Új privát üzeneted érkezett!

Panda!

Csudapók egy tesód vanKép

Betegeskedőknek jobbulást!

Gumicukor!

Waldorf: Én nem merném bevallom. Én az ovit néztem, de otthon ülő milliomosok csemetéinek való. Vagy időmilliomosoknak.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Panda,
Van 12 osztályos (tehát gimivel egybekötött) Waldorf suli is. Persze ettől még jöhet a koppanás, csak később...

Zit
parazita

Sziasztok

Alex tul van az oltason,meg sem erezte,meg csak nme is srit.Este mar kerdezte mikor mennek megint oltasraKép Persze mert akkor apa megy erte es az neki ugye mas mint a napi rutin velemKép
Jovo heten Nyiregyhazara megyunk 2 napra,tanfolyamot tartunk,nekem is kell szinkron tolmacsolni, be vagyok am rendesen rezelve,4 eve nem csinlatam ilyetKépUGyhogy drukkoljatok majd kedden hogy ne nagyon egjek be.

Judy
Ugyes Gergo a puzzlevalKép?
Mi meg csak a 20-nal tartunk.nagyon ugy nezem hogy ot ez nem eerdekli annyira,ahogy engem sem kotott le soha...

Mano
Hat en nem pont ere gonodltam hogy a tesomekhoz megy mert 14 eves koraig nem igen engednem el egyedul.De ha mas lehetosegunk addig nem lesz akkor tuti megy,azt mar megbeszeltuk tesommal hogy csere-gyerek program lesz.A legkisebb mar inkabb az angolt preferalja elso nyelvnek,ugyhogy majd talan O szorul a magyarra jobbanKép

Banyoci
KépKép
Akkor bejott a megerzesem,erdekes ez nalam mukodni szokottKépKépIgaz Bea???Kép
Nekem Adam nagyon tetszik,nalunk csak azert nem befuto merta kornyezetunkben van mar belole 4Kép

Nyuszi
Sajna a most vasarnap nem jo mert a szulinapomat unneplejuk anyuekkal.Esetleg a szombat???
Ha ez sem jo akkor az aprilis 29-t celozzuk meg ???

Magdi
Hat ien elshiszem hogy faradt vagy es csatalkozom Pandahoz hogy miota dolgozni jarok valhogy nem olyan hossz ues faraszto egy nap.Tudom nekem meg csak egy gyerek van es a takizas nagy rezet is leadom,de a lakas is mindig tip-to es a mosas vasalas is siman megy delutanonkent.Bar en szerencses munkaidoben dolgozom hogy mar 4 utan otthon vagyok talan ezert is.Alexhoz is nagyobb a turelmem.Csapos eset mindennapos nalunk is,onallosodas utja vagyunk,de valahogy a munka kikapcsol annyira hogy ne vegyem komolyan ezeketKépPont ezert jottem vissza egy idore hogy ujra elvezzem majd az otthoni napokatKép

Bea
Ezek jo hirekKépAkkor kihuzod a mutetet egy darabig.Faj meg mindig nagyon?
Es a gyulladas a verkepedben mitol van ha nem az epekotol,tudjak?
Azert sajnoalom hogy tobbet nem talizunk ittKépDe lenyeg hogy neked jo legyenKépA max gyeded azert igy is meglesz??

Gumicukor
En sem hallottam tul jokat a Waldorfrol,persze akkor jo ha hasonlo alternativ kozep iskolaba (ahol minimlais a kovetelmeny)es fizetos foiskolara megy a gyerek.Kép En azert orulok annak hogy ellentetben az USA-val itt van kovetelemeny (meg ) az iskolakban es kapnak is alapot a gyerekek.

Pusza
Kata

Kép
Kép
kataa

Halihó, sziasztok, ismét sikerült netközelbe vergődnöm, sőt most nekirugaszkodom és megpróbálok visszaolvasni mondjuk márc 15től. Az első dolog ami szembe ötlött::
BANYÓCI, HATALMAS GRATULAHEGYEK, DE ÖRÜLÖK NEKTEK!!!!!!!

