Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!
ditke! gratula a sétához! nekem is nagy sikerélmény volt anno, amikor babakocsi nélkül mentünk egészen a játszótérig. kb. 20 perc séta az ő tempójukban. nálam az jött be, hogy végig dumáltam (még most is egyfolytában) az utcán. mindent megnéztünk, mindent kommentáltam. a kezemet pedig nem volt lehetőségük elengedni. egyszerűen tilos volt. nem sok mindent tudok betartatni velük, de ezzel sose volt gondom. aztán a játszón az okozott gondot, hogy hogyan induljunk vissza. korábban ugye, csak bedugtam oket a babakocsiba, aztán akkor mentünk, amikor én akartam. volt némi vita kezdetben, hogy akkor most vége a játéknak és haza kell menni. de vita azóta is van, meg mese séta közben, és kézfogás is Kép most újabb feladat elé nézünk. egy babakocsi beékelésével megtartani őket a járdán Kép Kép Kép majd fogják a kocsit a kezem helyett.
cat!
jól hangzik, hogy majdnem kétévesen mennek csak bölcsibe. én nem bántam meg egyáltalán, hogy voltak bölcsisek. csak jobb bölcsit kellett volna választani. biztosan nehéz időszak lesz, több betegséggel, mint amennyi most van, de menni fog! van egyébként valami osztrák immunerősítő, a barátnőm dokija mindkét gyereknek felírta, (csak ausztriában váltható ki) amit bölcsi vagy ovi előtt kell beszedni és utána 1 hétig nem lehet közösségbe menni. nekik bejött. érdekel, vagy hallottál már te is róla?
már a 36-dik héten járok egyébként. volt egy-két húzósabb nap, amikor betegen itthon voltak a skacok és én is belázasodtam, na akkor azt hittem, hogy megszülök. de utána apa nagoyn ügyesen átvette az ikreket és tudtam 2 napot pihenni, így visszajött a régi energiaszintem. a szoba, a lakás már majdnem teljesen kész a kicsi fogadására. a pocakom asszem lejjebb ment, vagy jóslófájásaim voltak a hét elején, mindenesetre kezdek azért elnehezülni.
ma is szép idő van!
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

BrigiKép
teljesen változó mikor jönnek ki a fogak. de kijönnekKép
Dalma 4 hónapos volt amikor kijött az első foga. van akinek meg 1 éves korában jön ki. ne izgulj. persze a rágás miatt jobb lenne ha kibújnának a fogacskák.

DitkeKép
ügyik vagytok! próbálkozzatok csak tovább!!
hát majd meglátom nálunk mi lesz. én ha 1-gyel megyek el eg 5 perces utat 1 óra alatt képesek vagyunk megtenni. (közben kőgyüjtés, kutyanézés...) de úgy vagyok vele mindegy mennyit megyünk az a lényeg h levegőn legyünk.

GAndiKép
aranyos a pocis kép a másik topikbanKép

AnnamariKép
egyik barátnőmtől is hallottam h a pamperst nem bírta a baba bőre a liberotól meg semmi baja nem volt.

MAMIKKép
NEM AKAROK OKÍTÓ LENNI, DE
A BÕRGYÓGYÁSZOK AZT MONDJÁK A POPSITÖRLÕ ROSSZ A BABA bőrének. egy réteget leszed róla. ezért én csak kaki után használók már popsitörlőt és azt is letörlőm wc papírral. pisi után meg wc papírt használók és (vagy) egy külön textilpelust.

SzilviKép
sajnálak a betegségek miatt. most tényleg kijut nektek. Gergővel mi van? mi lett az eredmény?

SimonesKép
köszi a foto tippet. tudtam róla de lefelejtettem. de írtál és küldtem a képeketKép

pusz: Vikta
jó hétvégét mamikKép gyerekekKép apukKép
6hóKépKép és 21hóKép
vikta

Brigi!
Fogak miatt ne aggódj, előbb-utóbb mindenkinek kijön. Kép Mi mentünk az 1 éves záróra, a védőnő kedvesen megkérdezte: "És hány foga van Gergőnek?" Mondtam, hogy egy sem. Újból kedvesen: "És hány foga van Grétinek?" Közöltem: egy sem. Nem lepődött meg, nem is mondott semmit Kép Aztán 13 hónaposan jött ki mindegyiknek az első foga. Azóta megvan mind a 20, gyönyörű fogsoruk van. Kép És nem is szenvedtek vele túlságosan, ami tök jó volt.
Az állás: tuti, hogy jó jel. Az enyéim is felálltak már mindenhol, aztán egy nap Gergő fogta magát, elengedte az ágy szélét, és ellépegetett a TV állványig. Meg se mertem szólalni, nehogy megijedjen és elessen. Nem volt nagy távolság, kb.1,5 m, de ez volt az első lépése. Azóta meg sem áll. Kép Kép

Annamari!
Én végig Pamperst használtam, nekünk az vált be, soha nem volt piros a popsijuk. Egyszer adtam Grétire 1 db Libero-t (ajándékba küldték, mintadarab volt, gondoltam elhasználjuk azt is. Kár volt Kép ) Olyan piros lett a popója, hogy alig tudtam helyrehozni. Nem állítom 100 %-ig, hogy ettől az egy pelustól lett ilyen, de pont akkor lett piros, amikor az volt rajta. Szerintem minden gyerek másra érzékeny, és ki kell tapasztalni, hogy melyik a jó nekik.

Ditke!
Ügyesek vagytok, de szerintem próbáld szokatni velük azt, amit Marcsi mond (fogják a kezedet, ahol nem szabad elszaladgálni), mert úgy jársz, mint én. Az enyéim sem fogták soha, nem is győztem szaladni utánuk. Az egyik 10 méterrel előrébb, a másik lemaradva, én meg azt sem tudtam, hova kapjak. Szerencsére mi is elég csendes környéken lakunk, de akkor is... Egy autó mindig felbukkanhat!

