Új privát üzeneted érkezett!

na amióta leírtam jó lenne ha írnátok a korúkat azóta mindig kihagyomKép

6hóKépKép és 21hóKép

és a mama 32(de nem hóKép)
vikta

Sziasztok!

Amióta kint sétálunk a csajokkal azóta úgy eldőlnek alváshoz mint egy zsákKép Mindenkinek tudom ajánlaniKép
És tényleg meglepő, de még mindig szépen sétálnak mellettem, fogják a kezem és megyünk. Néha megpróbál egyik vagy másik kiszabadulni, de akkor jobban szorítom a kezét, mutatok valami érdekeset (virág, hangya, stbKép ) és máris minden oké. Annyira jó!!! Már csak azt nem tudom hogy fogom őket ezentúl a babakocsiba betuszkolniKép
Vettünk a Corában most akciósan kisszéket meg kisasztalt, ma kint tízóraiztak a terszon, nagyon szépen megültek benne, tetszett nekikKép Pedig nem is voltak odaláncolva mint az etetőszékbeKép
Azt hiszem kezdenek felnőni...
Ilyenkor mondja mindig a férjem, hogy ehelyett hogy örülnék hogy megszabadulok a kezdeti nehézségektől én újra akarom kezdeni... Szóval a kisöcsi még vitatéma, de nem adom felKép Marcsi, példaként lebegsz előttemKép Majd várom a tapasztalatokatKép

Jó tavaszozást mindenkinek!

Ditke (Vikta után: tegnap óta 28 évKép)
16 hóKépKép
ditke62

DitkeKép
gratula a kézfogásos sétához.Kép
én ezzel az 1-gyel nem tudok menni rendesen.Kép
egyedül akar menni.(kicsit -nagyon akaratos)

mi is vettünk székeket + padot, de az örökmozgó nem tud ott enni mert örök mozogKép
örülj neki h nálatok "normális" a helyzet.

ha tegnap óta akkor.... Isten éltessen sokáig!!!Kép

mamikKép
ide is beírom:
ÜRES BÉBIÉTELES ÜVEGEKET szívesen odaadom.
napi 2-4 fogy, így 350-500 üveg lesz a köv 5 hónapban.
írjatok, mert nem teszem félre csak ha kell valakinek.

és a TÁPSZEREK még mindig megvannak:

Mildibé HA (1050g) TÁPSZER: 950.- Ft
1 bontatlan doboz.
2006.szeptemberi lejárattal

BEBA HA 2 (600g) TÁPSZER: 900.- Ft
1 bontatlan doboz.
2006.júliusi lejárattal

Mildibé 1 TÁPSZER: 300.- Ft
2 bontatlan zacskó. (2*350g)
2006.szeptemberi lejárattal

pusz:Vikta
6hóKépKép és 21hóKép
vikta

Vikta!

Nekem csak a bébiételes üvegek cimkéje kellene, ha Te amúgy csak kidobnádKép
Köszönöm a szülinapi köszöntést is!Kép

Ditke
ditke62

adom de minek?
vikta

Szokott vele nyereményjáték lenni:-)
Minden vonalkódot gyűjtök:-)

Köszi!

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Ditke!
Isten éltessen!

Clair!
Az ikreknek is nagyon boldog szülinapot!Volt nagy buli?

A babakocsis sétával mi is nagy bajban vagyunk.Egyáltalán nem akarnak megmaradni benne.Azt hiszem el is kezdjük árulni.
Homokozni voltunk ma.Még a pelusokból is homokot ráztam ki.Úgy csúszkáltak a csúzdán egyedül(na persze azért ott álltam a csúzda mellett),mintha minden nap ezt csinálták volna.Úgy érzem minden nap értelmesebbek és egyre több szavat mondanak.

Brigi!
Õk is hetente egyszer esznek sárgarépát és egyszer sütőtököt.15 hónaposan virusos hányás,hasmenéssel bekerültek e László kórházba,és a felvételnél az orvos megkérdezte mennyit esznek,mert nagyon sárga a talpuk meg az orrlyuk melletti rész.De azt mondta ez még egyáltalán nem gond.Õk mennyire sárgák?

Mindenkinek további szép napot!

Emina.7.-én 18hó.

Kép
emina

Sziasztok!
Tudna valaki segíteni,hogy kell mosolygós arcokat felrakni?
Emina

Kép
emina

Emina!

Köszi!
Smile:
simán mosolygós: Kép azaz kettőspont zárójel bezárva
Vigyori: Kép azaz kettőspont nagy O betű

Claire!

Boldog szülinapot a gyerkőcöknek!

Ditke
ditke62

Sziasztok

Emina
Köszi a sárgaságos választ. Néztem a babaszobán, hogy ez tényleg nem olyan nagy gond. Egyébként annyira sárgák, hogy a talpuk és a kezük eléggé. Az arcuk meg olyan, mintha sokat napoznának. Nem néznek ki kínainak, de mint írtam, mindenki megjegyzi, hogy milyen jó színük van, és hogy sokat vannak-e a napon.
Nevető arc: kettőspont bezáró zárójel

Ditke
Isten éltessen sokáig!
Vonalkódom nekem is van, ha gondolod.
Kisöcsi nálunk is tervben van, de egy kicsit később. Szóval hajrá! Kép

A lányok egyre ügyesebben állnak, bár most nagyiéknál vagyunk és itt mindig kicsit nyűgibbek, mint otthon. Borókának is van egy fél foga, úgyhogy megnyugodtam. Nem kell protkó. Kép
Itt, Pécsen nagyot sétáltunk ma. Persze babakocsival, de nekem nagyon jó esett. Kaptak csomó szép rucit, és sütött a nap. Olyan jó lenne egész hétre jó idő.

