Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Satuk! A papák, és a család is csak az alapítványi szobákba mehetnek be. A gyerekágyas folyosóra a papák mehetnek, de csak a folyosóra és csak du 3-6-ig. A 6 órát nem szokták annyira komolyan venni, de van nővér, aki igen. Sőt, én pocakosan is azon a folyosón feküdtem, és a férjemet kiküldték, mondván, hoyg ha nincs baba, akkor menjen ki. Hiába mondtuk, hogy van baba, csak bennem Kép
Nem mintha kibírhattalan lenne az a 4 nap, amit benttölt az ember a szülés után, de pl én a másodiknál már úgy készülök, hogy a testvére is megnézhesse a babát, ezt pedig csak az alapítványi szobában teheti. Bár az is lehet, hogy addigra már eltörlik ezt a rendszert, hiszen a legtöbb kórházban már most is bárhova mehetnek apukák, bár belátom, épp 2 másik szoptatni próbáló anyuk ezt nem biztos, hogy örömmel venné Kép

Márti! Gratulálok, és én még emlékszem anevedre!
Adri, Andi, Eszti, hol vagytok???
Tünde

mtunde

Köszi Tünde... most akkor már tudom pro és kontra dolgokat.. hmmm csak dönteni nem tudok. Asszem abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy kb. 6 éve mióta együtt vagyok a párommal nem sok éjszakát töltöttük külön. Főleg az ilyen nagy pillanatok után. Szóval nem tudom mi legyen.
Tünde, Te hányadik hétben vagy? Tényleg jó lenne, ha mindenki odaírná az adatokat.
Ja, és ha mondjuk császárral szülök, jobb lenne, ha lenne szobatársam, mi? Nem tudom ám... De egy biztos, hogy szülök.. Kép Majd május közepe-végénKép
Puszi mindnkinek.
Satuk(31+5)- korábban elrontottam a napokatKép

satuk

Szia Satuk!

Már feljebb írtam, hogy nekem jó volt a "sima" szoba, de belátom, hogy abban is van sok igazság amit a többiek írtak arról, hogy mondjuk miért nem jó. Csak annyit tennék még hozzá, hogy nekem a dokim is meg szülésznőm is azt javasolta, hogy "első babásként" inkább egy olyan szobában legyek ahol többen vagyunk, mert akkor tudunk egymásnak segíteni, szóval ezt a dolgot tényleg át kell gondolnod, de képzeld én pl. ugye egy 4ágyasban voltam és az utolsó napon egyedül maradtam, mert a többiek mentek haza és aznap bejöhetett hozzám a férjem és jó sokáig bennt is lehetett velem, de azt hiszem ez egy szerencsés helyzet volt Kép
Na pusz
Anita
Zsombi 2 hónapos

Kép
szsombi

Sziasztok!

Én még mindig egyben. Tegnap voltam vizsgálaton, és már 1 ujjnyira nyitva volt a méhszáj, és a baba feje is jóval lejjebb került. Tutira elszámolás volt. Végülis még szoptattam, mikor teherbe estem, és többnyire 5-6 hetes ciklusaim voltak emiatt. Szóval most vagyunk terminus közelében az állapotok szerint. Majd meglátjuk, ha megszületik végre Esztike.
Tudom, hogy Erika elutazik, és nagyon "igyekszünk", nehogy lemaradjunk róla. Kép

Én Balázzsal 3 ágyas, "sima" szobában voltam, és nagyon jó volt így. Egyedül vacak lett volna. De nekem szükségem van társaságra. Most sem választom az alapítványi szobát valószínűleg. Az előny lenne, hogy Bazsi bejöhetne, de hátrány, hogy esetleg olyan rokon is - itt inkább férj rokonságára gondolok -, aki esetleg nagyon nem hiányzik akkor és ott, viszont nem vagyunk olyan viszonyba, hogy udvariasan elutasíthassam a látogatást. Nem beszélve arról, hogy a 2 ágyas alapítványi szobába a szobatárs rokonsága is ugyanígy bejárhat.
Egyébként nekünk is sikerült kifogni egy szigorú nővért anno, akinek sikerült pont akkor arra járnia, mikor férjem az ásványvizeket vitte be a szobába. Persze megkaptuk a magunkét. Pedig férjem tényleg nem járt be a szobába, ellenben a szobatársaim párjai voltak bent, persze mikor csak az ő párjuk volt a szobában. Õket nem vették észre. Kép
ljucus

Jube!

Lehet, hogy találkozunk majd bent, én is csak jókat hallottam Várnai Gabiról, ha nem Zachár Erikát választom akkor őt.

Vigyázzatok magatokra
eva1 (26. hét)

Kedves anyukák!

Nem tudja valaki hol lehet kapni sima vászon kisinget újszülöttre, amit régen haszáltak (ha jól tudom a réklit adták rá), olyan helyes kis gallérja van. Tudom, hogy most már a body van helyette és kevesen használják, de valahol árulnak-e még ilyen ingecskéket?

Valamint, síma, fehér, egyszerű, gumirozás nélküli kis pamutzoknit is keresek. Nem csicsásat és gumist, hanem a legegyszerűbbet. Nem tudja valaki hol találhatok ilyet?

Köszönöm az ötleteket
eva1

eva1 (26. hét)
eva1

Jucus!

De jó neked, hogy már "mindjárt" találkozol Esztivel!
- Így az utolsó időben nehéz már az ember hasa?
- És mikor (hányadik hét körül) érdemes összepakolni a kórházba vinni szánt cuccokat?
- A megszületett kisbaba névadásához valamilyen iratot vinni kell a kórházba?