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Kataa
Az ovis zsákot szerintem ne siesd el, nekünk pl azt mondták, hogy kell, a gyakorlatban meg használhatatlannak bizonyult. Nálunk pl. mindenkinek van saját szekrénye bent, csak sajna polcok nélkül - én azóta gyártottam a mienkbe egyszerű karton polcokat, ez sokkal jobban bevált mint a zsák, áttekinthető, hova mit raksz, ő is és az ovónénik is könnyebben eligazodnak (külön polcon + ruha baleset esetére és a tornazsák, másikon az utcai ruci, harmadikon a kinti ruci és még van egy plusz polc a bevitt játékoknak ill. az elkészült aznapi műalkotásainak Kép) én kintinek egyenlőre középvastag gatyót adok neki, polár pulcsit és vékony, könnyen és gyakran mosható kabátot.

Ági
Olivérnek így utólag ugyan de nagyon boldog szülinapot!!! - remélem megtalálom majd a későbbiekben a történeteteket is, de még csak márc 17nél tartok olvasásilag Kép

Sasha - gratula az új kecóhoz, jó dobozolgatást!! KépKép nekünk is van még pár - főleg könyvek, amikre alig várom már, hogy rácsaphassak Kép

Kataa - boldog szülinapot!!

Konha - látom ez a téma, én is írjak róla??? A mienk egyenlőre egy durva vakolattal ellátott fal, a leendő szekrényközben már bent figyelnek az üvegtéglák és onnan klassz világosság jön be (lighthoffra nyílik ugyanis) már van vízvezetékünk is bent, igaz egyenylőre csapok nélkül KépKép konyhaszekrány nincs és úgy semmi, még a padlólapk is kupacolva vannak egymáson egy sarokban Kép:o

Zsuzsa - én is sajna KépKép nyugi, innen már a jobb dolgok jönnek Kép

Zit - Boldog első szülinapot Csongesznak!!!
Milyen volt a récsei????

Hal - ez nagyon jó volt!!! Gratula!!! KépKépKép

Angol - nálunk pont most voltak itt pár napra a barátnőmék, az ő iker lányai 11 évesek. Csak általánosban kezdték a nyelvet, asszem 2. v. 3. osztálytól, az ő véleményük az, hogy egyértelműen későn. Ebben a korban már annyi tanulnivalójuk van (sajnos sok hülyeség is, pl. idézetek de minek?..)hogy sokkal jobb lett volna korábban kezdeni és ekkorra már egy biztos alapot megszerezni. Most inkább úgy élik át, hogy jajj még ez is, de utálom....

Kataa - ok, ügyi vagy, nálam esetleg mik a megérzéseid??? ugye pisztáciás??? KépKépKép

Rit

rit

anemona7

senki nem jár erre most???

közben mesélek: kiderült, hogy szüléshez vinni kell egy 300 napnál újabb házassági anyakönyvi kivonatot... most szerezhetem be. Nincs kedvem odáig elbumlizni, gondoltam felhívom őket és kérek egyet postán. a válasz: ha postán akarom kapni, küldjek postán ezért egy levelet... mókás

rit

anemona7

Banyóci!

Kép
Aztán még egy kislány??KépKép

Manó!

Nekem is feltűnt (magamra vettemKépKép), amit írtál, hogy a szüleid nem engedték az angolt ugyanazért, amiért én sem örülök. De én Beninek sokmindent megengedek (mindenben részt vehet, amihez kedve van, de semmi nem kötelező, csak egy kikötésem van: ha lehet, nem hagyunk félbe dolgokat, előre gondolja meg), csak úgy érzem, hogy nem feltétlenül kellene nekik még.
És nem Beninek. Beni a legfiatalabb az osztályban, de úgy olvas, hogy 2-3. osztályosokkal járhatna olvasásórára, normálisan ír, és a beszédével sincs gond. Épp most derült ki, hogy bejutott egy anyanyelvi verseny megyei fordulójába, méghozzá a 3. helyen. Szóval őt nem kell féltenem azért, hogy az anyanyelve rovására megy az angol. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy az az első.
De ezen tényleg nem érdemes vitatkozni, én is csak a véleményemet írtam le, ahogy te is, és nem baj, ha nem értünk egyet.
A nyelvtől egyébként nálunk sincs eltíltva egyik sem, sőt mi a párommal pl. sokkal jobban szeretjük a magyar feliratos, de angol nyelven beszélő filmeket, úgyhogy mi akkor is így nézünk DVD-t, ha van magyar hangja. Sajnso kinti családi háttér nekünk sincs, pedig én is szereték kitn tölteni hosszabb időt, pont a nyelv miattKép. De talán majd megoldjuk!Kép

Magdi!

