Új privát üzeneted érkezett!

Hrk Kép!

Sárgarépa jó lenne, de nagyon ízetlen vackokat kaptam eddig Kép A mélyhűtöttek meg túlaprítottak.

KKry! Kép
8 hósan 8 fog??? nem semmi! Nekünk addigra jött ki az első kettő, és én sem tudom, mikor jön több.

Üdv:mariann

Mariann
Kép
kmarian

Kmarian
Tegnap kipróbáltuk az almát. Levente nagyon élvezte, hogy végre használhatja a pici fogait. Kép Nagyon mohó is lett ettől az új élménytől és néha akkorákat harapott, hogy ki kellett halásznom a szájából. Kérdőn nézett rám ilyenkor, hogy "ezzel most mit csináljak?". Viszont, mikor piciket sikerül leforgácsolnia, nagyon boldog volt. Kép
szilbee

Sziasztok lányok!

A hétvégén nem jártam erre mert sok felé jártunk és pihizni is kellett.
Szombaton este moziban és bulizni voltunk.Nagymama bevállalta a gyerkőcöket,pedig hulla fáradt volt mert két napig a testvérének segített költözködni.A Csajozós film című filmet meg ne nézzétek!Szörnyű volt. Aztán a Champsbe mentünk táncolni,az viszont szuper volt.
Vasárnap alig tértem magamhoz.Szerencsére apa elvitte a nagyokat az UTE meccsre.Még soha nem voltak,ezt is ki kell próbálni.Vittek nasit,innivalót és sípot.Fárdtan,boldogan (nyertünk) és rekedten jöttek haza.Én addig Andrissal meglátogattam a dédit..
Délután családi csendes pihenő volt.Az óra átállítást is ki kellett heverni.Kép

Rayo!
Nem érdemel említést se az a Szilvi. Lehet hogy tényleg az a tipikus szőke., mint a Buzera műsor Annácskája (Elnézést előre is a jelenlévő szőke mamáktól)
Gratula a felálláshoz!!
Felújítás után gyere hamar!!

Hrk!
Én is csatlakozom a jókívánságommal.Nagyon sok boldogságot nektek.
Kép

Fog! Nekünk még nincs egy se pedig Andris is közelít a 8 hónaphoz..
Akinek van,ajánlom figyelmébe a milupa Biskottijét. Nagyon finom és szétmálós,így ritkán tud nagy darabot leharapni. Belőle.Inkább csócsálni szokták a babák.

Mennem kellene,vár a Kép

Kép
flocika

Csak beköszönök: sziasztok!

Most csak átfutottam az írásokat, amióta itt a várva várt tavasz, kevesebbet kerülök a gép elé. Reggeli után elindulunk sétálni, van, hogy csak ebédkor jövünk haza. A délutáni nagy alvást is szereti újabban megszakítani, ott ülök az ágya mellett, akárhogy nyíg nem veszem ki és akkor előbb-utóbb visszaalszik. Volt, hogy kivettem és estére tiszta nyűg lett. Szóval kicsit kevesebb idő jut most a gépre...

Milupa Biscotti nálunk is megy már, tényleg nagyon fini, fog nélkül is elfogy és remekül kenődik mindenhová... Kép

Almarágcsát mi is ki fogjuk próbálni!

KépKép
KépKép
jdora

Lányok! Ti csatlakoztatok már a DM bababónusz programjához? Csak mert a 2005-ös babáknak még március 31-ig elfogadják a jelentkezését, és én ma váltottam ki, és vannak benne jó dolgok. Ami sztem tökjó, az a 2 db 50%-os C&A utalvány, amit jövő augusztusig le lehet vásárolni. Meg egy csomó használható/használhatatlan kedvezményes kupon. Ha valakinek kell olyan, ami nekem nem, szívesen átadom. Kép

