Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!Kép
Csecsemősök:Nekem nincs negatív élményem velük kapcsolatban,de anno feltűnt,hogy van egy csaj közöttük akire sokan panaszkodtak.Akkor(2004ben)szőke haja volt,de azóta lehet,hogy már vörös.Kép

Bubek-Tücsökmami!
Tündériek a skacok,biztos nagyon jó volt a tali.Kép

Jucus!
Istenke éltessen sokáig!!Kép
Kép

Noooo nem csigázlak tovább titeket,jöjjenek a képek.KépElőre szólok kicsit sok lesz mert nem tudtam választani.KépSzép álmokat mindenkinek!Dia
KépKép
KépKép
KépKép
KépKép
KépBonusKép

Kép
Kép
lldicsi

Ezután a sok szép kép után, biztosan szépeket álmodunk majd (remélem jó sokáig Kép!)

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Hűűű, de arik a képek Dia!
Átküldenéd mailben őket? Timi, Te is léccccci, amikor van időd, nem sürgős!Kép

Én is elköszönök mára, szép álmokat!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabuska, köszi az infótKép

Ilba,
vettem neki sütőtökös burgonyát, azt szereti nagyon.
Ma finom főzeléket adtam. répa, karfiol, burgi.
Mostanában egy fél üveg bébiételt eszik meg. A másik felét vagy odaadom később vagy másnap. 24 órát lehet tárolni a hűtőben.
Gyümölcsből a Frutapurát vettem, meg Hipp almás-banános, vagy barackos.
Vettem rizspépet, de azt még nem adtam neki.
Tápszerből a Milumil 1 -et kapja.
Abból is bedörmög 120ml-t.
a mi napirendünk:
8-kor szopi
10-kor gyümölcspép, tea
12-kor tápszer
15-kor bébiétel
18-kor tápszer
21-kor szopi+tápszer

persze közben szopizik délután egy picit vagy teázik
ezt csak akkor tudom betartani, ha nem 11-kor kelünk fel Kép

Bubek, menjünk!!!!Kép
mikor????? minél előbbKép

nagyon klassz a bölcsis képek
Livi+cicus nagyon cukikKép
Petra is milyen édi, és milyen nagy már
Gergő, Marci is édesek, kézevősKép

Kép

Kép
sajtine

JÓÓÓÓÓÓÓÓ reggelt!

Itt süt a nap, és nem fúj a szél!!!! JUHHHHHÉÉÉÉÉ!

Ilba, megkérdezem, de mintha úgy emlékeznék, hogy neked ma nem volt jó, de esetleg egy séta?

Találtam itt a környéken én is olyan bölcsit, amilyenbe ti is jártok. De csak péntekenként lehet menni, és akár már 6 hós kortól. Sajna a többiben nincs ilyen, hogy bármikor lehetne menni. Nem is értem, miért, mi tuti mennénk.

Szép napot nektek.

Gabi, megint végignéztem a macskás képeket, hááááát, ez kész! Kép Kép
Vendég

Eszti,
jó reggelt Neked is!Kép
Itt is szupi idő van!
Olyan hamar 6 hónapos lesz Bence, észre sem veszed! Különben pont jól jön majd ki, mert nyáron úgyis inkább a szabadban lesztek, mire jön a bent ülős, hűvösebb idő, már viheted a bölcsibe is.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabi, igen, plusz pont akkor lesz 5-6 hós, mire lehet enni a gyümit és zöldséget, amik pont akkor fognak érni. Remélem szeretni fogja. Kép
Vendég

Eszti,
barackot fagyassz le a nyáron, én nem tettem és verem a fejem a falba! Konzervet nem szabad, mirelit barackot meg nem kapok sehol.Kép
Ja, meggyet is!!!!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabi, nekem olyan marha nagy szerencsém van, hogy anyósomék ugye vidéken laknak, és szinte mindenféle gyümiből fagyasztanak. Szóval lesz szerencsére.
Mondjuk barackot nem szoktak, de majd mondom, hogy tegyenek azt is. Kép Mi most is minden héten csinálunk valami gyümiszószt, vagy levest, mert annyi van.
Zöldség dettó.

