Sziasztok!
Tegnap nagyon kész voltam. Délelőtt nem bírtam magammal, folyamatosan morogtam és kiabáltam valamiért, de mindenkivel
Délutánra párom szalonna sütést szervezett anyósékkal. 4 körülre ígérték magukat. Egész nap a két gyerek valami fantasztikusan ráérzett arra, hogy mire ugrok. Folyamatosan rohantam a Dani után, mert minden "nemszabad" dolgot megtalál, a Gabinak meg ha 6x mondtam is el akkor se fogta fel... Aztán a Danit lefektettem aludni kb negyed 1-kor, mert már nagyon fáradt volt. 20 perc múlva halál kómásan, nyűgösen, nyafogva kijött a szobából és nem bírtam vissza altatni. Ezen a ponton tetőztem én is idegileg. Mindehhez, egész délelőtt olyan szinten görcsölt a pocakom alsó része, hogy azt hittem leszakad. Néha keményedett is, de ezt már megszoktam
HIába na, azért még a játszón is megbámulnak az anyukák, mikor elkezdek futni a nagy hasammal
, mert ez azért sűrűn megtörténik.
Nem gond. Aztán délután fél 2 körül apa elvitte a Gabit magával vásárolni én meg lenyomtam a Danit. Aludtam vele kb 20 percet és semmi bajom nem volt utána, de akkor már a hátam közepére se kívántam a szalonna sütést. 3-kor kezdtem el egyáltalán valamit is csinálni, mert egész délelőtt nem jutottam hozzá.
Ezen a ponton kiderült számomra, hogy jövő hét végén a szülinapomra semmilyen vendégeskedést nem szeretnék. Neeem.
Jajj, képzeljétek, nagy dolog történt a Gabi életében! Tudjátok szobatiszta volt ő, és tudta szabályozni a kakát, de míg más gyerek jön, hogy kakilni kell és az anyja viszi a wc-re, addig a Gabi a pelenkát kérte.
Szerdán már nem adtam neki pelenkát (éjszakára azért még kell), csütörtökön meg nagyon szemétnek éreztem magam. Volt hiszti, ellenkezés, összevissza kiabálás, érthetetlen kántálás. Sajnos bevetettem egy nagyon durva dolgot is a cél érdekében, benyomtam neki egy glicerines kúpot, hogy nehogy besüljön neki. Mert ahányszor csak ráül a wc-re elmúlik az ingere. Na aztán csütörtökön csak kijött az a fránya kaki a klótyóba. Õ húzta le és mivel, ha kakál akkor kizavar bárhonnan, így csak onnan tudtam, hogy tényleg sikerült, hogy a feneke kakás volt
Másnap is még kérte a pelenkát... aztán jön visitozva, hogy már ki is jött a kaka. Gyorsan ráültettem a wcre, és tényleg kint volt már a vége, de még nem teljesen.
Tegnap meg már úgy jött, hogy "kakálni kell a wc-be"!!!! Eddig mindig a kakálni kell a pelenkába felkiáltással jött
Bevallom kapott érte ajándékot is, nagyfiúsat!
A névnapjára kapott egy kirakós könyvet. Micimackós és 4 oldalon 9 db-os kirakó van benne. Kis mesével körítve, nagyon aranyos és imádja! És a Daninak nem szabad odaadni, mert ugye megeszi, mert még kicsi.
Így csütörtökön kaka után elrobogtunk megvenni a 2. részét is és nagyon örült neki.
Apája előre megvett neki egy Micimackós 30 db-os kirakót is, hogy ha majd magától akar a wc-be menni akkor megkapja és annyira örült neki, nagyon aranyos volt. 3x megköszönte és közölte, hogy ő ezentúl mindig a wc-be megy kakálni
Persze azt is tudja, hogy ez nem minden kakánál lesz így, de legalább jó dolgokat kapcsol vele össze.
Szóval most nagyon örülök,hogy végre megszabadultunk a "mumustól", mert már nagyon utáltam, talán ez a kisebb novella is kifejezi ezt
Dani 2-3 napja nem köhög, nem folyik az orra, rendesen alszik éjjel(ez utóbbi a fül miatt lényeges, mert ha éjjel nyafog, nem alszik akkor az fáj neki) Szóval most úgy néz ki semmi baja. De 6-án kontroll a pulmonológián.
Kemény menet lesz. Délelőtt ott fogunk ülni legalább 2 órát és délután mehetek ctg-re.
Mindenesetre remélem ezzel le is zárult a betegséges korszak, mert 5 hónap folyamatos orrszívás és gyógyszerezés után már épp ideje lenne.
Kertesházban lakó mamik!
Nálatok van hangya?!
Nekem az eszem megáll, de komolyan! Sajnos a ház nagyon nagy felújításra szorult és bizonyos dolgokat nem sikerült kicserélni, mert több lóvé kellett volna hozzá mint gondoltuk. Ki szerettük volna cserélni a parkettát a nappaliban meg is vettük, mire kiderült, hogy nem olyan egyszerű ám az. Egy szőnyegre van ráparkettázva és nincs alatta alap! Tehát sok időt és pénzt megkímélve úgy döntöttünk, hogy majd a következő nagy felújításnál megcsinájuk, mikor a tetőteret is, mert akkor úgyis egybe lesz nyitva a mostani gyerekszobával egy nagy nappalinak.
Na igen ám, de most, hogy bent lakunk, kiderült, hogy a hangyák is bent laknak... A parketta alatt. Egész nap takarítok miattuk, mert ha kiszimatolnak valami kis elhagyott morzsát, m ár jönnek és olyat se csinálhatok, hogy az esti takarítást kihagyom, mert akkor meg hemzsegnek. Pont csütörtökön (mikor Gabi a wc-be kakált) elrobogtunk vacsi után a Tescoba megvenni neki a kirakós könyvet és én meg úgy gondoltam, hogy majd holnap reggel felpórszívózok és felmosok... hát nem. Máséfél óra alatt 4 helyen maroknyi hangya nyüzsgött (hiába a felsöprés) olyan dolog körül amit nem is értettem, hogy mi volt ott. És mint a futószalagon szállították a nem tudom mit a parketta alá... Felpórszívóztam őket és az összes kis repedésbe az ajtónál belocsoltam Domestossal, jó sok belefolyt! Azóta onnan nem látok hangya mozgást, de a konyhában pl rendszeresen látok portyázókat, és azoknak a fészkét nem tudom hol lehet, mert ott meg járólap van és teljesen fel van újítva..
Valami gyerekbarát hangyaírtó kéne nekem, amit bevisznek a királynőnek és kipurcan a boly. Mert azért ez túlzás, hogy a mindennapos takarítás este kell, hogy legyen. Alapos felpórszívózás és utána jó Domestosos vízzel felmosás. Erre most megyek ki a konyhába és most sepertem ki vagy 30 hangyát, de semmi kosz nem jött a lapára és nem is értem, hogy mi a fenére jönnek!?!?! Megőrülök! Meg nekem ez új, mert ugye a panelban nincsenek hangyák.
Jéé, eltünt a bokám. Megvan, a víz alatt fél centi mélyen, jó nagy gödör maradt ott. Még ez is.
pusz
sasha