Szép napot mindenkinek: Andi

Kép
gandi75

lányok!
tud valaki jó szoptatós étrendes linket ajánlani?
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

MarcsiKép
Cat küldött nekem, megkeresem
vikta

MarcsiKép
mélben elküldtem.
vikta

MarcsiKép

"itta" (ahogy dalma mondanáKép) két link:

http://www.lll.hu/node/11

http://www.szoptatas.lap.hu/
vikta

Sziasztok!

Mi egy kis pihenőn vagyunk a nyagyiknál azért nem jelentkeztem eddig.Még egy hetet maradunk.A gyerekek nagyon élvezik szinte egész nap kinn vagyunk a levegőn és szaladgálnak.Van időm valük lenni anyukám megfőz.A babakocsit egész héten nem is használtuk.Mindenhová gyalogosan megyünk.Van nekik egy-egy játék babakocsijuk és azt tolják úgy jönnek mellettem vagy fogják a kezemet.Hogy lekopogjam nagyon ügyesen csinálják,szótfogadnak és nam szaladnak el.Dominik főleg pedig ő volt az aki eddig szinte meg sem akarta fogni a kezem.A földről sem szednek fel minden piszkot.Nagyon jó az idő és nagyon élvezzük.Voltun állatkertben is az is nagyon tetszett nekik.Több szavat elkezdtek mondani.Még az anyát is.Igaz,hogy anának hívnak, de nagyon jó érzés.A nagyik is élvezik az onokákat mert elég ritkán lássák őket(kb.5 hetente).Mindenkinek nagyon jó hétvégét.Jövő héten majd megint jelentkezem.

Sziasztok!
Emina.

Kép
emina

Sziasztok

Tegnap lezajlott a keresztelő. Nagyon szépek voltak a kismanók. Majd teszek fel képet. CSak egy kicsit sírtak a vizeskedésnél, de egyébként tök nyugisak voltak. Utána ebéd nálunk, anyuval még most is a romokat takarítjuk. Apa nagyon meghatódott a templomban. Hát remélem mostmár tényleg vigyáz rájuk valaki odafentről.

Kép
Réka

Kép
Boróka

Remélem mindenki jól van. Szép tavaszi napot kívánok.

Brigi

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

DitkeKép
Az utcai sétáért irigy-irigy vagyok. Nekem annyira más temperementumúak a gyerkőcök, hogy nem merem velük bevállalni. Ma a kertből is Oli önhatalmúlag elindult 10 perc után hazafelé, Samu meg visított, mert még játszott volna, de kénytelen voltam Oli után rohanni, mielőtt nekiindul a 3 emeletnek.KépKép

AnnamariKép
Nekünk kezdetben a Pampers és a Huggies volt jó, most viszont nagyon bevállt a Libero nyuszis pelenkája, azt használjuk.

MarcsiKép
Remélem még egyben vagy!KépKép Meg tudod kérdezni az immunerősítő nevét a barátnődtől. Még nem hallottam róla, de nyáron beszedetném velük a böli előtt. Előre is köszi!

BrigiKép
Hihetetlen csinosak a csajok! Gratulálok!

EminaKép
Irigykedem a nagyis kényeztetésért!KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Brigi!

Nagyon édesek a gyerkőcök!

Most csak gyorsan egy kérésem lenne hozzátok:
Feltettem a www.fantabamboocha.hu/pedialist.asp oldalra egy képet, 612 vagyok Ditke62 néven (egy egér meg 2 macska) Dvd lejátszót lehet nyerni, vasárnap éjfélig kell a képre szavazni. Vasárnap van a szülinapom, ezt szeretném ajándékkéntKép
Megtennétek hogy szavaztok rám egy 10-essel? Egy gépről csak 1x lehet, nem kell regisztrálni, csak egy pötty a 10-eshez. Köszönöm szépen mindenkinek előre is!Kép

Ditke
ditke62

Sziasztok Lanyok!

Mar jo ideje nem volt alkalmam netezni, mert mar megint el kellett koltoznunk az Anyuhoz. Kép A valtozatossag kedveert most nem a beazas miatti bontas volt a ludas, hanem kemeny-gaz jott at a falon. Eloszor csak a rossz szagokat ereztuk, aztan azt hittem gaz szivarog -- a gazmuvektol nagy nehezen kijottek es semmit nem csinaltak. Kép Aztan csak nem hagyott nyugodni a dolog (a hiradoban latottak eberre teszik az embert) es ropke 15 telefon utan a Polgari Vedelem Katasztrofavedelmi Szolgalata kijott. Megallapitottak, hogy olyan rossz a helyzet, hogy azonnal el kell koltoznunk.Kép Az alattunk lakotol jon ez az egesz es a teljes helyreallitasra meg kb. 2 hetet kell varnunk, de 1 het utan visszakoltozhettunk. (Lepecseteltek a kalyhajat es nem futhet csak olaj radiatorral.)
Mire visszjottunk, kipakoltunk, kimostam mindent...stb, ujra puposodik a tapeta, vizes a fal. Kép Na itt mondom, hogy ELEG. :P Engem mar nem erdekel, nem fogok 2 honapon belul mar 4-edszer elkoltozni. Most ugraljon mas.
A jo hir az egeszben, hogy megtanultam osszepakolni a csaladot. 1.5 ora es az egesz bagazs indulasra kesz. Mar joforman semmit sem hagytunk itthon. Kép Kép Most mar mehetunk akar vilag koruli utra is!! Kép Kép

Vitka, Kép
Koszi az infot. Az enyemek meg csak 4.5 honaposak, de osz magassagaban en mindenkeppen elkezdem a textil pelust. En 11 honaposan lettem szobatiszta es a testvereim is nagyjabol ebben az idoben lettek ejjelre is szobatisztak. Nem hinnem, hogy zsenik lennek. Inkabb a textil pelus "segitett."

Brigi, Kép
Nagyon edesek a csajok! Nalunk 1 honap mulva lesz a keresztelo. Tudnal egy par jotanacsot adni? Mi ugy tervezzuk, hogy a noveremnel lesz a vacsi. Nalatok mi volt a menu?