Ti mikor adtatok először gyümit, zöldséget a bébinek? Mert valahol azt olvasom, hogy 6 hós kor előtt nehogy, aztán máshol meg, hogy 4 hós kor után nyugodtan. Én inkább ez utóbbi mellett döntenék, legalábbis szerintem el lehet nyugodtan kezdeni a más ízek megismertetését, nem???
Vendég

Almát, krumplit már 3 hónaposan lehet, de az almát csak két etetés között, mert üres gyomorra marólag hat.
4 hósan már lehet barackot, körtét, meggyet, banánt, sütőtököt, spenótot, répát, brokkolit, céklát.
A szopis babákat féltik a 6 hó előtti hozzátáplálástól, nehogy leszokjanak a cicizésről. Meg az a tudományos nézet, hogy 6 hónapos korig tökéletesen elég az anyatej, semmi szükség mást adni.
Én még nem hallottam olyan babáról, aki leszokott volna a szopiról, mert kap gyümölcsöt is. A tápszeres topikunkban is nagyon sokan vannak, akik tápszer, főzelék mellett szoptatnak is.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabuska,
azért vigyázzatok a cicával! Nem jó ha ráfekszik a picire.
Bocsi hogy belekotyogok, csak tényleg nem jó.

Kép
dianab

Dianab,
csak a lábán feküdt, a hátára az egyik mancsát tette rá. És 1,5 méterre voltam tőlük. Nem lesz rendszer belőle, de ha már odapofátlankodott a kis dög, lefényképeztem. Nem lehetett kihagyni.
Egyébként alaposan utánajártunk a gyerek-macska, vagyis gyerek-háziállat témának, fel vagyunk készülve.
Azért köszi!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabi, köszi, le is mentem a felsorolást, hogy mit mikor. Én úgy gondolom, hogy nálunk Bence annyira szeret szopizni, hogy holmi savanykás alma kedvéért nem fog lemondani róla, de szerintem ha elkezdem, úgyis eltart egy ideig, mire megszokja és megszereti. Kép
Szóval én úgy gondolom, hogy a szopi, meg a gyümi simán mehet együtt.

Mondjuk, ahhoz képest, hogy mi már 2-3 hetesen kaptuk a gyümit, ez szerintem teljesen okés.

Mindenki kinyúlt a tegnapi széltől??? Hahóóóóóó!
Vendég

Hát igen, csak sajnos akkoriban még nem kezelték a gyümölcsöket, zöldségeket mindenféle sz@rral.Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Akkor is műtrágyázták, de nem voltak ilyen felfújtak és egyenszínűek, formájúak.
Én ezért örülök, hogy anyóséktól jön mindenféle jó, mert azt legalább tudjuk, hogy mit kapott. Így lesz ez a fincsi csirkehusival is. Kép
Vendég

Eszti,
egyetértek!Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok anyucik és kismamik! Kép

Mi tegnap este az Istvánban voltunk ctg-n tök üres volt a szülészet pedig azt hittem a nagy szélvihar miatt tele lesz, de úgylátszik ez nem kismamafront volt. (egy kismama volt rajtam kívül kérdeztem, hogy ő már szülni jött?... olyan kicsi a pocija... azt mondta a szülésznő, hogy igen csak végigdohányozta a kilenc hónapot! az én pocim kb 5 hónaposan volt akkora)
Végre láttam az alternatív szobát is... én szeretnék ott szülni... remélem amikor mi megyünk akkor is ilyen nagy lesz a választék szobák terén.
Áron bealudt de akkor rázogattuk, meg szegényt egyszer egy dudával is felriasztotta a szülésznő... úgy összerezzent a drága... kicsit aggódtam, hogy nehogy ezek után elmenjen a kedve a fejvégűségtől.
Fájástevékenység semmi csak a rugásokat érzékeli a gép... de nem is baj mert a jövő héten semmiképpen nem szabadna szülni.