Vikta
Még mindig textilpelus ügyben. Már elhatároztuk, hogy veszünk, de én még azért gondolkodom (tipikus döntésképtelen vagyok). Szóval van az az egybe fajta textilpelus, ami pont úgy használható, mint az eldobható. Azt csak anyagi okból nem vettétek, vagy van valami más is. Gondolok itt a nehezebben szárad, ... ??? Nem tudom. Nem sokkal macerásabb a külön kettőt rájuk adni. Nekem még az eldobható is egy küzdelem velük, nem ha még egy réteg kell rájuk.

Mindenkinek szép hetet.

Brigi

majdnem 11 hó

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!

Köszönöm a szülinapi jókívánságot!
Ha van felesleges vonalkódod, annak is nagyon örülök. A profilodban nem láttam mail-címet, így itt az enyém, légyszi írj és egyeztetjük a részleteket!
Köszönöm!
És ha valakinek nem kell a gyűjtőlap, azt is szeretnék továbbra isKép

Ditke tiedit@freemail.hu
ditke62

később válaszolok de ezt le kell írnom...

éjfélkor megyek be dalmához. mindig bemegyek lefekvés előtt és a földről az ágyába teszem a cumit. (-1 éjszakai felkelésKép)

a köv látvány:
nincs rajta az oldalt zippes hálózsák. a vállán gombos, de az egyik gombot már körbevarrtam h ne tudja levnni.
és NINCS RAJTA PELUS. rugiban alszik ami hátul gombos. kikapcsolta a közép-hátsó pattentot és hátulról kibányászta a pelust.
(már nem adtam alá bodyt mert meleg van)

Vikta
6KépKép 21Kép
vikta

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat.

Vikta!
Akkor pelenka nélkül aludta végig az éjszakát?És volt pisi?

Nekünk nagyon rossz éjjelünk volt.Mind a ketten nagyon nyugtalanul aludtak,sokszor felébredtek.

Ditke!
A lányok kapják még a vigantolt?

Emina.

Kép
emina

ViktaKép
Ez nagyon aranyos ez a levetkőzés. Kibírta az éjszakát? Hát Õ már tényleg érett a szobatisztaságra.KépKép

Nekünk májustól nem kell már adni a vigantolt, mert itt a napos idő, állítólag a D vitamint sem szabad túladagolni.

Cat

Cat
Kép
cateye

Emina!

Nekem kb. 1 hónapja elfogyott, azóta már nem is adom. Minden nap több órát vanank levegőn, éri őket nap eleget. (Kivéve a mait, egész nap esik az esőKép )

Vikta!

Tetszik a sztori! Bárcsak már mi is itt tartanánk! És mi lett a vége? Száraz maradt?

Ditke
ditke62

Sziasztok Lanyok!

Az ido egyre jobb es mi minden nap kimegyunk a Dunapartra megnezni a vizet. Mar legalabb 100 fotot csinaltam a kulonbozo vizallasokkal! Kép

Babauszason a merules nagyon jol sikerult. Minnel tobbet vannak uszi-vizben, annal ugyesebbek ott is. Az itthoni nagy kadat azonnal megszoktak es elveztek, itt 3 alkalom kellett. Minden esetre nagyon megerte! Apjuk olyan buszke a gyerekeire, hogy az csak na! Kép Mindenkinek ujsagolja, hogy kesz buvarok a csemetei. Kép Kép
Nagymami is dicsekszik funek, fanak... Nagyon nagy szerencsenk van, hogy ilyen edesek a gyerekek.

Talalkoztam egy anyukaval mostanaban. Van egy "nagyobb" kislanya (azt hiszem 3 eves) es 2 ikerfia (1 evesek.) Az anyuka olyan szinten le volt strapalva, hogy nehezere esett mosolyogni. Kép Azt mondta, hogy amikor meg "kicsik" voltak a fiuk, konnyu volt. Most meg borzaszto nehez. Tenyleg ennyire remiszto a helyzet?
Az elso 3-4 het valoban nagyon nehez volt nekunk is, de azota nincs nagyobb gond. Amiota 2 honapos koruk ota mindketten atalusszak az ejszakat -tehat en is alhatok- nincs megoldhatatlan problema. Na jo, nem mindig alusszak at az ejszakat, de kronikus kialvatlansagrol szo sincs. Mi lehet az a borzasztosag, ami letorli egy kedves, csinos, fiatal anyuka arcarol a mosolyt?

Heszter
4.5 ho Kép

KépKép
heszter

Heszter!

Az hogy minél tovább tart a kialvatlanság,annál kevesebb a tartalék.Na meg hogy tél vége van és már mindenki nagyon fáradt.Ráadásul iszonyú nehéz a különböző korú gyerekek igényeit úgy összeegyeztetni,hogy mindenki legyen mindenkivel (anya és apa is kicsikkel és naggyal is) és ne mindig a nagynak kelljen toleránsnak lenni.
Hidd el fárasztó!!!De nagyon-nagyon megéri!Csak vannak rossz napok,időszakok!

