Új privát üzeneted érkezett!

Eszti,
akkor anyóssal minden rendben! Kép Ez jó. Kép
Jaj, emlékszem, Szonja a Plazaban is hogy sietett anyuhoz elpanaszolni, hogy mi történt... Akkor mi is volt? Megütötték? Vagy a lábára léptek? Én nem nagyon tudtam kivenni a szavaiból, annyira hüpögött szegény...

nadine81

Lejárt a mosógép! Kép Egy hatalmas viziló-játszószőnyeg vagy pihenőszőnyeg vagy mittomén micsoda forgolódott benne! Kép

nadine81

Viol!
Anyu bejött NST-re velem de ugye ő nő.Kép
Az anyós benyitása 2 szer okozott nálam lelki törést.Egyszer amikor Attilával................Kép.másodszor pedig pucéran trónoltam a klotyón és mivel Szonja a szobájában aludt az WC ajtót nyitva hagytam és pont tusolni készültem.KépTiszta megszégyenülés volt az egész!
Amikor nálunk szülés után az első szeret....s megtörtént csodálkoztam,mert nem fájt.(ugyanis felkészültem mindenféle borzalmakra:csípés,fájás,érzéketlenség)Kicsit érzékeny volt de nem vont le a dolog értékéből semmit.Kép

KépKép
eszti76

És képzeljétek... Gábor néha hétvégén itthon meccs vagy film közben megiszik egy vagy két sört... Most névnapja is volt, meg mindenféle bajnoki meccs, és még nyertek is tegnap (végre! Kép) stb, kérdeztem is, hogy nem iszik-e sört.. Azt mondta, ááá, már nem lehet, mi van ha legurítja én meg 10 perc múlva közlöm, hogy menni kell... Kép És akkor az úgy nem jó, nem szabad!! Kép
Meccsekre sem mindig ő megy autóval, mert két csapattársa és az edző is itt laknak, de már úgy készül a következő edzésekre és meccsekre, hogy inkább ő megy mindig kocsival, mert mi van, ha telefonálok, hogy idő van, és legyen mivel hazajönnie, tudjon egyszerre indulni, ne kelljen mást ugrasztani... Kép
Meg azt meséli munkatársának, hogy éjjelente, amikor megyek pipikére vagy csak éppen megfordulok az egyik oldalamról a másikra, azon izgul, vajon minden rendben van-e, vajon nem most mondom-e, hogy menni kell... Kép Már tiszta lázban van!! Kép

nadine81

A Plazában egy kisfiú odébblökte és ezt a szivére vette teljesen!Kép

KépKép
eszti76

Húúúúúúú, Eszti a WC gondolom nappal volt, de a másik?? Szintén?? Ki volt jobban meglepve, ti vagy ő??? Kép
Egyik szitu sem lehetett semmi! Más-más kategória, de tiszta ciki. Kép Mondjuk neki is...

Akkor neked nem kellett másodszor is elvenni a szüzességedet... Kép Tök jó, hogy megúsztad! Kép

nadine81

Na, most meg én nem találok itt senkit! Kép Kép Kép

nadine81

Nagyon vizesedek már egy ideje... Kép Tehetek valamit ellene? A lábfelpakoláson kívül...
Már totál nem úgy néz ki a lábam, mint korábban, a kezem és az ujjaim sem... Kép

nadine81

Viol!
Szerintem nem tehetsz semmit a vizesedés ellen!Csak a felpolcolás és a pihi ami csökkentheti.Ebből is látszik,hogy a finishez érkeztél.Kép
Szüzesség elvesztéseKépazt már nem én azt mégegyszer végig nem csinálnám.Szörnyű volt!Kép
Most jöttünk be a játszótérről.Pletyóra kiéhezett anyukák gyűrűjébe kerültem és bevallom nem is nagyon akartam megszabadulni tőlük.Jó,hogy itt a jó idő.Kép
Most megyek még mosni,rendet rakni!

