Új privát üzeneted érkezett!

Szia Jube!

Ezek nem speciális dolgok, minden babának erre van szüksége! Ha receptre iratod fel sokkal olcsóbb, és szerintem ezek a legjobbak. A gyógyszertári popsikenőcs mindösszesen 90 Ft, sokáig elég és szerintem nagyon jó. Egyébként a kórházban is mindenkinek felírják, aki szeretné, ui. ott is ezeket használják, de majd meglátod! Kép

Én egyáltalán nem szedtem magzatvédő vitamint, nem tömtem magam szénhidráttal, mégis 4250 g-al született a babám. Emellett ismerek olyat, aki végig szedett és alig volt 3000 g-os a gyereke. Nem tudom, hogy mitől függ, mekkorára nő a
baba? Kép Szerintem a genetika is meghatározó lehet!

Ildi (Márton 5 hónap)
Vendég

Szia Ildi,

köszi az infókat! Majd én is feliratom akkor ezeket.

Jube 27+4

Kép

Kép
jube

Mtündi Kép
Aranyos vagy , hogy hiányoltál és üzentél!! Kép

Mindenkinek Kép
Vasárnap kell tesztelnem és akkor remélem már jó hírekkel jöhetek hozzátok!! Kép Addig itthon pihengetek. Drukkoljatok!! KépKépKép

pusszilok mindenkit!!!
*

Kép
Kép
kiscsillag

Szia Jube!
Kérdezetm tegnap a dokit,hogy mekkora lehet a baba ,de csak annyit mondott,hogy kb.750gr körüli,pontosan nem tudja megmondani.Gondolom ehhez kevés az ottani uh gépe.Én meg folyton azon aggódom,hogy kicsi.Bár az uh szerint is akkor van esélyem a szülésre,mint ahogy a doki mondta,tehát gondolom teljesen normális a súllya,mert ha kisebb lenne akkor feltételezem későbbre írta volna az időpontot a gép.Szóval próbálom nyugtatni magam.Én nem szedem folyamatosan az elevitet,mert magneb6-ot és vasat szedek.
Egyébként nekem mind a kettő gyerkőc szép súllyal született,remélem a genetika itt is intézkedik.
Kiscsillag: megy a drukk!
Eszti 27+5

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Szia Eszti,

én is szedek vasat, Maltofert, 2x1et. MagneB6ból meg 3x2t, és még emelett kellett napi 1 Elevitet szedni, mostantól meg kétnaponta 1et. Lehet, hogy ettől nőtt a miénk ilyen nagyra?

De ne aggódj, ha túl kicsi lenne a babád, biztos szóltak volna, és szedetnének veled valami mamut-vitamin adagot. összegyúrhatnánk a 2 gyerkőcöt, lenne 2 jó méret.

Remélem a miénk nem lesz túl nagy, mert én csak másfél méter vagyok, és már most jó nagy a pocakom...

Jube 27+4

Kép

Kép
jube

Szia Jube!
Érdekes,nekem azt mondta a dokim,hogy ha vasat és magnéziumot szedek,akkor az elevitet ne szedjem.Hát mostantól fogom szedni!
Én ahol olvasgattam a babák méreteiről,ott 1kg körülire írták a súllyukat,ezért szerintem nem óriásbébi a tiétek.
Ne izgulj,én sem vagyok magas,és a lányom anno 4kg-val született gyorsan és könnyen.Ha szép fejlett a baba szerintem sokat tud segíteni szülés közben.De ez a saját véleményem.
Igyekszem növeszgetni a mi kis manócskánkat.Ha jól belehúzunk,még utólérhetünk benneteket!
Megkérdezhetem,hogy mennyit híztál?
Üdv: Eszti(27+5)

Kép
Kép
mano4

Sziasztok!

Gondoltam, megosztom a saját tapasztalatot is bogyók ügyében: én 20. hétig szedtem az Elevitet doki tanácsára, a 28. heti UH-n 1260 gr volt a súlyra a tipp. Két hete, a 37. héten 3156 gr a gép szerint a babó. Vasat nekem is szednem kell (ett), meg MagneB6-ot is, keményedések miatt. Figyeljetek arra, hogy a Magnét meg a vasat ne egyszerre vegyétek be, mert kiütik egymást. Rajta van a gyógyszerleíráson is. Asszem, 3 óra különbség kell.
További jó pocakosodást!

Kiscsillag, drukk megy!

Réka (39+4)
sampa

Lemaradt: (kihagy az agy Kép Szóval szerintem ez genetika is Kép
sampa

Sziasztok!

