Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Gyuri Dr!

A következő kérdésem lenne:
tegnap a ciklusom 21. napján volt egy kis barnás folyásom. Először azt hittem, hogy meg fog jönni, de mégsem.
AZ elmúlt hgónapban is rövidebb volt már a ciklusom 3 nappal (25 napos) ezért hittem azt.
A dologhoz még hozzá tartozik, hogy Január óta próbálkozunk összehozni a kistesót.

Közben elég sokat idegeskedtem.
Lehet, hogy ettől volt?
Tulajdonítsak ennek bármilyen jelentőséget, vagy sem?

Válaszodat előre is köszönöm!

Üdv Dóri
Vendég

Osz, SYlvia!

Egyágyast nem lehet előre lefoglalni, a szó szoros értelmében, amikor a szülészeten vagytok és mielőtt levinnének titeket vagy akár vajúdás közben, kell jelezni, hogy egyágyasba szeretnétek kerülni.
A baba itt kint lehet éjszaka is, ha nem szeretnétek akkor elviszik. A két ágyasban is kint lehet, ha a szobatársad belemegy. A többágyasban ez kivitelezhetetlen.
Ugyanúgy járnak az egyágyasba is a nővérek segíteni.

Látogatási idő van, mégpedig azért, mert arra az időre elviszik a babákat, alap esetben ugyanis kint vannak nálatok és nem lehet ott hagyni őket a szobában.

Fricky!
Örülök, hogy Bence már jobban van, Ági még mindig köhög és nem iszik csak kanállalKép

Samony!
Köszi!

Üdv Dóri
Vendég

Doktor úr!

Sajnos igazat kell hogy adjak a rasszizmussal kapcsolatban. A múltkori üzenetem után, még aznap... sikerült belefutnom egy elég kemény xenofóbiába olyankoktól, akiktől nem számítottam erre. Úgyhogy estére már kevésbé hittem az emberek nevelhetőségében...

A rasszizmusra eddig inkább úgy tekintettem, hogy butaságból, műveletlenségből fakad. De tényleg világnézetekhez/pártszimpátiákhoz is kapcsolódik.

R.
reni75

Sziasztok!

szilvi! Látogatni jöhetnek Hozzád bármikor, de ki kell menned hozzájuk a folyosóra. Az oszt-ra nem jöhetnek be és a babát addig be kell vinni a csecsemősökhöz.

Betegeskedőknek gyógyulást hamar.

Samonyo! hogy vagytok? Írsz majd a babásokhoz?

Kép
Kép
sidney

Fricky!
Hol végeztél, netán a Közgázon? Hányas évjárat vagy? (én csak botcsinálta közgazdász vagyok, mert a Közgázon szociológia szakos voltam : ) /mint piacképes szak : ))))/

Samony!
Írtam neked levelet, ha a gyerkőc engedi ;) majd vess rá egy pillantást léci.

Dóri!
Szuper, hogy a 2 ágyasban is van esély, hogy kinn legyen a baba, mert mindenképpen végig ott szeretném magam mellett, és így még nagyobb az esély, hogy lesz hely ehhez. Ezt eddig nem is tudtam.

Üdv:
R
reni75

Reni!
Nem a pesti Közgázon végeztem, hanem levelezőre jártam Békéscsabára. Pénzügy szakos közgazdász a hivatalos titulusom Kép

Kép Kép
fricky

Fricky, Bcsabán az főiskola? Mert akkor függetlenül a gyestől a Közgázon lehetsz nappalis kiegészítő képzésen.Én is így csináltam, külker - non profit marketing szakirányos voltam onnan mentem Közgáz szoci szakra. 2 év alatt + egy BKE diplomát is hozzámvágtak, nappali, ösztöndíj minden. Mindenkinek ajánlgatom, mert 4-ed 5-öd évben a legtutibb tantárgyakból mazsolázgathat az ember. (gyes mellett is csinálták páran, egyéni tanrenddel)

Üdv:
R
reni75

Kedves Doktor Úr!