Jucus! Jó szülést kívánok

eva1
eva1

Sziasztok!
Éva1! Szerintem nagyobb bababoltok még mindig árulnak. Most én először a Mária-nagykerben keresnék ilyeneket: Visegrádi u. nem tudom hányszám, de be kell sétálni a körúttól pár keresztutcányit. Figyelj ha mész befele jobb oldalon, pincében van. De ha ott nincsa, csak tudnak valamit mondani. Létezik még ilyen Kép
Szobatéma folyt. Én sem akartam alapítványit, és ha a szobatársaim azok maradtak volna, akik szülés előtti hétben voltak, tuti, most is a sima szobára szavaznék: Alapvetően én is társasági ember vagyok, és jól jön a segítség, vagy az együtt bénázás is Kép És tény, az is bejöhetne látogatni az alapítványiba, akit nem szeretnék. Sokismeretlenes egyenlet ez, nem csodálom, hoyg Satuk nem tud dönteni Kép És énnekem is elsőszülőként a simát ajánlották. Mondom, nem győzőm hangsúlyozni, ha tudtam volna atöbbiektől pihenni, és nem frusztrált volna a viselkedésük... Dehát tény, szülés után elég labilis az emberlánya, és erre nem volt szükségem Kép
Viszont az alapítványiban is halálra únhatom magam, vagy bedepizhetek, mert egyedül vagyok, és a család sem fog ott lebzselni egész álló nap. Ami nem is baj Kép A tévé sem biztos, hoyg annyira vonzani fog Kép De jó lehet esetleg kettesben lenni babucival, csak úgy nézegetni őt, és próbálkozni szoptatni... nem tudom, olyan messze van ez még.
J aés bocsi, hoyg elfelejtettem írni a gyerek korát. Õ már kint van!
Tünde (Bene 6,5 hó)

mtunde

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 08:35-kor.
Vendég

Szia Mtunde, Lilluska!

Látom, h. azért a régi motorosokKép közül is vannak néhányan! Köszönjük a gratulációkat, aranyosak vagytok!
Bizony, nagyon gyorsan eltelt az idő. Sára már 3 hetes, pedig még csak most mentünk be a kórházbaKép. 4 óra 20 perces szülésünk volt, nagyon szép élmény maradt! Eszterével össze sem tudom hasonlítani, annyira más volt. Eszternél a tolófájásoknál volt ideje Erikának számolni, diktálni a tempót, Sárát viszont vissza kellett "tartani", mert olyan elemi erővel bújt kifelé. Állandóan csak azt hallottam, h. ne nyomjak. Aki szült, az tudja, h. mennyire lehetetlennek tűnik ez a kérés. Végül is csak sikerültKép, úh. gátvédelemmel született meg ez a gyönyörűség, teljesen természetesen, mindenféle beavatkozás nélkül. A 2 órás megfigyelés után lezuhanyoztam, aztán besétáltam a kórterembe. Ez nem dicsekvés, csak magam sem akartam elhinni, mivel az első szülés után kocsin toltak be, és azt hittem, h. most is úgy leszKép! Aki csak teheti, ne hagyja ki a második szülés élményét se, én azt mondom!!!
Eszterünk nagyon várta a hugit, aztán kb. egyáltalán nem érdekelte. A kórházban megnézte, megpuszilgatta és kb. ennyi. Amikor haza jöttünk, akkor elég elutasító, hideg, zárkózott volt velem szemben, de a 2. héttől jelentősen változott a helyzet. Sokat segít, amiben tudKép, és én is megkapom a szokásos puszijaimatKép. Ezen is túl kell lenni, és talán jobb előbb, mint később!

Lilluska!
Harmadik babó?Kép Számításban van? Tőlem kérdezték a csecsemősök, h. jövök-e egy harmadik körre isKép. Mondtam, h. még nem kizárt, de előbb Sára legyen egy kicsit nagyobb. Szép lenne egy harmadik kislányKépKépKép vagy egy fiúcska sereghajtónakKép!

Most mennem kell, Sára követeli a cicitKép,
üdv mindenkinek:

Márti
csmarti

Sziasztok!
Asszem ma döbbentem rá, hgoy szülni fogok, és gyerekem lesz...
A párom erre csak azt mondta, hogy ha kiugrottunk a repülőgépből, végülis számíthatunk rá, hogy valamikor leérünk.. Node 2 hónap sincs már?! Kicsi összehuppantam. Ne értsetek félre, nagyon boldogan várom Olivért, sőt asszem egész életemben erre vártam- mondhatni erre születtemKép, de most kicsit .. szóval értitek..
Márti is írja, hogy most szült, és már 3 hetes a babója, akik mikor bejelenkeztem.. hát már járni tanítják az akkori bébiket, szóval repül az idő, és lassan engem is valaki Anyának fog szólítani.
Bocsi, nem akartam leamortizálni senkit, sőt nem is rosszkedvemben írom ezeket.. hogy is lehetne rossz kedvem, mikor tesieddzést tart egy kisklambó a pocómban.Kép
Szóval tudom, hogy bármilyen szobát választok, nem ezen fog múlni.. és bárhogy szülök, hát az sem fogja meghatározni a kapcsolatunkat a bébivel, csak annyira jó lenne ezekben a nagy és meghatározó dolgokban jól dönteni..
No mindegy, bárhogy döntök biztos jó leszKép
Még azért, ha vannak babaszobás, stb. élményeitek osszátok ám meg velünk!
Puszi mindenkinek!
Satuk 31+6

satuk

Sziasztok!

Az elmúlt napokban nem volt időm figyelni, mi történik a babaneten, de próbáltam visszaolvasni!

Az alapítványi kontra sima kórterem kérdésében én is a sima kórteremre szavazok, mivel azok is szépek és tiszták, nekem tökéletesen megfeleltek.
Nekem császármetszésem volt, így én az ún. "császáros" szobába kerültem, ami egy három ágyas kórterem közvetlen a csecsemőosztály mellett. (Nem is tudom, hogy császármetszés után kerülhet e valaki alapítványi szobába, de gondolom igen!) Innen két nap múlva költöztem át egy szintén három ágyasba, mivel rengeteg császármetszés volt abban az időben és kellett a hely. Mindkét kórteremhez kultúrált zuhanyzó is tartozik. Lehet, hogy szerencsés vagyok, de a szobatársaim egytől-egyig kedvesek és segítőkészek voltak, jól kijöttünk egymással és sokat jelentett, hogy volt kivel beszélgetni, tapasztalatot cserélni.
Ami a látogatást illeti, elég volt, hogy a férjem bejöhetett a folyosóra, ott is tudtunk hármasban lenni és nagyon-nagyon örülni egymásnak. Szóval mindent egybevetve én jó érzéssel gondolok vissza a kórházban eltöltött napokra és nem hiszem, hogy alapítványi szobában jobban éreztem volna magam.