Én nagyon megértelekKépKép. De biztatni nem tudlak, szerintem ezen az idő sem segít, mert lehet ugyan, hogy bizonyos szempontból jobb lesz (pl. önállóbbak), de jön más. Minden korosztálynak a maga sajátossága. És minden gyereknek a saját dolgai.
Azt gondolom, hogy az egyetlen, ami segíthet, ha te magad kérsz segítséget. Onnan ahonnan lehet. Ha a párod partner ebben, akkor tőle, ha nem, akkor nagyszülőktől, de végső esetben akár egy-egy alkalomra bébiszitter, stb.
Nekem fura, amit Panda és Kataa írt, hogy a munka könnyített a dolgon. Hát nem tudom. Nekem már most is sokszor rövid a nap, nem gondolnám, hogy ezen még akármennyi órás munka könnyíteneKépKépKép. De persze abban igazunk van egészen biztosan (és ezt nehéz elmagyarázni ált. még a dolgokba nem tökéletesen belelátó férjnek sem), hogy az otthonmaradásnak bizony vannak lelki terhei, amit időnként nem könnyű elviselni. Hogy időnként könnyebb lenne elmenni akárhány órára dolgozni, mint otthon "semmitteni" (ahogyan ezt sokan gondolják az otthoni létről). És ezen segít a munka, de attól még az othon dolgok (ahogy Pandánál) ugyanúgy ott maradnak. Én valószínű ezért nem lennék nyugodtabb munkától.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti
De akkor nem lesz ám ekkora kosz, ha nem leszünk itthonKépKép de komolyan Magdi amit írt, szórol szóra írhattam volna én is. most, hogy itthon volt a héten mind2, engem is jól kipurcantottakKépKép annyit maszatolnak, hogy az eszméletlen. egy tekercs szilvia kéztörlő a napi fogyasztás nálunk.
én simán el tudom képzelni, hogy mondjuk egy 8 órás irodai ülőmunka nem olyan fárasztóKépKép

Gumicukor
nem írtál a korirólKép

Kataa
hát, ez az, mi sem vagyunk ilyen molyolósok, ő meg igen. nálunk az én apum ilyen, mondjuk ő építész is lett, már kiskorában ilyen volt, építőkocka, stb...kiváncsi vagyok Gergő ilyen marad-e.

Rit
üdv újraKép mikorra is várjátok Ketteskét? hogy vagy?

még akartam írni, a múltkor téma volt, szóval Gergő is balkezes lesz úgy tűnik, azzal eszik, rajzol, stb...

pusz
j

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Köszönöm a reakciókat, nagyon jól esett, hogy értitek, hogy mire gondolokKép Férj nem igazán érti, ahogy Beszti írta, a "lelki terheket" csak olyan emberekkel lehet megbeszélni, akik hasonló cipőben járnak. Sajnos segítségem nem nagyon van, ilyenkor mindig szomorkodom egy sort, anyukám szuper nagymama lenne, ha ő élne nem lennének problémáim. Anyóst-apóst egyszerűen nem érdekli annyira az umokázás, én úgy vettem észre, hogy fárasztják őket a gyerekek. Nem akarom őket terhelni. Gyuri nagyon rendes, az esti mizéria általában az övé, de őt sem akarom tovább terhelni, neki egyáltalán nem szabadna idegeskednie (ha-ha). Bébiszitter: tényleg végső esetnek tartomKép

Én elhiszem amit Kataa és Panda írtak a munkáról. Más úgy hozzáállni a gyerekneveléshez, hogy közben van valami más elfoglaltság is. Talán tényleg türelmesebb az ember, ha nincs egész nap a gyerekekkel, ha egész nap vágyakozik a gyerekek után, várja a délutánt, hogy együtt lehessenek. Ilyenkor a rosszaságot is könnyebb tolerálni. Van benne valami.Kép

Zita! Beteg gyerek az egy külön kategória!!! Ti szegények, hihetetlen, hogy nem tudtok kijönni ebből a fránya betegségből! Változatlanul jobbulást kívánok!