Számításaim szerint febr. 23-án estem teherbe (ez volt az egyetlen alkalom, hogy sehogy sem védekeztünk). Az utolsó menstruációm február 7-én volt. A terhességi teszt pozitív volt, az orvosom is tapintással megállapította a terhesség tényét. Csütörtökön (márc. 23.) voltam ultrahangon, de sajnos itt még semmi sem volt kimutatható, csak a megvastagodott nyálkahártya (12 mm). Azt olvastam, hogy a 4 hetes terhességet már kimutatja az ultrahang. Mi lehet az oka, hogy nálam mégsem volt semmi látható? Lehet, hogy mégsem vagyok terhes?
1 hét múlva kell mennem újabb ultrahangra, reménykedhetek benne, hogy itt már látszani fog valami?
Válaszát előre is köszönöm.

Üdv:
Csőri
csõri

Reni!
Igen az fősuli, a PSZF teljes tananyagát adják (még olyan jegyzetekből tanultunk, amit a PSZF-en nyomtatnak). A nappalis képzés nekem tuti kiesik. Itt van babóka, meg dolgozom is itthon mellette.

Kép Kép
fricky

Döri!
Egy hormonális kivizsgálás értelmes dolog lenne ...

Csőri!
Márc 23.n épen "28 napos" volt a terhesség, az még nem látszik, bár tényleg 4 hetes, de annak első napja (előző nap még csak "3hetes" volt. Ennek aszámolásnak így egyébként sincs sok érteme. A petezsák 4 hetes jelenik meg (azon a héten, lehet az 5. napján) az UH-n, ez is függ géptől és egyéb körlüményektől is. Egy hét múlva már látszani fogy, 5 hetesen a magzat (még szívműködés nélkül, mert nincs), 6 hetesen (lehet csak az 5. napján, jelenik meg a szívműködés .... 40. héten szül.
Nyugi
gyuri
Szeged

Sziasztok!

Csőri! Én ugyanígy voltam az első uh-án. Még nem látszodott semmi.Viszont nekem is a nyálkahártya már megvastagodott. Aztán pár nap múlva már látható volt a petezsák.
Gratulálok Neked.
JF-ben fogsz szülni? Kinél?

Kép
Kép
sidney

Gyuri!

Köszi a választ még annyi, hogy ezt hol végzik és mit takar?
A kórházban?
Vagy menjek a orvosom (Dr. Farkasinszky) magánrendelésére?

Üdv: Dóri
Vendég

Sziasztok Csajszik és Gyuri Doktor,

Kicsit eltűntem mostanában. Ilyen már régen fordult elő velem, de egy hete nem kapcsoltam be a gépet.
Remélem, Ági már lelekesebben kortyolgat mostanában.
Részben azért tűntem el, mert éjjel- nappal hányingerem van, mert nálunk már beköltözött az albérlő:-) Még csak 7 hetes, de én már elég ramatyul vagyok. Természetesen nagyon örülök, de jó lenne már túl lenni ezen az első időszakon. Döntöm magamba a MagneB6-t, de nem sokat segít. Még éjszaka is hányingerem van.
Szóval, ha mindem igaz, Csőrivel egyszerre fogunk bevonulni, mókás lenne:-)

Puszi mindenkinek:

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Szia Judit!

De jó!!!! Gratulálok Nektek. Viszont ez a hányinger nem túl jó, de legalább tudod hog ymitől van. És még egy kicsit örülsz is Neki.
Voltál már uh-n?
Pihenj sokat. Gondolom akkor nag y az öröm otthon, hog yjön a tesó!

Kép
Kép
sidney

Nagyon köszönöm mindenkinek a nyugtatást és a bíztatást, tényleg sikerült megnyugodnom, így már nem félek annyira, hogy csütörtökön mit fog kimutatni az UH.

Sidney!
Igen, ha minden jól megy, a JF-ben fogok szülni, Jávorkai dokinál.
csõri

Dori!
beszéld meg vele.
gyuri
Szeged

Kedves Doktor Úr!