Ditke!
Mi most még napi 2csepp vigantolt adunk,mert fél évesen ezt írta rá a kora utógondozáson a prof.Pedig napi 4-5órát kint vannak!szerinted ez sok?
Utólag is boldog szülinapot!

Vikta!
Aranyos ez a sztori!Mit ki nem tudnak találni a gyerekek?!

Edit
3* 11hó+ 9év

Kép

Kép
edit73

Edit!

Ti még kisebbek vagytok, 1 éves korig akkor se hagynám abba ha napon vannak, pláne hogy korák. De utána szerintem már nem kell, esetleg csökkentheted 1 cseppre, aztán szépen elhagyod. De kérdezd meg a gyerekorvost, én nem az vagyokKép

Ditke
16 hóKépKép
ditke62

Heszter!

Szerencsére az éjszakai alvással nálunk sincs különössebb gond(2 hónapos koruk óta),de én is azt mondom,hogy most nehezebb velük mint mikor pár hónaposak voltak.Mindig résen kell lenni mikor mit csinálnak,hová mennek,mit érnek el amit nem szabad,stb.A játszótéren az egyik hintázni akar,a másik csúzdázni,és két helyen lenni egyszerre bizony nem könnyű(hát még háromon).Eddig fogalmam sem volt arról milyen a hátfájás most pedig minden reggel úgy ébredek,hogy fáj.De egy biztos,he előről kellene kezdeni ugyanígy szeretném.Mert bármilyen fáradt vagyok mindig tudnak olyasmit csinálni,tenni ami felvidít.

Emina KépKép7.-én 18hó

Kép
emina

Heszter!

Szerencsére az éjszakai alvással nálunk sincs különössebb gond(2 hónapos koruk óta),de én is azt mondom,hogy most nehezebb velük mint mikor pár hónaposak voltak.Mindig résen kell lenni mikor mit csinálnak,hová mennek,mit érnek el amit nem szabad,stb.A játszótéren az egyik hintázni akar,a másik csúzdázni,és két helyen lenni egyszerre bizony nem könnyű(hát még háromon).Eddig fogalmam sem volt arról milyen a hátfájás most pedig minden reggel úgy ébredek,hogy fáj.De egy biztos,he előről kellene kezdeni ugyanígy szeretném.Mert bármilyen fáradt vagyok mindig tudnak olyasmit csinálni,tenni ami felvidít.

Emina KépKép7.-én 18hó

Kép
emina

Heszter!

Emina KépKép7.-én 18hó

Kép
emina

Azt hiszem behülyült a gépem.Most nézem,hogy háromszor is elküldte ugyanazt az üzenetet nekem pedig hibaüzenetet jelentett.

Emina

Kép
emina

olvastamKép
de bővebben írni csak holnap du tudok jönni.

jó éjt.

Vikta
ma pont!! 7hóKépKép és 22hóKép
vikta

HeszterKép
Én megértem az Anyukát. Biztos éppen rossz passzban volt. Én a két fiúval is néha magam alá kerülök, nemhogy 3 gyerkőccel. Szóval csodálatos dolog az ikerélet, de azért nem minden habostorta, ezt mindenki látja. Vannak nehézségek, de ezt Vikta látja igazán, hogy még Dalma is nagyon igényli ugye, na és a picik is egyre jobban.

Ja és csatlakozom Eminához, hogy nem lett könnyebb az élet 1,5 éves korukra sem, mert mostmár sokkal tudatosabbak, de azért még oktondiak, és rettentő mozgékonyak, nagyon kell figyelni, folyamatosan topon lenni, és az égeti az energiákat rendesen. Hát este nincs szükségem altatóra az biztos.KépKép

Cat
6-án 18 hósakKépKép

Cat
Kép
cateye

Heszter!

Nem akarlak elkeseríteni, de 4,5 hósan könnyű volt a dolgom a mostanihoz képest. Még viszonylag sokat aludtak nappal is, éjjel 1x keltek szopni, de azt szinte félig aludtam, úgy elintéztem, reggel 7-kor keltek, ha letettem valahova ott maradt... régi szép idők. 7 hónaposan megkergültek, éjjel sem aludtak, egy csomószor felsírtak, nappal nem egyszerre aludtak, úgyhogy akkor totál kiakadtam. aztán ez szépen rendeződött, most már szerintem könnyebb, illetve mások a nehézségek. Most már felmásznak mindenhová, kipakolnak mindent, folyamatosan a sarkukban kell lennem, ez is fárasztó. Van akaratuk, nagyon is, de nem értik meg hogy miért nem lehet valamit, amit máskor igen, pl. ha mutatják a kabátot a fogason meg hozzák a cipőjüket, akkor én akár naponta többször is kimegyek velük a kertbe, de ha esik az eső akkor nem lehet. Hiába hozza a cipőjét és mutatja hogy menjünk, én meg magyarázom, nem érti persze csak sír, hogy most miért nem?!
Ráadásul mi, ha a picik alszanak, tudunk pihenni vagy házimunkát csinálni, de neki akkor is ott a 3. gyerek, akire ilyenkor tud figyelni, játszani, nem mondhatja mindig neki, hogy nem érek rá kirakózni-gyurmázni, stb., mert most van időm főzni. Elég jól belelátok ebbe, mert van egy kolleganőm, neki 2.5 éves volt a nagyobb mikor jöttek az ikrek. A férje szintén orvos, sokat ügyel ő is, egyedül volt elég sokat a három gyerekkel. Ráadásul a testvérféltékenység is nagyobb ilyenkor, hiszen nem is egy kistesóval kell megbírkózni, hanem kettőbvel. Ja, és ebben a korban dúl a dackorszak amúgy is, ami szerintem egy gyerekkel is kimerítő, nem hogy hárommalKép
De azért én különlegesnek tartom az ikreket, kiváltságos dolog hogy egyszerre látom őket felnőni, nekik is jó hogy van gyerektársaság állandóan. Nem cserélném el semmiért!Kép