Éva1!

Nekem az utolsó hónapban már elég nehéz volt "cipelni" a pocakomat, de azért ki lehetett bírni. Kb. a 39. héten pakoltam össze a kórházi táskámat, persze "fejben" már sokkal hamarabb megtettem. A baba anyakönyvezéséhez semmi másra nincs szükség, csak a házassági anyakönyvi kivonatra v. apasági nyilatkozatra. Ezt a kórház elküldi a XII. kerületi önkormányzathoz, ahol kiállítják a baba születési anyakönyvi kivonatát.
Kis inget én nem láttam sehol, nekem is nagyon tetszik és kaptam is egy pár használt darabot rokonoktól, de praktikusabbnak tartom a bodyt. A zoknit érdemes megnézni Corában, Auchanban, ki lehet fogni. Egyébként ez nekem is probléma volt, nem akartam elszorítani a kis lábát.

Márti!

Gratulálok Sárához és a gyönyörű szüléshez! Irigylésre méltó!

Ildi (Márton 5 hónap)
Vendég

Sziasztok!
Szeretnénk venni babahordozót, de nem hiszem, hogy boltban.. tehát, ha van valakinek eladó, akkor kérem, hogy jelezzetek! Olyat szeretnék, aminek az alját a kocsiban rögzíteni kell, és majd Bergon kocsiba tudok tenniKép
Használtat szeretnék, mert nem hiszem, hogy egy baba le tudja amortizálni annyira, és teljesen horror árak vannak.. Tehát, ha van valamelyikőtöknek eladó, akkor nekem kb.. szerintem kb. 1 hónap múlva leht, hogy kellene, de akkortól már biztosra, hiszen soha sem lehet tudni, ugyeKép
Köszi mindenkinek!
Ja, Dóri, rendben vagytok? mert megint nem jelzel, remélem nincs gond!
Puszi: satuk 31+6
Ja, az emil címem: satuk@freemail.hu

satuk

Sziasztok!

Mondjátok meg nekem légyszíves, hogy a házassági kivonatnak mennyi naposnak kell lennie? Olvastam 30 napot és 60 napot is. Még február végén ki lett kérve (nem Bp-en esküdtünk) és lassan kicsúszunk a 30 napból.

Köszi a válaszokat.

Szép estét!
Dina (39+6)

bdina

Bdina!
pár nap, csúszás nem számít Kép
elvileg 30 nap. De 1 -2 hét belefér Kép Ezen ne aggódj!

Szoba Kép Nálunk az is szempont volt, hoyg a férjem sokszor ste 7-re ért be, és akkor már a folyosóra sem jöhetett mindig. De igaz, hogy elsőre nagyon jó a sima szoba, nem is a kulturáltsága vonzóbb az alapítványinak. És a társsaság is kell. (én ott is kétágyasba mennék, másodszorra csak nem fogok ki eg yolyan ksimamát Kép)
Ja és a gyerekkel való kapcsolat, vagy a későbbi emlékek miatt TÖKMINDEGY. Úgysem arra fogsz emlékezni, hanem a babára és a szép pillanatokra Kép
Tünde (Bene 6 és fél hó)

mtunde

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

MTünde!

Köszönöm a kising infót, megnézem majd a Mária utcában.

Anide!
Köszi a kising-honlapot, de igazából nem pamut, hanem olyan puha vászonból szeretném. De, jó az ajánlott honlap, köszönöm, hogy ajánlottad.

Alapítványi szoba: Hát igen, én is nagyon gondolkodóban vagyok, mert az én párom is munkája miatt nem biztos, hogy be tud jönni majd látogatási időben. De, az biztos igaz, hogy itt úgyis a baba lesz a lényeg, az elsikkad majd, hogy hányan vannak a szobában, és van-e zuhanyzó, gondolom.

eva1 (26 hét)
eva1

Sziasztok!

szoba téma.

Én első szülő és fiatal anyukaként mindenképpen a sima szobát javaslom. Amikor én bent voltam Január elején, rengetegen szültek, tele volt a folyosó, a 4 ágyasban mi is 3-an voltunk. Szülés előtt 1 napot már bent votam, az mondjuk gáz volt, mert jöttek a fájások és nem akartam nyögdécseléssel zavarni a szobatársakat, úgyhogy sétálgattam.

Szülés után viszont az ember annyira örül, hogy folyamatosan erről az élményről beszél, és ezt szerintem nem érti meg senki olyan jól, mint egy frissen szült szobatársKép)

Aztán az az 5 nap gyorsan elillan, és már otthon is vagy és csak sírod vissza a kórházi nyugodt napokat.

TV tök fölösleges. a zuhany a folyosón is isteni, a látogatóktól meg már kiütést fogsz kapni, mert tuti mindenki ebben az 5 napban akar bejönni.

Apukának pontosan ugyanolyan élvezet a folyosón babusgatni a kicsit, mint egy szobában. A látogatási időt pedig nem veszik olyan komolyan az ő esetükbenKép)

Szóval szerintem, ha alapvetően nem vagy zárkózott antiszociális típus, akkor jobb a sima szoba, mint az alapítványi.

sok sikert és szép szülést

Zsófi, (Janka 3 hó)

cooper

Éva,

igen, lehet, hogy találkozunk majd! Kép

kisinget én a Megatoysban vettem, a Brendon is árul, mindkét helyen 800 forint körül van egy darab. Aranyos gallérja van, lehet napocskásat, vonatosat stb. választani. Az 50es is elég nagy, van akkora, mint az 56os ruhák. én úgy tudom, azért praktikus a kising, mert nem kell átcibálni a baba fején.