KépKép
eszti76

Eszti,
akkor már csak visszaszámolok, talán az is segít! Kép
Na, akkor elmaradt, illetve későbbre tolódott a "nagytakarítok"! Kép Nem baj, a friss levegő meg a pletyó a lényeg! Kép Neked az egyik, Szonjának a másik! Kép

nadine81

Annyira örülök a jó időnek,hogy nem is akarok a lakásban lenni,ebből kifolyólag takarítani ami valljuk be nem egy szórakoztató időtöltés.Kép
Az Attilával történt anyósránktörés nappal esett meg.Tudod akkor még fiatalok és hevesek voltunk.Kép
Azóta ha nem akarjuk,hogy illetéktelenek kerüljenek a házba a kulcsot keresztbe elfordítjuk a zárban.KépAjánlom mindenkinek akinél anyósveszély áll fenn!

KépKép
eszti76

Sziasztok!
Viol! A 6 hetes kontrollon írt fel a doki fogamzásgátlót. Én azt hallottam, nem túl jó. De ezt szopi alatt is lehet szedni.
A kórházba írnak fel mindent, illetve miután hazamentek, kimegy a gyerekorvos, és ő ad még recepteket. Popsikrémet, mosakodót, hintőport, kúpot, vitaminokat...mindent ami kell.
A vizesedés ellen én semmit sem tudtam tenni Kerüld a sós és fűszeres kajákat. Ennyi.
Szerintem Nst-re az a nő nem engedi be a Gábort. Egy alkalommal egy csajjal vele volt a férje, s pont az ajtóval szembe ült le. Megkérte, hogy menjen előre a váróba.
Ezzelszembe, a szüléskor a Peti simán láthatta, ahogy a másik szobába vajúdik meztelenül a csaj. Na nem kukkolt, de nyitva volt az ajtó, s ahogy jött be hozzám belátott. Szegényem tiszta zavarba volt. Utána már wc-re sem mert kimenni.
Az iratokkal kapcsolatban más nem kellett.
Szülés után a születési anyakönyvi kivonattal intézhetsz mindent. Nem tudom neked hol intézik a gyedet, meg a családi pótlékot? A munkahelyed??
Nekem az első fájt egy kicsit, de aztán egyre jobb lett. Kép Most apa védekezik, majd ha már nem szoptatok, iratok fel valami normális fogamzásgátlót.

Erika

Kép
Kép
nercsi

Eszti,
nálunk egyszer volt meleg helyzet, akkor még csak "jártunk" Kép, lent laktam, csak egy szobám volt, Gábor nálunk aludt, reggel volt... Kép, ajtó persze becsukva (nem kulcsra), hallotuk, hogy jön anyu az ajtó felé, csak arra volt időnk, hogy "megálljunk" Kép, mozdulatsor befejzve (bocsi mindenkitől, hogy így fogalmazok Kép) betakaróztunk (persze nem nyakig, az túl feltűnő lett volna), feküdtünk egymás mögött, és amikor benyitott, álmos fejjel néztünk ki magunkból, hisz mi még csak most nemrég keltünk! Kép

Erika,
húúú, köszönöm, te aztán mindenre válaszoltál!! Köszi. Kép A kontrollon felírt bogyót a doki automatice írta fel? Te nem is kérted? Csak mert azt írtad, azt hallottad, hogy nem jó. Ha nem, akkor azért nem, mert nem véd eléggé és bizonytalan?
Nekem azt mondta a védőnő, hogy az itteni gyerekdoki (aki a házidoki... Kép) nem szokott kimenni, csak ő, a védőnő. Akkor ő vajon hozza a recepteket, amiket a doki felír?
Jézus, meztelenül vajúdott a csaj?? Miért?? Vajon levetkőztették, vagy ő vette le, mert úgy volt kényelmesebb? Ha már az ember lánya totál ki van terítve, legalább valami rongy legyen rajta felül...
Azt, hogy nekem hol intézik a gyedet, meg a családi pótlékot, nemtom. Ez attól függ, hogy a melóhely kifizetőhely is egyben? Mert ezt még nem kérdeztem meg főnöktől.
Gratula a visszatéréshez! Kép

nadine81

Nici,
hiányolnak a tavasziaktól is! Kép

nadine81

Ja, ez az NST-m.
Tudtok erről valami bővebbet?
Kép

nadine81

Ja, ez az NST-m.
Tudtok erről valami bővebbet?

nadine81

Tényleg miért volt meztelen?