Bogyók: Én csak Maltofert szedtem napi 1-et, és a vége felé Magne b6-ot a húzósásokra.(persze az uccsó hónapban nem) Bence 3850grammal és 59centivel született.

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

Lányok!
Most aztán teljesen kétségbe vagyok esve!!
Nem mintha nem bíznék az orvosomban,de én is úgy gondoltam,hogy 1000gr körül kellene lennie a babaának.Félek,hogy nem növöget eleggé,én is keveset híztam.És ráadásul még ez a vércukor szint is.Hogy hízzak,ha nem ehetek szénhidrátot?! A zöldségektől és gyümölcsöktől aligha szedek magamra pár kilót.
Na, most jól kinyavalyogtam magam.Bocsi
Eszti

Kép
Kép
mano4

Sziasztok!

Kérdésem lenne már nem pocakos hanem gyerekes fórumos csajokhoz:

Kislányom 3 hónapos 3 hete már csak tápizik, és emiatt székrekedése van, mert 3 naponta tud csak kakilni, de a 3. napon már fáj a pocija. A doki néni Duphalac tejcukor szirupot írt föl napi 1 kanál. Ez eleinte bevált, volt kaki minden pelusban, vagy napi 2, de 1,5 hete megint csak 3 napig tartogatja, azután rá kell segíteni neki.

Van valakinek tapasztalata ilyen kaki problémára?

Köszi

Zsófi

cooper

Eszti,

én most 7,5 kilónál tartok, 48 kilóról indultam. Azt hiszem, ez rendben van. Nem eszem sok szénhidrátot, inkább a gyümölcsjoghurtokért lelkesedem.

Én reggel szedem a vasat C vitaminnal, utána a többit 2-3 órás csúsztatásokal. Valóban nem szabad egyszerre beszedni. Keményedéseim még így is vannak, de szerencsére nem túl gyakran.

Ne aggódj, biztosan figyel rád a doki is és a védőnő is.

Jube 27+4

Kép

Kép
jube

Jube!
Én idáig 6kg híztam,bár én 65-ről indultam.Én sem eszem sok szénhidrátot,nagyon zöldség és gyümölcs őrült vagyok .És én is rajongok a gyümölcsös joghurtokért.Ezért nem is értem,miért lett magasabb a vércukor.Szerinted az befolyásolhatta az eredményt,hogy a vérvétel előtti napon mit ettem?
Nekem is vannak keményedéseim,ezért is kaptam a magneb6-ot,ami elég jól bevált.Az tény,hogy legalább 2 óra különbség kell a vas és a magnézium bevételének időpontja között.
Tudom hogy vigyáz rám a doki,de hát én már csak ilyen aggódós vagyok.
Köszi a választ!
Eszti

Kép
Kép
mano4

Szia Eszti,

nem értek hozzá, de nem hiszem, hogy befolyásolná az előző napi (este 6 előtti) étrend a vérvizsgálatot.

mi lenne, ha avokádót ennél? az nem szénhidrát, egészséges, és nagyon hízlal, ha jól tudom. de nekem a 6 nem tűnik kevésnek. ha meg volt induláskor kis tartalékod, akkor meg talán ideális is.

van a kórházban egy hölgy, aki étrendi tanácsokat ad a terhesség alatt. én most jelentkeztem be hozzá, azt mondta, pont jó a 27. hét. Kép bármelyik reggel be lehet menni hozzá, a 7140es melléken lehet elérni, Rezes Katalinnak hívják. én holnap megyek.

majd elmesélem, mi volt, és ha gondolod, keresd fel Te is.

Jube
27+4

Kép

Kép
jube

Sziasztok!
Eszter ne aggódj feleslegesen addig,amíg az orvosod nem mondja.Az uh a csontok alapján számol átlagméreteket.Azon kívül valamelyik baba a végén húz bele a hízásba,rengeteg időd van még!Az uh sosem pontos!Velem is ez történt ,tudom hogy aggódsz,de bízz az orvosban,majd ő eldönti hogy mi fér még bele.Találtam egy nagyon igényes linket,nézzétek meg,a babák fejlődéséről:

http://www.ehd.org/resources_bpd_illustrated.php?page=3&language=38
almavirág

Köszi Lányok,aranyosak vagytok!
Persze,bírom az orvosomban,de azért kisördög ott motoszkál bennem.
Jube,várom a beszámolódat,kíváncsi vagyok milyen lesz.
Sziasztok
Eszti(27+5)

Kép
Kép
mano4

Sziasztok!
Naggyon beindult itt mindenki, nem is tudok hozzászolni.. max. annyit, hogy én a 32. hét közepén vagyok, és miután átléptem a bűvös+10 kg-ot, azóta behúzom a nyakam.. (a hasam már nem tudomKép)
Kicsit megrémisztett..
Jó, hogy mindenki így beindult.. csak Dórival ne legyen gond, ezer éve nem írt.
Ja, és Kiscsillag, jelezz, ha van valami, mert sokat gondoltam rátok, remélem minden ok! Sok pihi, és optimizmus..Kép
Puszi Nektek, jövök még!

satuk

Szia Cooper/Zsófi!