A chorionbiopsziát mikor csinálják? Azért kérdezem, mert a Baross utcában és a Szabolcsban csak a be nem töltött 12. hétig csinálják a chorionbiopsziát, utána az amniócentézist, viszont a Schöpf Mereiben a 20 hétig is a chorion van és utána csak az amniócentézis. Erre nincs valami rendelet? Akkor a másik két helyen miért csak a 12. hétig van a magzatboholyvizsgálat? Mindenütt azt olvastam, hogy a 9-13. hét között van a choriobiopszia és utána csak a 16-20. hét között az amniócentézis.
Előre is köszönöm a válaszát!
Erika
erika2004

Sidney,

Terveztük, és szerencsére rögtön összejött. Ennek a hányingernek is vége lesz előbb-utóbb:-)
Már voltam uh-n. Minden rendben van, már a szívműködés is kimutatható volt

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Erika!
Szerintem rosszul tudod. Rendelet nincs, szakmai szabály van: 11-14 héten chorion 15 után amniocentesis. 11 előtt a CVS veszélyes, 14 után pedig az AC a helyes választás.
gyuri
Szeged

Erika!
A Schöpf Mereit én sem értem, a barátnőmnek 16 hetesen choriont csináltak, 2 héttel később elvesztette a babáját. Azt mondták neki, hogy nincs összefüggés, mert két hét eltelt. Azért ez fura, nem?
nyeste

Sziasztok!

Barátnőmnek is choriont csináltak 15 hetesen a SM-ben és a sogórnőmnek is és még más ismerőseimnek is 16 hetes koruk körül és nem lett szerencsére vetélés belőle.
Mindegyiknél van vetélési kockázat.
Egyébként pont most olvastam hogy ilyenkor már tényleg magzatvíz vizsgálatot csinálnak. Vajon a Scgöphf-MÉreiben miért nem?
Sajnálom a barátnődet. Ez régi élmény vagy friss?
Azóta sikerült van már babájuk?

Üdv Sid

Kép
Kép
sidney

Karpijudit!

Gratulálok!KépKépKép

Mikorra várjátok a bébikét?

KépKép
tibicsoki75

Kedves Doktor Úr!

Amit leírtam, azt mondták pontosan a Baross utcában és a Szabolcsban is. 3x rákérdeztem, tehát biztosan nem értettem félre. Egyébként, tegnap kaptam időpontot a Schöpf Mereiben chorionbiopsziára április 12-re, amikor már 14+6 hetes terhes leszek.
Most bemásolom ide a tájékoztató szövegét, amit kaptam:

" A magzati kromoszóma vizsgálatnak két módszere van:

Azt, hogy a kétféle mintavétel lehetőség közül Önnek melyik beavatkozás a legoptimálisabb, szakmai szempontok figyelembe vételével döntjük el.

1. Kromoszóma vizsgálat a lepény bolyhainak sejtjeiben

Előnye:
Aránylag korán, a terhesség 12. hetétől kezdve kivitelezhető és viszonylag rövid időn belül eredményt kapunk.( min 3 hetet mondtak szóban!) Esetleges kóros esetben a terhesség megszakítása aránylag korán elvégezhető.
Hátránya:
Rendkívül ritkán, 1000 eset közül 1 esetben előfordulhat, hogy a lepény sejtjeinek kromoszóma összetétele nem egyezik meg a magzatéval, tehát az eredmény félrevezető.

2. Kromoszóma vizsgálat a magzatvíz sejtjeiben

Előnye:
A magzatvíz sejtjeinek kromoszóma összetétele jóval ritkábban, kb. 20 000 eset közül egyben tér el a magzat kromoszómaképétől.
Hátránya:
A mintavétel optimális időpontja legkorábban a 17. terhességi hét, amely után a vizsgálat 3-4 hete vesz igénybe. Az esetleges szóba jövő terhesség megszakítása a 20. terhességi hét körüli időpontban lelkileg és fizikailag nagy megterhelés.

Szövődmény
Mintavétel nélkül 35 éves kor felett a spontán vetélés, magzati elhalás, halvaszülés és a koraszülés veszélye kb. 16%. A mintavétel ezt a veszélyt 1%-kal fokozza.

