Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nekem is van egy kérdésem. Sógornőmék elkezdtek Amway-ezni (nem biztos, hogy így kell írni...). Bennem hatalmas az ellenszenv a dolog iránt, bár inkább a "beszervezés" módszere miatt, a termékeket nem ismerem. Jött is a kérdés, hogy nem kellenek-e nekünk ilyen termékek. A kérdést már vártam, gondoltam, le tudom szerelni azzal a válasszal, hogy mi környezetbarát mosószert, mosogatószert stb. használunk, erre a válasz: ezek is azok. Ismeri valaki??? Úgy utálom ezt, olyan kellemetlen az egész.

GyeZsu
gyezsu

http://www.amway.hu/default.asp?zone=products&lan=&num=1
http://www.amway.com/en/default.aspx
- de ezt akarki allithatja
meg kene nezni az osszetevoket, meg a csomagolas anyagat, meg amit lehetKép

Ez egy forum, ott talan tobbet tudnak segiteni.

Egyebkent engem is akartak beszervezni, de nem a rokonaim, noha koztuk is van, aki ezzel foglalkozik. Nekem se szimpi, meg ilyeneket is irnak rola:
http://www.merchantsofdeception.com/hungary.html
http://www.parokia.hu/forum/forum_messages.php?boardid=414&page=5
biobaba

Sziasztok!

Nalam is jartak amway-s ismerösök, tényleg nagyon kellemetlen! Vettem 1 szer mosoporokat. Ezek allitolag 90%-ban lebomlanak. A fehér ruhakra valo kartondobozban van+kis zacskoban. A dobozt mar kidobtam és nem emlékszem miböl van. Valami fehéritöt tartalmaz, talan perkarbonat, de nem biztos.
Viszont a szines cuccokra valo müanyag flakonban van. összetétele: > 30% nemionos felületaktiv anyag (??), 5-15 % szappan (nem irja mi féle szappan) és enzimek. Ennyi szerepel a cimkén.

Ha mar ilyenekre esik a szo, ismeritek a Sunrider féle termékeket? Egy ismerösöm most csak ezekre esküszik. Azt tudom, hogy nagyon draga, de allitolag csak természetes anyagbol készülnek a mososzerek, kozmetikumok, stb. Talalkoztatok mar ezekkel??

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok, ez most más, a Levegő Mcs egy új kiadványa civileknek vegyi anyagokról:

http://www.levego.hu/konyvtar/olvaso/forraspont.pdf .

Sőt, most jut eszembe, hogy Titeket is biztos érdekelhet a zöldirodalom levlista, a Védegylet csinálja - innen az értesülés-, persze lehet h éltek vele, de azért bemásolom, h mi is ez ,s hol lehet feliratkozni:
A mintegy 600 címzetthez eljutó zoldirodalom@zpok.hu levelezőlistán olyan
kiadványokat (könyvek, folyóiratok, civil szervezetek anyagai)
ismertetünk, amelyek explicit módon foglalkoznak az ökológiai
fenntarthatóság témakörével. Megköszönjük, ha felhívja figyelmünket
ilyenekre (lehetséges beszerzési helyükkel együtt)! Örömmel vesszük azt
is, ha ajánlja ismerőseinek ezt a levelezőlistát. Feliratkozni a lista
szerkesztőjénél, Takács-Sánta Andrásnál lehet a tsa@mail.datanet.hu címen.

No, Sunrider: én egy teájukat ittam, állítom,h az hozott ki a ronda, többéves sokizületi gyulladásos nyavajámból, amiről egyébként mindenféle gyógyszer lepattant. DE utáltam azt, h minden egyes filter külön müa zacsiba van csomagolva, s h nem lehet tudni, mi van benne. + sajnos az "amerikai(as) csodaszerekkel" szemben, talán az agresszív tálalás miatt: retorika, képi világ, nagyon erős bennem az ellenszenv. A nagyon kedves szomszédasszonyom ajánlotta, nem az ismert tukmálós, fojtós emvéj-stílusban!, hanem mint amikor valaki segíteni akar a másikon a saját jó tapasztalataival, példájával. De különben uaz a szisztem mint a fentebb emlegetett cégé!