Nálunk Zsombi 2hónapos elmúlt és mi is sajna felváltva tápozunk szopizás mellett és már én is írtam, hogy székrekedése van.
Nekem a gyerekorvos Laevolac szirupot ajánlotta -vény nélkül lehet venni- és eleinte jó is volt de most mi is úgy jártunk ahogyan Ti, mert Zsombinál is lassan 3 napja nincs kaki, úgyhogy készülök felhívni a dokit, ha van infóm majd megírom.
Pusz:
Anita

Kép
szsombi

Sziasztok Pocakosok!

Mindenkinek nagyon drukkolok, hogy rendben menjen minden, olyan jó olvasni a "pocakos" élményeiteket. Nálam már Zsombi 2hónapos elmúlt, de nagyon jó visszaemlékezni azokra az időszakokra amikban most Ti vagytok, persze most aztán már szuper, hogy itt van teljes "nagyságában" a picurka de hát azért mégis... Kép
Kiscsillag! Nagyon szorítok. Kép
Sziasztok
Anita

Kép
szsombi

Sziasztok!

Olvasgatom irigyen a kilóitokat. Kép Na én 20 kg-nál tartok. (Az ismerősök szerint nem látszik rajtam, de akkor is 20!) Tényleg érdekes dolgok ezek, hogy ki mennyi kilót szed fel és mekkora babája lesz. Annyira nem lehet ezt előre tudni szerintem.
Hétfőn a dokim azt mondta, hogy a kislányunk 3,2 kg körül van.

Kiscsillag én is drukkolok neked!

Ma úgy tűnik jó időnk lesz szerencsére! Kép

Sziasztok
Dina
(40+3)

bdina

Sziasztok!

Ma voltam a kórházban, beszélgetni a dietetikus hölggyel. Azt hittem, egészségesen eszem, és hát kiderült pár érdekesség. Szerintem érdemes elmenni hozzá, ha ráértek, mert kedves, és azt ígéri, ha 3 óránként eszel, nem hízol el. :D na jó, ez sarkítás...

lényeg az, hogy az Elevitet és általában a komplex vitaminkészítményeket nem tartja túl hasznosnak, inkább a természetes vitaminforrások híve. A másik fontos pedig a sok fehérje, mert abból nőnek a babák, és azt a mamikból nem tudják kivonni.

Kiscsillag, én is szorítok! Tudom, hogy könnyű pocakkal prédikálni, de ne akard görcsösen, mert attól csak nehezebben fogan meg a kis lurkó. Inkább gondolj arra, hogy majd biztosan összejön, ha nem most, akkor a következő alkalommal. Addig meg legyél dögös, csinos és darázsderekú helyettünk (bocs, helyettem) is.

szép napot mindenkinek,
Jube
27+5

Kép

Kép
jube

Hali Lányok!

Légyszi vki okosítson ki, h. hogyan tudok képet varázsolni a profilombaKép! Egyszer már sikerült, de az olyan régen volt, h. elfelejtettemKép. Amit tegnap akartam betenni, arra azt írta ki, h. túl nagy. Help me!!!

Kiscsillag!
Így ismeretlenül is kívánok 2csíkos tesztetKép!

Kilók: én 12kg-ot híztam az első babával, aki 3300g volt. Most a másodiknál 8kg jött fel összesen, Sára pedig 3250g-mal látta meg a napvilágot. Elevitet csak az első 12 hétben szedtem.

További szép napot:

MártiKép
csmarti

Szia Zsófi!

Képzeld tegnap este Zsombi kapott még egy adag Laevolac szirupot -egyébként csak 1nap 1x kapott-és ma végre teli lett a pelus egy jó párszor, úgyhogy nem kellett hívnom a dokit...
Próbáljátok ki hátha bevállik Kép
Ja, meg anyukám jól megtornásztatta lehet, hogy az is segített.

Kiscsillag! Várjuk mi is a vasárnapi tesztedet addig is pihenj sokat. Szorítunk.Kép

Sziasztok:
Anita

Kép
szsombi

Jube!