Nyuszi! Én is jót mosolyogtam az írásodon, Nóri is megkergűlt mostanában, olyan otthon, mint valami szilaj kiscsikó, egyszerűen minden rosszaságot hazahoz az oviból, Márk meg lelkesen leutánozzaKép Két kis ördögKép

Taliról azért nem nyilatkoztam, mert valószínűleg kirándulni megyünk Visegrádra (van arra egy szupi játszótér is, megnézzük a bobpályát, a várat). Egyenlőre ez a program, állítólag szép idő lesz. Valaki nem jár arra vasárnap? Találkozhatnánk!!!!
Szombati tali nekem azért gázos, mert Gyuri megy horgászni, és nem tudom, hogy meddig akar lógatniKép

Szép napot mindenkinek:
Magdi

Banyóci! Kis fütyishez gratulálokKép

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Banyóci!
Szívből gratulálok a babócához!

Kataa!
Boldog szülinapot!!!

Rit!
Köszi, hát dobozok még vannak, csakhát a tartalmuk váratnak magukra. Még pocokat kéne csinálni/venni, meg még van jópár hiányzó apróság, de ha összeadom jó sokba fog még kerülni. Pl a szobába kell pár polc, a fürdőbe is kéne még polc, plusz valami fogas amire a töröközőt akasztjuk, meg a köntösöket. Aztán kéne még valami akasztós amire az olyan ruhákat akasztjuk amit nem kell minden nap kimosni. Pl a farmernadrágokat, nacikat. Konyha is hasonlóképp áll, konténert kéne bérelni és a sittet az udvarról elszállítattni, de nem panaszkodomKép De te ezt úgyis tudodKép Az ember hatszor átpakol mindent, a szekrényben a ruhákat, a fürdőben a kozmetikákat, a konyhában a lábosokat, tányérokat, hogy hogy praktikusKép

Eladtam ma álmaim babakocsiját. Mikor már a Gabinak megvettük az első babakocsinkat és el is kezdtük használni én már akkor vágyakoztam egy Graco Quattro babakocsira, csak olyan nagyon drága volt. Aztán 7 hónapja a Mega Toysban volt a kifutó termékek között nagyon jó áron, de most el kellett adnom a pocaklakó érkezése miatt. Tesókocsit kell vegyek, elvégre egy 16 hónapossal és egy kisbabával hogy viszem el a Gabit az oviba ami neki gyalog közel 30 perc. Akkor egy 16 hónapossal mennyi lenne?! Főleg, hogy gondol egyet és másik irányt választ. Valamelyik nap is kivettem a kocsiból, már nem voltunk messze a játszótértől, gondoltam elgyalogol odáig. Igen ám, de a nap szemből sütött és észre vette maga mögött az árnyékát és elkezdte üldözni. Persze az az ellenkező irányban volt...:D Az istennek se bírtam rávenni, hogy hagyja, így vissza is került a kocsibaKép

Kataa!
Oviszsák ügyben szerintem az óvónőket kérdezd meg, hogy mennyire lehet kihasználni. Nálunk pl mindenkinek van oviszsákja és maximálisan ki is használják. Nyitottak a szekrények és egy fogason lógnak. Felette van egy kicsi ajtós szekrényke oda lehet rakni a sapkát, sálat pulcsit, alatta meg egy kicsi szekrény, oda a váltócipő kerül. A zsákba meg minden más. Nekünk van benne 3-4 póló, bugyi, zokni, harisnya, nadrág, ha esetleg baleset történne mindig legyen bent. Volt, hogy a vécé előtt pisilte le a nadrágját, pedig a kuki már kint volt. Az, hogy ebédnél löntik magukat szinte általános, főleg, ha leves, vagy hígabb főzelék van.
Na mindegy, szerintem az oviszsák ovifüggő.

puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Hát, nem tudom panda meg Kataa hogy csinálja, én nekem a munka csak nehezített. Most már kezdem is megszokni, így 1,5 év után, de jó ideig iszonyú fáradt voltam a hét végére. Én sokkal nyugodtabb és kipihentebb voltam amíg otthon voltam vele.

Rit!

Szia ittKép Most hogy mondod nekem is írásban kellett kérnem annak idején. Nekünk 150 km-re volt az esküvőnk.

Sík ideg vagyok, 1/2 2-re jön az építész, ott sem vagyok, de nagyon izgulok minden rendben lesz e.