Én bele sem gondoltam h 6 hét után mivel védekezünk az én férjem irtózik a gumitól, én meg nem vagyok vele hajlandó vigyázni. (Eddig ahányszor "vigyázott" én terhes lettem ;))
Vendég

Vero,
nálunk én vagyok az, aki nem szereti a "kesztyűben dudálást"! Kép Kép

nadine81

Gabó! Eddig kb 2 óránként evett, igény szerint szoptattam! Igen, karban aludt el, aztán ha leteszem meg már sír is! Fekve is altattam már, úgy nagyon nehezen alszik el, vagy sír!

Nadin! Valószínűleg túl sok levegő került be szopinál, majd pedig túl sok tejet szívott rá és a levegő nem tudott kijönni! Nyomta a tejet ki, azt meg Szinti folyton visszanyelte! Valami ilyesmi lehetett! A fogamzásgátlót a doki írta fel, ez olyan tabletta amit szoptatás alatt is lehet szedni. Majdnem 7000ft volt a 3 havi. 3*28 db folyamatosan kell szedni és lehet hogy vérzés sem lesz abban a hónapban. Nem a peteérést gátolja hanem a spermiumok méhbejutását akadályozza meg. Mellékhatása hogy meghízhatok tőle. A mérleg a Momából van, jelenleg csak ott kaphattunk mert az Kórházi gyógyszertárban mind ki volt adva. 2000ft/hó + 10000ft kaució.
A mellszívót és a cumisüveget akkor nem ajánlott a hideg fertőtlenítővel fertőtleníteni ha le akarod fagyasztani!
NST-re apa nem mehet be! Még ott az előtte lévő székeken sem várakozhat!
Amit felírnak: boraxos popsikrém, szalicil oldat, hintőpor köldökre. A fürdető krémet nem írták fel, de vény nélkül is lehet venni. Nekem nagyon bevált!

KépKép
nicika

Viol!
Nagyon szép NST!
az alsó állítóag a fájás a felsőre nem emlékszem. Nekem a sajátom se mondott semmit...
Doki nem kommentálta?
Vendég

Nici,
neked is köszönöm! Kép
És az az olaj, amivel fürcsi előtt áttörlöm? Azt akkor vény nélkül? Mi az? Sima olaj? Hogy kell kérni? A szalicil oldattal mit csinálok? Köldökre az is?

Vero,
azt hiszem a felső a baba szíve, de nem tuti. Mert ahol a kis fekete nyilak vannak, azt hiszem ott nyomtam a gombot, mert akkor mozgott. Szóval az lehet, hogy mozgás közben mit vert a szíve... Gondolom én...
Doki annyit mondott minden rendben.

nadine81

Nicika!
Lehet h tényleg jobb ha picit ritkábban szoptatod, aztán úgyis meglátod.
A fürdetőkrém a Hydrophil nonion?

Viol, akkor most hogyan fogunk puty-putyolni? Én már nagyon régóta számolok vissza, nemá hogy nem lehet szedni semmit h mire a 6 hét letelik védve legyen az ember lánya! Ha még 4 hetet várnom kell a 6 hét után, én esküszöm valamiben kárt teszek! Kép
Vendég

Vero,
passz... Kép Valahogy majd csak összejön. Olyan nincs, hogy nem! Kép Ja, te úgy gondoltad, hogy 6 hét alatt is szednéd a dilibogyókat? Kell azzal utána 4 egész hetet várni? Amikor nekem életemben először írt fel a doki, akkor alig kellett várni. Jó, ez gondolom más... Nekem akkor már tulajdonképpen mindegy, hogy hány hét, csak ne legyek azonnal terhes... Kép Az gáz lenne... Kép

nadine81

Úgy volt meztelen a csaj, hogy a hálóing kb. a nyakában volt. Talán akkor vizsálta a doki. Előtte már én is láttam, mikor még nem tudtam mászkálni. Õ már akkor kicsit magánkívül volt.
Viol, szerintem hívd fel a gyermekorvost, kérdezz rá a receptekre. Nekem azt mondta,így sok minden olcsóbb , mint vény nélkül. A családi pótlék, meg a gyed intézést azért kérdeztem, mert ha neked kell itt elintézni, a családi pótlék intézését hegyd utoljára. Ott le kell adni a születési anyakönyvi kivonatot, és soká küldik vissza, addig meg mást nem tudnál intézni. Nekem még most se jött vissza.
Az Nst-s papírom nekem is hasonlóak voltak.

Nicika. Nekem is a karomba alszik el csak Alíz. De ha lerakom, alszik tovább. Nem tudom mi lesz, ha már nem bírom el.