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Rayo Kép
szerettem volna hosszan leirni, hogy mit gondolok erröl, de röviden csak anniyt, hogy
1, nem tudom, mi motivál valakit, akinek ilyen meglátásai vannak, hogy babás oldalt olvasson
2, ha anyuka az illetö-márpedig ugye itt olvasgat, ide irogat, anyuka, vagy szeretne az lenni- nagyon sajnálom a gyermekét, és kétségeim támadnak affelöl, hogy vajon milyen jövö vár ránk öreg korunkra (merthogy az ilyen anyukáknak gondolomilyen meglátásu gyerei lesznek, és öreg korunkra ök fognak eltartani, ök döntenek az életünkröl. Rossz belegondolni)
3, ha ilyen gondolatai is lennének valakinek, azt ugy gondolom, nem itt kéne megosztania épp az érintettekkel, mert maga agondolat sem normális, a közlése viszont abszolut bunkó dolog.
4, szerintem kár is fárasztani magunkat ezzel (pedig igen megtesszük, mert sokkal jobbérzésüek vagyunk-vagytok mind), mert ö ezt nem éri fel ésszel.
5, téged-titeket pedig nagyon becsüllek, mert nagyon sok próbát kellett kiállnotok (gondolom), sok nehézségen kellett átmennetek, és mégis együtt vagytok, családot alapitotok, a TI gyermeketekkel.
Na, csak hosszu lett Kép

Hrk Kép
Mi még tavaly csatlakoztunk, és abban nem volt C&A utalvány Kép
Ird be ide, hogy mi az, ami nem kell, biztos rácsapunk Kép

Nálunk almarágcsa nem volt nyerö Kép Reszelve szereti, egészben nem...

Elég hosszú hétvégénk volt (pénteken vendégek, szombaton lagzi Györben, vasárnap ujabb vendégek), vagyis az egész hetünk jó sürüre sikeredett, igy most elég fáradt vagyok. Föleg hogy Nándi nagyon nyügös, felül 2 foga jön egyszerre, már fehérlik, de még nem tört át. Ma reggeli dugó Pesten nagyon "mókás" volt, akármerre mentünk, mindenhol be volt állva... a 40 perces utunk 1ora40 perces lett...
Most volt itt a kömüves, jönnek csinálni a héten a teraszt. éljen-éljen. Ennek örömére elhordtuk most a maradék cserepet a "pecuba" hát, mostmár tényleg kipurcanok.

Megyek is, mert apa nem bir a kölökkel.
Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Almától mi fuldokoltunk az elején,csak most kezdi majszolgatni.
Kmarian
Gergőnek nálunk is csak 8 hó körül jöttek az első fogai. Csak Betti ilyen turbó, illetve volt.
Viszont hisztivel is beturbózta magát, most, hogy már ilyen nagy lány. Kép Kép

KépKép
kkry

Minyu,
Ha lesz egy kicsit több időm, majd beírom, hogy mi nem kellKép

Rayo,
Nem is gratuláltam a felálláshoz!!!Kép

Felteszek pár képet, ha nem bajKép
Ez a legújabb szerzeményünk (unokabátyó triciklije) KépKépKép
Kép
Kép

Itt meg nagyon zavar, hogy bújik a fogamKép
Kép

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Sziaztok!
Nekem is van bababónusz kuponfüzetem ,de én se kaptam C&A utalványt Kép
Felajánlom én is a társaságnak a következőket:
-Bebba 2 tápszer -300,-
-Gabi babakrém vagy púder -100,-
-Johnsons krémtestápoló -150,-
-Avent játszócumik -200,-
-MAM etetőcumi ajándékba
-Nivea intim mosakodógél -200,-
-Paradicsomi film -300,-
-filmkidolgozásnál ajándék sorozat
-Danubius szállodák -5% , éttermek,fittness -10%

Én iwiw meghívót szeretnék!!!!

HRK
Nagyon jók a képek!!

Kép
flocika

Bocsi még van:
Scholl lábfrissítő spay -300,-
Helia-D szemránckrém -600,-
Maybelline ajakrúzs -500,-
S-he körömlakk -200,-

Kép
flocika

Kép

Köszönöm szépen Minyu néni a napszemcsit!
Szép vagyok?
Andriska

Kép
flocika

hi.

Andris Kép
Nagggggyon vagesz! Ezzel lehet hóditani Kép

Hrk Kép
Jók a képek. Mi most tervezünk venni bébitaxit, de lehet, hogy kivárjuk a szülinapot.