Mindezt azért írtam le, hogy aki ugyanebben a cipőben van, az kapjon előre némi infot.
Most azért kicsit félek, hogy hogy lehet az, hogy a Barossban és a Szabolcsban is ugyanakkor csinálják mindkét vizsgálatot, csak a SM-ben végzik totál más időpontban. Az egyik barátnőmnek 19 hetesen lesz most a chorionja az SM-ben, tehát biztosan nem AC, hanem CVS lesz neki. Azt mondták, hogy 20 hetes korig csinálnak CVS-t...

Mellesleg a Szabolcsban nekem azt is mondták, hogy a chorionra már a 6. terhességi héten kell jelentkezni, mert az előjegyzési idő 8-10(!) hét, és ezért kifutottam már az időből.

Nem lehetséges az, hogy a műszerezettség más és ezért más terhességi hétben is lehet ilyen vizsgálatokat csinálni a Schöpf-Mereiben?

Erika
erika2004

Doktor úr!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy a szülés előtt mennyivel írják a 2100-es eredményt? Úgy tudtam, hogy 2-3 héttel a szülés előtt szokott lenni.(a másik kettőnél legalábbis a 37-38 héttől volt ez az eredmény, most meg a 35 hétnél. Ezek szerint várható a babóci már a 2-3 hét múlva?
ivildi

Erika!
A tájékoztató pontos, korrekt, és ugyanaz van benne amit én is írtam, a CVS és AC eltérő időpontjáról. A szokásos állaáspont az, hogy ha a beavatkozás után 3 héten belül történik a vetélés, akkor nagy valószínűséggel összefüggés is van.

Ivildi!
Ez (2100) elég szubjektív dolog. A lényeg za, hogy mit mondott rá a doktor.
gyuri
Szeged

Kedves Doktor Úr!

Köszönöm a válaszát!

Erika
erika2004

Kedves Doktor úr!

Ugye a Kriston-féle intim tornától sokkal ügyesebben fogok szülni, roppant rugalmas lesz a gátam, és a regenerálódás is seperc alatt végbemegy? Van a doktor úrnak erről valami pozitív szülésvezetési tapasztalata?

(Lányok, nektek valami tapasztalat?)

Még egy kérdésem lenne. Ha szülés közben (pl. a kitolási szakaszban) úgy érezném, hogy a hanyatt fekvéses póz helyett kevésbé fáj valamilyen más póz - ez a JFK-ban nem annyira keresztülvihető, vagy gond nélkül? (nem akarok én alternatívkodni, csak a háton fekvés már most sem megy igazán...)

Válaszát köszönöm!

Reni
reni75

Sziasztok!

Elnézést a betolakodásért. Egy külföldi barátnőm nemrég tudta meg, hogy babát vár, és megkért, segítsek neki angolul beszélő szülész-nőgyógyászt keresni Budapesten! Se ő, se a férje nem beszél annyira magyarul, hogy elboldoguljanak, tehát fontos lenne, hogy angolul igen jól tudjon az orvos. Ha tud valaki ajánlani, megköszönném! A rokica kukac yahoo pont com címre küldjétek el légyszi az orvos nevét, elérhetőségét, hogy melyik kórházban dolgozik, és bármi más infót, amit fontosnak tartotok róla!

Előre is köszönöm!!!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

REni! másodszor félig ülve szültem az elektromos szülőágyon. Szerencsére az orvos és a szülésznő is figyelt arra hogy kényelmesen feküdjek/üljek.
Edina

Kép
Kép
sidney

Sidney:-)
Szia:-)

És sziasztok:-)

Ez az intimtornás kérdés engem is érdekelne. Én tutira nem értek hozzá, de attól félek, hogy a rendszeresen végzett intimtorna (én kamaszkorom óta csinálom, ha nem is rendszeresen) egy erős izmokat képez, amitől esetleg nehezebb lenne a tágulás.
Aztán lehet, köze nincsen a dologhoz:-)
Doktor úr?
rhoney

Sziasztok!