Itthon van a Zöldköznapi, később beszámolok a fejezetekről...

Ja, meg ami még érdekes, az Sára játékos témája, engem is foglalkoztat a "gyerekbarát/ emberbarát játék" , -azt hiszem Julcsi ébred....- csináljunk egy körkérdést: Mivel játszik a gyermeked ? címmel. Majd én is beszámolok....

Szép napot, Anna
kannácska

Gyorsan még valami: nagyon erős már most a nap... használtok a sapkán kívül valamit? Nekünk most Weleda 20 faktoros van, más tuti tipp?
A Zkk- ban írnak a lanolinozásról, meg a szódabikarbónás dezodorról, majd bemásolom, bár nem sok újat mond.
Sziasztok!
kannácska

Sziasztok!

Hat Annacska én is pont fel akartam rakni a védegyletes cuccot Kép + akartam érdeklödni a napvédökrémekröl is Kép
Kaptam egy vagon kiadvanyt a mult héten, amit az ökoszolgalattol hozott egy baratnöm és Kép, de nagyon.... Müanyag jatékban rakkeltö anyag, krémekben, tusfurdökben hihetetlen mennyiség sz*r. Kicsit kétségbe vagyok esve, elvegyem a gyerköctöl azt a kevés müanyag jatékot, amit kaptunk? Egy kis idézet a 2001 kiado ökonaptarabol: "Az élénksarga gyermekjatékokat gyakran cadmium-mal szinezik, amely, mint nehézfém, sulyos méreg". De ezt persze nem irjak ra a csomagolasra! Egy oldalt adnak: www.riegel.hu

Na az enyém is felébredt... Beszamolo késöbb..

Sára

Kép

Kép
saara

Napvedo: mi Laverat hasznaltunk, de nem mindig, csak a 11-15 koyti idoszakra, nyaron. Ilyenkor meg nem. Meg ha feher hosszu ujjut veszunk fel, akkor sem.

Muanyag jatekok: mi adtunk egy kivansaglistat a rokonoknak, ismerosoknek, h mit kerunk, ill. mi az, amit nagyon nem szeretnenk kapni. Esetleg lehet mellekepni hozza a jatekok osszetevoirol szolo cikket is.
biobaba

Sziasztok!

Egy baratnomet is megkertem, h irjon vmit a textil pelus es a koldokcsonk eseterol. Ime:

Hajkaval ugye 1 hetig korhazban voltunk, a muanyagpelenkatol egesz piros
lett a bore, azert o textilpelust kapott :-))) Jo hogy legalabb ezert nem
kellett harcolnom!
Neki 2 hetig volt meg a koldokcsonk, az ugye sok (valoszinu hogy az
antibiotikumtol, nem ugy alakult az immunrendszere, egy hosszan maradando
csonk gyenge immunreakciora utal), de soha nem volt abban az idoben
muanyagban, azon az egytol eltekintve, amitol kipirosodott.
Ha pisis lesz a koldokcsonk, akkor az biztos
egeszsegesebb, mint a szilikon vagy nem tudom mi, ami benne van a
muanyagban... (a katonak a pisit hasznaltak sebbgyogyulasra!). Az hogy
szarazabb a bor a muanyagpelusban, az ugy is csaloka, lehet hogy ugy tunik,
de beszivodik a borbe mindenfele nem is akarom tudni mi...
Csongi meg sokat volt mesztelenul, es mikor becsomagoltuk, akkor is csak
textilbe. Neki nagyon hamar le is esett a csonk.
biobaba

Sziasztok!

Biobaba, s mi volt a kívánságlistádon -szóval azt akarom kérdezni hogy tudsz-e mondani konkrét biztonságos babajátékot. A nyers fa az tuti jó, csak az nem színes! Nem mondom, h baj, sőt ..., de azért néhány tarka darabra is szükség van. Látszik, h minél lehetetlenebb és ízléstelenebb színei vannak valaminek, annál jobban gerjed a lány.