Cat!

Boldog 1,5 éves szülinapotKép

Ditke
16,5 hósakKépKép
ditke62

Sziasztok

Edit
Nektek két csepp vigantolt kell adni tápszer mellett?? Nekünk a doki azt mondta, hogy egy csepp, ha sok tápot esznek akkor nem is kell, mert abban van D vit. Ti tápoztok, nem?
Szerintem is kérdezd meg a dokit, mert azért nem jó, ha túl sok a D vitamin. Én amúgy is kicsit furának érzem, hogy az anyatej úgy legyen kitalálva, hogy a baba hiányt szenved valamiből. Persze azért én is adtam az egy cseppet, amikor el nem felejtettem, de kettő talán kicsit sok, főleg táp mellett.

Csajok!
Remélem csak félig igaz ez a sokkal nehezebb, ha nagyobbak. Én arra várok, hogy ha nem fejek már naponta két órát, akkor talán több időm lesz gyerekre, háztartásra, magamra.

Heszter
Irigyellek a babaúszás miatt. Nálunk esély sincs, mert apa még hétvégén is legtöbbször dolgozik, vagy tanul. Majd a következőnél Kép

Brigi
holnap 11 hó

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Brigi!
Azért nem kell megijedni,mert a szép dolgokból is bőven kijut.Minden nep tudnak annyi ujjat produkálni,hogy a nehéz dolgok könnyűvé válnak.

Emina.
kettő nap múlva 18hóKépKép

Kép
emina

Brigi!

Hát szerintem most sokkal nehezebb,mint mondjuk 4-5 hósan.Ez az állandó készenlét,hogy ki hol van és mit csinál,ez néha igazán fárasztó. Én képes vagyok elbóbiskolni napközben,ha a gyerekek éppen eljátszanak magukban és nyugton hagynak pár percre.Rémisztő!De tényleg hulla fáradt vagyok!És sokszor igazán tudok örülni,ha a nagyfiamnak valami programja adódik és nincs itthon.Már most félek a tavaszi szünettől,10nap lesz.Van is miatta lelkiismeretfurdalásom!A múltkor vele társasoztam,amikor rámszólt,hogy ne aludjak.És én tényleg elbólintottam!!!
Szóval az összes tartalékom feléltem és reményem sincs arra,hogy mostanában valaki levesz valamit a hátamról!(pedig a férjem nagyon sokat segít,amikor itthon van)Úgyhogy nagyon megértem a "nemmosolygó" anyukákat.De ennek tudatában se csinálnám másként,mert a rengeteg szeretet kárpótol (csak néha hagynának 1-1órát aludni-Kép)))
Igen tápozunk,még napi 3szor.De nekünk a féléves kontrollon ráírta a főorvos a papírunkra (kutacs vizsgálat alapján),hogy napi 2csepp köv. kontrollig.Az pedig májusban lesz.
Na ezt akkor megkérdezem a gyerekorvosunktól!

Edit
3*11hó+9év

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Én egy kis biztatást szeretnék adni. Mi már túlvagyunk a nagyon-nagyon kíváncsi korszakon, amikor mindent felszedtek a földről (a cigicsikktől kezdve a szemétig mindent), amikor tényleg egész nap utánuk kellett mászkálni, hogy hol vannak, mit csinálnak, túl nagy a csend ... stb, stb.
Most 3,5 évesek a gyerkőcök, és én azt mondom, hogy sokkal könnyebb, mint 1,5 - 2 éves korukban. Most már van, amit megértenek, hogy mit miért nem szabad. Ha nagyon türelmesen és elég sokszor elmagyarázom.Kép
Azt nem mondom, hogy teljesen kipihent vagyok, de azért sokkal-sokkal jobb. Úgy látszik van egy periódus (kb. 1 éves korukig, vagy amíg el nem kezdenek menni, mászni), amikor nagyon jó babázni velük, aztán van egy olyan időszak, amikor nagyon kíváncsiak, nagyon mászósak, nagyon menőkések, és aztán következik megint egy jobb idő (mi most itt tartunk), amikor kezdenek "értelmesedni". Én is borzasztóan kivoltam 1,5-2 éves korukban.
Eszter! Szerintem még most pihenj, amíg hagynak, utána jön a rohangálás utánuk. Kép
Edit! Én nem tudom, Te hogy bírsz hárommal (sőt néggyel), de minden tiszteletem a Tiéd. Egyszer azt olvastam, hogy az ikernevelés az emberkínzás néha, de akkor a hármasikrek ??!! Kép Viszont én se csinálnék semmit másként, imádom őket Kép Kép Tényleg annyi örömöt adnak.
Brigi! Azt hiszem nálatok is most jön a neheze, de ne ijedj meg, tényleg annyi szép dolgot, örömöt adnak, hogy megéri Kép