Ditke, Kép
Gratula a setahoz es az egyetemhez is. Nekem sem artana egy kis fejtagitas, de olyan lusta vagyok, hogy az nem is igaz. Majd ha motivaciora lesz szuksegem, Rad gondolok!

Marcsi, Kép
Szoritok, hogy minden rendben menjen a picivel odabent es az ikrekkel idekint!! Egy nagy kalappal! Kép Kép

Na, most hogy ilyen jo az ido, mi is megyunk setalni. Sziasztok,
Heszter

Ui: Hogy lehet vicsorgos fejet csinalni?

KépKép
heszter

EnimaKép
akkor nektek is tobábbi jó időt, h a gyerekek sokat játszhassanak, sétálhassanak kint.Kép

PrigiKép
édik voltak a lányok. nagyon szép volt a rucijuk. hol vetted? mennyiért?

CatKép
ma akartam kérdezni, h mi van veletek? merre vagytok?
de megelőztélKép

DikteKép
1 szavazattal többKép számolj be h nyertél -e!!

HeszterKép
ez nagyon durvaKép
anyukád milyen messze lakik?

6KépKép és 21Kép
vikta

cat!
a részletes leírást barátnőm leveléből másoltam. végül, lehet, hoyg nektek nem alkalmazható, bocs Kép
"Úgy hívják, hogy Buccalin. Hét darab filmtabletta van benne. Az van ráírva a dobozra, hogy hét éven felülieknek, de nem kell megijedni. Úgy kell beadni, hogy 1.nap egy, 2. nap egy, 3. nap két darab. Este, ha lehet. Szétrágni nem szabad. A bevételt követően a gyerek 1 hétig nem mehet közösségbe, mert az immunrendszere legyengül. vírusfertőzések ellen véd. Csak kétéves kor felett lehet adni. És elméletileg ősszel és tavasszal is kell adni."
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok

Heszter
Hát nem tűnik valami jó helynek, ahol laktok. Még nem gondolkodtatok költözésen? Mármint nem két hétre, hanem végleg.
Egyébként keresztelő után nálunk ebéd volt. Tyúkhúsleves, rántott és sülthús rizzsel és krumplival. Sütik. Semmi extra. Mondjuk kicsit macerás volt, hogy 11-kor volt a keresztelő, és utána még melegítgetni kellett mindent, mert ugye nem maradt itthon senki, aki előkészíthette volna a dolgokat az érkezésünkig, de azért nem volt vészes.
A lányok egy órát aludtak a keresztelő előtt és ezért jól bírták a gyűrődést, meg nem is volt tömeg, mert nem a mise után kereszteltek, hanem külön.
Ja, szerintem vigyetek valami törlőkendőt, pelenkát a babák fejét megtörölni. Nálunk nem volt, és így maradt a papírzsepi, ami azért nem olyan jó megoldás.

Vikta
Rucik: ami a képen látszik a keresztelőn kapták a paptól. Egy kis palástszerű dolog, mint a muskétásoknak Kép. Egyébként mindkettőn turkiból származó fehér kisruha volt, persze body, harisnya. Nem voltak egyformák, de amúgy sem azok, és mindketten szépek voltak a ruhájukban. A kardigánokat újan vettem. Kenguru Gold, kb. 3000 ft, de nagyon helyesek. Kis virágok vannak rajta. Szintén turkiból származnak a kiscipők, amiket el is adnék, ha valakit érdekel. Az egyik tiszta fehér, kis ezüsttel, a másikon elöl kis virágok vannak. Egyáltalán nem használtak, mert szerintem előttünk is csak valami ilyen célra használhatták. És szerintem nagyon kellettek az összhatáshoz. Még lehet, hogy a ruhák is eladók lesznek, mert elég nyáriak, és addigra lehet, hogy kinövik. De ezen még gondolkodom.

Ditke
Szavazat ment. Legalábbis én próbáltam, remélem sikerült.

Na mit szóltok ehhez a jó időhöz? Voltunk is délután sétálni, kutyával, apával, minden. Nagyon szupi volt. Teljesen tavasz van. Tele volt a park babákkal, mamákkal. Remélem most már így marad.

Brigi

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Köszi a szavazatokat, most ötödik vagyok, de elég nehezen tartom, mások mindig leszavaznakKép
Azért messze még a vasárnap...

Képzeljétek, ma is sétálgattam a csajokkal az utcán. Petra megijedt egy kutyaugatástól, elkezdett sírni és persze szopcsival akarta megnyugtatni magát. Mondtam neki, hogy itt most nem lehet, de persze ez nem érdekelteKép Jött egy néni, megkérdezte, hogy miért sírsz kislány? ő meg erre rávágta hogy "cic, cici"Kép Kicsit kínos volt...

Heszter!

Vicsorgós fej: kettőspont nagy O betűKép
Sajnálom ami veletek történt, szörnyű lehet!

Üdv mindenkinek!

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a pelenkás válaszokat. A helyzet pelenkaügyben egyre rosszabb, mindegy hányszor cserélem, egyre pirosabb. Holnap veszünk Liberot, úgy néz ki, csak azt bírja a bőre a lelkemnek. Pedig az ádám bőre sokkal érzékenyebb minden egyébre.
Én még mindig tartom magam a textilpelus nélküli élethez. Gondolom, milyen lenne a Gergő bőre a textilpelustól, ha ettől ilyen. Igaz, minden tisztábatételkor igazi közelharcot vívok mindkettővel, de gondolom, ezzel más is így van.

Ditke!
Tőlem két szavazat is ment, átmentem a férjem asztalára, csakhogy még egyszer szavazhassak. Most úgy néztem, te vagy a negyedik. Lesz még jobb is!

Heszter!
Ez borzalmasan hangzik! És tényleg szerencse, hogy idejében észrevetted a bajt, így megelőztétek a szerencsétlenséget.
Ez a beázásos dolog nagyon idegesítő lehet. Mitől áztok be állandóan?

Brigi!
A lányok nagyon csinik!

És persze Edit rosszcsontjai is tüneményesek.