Mai friss kép! ...olyan szépen besütött a napocska...
Feltettem a képeket is a falra...

Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok,

na megint elaludtunkKép
Mindjárt összeszedem magam és megyünk sétálni

Bubek, ráérsz?

Kép

Kép
sajtine

Sziasztok!

Én is itt vagyok,de csak most tudok irni.
Szilvi most aludt vissza,igy csak dél felé indulunk sétálni.Itt volt az apukám és jól megdögönyözteKépJó jel.hogy nem is sirt a kezében,remélem ez már a bölcsi hatásaKép
Kapott tőle egy micimacis kistálat és kanalat.majd ma kipróbáljuk.

Eszti:
Nekünk 4-5 hónapos kórtól már javasolta a doki a gyümölcsözést,alma,répa,de Szilvi nem fogadta lelkesen.

Mamacka:
A képek nagyon szépek!Kép
Hihetetlen,hogy néha a szülészet is üres tud lenniKép

Gabi:
Elküldtem a képeket két részletben!

Kép

Kép
novum

Sziasztok Lányok,

tegnap már nem volt időm - este meg már erőm sem -a képes beszámolóhoz, de Tücsökmami megtette helyettem! KépKépKép

Naggggggyon kircsi volt újra!!! Köszi szépen Tücsökmami! Kép Majd a képeket lécci mailen küldd el. Köszi!

Gabi, Timi, Dia,
a bölcsis képek nagyon jók már megint! Annyira jól érzik ott magukat a gyerkőcök! Már én is úgy várom, hogy MArci másszon, és akkor majd megyünk valahova mi is.

Tényleg érdekelne, hol jönnek ki az első fogak? Írjátok ezt meg lécci.

Sajtine,
akkor ezt szerintem megdumcsizzuk a jövő héten, hogy mikor menjünk, okés? Kivácsi vagyok én is, hogy milyen. Nagy színes betűkkel van kiírva, hogy játszóház, de mondom még közelebbről nem láttam...

Ilba, Eszti,
nem olvastátok az ötletemet? Nem is írtatok rá semitsenem...KépKépKép

Ja még Gabi, azt akartam írni, hogy jó volt a Livicsek-macsek sorozatot nézni. Már én is alig győztem olvasni a többi hozzászólást, hogy lássam mi a vége...KépKép
Azt nem is tudjuk, a macseknek mi a neve?

Lucvarek, Kataa
Nektek írom, hogy az István nagyon jó kórház.
A gyerekágyas szobák annyira nem szépek, de tiszták, és a 3 ágyas szobákban fürdőszoba is van.
A dokik is, a nővérek is nagyon rendesek. Nekem is volt egy csecsemős, aki nagyon kis szörnyella volt, de nekem egy rövid sötét hajú magas csajszi volt a "rém". Halál bunkó volt...
Viszont volt a többiek, akár csecsemősök, akár az osztályosokról van szó, mind kedvesek voltak. Kérdezni azt viszont KELL!!!! Muszály, mert szinte mindig teltház van ott, és ezért nagyon kevés idejük van egy kismamára. Volt, hogy kétszer szóltam azért, hogy cseréljék ki az ágyneműmet, mert nagyon beleizzadtam, és első nap össze is véreztem.KépKép De más negatívumom talán nem is volt...
A dokim Dr. Ruttner Zoltán - és nagyon elégedett vagyok vele. Mondom, nehéz szülésünk volt (vákum, miegymás) és ő végig nagyon rendes volt. És a szülésznőm is.
Szóval szívből ajánlom nektek én is az István Kórházat.

Wolga,
a wiwes mailedre írtam mailt a telefonszámommal, várom a tiédet is, nálam van a cucc, holnap esetleg mehetünk...Csak meg kéne tudjam, hogy hova is???KépKép

Jucus!
Nagyon Boldog Szülinapot!!!!