Én is régóta tervezem, hogy elmegyek az étkezési tanácsadó hölgyhöz, de egyszerűen nem jutok hozzá. Ha kérdezhetem, milyen tanácsokat mondott még? Mire érdemes odafigyelni a terhesség ideje alatt? Én mondjuk tejérzékeny vagyok, így a tejes kaják kiesnek, csak sajtot tudok enni. Azt olvastam, hogy érdemes tartózkodni a primőr áruktól (de ilyenkor mi más van a piacon?). Valamint pl. nem kell zacskós levest enni, vagy húsleves kockát használni.
De, ha valakinek van étkezésre vonatkozó hasznos tanács örülnék neki.
(Nekem néha éjjel is fel kell kelnem, mert korog a hasam.)

eva1 (26 hét vége felé)
eva1

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.. megintKép
Szóval..
- Ellentmondó híreket kaptam arról, hgoy a baba születési anyakönyvi kivonatát kinek és hol kell kikérni. Egyik vélemény, hogy az apukának a KÓRHÁZnak megfelelő önkormányzaton, a másik az, hogy nálunk a Kútvölgyiben ezt a kórház intézi. Nálatok hol volt?
- Az anyaságit is a kórházon/orvoson keresztül kell intéznünk?
- A kórházban lehet pizsiben lenni, vagy itt is ragaszkodnak a hálóinghez?
- a bébinek mit kell bevinni? gondolok itt ruhára, pelusra, stb.. tehát mit kap, és mit kell vinni.. most jutott eszembe, hogy lehet, hogy már kéne készítenem valami cuccot.. Nektek mi jött jól?
Bocsi, remélem senkit sem sokkoltam le, csak Kép semmit sem tudok.
Köszi mindenkinek, remélem, hogy másoknak is segítség lesz a válaszotok!
Puszi! Satuk 32+4

satuk

Sziasztok!
Mi is táposak vagyunk, és nekünk a Nestlé Beba táp jött be, minden nap van tőle kaki. Azóta rosszabb a helyzewt, hoyg mást is eszik Kép
Gyerek súlya: van olyan doki, aki nem is becsülteti a géppel, mert a csontok alapján semmi okosat nem lehetne mondani Kép Esztine izgulj! Két nagy baba után pláne ne! Ráadásul ő nőni fog, te fogsz kiürülni tápanyagilag teljesen. Õ kiszívja, ami kell. Rossz példa, de egy távoli simerősöm anorexiásan volt terhes és szotatott. A gyerekkel minden rendben. Sajnos csak vele nem Kép
Kiscsillag drukk és türelem!
A költözés halad, cvasrnaptól ott alszunk, de nem lesz netem rgötön Kép brühühü (hogy kell aranyos figurákat ide varázsolni? Kiscsillag is szokott ilyeneket hazsnálni!)
Pussz
Tünde (Bene 6 hó)

mtunde

Sziasztok!

Satuk!

A születési anyakönyvi kivonatot a kórház intézi, ehhez kell a 30 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat vagy az apasági nyilatkozat. Emellett elintézik a TAJ kártyát is, szóval a párodnak csak az APEH-nél kell intézkednie adószám ügyében, de ha jól emlékszem, ezt csak a születési anyakönyvi kivonat kézhezvétele után teheti meg, mert az kell hozzá. Egy adatlapot kell majd kitöltenie, lehet, hogy az APEH honlapjáról is le lehet tölteni.

Az anyasági segélyhez a kórháztól a zárójelentéseddel együtt kapsz egy igazolást, hogy min. 4 alkalommal megjelentél terhesgondozáson. Ez és egy igénylő lap szükséges az anyaságihoz, de ezt nem a kórház intézi, hanem a munkahelyed! Ott biztos tudnak majd segíteni!
Ezen a honlapon sok információt megtalálsz! http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ugyleirasok/szocell/gyertam

Szerintem lehet a kórházban pizsamában is lenni, bár zömében hálóingben vannak az Anyukák. Vannak kórházi hálóingek is, jobb és rosszabb állapotban. Nekem jól jött a kórházi, mert a műtét után a jód mindent befogott, és sajnáltam volna a sajátomat tönkretenni. Kb. két nap után már sajátban voltam.

A babának mindent adnak! Ennek ellenére szerintem érdemes bevinni néhány darab textilpelenkát, mert az mindig jól jön. Adnak cumisüveget is egy kis vízzel, abból lehet itatni a babát, ha pl. csuklik. Én olyan bénát kaptam, hogy egyszer sem itattam belőle a gyereket, mert akkora volt rajta a lyuk, hogy ömlött belőle a víz, meg amúgy sem akartam, hogy idő előtt cumisüveg kerüljön a szájába. Szóval, ha itatni akarod, szerintem vigyél magaddal, mert jól jöhet, és kifertőtlenítik Neked! Ruha csak akkor kell neki, ha viszitek haza!

