Új privát üzeneted érkezett!

Bea!Kép

Mármint mit javasoltak ők?
Én is beszéltem annó eggyel(Rózsa Ibolya), meg sokat utána is olvastam. Ha Virágnak nem volt egyéb gondja (pl.vér a tejben), hanem csak a fent leírt dolgok, akkor szerintem ezt egy igazi szopis (LLL-es vagy IBCLC) tanácsadó nem javasolhatta.
Itt van olvasnivaló, rögtön az első pont olyanokat ír, mint én:
http://www.lll.hu/node/13
http://www.lll.hu/node/133
"MELLFERTÕZÉS
Az elzáródott tejcsatorna miatti gyulladás általában javulni szokott a gyors és megfelelő kezelés hatására. Ha azonban a tejcsatorna elzáródás fájdalmas, csomó érzékelhető, és mindez lázzal, illetve influenzás tünetekkel (fáradtságérzés, végtagfájdalom, levertség) jár, valószínűleg mellfertőzéssel van dolgunk.

Fontos, hogy ilyen esetben a kezelés azonnal megkezdődjön. A kúra megegyezik azzal, ami mellcsatorna elzáródás esetén alkalmazható: meleg alkalmazása, sok pihenés és gyakori szoptatás. Amennyiben elég gyorsan megkezdtük a gyógyítást, valószínűleg nem lesz szükség más kezelésre. Ha azonban még 24 óra múlva is van lázunk, illetve más tünetek is fennállnak, akkor orvost kell hívni. Ebben az esetben az orvos bizonyára gyógyszert ír majd fel. A gyógyszer szedése során továbbra is sok pihenésre és gyakori szoptatásra lesz szükség.

A babát nem zavarja a szopásban a mellgyulladás. Régebben ilyen esetben rendszerint az elválasztást (a szoptatás abbahagyását) javasolták. A kutatások azonban kimutatták, hogy a fertőzés gyorsabban fölszívódik, ha a mell üres. A kismama is sokkal kellemesebben érzi magát így, mint a hirtelen elválasztás után. Az anyatejben lévő antitestek megóvják a babát attól a baktériumtól, ami fertőzést okozhat. Még az ideiglenes elválasztás is fölösleges bonyodalom akkor, amikor az ember amúgy is rosszul érzi magát.

Ha az orvos antibiotikumot ír fel, az előírt adagot feltétlenül be kell szedni. Sokan abbahagyják a szedést, amint jobban érzik magukat, pedig ezzel a néhány nap múlva jelentkező visszafertőződést segítik elő. Mellfertőzés esetén ez kellemetlen lenne a baba és a mama számára is, ezért fontos az előírt mennyiséget beszedni. A szopós csecsemőnek az antibiotikum általában nem okoz problémát. Amennyiben az orvos bizonyos antibiotikumokat nem talál megfelelőnek, valószínűleg olyat fog fölírni, aminek a szedése a szoptatós kismamának is biztonságos.

Ha a megbetegedés után néhány napon, vagy héten belül újabb mellfertőzés lép fel, akkor valószínű, hogy az előző fertőzés nem múlt el teljesen. Ismételt mellgyulladás gyakran előfordulhat, de ez általában inkább visszaesés, mint teljesen új megbetegedés."