Én anno megvettem a Kriston - Intim torna c. könyvet. Gyakoroltam is a dolgokat, de aztán nem volt rá szükség, mert császár lett végül is. Szóval nem tudom, hogy milyen pozitívumok lehettek volna.
Most aztán jó sokat segítettem, igaz? Kép

jucus1

Reni!

Nekem az általános kismamatorna relaxációval, légzésgyakorlatokkal bejött, ennek része valamennyi intimtorna gyakorlat is, de nem csak arról szól.
Nem tudom, hogy mindegyik szülőágy feltámasztható-e, de amin én szültem, az olyan volt. Szinte ültem, és én mondhattam meg, hogyan kényelmes.

Doktor Úr!
Ehhez kapcsolódóan elgondolkoztam azon, vajon ha egész más testhelyzetben, pl. guggolva szülök, akkor is bekövetkezett volna, hogy beakad a baba válla? Vagy ez független ettől? Számít-e ebben az esetben, hogy oxitocin segítséget kapott, és nem a "saját tempójában" jött kifelé? Vagy mindettől függetlenül a 4,25 testsúly és a széles válla volt az ok?
nyeste

Sziasztok!

Kicsit eltűntem, sajnos nem véletlenül. Sokat gondolkoztam rajta, hogy leírjam-e, mi történt velem, aztán úgy döntöttem, hogy igen, hátha ezzel bárkin segítek, bárki tapasztalatot tud meríteni az esetemből.
Mint korábban is írtam, febr. 23-án estem teherbe, és ez 100%! 4 hetesen voltam az első ultrahangon, nem mutatott ki semmit, mindenki megnyugtatott, hogy ez természetes, nagyon pici még a baba. 1 hét múlva újra ultrahang, ez egy csütörtöki nap volt. Ismét semmi, csak ugyanúgy a megvastagodott nyálkahártya. Hiába mondtam az ultrahangosnak, hogy tuti, hogy akkor estem teherbe, ő úgy gondolta, hogy sokkal fiatalabb terhességről van szó, ez még nem lehet 5 hetes.
Úgy tűnt, már az orvosomnak sem tetszett ez a dolog, visszarendelt következő hétre, hogy csináljunk vizeletből egy terhességi tesztet (ekkor már a harmadik gyógyszertári teszten voltam túl), és majd a teszt eredményével kellett volna újra ultrahangra mennem.
Sajnos erre már nem került sor, vasárnap iszonyatosan begörcsöltem, bementünk a kórházba, érdekes módon az ügyeletes orvos megtalálta a babát, sőt már szívhang is volt. Méhen kívüli terhesség volt, azonnal vittek a műtőbe. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy sikerült megoldani, hogy laparoscopiaval műtsenek, így nem kellett nagy vágást ejteni a hasamon. Eltávolították a babát és az egyik petevezetékemet is.
A másik szerencse, hogy mindez vasárnap történt, és nem hétfőn autóvezetés közben tört rám ez az iszonyatos görcs, mert ki tudja, az hogy végződött volna.
Szerencsésen átvészeltem a műtétet, már lábadozok, csak az az egy kérdés maradt bennem, hogy miért nem hitt nekem az ultrahangos, és miért nem nézte meg, hogy nincs-e máshova beágyazódva a baba...
Persze ez csak költői kérdés, már teljesen mindegy, túl vagyok rajta...

Csőri
csõri

Csőri!

Nagyon sajnálom, de szerencse a szerecséntelségben, hogy az ügyeletes tudta a dolgát.
Hol voltál UH-n?
Néha sajnos nem hisznek az embernek az orvosok, persze elég nehéz kiszűrni, hogy most ki állít biztos dolgot.
A nagymamámnál egy combnyaktörést diagnosztizáltak félre, 3 hétig szenvedett szegény,ekkor visszavittük a kórházba, és mikor a rtg-n látták a törést elkezdtek mellédumálni, hogy előzőleg rosszul feküdt a rtg-ben.
Ezt egy 78 éves emberről elég nehéz elképzelni, mármint hogy ficánkolna röntgen közben, meg sem bírt szegénx mozdulniKép
Megműtötték, majd 3 hónap múlva meghalt.