Ilba,
Jók ezek a célok! Klasz, hogy így kitűzöl ilyeneket. Én úgy vagyok vele már, hogy a legfontosabb első 3 hónap megvolt - és kop-kop-kop- különösebb gond nélkül - és a többi már ajándék. Nekem is van még egy csomó fagyasztott tejci, szóval ha el is apad majd valamikor, akkor is tudom még adni neki egy kis ideig azokat - aztán meg már jöhetnek a többi kaják is lassan - lassan. Ha jól emlékszem Beni 6 héttel idősebb Marcinál, és ha ennyire ízlik neki az alma...KépKép

És akkor a mi képeink a taliról...
KépKép
KépKép
KépKép
KépKép

Kép
----------------
B&M
bubek

Mamacka,
nagyon hangulatos a szoba! Szerencsés kis fiúcska ez az Áron baba!Kép

Mi 1 körül megyünk le. Timi, Dia?Kép

Natasa,
mi van veletek?Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Timi,
közben írtál!Kép
Mi 12-kor hamizunk. Megetetném előbb, de alszik. Írj, hogy jó-e az 1 óra.

Köszi a képeket!

Mindenkinek köszönjük a cica-Livi bókokat! A macskuszt Dorkának hívják, de nem használjuk a nevét, mindig úgy szólítjuk, ami épp eszünkbe jut. A bátyám például Morzsinak hívja, mert ő azt hitte, hogy kutyánk lesz, aztán mikor macska lett belőle, nem tágított ettől a névtől.Kép

Nagyon jó fejek a srácok, imádom!!!!!Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Bubek, én nagyon benne vagyok a Szt. István parki találkában, sőt!!! Kép Remek ötlet, bármikor, ha jó idő van! Remélem Ilba is el tud jönni, esetleg Vukat is beizzítjuk, és akkor már igazi népünnepély lesz.
JUHHHHÉÉÉ! Kép
Neked melyik nap lenne a jó?
Vendég

Sajtine, ha még otthon vagy, mingyá szopi, utána megyünk. Vagy már elindultatok?

Kép
----------------
B&M
bubek

Eszti, majd írok, csak Marci eszi a kezem, ami már tiszta nyál, és közben kiabál egyet egyet, hogy Na mennyünk má, éhes vagyok!Kép

Kép
----------------
B&M
bubek

Bubek Kép okszi.
Vendég

Gabi:

Nagyon szivesen mennék,de akkor mikor főzők és 2-kor jön a Fanni haza,igy nem lenne sok időm,csak egy kis hintázás.De ha ez igy jó neked akkor 1 után egy kicsit tudunk maradni.Na ebből hámozzál ki valami értelmesetKép

Bubek:
Az elsö fogak alul jönnek ki középen.
A képek nagyon jókKépKép

Kép

Kép
novum

Timi,
csináld csak a dolgod, majd legközelebb!Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabi:

Hát jóKépDe lehet,hogy találkozunk véletlenül!

Kép

Kép
novum

Sziasztok!

Végre süt a napKépKépKép Tegnap az a hülye szél szaggatott mindent az udvaron, fákat, kutyákat, miegymástKép muszáj voltam bent teregetniKép Erre ma itt a jó idő, mosatlan meg sehol...Kép
Voltam ma ctg-n, apósom vitt be, már nem igazán merem megkockáztatni az egyedül utazgatást stb-t. Elég nagy volt a forgalom, minden szülőszoba foglalt volt, a gépre is várnom kellett picit. Törpicsek persze tudta mi vár rá, és bealudt, úgyhogy jött a hasrázás és a "vibrátorozás", na ennek volt hatása. Szegényt úgy megsajnáltam, akkorát ugrott, hogy csak naKép Azt hittem megszakad a szívem! Nekünk, nagyoknak is milyen szar, amikor a mély álmunkból felriaszt vmi nagy zaj, hát még nekik...Kép Amúgy OK minden, hétfőn az sztk-ba megyek a dokimhoz. Addig mindenképp ki kell húznunk!!!