Képzeljétek, végre ideért a kömüves (aki már öszre igérte a teraszunkat...) el is kezdték zsaluzni a cuccost, erre akkora zuhi lett Kép dörgött, villámlott, szegényk, alig tudtak kiállni az udvarról, hirtelen olyan sár lett. Ilyen a mi for,ánk. azért remélem, ha elcsendesedik, visszajönnek még (itthagyták a szerszámokat, ugyhogy tuti Kép)

Na, megyek
Pusz
Ja, nekem is vannak még bonjaim, majd közkinccsé teszem.

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok! Ennyi volt a tavasz?! Sötét van, esik, fúj...

Szóval, azt szeretném kérdezni, hogy ti mit adtok a babócáknak uzsira?

A gyerkőcök nagyon édik!

bockbrigi

Én jelenleg gyümölcsöt joghurtal esetleg egy kevés tejpéppel, de korábban zöldséges pürét kapott.
szilbee

Sziasztok!

Én Sinlacból szoktam gyümölcspépet készíteni uzsira. A szilvás a legmenőbb nálunk.

Kép
csucsu74

Jaj, én balga nem fordítottam el az egyik fotót! Bocsánat! Köszönjük amúgy a bókokatKép

Minyu,
Én úgy vágyom egy nagy teraszra! Nem is bánnám, hogy nem kertes ház, ha van egy jókora nagy teraszKép Úgyogy most érezd, hogy irigykedekKépKépKép

Én is sinlacot adok neki gyümölccsel uzsonnára.
Mingyá írom a kuponokatKép

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Jaj, ez az előbb lemaradt:

"Andriska! komoly konkurencia vagy ezzel a napszemcsivelKép"
Zalán

Szóval, a kuponok:

Gabi lanolinos krém vagy púder - 100 Ft
Johnsons fürdető - 200 Ft
Johnsons sampon - 200 Ft
Avent tanulóüveg szett - 300 Ft
Laktoherb - ajándékKép
Babylove melltartóbetét - 100 Ft
danubius Premier Fitness klub bérlet - 10%
Harmonet horoszkópkészítés - 7500 helyett 5900 Ft

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Hrk Kép
Akkor hogy tovább fokozzam az irigységed (óóóó, te szegény, most ülj le) az erkélyünk "körbefutja" fenn a házat 2 oldalról, mindhárom hálóból ki lehet menni és van egy nagy kiülös rész is, ahol nagyon jól lehet pl vacsizni (csak nehézkes felhordani a cuccot) Talán itt látszik:

Kép

Most a baloldali kis ablak alatt lesz egy nagy terasz. Remélhetöleg. Csak holnap jönnek vissza a kömüvesek. Nagyon esik Kép

És közben álmodozom egy gyönyörü kertröl, csak még a megvalósitás várat magára.

Kuponjaim:
Gabi lanolinos krém vagy púder - 100 Ft
Nivea testápolótej: -130
MAM etetőcumi ajándékba
Nivea Intimo -200
Bellinda zokni -300
Johnsons krémtestápoló -150,-
hotel, étterem, fitness, autokölcsönzös bérletek.

Ja, Hrk: a laktoherb lehet, hogy Annamari kéri majd, nem tudom, szopiznak-e még a srácok, asszem ö itta ezt a teát. A tanuloüveg szettet meg holnap megnézem mennyi, mert nekünk van, de lehet, hogy beruházunk másikra is.

Floci Kép
A Bebás kupont (ha más nem tart igényt rá) én elkérném, de mivel Annamaritól is kaptam ilyet, igy ha valakinek kell, átadom a lehetöséget.

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu,
Akkor én most nagggyon sárga vagyok!!! Szép a házatok nagyonKép
Én meg itt senyvedek a 3. emeletenKép

Ha csináltatni szeretnéd a kertet, ajánlani tudom a férjeméket, kertépítő cégnél dolgozikKép Bár gondolom hogy te szeretsz bíbelődni, meg szerelni, úgyhogy sztem te magad szeretnéd a kerteteket is kialakítani, ugye?

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Sziasztok!

