az a 70 feletti akármennyi?? Te jól vagy, baba jól van, akkor hagyjanak békén...
Tényleg a nevet eldöntöttétek már a választottak közül? Kép

nadine81

Amica!Eszti!Nálatok az oviba vegyes csoport van vagy hagyományos.Ha vegyes az jó?Ott van a 3évestől a 6évesig?

KépKép
kola2

Névügyileg: nem döntöttük, most már olyan nevetséges hogy tegnap a Laci azt mondta legyen Dániel Iván mégis. Nem tudunk dönteni a kettő között. Aztán majd mindenki úgy hívja ahogy tetszik neki (reméljük nem lesz tőle skizo...)

Gabó!
22 kilo!!!! Azt hogy csináltad?
Különben mondta hogy esténként ne egyek már kenyeret, meg ilyenek de nem tartom be!
Vagy: kenyér helyett pizzát eszem!Kép
Jó tudom, h ezt kell mondaniuk mert ha túl sokat hízunk elvben terhességi toxémiát, cukorbetegséget és egyéb nyalánkságokat kaphatunk.
De én nem is vizesedek, meg az arcom is (nagyjából) olyan mint szokott lenni.
Nem érdekes, tovább kajálok ha úgy esik jól.
Kép
Max a sütit + a csokit kicsit befékezem...
Vendég

Viol "És az igénylésekhez a nyomtatványokat majd akkor és ott, igényléskor töltöd ki, vagy letöltötted netről, és már úgy viszed oda?"

?????? Nekem kell kinyomtatni???????

Ja ezt már korábban is elfelejtettem:
Áront 4 hónaposan kezdtem hozzátáplálni, én főzelékkel kezdtem mert a gyümitől fájt a hasa. Bébiételt adtam (vegyes zöldség főzelék vagy ilyesmi volt a neve) mert akkoriban nagyon tiltották a főzést piciknél a nitrát vagy nitrit vagy mi a csuda miatt ami a répában krumpliban lehet. Akkoriban még 3-4 hónapos volt a divat hozzátáplálásban, most én is úgy tudom 6 hónap. De nem kell betartani, ahogy nektek jó. Sztem 4-5 hónaposan elkezdheted. Valaki először ilyen tejpépes cuccot ad, azt is szabad és szeretni is szokták. Én azért adtam főzeléket, mert féltem hogy nem elég a tejem és a főzelék valahogy laktatóbbnak tűnt, persze lehet hogy csak az én fejemben...

Na elzárom magam!!
Vendég

Zsanett,nem vészes csak már a terhesség alatt oda kell figyelni és ha lehet még jobban szeretgetni.
Szerintem nem jo a vegyes csoport.Amig kicsi tul nagy az elvárás ha nagy meg már nincs olyan szintü fejlesztés ami neki kéne. Bár mi alapbol utáltuk az ovit,utolso évben akkor ment ha muszáj volt.

Kép

Kép
hajnus

Vero én teljesen igy gondolkodom.Jobb a krumpli védőnő is mondta,mert van benne szénhidrát,ezért hizlal,a gyüm. meg nem.

Kép

Kép
hajnus

Vero,
a Dániel Iván is jól hangzik. Kép Manapság úgyis sokan két nevet adnak a picinek. Persze ha valaki kettőt ad, az ne azért legyen, mert az a "divat", hanem mert szeretné...
Nekünk kb. egy hétig volt egy olyan időszakunk, amikor elgondolkodtunk rajt, hogy legyen-e esetleg Dorka Júlia... Ezt elsősorban a keresztelő miatt kerestük és ekkor gondoltunk rá, hogy lehetne akár így is anyakönyveztetni. De aztán elvetettük az ötletet, mert összességében akkor szegénynek olyan hosszú neve lenne...