Vasalás... Estefelé nekiláttam, aztán kb. 6 póló után úgy beleállt a fájdalom a hasamba, hogy le kellett dőljek az ágyra. Nem volt kellemesKép A férjem meg egyből ugrott, és folytatta ő az egészet. A vége felé már átvettem tőle a vasalót, de a javát ő csináltaKép Majd' megzabáltam érte!Kép

Gabi,
azok a macskás képek.... Betojás!!!! Mit szólt Livike amikor felébredt? Húúúú, egy jó pizzát el bírnék viselni én isKép

Épp egy dobozos Pepsi Max-et iszogatok. Ez van ráírva: MAXIMUM SMAKU, ZERO CUKRUKépKépKép Ha ránézek, rámjön a röhögésKép

Kép
mancs

Bubek, írtam mailt. Kép

Kép Kép
Kép
vvolga

Ja, a Geréb Ágnesre visszatérve... Nem ismerem őt személyesen, de olvastam róla sokat. Nekem nem igazán szimpatikus az ő hozzáállása a dolgokhoz. Úgy tudom, hogy az orvosi kamara ki is zárta. Egyik közeli rokonom a Péterffyben dolgozik a csecsemősöknél. Õ mesélt róla, hogy arról ugye nem szól a fáma, hogy az általa vezetett otthonszüléses esetek hány százalékában érkezik a baba kórházba, rohammentővel, szülés alatt kerekedett komplikációk miattKép És a halálozási arányról nem is beszélveKépKépKép
A múltkor meg is lepődtem, mentem a szülőszobára ctg-re, és G.Á. is jött fel a lifttel, ment be, és ücsörgött ott bent, nem tudom, mit csinált pontosan, papírokat rendezgetett, miegymás... Hogy került oda?

Kép
mancs

Nálunk Anyukám utálja nagyon a Geréb Ágnest. Õ anyakönyvezető - mármint Anyu - és szerinte anyakönyvi szempontból sem követhető rendesen az otthonszüléses mese. Nekik már jó párszor bekavart a Geréb. Kép
Ne mondd, tényleg haltak meg gyerekek a keze alatt?

MAncs, azért mostmár állj le a házimunkával!
Van egy tündéri férjed, ő úgyis segít, hagyd rá és te pihenj, pihenj, pihenj!!! Kép

Bubek, Tücsökmami,
nagyon jók lettek a képek, már alig várom, hogy jöjjön holnap a druszánk, na és persze te is HAjni. Kép (És te is MÁRTIKÁM - ezt csak neked GAbi. Kép)

Macskás képek tutik. Tegnap és előtte is én is pizzát ettem. Kép

Novum, Szilvike egyre szebb, mostmár beszereztünk ma egy nagyfiús sapkát, abban fogunk udvarolni, ha egyszer összejön a nagy tali. Kép

És: képzeljétek tegnap és ma is elaludt hason, miközben küzdött a mászással. Olyan édes. Kép Sose szokott hason aludni. Kép

Lucvarek, tegnap elfelejtettem leírni a dokim nevét, közös Bubekkel: Dr. Ruttner Zoltán. Szívből ajánlom. Kép

Kép Kép
Kép
vvolga

Wolga, épp most van egy folyó pere GÁ-nek, mivel ikreket szülesztett otthon, az egyik meghalt. Komplikáció volt, erre azt mondta, hogy kórházi körülmények között sem lehetett volna mit tenni.......Kép Köszi.

Konkrétan egy távoli ismerősnél pedig másfél nap vajúdás után otthagyta a kismamát, hogy ő itt már többet nem tud tenni.....

