Kataa,
én novemberben szültem és elég jók a tapasztalataim.
A csecsemősök is rendesek voltak, volt egy kifejezetten szimpatikus vékony, szőke nővérke, sajna a nevére nem emlékszem.
Talán a vörössel is találkoztam, de nagyon undok nem volt. Igaz, velem több dolguk volt, oda kellett figyeljenek, mert 3. napra, amikor mehettem volna haza, Andris besárgult és kékfényezni kellett. Õk meg hozták be minden 3. órában szopizni.
Sőt olyan is volt, hogy az egyik fürdetés után megpuszilta a fiamat.
Nekem inkább az osztályos nővérek nem voltak szimpik. Eléggé fájt a gátsebem és Panadolt szedtem, az egyik, mikor mentem kérni, ezt mondta szó szerint: Mit kell mondani?
De már előtte kértem szépen Panadolt.
Szóval elég nemtörődömök és nyeglég voltak.
Lucvarek,
A gátvédelem jól működik az Istvánban és ha szülésznőt választasz, akkor mindent el is követnek, már ha a gátad is olyan állapotban van. Nekem nem volt sajna - mivel a 20. héttől feküdnöm kellett -, így nem csak vágtak, hanem repedtem is...
Nekem nem volt egyszerű szülésem, de senki nem könyökölt a hasamba, sőt. Én nyomtam ki egyedül a fiamat.
A köldökzsinórt sem vágták el rögtön. Asszem először megszületett a lepény, addig a fiam a hasamon volt, aztán a férjem vágta el. Persze nem emlékszem korrekten mennyi idő telt el, ugye ilyenkor levesztjük az időérzékünket.
De utána, míg varrtak, végig ott volt a hasamon a fiam, még a cicit is megtalálta
. És az kb. fél óra volt, utána pedig csak egy rövid fürdésre vitték el, s megint 2 óra együtt.
Annyira állandóan együtt lehetsz a babáddal, hogy én pl. bele sem tettem abba a kiságyba, ami az ágyam végében volt. Együtt aludtunk.
Sztem nem annyira gázasak a szobák, persze nekem szerencsém volt, mert 3 ágyasban voltam zuhanyzóval, WC-vel. Kicsit talán szűk volt a hely.
Ha jól emlékszem 5 szülőszoba van, abból egy alternatív, káddal, bordásfallal, szülőszékkel, stb.
Nekem az egyik szobatársam vízben szült.
Nincs se beöntés, se borotválás. Bár én inkább szerettem volna, ha van beöntés, mert szinte rosszabb volt székletet produkálni a szülés után, mint szülni.
Én másodszorra kérni fogok...
Úgy átlagban kedvesek a nővérek és az orvosok is. A szobáról meg már írtam.
Háát, az én orvosom kedves, vidám, jó a humorérzéke, és nem tartja a markát, összeget se mond a képedbe, rád bízza, mennyit adsz.
Ha érdekel, még írok priviben róla.
JA és én fél 11-kor mentem be szülni, ő délben érkezett és este 8-ig ott volt. A babám 18:21-kor született.
Ennyi, szép pocakosodást kívánok!