Én kezdek aggódni a fiaim miatt. Még egyik sem int pá pát, nem mondanak egy szót sem úgy, hogy arról tudnám, célzottan valamit jelent.
Eddig Gergő is csak ma tapsolt úgy, hogy egyszerre tapsoltunk, és én bíztattam. Ádám egyedül nem is tapsol.
Pedig egy hónapja voltunk vizsgálton, akkor azt mondták, teljesen rendben vannak. A pszichológus azt mondta, h nincsenek lemaradva, inkább előrébb vannak. Most nem tudom, mit gondoljak. Pénteken kaptuk meg a leletet, azt írták, h a fejlődési hányados 92 mindkettőnél, az átlagos tartományban van.
Lehet, hogy nem foglalkozunk velük eleget? Most azon is morfondírozom, hogy nincsenek új játékaik, sőt autójuk pl egyáltalán nincs. Lehet, hogy ez is hiányzik nekik.

Most használt dömpert keresek jó áron. Ha van valakinek eladó, írjon. Olyat keresek, ami jó masszív, elbírja esetleg a gyereket isKép

Puszi mindenkinek:
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

DitkeKép
SzavaztamKépKép
Isten éltessen sokáig!

HeszterKép
Nem tudtok elköltözni valamerre? Én már agyvérzést kaptam volna abban a sz*r házban. Gyertek Zuglóba, itt nincs ilyen zűr. Ezek a belvárosi bérházak krimik, társadalmi gyüjtőhely.KépKép

AnnamariKép
Szerintem nem kell megijdened, mert nem csinálnak ilyesmit még a gyerekek. Ha ma foglalkozol velük, akkor később lesz meg a gyümölcse. Nálunk ugyan tapsoltak már 1 évesen, de Oli például soha nem intett pá-pá-t életében, viszont megmutatja a pávát neked a mesekönyvben. Minden gyerkőcöt más érdekel, csak meg kell találnod mi, és azt fejleszteni. Ez nagyon sok foglalkozást igényel velük. Venni kellene pár ügyesség fejlesztő játékot, és azzal sokat játszani velük, minden nap. Nem drága dolgokra gondolok, ne ijedj meg, csak speckó fejlesztőkre. Van az a rúd, amire karikákat kell felhúzni nagyság szerint, az nagyon jó, kis egymásba rakható poharak, egyszerű formabedobó, kis labda, kis autó, bogyóhuzogató, pár építőkocka, állatos mesekönyv.
Szerintem ezek az alapok, nem is kell több. De egymásra rakhatsz konzerveket is, az is jó, csak ha felborítják, akkor az nagyot üt. Minden nap oda kell ülni velük 2*1 órát, és ezekkel játszogatni.
Majd meglátod milyen hamar ragad rájuk.KépKép

ViktaKép
Köszi a kérdést! Nagyon jól vagyunk, csak sajnos a fiúk már nem nagyon engednek gépezni. Nagyon igényelnek, így kevesebb idő van a háztartásra, és
a szórakozásra is. Járok velük már sétálni, délelőtt és délután is, hogy gyakorolják a lépcsőzést, és néha a játszótérre is kimerészkedünk már, vagy csak ide a kertbe.
Beszélni még az enyémek sem sokat beszélnek, de mindent megértenek már, és a maguk módján tudomásomra hozzák az akaratukat.KépKép Az óraátállítás nagyon jót tett velünk, mert nem 1/2 6-kor kelnek, hanem 7-kor, így teljesen kipihent vagyok.KépKép

Hogy bírod a 3 lurkóval? Dalma jobban viseli már a helyzetet?

MarcsiKép
Köszi a vitamin nevét.Kép Megkérdezem a gyerekorvost, mert magamtól nem merem ezt beadni nekik.

Cat

Cat
Kép
cateye

AnnamariKép
eszembe jutott még valami a piros popoval kapcsolatban.
gondolom sűrűn cseréled, így ez kizárva, meg most kipróbáltk egy másik márkát és azt lehet h jobban bírja.
talán más hamit kap és ettől más a széklete, vízelete és ezért ez eddig jól bevált módszer ellenére is piros a popoja. ???
és a törlőkendő is lehet ludas!! a bőrgyógyik szerint egy réteget leszed a baba popojáról!!!
minnél kevesebb törlőkendő vagy egyáltalán ne használj. tudom macerás de a popo érdekében megéri.

Kép dalmácska ma 5,15-6,45 folyamatosan -csak levegővételhez szünetet tartva- kajabált. utána kivettem de a kajabálás maradt. így most kipihentek vagyunkKép

6KépKép és 21Kép
vikta

annamari!
emlékszem én is ilyen pánikra. a nagyobb fejlődési ugrások előtt mindig volt nálunk egy kis megtorpanás-szerűség. nyugi! nálunk a környezetváltozás (pl. amikor anyukámékhoz lementünk 1-2 hétre) hozott nagyobb ugrást. vagy a napirendbeli váltás. meghát a kivárás Kép Kép
nem jön több foguk egyszerre? akkor nagyobb a nyálképződés és attól is lehet pirosabb a popsi.
cat,
nem csodálom, hogy kapásból nem nyomod be ezt a bogyót. a leírás alapján nagyobb körültekintést igényel Kép
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Köszi mindenkinek a szavazást, most 2. vagyok!!!

Dit
ditke62

Sziasztok!

Jöttem dicsekedniKép. Niki múlt héten felállt, Dávcsi pedig felült és már neki is van végre 1 foga!
SAjnos én sem tudok gyakran jönni, minden időmet lefoglalják. Megint nem egyszerre alszanak napközben....
Azért gondolok ám rátok!

Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

CicamicaKép
gyere csak dícsekedniKép. én örülök neki h ügyesek a gyerekeid.
most úgy alakul h több az időm így jövök. de volt ez máshogy is.