Lányok, hallottam valami kúpról, amit esemény után kell használni. Majd még megkérdezem az ismerősömet, aki mondta. De talán dokitól kéne.

Erika

Kép
Kép
nercsi

Sziasztok!
Annyi kérdés és válasz, már üres a fejem, mondom ami jön...Kép

NST, felső a gyerek szíve, közben vonalak a mozgás és alul a méh fájástevékenysége...

Ma voltam dokinál, már nyílik a külső méhszáj, de rendben vagyok. Megkérdeztem, hogy lehetne-e gátvédelemmel szülni harmadszorra, hát ha nem indokolja akkor ott semmi a vágást igen.
Pocak hatalmas, méh is megnőtt, a kölyök pedig nagyon ficánkol benne!

Eszti, nem rossz az Erzsébet kert, de mennyivel jobb lenne egy saját kert!!!

Holnap védőnőhöz megyek, mert szerdán gondozó. Kár, hogy Viol nem jössz, tudod én mindig órákat csücsülök, ráadásul JankávalKép
Szép nap volt, mindenkinek jó pihenést!

Én nem szedtem tablettát soha, szülés után Viol a mi dokink is írja, de el se kértem, most nem tudom mit teszek majdKép

Kép
Kép
Kép
amica

Erika,
ejj, de magamonkívül leszek én is!! Kép Már néha belegondolok a fájdalomba... Hááát. Lesz ott világ, ha én kicsapom a hisztit! Kép

Akkor gyednél nem leadni kell? Csak bemutatni? Vagy? Ja, de a TGYÁS előbb van, mint a GYED. Akkor először TAJ-kártya, aztán TGYÁS, családi pótlék, és majd kb fél év múlva a GYED.
És a TAJ-kártyáért elmentetek személyesen, vagy postán küldik? Úgy tudom az is olyan egy hónap lenne postán... Mert ha személyesen megyünk (Gábor), akkor aznap ki is állítják?

Megyek merülni, majd jövök még. Kép

nadine81

Amica,
fájástevékenység?? De van, ahol nekem csúcsos... De szerintem nem volt. Vagy csak nem éreztem?? Kép
Vannak olyan beosztások, hogy 0-4-8-12, illetve 0-30-60-90. Nem tudom melyik vonatkozik a fájásra, de ha az előbbi, akkor olyan 6-os, ha az utóbbi, akkor 60-as.
A gátvédelemnél nem nagyon értettem... Kép Akkor elvileg lehet? A mondat második felében nem volt sok vessző, és nemtom, most akkor lehet-e vagy sem. De ha sokszor elolvasom, akkor úgy veszem ki a szavaidból, hogy igen...
Igen, én már nem megyek, szerencsére! Persze ha van társaság, akkor OK. Neked más ismerős nincs ott?
És a bogyót te miért nem szedted? Mert nem bíztál a hatékonysáságban, vagy tartottál attól, hogy habár az ellenkezőjét mondják, attól még árthat a szopinak/tejnek...

nadine81

Sziasztok!!

Nem tüntem am el teljesen, csak elvezem Laraval a csodalatos idöt. Nalunk minden okes, a kislanyom szepen gyarapodik es rengeteget nevetgel! IMADOM!! Naponta 4 orakat vagyunk kinn a levegön delelött fözök takaritok meg persze Larazok minden pillanatban! Kép Ugyhogy eleg keves idöm van. Sajnos Dieter is nagyon keveset van itthon, mert ha nem a rendörsegen van akkor a haznal dolgozik es minden nap 10 orakor jön haza. Ugyhogy szinte mindent egyedül csinalok meg ha tudok segitek neki is. De remelem mar csak 2 honap es atköltözünk!!!!! Kép Kép

Nicika!

Nagyon sajnalom ami Szintivel törtent es persze neked is minden jot kivanok, gyogyulj meg gyorsan!
En Larat nem altattam kezben kivetel este mikor agyba dugom, akkor egy kicsit magamhoz veszem. Sajni nem nagyon tudok segiteni.

Kepzeljetek Lara vegigalussza az ejszakakat es a reggeli szopizas utan is szepen visszaalszik meg! Kép

Viol!

En szedek speci fogamzasgatlot, ha jol tudom a "normalis" fogamzasgatlokat azert nem irjak fel, mert kevesebb tej lesz töle. De ettöl amit en szedek semmit nem veszek eszre!