A nyomtatványokat nem nekünk "kell" kinyomtatni, csak úgy tudom, hogy van arra is lehetőség... Letöltöd, kitöltöd, és már úgy viszed oda. De szerintem én ott fogom, mert ott talán tudok kérdezni, ha valamihez hülye lennék... Olyan nyomtatványt, ami a TGYÁS-hoz kell, pl nem találtam...

nadine81

Hajnus!
És most mit mondanak a védőnők már szabad főznünk nekik, vagy jobb ha nem?

Viol!
Emlékszem a Dorka Júliára, nekem az is tetszett. Júlia nekünk is listás volt mikor még lánnyal is számoltunk, de aztán elvetettük mert a Laci apukájának a tesója Bertha Juli, úgyhogy nálunk is kipontozódott...

Nekem fogalmam sincs ezekről a nyomi-nyomtatványokról, amit adnak elhozom én eddig így gondoltam. Rosszul?
Vendég

Viol!
Vagy az ott fogom a szülés utánt jelenti?
Vendég

Nem, nem, teljesen jól gondoltad, amit ott adnak, azok jók! De azt hiszem, ott a TAJ-kártyához és az anyakönyvezéshez indítják el a dolgokat, azokhoz kapunk majd papírkákat. De a többihez, olyanokhoz, amikből pénzt is látunk Kép, magunknak kell utánajárnunk...

nadine81

Ja, most esett le, hogy miért írtad azt, hogy "ott fogom"... Én azt úgy értettem, hogy majd ott a Kiss J. utcában abban a hivatalban... Most meg nem mondom mi a neve... Szóval oda kell majd bemenni igényelni a többit. Asszem. ha már nálunk van a TAJ kártya és a szül. any.kivonat. Mert mindent csak ezek birtokában lehet elkezdeni. Húú, pedig már Erika hányszor leírta nekem... Kép

nadine81

Csak én mindig parázok, hogy lemaradok valamiről, közben meg mindennek van egy bizonyos határideje, hogy meddig lehet benyújtani az igényt, és ezek azt hiszem hónapok. Csak hát ugye itt az a nem mindegy, hogy mikor áll neki az ember, hogy mikor lesz belőle pénz...

nadine81

Sziasztok!

Zsani!
Nálunk nem vegyes csoport van.Azt mondták az óvónénik,hogy úgy volt de nem vált be.Szerintük nem szerencsés nagyokat és kicsiket egybe engedni.Nem is lehet velük úgy foglalkozni,hogy mindegyik korosztálynak jó legyen.A nagyokat nem köti le a kicsik foglalkozása a kicsik meg nem tudnak bekapcsolódni a nagyokéba.

Viol!
Tök jó a könyv.Reggel azért keltem fel korábban,hogy a klotyón még olvashassak egy picit.KépKépKép
Majdnem el is késtem.

Reni!
Nagyon klassz a házatok.Jó nagy.Milyen lesz a színe?

Ági!
Nekünk 9 ablakunk van összesen de annak is nehezen állok neki.Holnap viszont nincs menekvés,meg kell tennem!Kép
2 éve én szerveztem meg a 10 éves osztálytalálkozónkat.Nem volt egyszerű még itthonról sem hát még onnan a messzeségből.
Sok sikert!Kép

KépKép
eszti76

Na de várj, a kórházban valóban kapunk papírokat, ott a TAJ-hoz és az anyakönyvezéshez... Asszem... Kép

nadine81

Eszti,
ez jó... Kép A klotyón... Kép Én még sosem olvastam semmit WC-n ülve... Kép Még egy újságot sem... Kép
De izgi könyvnél elhiszem, hogy leköti az embert. Legyen az akár egy WC... Kép

nadine81

Nézitek majd a vitát? Feri és Viktor... Kép

nadine81

http://www.millan.net/funp/80/nomilk.html

Hanggal nézzétek!! Király!! Kép

nadine81

Viol!
Majd ha Dorka nagyobb lesz te is lehet,hogy rászoksz a klotyón olvasásra mert csak ott lesz pár nyugodt pillanatod.Kép
Én nem nézem,vitázzanak csak nélkülemKép

Ti nézitek?

KépKép
eszti76

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?