Kismamák, van hátránya is a kisingnek? (azon kívül, hogy csak vasalva szép)

Lassan itt az április, ki jön a mostnai előadássorozatra? Dóri?

Jube
27+2

Kép

Kép
jube

Jube!
Én nem hazsnáltam kisinget, bár volt. Azért, mert nem rugdalózót hordott Bene, nem bírta vissszdugni a szárába a lábacskáját, hanem nadrágot, és akkor a dereka üres lett volna. Másrészt a body minden szempontból praktikusabbnak tűnt. Puha, van rövid-hosszú-ujjatlan, stb.
Éva! Visegrádi utca, nem Mária Kép Csak a bolt neve Mária nagyker. Kép
Tünde
Ui. az alapítványi szobások meg átjöttek dumálni, ha olyan kedvük volt. Pl esti fürdetésnél mind bent voltunk a csecsemősöknél, és ott is jókat lehetett dumálni, de egyszer én mentem meglátogatni az egyiküket, mert hasonló cipőben jártunk... Kép

mtunde

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 08:35-kor.
Vendég

Szia Satuk!

Én általában olvasgatlak benneteket,régebbi kismami vagyok,2002-ben szültem császárral Vida dokinál.De most szeretnék segíteni neked dönteni,úgy érzem kicsit meg kell védenem az alapítványi szobákat,a többiek nagyon nem pártolják.Én a legjobb-ban voltam,külön fürdő,légkondi ,tv, hűtő,stb..Műtét után rögtön bent volt velem a párom,két óra múlva pedig a kisfiam is.Onnantól kezdve nem tágított mellőlem,este 11-kor úgy kellett hazaküldenem.Reggel 7-kor meg már jött.Szerintem ha bent alszik a kényelmes fotelben,az sem tűnik fel senkinek.Édes-hármasban töltöttük el az öt napot,és bocsi,de nekem nem hiányzott egyetlen más kismama társasága sem...Életem legszebb napjai voltak,és a páromnak is.Nem beszélve a külön fürdőről,ami 1 méterre volt az ágytól.Császárosoknak nem kell magyaráznom..Én is nagyon lelkis,depis típus vagyok,nem bírtam volna ki nelküle.A látogatóktól pedig úgy védtem a babát,hogy egyszerűen visszatoltam az osztályra,és közöltem,hogy most nem lehet kihozni.Szerintem csak nyersz vele,ha oda kéred magad.Feltéve,ha van hely..
szia A.
almavirág

Sziasztok Lányok!

Továbbra is rendszeresen olvasgatlak Titeket, még ha nem is írogatok, azért "itt vagyok" Kép

Engedjétek meg, hogy egy-két szót szóljak.

Először is, Bdina!

A Kútvölgyiben 30 napnál nem régebbi anyakönyvi kivonat kell!!! Kép

Szoba téma:

Én a kiírt időpontban befeküdtem a kórházba, és vártam a nagy csodát, hogy mihamarabb megszületik a kisfiúnk. Nem alapítványi, 3 ágyas szobába kerültem, saját zuhanyzóval, ami a szomszéd szobával volt közös.
Nagyon rendes, normális szobatársaim voltak, úgyhogy nekem nem volt gondom.
Aztán a nagy várakozás közepette köv. hétvégén pénteken hazamentem /indultam/, mondván , itt úgysem fog történni semmi.
A nővérkék nagyon rendsek voltak, megígérték, hogy megtartják az ágyamat abban a szobában, még a motyómat sem kellett hazavinnem.
(Akkor még nem gondoltam, hogy aznap este újra visszatérek, 5 perces fájásokkal)

Én nagyon meg voltam elégedve a sima, normál szobával is, bár hangsúlyozom, hogy 3 ágyas volt, nem 5-6 ágyas, és előtte is, és szülés után is nagyon nagy szerencsém volt a szobatársakkal, mert nagyon rendesek voltak.

Jártam abban az alapítványi szobában, amiről Almavirág beszél... Tényleg nagyon szuper, mindennel fel van szerelve, amivel csak el tudjátok képzelni. A fürdő, hát, azt sokan otthon is megirigyelnék... Tényleg nagyon jó, de ebből csak ez az 1 szoba van, ez az egyágyas.
Ez az ún. VIP szoba.
7000 Ft / éj.

Ha szerencsétek van, pont üres.
Ill. vannak olyan VIP személyek, akik a kórházat igen erősen támogatják, akár egyénileg, akár szervezeti formában. Ha ezek a VIP személyek éppen befutnak szülni, vagy bármi más miatt, akkor nektek bizony menni kell ebből a szobából.
Gondolom, ilyenkor a 2 ágyas alapítványiba tesznek át.

Kép
kuha

Sziasztok!

Almavirág, Satuk! Még mindig szoba téma ...

Én is császárral szültem Vida doktornál 2005 végén. Fentebb leírtam, hogy nem alapítványi, hanem sima szobába kerültem, amivel összességében elégedett voltam. Szerencsére a szobához tartozott zuhanyzó, ami tényleg nagy előny, főleg az első zuhanyzásnál!
Jó dolog, ha az ember párja vele lehet a műtét után is, és tény, Nekem is nagyon rossz volt, hogy miután kitoltak a műtőből, egyenesen a kórterembe kerültem és a férjemnek haza kellett mennie. A babát hamar megkaptam, ez kárpótolt egy kicsit, és nagyon jó volt, hogy beszélgethettem a szobatársakkal, akiknek szintén aznap volt a császármetszésük! Szívesen hallgattam végig, mi történt velük, hiszen egy cipőben jártunk! Persze én alapból kíváncsi vagyok az emberekre, de el tudom fogadni, hogy nem mindenki van így ezzel, és esetleg senkire sem kíváncsi a családján kívül, főleg egy ilyen nagy esemény után. Aztán a férjemmel beszéltünk telefonon - ami persze nem ugyanaz, mintha ott lett volna - és másnap délután láttuk újra egymást! Ez a sima kórterem hátránya császármetszés esetén! Ennek ellenére én legközelebb is ilyen kórterembe szeretnék menni, még akkor is, ha a következő is császármetszés lesz.