Beszti!

Pedig nem gondoltam rád amikor írtamKépKépKép Tényleg ezt mondták anyukámék, emlékszem ráKép

Manó

KépKép
manó

Oviszsák nálunk nincs. Szekrény se nagyon, csak egy kis nyitott fogas, polc. Azt mondták lesz majd egyen oviszsák, de még nem sikerült elkészíteniükKépAzért télen kó lett volna. Egyébként Emmán a legritkább esteben kell ruhát cserélni, talán 3x cseréltek novembre óta, szóval nem jellemző.

Manó

KépKép
manó

Rit
Szia,mar gondoltam hogy kuldok sms-t de akkor tudsz azert neha jonniKépLassan itt a varvavart tesoKép Hany het meg?
Van mar tippetek hogy mikorra is lesztek teljesen kesz a lakassal?
Hat van tippem nalad is,de majd kiderul hogy jo-e KépKépKép
Oviszsakot az ovonok mondtak hogy legyen,megneztem es ott polcos kis fakkok vannak mindenkinek,a legfelso polcon a kinti ruha,fogason a zsak benne az esetleges valto ruhaval es alul a cipo.Ok a sima zsakot preferaljak,nem az akasztosat ,itt jott jol a nagyim aki megvarrta helyettemKép
Kivonatnal igen erte kell menni,tudod mi egy helyen tartottuk,azert tudom KépKép

Beszti
En is feltem, hogy mennyire lesz sok a munka+az egyeb igy egyutt,de biztos szervezes es munkabiras kerdese is a dolog.Szoval ember fuggo,van aki egy gyerekkel sem bir otthon ,van aki meg egy halommal is egyszerreKépEn amikor otthon is voltam sem uszott a haztartas,pedig akkor is allandoan programoztam valakit hogy ne legyunk mindig csak kettenKép
Van ritmus a napjainkban,enelkul nem lehetne,en ilyen vagyok,minden dolgot kovet egy masik,szepen sorban haladok.Amugy is minden teren szervezo tipus vagyok es emelett meg idom is van apara es a baratokra isKépTudtam hogy mibol kell leadni,(nalam ez a takiritas)hogy legyen masra maximalis ido.Pedig nem sincs segitsegem, max heti egyszer jon 2 orara Evi neni,ha epp fodrasz vagy kozmetikus van soron.
A munka nem faraszto,kicsit felpezsditi a napomatKép
Igazad van,mindig mas a gond a gyerekeknel,konnyebb sosem lesz,max 20 ev mulva,bar akkor meg majd jonnek az unokagondokKépKép

Judy
Szaporodnak is rendesen a balkezesekKép
Igen ,plane 2 fiu tud minden percben valamit csinalni hogy Szilvia elolepjenKépKép
Nagyon kis okos lesz Gergo szerintem,par ev es jon az 1000 puzzle.

Magdi
Erdekes ez a vagyakozas a gyerek utan dolog.Nekem is eszembe jut soxor hogy mit csinalhat eppen,de azert nem eszem magam, mert akkor nem tudnek koncentralni a munkaraKép

Sasha
Koszi,hat en a bolcsibe valtoruhat is csak 1 garniturat tettem.Sot honapok ota ott van,azt sem tudom mar mi van benneKép O nem az a leivos fajta,remelem mar az oviban sem lesz.Pisi sem csurog ki neki soha,de talan ennek koze van ahhoz korul van metelveKép

Mano
Drukk hogy jot mondjon az epiteszKép

Na megyek hazaKép
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok

MAgdi

Ha nem lesz tali vasarnap, akkor lehet rabeszelem apat, hogy nezzunk el Visegradra, nekunk itt van a szomszedban ugye.KépMikor mentek?
Vagy esetleg hazafele beugorhatnatok hozzank.Kép

Puzzle

Hosszu kihagyas utan Emi is ismet nyomja a puzzle-t, kedvence ket 35 darabos, amit kb 5 perc alatt kirak, egyik Hofeherkes, masik Hamupipokes.Kép Erdekes, hogy mennyire kulonboznek ebben is a gyerekek, Dannyt nem igazan erdekli, Emi az o koraban mar ezerrel kirakozott.