Andi

Kép
gandi75

Lanyok,

Akkor ezennel felkotom azt a bizonyos alsonemut. Kép Kép Kép Gondoltam en, hogy lesz ez meg igy se, de azert bizakodo vagyok! Az ujdonsagaik es a hihetelenul edes mosolyuk nagyon sokat jelent mar most is. A rohangalas meg kifejezetten jot tesz a vaskos combomnak! Kép

Ha viszont ez ennyire altalanos, akkor 1 eves koruk elott kell oket haza vinnunk, Amerikaba. Ha elkezdenek jarni, nem fogjak vegig ulni a 11 oras repulo utat. Na, ezt elmondom a paromnak!

Oromteli ebredest mindeniknek,
Heszter
4.5 ho Kép

KépKép
heszter

Sziasztok

Nekem 4-5 hósan azért nem volt időm, mert akkor még minden etetésnél szoptattam, üvegből adtam lefejt tejet, üvegből tápszert, ha még kellett, majd fejtem. Néha már felmerült bennem, hogy hagyom az anyatejet a fenébe, mert ez borzalmas. De győzött a babák iránti aggodalom, és maradt az anyatej.
Most éppen jó korszakban vannak valóban, egész jól eljátszanak. Bár most a nagyinál állandóan velük kell lennem, mert iszonyú nyűgik. Az jó, hogy ki tudok velük mozdulni, de azért idegtépő az állandó nyöszörgés.
Egyébként én most is képes vagyok elbóbiskolni, különösen fejés közben, mert az a monoton ismétlődő zümmögés teljesen elálmosít. Időnként arra riadok, hogy lebukott a fejem. De azért ott nem tartok mint Edit. Hiába három (négy) gyerek az mégis több mint kettő. Kép
Tudom én, hogy nehéz, ha elindulnak, meg mindenki mondja, hogy az ember alig várja, hogy elinduljanak, aztán meg már visszacsinálná, mert nem lehet követni őket. De reménykedem, hogy más dolgokban meg könnyebb lesz.

Ditke
Ha lesz kis időm írok ám, de sajna ez a "nyaralás" nagyon kimerít.

Mindenkinek szép napot.

Brigi
pont 11 hó

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Brigi!
Miért nyűgösek a lányok a nagyinál?Mi ha a nagyinál vagyunk mindig jól elvannak.Élvazik az uj dolgokat.Mikor kissebbek voltak(mivel ritkán járunk haza)az első nap volt a nehéz,mire mindenkivel megbarátkoztak de most már hosszabb a memóriájuk és felismerik őket.

Heszter!
A 11 órás út biztos nagyon nehéz lesz velük.Akkor a te gyerkőceid is elég ritkán lássák a nagyikat.

Nagyon szomorkás az idő,egész nap esik az eső.Talán holnap már kicsit melegebb lesz.
Sziasztok:Emina
Holnan 18hóKépKép

Kép
emina

Emina

Mázlista vagy. Az én Réka lányom nagggyon utálja az új dolgokat. Valamelyik nap nem tudtam beleültetni a kiskádba, mert nem tetszett neki, hogy nem ott fürdik, ahol szokott és a nyakamba, meg a ruhámba csimpaszkodott. Csurom víz lettem, mire úgy-ahogy megfürdettem.
Aztán meg engem otthon szinte egész nap látnak, itt meg bárhová megyek két-három ajtó választ el tőlük. Biztos én is megijednék, ha egy idegen helyen rámcsuknák az ajtót.
Meg szerintem kialudni sem tudják magukat. Nálunk este 19-20 fok van, itt meg 24. Én nem tudok melegben aludni, és el tudom képzelni, hogy őket is zavarja.
Réka lányom már attól is sírva fakad, ha ránéz a sógoromra. Pedig nagyon aranyos. Szóval kismillió dolog együtt odáig fajul, hogy fél órát nem bírnak ki sírás nélkül. Kép Kivéve ha alszanak, mert azt azért itt is szoktak.
Na mindegy, azért remélem ez majd a korral változik. Vagy adhatnál tippet, hogy mit csináljak.

Brigi
11 hó

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

sziasztok!

én is csatlakoznék az idővel jobb lesz táborhoz! andi nagyon jól összefoglalta Kép Kép
nekem 2 éves koruk után sikerült huzamosabb ideig (5 perc Kép) ülve gyönyörködni a gyerekeimben és pl. nagyon fontos dolgokat megbeszélni a hasonszőrű szingli babás anyukákkal Kép a játszótéren. igen, ilyen is kell...
nekem ha 1 éves korukig valaki azt mondta, hogy: de jó, hogy ikreid vannak, legalább egyszerre letudtad őket. azt szívesen orrba nyomtam volna. 2 évesen viszont már másnak is az ikres életformát javasoltam. szóval kitartás!
de azért mindenkinek - editnek még több - elismerés a mindennapi helytállásért!