Azt gondolom, hogy a szobák megítélése nagyon szubjektív, mindenkinek más igényei vannak, és mindkét szobatípusnak megvan ez előnye és hátránya. Itt nagyon helyesen mindenki elmondta a véleményét, tapasztalatát, de a végső döntést mindenkinek magának kell meghoznia saját személyisége és az elhangzott információk ismeretében!

Satuk! Ha nagyon-nagyon ragaszkodsz a férjedhez - ahogy azt korábban írtad is - akkor ebből a szempontból tényleg praktikusabb Neked az alapítványi szoba, főleg ha nagyobb esélyed van a császármetszésre?! Remélem nem zavartalak még jobban össze! Bízz magadban és hidd el, jó döntést fogsz hozni!

Mindenkinek szép napot és minden jót!

Ildi (Márton 5 hónap)
Vendég

Tünde, Lilluska,

köszi a kising reakciókat! Logikusnak tűnik mindkettő, lehet, hogy vennem kéne 1-2 bodyt még.

A szobákkal én még ráérek, de szerintem a sima szoba jobbnak ígérkezik.

Mi a teendő, ha fáj a hátam, de veszélyeztetett terhesként nem tornázhatok/úszhatok? Vettem az Anita kismamafehérnemű boltban egy pocaktartót, de azt csak sétákhoz, ácsorgáshoz ajánlják, sima itthonléthez nem, mert ha gyakran leülök, meg kell lazítani. Van valami tippetek? előre is köszi!

Jube 27+2

Kép

Kép
jube

Szia Jube!

Nekem csak az utolsó egy-két héten fájt a hátam, és az használt, ha a férjem megmasszírozta. Utána órákig rendben voltam! Emellett szerintem pihenj sokat olyan testhelyzetben, ami a legkényelmesebb; vagy mindenhogy fáj?

Érdemes venni egy-két bodyt, aztán majd használat közben eldöntöd, hogy neked és a babádnak melyik a jobb. Én használom mindkettőt!

Ildikó (Márton 5 hónap)
Vendég

Sziasztok!
Almavirág! Én is ezért vbálasztom legközelebb az alapítványit. De a 2 ágyast, mert azér tnémi szobatárs és társaság nekem is kéne Kép Nem vagyok én antiszociális. Egyébként én is + 1 hetet feküdtem, és akkor pont Kuha volt a szobatársam, aki meg szülés után volt már Kép Az nagyon jó is volt! Akkor tök jókat dumáltunk és pihentünk felváltva.
Vizsont a császrá miatt én is csak másnap este láttam a férjecskémet Kép Ez nem volt olyan örömteli. De azért kibírtuk valahogyan. Meg amúgy is bénáztam a szoptatással, és olyan rossz volt, hogy bejött fél órára, és Bene pont akkor evett volna, és akkor szinte nem is találkoztunk, mert kivánszorogtam a folyosóra, azt mehettem is vissza.
Szóval kiváncsi vagyok én másokra is, de azért a családomra még inkább Kép
Lilluska, mikor is jöhet a 3.? Estetleg leszünk együtt én a 2.-al, te meg a 3.-al?
Kuha, jó, hoyg olvasol azért még minket! Mert már rég nem hallottam rólad, és különben is!!!
Tünde

mtunde

sziasztok!
Én sem vagyok antiszociális(:,nem azért választottam a külön szobát.Úgy gondolom,azok az első percek,órák megismételhetetlenek,egyszeriek egy friss kis család életében.Ha már lehet választani,akkor én inkább az együttlétet választom.Persze ha van rá lehetőség..Soha nem felejtem el a páromat,ahogy a pár órás,mellesleg 2200gr-os kisfiát fogta,a szemébe nézett,és le sem akarta tenni.De tényleg,volt hogy összevesztünk a babán,nekem sem akaródzott odaadnia.De jólesett a segítsége is az első felkelésnél,hozott inni,stb..Akire 10 hónapot vártunk,azokban az órákban ismertük meg.Nem bírtuk volna ki másnap délutánig..
bocs ha hosszúra sikerültem,csak rámtörtek az emlékek..
sziasztok A.
almavirág

Sziasztok!

Nincs időm sokat írni, de azért Én is elmondom a tapasztatomat! Nekem 1 kedves és egy kevésbé kedves szobatársam volt, egy 3 ágyas zuhanyzós szobában! A "kedvessel" már babáztunk, a "kevésbé kedves" még pocakos volt, és számomra igen nehezen elviselhető. Az utolsó éjszaka felét végig is bőgtem a mosdóban. Szerencsére másnap már haza is mehettünk. Inkább vállaltam hogy, Bence kicsit még sárga volt, de már nagyon szenvedtem. Iszonyúan hiányzott már a párom. Nem mellesleg neki is jobb lett volna, ha a kicsi manóját nem a folyosón szeretgeti először.

mennem is kell, mert bömbi van!

Anide

ui: Adriiiii!!!

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

Sziasztok!
De jó, hogy ennyi ember tapasztalata alapján dönthetek!! Kép KÖSZÖNÖM szépen..Kép
Most asszem ha rajtam múlik, inkább az 1 személyesbe mennék, ha "bandázni" KépKép akarok, akkor a szomszéd.. Már csak az anyagi problémák vannak vissza. A párom modta, hogy csak ezen múlik.. mármint, ha lesz rá pénzünk.. remélem sikerülKép
Jube! Nem tudom, hogy segítség-e, de nekem is nagyon fájt a hátam, aztán jött a csodaKép úgy hívják mások: szopipárnaKép nagyon jó vele aludni.. megmondom őszintén, hogy felébredek, ha nincs nálam..Kép Ha még nem próbáltad, próbáld meg. Nekem az egész napomra kihatott egy rossz alvás, alig tudtam a hátammal mit kezdeni.. Remélem segítettemKép
Puszi mindenkinek! Satuk 32+0

satuk

Sziasztok!

Tünde, Kuha!
Köszi az infot az anyakönyvi kivonattal. Kicsúsztunk (febr. 22-én kérték ki a szüleim). Most lehet ismét elmenni kikérni ?!