CatKép
általában a fiúk később bezsélnek mint a lányok. de aztán beindulnak és én most látom dalmán h napról napra több szót szótagot, mondatocskát mond.
de a fiaid másfél évesek sincsenek (ha jól emlékszem)...

na most kelt fel az egyik kicsi
később

vikta
6 6 21
vikta

CatKép
... így még bőven van idejük a beszédre.
akkor babakocsi nélkül mentek. hát az sem lehet könnyű mire leértek.
igen a február elejeihez képest 50%kal javult a helyzet. már nem nagyon durva.

MarcsiKép
még mindig drukk nektek!
előbb kel bemenned vagy csak ha a szülés beindul?
lehet még normál is? szeretnéd?

mamikKép
tegnap voltunk dalmával tanácsadáson a féltékenység miatt és ajánlott egy könyvet, már megvettem és nekem nagyon tetszik és nekünk hasznos lesz:
ROGGE, JAN-UWE
KELL A GYEREKNEK A KORLÁT
AZÉRT MÉGSEM ÁLLHAT FEJE TETEJÉRE A VILÁG!

6KépKépés 21Kép
vikta

és még megvettem:

DEÁKNÉ B. KATALIN
ANYA, TANÍTS ENGEM!
FEJLESZTÉSI LEHETÕSÉGEK SZÜLETÉSTÕL ISKOLAKEZDÉSIG

nekem ez is tetszikKép

Vikta
vikta

Sziasztok

Az óraállítás nálunk is nagyon bejött. Az eddigi 6 körül helyett most 7-kor kelnek, és 6 helyett 7-kor fürdenek. Így fürdés előtt apával még le tudunk menni sétálni. Csak az a baj, hogy a délutáni alvás nem az igazi most, és így alig van időm bármit csinálni. A délelőtt azért nem elég, hogy mindent elintézzek, és még játszak is a kismókusokkal.

Képzeljétek, ma mondtam Rékának, hogy keresse meg a Makit és megkereste, oda ugyan nem hozta hozzám, hanem rögtön eldobta, de férjem szerint ezt tőlünk tanulta, mert szoktuk nekik dobálni. Azt nagyon élvezik. Nagyon büszke vagyok rá.

Imádjuk a jó időt. Kevesebb macera az öltözéssel. Este is ki lehet menni. Süt a nap. (ma nem annyira, de azért még most is jó volt, főleg így tél után)

Cicamica
Gratula a manóknak. A felálláshoz, felüléshez és fogakhoz. Nekünk még mindig csak kettő van összesen. Mindkettő Rékának.

Üdv mindenkinek
Brigi

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

ViktaKép
A Deákné könyve nekünk is megvan. Szerintem is jó, bár nem kell bepánikolni, ha nem csinálja még a gyerkőc a dolgokat, mert elég korán csináltat dolgokat a gyerekekkel. Például 13 hósan, a fehér és tarka bab ketté választása. Az enyémek nemes egyszerűséggel megették.KépKép

Beszéd: most leszünk 1,5 évesek áprilisban. Nem izgulok, mert látok fejlődést, ma például Oli is kimondta az Anya szót, és én olvadtam.KépKép

LillaKép
Gratulálok a kis boszinak! Nagyon ügyes gyerkőcök!

Cat

Cat
Kép
cateye

Vikta!
Én mindkettőt ismerem, a korlátos jó. A másik se rossz, de kevesebb újat mondott nekem, meg egy kicsit túl szabályozott volt. Claire
claire

Cicamica!

GratulálokKép

Annamari!

Piros popó:
Csengének mindig akkor volt ilyen amikor jött a foga, főleg az őrlőknél. Gyakori peluscsere és a Sudocrem segített. Törlőkendőt egyébként is csak kakinál használok.
Játék: a legjobb játékaink a képeskönyvek, a formabedobó (van 2 is, persze az olcsóbb egyszerű fajta a kedvencük, a puccosabb változat nem izgatja őket: ezt is csak a szülőknek fejlesztik...), a bogyóhúzogató. No meg a flakonok, fogkefék minden mennyiségben. Mostanában meg rajzolunk, gyurmázunk, ezt imádják. Ja, meg valamelyik nap a pattogatott kukoricát pakolták egyik tálból át a másikba. Kb. 20 percig meg sem mukkantakKép
Dömperünk van, de jól gondold meg hogy beleülteted-e őket, mert nálunk azóta folyton abban kell tologatni és egyszerre a kettőt elég macerás, márpedig várni egyik sem tudKép

Ma kaptunk egy új képeskönyvet, amin a kakasnak jó nagy taraja van. Petra meglátta, rámutatott és elkezdte mutogatni a sapka jelétKép

Nem tudom hallottátok-e, kisgyerekeseknek szóló játék van a Pampersnél:
2005.10.01-2006.03.31 között született babáknak:
Az Active Baby Midi és Maxi pelusok játszanak: A vonalkódokat kell beküldeni, ajándékokat lehet kapni érte:
Egy óriás csomag 2, egy jumbo pack vk 3 pontot ér, 10 pontért formaevő dobozka, fecsegő telefon, 16 pontért pancsimanók fürdőjáték, zenélő formabedobós csiga, 28 pontért sütifaló kincsesbödön, 36 pontért járássegítő kapható.
A vonalkódokat a szervező által kiküldött gyűjtőlapra ragasztva lehet beküldeni, a lap nem fénymásolható, egy gyerekre max. 2 ajándék igényelhető.
Beküldési határidő: dec.31.
Szállítás: 2-3 hó

sajna mi ebből kimaradtunkKép

Mindenkinek jó éjt!

Ditke
ditke62

Sziasztok!

A jó időt mi is nagyon élveztük!Kár hogy ma esik az eső.Azért,remélem,lesz folytatás.

Lilla!
gratula a kismanókhoz,nagyon szépen fejlődnek!

Pbrigi!
de jó,hogy nektek is bejött ez az óra-átállítás!Nálunk is ugyanez a helyzet: 5 helyett 6-kor kelünk reggel.Este viszont ugyanúgy 1/2 8körül lefekszenek és el is alszanak.Úgy szeretném,ha így maradna!