más.
vikta dalmája kapcsán már volt szó a testvérféltékenységről. engem most a kezdeti időszak tapasztalatai érdekelnének, akinél volt már ilyen... napokon belül aktuális lesz a Kép téma Kép ilyen konkrét trükkök mint pl. látott tiketek a "nagy" a kórházban a kistesóval? amikor hazaérkeztetek hozott ajándékot a kicsi a nagynak? hallottam olyen édes ötletekről, hogy a kistesót ráfektették a nagyobb gyerekre, hogy tapasztalja meg, mennyire tehetetlen és mennyire valós mégis a kicsi. hogy nem csak az anya egy tartozéka, aki állandóan rajta csüng, vagy a kiságyban félre van rakva.
nálunk 2 motolla várja a kicsit. alapból úgy intézném, hogy továbbra is ők legyenek az életünk főszereplői, de ezzel becsapom őket is, meg magamat is. nagyon hajlok arra, hogy
azonnal kapják a nyakukba a testvérkét...
bocs, hogy ilyen konkrét témával terhelek mindenkit, azért várhatom a tapasztalataitokat?
persze tudom, mindenkinél más működött, vagy pont nem vált be, de azért jó hallani a siker vagy nem annyira siker sztorikat!
ráadásul a kezdeti siker lehet, hoyg hosszútávon majd máshogy alakul...
vikta, nálatok sem azonnal kezdődött, ugye?
puszi, marcsi

KépKép

KépKép
2in1

ez lemaradt:
KépKép 3,5 év és Kép 37 hét 2 nap (pocaklakó)

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Röviden annyit, hogy megvolta a szülinap, a fiúk nagyon élvezték. Még kerékpárt is kaptak a barátnőméktől, állítólag majd jön egy másik ugyanilyen is, csak hát amíg megtanulnak menni vele(még 3-4 év), valahol tárolni is kellKép
Dömpert nem találtunk olyat, ami nem esik szét, így kaptak egy kisautót, amire rá lehet ülni, azt szeretik. Amúgy egész klassz, mert bele lehet pakolni, meg ki belőle.

Közben meg hányvetettem magamban a dolgot, és arra jutottam, hogy tulajdonképpen semmi nagy gáz nincs. Amiket leírt Ditke, azokkal mind játszanak, csak éppen nem rajzolnak, illetve nem mutogatnak jeleket vissza. Viszont mindketten megtanultak tapsolniKép És persze várják érte az elismeréseketKép

Pelusügyben kiderült, hogy gombánk van, azaz egyedül Gergőnek, valahogy Ádámnak nem jutott belőle. Elképzelésem sincs, hol lehet egy ilyen gombát összeszedni, soha sehol nem szoktam őket pelenkázni, csak itthon vagy autóban. De ha lehet, mindig hazajövünk.
Egyórával ezelőtt észrevettem, h Ádámnak szájpenésze van, na erre van ötletem, hogy honnan.

Képeket teszek fel, de szaladok már megint.
Oyan gyönyöű idő van! Nem csodálom, h pang a topik.

Puszi:
Annamari (2*egy év+egy hét+egy nap)

Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

annamari!
már olyan régen láttunk képeket a fiaidról! úgy megnőttek és nagyon helyesek!
gratula a szülinaphoz is!
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok! :-)
Bocsánat az offért, de hátha valaki keres ilyet:
Peg Perego Aria Twin ikerbabakocsi gyönyörű állapotban (alig használt) eladó.
Eszter
galibaba

Sziasztok

Annamari
Nagyon helyesek a srácok. Gratulálok az első szülinaphoz. Nekünk is közeledik, és a tortán gondolkodom. Ti szoktatok egyébként édességet adni nekik, vagy ez most kivételes volt? És hogy fogadták?
Jók a kisautók. Biztos nagyon élvezik. Kép

Mi is élvezzük a jó időt. Bár azt mondják hét közepén jó hideg lesz. Kép Hát remélem tévednek.

Ki mikor vett kiscipőt? Mostanában már aktuális lenne. Időnként kedvem lenne őket letenni egy kis sétafikára. Még nem tudnak járni, csak lépegetnek, ha fogom a kezüket, de ma a kocsicipőben mászkáltak a földön és az kényelmetlen, és bizonytalanabbak is benne.
Bocs, ha volt ez már, mert mintha rémlene valahonnan valami, de nem emlékszem rendesen. Lehet, hogy nem is itt volt.

Mindenkinek szép hetet.

Brigi
11 hó

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Annamari!

Gratula az első szülinaphoz!!!Tényleg nagyon helyes,formás kislegények lettek!

Brigi!
Nekünk a dokinéni azt mondta,hogy míg biztonsággal nem megy át hosszában a szobán (cirka 5méter),addig nem szabad cipőt adni a lábára.Utána is amennyit lehet,legyen zokniban vagy mezítláb (pl. nyáron kint a fűben is).

Én is akartam kérdezni a tortát!Bár nekem nem azzal van gondom,hogy édesség.Hanem a fiúk sem a lisztet,sem a tojást,sem a tejterméket nem bírják egyenlőre.Én pedig olyat szeretnék készíteni nekik,amit ők is megehetnek.Viszont nem találtam még hozzá receptet.
Ki milyen tortát készítet/készítetett az első szülinapra?