Julcsinak van egy pár Haba csörgője. Ez egy német cég, fa és textil játékokat gyártanak, jó színeseket- állítólag megbízható festékekkel és lakkal. A tisztántartásuk kényes ügy, nem szabad ötletelni, tényleg csak nedves ruhával szabad törölgetni, se biomosószer, se bő melegvíz... (eddig 2őt intéztem el mérnök létemre.)
http://www.haba.de , http://www.dione.hu

Bár azt hiszem, a nagy tisztogatási láz előbb-utóbb alábbhagy, ma már simán elnézem, h Julcsi a parkettát nyalogatja, vagy a szék lábát rágcsálja. Az idő mást is megold: most már játék minden, (különösen , ami biztosan nem az: a piros nájlonszatyor, sárga kisolló mind nagyon kéne...) Egy ismerős mesélte, h a lány kedvence a félig töltött pet palack! Nálunk jó móka az áttetsző töltött műa dobozka, az ikeás gyerekvállfa, a ruhaszárító csipeszekkel...anya szép fajátékai meg elmehetnek...

A nemszeretem kínai (párdon) műa játékok, meg a zenélő télapósipkás plüssrénszarvasok pedig egy számukra fenntartott zsákban landolnak...

A sárga gumikacsa- büdös mint a fene- az alapfelszerelés része, a lányom imádja. Kép Beszereztem még egy hűthető rágókát, nagyon hasznos darab Kép - csak erről a lányom nem akar tudomást venni!

Még régebben láttam a Popolini oldalán olyat, h Keptin Junior ( most is vannak: http://www.popolini.com/produkte ), csak természetes alapanyagokat használnak: pamut, gyapjú. Az ecopeles lány tudott nekem ilyet szerezni, bár ők nem forgalmazzák.
http://www.keptin-jr.com/

És lehet csinálni is házilag....

Jó éjt, Anna
kannácska

Itt találtam olyat is, ami organikus pamutból és gyapjúból van : toddels natur . Nekünk pasztel van, én nagyon szeretem- Julcsi kevésbé....
http://www.keptin-jr.com/
kannácska

......azért rendeltem anno, mert azt gondoltam, hogy a mintapéldány után majd sorozatgyártom az ismerős babáknak....
Most már tényleg jó éjt mindenkinek! Anna
kannácska

http://www.katica.hu/index2.htm

azert nem kell feltetlenul elhalmozni a gyerkocot mindenfelevel. EN ugy latom, h tok sok dologbol tud maganak jatekot csinalni. PET palackon tul, fonott kosar, polifoam matrac, gesztenye, osszeszaradt narancs, elhasznalodott fazek, uveggolyo... Gyurma helyett agyag. Az ha osszeszarad, akkor is ujra lehet hasznalni, nem ugy, mint a gyurmat. Meg azert vannak jo festekkel kezelt fajatekok is. Waldorf baba. Idonkent lehet kapni itthon is bio pamut manokat. Pl. most a Bioritmusban (Mammut, Savoya park) lattam, de lehet, h van a tobbi bioboltban is. Mesedoboyra is szert lehet tenni idonkent. A Weleda babacsomaghoz teszik. Ill. regebben naluk is lattam bio jatekokat (pl azt, amit a Weledahoz szoktak tenni).
Aztan van meg: http://www.happyland.hu/

Sajna, mi is kapunk hulyeseeket, meg ennek ellenere is, de azert kevesebbet. Meg most majd elkuldom nekik ezt a vegyi pdf-et, hatha...
biobaba

biobaba

Sziasztok!

Biobaba, a Lavera miböl all? és hol lehet kapni? A legtöbb napvédö megterheli a majat allitolag... de gondolom ez nem olyan. Nem akarjuk am elhalmozni a gyerköcöt, de ami van/lesz az legalabb normalis legyen!

Anna, a Keptin féle jatékok eléggé szimpatikusak, de itthon szerintem sehol nincs Kép
Marad a Dione féle....
Tegnap jartam a babyfun-nél ott fakopancs van /de made in kina/ az alitolag ok, de az van csak a cimkén, hogy egészségre artalmas anyagot nem tartalmaz. Köszi...