Vikta!
Biztos,könnyebbség,hogy Dalmánál csizul ez a féltékenység.Én nem ismerem ezeket a könyveket,de ha van kedved és időd,írj róla,hogy nálatok hogyan vált (válik) be!

A többit legközelebb.felébredt a "kisördög"!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok

Most így a fejlesztő játékokról jutott eszembe.
Ti mióta tudjátok játékkal lekötni a gyerekek figyelmét rendesen? Én próbálok velük játszani, de a könyvnézegetéshez még nincs türelmük, a bedobálós játék még nem érdekli őket, a kirámolás már megy mindenhonnan, de vissza még csak nagy ritkán tesznek dolgokat. Ha bent vagyok náluk, akkor rendszerint rám másznak, vagy egymaguk is elvannak. Próbálom nekik mutogatni a macikat, állatokat, stb. VAn valami ötletetek?
Amúgy tök okosnak látom őket Kép Kép Kép, Réka például kiagyalta, hogy ha a játéktartó dobozt odahúzza a fonott kosár elé, akkor fel tud mászni a tetejére. Egyszer csak arra értem be, hogy a komód tetejéről próbálja lebányászni azt a bizonyos virágot, amit egyszer már más, azóta kiköszöbölt módszerrel megszerzett.

Ja és kicsit sárgák a répa, sütőtöktől, pedig alig adok nekik. Hetente egyszer mindkettőből. Nem érzem soknak, vagy mégis az? Mennyire gáz ez? Az a baj, hogy alig van olyan bébikaja, ami nem nagyrészt sárgarépából áll.

Brigi

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

BrigiKép
hetente 1-2nél többször én nem adok nekik sárgarépát. még elég kicsik és a nitrátot nem lehet kimosni belőle. ezzel nem azt akarom elérni h egyáltalán ne adj nekik. csak minden nap ne.
én dalmának majdnam minden másnap adtam sütőtököt. nagyon szerette. most is kaott talán múlt héten volt az utso. nincs már tökKép (az egyik kedvencem)

már nem emlékszem h dalmával mit játszottam. a kicsik csörgőt, rágokát és egyéb ilye játékokat kapnak. van dalmának egy kockája (simba) a-t, 1et lehet beletenni.(ezt majd később) de az 1-ik oldalán van eg ymaci amit forgatni lehet, na ezzel natika elég sokáig elfoglalja magát.
szeretik a zörgő papírokat is , csokipapír, amíg nem eszik meg megkapják.
dalmával mesét is szoktunk nézni. volt pom-pom, most süsü korszak van. minden este 6-7. nati is az ölemben ül(mert délután már ölbaba és dalma is) és mindketten nézik a mesét.
még a maszkabált szereti dalma nagyon.

EditKép
igen sokkal jobb h javul a helyzet. mindenkinek.
azért is jövök mostanában sokat h kiírjam magam. nekem most a topik teszi ki minden szabadidőm.
majd beszámolok a könyvekről.

DitkeKép
hol hallottál a pampers játékróll? van ,mmás is?

nekem is van egy ordító egeremKép

Vikta
6KépKép 21Kép
vikta

Újra itt!Megint alszanak a fiúk!
Mindig bajban vagyok,mert már nem tudom,hogy kinek mennyi idős a gyerkőce.Így olyan nehéz tanácsot adni.

Pbrigi!
Ugye a mieink kb. egyidősek?Mi vasárnao leszünk 11hósak.
Az enyémek is csak kipakolnak.Mindenből kifelé!!!Apának az tetszik a legjobban,hogy amikor megunom a kupit,nekiállok rendet csinálni,akkor élvezik a legjobban a játékot.
Ennek az életkornak ez a sajátossága: mégcsaka kipakolást élvezik.Bármilyen tárolóeszközbe (kosár,vödör stb.) bepakolok mindenfélét,ők meg kirakják.Vagy felpakolok egy csomó dolgot (játékot,könyvet,újságot,zacskót stb.) az egyik üres polcra,míg alszanak,aztán amikor felébrednek és észreveszik,akkor ők azt lerámolják.
Náluk ez a játék.Mi könyvet csak akkor nézegetünk,ha ők a kezükbe veszik.De nem érdekli őket,hogy én mit mutogatok.Nézik saját tempójukban,gagyognak a könyvnek és ennyi.
Kaja ügyben nem tudok segíteni.

Annamari!
A pá-pá minket se érdekel,pedig napjában többször elmutogatom nekik,ha elmegyünk valahová vagy valaki tőlünk megy el.Tapsolni is csak a Marci tapsol,ha van kedve.Kérésre sose!Viszont a játékokat élvezettel ütik össze vagy kopogtatnak vel (anya legnagyobb örömére:-())) a radiátoron,mosogató-,mosógépen vagy a gáztűzhelyen.Szóval bármin,amin nem lehet.
Nálunk a gurulós dolgok jöttek be.Pl. gumilabda vagy kisautó stb.Meg amit pakolni lehet.Bármilyen tárolóeszköz jó.Kosár,vödör,doboz.Mindegy.És az is lényegtelen,hogy mit pakolsz bele.Csak ki lehessen pakolni.Műanyag doboz vagy fogkrémes tubus vagy kimosott flakon.Szerintem bármi jó nekik,csak ne lehessen megenni.Elég nagy legyen és ne papírból.
Persze igazi játék is kell,de erre megfelelő alkalom a húsvét.Csokit még úgysem kaphatnak.Mi általában a Tescóban szoktunk olcsón játékot venni.

marcsi!
Mikorra vagy kiírva?Örülök,hogy még mindig egyben!

Ditke!
Én is szavaztam!

Heszter!
Ez már kész horror!Na ha egyszer útnek akarok indulni a gyerkőcökkel,tudom,kitől kell tanácsot kérnem!

Edit

Kép

Kép
edit73

Köszi a válaszokat.