Szóval néha bizony rámenősnek kell lenniKép
Jó, hgy nem esett komolyabb bajod, apukám unokatesvére anno méhen kívüli terhességben halt meg, maga után hagyva két árvát.

Még annyi, hogy én is 4 hetesen voltam UH-n anno és nálam sem látszott még a baba, de a dokim, elmagyarázta, hogy lehet, hogy méhen kívüli terhességről van szó (pozitív volt a teszt), persze gyorsan hozzátette, hogy erre pici az esély, de ha erősen görcsölni kezdek, akkor roham a kórházba, amúgy engem is 1 hét múlvára rendelt vissza, de ekkor már látszott tücsi.

Fel a fejjel és pihenj sokat, élvezd a napsütést...
Vendég

Köszi Dóri!

A Jahn Ferencben voltam ultrahangon, ott is műtöttek.
Tudom, hogy szerencsém van, pont ezért írtam le a többieknek a történetet, hogy legyenek rámenősek, ne járjanak úgy, mint én.
De hogy valami pozitívat is mondjak: az ügyeletes operált, Dr. Csütörtöki Attila, akit meleg szívvel tudok mindenkinek ajánlani, nagyon pozitív véleményem volt róla, mindent megtett értem, pedig nem is az ő betege voltam.

Azt, hogy hogyan tovább, még nem tudjuk, mert a saját dokim és a másik doki pont ellentétes dolgokat mondtak, az egyik azt mondta, hogy fél évet várjunk, csak utána szabad próbálkozni, a másik azt mondta, hogy akár 1-2 hónap múlva is nyugodtan teherbe eshetek.
Persze a lelki dolgok miatt mindenképpen várunk néhány hónapot, ezt a veszteséget még valahogy fel kell dolgoznunk.
csõri

Csőri4

nagyon-nagyon sajnálom ami veletek történt. Remélem minél hamarabb felgyógyul a lelked és veled is megtörténik a csoda, és megtapasztalod a világ legcsodálatosabb dolgát.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Csőri!

Nagyon sajnálom, ami veled történt! Igazából ilyenkor nehéz bármit is mondani.
Nekem is volt egy vetélésem 2 éve, igaz nem méhenkívüli, de sajnos elment a baba. Kb. fél évet pihentünk, majd Terhes lettem. És most itt van egy 8 hónapos kiskrapek,akit imádok.
Nagyon nehéz feldolgozni egy ilyen veszteséget, de hidd el, hogy az idő tényleg mindent begyógyít. Várjatok egy kicsit, pihizzél, kiránduljatok, és ha úgy érzed, hogy lelkileg felkészültél, akkor nosza, jöhet a baba. Kép

Jucus

jucus1

Szia Csőri!

Nagyon sajnálom, ami történt veled:-( 2004 nyarán velem is történt egy hasonlónak tűnő eset, azt itt meg is említettem, begörcsöltem rettenetesen, kaptam a nospa-algopirin injekciókat az ügyeleten, majd leutaztunk Szegedre egy családi eseményre, aminek a vége a szegedi nőgyógyászati klinika lett, ügyelet. Egy fiatal orvos rögtön nálam is elhalt méhen kívüli terhességet diagnosztizált (UH-val nézett meg), majdnem leestem a vizsgálóról ijedtemben. Végül ő is adott egy nospa-algopirin dózist, és hazaengedett Bp-re. Itt az orvosom gyógyszeres kezeléssel rendbetett (gyulladásom volt), most várjuk a babát 25-re.
Édesapám tavaly január óta nagyon beteg, de csak augusztusra derült ki, hogy tüdődaganat, addigra áttétes lett, műteni nem lehetett (erről is írtam itt Csákány doktor úrat kérdezve a sugárzás rám és a bébire eső hatásairól). Reflux betegséget mondtak, meg megerőltette a lábát, pócolja fel...Ha akkor idejében észre veszik, akkor most szombaton nem mondanak le róla az orvosok, nem szórja szét a magját az egész testében, és nem imádkoznék azért, hogy ezt a két hetet, az első unokáját várja meg.
A háziorvos persze mossa kezeit....