ökohaz szuper, mi ilyesmit épit/tet/ünk, hajra!

Sára

Kép

Kép
saara

Még valami, vettem kukorica pelust (sensan), de kartondobozbol adta a pali, semmi csomagolas. Normalis, hogy teljesen fehér? én vmi barnas szinüre szamitottam...
A moshatorol nem mondtam am le csak megvarom mig belefér a következö méretbe, hogy megérje a beruhazast hamar..

Sára

Kép

Kép
saara

Saara, a Lavera is bioboltokban vanKép

Kukoricapelust el kene asni, es lesni, mi tortenik. Allitolag Okoszolgalatnal valaki elasott egyet.
biobaba

Hali!

Nem tudom, felmerült-e már a téma, de engem érdekelne, hogy "emberbarát" dezodor van-e. Ti milyet használtok? Én most vetettem a párommal Vichy-t, mert anyukámnak csak azt engedi a dokija (vigyáznia kell, most mindegy, hogy miért), de abban is vannak alumíniumsók, pedig azt gondoltam, hogy legalább abban nincsenek, ha már a doki azt ajánlja...

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Légy szíves adjatok tanácsot, mit csináljak a gyermek fel nem használt, de már lejárt folyékony gyógyszermaradékaival (van köztük antibiotikum is). A gyógyszertárban kérdeztem, hogy azokat is bedobhatom-e az ottani dobozba (amit direkt a lejárt gyógyszereknek tartanak fent), de azt mondták, ott folyékonyat/üvegeset nem gyűjtenek, öntsem a lefolyóba.
Tényleg ez lenne a megoldás? Nem tudom, a víztisztítók gyógyszerre szűrnek-e, de nem szívesen mérgezném a vizeket...

Köszi szépen,
Törpenyúl

Törpenyúl
Lilypie 2nd Birthday Ticker
torpenyul

Szia Torpenyul!

Azert ez eleg megdobbento, mintha legalabbis nem tudnak, h mibol van. En nem ertem, h tanult (ertsd gyogyszereszetet tanult) emberek miert elnek abban a koznapi tudatban, h a lefolyoval megsemmisitjuk a dolgokat, es azok nem leteznek a tovabbiakban. Allitolag a Deli palyaudvarnal levo gyogyszertarban visszavesznek mindent. Ha netan budapesti vagy. Remelem, nem a lefolyoba ontik. Ha a viztisztitok szurnenek gyogyszerekre, akkor valoszinuleg nem lennenek gyogyszermaradvanyok az ivovizben. De vannak. Legalabbis pl itt azt irjak.

Zsizsa, en kristalydeot hasznalok. Abban ammonium alum.
biobaba

Biobaba,
mi az a kristálydeo? És mit értesz azon, hogy ammonium alum, az is egyfajta alumíniumsó? (Lehet, hogy gyenge a felfogásom, de eme utsó mondatot egyáltalán nem fogtam fel.Kép)

Törpenyúl,
én simán beletenném a kirakott dobozba, nem létezik, hogy azt nem kötelesek visszavenni, ha a többit igen! És ha már ott van, csak nem öntik a lefolyóba... (Egyébként egyetértek Biobabával, nonszensz, hogy ilyet mondtak!)

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Saara,

korábban még helyes kis kartondobozban adták a kukoricapelust, egy ilyenből épp most pakoltam ki Kata nyári ruháit (fő az optimizmus Kép), ez van ráírva:

"Miért ajánljuk pelenkánkat? Elsősorban a KÖRNYEZETBARÁT kialakítása miatt. A pelenkák legnagyobb felülete eddig műanyagból készült, cégünk egy forradalmian új anyaggal a "MATER-BI" fóliával váltotta ki a korábbi anyagot (hagyományos fólia borítás, textil hatású borítás). A "MATER-BI" fő összetevője kukorica liszt és növényi olaj, mely 100%-ban lebomló biológiai fólia. A pelenka így az eddigi 40% helyett 70%-ban lebomlik néhány héten belül a környezetben, ezáltal kevésbé terheli azt. A folyamatos fejlesztések célja, hogy 100%-ban lebomló pelenkát állítsunk elő."