Nem tudom, hogyan megy majd a szoptatás, egy szobatársam nagyon szenvedett, mert nem tudott rendesen szopni a picije és annyira bekeményedett a cicije, hogy alig bírta kifejni. Van az osztályon mellszívó, meg talán bimbóvédőt is lehet venni, de én azt mondom, jobb, ha az is van nálad. Soha nem lehet tudni! Emellett ne felejtsd el a szoptatós melltartót és bele a betétet, mert tejbelövellés után szükséged lesz rá!

Ha van még kérdésed, írj, remélem tudtam segíteni!

Ildikó (Márton 5 hónap)
Vendég

Kiscsillag!

Tarts ki, Kép már csak néhány nap van hátra a tesztig! Remélem vasárnap együtt örülhetünk Veled / Veletek!

Ildikó (Márton 5 hónap)

P. s. Tündi! Az aranyos figurák animációk, amit ugyanúgy teszel fel, mint más képet, mellékletként feltöltöd! Itt találsz néhányat: http://members.home.nl/animation.world/
Vendég

Sziasztok!
Ildikó, köszi az infót, lenne majd kérdésem még. Szerintem írhatok majd emilt Neked?
Most néztem a prifilod.. igen sok közös van bennünkKép A dokid, a vezetékneved, és én meg rajztagozatra jártam gimibe, tehát a művészet.. ja, és ne feledkezzünk el arról, hogy Márton nevet akartam én is adni a babámnak, csak a párom nyert, így lett OlivérKép Ja, és egyidősek is vagyunk.. szóval rólunk ennyit, majd ha lehet, megy az emil, csak még gyorsan tanítok délig, ablak mosás, és.. ha nem lesz kipurc, akkor írok Neked..Kép
Ha meg addig eszetekbe jut valami okosság szóljatok.. mikor kéne elkezdenem összeszedni a kórházi tatyót egyébként?
A szoptatós melltartó mérete.. hmm én most is azt hordok, mert befürödtem a kismama melltartókkal- amikkel találkoztam mind temészetesen Kép műanyagok voltak, (hogy miért jó ez?!, mindegy), szóval vettem már most szoptatóst, ezt hordom.. szóval ennnél nagyobb kéne- tehát fog még nőni a mellem, vagy jó ez? Szerintetek?
Lőjetek ám le, ha hülyeségeket kérdezek.. Kép
No mentem, mert még gyors reggeli, puszi mindnekinek!
Satuk 32+5

satuk

Szia Jube!
Ezek szerint érdemes volt elmenned a diabetikus hölgyhöz.Én erre alkalmatlan vagyok,inkább magam próbálom kikutatni mit is ehetek.Egy két ötlet jól jön,de ha elkezdi valaki sorolni,hogy mit nem ehetek,tuti hogy azután fogok a leginkább sóvárogni.Olyan vagyok,mint a gyerek.Ha azt mondják nem szabad,egyből el kezd izgatni a dolog.
Tegnap beszéltem a védőnővel is,az is felsorolta hogy mit ehetek. hát ennyi.
Mtunde!
Aranyos vagy ,hogy próbálsz nyugtatni.Valahol tudom,hogy biztosan szépen fejlődik,csak néha rámtör a para.És ráadásul ezen csak ront a vércukor sztori.Majd csak túl leszek rajta!
Kiscsillag!
Tudom,hogy nagyon nehéz,de tényleg ne akard görcsösen,mert akkor fog a legkevésbé összejönni.(tapasztalat!)
Megy a drukk,és várjuk az infót!Addig is pihenj nagyon sokat!
Üdv: Eszti(28)

Kép
Kép
mano4

Sziasztok!

Satuk,
én az Anita fehérneműboltban vásároltam kismama melltartót, az eladó nagyon kedves volt, azt mondta, hogy a szoptatósat csak 3-4 héttel a szülés előtt érdemes megvenni, mert nem lehet tudni, mennyit nő még...