Sasha,Kataa

Nalunk is pont olyan ovis szekreny van, mint KAtaaeknal es kell a zsak a valto ruhanak. Mondjunk Emit meg nem kellett atoltoztetni, o nagyon kis rendes, na majd az occse!!!Kép

munka-gyerek

En sem tudom elkepzelni, hogy tobb, vagy ugyanannyi turelmem lenne hozzajuk, ha dolgoznek. Masok vagyunk persze.Kép KataaKép De az is igaz, ha napkozben mas rohangal utanuk, nem en faradok ki fizikailag. Nekem foleg fizikailag brutalis neha a napom, de mondjuk en nem birok annyit menni, talpon lenni, mint az atlag. Lehet vissza kene mennem valami 8 oras ulo-meloba, nyugisba, nem olyanba amilyenben voltam, mert az meg agyilag zokniva teszi az embert.
Sebaj gyorsan gyujtok egy kis penzt es hajra babacipobolt, aztan en leszek ott a boltoskisasszony.Kép

Apropo ma voltunk baba-mama klubban es mindenki lelkesen udvozli a gyerekcipobolt otletemet, ugyhogy asszem mihamarabb belevagok.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Munka: én is úgy tapasztaltam, hogy türelmesebb az ember a munka után hazatérve, amikor már alig várja, hogy lássa a kis majmát Kép Mert a munka egészen más jellegű stressz és fáradság.

Vettem Solyminak egy szuper Bob The Builder képes falinaptárt, meg egy Micimackós foglalkoztatófüzetet, összesen 600 ft-ért. A Népstadion metrólejárónál van egy nagy könyves sátor, érdemes benézni, van rengeteg klassz és olcsó fali naptár, naptárfüzet, meg könyvek is.

Zit

Akkor lesz tali vasárnap?
parazita

Helló!

Akkor csak a GAbim ilyen kis leevős, leivós, lepisilősKép Igaz, pisi miatt max 2x lett öltöztetve, de a pólók azok fogynak. Van, hogy 1-2 hétig nem történik baleset, aztán a következő héten 3x is.Kép Nem lehet mindig jó napja neki sem.

Mikor mentem érte, az óvónéni mondta, hogy délelőtt nekiesett az asztal sarkának és nagyon-nagyon megütötte a kukiját. Mondta, hogy rettenetesen sírt, és meg is nézték, hogy nincs-e baja. Azért szóltak, hogyha panaszkodna valamire, akkor tudjak róla, hogy ez is lehet a háttérben. Annyira sajnálom így utólag is, pedig mikor mentem érte már mondta, hogy nem fáj. Otthon megnéztem, nem látszik semmi, de azért elmutogatta, hogy a kis golyócskák nagyon fájtakKép Ez volt élete első kukis balesete. Remélem több nem lesz és megtanulta, hogy vigyázni kell rá.

Szabin vagyok a hétvégén. MIndkét gyerkőc anyukáméknál van vasárnapig!!! Kíváncsi vagyok hogy viselik mind a 4-enKép

Jut eszembe! Nem tud valaki eladó Graco Stadium Duo testvér babakocsit 30.000 forint körül? Szeretnék egyet venni, de újonnan nekem drága sajnos. Gondoltam megkérdezem, sosem lehet tudni kinek van ilyen, vagy kinek az ismerőse szeretne tőle megválniKép

sasha

Kép
sasha

Munka
Asszem, félreérthetö voltam Kép. Csak azt akartam írni, hogy a munkahelyi munka nem fáraszt el annyira, mint mikor itthon voltam egész nap, és a gyerekek után rohangáltam, pakoltam, sétáltunk, játszótereztünk és a többi. A háztartás vezetése nagyon gáz így, de nálunk az a legnagyobb gond, hogy egyszerüen nincs hely, ahová a cuccainkat (játék, ruha, miegymás) rendesen el tudnám pakolni. Igazándiból nincs kosz, por, csak minden mindenhol megtalálható, mert épp oda teszi le az ember, ahol egy pici helyet talál. De látom már az alagút végét Kép!

Manó!
Mit mondott az építész?

Zit!
Én nem is hallottam még a 12 évfolyamos Waldorfról. Mondjuk, nem is nagyon érdeklödtem utána.