Kép
Kép
reni76

Van egy javaslatom,mivel lehet védekezni szülés után.A neve Pharmatex hüvelytabletta vagy kúp.Akció elött 10 percel kell felhelyezni és jöhet a menet.Kép

A rendes fogamzásgátló hormont tartalmaz és az belekerül az anyatejbe ami nem tesz jót a babáknak.
Ha jól tudom ezeket a szoptatós bogyókat minipillnek nevezik de erről Katus tudna bővebben írni.Én is szedtem de mivel hamar befejeződött a szopi nálunkKép abba is hagytam.

Viol!A te eseted is elég kínos lehetett.KépMeg rossz is félúton abbahagyni.Kép

Jó éjt mindenkinek!

KépKép
eszti76

Nercsi!

Pharmatex hüvelytabletta, vagy hüvelykúp én is használtam. Viszont ha a hámréteg picit sérült (pl szülés után Kép) akkor bizony csíp...
de hát talán az is tűrhetőbb mint a gumi!

Amit én szedtem az Áron születése után azt úgy hívták: Continuin tabl. Még mindig létezik ilyen:

"Continuin tabletta:
Hely: "Gyógyszer a családban" című könyv
Kontextus: ... Javallat: fogamzásgátlás. Adagolás: napi 1 tabletta. Azok számára ajánlott, akik a trombózishajlam miatt egyéb fogamzásgátlót nem szedhetnek, de elsősorban szoptatás alatt ajánlott."

itt lehet megnézni:
http://www.drinfo.eszcsm.hu/index.php?oldal=keres_eredmeny&hi=1

Ja, kertes ház a miénk, meg nem is. A Pócsi utcában van egy udvarban. Ahol a házak vannak ott ilyen macskakőszerű cucc van, fent pedig van egy közös kert, ott szoktunk teregetni, meg majd viszek fel egy kishomokozót. Aranyos kis kert van hinta...
Vendég

Eszti! Egyszerre írtunk. Igaz nekem is Te ajánlottad anno!
Kép
Tényleg!
Emlékszel amikor egyszer anyukádnál aludtunk a Lacival, mert nyaralt anyukád és bejöttél a kulcsoddal? A Lackó meg leba...tt mint állat! Mert éppen "eksön" volt és úgy megijedtünk hogy ki tört ránk!
A férfiak nagyon utálják ha abba kell hagyni, utána alig tért magához! De azért csak-csak! Kép
Vendég

Reni,
jajj, olyan vidámság és nyugodtság árad belőled! Kép Kép Ez olyan jóóó! Kép Élvezzétek is a szép időt, most itthon is nagyon kellemes.
Az tényleg nem jó, hogy Dieter későn ér haza, az viszont vigasztaljon, hogy nemsokára költözhettek! Kép
És hogy Lara átalszik éjszakákat?? Nem semmi! Kép Tök jó neked! Kép

Eszti,
óóó, utána még "visszaaludtunk"! Kép Kép Kép

Pharmatex kúp? Talán még az is lehet, hogy ez lesz belőle. Nekem mindegy, csak ha lehet ne gumi, és megbízható legyen...

Vero,
az jó, hogy van kis kertetek is. Kép Sopron, belvároshoz közel, de mégis van egy kis "ződ"! Kép

És hogy még ne legyen vége mára a kérdéssorozatomnak:
(szóljatok ám, ha unjátok, akkor visszaveszek! Kép)

Ha a külső méhszáj nyitva, attól még lehet fürdeni? Szóval AMICA: neked az van nyitva és fürdesz? Szabad? Hol voltál ma dokinál? Privin? Vagy a kórházban? Nekem csak egyszer nézte a méhszájat, akkor az egyetlenegy alkalommal, amikor kiskezével is megvizsgált, a vérzés estéjén a 25. héten. Előtte és azóta sem. Ez így azért OK-s? Az rendben van, hogy UH-on látja a méhszájat, de azt is, hogy mennyire van nyitva vagy sem?

És basszus, akartam ám még valamit, de nemtom mit!! Kép Kép

nadine81

De jó, mindjárt itthon van Apaaa! Kép Kép

nadine81

Jóccakát Mindenkinek, holnap délután jövök!

Viol és Dorka 36+4 Kép

nadine81

Ez igen! Ezt nevezem termesnek! Szerintem egy ora siman volt amig vegigolvastam az osszes hozzaszolast!