És még egy:
"Súlyos mellgyulladás
Gyulladás fertőzés következtében is kialakulhat. Ha a mellbimbón sérülések keletkeztek (rossz szoptatási testhelyzet, túl erős szívóerőre állított fejőgép, érzékeny mellbimbók miatt), ezeken keresztül kórokozók juthatnak a mellbe, s igen hamar magas lázzal (39˚C felett) járó gyulladást, fájdalmas feszülést okoznak. Kívülről a kérdéses helyen piros csík vagy folt látható. Jellemzőek az influenza-szerű tünetek: végtagfájdalom, elesettségérzés. Mit tehetsz ilyenkor?
Az érintett mellet ne sanyargasd fejéssel, hanem minden szoptatáskor erre helyezd rá először a babát.
Szoptass olyan testhelyzetben, amelyből a gyulladt rész könnyebben ürül. (Pl. fogd hónod alá a babát kispárnával alátámasztva). A szoptatás gyulladt mellből igen fájdalmas lehet, de nincs más, kíméletesebb és alaposabb mód a tej kiürítésére.
A gyulladás lezajlása után fokozatosan térj vissza az eredeti, váltott melles szoptatási technikára). Ez azért fontos, mert a beteg mellben sokkal több tej termelődik, mivel mindig ebből kezdted a szoptatást.
A magas láz többnyire fertőzés jele, de vannak nők, akik az erős túltelítődésre is közel 40 fokos lázzal reagálnak. Az orvos antibiotikum szedését javasolhatja, ez valószínűleg 24 óra alatt megszünteti a panaszokat, ha valóban fertőzésről volt szó, ám a szedést az orvos által előírt ideig kell folytatni. Fontos, hogy olyan orvost találj, aki támogatja a szoptatást, és elegendő tapasztalattal rendelkezik a mellgyulladással kapcsolatosan.
Sokan még ma is a szoptatás abbahagyását és fejést javasolnak. Ez a probléma súlyosbodásához vezethet. A gyógyszerszedés ideje alatt a szoptatást nem kell abbahagyni, sőt, még fontosabb, hogy a beteg mellből ürüljön a tej. Igen ritkán, de előfordul, hogy a csecsemő visszautasítja a beteg mellet. Ilyenkor a gyógyulásig szükséges lehet a kíméletes fejés. Ez azonban nem olyan hatékony, mint a szopás, ezért újra és újra kísérletezz a szoptatással, éppen a gyorsabb gyógyulás érdekében. A gyógyszerszedés önmagában nem oldja meg a problémát, csak a rendszeres tejürítéssel együtt!
Mellgyulladás esetén fontos az ágynyugalom, és a szoptatás zavartalansága. Arra a néhány napra, amíg fekszel, szerezz segítséget otthonra.
A gyulladás, túltelítődés hatására csökkenhet a tejtermelődés. Átmenetileg kevés lehet a babának. Általában nem kell pótlást adni neki, gyakoribb szoptatással két-három nap múlva megint lesz elegendő tej, és baba is behozza a lemaradását."

Amúgy tényleg nemaz észt akartam osztaniKépKép, csak Virágnak jót. Mint írtam jónéhányszor átéltem, és nem egy kellemes állapot...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Edi: a cumikupak (is) a miénkKép

Szücsi: nekem sponán babám van (bár voltak előtte lombikok). Az én papíromon nincs ilyen.

Beus: Csenge is nagyon aranyos (meg az összes kismanó!), kár, hogy alig dumcsiztunkKép

Stella: nekem ilyenkor Berci már ölben voltKép Drukk, hogy úgy legyen, ahogy szeretnétekKép

Orsi: majd megyünk együtt Ediékhez, jó?Kép Én érezhettem vmit, mert a kismamiövet itthonfelejtettem...

Virág: sajnálom a cicbajodatKép Meg, hogy nem láttam Ádámkát...a végén tényleg el kell mennünk HozzátokKép

Orsoly: nesze Neked!Kép
2 csésze liszt (=4dl, 25deka)
1 csésze reszelt sajt (~ 10 deka) (+ a tetejére)
0,5 csésze olaj (=1dl)fél dl elég!
1,5 csésze tej (3dl)
1 tojás
1 evőkanál só
1 evőkanál sütőpor
1 evőkanál cukor

A szárazanyagot összekutyuljuk, hozzáadjuk a tejet, tojást, olajat. A muff-formába töltjük, megszórjuk reszelt sajttal, előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük (amíg piros nem lesz a teteje).
Nem szoktam csészét használni mércének, de itt minden azzal volt méretezve, tök egyszerű volt:-)) És a papírkapszlit is el lehet felejteni (csúnyán beleragad a cuccos, de a kivajazott formából gyönyörűen kijött)

Puszi:
Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Az előbbi hosszú hozzászólásom elszállt! Mondtam már, hogy utálom a babanetet, hogy ilyen megbízhatatlan?KépKépKép

BeusKép
Köszi a kérdést, már jól vannak a fiúk, olcsón megúsztuk. A calcimusc csodát tett. Csengének kutya baja?

EdiKép
Neked is köszi a jókívánságokat! Már kutya bajuk, abból látszik, hogy szedik szét a lakást.KépKép De ez neked nem újdonság!

VirágKép
Tegnap Móninál 5 perccel kerültük el egymást. Szaladtam utánad, de már sehol nem voltál.KépKép
Hallom jól áll a pasinak a piros!KépKép

StellaKép
Kíváncsian várom a mai dokit!Kép Hallod, nem semmi ám, hogy már itt tartasz! Hatalmas fiúkáid lesznek. Én 113cm-el szültem, ez a 120 horrornak hangzik.KépKép Hazsnáld ki az utolsó napokat, leginkább alvással, abból lesz a legkevesebb a jövőben.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat, Stella: Lehet aludni ekkora pocival? Én az utolsó hónapban alig tudtam aludni, reggel 6kor már talpon voltam mindig. Bezzeg mostKép

Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

cat,
mennyi calcimuscot szoktál adni a srácoknak ilyen kialakuló nyavalya esetén? és hogyan, folyadékban?
B köhög, de szárazon és nekünk most naggggyon nem hiányzik vmi kórság.