És nekem ennyi bőven elég, pedig gondolom még regényeket lehetne róla írni.
Vendég

Eszti,

ez nagyon rosszul hangzik... KépKépKép

Képzeld, ma arrajártunk felétek, a Szent István park mellett mentünk el, igaz autóval. Mentünk a Mária nagykerbe a Visegrádi utcába. Ennek a nagyfiúnak vettem sapit meg kis plüscipőket meg előkéket az almázáshoz.
Apropó, te kérdezted, Andris is most kezdte egy másfél hete az almát, és nagyon szereti. Már a kaki is rendben, mert eleinte megfogta. ÉS ugye most 4 és fél hónapos. Kép

Képzeljétek! A férjem először életében csinált automatával fotót, s nem tudta, hogy 4-et csinál, így kettőn profilból látszik. KépKépKép Akkorát nevettem, mikor megláttam. Kép

Kép Kép
Kép
vvolga

Wolga, én pedig a Mária nagykerben voltam - kb. 1-kor - (porszívós orrszívóért), aztán pedig mentem a parkba. Kép

Én is ilyen kora körül kezdeném az almát, aztán szépen a többit. Úgyis gondolom eltart egy jó ideig, mire mindet bevezetjük.
Vendég

Kép Kár, hogy nem találkoztunk. Mi kb. fél 11-kor jöttünk el. Andris is velünk volt. Kép Sajnálom, jó lett volna találkozni. Kép
Már kell az orrszívó? Beteg? Kép

Kép Kép
Kép
vvolga

Én nem szülnék otthon, én is kockázatosnak tartom... de maga a születésház nem volt egy rossz kezdeményezés...
Nem értem, hogy a kismamákat miért betegeknek kezelik... olyan intézmények kellenének amelyek csak a szülésről, születésről, babákról szoptatásról szólnak, és nem fertőző osztályokon kell átmászni a csecsemőkik, kismamákig...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Nem, nem beteg, de nem árt, ha nem akkor kell érte rohangálni, ha esetleg az lesz.
De amúgy kellett, mert olyan mohón eszik Bence, hogy néha az orrán is kicsorog a tej Kép, és beszáradt neki egy picit, szuszogott rendesen, úgyhogy kiszívtam neki (de csak úgy, hogy én szívtam a másik végét). Ki is jött. Kép
Vendég

Vvolga,
köszi, megfogadom a tanácsodKép PihenekKép Most legalább van mire fogni, hogy miértKépKépKép

Kép
mancs

Erről a GÁ-féle ikres esetről én is hallottam, csak már nem tudom, hogy hol. Azt mesélte az a rokonom, hogy komoly, értelmes, tanult emberek hívják őt otthoni szülésre. És állítólag olyan mindenki, mintha agymosáson mentek volna keresztül, és csak a GÁ-nak hisznek, senki másnak. Mindenki más hülye. Eszméletlen! Nekem sem tetszik, hogy néhány helyen betegként kezelik a kismamákat, de leszarom, hogy nekem mi a kényelmes és fontos, az a lényeg, hogy a baba a lehető legnagyobb biztonságban legyen a szülés alatt. Ezt pedig a kórházban kaphatja meg. Szerintem. Az nekem nem nyomós érv az otthonszülés mellett, hogy ha bármi van, van a közelben kórház, és a mentők is 10 perc alatt ott vannak.
Bocs, de kicsit felszaladt a pumpaKép

Kép
mancs

Én a születésházat mint kórházat értem de olyan kórházat ahol csak ezzel foglalkoznak... el tudják látni a korababákat problémás eseteket stb...

Kép
Kép
Kép
mamacka

IKREKET SZÜLNI OTTHON? LÉTEZIK ENNYIRE BUTA NÕ?!
Ezek szerint igen...