Nehéz, de ettől függetlenül én megbízom a saját orvosaimban, mind a saját háziorvosomban, mind a szülészemben. :-)

Csőri, remélem, sikerül átvészelnetek ezt az időt, és mihamarabb beszámolsz nekünk egy Kiscsőri beköltözéséről:-)

Üdv:
Vera
rhoney

Reni75!
A Kriston féle tornáról nincs tapasztalatom, de minden ilyesmi inkább hasznos mint ártalmas, úgy hogy javslom. Vajúdni bármely helyzetben lehet, labdától a meleg zuhanyig, de szülni csak az asztalon tudunk, ott lehet feküdni és ülni is.

Nyeste!
A vállelakadásnak alapvetően két össztevője van: a magzat nagysága - 4000 felett gyakoribb 5000 felett szinte mindíg - és fájások ereje. Ez utóbbi fontosabb. Fájásgyengeség esetén még kisebb magzat esetén is elakadhat aváll, de ez csak akkor baj, ha a személyzet nem ért eléggés kifejtéshez ....

csőri!
A méhen kívüli terhesség egy alattomos, mindent utánozni tudó kórkép, és különösen a korai terhességben igen nehéz felismerni. Való igaz, hogy nem igen hiszünk a pontso teherbe jutási történetekben, ez tapaszatlat. Bár biztos van aki valóban tudja, a többség nem és bizony van aki nem is akarja tudni ... A felsimerésben nem az UH vizsgálaté az elsődleges szerep, hanem vérből történő hormonvizsgálaté, aztán jön az UH. Néha nehéz felismerni, de szerintem ha időben felismerik, akkor szakmailag sikeresek voltunk.
gyuri
Szeged

Sziasztok!

Csőri! Nagyon sajnálom ami veletek történt. Én is írtam hogy első uh-n nem látszott a baba. A dokim /Dórival közös/ nekem is elmondta, hogy lehet méhenkívüli a terhesség, de most még hazaenged mert a nyálkahártyavastagság határeset, de 5 nap múlva vissza kellett menjek és ha akkor sem lát semmit akkor benttart. És azt is mondta hogy ha begörcsölök azonnal a legközelebbi kórházba menjek.
Egyébként a lehető legjobb orvoshoz volt szerncséd Dr.Csütörtöki Attila személyében. Szerintem róla nem is lehet rossz véleménnyel senki. Annyira emberséges, kedves, törödő orvos.
Sogórnőmnek már nem volt ilyen szerencséje az első terhessége alkalmával. /nem JF-be járt/.
Bement a kórházba hogy nagyon görcsöl egyoldalon és vérzik. Ügyeletes orvos megnézte uh-n közölte hogy valószínű elvetél és befektették. Kb 6 hetes terhes volt. Szívhangot és magzatot látott az orvos. Kapott egy injekció koktélt és mondták aludjon, majd holnap meglátják mi lesz. Iszonyú erős fájdalmai voltak. Kiment WC-re a folyóson elájult úgy szedték össze. Nem igazán foglalkoztak vele hiába mondta hogy nagyon rosszul van. Majd reggel mikor bejött az orvosa újabb uh-n kiderült hog ya kismendence tele van folyadékkal. Irány a műtő./plumbálás/ Kiderült hogy vér az afolyadék és méhenkívüli a terhesség amit 3 orvos méhenbelülinek látott. Azonnal műtötték. Petevezeték kukába. /mondom ez az eset nem a Jahn Ferencben történt./
Õk azt hiszem 1 évet vártak. MOst már van egy 8 és fél hónapos egészséges kisfiúk.
Kívánom Neked hogy mihamarabb épülj fel és erősödj meg lélekben és testben.
Aztán hajrá.
Köszi hogy leírtad mi történt Veletek. Gondolom hogy nem volt könnyű.