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Jól eltüntem, csak olvasó üzemmódban vagyok, mert napközben dolgozom, este pedig már nincs erőm írkálni.

Velünk minden OK, Pocaklakónk már 31 hetes lesz holnap, múlt pénteken 1600 g-nak becsülték. Voltunk 4D-s UH-n, jó volt látni az állandó mocorgását - na nem mintha amúgy nem érezném KépPocakom sokkal nagyobb, mint lánykámmal volt, de szerencsére azért nem híztam sokat, most +9 kg-nál tartok. Babó neve még mindig kérdéses, de párom megígérte, hogy ezen a héten eldöntjük - kiváncsi leszek ráKép.
Teszek fel egy képet Prücsökről.

Kép

Mindenkit üdvözlök, és elnézést, hogy nem szóltam személy szerint senkihez, de nincs túl sok időm (már nem sokáig akarok dolgozni, és van még pár dolog).

Rita
knérita

ReditkeKép
Én kétszer 0,5 ampulla calcimuscot adok nekik/gyerek, délelőtt a vizükben, este a tápiban. Akkor lehet megfogni a köhögést, ha még így az elején adod, amikor szárazon köhécselget, és még 10-10 csepp C vitamin is megy mellé (Cebion).

JoviKép
Én tudtam oldalt fekve aludni, csak forgolódni kellett daru, hogy átemeljen.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Lanyok!
Teljesen elfelejtettem mar, amikor Duphastonet vagy mas progi-potlast szedtunk a ciklus masodik eleben, akkor amiatt nem jott meg a mensi, csak mikor abbahagytuk????
szoszi
szoszi

Szoszi
Ha magasan tartod a progit, akkor vagy nem jön meg, vagy csak később. Alkati. Nekem a progipótlással is megjött, de van akinek addig nem, ameddig szedi.

BesztiKép
Igen,én is így tudtam, de nem akarok belekontárkodni, hogy pontosan mit mondott a szopis tanácsadó, majd Virág leírja. Az a baj, hogy Ádám nem nagyon akar mostanság szopizni, így viszont elég nehéz lehúzni a gyulladást.

JoviKép
Igen, csak hamar le kellett lépnünk, mert Csenge idegen helyen ha el is alszik, csak rövid ideig, és utána egész délután ki van bukva a fáradságtól. Már megtaasztaltuk, és megígértük magunknak, hogy soha többet.
A muffint én is megcsinálom, bevágtam belőle kettőt a talinKép

CatKép
Ma hajnalban arra keltem, hogy köhög, most délelőtt is folytatta, de egyelőre nem vészes, remélem nem lesz semmi folytatás.

RitaKép
Nagyon édi kis manóKép

OrsiKép
Köszi, remélem minél hamarabb lesz rá szükségedKép

StellaKép
Atyaég, csak az jutott eszembe, hogy ha nekem ekkora hasam lett volna, már majdnem mondhattam volna, hogy szélem hosszam egy, mert nem vagyok valami magasKép. Nagyon drukkolok, hogy minden gyorsan menjen, akkor tuti a császár?

Bea

Bea
regibeus

RitaKép
Nagyon tündéri a babád.KépÉn lemaradtam, most kisfiad lesz?

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Hello Csajok!

Még mindig semmi Kép!
Méhszáj totál zárt (alig hittem el) és maradhatok továbbra is itthon. Most abba kell hagynom a magnézium szedését, talán így megindulnak a dolgok!

Jövő kedden megyünk NST-re és akkor már a szülést vezető dokival fogok beszélni, mert az én Mágusom túl ritkán van a városban ahhoz, hogy szülést is vállaljon.
A babócák 2300 gr-osak és mindketten befordultak és ha így marad, akkor hüvelyi úton is meg lehet szülni őket.
Ez legalább jó hír!

BeaKép
Lassan nekem is nagyobb a kerületem, mint a magasságom Kép!

JovikaKép
Én is jobb szeretném már ölben látni őket, de remélem most már tényleg nem tart sokáig!
Az alvás ekkora pocakkal is megy, kivéve, ha a fiúk ébren vannak és mocorognak. Akkor sehogy sem jó!