Erika!
Nem mondom, te is csak ilyen ritkan mesz haza, pedig ott vagytok egy "kopesre". En meg azt gondoltam, hogy meg Europan belul is jobb mint ami nekem jutott. Nekem az nem hianyzik, hogy az anyosomhoz beugorjak, de az igen, hogy az Anyuhoz. Ehelyett van a messenger, igy –igaz gepen keresztul- beszelunk es latjuk egymast.
Eppen tegnap valtottam telefon szolgaltatot, es az uj helyen 3 cent Magyarorszagra egy perc telefon. Ez forintban kb. 4 ft 80 filler. Nevetseges osszeg.
Az eisenstadti tortenet nagyo jo! A Jasonnek is leforditottam. El tudom kepzelni a sofort, hogy mi jart az eszeben! Kép

Vero!
Nagyo jo, hogy fejvegu a baba. Az adatokon ne agyalj sokat, mert az enyemek is olyanok voltak, hogy mar 36 hetesen 4.5 kilos kellett volna, hogy legyen, aztan megis 3610 g-mal szuletett. Persze tudom konnyu mondani, hogy ne izgulj, en is mindentol fraszt kaptam. Majd elokeresem az adatokat, csak nem tudom hova tettem oket.

Gabi!
Ez a baratfule vagy mi nagyon jol hangzik! Tok ehes lettem. Kép

Nicika!
Jaj Istenem! Ez a fulladas szornyu lehetett! Kép Nem csodalom, hogy nagyon megijedtetek. Azert szepen lassan minden egyenesbe fog jonni am! Patrik hogy viseli mindezt?
A kezben altatasrol nem tudom hogy lehet leszoktatni. Nekem a Bence volt ilyen, es eleg hosszu ideig nehez volt vele. A napkozbeni kezben hordozast viszont egy piheno szekkel szerintem egesz jol meg lehet oldani. Azt oda viszed ahol vagy, kozben tudsz beszelni hozza, o lat teged, es megsem kezben van.
Az jo, hogy szepen hizik viszont!
A gatsebed meg mindig faj? A koromvirag szerintem is nagyon jo hamosito.

Nadine!
Megsem lett ho, pedig nagyon mondtak. En orulok, mert mar varom nagyon a tavaszt.
Nekem az "elso" alkalom mind a ketszer annyiban volt kellemetlen, hogy kicsit jobban feszult. Amugy nem veszes.
En is fogamzasgatlot szedek. Itt van olyan ami direkt szoptatas alatt szedheto, mert nem befolyasolja a tej mennyiseget. Ezt szedtem a Bence utan is. Annyi vele a "hiba", hogy nagyon pontosan kell szedni, mert par ora csuszas is hatastalanitja.
Ez aranyos, hogy Gabor ennyire keszenletben van!
A vizesedessel valoban nincs mit tenni a pihenesen kivul.

Eszti!
Tok jo, hogy anyossal rendezodott minden. Az szar lenne, ha fasirtban elnetek egymas mellett. Azert ez a "rarontas" a masikra nem tetszik kulonosebben. Azt kellett volna csinalni, hogy nyugodtan kimenni beszelgetni vele tok meztelenul. Akkor biztos eszrevette volna, hogy alkalmatlan a jelenlete. Vegulis az ember otthon azt csinal amit akar.
Jok a kepek! Az apas a legjobb!

Nekunk a heten szunet van az oviban (nem tudom miert nem a husvettal van egybe vonva?!), igy minden napra ki kell talalnom valamit, mert a Bence kisse tulporog kulonben.

A kep felrakason meg gondolkodom, lehet, hogy csak annyit csinalok, hogy egy napra felteszek a keptaramba egy monoklis kepet, ott megnezhetitek, aztan kiveszem.

Kép
Kép
agi

Szép jó reggelt csajok!!

Ág, mi gyakrabban jártunk haza Alíz születése előtt, úgy két hetente álltalában. De a babával még eddig nem mertünk, meg a szülés előtt se közvetlenül. Bár Győrbe is jó a szülészet, nem akartam ott szülni. Most is félek kicsit, mennyire fog kizökkenni Alíz, hogy nem a megszokott környezetben lesz. Remélem hamar megszokja, mert innentől kezdve szeretnék gyakran hazamenni.
Azért a képet mutasd meg nekünk is!!