Jó volt elolvasni a szobákkal kapcsolatos tapasztalatokat.
Tényleg, mennyi a kötelező nap, amíg bent kell lenni a kórházban? (Persze, ha minden rendben a bébivel).

Szép estét!

Dina (40)

bdina

Ezt találtam: "Nagyrészt Kecskeméti Bébiételünk van. Legnagyobb megdöbbenésemre, ki gyártja? Nem a Kecskeméti Konzervgyár. De nem ám, hanem a Hipp Kft, valahol Hanságligeten!
Viszont van a polcomon Univer bébikaja is, azt viszont a Kecskeméti Konzervgyár gyártja (Kecskeméten). Ebből egyébként van BIO is, én ezeket vettem meg.
Egyébként valóban olcsóbbak, mint a HIPP. És szerintem ugyanolyan jók.

Felhívtam a HIPP-et és a következõ infót kaptam egy nagyon kedves nõtõl:
A HIPP és a Kecskeméti teljesen más. Csak annyi az azonos, hogy ugyanabban a gyárban palackozzák.

HIPP Bio - csak bio, organikus alapanyagokat használnak, még a csirke is kapirgált, és nem ládában nõtt fel (értitek, mire gondolok). Szóval mindent bio gazdaságból szereznek be, ahol semmilyen vegyszert nem használnak.

Kecskeméti - semmi sem bio, olcsó alapanyagot vesznek, ezért ilyen olcsó. Ráadásul a recept is még a 20 évvel ezelõtti, klasszikus magyar receptúra (hogy idézzem a nõt).

Figyeljetek a bébikajáknál, főleg a főzelékeknél, mert előszeretettel tesznek bele tehéntejet, ill. tejterméket, pl. túrót.
Ez meg ugye nem a mi 4-5-6 hónapos csemetéink csemegéje!!! De ez az üvegen fel is van tüntetve, ha tartalmaz ilyet."

Anide

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

Szia Bdina!

Nincs olyan, hogy kötelező napok száma, de az első szülőknél általában 4nap. Én kedden szültem és a dokim haza is engedett volna szombaton csak annyit bajlódtunk a szoptatással, hogy végül én kértem, hogy még inkább maradnék hogy otthon már minden flottul menjen, úgyhogy hétfőig maradtunk, persze ez attól is függ hogy meddig kell benn maradnotok hogy pl. rendesen eszik és hízik-e a picurka, mert ha nem akkor a gyerekorvos nem enged. A 2. 3. babások általában már 3 nap után hazamehetnek.
Puszi
Anita
(Zsombi 2hónapos )

Kép
szsombi

Szia Bdina!

Én szombat hajnali negyed 4-kor szültem, és kedden reggel mehettem haza.
Valóban azok a gyakorlatok, amiket Szsombi is ír (ha nem eszik-nem hízik rendesen, akkor nem lehet), de az én példám mindjárt rá is cáfol erre.
Kisfiam 3700 grammal született, 3450 grammal jöttünk haza. NEm is ez a baj, mert mindenkinek visszaesik a súlya, viszont egy olyan szoptatás sem volt, ami mérhető lett volna.
Minden egyes szoptatás előtt és után mértem, és soha nem volt mérhető szopás Kép
Ennek ellenére a 4 napon hazaengedett a gyerekorvos, sőt egy ici pici sárgaság is volt.

Kép
kuha

Sziasztok!

Köszi a válaszokat. Nem szerettem volna 5-6 napot bent lenni. Persze ehhez hozzátartozik, hogy majd a kislánytól függ...
(Ha megszületik végre! Kép )

Szép napot mindenkinek!

Dina (40+1)

bdina

Sziasztok!

Én pénteken szültem és szerdán jöhettem haza, ami a szülés napjával együtt számítva 6 nap, viszont én császárral szültem, ezért kellett tovább maradnom, mert egyébként minden rendben volt. Mellesleg az is számít, hogy milyen nap szülsz! Ha egy hétvégi napra esik, amikor kiengednének, akkor várnod kell hétfőig, mert hétvégén nem engednek haza senkit. Amikor én szültem akkor ráadásul 4 munkaszüneti nap volt egymás után (november 1. miatt) így többen tovább élvezték a kórház vendégszeretetét. Kép

A házassági anyakönyvi kivonatnál szerintem nem veszik annyira szigorúan a dátumot. Mi is kicsúsztunk néhány nappal, mivel nekem is Miskolcról kellett kikérnem és ezt megtettem szeptember 14-én, de csak október 28-án szültem. Ennek ellenére elfogadták!

Anide! Amit írtál engem megint csak arról győzött meg, hogy számomra a Hipp a legjobb!

Ildi (Márton 5 hónap)
Vendég

Sziasztok!
Igen, én is HIPP párti vagyok, csak hát marha drága. De szoktam itthon kotyvasztani is, csak annak azöldségnek meg az eredetété nem tudom, de ha lehet, néniktől veszek a piacon, de tény, nem mindig megyek piacra.
Császárnál 5-6 nap, orvostól függ a bentmaradás, de általában varratszedéssel együtt mehetsz haza, bár van,a ki 2 hétig tartja bent a varratot, és akkor arra még vissza kell menni.
Na, megyek rámolni, mert HOLNAP KÖLTÖZÜNK. még nem alszunk ott, de mégis Kép Szép új, igazi OTTHON.
Viszont majd 1-2 hétig nem lesz net Kép
puszi
Tünde (bene 6 és fél hó)

mtunde

Sziasztok!
Lilluska!
Lesz kép, ha Apa segít idevarázsolniKép vagy a profilba! Eszterről is szeretnék majd egy frissebbet, igaz nem sokat változott, csak a szája lett nagyobbKépKép. Most szegény 39,7 fokos lázzal fekszik, tüszős mandulagyuszija van. Remélem Sára nem kapja el!!!