Üdv Edina

Kép
Kép
sidney

Doktor Úr!
Köszönöm a választ!. Már csak azt nem értem, hogy ha a nagy feje kijött viszonylag simán, akkor hogy lehet fájásgyengeség? És általában mi okozhat fájásgyengeséget?
nyeste

Sziasztok!

Köszönöm a bíztató szavakat, és tudom, hogy hatalmas szerencsém volt Csütörtöki doktor Úrral. Ahogy megláttam, tudtam, hogy jó kezekbe kerültem. Kép Bár mondtam neki, hogy esetleg hívjuk be az orvosomat, de ő sajnos vidéken volt, de tulajdonképpen mindegy, hisz nem származott ebből semmilyen hátrányom.
Igyekszem összeszedni magam, a férjem ebben hatalmas segítséget nyújt, bár ő minél hamarabb szeretne újra próbálkozni, én még szeretnék várni egy ideig, mert még nagyon bennem van a görcs és a félelem, hogy újra hasonló helyzetbe kerülök. Ennek még idő kell.

Lányok!
Nektek nagyon sok sikert és boldogságot kívánok a kisbabákhoz, remélem, hamarosan én is újra jelentkezhetek valami jó hírrel. Kép

Csőri
csõri

Doktor úr, Lányok,

köszönöm a válaszokat.

Üdv:
R
reni75

Nyeste!
tényleg nem érted, nem vagy egyedül.
Fájásgyengeség azt jelenti, hogy a fájások (nem azonos a fájdalommal sőt!) nem elég hatásosak, a szülés nem halad, vagy ha már a méhszáj kitágult (eltünt) akkor a magzat nem halad jó tempóben kifelé. Ennek lehet egyik oka, hogy a fájás ugyan jó, de a nagy magzat miatt nem tudja "kinyomni" (relatív fájásgyengeség) vagy bár a magzat norm, a fájások nem elég erősek. A szülés még csak halad(gat) de amikor a csontos vállnak kellene áthaladni a szeméremcsont alatt (ekkor a fej már kint van) akkor nem megy (forogni kellene) tovább a dolog. Ez a vállelakadás. Innen lehet segíteni.
gyuri
Szeged

Kedves Doktor Úr!
Az erzsébeti rendelőintézetükben sikerült fényt deríteni a kb. 5 éve fennálló ureaplasma urealyticum fertőzöttségemre. Párommal Sumamed S 500mg-t(fejenként 2db-t) kaptunk, gondolom ez a hüvelyflórát is fel fogja borítani?Véleménye szerint nem lenne szükség hüvelytablettára vagy kúpra,az antibioticum mellé? Sajnos nem tudtam meg sokat erről a baktériumról,és az interneten simcs szinte semmi anyag róla.Babát tervezünk férjemmel(4. hónaja)hatással lehet a teherbeesésre is a pozitív lelet?
Köszönöm válaszát.

Sziasztok lányok,
nagyon sok hasznos dolgot olvastam itt nálatok!-remélem mihamarabb én is élvezhetem a kórház szülészetének vendégszeretetét!

Kép
katica_75

Sziasztok!

Katica! Drukkolok Nektek, hogy mihamarabb teljesülhessen a vágyad. Üdv Edina

Kép
Kép
sidney

Doktor Úr!
Köszönöm a választ. A zárón ez a relatív fájásgyengeség szerepelt. Így már értem. Valszeg itt az ideje, hogy másfél évvel a szülés után megszabaduljak a fóbiámtól, hogy nem voltam elég ügyes, mert nem tudtam "egyedül" végigcsinálni. Szerencse, hogy ilyen jól értenek a "kifejtéshez!" Mert hogy nagyon édes, szép baba lett belőle.
Üdv:Anna
nyeste

Doktor Úr!

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok Önnek és családjának!

Jucus és Gergő

jucus1

Mindenkinek nagyon boldog nyuszit kívánunk!

Judit és Danca

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok!

Áldott húsvéti ünnepeket kívánunk mindenkinek!

Edina, JOhanna és Bulcsú

Kép
Kép
sidney

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?