Nici! A pihenőszék jó ötlet, Alíz is szeret benne! Ott ül, nézegeti a kis állatkáit, én meg cipelem magam után a lakásba, hogy engem is lásson. Közben énekelek is neki ha kell, ha nagyon nyügi. A játszószőnyeg megjött nektek? Ott is elvan Alíz egy negyed óra 20 percet egyedül.

Reni, jó volt olvasni a soraid, árad belőlük a boldogság!!
Gondolom mennyire várod már a költözést! Tök jó lesz a házikóban, kert meg minden... Nekünk ez még álom egyenlőre!
Kaptatok már oltást?

Viol, a Gyed-nél, vagyis először ugye a tgyás-nál csak megnézik és lefénymásolják.

Tegnap volt a védőnő, és rákérdeztem a teáztatásra. Gondoltam, ha már nagyon meleg lesz, kéne valami ital, hisz megszomjazhat, én meg mindenhol csak nem veszem elő a cickót. De azt mondta ne teát, hanem vizet adjak neki. Vagy babavizet, vagy sima csapvizet forralás után, vagy ásványvizet. Én ilyet még nem is hallottam. Szerintetek? Ti is vizet adtatok? Vagy teát?

Erika

Kép
Kép
nercsi

Ági, bocs az i lemaradt. Kép

Erika

Kép
Kép
nercsi

Vero, én nem tudta megnézni a continium tabettát. Kép Béna vagyok, mi?

Erika

Kép
Kép
nercsi

Jó reggelt!Nercsi!Babateát adtam a Virágnak.Gyógyszertárba lehet kapni.Úgy kell kérni,hogy gyógyszertári baba tea.A hid utcaiba van ,ahol anyukám dolgozik.Ki a védőnőd?Nekünk olyan kis fiatal csajszi volt akinek még nincs gyereke de állandóan okoskodott.

KépKép
kola2

Zsani, nekünk a Pete Józsefné. Idősebb már, nagyon lelkiismeretes, jó fej. Engem akkor zavart, mikor még terhesen mindig azt hajtogatta, hogy milyen sokat hízok, meg vigyázzak a kilókkal. De a babával kapcsolatban tök normális. Õ nem paráztat a hízásával kapcsoltban, szerint hízik rendesen Alíz. Csak az zavar, hogy a doktornő ellen beszél. Nagyon burkoltan csak, de mégis csak ő az orvos, számomra ő hitelesebb.
Milyen az a babatea? Mi van benne? A védőnő szerint a csersavtartalom miatt nem jó a tea. De megyünk csütörtökön a dokihoz, tőle is megkérdezem.
Te mikor kezdted teáztatni Virágot?

Erika

Kép
Kép
nercsi

Nercsi, ki a házidokitok?
Nekem is a vizet mondták, de mire itattam már forralni se kellett, elmúlt egy évesKép

Viol, én fürdizek így is.
Lehet a gátvédelem, de az talán nem épp az ügyeletes szülésznővel...
Én nem tudok máshova menni mint a rendelőbe, mert vizsgálatra mégsem jöhetnek be velem a gyerekekKép
Tablettát azért nem szedtem, mert nem akartam.

Vero, most már van egy korszerűbb is mint a continuin, azt írják általában. Bár nincs tapasztalatom.

Voltam védőben, 5,6kg-t hítam, szerintem ez nálam simán ok.! Bár doki is védőnő is megjegyezték, hogy nagy a pocakom, de ez vanKép

Kép
Kép
Kép
amica

csak gyorsan a babavízről. az egyik topikban valakinek a valakije egy laborban dolgozik és azt mondta nincs semmi különbség a babavíz, és a babáknak is adható ásványvíz között. Nem tom a nevét, de narancssárga címkés és baba van rajta az ásványvízen. én a kórházba is azt ittam terhesen...
A babavíz k....a drága.
A babateánál meg kell nézni h van-e benne igazi tea mert akkor kofilin is van benne az pedig nem jó...
(szerintem 1-2 hónaposan még nem jó semmilyen tea, kivéve az édesköményt de az direkt hasfájásra és azt sem mindig)
Vendég

Sziasztok!