Én 1/4 8-kor tettem be egy adag ruhát, lesz vagy 9 óra, mire lejár a gép. De muszáj mosnom, mert holnap sem leszek itthon, meg vasárnap sem. Egyébként most tök egyedül vagyok, gyerekek anyunál maradtak, a férjem meg valahová vidékre ment hétvégére "egyéb elfoglaltság" címén.

A tesóm kisfiának a keresztapja sem kapott Németországban sem autós tapétaszegélyt Kép, pedig több üzletben is megnézte. Most mondjátok meg, nem hihetetlen? Nem E.T.-set, krokodilosat vagy poliposat szeretnék, csak egy sima autósat és égen-földön nem lehet beszerezni Kép. Ezt egyszerüen nem hiszem el!

Na, megyek, kutakodom egy kicsit a neten, hátha...

Szép hétvégét,

Panda

panda
Halásztelek

Panda

En is most mosok, foleg azert, mert a nappaliatalakitas miatt keves a hely teregetni. Mindjart mennek a skacok aludni es reggelre szepen megszaradnak a ruhak.Kép
AMugy elhiszem amit irtal, pont en is ugy gondolom, hogy fizikailag jobban jarnek, ha visszamennek dolgozni az iroasztal moge. Csakhat inkabb babazok...ha mar megtehetem.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Panda,
Kíváncsiságból rékerestem a neten, és az óbudai, a hidegkúti és a gödöllői Waldorf is gimnáziumos.

Végre egy kis nyugalom: Csongit lefektettem, Solymi pedig hajlandó apával fürdeni... Persze jön még az esti szem- és kuki-csöppentés cirkusza Kép

Zit
parazita

Zit!
Látszik, mennyi idö telt már el azóta, hogy befejeztem a föiskolát Kép. Akkor még nem voltak gimnáziumos Waldorfok, mikor a Waldorf-pedagógiát tanultuk, söt, ovi is csak elvétve akadt egy-egy. Na, felkeltetted az érdeklödésemet, és is megkukkolom Kép.
Remélem, nem lesz nagy hiszti a csöiknél...

Talátlam 3 olyan tapétás boltot, ahol még nem voltunk, és jónak tünik. Küldtem nekik e-mailt, hogy van-e autós szegélyük. Hátha... Talán az egyikba sikerül holnap a spanyol után beugrani, mert du. 1-ig van nyitva, és a Blaha közelében van, gyorsan odérek a Moszkváról.

A mosógépem még mindig megy...

Na, megnézem azt a Waldorfot Kép.

Panda

panda
Halásztelek

Hali

Judy – mit is kellett volna a koriról írni? Nem vagyok képben.

Ilke
Sajna ma nem jutottam el a párodhoz a CD-vel, elég rumli napom volt, pedig szabin voltam. De jövő héten bedobom valamelyik nap, oks?

Manó
Szerintem neked az utazás miatt van, hogy nehezebbnek érzed a munka utáni gyerekezést.
Ennek ellenére már nagyon vágyom rá, hogy ismét itthon lehessek, még ha fizikálisan jobban el is fáradok majd. Sokkal nyugodtabb lennék, most elég zizis bent. Az sem jó, hogy szellemileg nem tudom magam kipihenni, ami mindig nehezebb, mint a fizikális kipihenése. A szellemit nem tudom egy alvással elintézni, bár akik kicsikkel vagytok otthon, ti pont egy kis alvásra vágytok.

Sasha
Hát mi fél éve költöztünk be, de a mi ruháink még mindig dobozokban vannak, csináltam belőle polcos szekrényt,így azért átlátható, mi hol van, anem állandó használatban lévők meg még várhatnak. A mi szobánk lesz a legutolsó, ami végleges állapotába kerül, remélhetőleg nyár végére már az is rendben lesz.

Rólunk is vmit:
Dani már meggyógyult, viszont a jövő héten anyósoméknál lesz, hozzuk-visszük jelleggel, uis még nincs eléggé megerősödve, így a dokinő javasolta, ha tudjuk, akkor még legyen otthon, így most a nagyiéknál lesz az ovi. De már megvan a programjuk, mert mennek bandázni a ottani kis barátaival Kép

most mennem kell, jön a Rejtélyes város Kép

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok
oviszsák
nálunk mindenkinek van és aba tartják a gyerekek a benti ruháikat zoknit harisnyát és mindent amit bent viselnek az oviban van egy szekrény része oda a hazamenös ruhát rakják a szülök oda gyereknek tilos nyulnia alul meg a cipök vanak nálunk .