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabi, nem kell válaszolnom, mert te megtetted helyettem...
Vendég

Drága kicsi Petra! Kép
Nagyon boldog 2 hónapos szülinapot Neked!!!
Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Ilba:
Te nagyon figyelmes vagy!Kép

Vuka:
Petrának boldog hófordulót!!!Kép

Otthonszülést én se vállalnám be,nagyon rizikós!Amostani szülőszobákba is lehet háboritatlanul szülni és mégis biztonságban van az anya és a baba is.

Mancs:
Le a kalappal a férjed előtt!Nagyon rendes,hogy bevállalta a vasalást!Sajna az én Tibimet ilyesmire nem lehet rávenniKép

Kép

Kép
novum

Szijjasztok!

Hát amilyen rosszul indult a mai napom, annyira jól folytatódott. Kép
Beni, már ugye szokás szerint, reggel megint nem akart szopizni, de tök éhes volt. Nagy lendülettel kanalaztuk befelé a tejet és megint visszajött. Kép Hát, átöltözés, takarítás, miegymás.

Aztán elmentünk soppingolni!!! KépKépKép
És jelentem, útközben csicseregtek a madarak és rügyeznek a fák, bokrok!!!!!!!! Kép
A C&A-ban vettem egy farmert (lerakhatom végre a kismama farmerem!!!), és 2 felsőt, az egyiket az esküvőre. Meg vettem Beninek egy nyári micimacis napozót.
Aztán DM és mától már a 7-14kg Liberót használjuk! Bizony ám! Kép
Bubek! Esetleg nem vennéd át tőlem az 5-8 kilósat? 500Ft-tal olcsóbban vettem még, de a gumija nagyon szorítja Beni combját. Most kipróbáljuk ezt a nagyobbat éjszakára és ha beválik, akkor a kisebbet már nem fogom elhasználni.

Szóval jól kiköltekeztem, de rögtön jobban érzem magam. Kép Nem nyom annyira a pénztárca. KépKépKép
Ebédre meg kínait ettem, imádom. Kép

Vvolga,
Igen, ott áll a fekete Volvo. Ráadásul úgy a járdám, hogy le kellett mennem az úttestre.
Ugye szarvas matricája van hátul az ablakban. De a gazdit nem láttam.

Vuka,
Ez a cumis, sapis kép nagyon aranyos. Jó nagy lett Petra is! Kép

Gabi, Timi, Dia,
Bölcsis képek megint csúcs szuperek, jó lehet a hangulat. Iríííígy vagyok!!!! Kép

Sajtine,
Köszike! És ezeket az üvegeseket legelőször hogy adod neki? Csak 1 kanállal, hogy semmi baja nincsen tőle és akkor mehet utána egyből a fél üveg?
Bocsi, picit gyenge a felfogásom. Kép

Eszti,
Mai sétát sajnálom, tényleg jó idő volt, esetleg holnap? De képzeld Anyós könyvelője ott van nálatok és hétfőn megy hozzá, így hétfőn kocsival tudnánk menni! Na???? Kép

Mamacka,
Olyan nyugodt, meghitt fotóid vannak, Áron baba biztosan jól fogja érezni magát a szobácskájában. Azért remélem nem túl soká és hamarosan szomszédok leszünk!!!! KépKépKép

Bubek,
Nanáááááá! Gyertek Ti is!!!! Kép
Hát igen, ezek a célok erőt adnak. Beni ma 20 hetes Kép, ez is épp egy szép kerek szám és ezt is elértük.
Mit keresett Marci Gergő szájában? Vagy csak egyszerűen lecsapta??? KépKépKép

Kép
Kép
Kép
ilba

Sziasztok!
Bocsi, én megint csak egy hsz erejéig betoppanok! Nem is olvastam vissza (nem kockáztatok) csak a képeket pörgettem végig.
Szupik az bölcsis képek! Azt hiszem babáknak, mamáknak egyformán jó kis hely az! Én is megkívántam!
Gabus, a macska-story se semmi. Livi igazi állatbarát vagy a macskusz Livi-barát??? Egyébként marha jól melegítenek, én imádom amikor a macskánk rajtam fekszik:o) OK, én egy kicsit lenni nagyobb.