Csak gyorsan, mert nincs sok időm.
Amit lehet szoptatás alatt szedni az a Cerazette nevű gyógyszer, amit egyfolytában lehet szedni megszakítás nélkül, vérzés nem lesz, mivel nem arra hat.
Na ennyi én személy szerint nem szedtem, mivel eleve baj van a hormon rendszeremmel, és már elegem van mindenből.

A vízzel kapcsolatban mi szentkirályi ásványvizet forraltunk a Máténak. Azt lehet csecsemőnek és kb. 80ft másfél liter.
Mi teát adtunk a hasfájás miatt, de jó a víz simán.
Máté nem nagyon ivott, amíg szoptattam, igaz akkor nem volt 40 fok.
Ha valami még eszembe jut, írom
Szép napot, sziasztok.

katus78

Akkor majd kipróbáljuk a vizet. Bár még nem volt szükség ilyenre, de ha meleg lesz, biztos kell majd valami.

Erika

Kép
Kép
nercsi

Nercsi!Virág májusi .Juliusba kezdtem neki teát adni.A vizet nem nagyon szerette,.Most meg csak azt szereti.A gyogyszertári teába is van édeskömény a hasfájás ellen.A babavíz szerintem is nagyon drága.
Sajnos ma már nincs olyan jó idő.

KépKép
kola2

Köszi Katus!

Nercsi!
MOst megpróbálom ezt az újat úgy belinkelni hogy eleve látszódjon. A másik Dr. Infos linket úgy használt hogy beírod a gyógyszer (vagy hatóanyag nevét) aztán rányomsz arra hogy "keres". Ezután lejjebb megjelennek eredmények, arra is rá kell klikkelni és akkor tudod elolvasni. Ne jelöld ki hogy gyógyszertár v gyógyszer max azt hogy "minden tartalomban".Ezzel a gyógyszerrel nagyon sok gyógyszert meg tudsz nézni, amiket pl majd a babának írnak fel...

Sok sikert!

http://www.drinfo.eszcsm.hu/index.php?oldal=gy_inf&param=0100000013483
Vendég

Köszi Veró!! Kép

Erika

Kép
Kép
nercsi

Veró!Tök jó ez a gyógyszeres link.

KépKép
kola2

Köszi Vero!

Tényleg nagyon szuper ez az oldal.

Elmentek az anyukámék.

Nem tudom már melyikötök kérdezte, hogy mennyi időt voltunk "nyaralni"?

Hát péntek este 8-ra értünk oda és szombat 13órakor indultunk vissza, jó volt mindent leszámítva.

Most beszéltem a nőgyógyászommal a miatt, hogy még mindig nem jött meg, és hogy hónapok óta hullik a hajam, biztos a PCO miatt.
Most megint hormonokat kell majd szednem. Na ez van, én ezért nem akartam szedni a Cerazettet, mert tudtam, hogy úgyis kell majd másikat szednem.Kép
Ha nem lenne semmi bajom, szedtem volna.

Gabó!

Milyen volt a suli?

Kedves anyukák, kismamák, most főzök koffein mentes kávét, valaki iszik velem egyet?
Remélem azért majd lesz még valami dumcsizós buli egyszer és tudunk inni egy "igazi"kávét.
Jó lesz, ha már itthon lesz Gabó, Reni, Ági.

Eszti!

Áll még a nyári buli?

katus78

Nici!

Csak vicceltem múltkor a rosszalkodással, fel akartam dobni a kedved, sz@r poén volt, bocsi.
Remélem már jobban vagy.
Hát a Máté mostanában is kézben alszik el, pedig már volt egy idő, amikor az ágyában aludt.
Sajnos a foga miatt nagyon sokat sir.
Mostanában úgy sír este órákon át, mint a múltkor a korházban, és ez meg már hetek óta.
Úgyhogy egész este sétálunk, felváltva, szol a zene, ez nyugtatja, van, hogy ülünk, fél éjjel a fotelba, és ringatom.
Most jön a szemfoga, amire a múltkor hittem az a jobb 2 metsző volt. Ez most a jobb 3
(Eszti ez akkor most a szemfog?)
Esténként már fájdalomcsillapító kúpot is kap, de sajna nem sokat használ.
Az igazából a legrosszabb, hogy végre egy kijön, és pár nap múlva indul a következő, ez már a kilencedik lesz, és 7 hónapos.

Lassan ott tartok, hogy a hasfájás nem volt ennyire rossz.

katus78

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?