Éva,
sok mindent mondott, viszonylag kevés volt az újdonság. Kevés só, sok fehérje, 3 óránkénti étkezés, mindent alaposan meg kell mosni (még az aszalt gyümölcsöt is! én ezt nem tudtam), rozskenyér, tehéntúró és tojás szuper, sok sok zöldség és gyümölcs. A primőrökre én is rákérdeztem, azt mondta, hogy mindig ki van írva, mit honnan hoznak, ha spanyol paradicsomot veszel pl, akkor az jó, mert ott üvegházban már megterem. De a rost szempontból mind jó, a vegyszerek meg... ha nagyon tartasz tőlük, vegyél biot, bár az meg drága... de mindjárt itt a tavasz, mindjárt jönnek a jó hazaiak. Kép A zacskós leves a só és a mű dolgok miatt nem javasolt, inkább a híg leveseket ajánlotta ez a hölgy,a mit te főzöl otthon. Főzelék is fontos, de nem üresen, mindig kell feltét, ami nem muszáj, hogy hús legyen, jó a tojás is. (én eddig üresen ettem...) A gyümölcsjoghurt is jó nassnak, meg a túró rudi is Kép amúgy meg kevés zsírosat, sok sok folyadékot... stb stb

szerintem ezeket mindenki kb. tudja, aki olvasott már az egészséges életmódról, nekem a fehérje és a mosandó aszaltgyümölcs volt nagy meglepetés.

Én is voltam laktózérzékeny, csak kinőttem. Kép Ezért napi 2 dl tejnél nem szabad többet innom, nehogy a baba is az legyen.

De ha van konkrét kérdésed, keresd fel ezt a hölgyet, nagyon kedves.

most nem jut eszembe több minden, pedig jó sok mindent mondott...

és volna egy kérdésem is. Ti vettetek/használtatok szűkítőt az autóshordozóba? Vagy elég egy kiflibe hajtott vékony pléd a baba köré?

szép napot mindenkinek!

Jube 27+6

Kép

Kép
jube

Szia Satuk!

Természetesen írhatsz Nekem e-mailt! Kép A profilomban megtalálod az e-mail címemet, de gondolom, már láttad!

Ildi
Vendég

Sziasztok!!

Még egyben vagyok! :-) És hál Istennek a baba is jól van!!
Csak mi is felújítottunk! A szobánkat meszeltük, parkettáztuk...

Írta valaki, hogy aggódik, a baba súlya miatt! Nekem a 28. héten mondtak 981 gr- ot! És állítólag az hibátlan! Az utsó 10 hétben növekszik meg igazán a baba súlya! És arról se feledkezzetek meg, hogy az életben sem egyforma mindenki!!!!!

A kilók! Én 57- el kezdtem! Mostmár lassan elérem ( ha még nem értem el :-) ) a 70 kg- ot!
De SEHOL nem látszik rajtam!!!! Csak a hasam nőtt! Tényleg! A dokimtól kikaptam, de a terheléses cukrom is tökéletes volt, és tényleg csak a pocim, és a mellem nőtt! Szóval nem csinálok belőle nagy ügyet!! Pedig én rengeteg édességet eszem!

Ti tudjátok, hogy a különböző támogatásokra hol kell az "igényt" bejelenteni?? Pl. a Gyes- t, stb.???

Kiscsillag!!

Nagyon drukkolok!!

Üdv mindenkinek!!

Dóri (30)

Kép
nagydora

Szia Dóri!
Már azt hittük elvesztél!
Én voltam az az aggódós kismami,aki a baba súllya miatt stresszel.Nekem azt mondta a doki,hogy 500 -és 1000g között van.De nem mondott konkrétumot.Nekem sajna nem lett annyira jó a terheléses cukor,bár nem léptem át a határt.Kezd összezavarni a dolg,mert mindenki (doki,védőnő)azt mondja,hogy ne aggódjak nincs semmi gond,DE azért kicsi diéta ,kerüljem az édességet,és a szénhidrátot.Megjegyzem, eddig sem ettem sok édességet,szinte alig,és a kenyér sem igazán sok fogy mostanában.Ha annál is kevesebbet eszek,akkor már egyálltalán nem is eszek.
Nekem is csak pocira mennek a kilók(+5-6),ja és cicire,pedig már az eddigi mérete is bőven jó volt.De hát ez van.
Szóval velem ennyi.
További szép napot mindenkinek!
Eszti(28)

Kép
Kép
mano4

Eszti!

Szerintem a diétát csak elővigyázatosságból javasolják! Én alapvetően abban hiszek, hogy ha egy kismama, aki alapállapotban is meghallja az ösztöneit, és figyel rájuk, akkor kismamaként is tegye ezt!
Szóval szerintem egy kismama ösztönből érzi, mi a jó neki, és mi nem! Ezért vagyunk szerintem kívánósak is!!!!
Szóval ne aggódj, biztos minden rendben lesz veletek!!

Ja, és köszönöm az aggódást! Jól esett!!!