Minyu!
Aranyos vagy,hogy emlékszelKép

Hrk!
Igen a Laktoherbes kupont én kérem szépen, és mindenki mástól is, akinek nincs rá szüksége, mert nálunk még mindig nagyon fogy. Hetente 1-2 dobozzal.
Amúgy a fiúk még mindig szopznak, tegnap voltunk orvosnál, beadattuk az agyhártyagyulladás elleni oltást. Azt mondta a dokinénink, hogy egyéves korban az az ideális, ha a baba 60-70%-ban anyatejet kap. Mi éppen tartjuk ezt az arányt.
Gyerek beteg és felsírt. Jövök.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Bannamari!

Nekem van vagy 3 doboz laktoherb teám! Hova küldhetem?
Mariann

Mariann
Kép
kmarian

Bannamari! Minyu!
Írjatok címet a privimre és postázom a kuponokat!

Mi gyümölcsöt eszünk uzsira,ebéd tejci+főzelék. Az összes többi más még tejcsi.Szerencsére laktoherb nélkül.Andrisnak mindig hasmenést okozott.

Zalán!
Majd együtt megyünk csajozni,jó? Andris Kép
Kép

Kép
flocika

Sziasztok

Minyu!
Én is sárga vagyok az irígységtől! Gyönyörű a házatok!
És az udvarotokat is irígylem! Nekünk ici-pici az udvarunk. Teraszt talán jövő nyárra csinálunk.

Olinak jön a harmadik foga. Kb 12szer kelt az éjszaka. Biztos el tudjátok képzelni milyen a fejem.

Arik a bébik nagyon.
Hol is vettétek a napszemcsiket? Lehet vennék én is a lurkóimnak.

Ana

üdv: Ana, Milán & Olivér

Kép
gyomberana

Annamari,
Ha kell, szívesen ki is váltom neked a kupont, csak szólj, hogy mikor adjam oda, és hogy a kupon kell-e, vagy a tea.

Ana, ez nem semmiKép Mielőbbi fogkibújást kívánokKép

Andris!
Resszkessetek kiscsajok!

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Nagyon aranyosak a gyerkőcökKépKépKépKép

Annamari
Lesz nagy szülinapozás?
Hihetetlen, hogy már egy évesek a fiúk...

BOLDOG SZÜLINAPOT!

Betsy
Vendég

Zalán!
Isten éltessen a névnapodon!
Kép

Kép
flocika

Kmarian!

Nagyon kedves vagy, köszi.
Írtam volna privit, de nem publikus az email címed, így nem tudtamKép
Az én címem: benkoanci kukacfreemailponthu
küldj egy mélt, hogy tudjak írni, mert így nem tudom a címed.
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Betsy!
Nagyon aranyos vagyKép Holnap lesz csak a szülinapjuk, de azért jólesik, h eszedbe jutott.
Nagy buli nem lesz, de a bátyám pl külön ebből az alkalomból jön ide ErdélybőlKép Illetve meghívtuk a leendő keresztszülőket, és egy baráti házaspárt is, hogy fogyjon el a tortaKép
Na meg jönnek édesapámék vasárnap.

Hrk!
Végülis mindegy, hogy kupon vagy teaKép A tea talán jobb, mert nem kell kiváltaniKép Úgyis személyesen adnád ide, és akkor a teát sem kell csomagolni.

Tegnap Gergő nagyon bágyadt volt, fel is hívtam a gyerekorvost, szinte bementünk éjszakára, aztán itthon maradtunk. Az ok nem derült ki, lehetett a tegnapelőtt oltástól is. Na puszika, mert mennem kell az állomásra a tesóm eléKép

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Annamari!
Én is át tudom adni személyesen,ha jársz a kék metró mentén.Közben találtam teát is,de pár db hiányzik belőle.Nem baj ha nem origi?

Kép
flocika

Boldog névnapot Zalánnak!
Vendég

Bannamari!Kép Mél ment!

Hrk! Én is köszöntöm Zalánt névnapja alkalmából! Kép

Sinlacosok! Milyen állagúra kell keverni a Sinlacot? Nekem mindig folyékonyra sikerül, pedig elvileg pép. 48gr-ot képtelen vagyok kimérni, de szerintem jócskán túladagolom, mégis folyós lesz. Hűtőben elkészítve meddig lehet tartani? nekem olyan kevés kell egyszerre, h. azt képtelenség kimérni. És szerintetek mi a hatása a kakira? Lehet, h. ez is fog??? Pl. a vastartalom miatt?