Edit

Kép

Kép
edit73

Köszi Edit
A torta nehéz ügy, ha alig van, amit tehetsz bele. Én talán valami joghurtosat választok, mert mi már eszünk savanyított tejtermékeket. Meg lisztet is. Tojás eddig még nem ment, bár védőnő már januárban mondta, hogy tojássárgája mehet.
Te még nem próbáltad, vagy igen, csak nem bírták? Mik a tünetek, ha nem bírják? Mi kb. egy hete eszünk búzapelyhet is. Joghurtot, túrót meg úgy 3 hete.
Nem lehet helyettesíteni a búzalisztet rizsliszttel és a tejet táppal vagy anyatejjel? Esetleg valami rizskoch-szerű, bár tudom, hogy nem igazi torta, de lehet tortaformában csinálni (mi abban szoktuk) és aztán dísziteni valahogy.

Brigi
11hó

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Annamari!

Gratulálok az 1. szülinaphoz!!Kép

Brigi!

Mi cukrászdában készíttettük a tortát, ha jól emlékszem oroszkrém volt. Nem szoktak édességet kapni, de ez kivételes alkalomKép
Nagyon tetszett nekik, különösen a marcipán rajta, meg hogy lehetett maszatolniKép
Egyébként nem vagyok abszolút édesség ellenes, szerintem mindent lehet, csak mértékkel. Pl. piskótát szoktam nekik adni, amit én sütök, magában, vagy egy kis lekvárral. Szoktak kapni gabonapelyhet, gabonapehely-szeletet is, de kifejezetten csokit, cukorkát azt nem. Adok nekik desszertként krémtúrót, joghurtot, ilyesmit. Nem kell mondanom, imádjákKép
Cipő: Én karácsony előtt vettem az első cipőjüket, akkor már elmúltak 13 hónaposak. Már akkor Petra egyedül szépen ment, Csenge még csak kapaszkodva. Nem sokat volt rajtuk a cipő, mostanában hordjuk inkább, mert mióta jó idő van egész nap az udvaron vagyunk. A lakásban a járólapon is csak harisnya van rajtuk.
azzal hogy lakáson kívül leteszed sétálni szerintem vigyázz, mert míg az enyémek csak babakocsiban voltak odakint addig szépen ültek benne, meg bevásárláskor is a kocsiban, aztán mióta rájöttek hogy ki is lehet szállni azóta már közelharcot kell vívnom ha vissza akarom tenni őketKép

Jó éjt, megyek vasalniKép

Ditke
ditke62

Sziasztok!

A tortát rendeltem, ha valakit érdekel, szívesen megadom a címüket is. Szerintem nagyon finomak voltak.
Amúgy mindkettő diétás volt, és ilyenformán cukormentes, de tejmentes is, mert olyat kértem. Árban nem volt különbség.
Az egyik narancsos volt, a másik gesztenyés-meggyes.
A tojást engedélyeztem, mert piskótatésztát nem lehet tojás nélkül, és nem akartam valami furcsa állagú dologgal előállni. Õk amúgy rágcsáltak elég sokszor kekszeket is, abban is van tojás.

Édességet nem nagyon szoktam nekik adni neki, hacsak a gyümölcsöket nem veszem édességnek, mert azt minden nap kapnak. És kaptak már cukrot is a gyümiben, persze csak mértékkel.
Meg aztán amennyi tojás van abban az egy szelet tortában, amennyit ők megesznek, igazán ki lehet bírni.
Én elég óvatos fajta vagyok, sokmindent nem ettek még, kóstoltak már túrót a napokban, de pl joghurtot nem mertem még adni.

Edit!
Az indexen is van babakonyhás fórum, ott van olyan recept is, ami szerintem nektek is jó. Ha jól emlékszem almatorta, banántorta. Érdemes rákeresni. Nekem Roller javasolta, ő írta be oda is, csak én nem mertem nekivágni egyedül, meg aztán a fiúktól nem lehet becsukni a konyhaajtót. Márpedig a sütő forró lenne.

Brigi!

Nekünk is azt mondta a dokinénink, hogy amíg nem járnak biztonsággal, addig nem kell cipő. Én nem is adnám rájuk, mert csak zavarná őket a járásban.

Kisautót élvezik, állandóan tologatják egymást. Ma pedig Gergő már hajtotta a lábával.

Dicséreteket pedig könyönjük mindenkinek.

Marcsi!
Hogy van a pocaklakó? Gondolom, nagy megkönnyebbülés, hogy nem lehet már koraszülött. Híreket kérünk mindenképpen, ha megszületett. Neve van már?

Puszi:
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok

Ha már a kajáknál tartunk. Nálatok mi volt a menü 1 éves koruk körül? Reggeli, tízórai, ebéd, uzsi, vacsora.
Én most reggel anyatejet adok, aztán gyümölcs valami gabonapehellyel, aztán alvás előtt anyatej, ebédre főzi, alvás előtt megint anyatej (kevés, mert ilyenkor nem kérnek sokat), uzsira túró gyümölccsel, gabonapehellyel, joghurt gyümölccsel gabonapehellyel, vagy volt már kétszer anyatejberizs, aztán vacsira anyatej, vagy ha elfogyott tápi. Ez így jó?

Köszi a cipős infokat.

Brigi
11 hó

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!