RitaKép
Ez az uh-kép nagyon jó!
Gratula a kisprücsökhöz!!

Stella
36+6

Kép
stella9

Sziasztok,én is köszi a talit Edi! Szuper volt leszámítva az első órát Kép amig Balázs aklimatizálódott.
Lányok kérdésem van. Aggódni még nem aggódok. Az én mindig jól evő kismanóm mostanában egyre többször gondolja úgy hogy köszöni de nem kér enni. És este vacsora kimarad. VAgy az alvás előtti ebéd marad el. Ilyenkor az ágyban megkapja a tápiját de egy 15 kg-os ygereknek már 2 dl tápi nem kevés? Nem kap napközben nasit vagy kekszet vagy csokit sem, de reggelre mint a kisfarkas úgy megéhezik. Nem is annyira ez a gond, hanem eddig mindent megevett most meg válogatós lett de nagyon. Alig néhány dolog tetszik neki. Ismerős ízeket utasít el köpi ki. Mi is ezt esszük, finom is, eddig szerette. Nem értem ez most mi. Volt hasonló?
Erika
hurki

HurkiKép
A fiam csinálja mostanában ezt, amit eddig imádott, azzal csak játszik, jobb esetben, rosszabb esetben üvölt ha eléteszem. Szerintem majd elmúlik. Vannak időszakok amikor nem esznek annyit. Most nálunk a kakaó a sláger, este és reggel azt kap, de valamikor napközben is kér.
Két dolgot tehetsz, vagy megvárod amíg annyira éhes lesz, hogy bármit megeszik, vagy azt adsz neki amit most szeret.Kép
Szerintem időszakos dolog.Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

BesztiKép:
nagyon köszönöm az információkat. A szoptatási tanácsadó hasonlókat mondott, azzal a különbséggel, hogy fejjek, mivel a kismanóm már két hete nem nagyon akart szopni. Mindig küzdöttünk fél órát és annyi idő alatt 30-40 ml-eket szopott, folyton kiköpte a bimbóvédőt (utána mindig kifejtem a maradékot). Sajna rájött, hogy egyszerűbb neki üvegből enni (szinte az elejétől kap pótlást). A dokik egyöntetűen azt mondták, hogy nem szabad meleggel borogatni: nem volt semmi csomóm, csak sima, duzzadt, forró terület. A szakmámból adódóan én is úgy tudom, hogy a meleg fokozza a gyulladást, szóval csak hűteni szabad.
Az pedig, ha elapadna a tejem kész főnyeremény lenne, tekintve hogy Ádám már a régebben lefejt tejemet sem hajlandó megenni, csak a tápszert.
Nekünk ez a szoptatás az első perctől egy kínlódás-sorozat volt. 3 hónapja szoptatok és még mindig pokolian fájnak a melleim. Rengeteget veszkődtem, mindent megtettem de nem megy. Ádámnak meg nagyon fájt a pocija a tejemtől - amióta nem kapja egyszer sem sírt olyan szívszaggatóan. Szerintem nem lesz semmi baja a tápszertől, én csak tápszert kaptam anno ennek ellenére egy fia fertőző betegségem nem volt, anyukámmal való kapcsolatom pedig mintaszerű - szóval nem tulajdonítok akkora jelentőséget az egésznek.
Már sokkal jobban vagyok. Még mindig piros, de már nem olyan fájdalmas, és a láz is elmúlt.

Stella: nem vagy semmi!

Rita: nagyon szép kisbaba, gratulálok!

Alena, Jovi: ne fenyegessetek, gyertek!!Kép

Cat: megüt a guta, vagy 40 percet ott voltam. Egyébként szinte naponta járok arra, meg felétek is, csak hát el tudom képzelni mennyi dolgod lehet a két aktív manó mellett. Téged is várunk, továbbra is!Már a kertet is rendbehoztam, lehet hozni a skacokat!Kép

Virág

KépKép
virág33

Beszti: még elfelejtettem írni, hogy penicilin érzékenység miatt nem kaphattam Augmentint, sem más bababarát gyógyszert - ezért kell kiönteni a termést. Láthatod, nem vagyok valami egyszerű eset.Kép

Talis fotók: a gyerekek mind gyönyörűek! Nem tudom, ez valami topic-specifikus dolog-e, de így van!Kép

Virág

KépKép
virág33

Virág!