Üdv:mariann

Mariann
Kép
kmarian

Mindenkinek köszönjük a köszöntést!!! Nagyon aranyosak vagytokKép

Annamari,
Akkor majd holnap kiváltom, és lehet, hogy el is szaladok arrafelé, ha otthon vagytok. Majd csörgök, és akkor lécci szaladj majd le a kapuba. Ha neked így jó. Előre is BOLDOG SZÜLINAPOT a fiúknak!!!

MAriann,
Én csak kb. 2-2,5 kanálhoz keverek egy kis vizet, és abba rakom a gyümölcsöt. Nem méregetek, és ha túl híg, akkor vagy kiöntök belőle, vagy teszek még hozzá. értelemszerűenKép
Amúgy én nem vettem észre változást a kakiban.

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Hrk Kép
Hja, egy kertépitö férj most az álmom Kép Sajnos egyelöre nem tudnánk megfizetni a tervezést-épitést, spórolt pénzünk épp a betonba megy (terasz, folyókák, keritéslábazat), igy most még álmodozok, tervezgetek, aztán majd apránként jön a megvalósitás is, föleg saját kezüleg.
És persze: Isten éltesse Zalánt!
Meg a többi nevenapost, akit elfelejtenék felköszönteni, kicsit szita az agyam (a párommal csak Amnézia és Amnéziánénak hivjuk egymást Kép)

mariann Kép
Sinlacot én is csak ugy érzésre keverem Kép

Annamari Kép
Jaj, ezek a hapsik már 1 évesek. Uramisten. Boldog szülinapot nekik és minden szépet-jót!
Kép

Ana Kép
Jaj, ti szegények. Ismerös a szitu, vasárnap nálunk is fájdalmasan-felsiros éjszakánk volt. Mondjuk most is sokat nyüszögött hajnalban Kép
Napszemcsit a neten vettük: www.ebolt.hu szerintem itt a legolcsóbb.

Na, megyek fürcsizni. Pusz Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

GERGÕ & ÁDÁM!

Nagyon boldog szülinapot!!!
Kép

Kép
flocika

KMARIAN!

Sose mérem a Sinlacot, én is saccra keverem. Mikor télen kórházba voltunk, akkor azt mondták, hogy 12 órát simán hűtőbe lehet tárolni. A széletünk viszont elég bogyós és keményebb tőle.

Kép
csucsu74

Istenke éltesse GERGÕT és ÁDÁMOT!

bockbrigi

Még egyszer BOLDOG SZÜLINAPOT A FIÚKNAKKépKépKép

Minyu,
Köszönjük a köszöntéstKép

És íme két kép a névnapi "buliról". Homokozószett az ajándékKép
KépKép

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Boldog szülinapot Gergőnek és Ádámnak! Milyen kunsztokat tudnak az egy éves nagyfiúk?

Mariann

Mariann
Kép
kmarian

Sziasztok

Zalán!
Sok Boldog névnapot kívánunk! Bocsi, hogy egy kicsit elkéstem vele.

Teszek én is képet a mackóimról.

Kép
Kép
Kép

Ana

üdv: Ana, Milán & Olivér

Kép
gyomberana

Sziasztok!

Lassan kész a konyha! Lakótelepen lakunk, így mindig irígykedek arra, aki kertesben lakikKép

Regi reggelente csak vajas kenyeret óhajt enni felvágottal és megkóstol mindent, ami mi eszünk! Persze módjával!

nagyon szép minden gyermek!!Kép

Találtam egy oldalt, ahol angolul lehet tanulni neten keresztül kismamiknak, anyukáknak: www.kismamaweb.hu

Csak regisztrálni kell!