Ez a doboz max. 2 éves, amennyi Kata Kép, nem tudom, azóta sikerült-e már nekik a 100%-ban lebomlás Kép Na és arról sem szól a fáma, hogy a gyártás mennyire környezetbarát. Mindenesetre a Moltex-nek valóban nem fehér a belseje.

Lányok, ha már itt vagyok: tudtok bioalternatívát zselatinra és háztartási kekszre? (Darált háztartási kekszre Biobaba mondta már a teljesörlésű lisztet, de ez keksz formájában kellene, van egy nagyon egyszerű, ámde nagyon finom sütirecept...)

És ha már itt vagyok, had örömködjek azon, hogy kicsi fiam is szereti a hordókendőt Kép

GyeZsu
gyezsu

Sziasztok!
Tudtok hangyairtot/hangyatavoltartot ajanlani?
Petine
petine

Zsizsa, a cuccnak ez a neve, h kristalydeo, es bar az van rairva, h ammonium alum, kifejzetten irjak, h aluminium sokat nem tartalmaz. Szoval valoszinuleg ez nem az. Kerdeztem egy vegyesz ismerost, h tudja-e, mi ez. Nem tudtaKép
http://www.oekotest.de/cgi/yabb2/YaBB.pl?board=oet_kosmode;action=display;num=1105531075
http://www.deo.de/index.html
Amit en hasznalok igy nez ki.
Ezt talaltam: ammonium alum ammóniumtimsó, tschermigit 733 (forras)

Hangyak ellen nekunk jol bevalt a sutopor, ill a szodabikarbona. Kiszortam oda, amerre jarni szoktak, es aztan nem jottek tobbet be a lakasba.

Zselatin potlasra mintha az agar agar nevu cucc lenne.
biobaba

Gyezsu! Csodálkoznék, ha pont zselatinból - ami gyakorlatilag (állati) fehérje, ne lenne bio. A vega helyettesítője az agar-agar.
Háztartási keksz: látatlanban nem tudom, végül is léteznek biokekszek, azok közül valamelyik?

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

biobaba

azt hiszem mindannyiunknak különös öröm, hogy sok aggódás és nehéz napok után 23 óra 27 perckor megszületett Dominik Ray, 3700 gramm, 61cm. császár-10/10 apgar, és valóban minden rendben. oldalt több a haja még, mint a feje búbján!...
vikó "megélhette" a szülést, tompán még fájdalmakat is érzett... és olyan igazi "vikósan" örömében sírt, a rázkódástól alig tudták összevarrni a pociját!...

vikó köszöni mindenkinek az aggódást, a törődést!

(a tavaszi babás topikból másoltam Kép)
gyezsu

Gyezsu! Köszi az infot a kukoricapelusrol. Te anno hol vetted? Amit szereztem (és, ami kicsi lett Kép) az teljesen fehér kivül-belül. Ilyen volt a tiéd is? A folia valoban kicsi furcsa, merem remélni, hogy nem vagtak at Kép

Probalta mar valaki a "no pelus" modszert?? Tapasztalatok?http://www.babakozelben.hu/cikkek/babapelenkanelkul1.htm Egy masik topikbol masoltam ide....

Indi/Vikonak még egyszer gratulalok Kép

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!
Köszi a válaszokat. Gondoltam rá én is, hogy egyszerűen bedobom az üvegeket, de attól félek, hogy ha eltörnek odabent (vagy szállításnál, ha tényleg nem készülnek üveges dolgokra), akkor nem sokkal vagyok előrébb, mintha kiöntöttem volna otthon.
Megkérdezem a Délinél, és a begyűjtést kezdeményező központnál is, hátha valakitől határozott pozitív választ kapok...