Köhöm, látom G. Á. a téma. Hát, akkor csak röviden szólok, így is lehet meglesz a feketepontom. Én nem ellenzem az ő tevékenységét. Sok orvos kevésbbé kompetens mint ő mégis praktizál és csak azért nem indítanak ellene hadjáratot, mert kórházban van. Megjegyzem én nagyobb biztonságban érzem magam a kórházban. Lehet ha több GÁ lenne akkor nagyobb biztonságban lehetne otthon szülni és nem is lenne annyira vitaindító. (Vannak kórházak, akik azért nem utálják annyira, ha jól tudom az István sem, én is láttam őt ott. Valószínűleg olykor dúla vagy hasonló szerepkört tölt ott be.)
No, ez csak egy vélemény.

Ez meg egy morcos Szonja:

Kép

Kép Kép
natasa1975

Natasa, jó ez a kép! Kép Édibédi! Kép

Szerintem felelőtlenség ma Magyarországon otthon szülni, vagy szülést vezetni, segíteni, mert nem megoldottak a kórházi háttérkörülmények, és a mentő sem elérhető olyan gyorsan, mint ahogyan kellene. Hollandiában - ha jól tudom - amíg otthon szül egy nő, addig lent áll a mentő a ház előtt, és komplett asszisztencia és ellátás várja a kórházban, ha bármi gond lenne. Így is necces, de azért legalább felkészülnek.
Nálunk ezzel ellentétben sem a mentők, sem a kórházak nem felkészültek erre.

Én GÁ tevékenységét csak ezért tartom felelőtlenségnek a mai Magyarországon. Nem magát az otthon szülést, hanem ilyen feltételek mellett. Plusz úgy gondolom, ha valaki elvállalja, hogy végigsegíti otthon a kismamát szülés alkalmával, az a minimum, hogy a végsőkig vele marad...mint ahogy velünk a kórházban az orvos, és a szülésznő.

És egy szülés alkalmával olyan hirtelen tud jönni komplikáció, amire előtte semmilyen jel nem utalt, hogy nagy bátorság bárki részéről így belevágni otthon egy szülésbe.

Én így gondolom, de természetesen elfogadom bárki más véleményét is. Kép

Ilba, Bubek, akkor hétfőn találkozunk? És akkor lehet komplett pelenka adás-vétel, séta, pletyó, minden! Kép

Puszek
Vendég

Petrácska!
Boldog hófordulót Neked nagylány!Kép

Ilba,
aszittttem, már rég Ti is a 7-14 kilóst használjátok, hisz Beni már nagyobb Lívinél!Kép Azt nem értem csak, hogy hogy a túróba jó ugyanaz a pelenka egy 7 és egy 14 kilós gyerekre? Lívire 6 kilós korában sem ment már rá az 5-8-as liberó.

Timi, Dia
elküldtem a TV Kispest mail-jét, ami ma jött!

Natasa,
igazság szerint én nem is nagyon hallottam erről a nőciről, így őt inkább átlapozom, én az otthon szülő anyukákat nem értem, hogy hogy van bátorságuk ehez. Utólag, ha semmi bibi nincs, biztosan tök jó, meg minden, de ezt előre nem lehet tudni.
Az az ikres anyuka hogy nézne a halott babája szemébe, ha találkozhatna vele valahogy?

Más. Az egyik topikban egy 2 gyerekes anyuka halt meg tegnap (2 éve írt már oda). Fel sem tudom fogni, hogy Lívi csak elmesélésből tudná majd, hogy ki vagyok, ha ez velünk történne. Brrrrrrrrr. Borzasztó lehet a családnak, ilyenkor az ember ismeretlenül is odarohanna és megölelgetné őket.

Jó, jó, drága Szonja baba, nem rontom tovább a hangulatot!
Olyan édes, pont így néz rám most a monitorról az összehúzott szemöldökével!Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?