Abban nem tudtok véletlenül segíteni, hogy gyed mellett másoddiplomát ingyen hogy lehetne szerezni és esetleg valamilyen jó humán szakot...
Nem is vagyok nagy igényű!!!Kép

Vagy bármit tanulni, amiért nem kellene sokat fizetni vagy ingyenes! Azt hiszem, kezdek teljesen "elhülyülni", könyvet sem olvastam már egy ideje!Kép
Ti hogy vagytok ezzel???
Puszi
Kép

Kép
rayo

Mindenkinek utólag kívánok boldog név-, illetve szülinapot!!!!Kép
Kép

Kép
rayo

Rayo Kép
Nem tudom, mik az új felvételi szabályok, de a www.felvi.hu -n talán találsz valamit. Illetve júliusban szoktak megjelenni az egyetemeknek a "pótfelvételis" szakjai. A sógornöm ingyen tanult a gyed-gyes alatt másoddiplomát szerzett és nem a korábbi szakok (olasz-töri) továbbképzése volt (hanem külker asszem)
Egyébként én is érzem, hogy egyre "butulok" és a szókincsem is apadt, söt sokszor már beszélni sem tudok normálisan Kép
Most rejtvényt kezdtem el fejteni, azt 5-10 perc alatt is lehet, és addig is tornázik az agyam.

pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Rayo! Ha jól tudom, aug. x-ig lehet pótfelvire jelentkezni. A jelentkezési lapot az adott iskolából kell kérni.
Amúgy ges,gyed mellett tandíjmentességet kapsz. Az igazolásokat a MÁK-tól ill. a munkahelyedtől kell majd elkérni.
Tavaly szeptemberben úgy gondoltam, én is suliba megyek. Be is iratkoztam, el is mentem az 1. konzultációra. Jött a telefon, hogy Milán nem fogadja el a lefejt anyatejet cumisüvegből. Haza is jöttem, de nem bántam meg, hogy abbamaradt a suli. Halasztottam, de nem hiszem hogy újrakezdem.
Idén februárban keresztféléves képzésre jelentkeztem, persze, hogy nem indult a szak. Úgyhogy csak úszott a lóvé a jelentkezési lapokra. Potyára.
Hamarosan indul itt helyben számtech. operátor OKJ-s képzés, na ezt lehet, hogy bevállalom. Feltéve, ha nem csillagászati az ára. Nem tudja valaki, hogy az OKJ-s tanfolyamok is ingyenesek a kismamáknak?

bockbrigi

Brigi,
asszem ingyenesek az okj-s tanfolyamok is, de nem vagyok benne biztos.

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Rayo!

Nézz be az "Anyaságról" topikba ott is a "Távoktatás alias tanulás..."-ba. Keresd ott Kobudot. Õ nekem is sokat segített. Kép
szilbee

Sziasztok!Kép

Rejtvény jó ötlet, én is butulok, és ugyanezt vettem észre, hogy apad a szókincsem.

Másoddiplomát nem tudom hogy lehet, nekem még az első az aktuálisKép De az biztos, hogy gyes/gyed mellett nem kell fizetni a tandíjat állami felsőoktatási intézményekben. Úgy értem nem alapítványi iskoláknál. Amúgy kicsit faramuci a dolog, mert a pénzt be tudják szedni más jogcímen is.

Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat. És így utólag mi is boldog névnapot kívánunk Zalánnak.

Torta holnap lesz, kíváncs vagyok a reakciójukra. Majd lesben állok a géppelKépKépKép

Mariann!
Az én fiaim egyévesen stabilan ülnek, kapaszkodva mennek, 100km/h-val másznak, vezetve lépegetnek. Állni önállóan még nem tudnak, volt néhány másodperces próbálkozás, de hamar fenékre ülnek.
Poharakat egymásba raknak, formabedobós dobozba bedobják a megfelelő formát, imádnak a fogkefével játszani, meg mindennel, ami doboz. Szívesen labdáznak, gurítják a labdát és szaladnak szélsebesen utána.
Remek ritmusérzékk van, pl nagyon jól tudják hintáztatni magukat a hordozóban. Ezt mindenki meg is jegyziKép

Beszélni nem nagyon beszélnek. Jobban mondva egész nap mondanak valamit, de értelmes dolgok ritkán sülnek ki belőle. Pl nincs papa, mama, anya meg hasonlók. Brümmögnek, fújnak, te, de, dá, bá, brü, bá, ette, és ezek mindenféle keveréke van repertoáron. Gergő amm-mot mond, amikor etetem, talán ez az első tudatos dolog.
Tiltást értik, és most már, ha valami újat vesznek kézbe, rám néznek, hogy lehet-e.
Illetve most tanulunk kezet fogni egymással, néha nyújtják a kezüket, ha mondom, hogy szia vagy szevasz. És persze ha nyújtom a kezemet. Gergő már kérésre is tapsol néha, Ádám még csak a maga szórakoztatására.