Akartam írni Beának is, hogy sokminden információkérdés. Amit korábban írtál, abból mindezt nem lehetett tudni (pl. penicillin-érzékenység), de ugye erre való a tanácsadó, hogy végigkérdezze.Kép
Viszont ha így van, akkor lehet, hogy a tejapasztás kérdését is meg kellene kérdezni a tanácsadótól. Mert ugye a fejés folyamatosan fenntartja a tejtermelést, ami nálad felesleges.
Persze nem most kellene apasztani, hogy a gyulladás elmúljon, hanem majd utána.
Én nem a tápszer ellen vagyok, csak azért, hogy ne feleslegesen kapják a babák.
Meg azért, hogy mindenki mihamarabb jusson szaksegítséghez.
Miért fájt a melled és miért nem múlt el? Hol fáj?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

HurkiKép
Nalunk is volt ilyen par het, hogy (sztunk) alig evett, csak ami izlett es abbol se sokat, siman kihagyott etkezeseket. De elmult neki, es most ujra ugy eszik, mint a farkas. A noverem kisfianal volt allando cirkusz az eves, neztek, figyeltek, nogattak, kenyszeritettek, jutalmaztak erte...pocsek evo lett. A baratnom meg sosem torodott vele, mikor ilyen korszakuk volt es az o gyerekei egyszer csak enni kezdtek rendesen, meg olvasni is azt olvastam, hogy jobb nem jelentoseget tulajdonitani neki. Ugyhogy en probaltam az utobbi modszert alkalmazni (akkor is, mikor Laci attol tartott ehenhal a gyerekunkKép) es eddig bejott. Persze, vannak kifejezetten rosszul evo gyerekek, lehet, hogy en konnyen beszelek, mert Balazs jo evo alapjaban. En is izgultam rajta...

a rossz evest en osszefuggesben lattam azzal az idoszakkal, mikor teat kezdett inni egy megfazas utan, sztem az edes lotty miatt sem volt etvagya. most nagyon hig teat kap csipetnyi mezzel (szinte vizszeru, de tenyleg) vagy csapvizet. es konnyebb ruhazni, mint etetni Kép. De lehet, hogy ez ilyen rapszodikus dolog.

Biztos, hogy kell meg a tapszer Balazskadak? Nem lehet az is ludas a dologban? Egycsi Kép, Nalatok meg a kakao? Nem tudom, csak kerdezem...Mi egy honapja hagytuk abba a szopit, de en mar nem adtam neki helyette mast. Kellett volna?

szoszi
szoszi

Sziasztok!

Nagyon restellem magam amiért így eltűntem, de mentségemre legyen mondva 7 hete egyfolytában lakást keresünk és úgylátszik megtaláltuk, holnap megyünk az adásvételi szerződést kötni.
Nem egyszerű és persze minél többet meg akartunk nézni. Kb. 50 lakást néztünk meg.

Domi jól van, már egre jobban tudunk kommunikálni. Nagyon sokat mosolyog. Imádom!

Kép

Kép

Kép
pkagi

SzösziKép
Alapban nálunk sincs gond az evéssel. A kakaó az alapvető szükséglet, a tejet nem issza meg.Kép Mi is ezt csináltuk az öcsémmel, évekig csak és kizárólag a kakaót ittuk meg reggelire.Kép

ÁgiKép
Gratula a lakáshoz!Kép Domi nagyon cuki.Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Hahó hahó. Balázsban valszeg bújkál valami. Ma 2*2órát aludt, bemászott az ágyába magától. Semmit nem evett egész nap, délután hőemelkedése is volt. Aztán estére csodák csodája se hőemi, és igen jól vacsizott. Remélem ez volt csak a baj. Szöszi én is pont ezen a nyugi majd megéhezik állásponton vagyok Kép, bár nekünk sosem volt ilyen, mindig kis falógép volt.
Erika
Virág: én azon az állásponton vagyok, hogy ha úgy érzed mindent megtettél és lelkileg vagy fizikailag gyötröd magad a szopival, akkor jobb ha kiegyensúlyozott anyukája van Ádinak, és ha ezt tápival éred el akkor egyen Ádám tápit.Kép Kár hogy nem találkoztunk, most sűrű időszakom van május közepéig de utána rendben leszek és nem menekülsz Kép
Era
hurki

ErikaKép
Remélem nem a hasmenéses-hányásos vírus bújkál a fiadban!Nálunk is így kezdődött, aztán az összes gyerekem beteg volt+apa is.Kép Nem kívánom senkinek. Még jó, hogy én megmenekültem.