Edit
Igen egyidősek vagyunk. És teljesen megnyugtattál. Ugyanezt csinálják nálunk is. Bár Réka már tényleg érti, ha megkérem, hogy keressen meg valamit. Olyan büszke vagyok rá. Ma is megkereste a macit. És ami mindig lenyűgözött, hogy honnan tudják a gyerekek, hogy a kicsi barna maci is maci és a nagy fehér maci is maci. Mert Réka azt veszi kézbe, amelyik legközelebb van. Egy macit, de nem mindig ugyanazt.

Vikta
Én is csak hetente egyszer adok répát (biorépát). És általában kész ételeket sem nagyon szoktam nekik, hanem én főzök biocuccokból. Csak akkor kapnak boltit, ha nincs időm. Tököt is csak egyszer egy héten. Szóval nem tudom miért sárgák. Nem vészesen, de mindenki megjegyzi, hogy milyen jó színük van. Aztán múlt héten voltunk dokinál, és a védőnő és ugyanezt mondta. Na erre rákérdeztem, és azt válaszolta, hogy igen, egy kicsit sárgák. Azt végül nem mondta, hogy ez mennyire baj, de ennél kevesebb répát már tényleg csak akkor kaphatnak, ha teljesen kihagyom. Mostmár konzervből is kifejezetten olyat keresek, amiben nincs répa.
Milyen mellékhatásai vannak az A vitamin túladagolásnak? És mennyi idő alatt múlik el a sárga szín?

Üdv,
Brigi

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok Lanyok!

Koszi szepen az egyutterzest. A lakas gyengeit meg tuleljuk, de a szomszedokat mar nem biztos. Nem is mondom. Kép Inkabb probalom a jo oldalat nezni a dolgoknak. Pl. amikor Anyunal vagyunk, nem tudom hasznalni a legzesfigyelot es persze semmi bajuk sem lett. Igy lassan mulik az en paranoiam is. Kép (Koszi! ;) )

Gratula az ugyes babakhoz! En csak itt amulok es bamulok, hogy nektek mar mi minden megy!!
Anna mar egesz jol ul. Amikor felig fekszik - pl. eteteskor -, probalja emelni a fejet, mellkasat. Meg nem sikerult teljesen onerobol felulnie, de amikor ul, akkor eleg stabil. Hason fekudni viszont utal.

Mark meg veletlenul sem ulne fel. Nem is probalkozik. Viszont tok jol el van hason es pillanatok alatt megfordul. Most mar nem is kuzd a dologgal. Ja, es elkezdett kuszo mozdulatokat tenni, bar meg egy centit sem halad. 4.5 honaposan azt hiszem ez igy eleg jo. Minden esetre en nem aggodom (vagy legalabb is ugy teszek, mintha nem aggodnek Kép), ha az egyik gyerek "lemarad."

Mi karacsonyra kaptunk egy jatszo-szonyeget, mint fejleszto jatek. Van rajta zorgo fulu elefanttol kezdve, forgathato labu zsirafon at, tukor, meg ragoka, meg egy nagy csomo minden. Annat csak ugy tudom ravenni, hogy hason legyen, ha kozbe nezheti magat a tukorben. Ez azert eleg szomoru. Kép Kép

Azt hiszem meg nem mondtam: jarunk babauszasra! A gyerekek a nagykadban valo pancsikalast mar annyira elveztek, hogy "kenytelenek" voltunk elmenni rendes uszasra is. Az elejen nem volt osztatlan a siker, de most mar belejottek. A szombati foglalkozason merulunk!! Drukkoljatok! Kép Kép

A gyerekeknek sok setat, a mamaknak sok alvast!
Sziasztok,
Heszter

KépKép
heszter

Lanyok,
Irtam, de valahol elakadt. Kép
Ugyhogy csak roviden: Nagyon ugyesek a babak! Jo hallani, hogy ilyen iramban fejlodnek!

Mi is jol vagyunk, fejlodunk. Anna egesz jol ul, Mark nagyon jol forog hasrol hatra es mar elkezdett maszo mozdulatokat is tenni. Edesek, aranyosak, nagyon boldogak vagyunk, hogy vannak!

Na megyek egyet aludni. Nyugodalmas jo ejszakat mindenkinek!
Heszter

KépKép
heszter

Sziasztok!

Már késő van (pontosabban nagyon koránKép) szóval csak egy percre jöttem:
Vikta!

A Pampers játékról a babaszobán olvastam egy topikban. Most nem tudok másról. Elvileg akik részt vehetnek benne kapnak levelet vonalkódgyűjtő lappal, csak azért írtam be hogy aki esetleg érdekelt addig se dobja ki a csomagolásokat amíg nem kapja meg a levelet. Általában a babafigurák szoktak játszani, esetleg valaki kivágja és a zacsi többi részét meg kidobja, mikor azon van a vonalkód...

Eszter!

Gratulálok a babáknak! 4,5 hónaposan ülni ez nagyon jó! Szerintem nem baj ha nem szeret hason lenni, majd kedvet kap hozzá ha lesz ami érdekli és rájön hogy kúszva-mászva esetleg elérhetné. Akkor már motiválva lesz a hasonfekvésben!
Szombaton szurkolunk! Én nem mertem bevállalni a babaúszást, igaz, én egyedül lettem volna a két gyerekkel, úgy meg nem hiszem hogy biztonságos lett volna.

A szavazatokat mindenkinek köszi! KépKép

Ditke
ditke62

Ja, még olyan Pampers játék van, hogy ha az Intrsparban veszel Pampers pelenkát vagy popsitörlőt akkor adnak érte valami matricát, abból kell összegyűjteni valamennyit és ha összejött akkor egy játékvonat az ajándék. Erről kaptam postán szórólapot, meg benne van sz Interspar újságjában is, csak ha már témánál vagyunk gondoltam beírom.
Meg van a Bebe3 tápszerekkel játék, Nestlé termék, ha beküldesz 3 vk-ot Beba 3 vagy 3+ tápszerről akkor havonta az első 100 beküldő Fisher Price cirkuszvonatot kap, meg sorsolnak is valamit.
Azt hiszem ezen a linken van:
www.mitegyenababa.hu
Ha esetleg nem jó bocs, már fáradt vagyok utánanézni. 4,5 óra múlva kelni kellKép

Ditke
ditke62

Bocs, nem FP hanem Chicco vonat
ditke62

sziasztok!
még 4 hét elvileg Kép a 37-dik héten járunk.
egyre izgalmasabb a dolog Kép
puszi, marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Eszter
Legyél is elégedett a babukkal, mert tényleg ügyesek. Nálunk már öt hós is elmúlt Réka, mikor forogni kezdett. (Előtte 4 hósan egyszer-kétszer)Boróka meg sztem 7 hós is volt. Mondjuk utána gyorsan mentek a dolgok.