Dóri

Kép
nagydora

Ja!
Lakik valaki a 11. kerületben?????

Dóri

Kép
nagydora

Sziasztok!

Kicsit eltűntem, de folyamatosan olvaslak benneteket.

Mano!

Én 25 hetesen voltam 4D-s UH-on és ott mondta az orvos, hogy kb. 800 gramm körül van a csajszi. Azóta voltam a 30.heti Uh-on Mészáros dokinál, de Õ a súlyát nem mondta meg. Én pont attól tartok, hogy nagy baba lesz, mivel mindenki azt mondja, hogy mekkora a pocakom. Igaz eddig 14 kg híztam. Szerencsére nem látszik rajtam, mert a pocira ment, de akkor is. Én is szedem a vasat, Magne B6-ot illetve az Elevitet. Én úgy gondoltam,hogy az elevitet abbahagyom, mert a védőnő szerint óriás bébit fogok szülni. Azért kíváncsi lennék, hogy most hol tartunk mi is a súllyal.

Satuk,
Én is első babás vagyok, de én biztos, hogy nem alapítványi szobát választok (Márcsak az anyagiak miatt sem). Én szeretem a társaságot, és így is biztos, hogy ezer kérdésem lesz majd. Én is kezdek kicsit félni, hisz márcsak másfél hónap van hátra. Persze ha kiírás szerint szülők.

Évi(33+2)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Dóri!

Ajánlom figyelmedbe az www.oep.hu oldalt, ahol talán mindent megtalálsz a támogatásokról. Első körben az anyasági támogatást (egyszeri), családi pótlékot, terhességi-gyermekágyi segélyt kell intézni, ezekhez viszont szükséges a baba TAJ-kártyája, lakcímkártyája és születési anyakönyvi kivonata.

Márti
csmarti

Sziasztok!
Támogatás ügybne nekem a védőnő adott egy listát, mit hol kell, mit kell vinni, stb.
Adószám minek kell? Nekünk nincs, pedig Bene fél éves!
Hízás: nos, én is azt hittem, csak apocakra híztam. Mindenki dícsért is. de akkor úszógumimm maradt!!! Kép Na ,majd ledolgozom Kép
Ja és a súly. benénk most is olyan kis vékonyka. Ez tuti genetika. és nagy a normális sáv Kép
mindenkinek minden jót, talán holnap még benézek innen, mamától, de vasárnap már az újban alszunk!!! akkor egy kicsit ritkábban jövök, d eigyekszem, mert érdekel, mi van veletek.
Tünde
Ui. Ljucus azt hsizem csak megszült Kép

mtunde

Szaisztok!
Már nagyon rég írtam, van itt valaki régi?

Kiscsillag, hol is tart a dolog az inszemmel? Szorítok!!!!!!!

Lilladri jól eltűnt.

Szia Tünde, örömmel látom, te is itt vagy. Mi van veled?
andry

Sziasztok!

A támogatások ügyében újra javaslom mindenkinek azt a honlapot, amit már korábban is ajánlottam!

http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ugyleirasok/szocell/gyertam

A szülést követően először terhességi-gyermekágyi segélyt kap az ember lánya, amit a munkahely utal, mivel az szülési szabadság. Ezt követően jön a GYED a gyerkőc 2 éves koráig, majd a GYES.
Egyszeri támogatás az anyasági segély, és meg kell igényelni a családi pótlékot is.

Az anyasági támogatást, a családi pótlékot és a GYES-t a Magyar Államkincstárnál kell igényelni, a GYED-et pedig az OEP-nél. Mindezt a munkahely intézi, amennyiben nem, mert pl. egyéni vállalkozó valaki, akkor gondolom magának kell. Az igénylőlap mellé különböző dolgokat kell csatolni, a gyerek eredeti születési anyakönyvi kivonatát, TAJ-kártyát ... stb. Mindig rajta van a nyomtatvány hátoldalán, hogy az adott igényléshez mit kell mellékelni.
Nekem pont most (április 13-án) telik le a terhességi-gyermekágyi segélyem (TGYÁS), úgyhogy a munkahelyemre beadtam a GYED-et igénylő nyomtatványt, meg Marci születési anyakönyvi kivonatát, és ők intézkednek. Mindig a frászt kapom, ha ki kell adnom a kezemből a születésit ... Kép
A gyereknek kell: születési anyakönyvi kivonat, TAJ-kártya, lakcímkártya (ezeket a kórház intézi), valamint nekünk kellett adókártya, ha jól tudom azért, mert így a különböző juttatások a gyerek nevére kerülhetnek, és csak 18%-al adóznak. A férjem hivatásos katonatiszt és mi kaptunk a Honvédségtől ún. babakocsipénzt, ezért mi megigényeltük az adóazonosítóját, így csak 18%-al adózott. Egyébként nincs korhoz kötve, hogy mikor kéri ki az ember, ezért lehet újszülöttnek is. Szerintem érdemes, később nincs vele gond!