Már többször próbálkoztunk ezekkel a kajákkal.Minden alkalommal kiütésesek lesznek tőlük.És már egy fél babapiskóta is sok nekik.Így én még egy szelet torta erejéig se merem megpróbálni.Bár még van 3hetem,így még majd egyszer bepróbálkozom.
Menü:
hajnalban tápszer,reggel pép (Sinlac és Humana Sl szójás),délben főzelék csak hússal vagy üresen (one sajt),délután gyümi szintén üresen (ha kérneakkor kölesgolyóval), este tápszer.

Annamari!
Kösz a tippet,utánanézek.Már kerestem több babaételes oldalon,de eddig még nem találtam.
Azt tudom,hogy van gluténmentes süteménypor,de még "élőben" nem találkoztam vele,így nem tudom,hogy kell elkészíteni.Gyanítom,hogy azért tojás kell hozzá.

Edit

Kép

Kép
edit73

sziasztok!
én gyakorló tojásmentes sütiket (is) készítő anyuka vagyok... péterem tojásérzékeny.
ha kisebb méretű formában készül a torta, akkor nem kell tojás a piskótába. igen, nagyon más állaga lesz, de az illuzió megmarad. én vettem növényi tojáspótló anyagot bio boltban, de anélkül is működik.
lehet tejberízs (rízs gluténmentes) tortát készíteni rísztejjel (ezt tejallergiások is fogyaszthatják). vizzel majdnem teljesen puhára főzöd a rizst, majd a végén felöntöd rízstejjel (dm-ben is kapható), jó sűrűre főzöd. mélytányérban hagyod kihülni, (kevés gyümölcscukorral készítsd) és nem allergizáló gyümölcsökkel díszítheted, akár nevető arcot, szemeket formázva a tetjére, miután kiöntötted a megdermedt cuccot a tányérból. ezt azután rendesen szét is trancsírozhatják Kép Kép Kép
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

SziasztokKép

AnnamariKép
Nagyon sok boldog szuletesnapot kivanok igy utolag a kislegenyeknek! Nagyon edesek, sokat nottek, ugyesedetek!Kép

Hetvegen mi is szulinapi zsuron voltunk, ott turotorta volt, es cukor helyett rizssziruppal edesitve. Szerintem nagyon finom volt, a csajoknak is nagyon izlett...Kép

Kép

bgy

Marcsi!

Kösz!Ez nagyon jó ötlet!Nekem is eszembe jutott a tejberizs csak azt nem tudtam,hogy mit használhatnék tej helyett.Mert ugye a tápszer erre nem jó.
Én 3 pici tortát szeretnék készíteni gyerekenként a kedvenc gyümölcseikkel.Egy gyertya kerülne rá és kész.A vendégeknek meg a nővérem süt valami finomat.Én meg -ha nem jön közbe semmi - diétás tortát sütök,mert az apunak is akkor van a szülinapja,így megtartjuk egyben.A szüleim is cukorbetegek.
Máskor is fordulhatok hozzád kaja ügyben?

Edit

Kép

Kép
edit73

Brigi:
Én 6 hós koruktól kezdve kb. havonta hagytam el egy szopást, így 1 éves korukra már mindent ettek, persze mellette még maradt a szopcsi is. Nálunk kb. így nézett ki a menü: reggel 4-kor (Kép) szopcsi, aztán 6-kor megint (szerencsére mára már eltűnt a 4 órásKép), de én ezeket nem tekintettem étkezéseknek, mivel fogalmam sincs mennyi tejem van/volt, így én adtam külön reggelit: kenyér/pogácsa/kifli/kalács (persze vagy-vagy) hozzá virsli vagy felvágott, kockasajt, ilyesmi, meg inni gyümölcslé. Maguknak ették, nem etettem, felcsipegették a tálcáról. Tízóraira gyümölcs (alma, banán, barack) vagy magában, vagy lereszelve és darált háztartási keksszel összekeverve (imádják), vagy volt mikor egy kis túróval. Ebédre főzelék vagy főtt krumpli vagy rizs valamilyen husival, vagy hallal (azt nagyon szeretik), vagy tojássárgájával, mondjuk a spenótot. Vagy tészta valamilyen szósszal, ez is nagy kedvenc. Ja és a töltött káposzta tölteléke sok tejföllel. Uzsonnára krémtúró vagy joghurt, Danonino, vagy tejpép, vacsira szintén valami ebédhez hasonló, de volt mikor ilyenkor volt a tejpép. Este lefekvés előtt szopcsi, de gondolom már az sem sok. Egyszer próbáltam megmérni úgy 13 hónapos koruk körül hogy mégis mennyit szophatnak, de nem hajlandók egy pillanatig sem nyugton ülni a mérlegen, úgyhogy nem igazán sikerült. Kb. 100-150 ml-nek mértem, de elég bizonytalan.
Gabonapelyhet mostanában adogatok, most jutottunk el oda hogy hajlandók elfogadni a babatejbe keverve. Tápszert soha nem kaptak, próbáltam babatejet venni, hogy igyanak valami tejfélét, Beba-t, Milupát, amire az volt írva hogy anyatej kiegészítő tápszer, de kiköpik. Így hogy beleteszek valamilyen gabonapelyhet így annyit esznek meg belőle ami a kanálon a pehely mellett bejut a szájukba, inni nem hajlandóak belőle. Tehéntejet még nem akarok Nekik adni.
Hát, kb. ennyi.

Ditke
ditke62

Ja, ez lemaradt:
13-án 17 hóKépKép
ditke62

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?