És akkor most mindehhez hozzá kell tennem, hogy az én fiaim 30 hétre születtek, 1570 grammal fejenként, és 44 cm-rel.
8 hét kórház van mögöttünk, ebből talán 7 hét inkubátorban, és végig a 8 hét alatt infúzióval hol a fejükön, hol a hónuk alatt, hol pedig bárhol máshol, ahol vénát találtak rajtuk. 4 illetve 5 nap légzéstámogatás, Gergőnél 1 nap lélegeztető, 6-7 nap keringéstámogatás. Néhány nap kék fény, mert ők is besárgultak, 2-2 transfúzió, és 3-3 fertőzés a kórházban. Másodiknál az eteésüket is le kellett állítani egy hétre, aztán kezdeni előlről 1-1 milivel. Etetés első héten csak szondán, aztán lassan kaptak cumiból is anyatejet, és 12 naposak voltak, amikor először mellre tehettem őket. 8 naposak voltak, amikor először megérinthettük. És rengeteget aggódtunk értük, hogy egészségesen hazakerüljenek a kórházból mindenféle maradandó károsodás nélkül.
Aztán szerencsére sikerült. A fejüket nagyon hamar elkezték emelni, sőt az inkubátorban is forogtak már körbe, rúgdosták az inkubátor ajtaját.
A zenélő forgót 3 hónaposan kezdék el követni a szemükkel, de gyakorlatilag 2 hónapos korukra fejlődött ki teljesen az ereződés a szemükben a koraszülés miatt.
Majdnem 5 hónaposak voltak, amikor először megfordult Gergő egymásután 4-5-ször aztán 1,5 hónapig semmi. Tehát kb 6 hónaposan kezdtek el forogni a hátukról a hasukra, két héttel később ment fordítvais. Aztán sokáig csak ezt csinálták, 7 hónaposan Gergőt már felültettem, de még nem ment neki egyedül. Igazán felülni akkor tanultak meg, amikor mászni is, azaz 9,5 hónaposan.
És közben 26 alkalom dévényes kezelés, mindez 6 hónap alatt 3 hónapos koruktól.

8,5 hónapoan bújt ki az első foguk, mindkettőnek egy napon, azóta mindkettőnek 7-7 foga van, esznek némi darabosat is. Pl megeszik a zsömlét, kekszet, banánt. Az almával rendszeresen szívunk, mert nagyobbat harapnak, mint kéne, aztán fuldokolnak tőle.
Délelőtt sinlacot esznek gyümölccsel, Délután főzit. Reggel, délben, este, éjszaka szopi van még mindig.
Most kb 8200 és 8700 grammosak és 74-76 centisek. Szóval nem túl nagyok, de nem vagyok telhetetlen.
És nem győzök hálát adni a sorsnak, hogy egészségesek.

Na, szóval csak azt akartam mondani, hogy mi nemvagyunk igazi összehasonlítási alap, mert optimális esetben csak június 4-én töltenék az egy évet.

bocsi a litániáért, most rohanok is, mert főzni is kell valamit mire hazajön az uramKép

Puszi mindenkinek:
Annamari és az egyévesekKép

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok! Eltelt megint egy pár nap, hogy nem voltam. Mi lesz nyáron? Teljesen el fogtok felejteni minket! Kép

Pasik nagyon helyesek egytől egyig! Jó kis topic ez! Kép

Isten éltesse az ünnepelteket, utólag boldog névnapot Zalánnak, Gergőnek és Ádámnak pedig nagyon boldog első szülinapot!

Annamari,
Én most olvastam először a történeteteket, nagyon nehéz időszak lehetett, rengeteget aggódhattatok... És most meg már itt a szülinap és ilyen ügyesek, nagy boldogság lehet!

Csajok,
DM-es Bebás kupon nekem is van, ha kell valakinek.