Képzeljétek! Boróka is megtanult kapaszkodás nélkül állni, még kicsit bizonytalan ugyan, de szorgalmasan gyakorol. Réka pedig elkezdett lépegetni. Még kis nyuszi, nem indul neki, de azért már alakul.

Brigi

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Eszter:
drukk az uszihoz!! jó is . mi is hordtuk dalmát 1 hónapig (4 lakalom) de mindegyiket végigordította a művésznő ezért a köv hóban már nem mentünkKép most meg nehezen tudnám megoldani h a kicsikkel menjek de a kicsik nagyon szeretnek pancsizni így sajnálom h nem tudunk menni.

EditKép
én ezért írom a lévél végére h hány hósak. (meg ez még a pocis időből maradt. akkor büszke voltam h már 30 31, ....hetesekKép)én a profilt szoktam megnézni de macerás meg nem mindenki írta be h mennyi idősek a picik-nagyok.
én is örülnék ha egy ideig a levél aljára kiírnátok a korúkat.

Ditke Kép
köszi

én már nem tudom mikor fordultak meg. de dalma előbb.
most elég gyorsan forognak és mászáshoz hasonló mozdulatokat tesznek de még kevest haladnak előre.
tegnap voltunk doki néninél.
(jövő hét szerdán lezsnek 7 hósak)
Natika: 8 kilo
Bendike: 8,6 kilo
vikta

na és most kivételesn gyorsan elküldtem és kihagytam, h hány hósak:

6+hóKépKép és 21+hó
vikta

bendikének van még 2 foga. és ezek a szemfogakKép
(tegnap a drnéni vette észre. jó mi?)
hát ezért ilyen nyüszis most szegénykém.

pusz:Vikta
6 6 21
vikta

Lanyok!

Koszi a szurkolast. Majd mindenkeppen megirom, hogy hogy ment a merules. (Azt hiszem en jobban izgulok, mint Ok! Kép )

Ditke,
Azt hiszem nem is engednek a 2 gyerek 1 felnott felallast, mert tenyleg nem biztonsagos. A legtobben 2 szulo 1 gyerek felallasban vannak. Igy tudjak egymasnak usztatni a babat.
Rajtunk kivul van egy egyedulallo anyuka, aki "csak" 1 felnott/gyereket tud felvonultatni. Eloszor azt hittem, hogy tulzas 2 felnott 1 gyerekre, de annyira kifaradunk a vegere, hogy csak na. Meg hat az oltozes, vetkozes is eleg maceras.

En eleg sok jot hallottam a babauszasrol. Allitolag fejleszti a mozgas koordinaciot es meg egy sor masra is jotekony hatassal van. Nem tudom... Ha csak annyit ad, hogy kivetelesen nem kakis pelussal kell foglalkozni es az EGESZ csalad jol erzi magat, akkor szerintem mar megerte.

Na megyek etetni. Sziasztok,
Heszter

KépKép
heszter

Sziasztok!

A babaúszásról én is nagyon sok jót hallottam.Mi is szerettük volna kipróbaálni ,de mivel nem volt senki,aki tudott volna velünk jönni és foglalkozik a másik gyerkőccel nem tudtunk menni.2 gyerek 1 felnőtt felállást az úszótanár nem engedélyezte.
Én is mindig bajban vagyok kinek milyen idősek a gyerekei.Vikta ötletét nagyon jónak tartom.
Emina 16hó.3hét

Kép
emina

Most nézem,hogy rosszul írtam be 17hó 3hét.

Kép
emina

Sziasztok!

A múltkor beírtam azt a Pamperses vonalkódgyűjtős játékot. Ha van esetleg közetetek olyan aki kap ilyen promós levelet és nincs szüksége mind a két lapra amin be lehet küldeni a kódokat, én szívesen átvenném. Akár mind a kettőt isKép Persze adok cserébe amit kérnél: ruhát, játékot vagy tudok szerezni Libero matricát, ha azt gyűjtöd, szóval meggegyezhetnénkKép
Mi Pamperst használunk így sok vk-om van meg lesz is, jó lenne felhasználni.
Köszi!

Ditke
ditke62

Eszter! Remélem jól sült el az úszás. Próbálj te megnyugodni. Én az elsőnél voltam a legizgatottabb, talán ezt érezte, és volt, hogy semmit nem csinált. szerencsére mi nem hagytuk abba, mindig ott voltunk, de volt, hogy csal sétáltunk a medencében, ő meg csimpaszkodott rajtam. Egyszer aztán kattant neki vmi, és olyan lett, mint hal a vízben. Mostmár ovis úszásra jár. lehet, hogy nem ő a legjobb, de olyan vízbiztonsága van, hogy irigylem. A második gyerkőcünkkel kezdtük legkorábban, 3 hósan, nem tudom ezért-e, de ő a "legvizesebb". az ikrekkel kicsit nehezebb, pedig nekem van segítségem (hol anyám, hol a férjem jön). De velük uszit is kellett válteni, szervezési okokból. mindenesetre azért szokják a vizet, meg ügyesednek is. Szóval én mindenkinek ajánlom, aki meg tudja oldani.
Claire
Ami a korokat illeti, az ikrek ma 2 évesek ("kinőttük a topicot") , a nagyok 7 és 5 múltak
claire

mamikKép
én is szeretnék "PAMPERS LAPOT".
cserébe én is játékot vagy rucit (van olyan amit fel sem vettek) adnék.

vikta

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?