VirágKép
Hát, ha nem megy a szopizás,akkor nem megy. Szerintem is jobb a tápszer és kiegyensúlyozottság mint a kínlódva szopizás.Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Beszti: az egész érzékeny, de ahol a pirosság van (már halványabb!) ott a legérzékenyebb. Apasztás ügyben beszélek majd a doki néninkkel meg felhívok egy tanácsdót is! Ádám még fele-fele arányban sem kéri a fagyasztott anyatejet tápiban. Még jobban higítom ezentúl.

Era, Egcsi: én is így gondolom. Mindent megtettem, amit csak tehettem, de erőltetni a babát nem lehet.

Hurki: látom, arra apellálsz, hogy megérjenek a lilás bogyók, különben mibe ülne bele Balázska. Majd megsürgetem!Kép

Virág

KépKép
virág33

Szép estét Mindenkinek!

Csak egy gyors bekukk, hogy megköszönjem a dicséreteketKép! Aranyosak vagytok! Most már teljesen tuti, hogy fiúKép, a DVD-n megvan 4D-ben is a bizonyítékKép, csak kép nem készült róla. Örültönk, hogy az arcát sikerült ilyen minőségben elcsípni, mert folyton mozgott - szokása szerint - meg pont az arca előtt volt a köldökzsinór. De a doki nagyon profi volt, a kép magáért beszél.

VirágKép
csatlakozom a többiekhez, az első a te lelki nyugalmad, mert csak így lehetsz kiegyensúlyozott mamája Ádámnak.

StellaKép
kitartás!

ÁgiKép
Domi nagyon szép!

HurkiKép
szerintem se csinálj nagy ügyet a nem-evésből, legalábbis a gyerekben ne tudatositsd, hogy téged ez most idegesit, biztos visszaáll az eredeti jó étvágya. Amúgy az én lányom sem evett se tegnap délután, se este, aztán gyorsan ki is derült az ok: 38,7 volt a lázaKép. De aztán a Panadol gyorsan levitte, és ma már éppen csak hőemelkedése volt reggel, este meg már semmi, remélem, ennyivel megúsztukKép

EgcsiKép
mint fentebb írtam, fiú a bébi, csak a neve kérdéses mégKép, hiába noszogatom apáját, hogy most már jó lenne...

Jó éjt!

Rita
knérita

RitaKép
Akkor gratulálok a fiúcskához, most már te is gyarapítod a fiús mamák táborát.Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

RitaKép
Gratula a kiskukishoz!!!

Csajok, csak nekem tünik úgy, vagy tényleg nagyon sok fiú születik mostanában?
Ha babaruhát akarunk venni, akkor alig találunk valami fiúst. Bezzeg a lányruhákkal Dunát lehetne rekeszteni!

Velünk semmi különös. Abbahagytam a magnéziumot és ezzel egyidőben az addigi kósza görcsök és keményedések is elmúltak!
Úgy látszik én totál fordítva müködök.
No, mindegy. Most már tuti nem váratnak sokáig magukra a kis Tököseink, ugye?

Pusza
Stella
37+3

Kép
stella9

Stella Kép
tudod Kép repülő fent, gyerek bent még nem maradt Kép Kép
szóval már nincs sok hátra.
Hihetetlenül ügyesek vagytok!!! Kép
Dokidnak mi az álláspontja? meddig hagy benneteket egyben, ha nagyon nem akarnak kijönni?

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

StellaKép
Te még mindig egyben?KépNagyon jó teljesítmény tőletek.Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Lányok, csak gyors bekukk.
Nálunk sajnos nincs minden rendben. Az Edis tali után írtam, hogy hajnalban arra keltünk Csenge köhög. Hát ez sajnos nem volt egy kis ártatlan köhögés. Délutáni alvásból már arra kelt, hogy annyira köhögött, hogy a 3 órával előtte megevett tejcsi egy részét is visszahányta. Délután már olyan szarul volt, hogy ki kellett hozzá hívni az orvost. Éjszakára 39,9-es láza lett. Két napig minden éjjel borogatás lázcsillapítás, és idegbetegség. Nem kívánom senkinek, még olyan kicsi egy 7 hónapos baba, és ahogy vizes lepedőbe csavarva mozdulatlanul fekszik, az nagyon rossz. Péntekre lement a láz, majd szombatra megint fel, amiben közrejátszhatott az is, hogy én is elkaptam, a velünk lakó öcsém, szombatra pedig a férjem is. Az egész család közel 40 fokos lázban ténfergett.
Ma kiderült, hogy a babócinak valószínűleg letapadt az egész nyálka, és most már annyira köhög, hogy negyedóránként arsenicumozzuk, és ha légzésprobléma van, azonnal doki. (akinek egyébként 4 szer kellett kijönni a picihez szerda óta).
Szóval ezt azért írtam le, hogy a jövőben kérünk mindenkit (ld. Cat), hogy ha valakinek köhög a babócája, vagy csak enyhe hőemelkedése van, akkor legyen szíves NE HOZZA EL a talira, mert ami egy 2,5 évesnél kis köhögés, az egy 7 hónaposnál esetleg a fenn leírtak.