Szép napot mindenkinek! Kép

Ildikó

Kép
Vendég

Nagydora!

Szia en a 11kerben lakom a Menesin! Tudok vmit segiteni?

Kép

Kép
cirkuszka

Sziasztok!
Ildikó! Nálunk énnekem kellett mindent intézni. vagyis, a cégem elintézte volna, de láttam a könyvelőn, hoyg abból hónapokig nem lesz semmi Kép Így inkább elmentem én. Nem volt az sem gáz. Õk kitöltötték a papírt,én elvittem őket, és hamar ment minden. Asszem én így jobban jártam ismerve a könyvelőmet! Kép
Andi, mi jól vagyunk! Épp holnap költözünk az új lakásunkba. Majd valamikro azért megpróbálok benézni.
Kiscsillag, holnap még negnézem, mi lett a teszttel!
Tünde
Az adókártyát íyg már rétem. De nekünk most egyelőre mindegy. Majd figyelek...

mtunde

Sziasztok!

Én is egy régi topiktag vagyok, Alexa már elmúlt 1 éves, szinte hihetetlen...
9520 gramm, 76 cm, napi 6-7 alkalommal szopik, egy kis vigyori huncut zabagép. Kép

Íme egy fénykép róla, illetve egy közös rólunk:
Kép

Kép
tothzsuzsi

Sziasztok!

Mi tegnap értünk haza a kórházból Eszti babával, aki 28-án megszületett 3500g, 55cm-rel. Sűrű sötét haja van, nagyon imádom. Sajnos végül császár lett - hosszas vajúdás után, mert homloktartásban volt és nem bírt beékelődni szegénykém.
Viszont jól gyógyulok és nagyon édes a csajszi. Nagytesó már szokja. Szegényke nagyon érzékeny, mindig elsírja magát, ha Eszti is sír.
Egy 1 napos kép a lányról:
Kép

Kiscsillag, nagyon drukkolok!
Szép tavaszt mindenkinek!
Jucus
ljucus

Szia Jucus!

Gratulálok a gyönyörű Eszti babához! Ne bánd, hogy császár lett, lényeg, hogy mindketten rendben vagytok! Pihenj sokat!

Ildikó (Márton 5 hónap)
Vendég

Sziasztok!!

Jucus!

Gratulálok, gyönyörű babád van! :-)

Cirkuszka!

Azért kérdeztem, h lakik e ott valaki, mert a kerület ad egyszeri születési támogatást! 77.400 Forintot!!! Az a feltétele, hogy X éve oda legyél bejelentve. A részleteket még nem tudom sajnos, mert nem érdeklődtem meg. Én már nem ott lakom, de oda vagyok bejelentve!!
Azért nem mindegy ez az összeg sem!!

Üdv: Dóri (30+2)

Kép
nagydora

Nagydora!
Huu az nagyon jo!! Legyszi tudd meg de en is utana jarok hogy mi az az x eve!! Hat tenyleg nem mindegy!!!

Kép

Kép
cirkuszka

Jucus !

GRATULÁLOK Eszti babátokhoz. Nagyon szép kislány!
eva1

Jube!

Köszönöm az étkezési tanácsokat. Sajnos most a munkám miatt nincs időm felmenni a diatetikushoz, azért is kérdeztem.

eva1
(27 hét)
eva1

Sziasztok!
Jucus! Éppen most gondoltam Rátok, hogy már bizti azért nem írsz, mert babázol..Kép Gratula, gyönyörű a lányotok!
Mi az I. ker.ben min. 1 év bejelentett után 33ezer körül kapunk.. szerencsére a párom ide van bejelentve..
Ildikó, bocs, de eddig nem tudtam írni.. pedig nekem lenne fontosKép holnap remélem jobban alakulnak a dolgaimKép
Puszi mindenkinek!
Satuk 32+6 fúú holnap kerek 33 kezd izgi lenni..Kép és még mindig nem tudom, hogy milyen, ha elfolyik a magzatvíz.. és ha épp villamosozom, akkor azt hiszik, hogy bepisiltem?? Én ki sem teszem a lábam itthonról többetKép El tudjátok mesélni, hogy ez milyen?? kösziKép

satuk

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?