Szerintem én is butulok itt szép csendben, de most itt a tavasz végre, jön a nyár, most nagyon nincs kedvem tanulni! Viszont a két órás délelőtti hegyen-völgyön sétáimnak hála folyamatosan mennek le a kilók, persze csak szép lassan, de a terhesség előtti cuccaimba már beleférek és a pocóm is laposodik végre. Kép

Nórika újra bogyózik, védőnő azt mondta, hogy keveset iszik. Napi 1,5 dl a legtöbb, amit benyakal, viszont még 3x szopizik. Most megpróbálom napközben is itatni, nem csak a szilárd kaja után, úgyis jön a meleg, amiatt is kell. Eddig bármit próbáltam a vizen kívül, nem kellett. Csipkebogyó és hársfa tea, nem, bébiitalok, azok sem. Viszont így egyszerűbb az élet. Kép

Most nincs friss fotóm, viszont teszek fel képeket:

AMIKOR A FÉRFI VIGYÁZ A GYEREKRE...

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Amikor a férfi, nem az APUKA...mielőtt topictárs-párok meglincselnek! Kép

KépKép
KépKép
jdora

Annamari,
Hááát, nem semmi. NAGY-NAGY GRATULA NEKTEK!!! Nagyon kemény csajszi lehetszKép

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Annamari Kép
Milyen ügyesek a fiúk! Enyémgyerek ezek közül alig csinál valamit (pl poharazást, formabedobót-bár ezt most fogom megvenni Kép), mondjuk csinál mást (integet, tapsizik, lámpát néz Kép, tenyérbecsap.
De nagyon ügyik a fiúk. Tortás képet kérünk!!!

Dóri&Nóri Kép
Mutattam képet apájának, jót röhögött. Jóidö beköszöntével szerintem mndenki kicsit el fog tünni, ugyhogy ne aggódj, nem felejtünk el.
Hegyen-völgyön séták miatt irigy-irigy Kép

Hrk Kép
Én ugy tudom, nem lehet okj-s tanfolyamot ingyenesen, de kérdezd meg a profit a másik topicban.

Éééééés, végre kész a teraszunk. Kömüvesek végeztek, ki is fizettük (olcsóbb lett, mint az elözetes árajánlat!!!) el is bucsuztunk. Jövö héten lefestem a lépcsöt, megveszem a "kavicsokat" és a fenyömulcsot, igazgatok kicsit a kerten, meg mostmár télleg megcsinálom a homokozót Kép
Csak jó idö legyen. És ne legyek lusta kutya Kép

Na, megyek.
Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Annamari!
Gratulálok! Nem semmi történet! És mindez kettővel egyszerre! szerintem nagyon ügyesek a srácok! Itt a szomszédban van egy ápr. 4-i babó, nem koraszülött, ő sem tud sokkal többet, talán csak ülni, de tapsikolni egyáltalán nem!Ez a dévényes módszer nagyon jó dolog!
majd kérünk fotókat a szülinapi buliról!

tanulás: én járok suliba. Nem tandíjmentesség van, hanem felmentés a költségtérítés alól. Csak a precizitás kedvéért mondom. A tandíj ugyanis manapság az, amit kreditrendszerben fizet az, aki nem vesz fel elegendő kreditpontú tárgyat egy félévben. Én ezért halasztottam a szoc. munkás szakomat, de járok egy másikra, a vallástanárira. De aki csak teheti, szerintem ne tanuljon, mert nem lehet lelkiismeretesen. Persze babótól, meg segítségtől is függ. Az én babóm se éjszaka, se nappal nem alszik. Mármint éjszaka 6-8x ébred. Segítségem meg nincs. Éjszaka tanulok. Most szervezem a gyakorlótanítást, még fogalmam sincs, h. tudok majd készülni, pláne szabaddá tenni magam annyi időre. Ja, és ennek ellenére nekem is tompul az agyam... Szeptembertől két helyen szakdolgozni, gyakorlatra menni, és államvizsgázni kell. Csongit beírattam bölcsibe szeptembertől. Kép

DÓra:
fogom a hasam a röhögéstől, nagyon jók a képek! Kép

üdv.mariann

Mariann
Kép
kmarian

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?