Bea

Bea
regibeus

Sziasztok csajok!
Balázsom rendbejött de egész familin végigsöpört ez a nemevészetesdi. (aminek azért én a magam részéről tudtam örülni Kép ) Rosszul volt a gyomrunk fájt a hasunk és úgy semmit sem kívántunk, ez volt a nemevészet magyarázata is, mert mostmár minden oké. És képzeljétek...Balázs ideszalad hozzám, átölel és azt mondja "SZEET" én meg elolvadok teljesen tőle KépOlyan jó, hogy tavasz van végre!
Era
hurki

BeaKép
Szegény Csenge! És persze ti is.Kép Nagyon gyors felépülést kívánok mindannyiótoknak!Kép

HurkiKép
Örülök, hogy rendbejöttetek!Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Bea Kép
jobbulást és kitartást Nektek!!!

O.

Orsi
KépKépKép
icsilya

BeaKép
A hideg is kirázott, ahogy írtad Csenge betegségét! Jobbulást a picinynek, és remélem most 1 évre letudtátok a betegeskedést. Szomorú vagyok, hogy így alakult, de valahogy éreztem, hogy nem ússzuk ezt meg.KépKép Sajnos a bölcsis betegségek még a 2,5 évesekre is veszélyesek, nemhogy egy 1 év alatti babára!

HurkiKép
Örülök, hogy vége a nyavalyának nálatok is. A szeretethullámért meg irigy-irigy!KépKép Én is imádom, ha átölelnek, bújnak, akkor elfelejtek minden huncutságot. Sajnos már érzem, hogy nem akkor puszilgatom őket amikor akarom, mint kiskorukban, mert eltolják magukat.

StellaKép
Hogy vagy? Egyben még?

Cat

Cat
Kép
cateye

CatKép
Egyben és zártan.
De csütörtökön be kell feküdnöm. Remélem már nem tart sokáig, mert annyira nem szeretek kórházban lenni!

Apa már nagyon profi a Babanet-en. Majd jön és beszámol mindenről!

Pusza Mindenkinek!
Stella
37+5

Kép
stella9

StellaKép
Ez igen!!!Kép Tényleg robbantani kell.Kép

Lányok tudtok valamit Reditkéről és Milán babáról?
Soraya is régen írt. Mondjuk biztos nem lehet könnyű két manó mellett.. Remélem jól vannak.Kép
Ma itt esett az eső egész nap! A gyerkőcök szédszedték a házat, mert nem tudtam kiengedni őket az udvarra. Este már alig vártam, hogy 8 óra legyen és menjenek aludni. Nagyon tudom most értékelni a csendet.Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Stella Kép hihetetlen, hogy még egyben vagytok! Remélem már csak néhány nap! Mégis csak április lesz belőle?? Kép Nagyon drukkolok, hogy simán menjen a szülés és a babák is jól legyenek!

Beus Kép remélem Csenge és ti is már jobban vagytok! Jobbulást az egész családnak!

Ági Kép Domi baba gyönyörű! Gratulálunk hozzá!

Gyors jelentés rólunk, a babóca fejéből szerencsére 3 hét alatt felszívódott a ciszta, úgyhogy most már minden ok vele, kedden 530 gr-nak mérték, szépen fejlődik, mocorog és naponta más helyen van, úgy tűnik Kép. Én is jól vagyok, legközelebb én is jöhetek a talira? Szívesen megismernélek titeket Kép.

Puszi
Noémi és Dani baba
22+0
Vendég

Sziasztok!

Hát ide is be kellett jönnöm,mert ezt a topicot sem szabad kihagynom!

Stellával minden rendben,már a Megyei Kórház vendégszeretetét élvezi!
Az elhelyezése kicsit nehézkesen ment,de a lényeg,hogy remélhetőleg jó kezekben van,ha esetleg megindulna a szülés!

Cat,Egcsi,Noémi és Többiek!