Törpenyúl
torpenyul

Torpenyul, aztan oszd meg velunk isKép

Tobb szaz joghurtos pohar gyult mar ossze itthon. Tudjatok, hol dolgozzak fel ezeket ujra? PS-bol vannakKép (Tobbet mar nem veszunk ilyet, kidobni nem akarom, muanyagos szelektiv kukaba nem lehet dobni, utban van.)

Indinek gratulalok en is.

No pelus modszerrol kicsit alabb az eletmodban van egy masik forum.
biobaba

Megtudtam (?). A lejárt gyógyszerek gyűjtését a Recyclomed Kht. végzi. Itt egy kedves hölgy kicsit bizonytalanul azt mondta, hogy szerinte nyugodtan dobjam be az üvegeket is, ha össze is törnek, akkor sem folyik ki a gyógyszer a dobozból, mert van benne egy nejlonzsák bélésként.
Szóval dobom.

Törpenyúl
torpenyul

Biobaba, a joghurtos poharakat fel lehet ajanlani a piacon viragarus néniknek. Abban is szoktak palantakat arulni, hatha kell nekik.
Amugy sajnos nem tudom hol dolgozzak fel ezeket, de engem is érdekelne....

Sára

Kép

Kép
saara

Biobaba, de jo Kép! Beszéltél velük esetleg, hogy be lehet-e allitani naluk a joghurtos poharakkal??

Ja és hallottam a radioban, hogy egy holland cég üzemanyagot (dizelt Kép) tud elöallitani ujrahasznositott müanyagbol!! Hallottatok erröl esetleg?? Sajnos a cég neve csak a müsor elején hangzott el igy nem tudtam felirni, h utana nézzek...

Sára

Kép

Kép
saara

Nem hivtam meg oket.
A 2. linkben uzemanyagkent valo ujrahasynositasrol van szo.
biobaba

Sziasztok, már megint a Weledával jövök: nekik is van 2 féle dezodoruk. Aluminium só nincs bennük, viszont alkoholosak. Még nem próbáltam.
Indianyónak és a Picikének nagyon sok boldogságot!!!
Anyukám a hangyák ellen -kevésbé körny.barát- a mosóport használja.
Gyezsu, egy jó kis babapiskóta receptem van, nálunk a családban generációk nőttek föl rajta.
Nagyobbaknak való, mert van benne minden....
sziasztok, Anna
kannácska

Biobaba,
köszi!Kép Majd átfutom a cikkeket, ha lesz időm.Kép Viszont nekem úgy rémlik a suliból, hogy a timsó, az valami alumíniumos cucc... De már nagyon nem emlékszem, csak sejtés szinten él bennem a dolog. A cikkek biztosan segítenek felhomályosítani.Kép
Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Zsizsa, aztan majd add tovabb, ha megtudsz valami ujat. A dobozon azt irjak, h nem so. szoval aluminium attol meg valoszinuleg lehet benne, de h ez onmagaban veszelyes-e? Mindenesetre ugy aruljak, h nem az.
biobaba

Sziasztok!

Nem tudtok vmi könyvet vagy weboldalt, ahol leirjak a laikusoknak a kozmetikumok összetevöit? és, hogy melyik artalmas, melyik nem, melyik kombinacioban artalmas, stb?tetrasodium EDTA, alpha-methyl Ionone, polyquaternium-7 és tarsai nem tul biztatoak...
Köszi Kép

Sára

Kép

Kép
saara

http://householdproducts.nlm.nih.gov/cgi-bin/household/brands?tbl=chem&id=29

Mas: az elnevezesek sokszor durvan hatnak, ha pl elolvasod, h mibol all a levendula kemiailag, fraszt kapsz a nevek hallatan. Pl van, ami az illatat adja, es ezt mestersegesen is elo lehet allitani, azt hiszed, h levendulaolajad van, es kozben nem is, nincs benne az a hatoanyag, ami a levendulaban. Csak az illat. Es ez ervenyes mas novenyekre is.
biobaba

Köszi Biobaba Kép, azért jo lenne, ha valaki kiadna egy atfogo könyvecsét laikusoknak, amiben minden benne lenne (kozmetikumok, tisztitoszerek, kaja, stb.)