Tünde!
Akkor jó pakolást nektek!!! Én még Sárával a pociban költöztettem a cuccainkat. Nem is tudom, h. mi a jobb?! Féléves gyerekkel vagy pocakosan költözni? Vigyázz magadra, ne emelj sokat! Hová költöztök?

Ildi!
Köszi a gratulációtKép! Az első szülésünk is nagyon szépre, viszonylag könnyűre sikeredett, csak ott a szokásos protokoll szerint volt gátmetszés, pici oxitocin a tolófájásoknál, és kb. 11 óra volt. Így leírva hosszúnak tűnik, de ott szinte észre sem vettük. Én nagyon szeretem felidézni magamban a szüléseinketKép, nekem sokkal inkább okozott gondot a szoptatásKép. Arra nem lehet -vagy én nem tudtam- felkészülni. Még most is van egy-két bökkenő, pedig van tejem bőven, és Eszterünk 10 hónapig szopizott. Na, majd a harmadiknál ez is jobban megyKép!

Én háromágyas szobában feküdtem, ahonnan szombat reggel hazament a 2 szobatárs -mi szombat hajnalban szültünk-, estig senki nem jött, úh. unatkoztam rendesenKép. Este jött egy kedves anyuka, és így voltunk ketten kedd reggelig, amikor mi eljöttünk. Õ még egy napot maradt, talán egyedül.? Ilyet is ki lehet fogniKép!

Szép napot mindenkinek:
Márti
csmarti

Sziazstok!
Márti, nekem pocakos költözésben is volt részem, nyáéron a nagy melegben, úgy, hoyg a kkor améhlepényem miatt nem emelhettem. El ne mondjátok Hegedűsnek, hoygmégis rohangáltam egész nap... Kép A diákjaim segítettek. Akkor eg yegész háztartást kellett 4 nap alatt bepakolni, De költöztetőcég vitte a cuccot.
Most csak a ruáhink, a gép és némi könyv van, na meg Bene cuccai. Ide, a nygmamihoz má snem kellett. Vizsont még 2 másik helyen vannak elszórva a szekrények, és könyvek, és a konyhafelszerelésünk.
Most vizsont mi és barátok költözünk, az lesz nehezebb.
Bene jó gyerek, most kint csücsül a teraszon Kép
Viszont 1 hónapig nem lesz konyhánk Kép Addig is a kb 1000 kötetes könyvátramat fogom katalogizálni és rendszerezni dobozokba, mert bizony az mind csak úgy férne ki a nappaliba, ha az egész nem lenne más, mint egy nagy könyvszekrény, ami nagyon romantikus, de azért mégis lemondok róla, hiába vagyok könyvmániás.
Asszem most jobb a költözés, mert előttünk a szép jövő Kép
Igaz, mamához is szívesen jöttünk Kép
De fizikailag most egyértelműen jobban bírom, és bírhatom is!
Tünde (Bene 6 hó)

mtunde

Helló Lányok!
Elég régen jártam erre sajna nem volt időm.Renováltuk a nappalinkat,és rengeteg melóval járt.még most sincs a helyén minden,de már nagyon unom,és el is fáradta.
Azért örömmel olvastam,hogy mindenki jól van,és hogy vannak új kismamik is.
Szobatéma: Én is nagyon lelkis vagyok,és nehezen bírjuk a férjemmel ha nem lehetünk együtt.Nálunk az anyagi részén múlik hogy alapítványi vagy sima szoba.Nem azért mert hisztis lennék,vagy mert nem tudok másokhoz alkalmazkodni,csak nagyon szeretnénk a férjemmel minnél több időt együtt tölteni már az elejétől fogva.De majd kiderül,hogy hogyan lesz.
Mindenki vigyázzon magára,és persze a babájára,akár kint van ,akár még pocakaban.
Eszti

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Sziasztok!

èn is kútvölygibe járok Dr Mészáros Gáborhoz! Tudd vki róla vmit? Szült már nála vki?
Nála szeretnék majd szülni, úgy volt hogy idén de sajnos a baba elment...

Kép

Kép
cirkuszka

Sziasztok!

èn is kútvölygibe járok Dr Mészáros Gáborhoz! Tudd vki róla vmit? Szült már nála vki?
Nála szeretnék majd szülni, úgy volt hogy idén de sajnos a baba elment...

Kép

Kép
cirkuszka

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 08:36-kor.
Vendég

Sziasztok!
Hajrá minden költözősnek!! Nem tudom, hogy hogy bírnám.. nekem az is elég, hogy beszerezzem a lakásba a dolgokat- kiságy, stb, nemhogy még lakást is beszerzni.. könnyebb kicsit összébb pakolni a dolgokat, mint ez egészet előröl kezdeniKép SZÓVAL SOK ENERGIÁT MINDENKINEK!
puszi: Satuk 32+2

satuk

Hahó Lányok!

Csak, hogy legyen még egy "költözősötök", hát mi is fogunk, bár mi előre láthatólag ( hmm egybe v. külön kell írni ezt a szót, nem'tom na mindegy Kép )csak szeptember környékén, de egy picit már félek tőle, hogy hogy bírjuk majd Zsombi addigra 8hónapos lesz, remélem hamar megszokja majd az új helyét.
Cirkuszka! Én a Mészáros doktor úrnál szültem idén januárban és hozzá is jártam előtte, végig nagyon kedves volt és a szülés alatt is szuper volt csak ajánlani tudom Képés ne izgulj biztos hamar összejön a kis jövevény, szurkolok.
Mano4! Hányadik hónapban vagy, vagy már megvan a pici?
Csatlakozom Satukhoz a költözősöknek kitartás és mindenki vigyázzon magára és picurkájára!
Sziasztok
Anita

Kép
szsombi

Szsombi!
Koszi a valaszt!
Mar januar ota jarok hozza! Most 2 baratnom fog elottem szulni oktoberben es novemberben nala, mind a kettonek en ajanlottam! Csak kivancsi vagyok hogy masok milyen velemennyel vannak rola! En nagyon biromKép
Sziasztok
Vera