Köszi a drukkokat és miegymást!
Igyekszem sűrűn idelátogatni és tájékoztatni Benneteket a történésekről!
stellapa

Sziasztok!
Nem egyszerű az életünk a lakást, amit kinéztünk és már elintéztük hozzá a papírokat az adásvételi előtt egy nappal visszamondtak. (nem részletezném inkább) Találtunk helyette jó hamar másik lakást (szerencsénk volt), erre kiderült az ügyvéd akit ajánlottak tényleg olcsó, de semmit nem ér és nagyon lassú. Most itt állok egy dilemmával keressek e másik ügyvédet.
Jaj nem egyszerű az élet. Kép

Domi rendületlenül jön velünk mindenhova és nagyon sajnálom a kis prücsköt, de ez van. Sajna a szülők vidéken és nem is igazán tudják vállalni, így marad maximum majd nekünk a bébiszitter, ha bármit is el kell majd egyszer intéznünk, amihez nem tudjuk vinni Domit.
Tényleg nincs valakinek egy jó bébiszitter ismerőse (jó árban)?

Noémi Kép
Jaj de jó, hogy írtál. Láttam a másik topikban a pocis képet! Nagyon szép kismama vagy! Kép

Kép

Kép
pkagi

Halihó!
Csak egy legény van talpon széles e vidéken?
Persze biztos nagyon elfoglaltak vagytok.
Akkor csak ennyit: Minden Kismamának kellemes hétvégét kívánok!
stellapa

StellapaKép
Üdv. köztünk! Hamarosan Neked sem lesz időd netezgetni, csak büfi közben a fiúkkal a válladon, így most használd ki az időt!KépKép Asszonykád még 3 in 1 ?KépKépKép Jól húzza! Ez már a 38. hét? Én 38+3-n szültem a pasiimat, Stella mindjárt leköröz!KépKépKép

ÁgiKép
Sajnálom az ingatlan mizériát! Sajnos ezen mi is átmentünk, de szerencsére a fiúk érkezése előtt, utána nem tudom hogy lett volna rá idő, lehetőség és energia. Képek Domiról?

NoémiKép
Gyere máskor a talira, jó lenne már talizni Veletek is ! Örülök a felszívódott cisztának!

Reditkéről nincs semmi hír? Remélem jól vannak!

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Szia Cat és Többiek!

Stella pénteken kezdte meg a 39.hetet,de nincs tovább!

Ugyanis APUKA LETTEM!!!!!

Megszületett BOTOND és OLIVÉR!!!!!

Részletek és Adatok a "Dévais" és a "Kaális" topicokban!

Hamarosan jöhet az a bizonyos büfiztetés!

Puszi Nektek!
stellapa

Stellapa+SellaKép

Hatalmas gratula a kislegényekhez!Sok boldogságot!Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Stellapa és Stella Kép szívből gratulálunk Olivérhez és Botondhoz! Sok-sok tejcit és sok boldogságot kívánunk nektek!
(Mégis csak áprilisi babák lettek Kép)

Puszi Stellának isKép

Noémi és Dani baba
22+3
Vendég

Egcsi,Noémi és Többiek!

Köszönjük Nektek!

Stella szüléséről írtam egy keveset a "Dévais" illetve a "Kaális" topicokba!
Ha valakit érdekelne ott megtalálhatja a beszámolót!
stellapa

Stellapa és Stellanya!KépKép

Szívből gratulálok két kicsi fiatok születéséhez! Sok boldogságot!

KépKép

Cat
Kép
cateye

Stellapa és Stellanya!! Kép

Õszintén gratulálok Nektek!!!!!!! Kép
mot

Stellaanya és Stellaapa! Kép

Szívből gratulálok a két kis trónörököshöz! Legyen bennük nagyon sok örömötök!!! Kép

Kép

Kép
pkagi

Stellapa és StellanyaKépKép

Szívből gratulálok Nektek a fiúk születéséhez!KépKép
Nagyon sok boldogságot, és sok-sok tejcit kívánok!Kép

Zitus

Kép
Kép
zituska28

Wow, mikről marad le az ember, ha tavaszolKép

Stella, Stellapa, kicsi Olivér és Botond: Sok boldogságot mindannyiótoknakKép

Ági: a középső hugom (21 éves egyetemista) szokott szittelni. Ha kell infó még, a mélcímem a profilomban.

Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Stella!

Csak bekukk, es mit latok!!!!

Gratula a babakhoz, nagyon drukkoltam en is am neked innen a hatterbol!!!!!!!!!!!!

Orulok, hogy rendben vagytok, sok tejcit kivanok!

dodo es Pannika

KépKép
Kép
dodo32

StelláékKép

na végre!!!Kép Ha majd van 1 szabad perced(Kép), majd gyere, és számolj be!

Bea

Bea
regibeus

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?