Az a helyzet, hogy cinegéék beköltöztek hozzank, aminek nagyon örülünk, viszont mielött berepülnének a fészekbe mindig a szaritokötélre szallnak (naponta 1872876128 szor).... Szerintetek gaz ott ruhakat szaritani ? Kis labukkal biztos összeszednek egy csomo dzsuvat.... Abszolut nem vagyok tisztasagmanias, csak izé...

Sára

Kép

Kép
saara

Kép Kismamaruha adás-vétele Kép
Kismamaruhákat bizományba átveszek belvárosi nőiruha üzletembe!
LÁTOMÁS, VII. Kerület., Dohány utca 20., az Astoriánál.
Nyitva: H-P 12-18, Sz: 11-16
Ruhaátvétel: mindennap csütörtök és szombat kivételével
Telefon : 266-5052, 06-70-246-6596
julieszontagh@freemail.hu
zsüli

Biobaba, köszi a linkeket!
Anna
kannácska

Saara, talaltam is egy kiadvanyt, ami az osszetevokkel foglalkozik. Az Okotars Alapitvany adta ki, a cime: Testapolo kislexikon. A 11. keruleti Holdboltban van.
biobaba

Biobaba, köszi draga vagy Kép, mindig kapunk Töled valaszt, ez olyan jo Kép!
Holnap küldöm az uramat a holdboltba.

Sára

Kép

Kép
saara

Kedves anyatársaknak köszönöm szépen az összes kedvességet és drukkokatKép emitt található tegnap készült friss kép kicsi nyulacskámról.

BiobabaKép te az környezettudatosságon és anyaságon kívül mivel foglalkozol? Tényleg igaza van Sárának, tőled mindig lehet megnyugtató és gyors válaszokat kapni, mi a titkod? Kép

Jelentem, nekiálltunk a textilbpelusozásnak (Polpolini frottír soft natúr változat) és csodajól működik a dolog, igaz, mindenki lehusizza a kis ropibabámat a nagy csomag miatt, aztán meg nevetünkKép De még nem folyt ki egyszer sem semmi, holnap lesz az első mosás - már "anyagggal" együtt, azért előtte simán kimostam őket egyszer, kíváncsi vagyokKép és mosásügyben nagoyn bejött nekünk minden eddig: mosódió darabos és darált formában, mosószóda, növényi mosószappankrém, ecet, levendulaolaj... már csak az ökörepés folttisztító várat magára, és teljes lesza boldogság.

További szépeket kívánunkKép

Büszke Boldog Indianyó

indianyo

Ja, és szeretnéma Sensannal kapcsolatos tapasztalataimat megosztani: sajnos minden második pleusból kifolyik a pisi, tehát 3 órat - de sokszor egyet sem! - nem bír ki, pedig nem hinném, hogy enyém nyulacska extra sokat pisilneKép

A kórházban és utána néhány napig itthon ezért midnenféle egyebet használtunk (mindenféle pelusmintákat használtunk el, amíg már tudunk textilezni) és szomorúan állapítottam meg, hogy pont a környezetbarátabb megoldás nem jött beKép

Kép

indianyo

Szia Indi!

Szep nyulacskaKép

A titok: elobb kezdtem kutatni eme dolgok utan.

(Egyebkent grafika, meg kiadvanyszerkesztes.)

Ami meg a pelust illeti: en epp most csomagolom el. Gyermek kb. ket hete, egy este kozolte, nem kell mar nekiKép

Biobaba
biobaba

Szia Indi Kép!

Hat lehetsz büszke boldog, csodaszép, gyönyörü a nyulacskad tényleg Kép Kép! Remélem jol vagytok mindketten!

Sensan: Nekem is ez a tapasztalatom... Kép Mi popsit növesztünk még egy kicsit aztan nekiallunk mi is a textilpelusozasnak.

Sára

Kép

Kép
saara

Szia Indianyó, gratulálok a gyönyörű babához! Kép

Anna
kannácska

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?