Szia mindenkinek!
Köszönöm mindanyiotoknak a jókivánságokat!
Lekvárka
Köszi a lapot de sajnos csak most néztem meg, nagyon aranyos!
Andi, Szandra!
Örülök a pici pocaklakoknak, az elsõ laborvizsgálat nekemis csak a 12. héten volt, tehát nem vagytok lekésve semmirõl.
A szülésrõl!
Neken ez volt a második és mivel az elsõt is viszonylag rövid idõ alatt szültem meg a doki is az mondta hogy valószinû ez még gyorsabb lesz, hát neki lett igaza.
Szerdán még egésznap szaladgáltam délelõtt CTG a Dávid fiammal együtt hogy ne legyen egyszerü, utána játszótér, délután a csúcsforgalomban végig autoztam a pesti rakparton oda-vissza, mert be kellett mennem a fizetésemért, aztán haza vacsora készités, fürdetés stb...
11 körül végre sikerült lefeküdnöm és kicsit tv-ézni, de sehogy sem tudtam elaludni, nem találtam egyetlen kényelmes pózt sem.
1/2 1 felé arra lettem figyelmes hogy lehet hogy görcsöl a hasam elöször arra gondoltam hogy biztos azért mert túl sokat rohangáltam igy nem is foglalkoztam vele. 1/4 2-kor még nimdig görcsölt és mintha szabályos idõközönként jelentkezett volna, igy kerestem egy órát és 1/2 2-kor kiderült hogy ezek bizony 5 perces fályások. Felébresztettem Anyámat(mert a párom nem szeretett volna bejönni a szülésre) beraktam a táskába a még hiányzó holmikat és irány a korház.
Ugy 1/2 3-ra értünk fel a szülészetre minden csöndes volt sikerült felébraszteni a szülésznõket és jött a felvételi.
Rám kötötték a CTG-t közben pedig teték fel a sok hülye kérdést hogy hivnak, mikor menstruált utoljára stb.
Közben én mondtam nekik a huszadik hogy hivnak után hogy nekem ez már a második és hogy gyorsan szültem de nem izgatta öket, csak azzal voltak elfoglalva hogy ébresszem fel a babát mért nem nagyon akart mozogni a ctg alatt.
Nagy nehezen aztám hivták az ügyeletes orvost hogy vizsgáljon meg. Szerencsére normálisan vizsgált meg és mondta a szülésznõknek hogy azzonnal hivják az orvosomat mert már 4 ujjnyira nyitva vagyok és ha igy halad hamarabb megszülök mint hogy beérjen az orvosom. Gyorsan bementünk az egyik szülõszobára le kelett feküdnöm hogy ne hogy hamarabb szüljek mint hogy elõkészitenek hozzá mindent. Mire a lábtartot probálták felszerelni megérkezett a dokim õ gyorsan összerakta az ágyat (valami svéd új ágy amit minden féle poyban lehet állitani ahogy neked kényelmes) ahogy kész voltak már jöttek is a tolofájások majd a negyedik tolofájás után megszületett Ádám 3óra 35perckor.
A korházi bentartozkodás a két évvel ezelõtti viszonyokhoz képest jobb volt néhány csecsemõstõl eltekintve, viszont a védõnõ tenyleg nagyon aranyos és mindenkivel kedves.
Bocs hogy ennyit irtam de már igy is lerõvidettem a végét.
Sziasztok Kató