Kép

Kép
cirkuszka

Szisztok!
Lilluska, akkor nem lehetetlen, hogy együtt fogunk pocakosodni Kép Akkoriban már nekem is illene bevállalni a másodikat. Elég nagy és nem is túl nagy lesz így a korkülönbség.
Egy fél nap alatt összepakoltuk a cuccunkat. Holnap átvisszük, és csak az ágynemű, kevés ruha, fürdő és Bene cuccai és ágya marad. Azt majd vasárnap, akkor adjuk át a helyet a húgomnak. Mivel nem lesz konyha, addig be kell szereznünk egy mikrót, és vízforralót Kép
Egyébként gyerek szempontjából állítólag semmit nem számít aköltözés. Több ismerősöm is állítja, hoyg fél-1 éves gyerek észre sem vette a változást. Nem egy egész alákshoz kötődnek, hanem hozzánk, rituálékhoz, és a biztonságérzethez. De ezbárhol meglehet. Ebben bízunk mi is.
Tünde
(Bene 6 hó)
ja, képzeljétek, most voltunk dokinál, és Bene 71 cm a 6 és fél hónapjához, viszont 6450 gramm. Azóta etióp-vacaknak hívom Kép A dokinő nem aggódik, de mondta, nem lesz 10 kilós egy éves korára Kép

Tünde

mtunde

Satuk, Ildikó,

köszi a hátfájós tippeket, szopipárnám van, valami tényleg segít, de nem 100%os... biztosan a az első hónapokban kötelező fekvéstől leépültek az izmok, és most már nem bírják a súlyt.

Voltam tegnap UHon, még mindig nincs meg az új gép... állítólag ezen a héten jön, de ezt már nagyon óvatosan mondta a dokim. Lényeg, hogy a babánk jól van! Kép

A mi esküvőnk augusztusban volt, és "né" helyett egyszerűen csak felvettem a férjem nevét. Akkor is kell friss kivonatot kérni? Ha az én nevemet kapja a baba, az ugyanolyan jó... Kép valahogy nincs kedvem 9 hónapos pocakkal az önkormányzatra rohanni....

Gyerekorvost szintén a Kútvölgyiben választotok? Kit? Én a Berend Kati nénihez jártam, és nagyon szerettem. De ma már elég idős, és talán jobb, ha egy orvoshoz jár a gyerkőc végig.

Ez a pocaknövesztőnek egy regényolvasós-filmnézős napnak ígérkezik.

üdv,
Jube
27+4

Kép

Kép
jube

Sziasztok!
Anita! Bocsi,elfelejtettem a végére odaírni a terhességem idejét,de most pótolom,27+5.És mivel nekem nagyon újnak tűnsz ,ezért azt is elárulom,hogy nekünk ez már a harmadik baba.Van már egy 10 éves fiam,és egy majd nem 8 éves lányom.
Cirkuszka!
Én is Mészihez járok,igaz szülni még nem szültem nála,de idáig nagyon meg vagyok vele elégedve.

Tegnap este voltam Mészinél,és minden rendben van manócskával.Túl vagyok a terheléses vérvételen is,és szerencsére nem lépte túl a megengedett értéket a cukorszint,bár nagyon közel van hozzá.Ezért most kicsit kevesebb szénhidrátot kell ennnem,bár eddig sem ette sokat,édességet meg alig.Azért remélem nem lesz semmi gond.Volt vagy van valaki akinek szintén ilyen gondja akadt?
Költözősöknek sok energiát!
Nagydóri! Jól vagy? Régen írtál!(vagy csak nekem tűnik úgy?)
Eszti(27+5)

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Szia Jube!

Sajnos nem az számít, hogy hogyan vetted fel a férjed nevét, vagy felvetted-e egyáltalán! Kép
Az önkormányzatnak szerintem azért kell a friss papír, mert ezzel igazolod, hogy még mindig házasok vagytok és nyugodt szívvel anyakönyvezhetik a gyereket a férjed nevére! Az egyébként érdekes kérdés, hogy ha úgy dönt valaki, hogy az anya családnevét kapja a gyerek. Ha jól értem, Ti kb. 7-8 hónapja kötöttetek házasságot. Nem hiszem, hogy új papírt kellene kérned, de azért kérdezd meg a kórházban, vagy hívd fel a XII. kerületi önkormányzatot!

Én "né"-ként vettem fel a férjem nevét, de mellette megtartottam a sajátomat is, mert nem akartam "eltünni" a férjem neve mögé, de megtiszteltem azzal, hogy használom az övét is. Hozzáteszem, hogy így jó hosszú nevem lett (a profilomban megtatláljátok), amit még szinte sehol nem tudtak normálisan leírni, ezért sokszor inkább kényelemből a lánykori nevemen mutatkozom be. Kép

A mi gyermekorvosunk a lakóhelyünk szerint illetékes orvos itt a III. kerületben. Én már a terhesség alatt találkoztam vele, és felirattam a babaápoláshoz szükséges dolgokat (popsikenőcs, alkohol, hintőpor a köldökcsonk ápolásához stb.). Nekem már akkor nagyon megnyerő volt, ezért nyugodtan vittem hozzá a babámat és azóta sem csalódtam benne!

Ildikó (Márton 5 hónap)
Vendég

Ildikó,

köszi, majd megkérdem a kórházban, végül is ha az én nevemre anyakönyvezik a törpit, az is jó, ugyanúgy fogják hívni. Hülyseségnek tartanám, ha friss papírt kéne kérni, ha egyszer 10 hónap van a házasságkötés és a baba születése között... Persze biztos láttak már cifra dolgokat.

miért irattad fel a babaápolási szereket? olcsóbb úgy a patikában, vagy valami speciális dologra volt szükséged? Én gondolkodom, hogy a kerületi dokit, vagy egy Kútvölgyis gyerekorvost válasszuk. A Kútvölgyiből nem jönnek házhoz.

Eszti, kortárs,
milyen súlyúra becsülik a babádat? A miénk 1100 gramm kb, és visszavették az Elevit adagomat, hogy ne legyen túl nagy. Első baba.

sziasztok,
Jube
27+4

Kép

Kép
jube

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?