Nyuszi
csak jo helyen legyen és viszonylag olcson,jóminoséget árujál akor garantált a siker no és némi reklám is kell a cipöboltnak amugy sok SIKERT A LEENDÖ BOLTODHOZ .

Saha
petike is le eszi az oviba magát minden délben általában neki 10db pólo a min:vásárolando menyiség egy szezonra Kép

pusz csics
csics

Márk ma 5-kor keltKép Kép EZT NEM HISZEM EL!!!!!Kép Szivat engem ez a gyerek!!!

Nyuszika! szerintem 10 körül indulunk Visegrádra. (11 körül ott vagyunk) Rádüzenek, amikor ott vagyunk. Jó lenne összefutni!Kép
Köszi az invitálást, de a budai oldalon megyünk-jövünk, úgyhogy nem estek útbaKép
Viszont múlt héten vasárnap Nagymarosra mentünk, akkor eszembe is jutottál. Mi egyébként nagyon sokat járunk arra, esetleg egyszer meglátogatnánk Titeket. Nem akarok tolakodó lenni, de csinálhatnánk egy Törökmező-Királyrét túrát is. Kép Most, hogy jó idő lesz mi jövünk-megyünk. Kép

Ági! Múlt vasárnap láthattalak Titeket a 2/A-n a kosdi kijárónál?

Nórim igazi nőci, ő soha nem eszi le magátKép év elején betettem egy váltópolót a zsákjába, ami azóta is benne vanKép

Azt meg még nem is írtam, hogy Márk kb. másfél hónapja nem hajlandó beleülni az etetőszékbe ("az olyan dedós"Kép), nem etethetem (mindent egyedül eszik, a levest is), csak rendes pohárból iszik. Szerencsére nagyon ügyes, de Azért bőven van mit takarítani utánaKép.

Szép napot Mindenkinek:
Magdi

Magdi
mléna

helló!

Csics!
Ilyenek ezek a fiúkKép

Gumicukor!
Most hétvégére kimenőt kaptunk, megpróbáljuk a maradék dobozt is átnézni. Igaz, ha eddig nem hiányzott a tartalmuk, lehet nem is fog többet, de azért csak érdekel mit súvasztottunk bele több mint 2 éve. Már így is 3 nagy és 4 kicsi doboz karitaszos ruha gyűlt össze, azokat is el kéne vinni már. Nálunk a párom meg csak tervez és tervez. Most ott tartunk, hogy, ha megszületik a pici és megvan az anyakönyvi kivonata, akkor elszalad a 3 anyakönyvivel a bankba a szocpolért és kezdődik a tetőtér beépítése, újjáépítése. Már árajánlatot is kért rá. Most jelenleg van egy előszobánk ahol a konyha van, van egy átjáró szobánk, vagy egy nagy szoba ahol most 4-en vagyunk és még hatalmas tomboló is maradt a két gyereknek és van egy pici szoba ami később a mi hálónk lesz, de most még itt fog aludni a pici baba. Főleg napközben, hiszen egy újszülött/csecsemő naponta többször is alszik és a másik kettőt nem zárhatom ki-be sehová míg aszik 2x3 órákat...
Aztán, majd lesz az emeleten 3 szép nagy szoba, az a srácoké lesz, mi meg maradunk lent a kicsi szobában és az átjáró, meg a nagyszoba egybe lesz nyitva és egy szép tágas nappalit kapunk, ami lesz vagy 40 nm. Ha a tetőteret most még nem is fogjuk belakni, meg leburkolni, de a falak már állnak az is jó. Külön szobára még úgyse nagyon vágynak, de már meglesz a külön kuckójuknak a helye. ÁlmodozunkKép A kertet is kéne csinálni. A kapunkba belement egy autó és most eléggé gázos, mert nem lehet zárni. Lánc-lakat, plusz egy hajlított vasrúddal van összefogva... Párom távirányítós tolóajtós kaput szeretne, amit javarészt a biztosító fog állni, de ahhoz előbb meg kell csinálni a kertnek az elejét. Lesz egy belső kiskerítés a garázs és a ház vonala között ahová se a gyerek, se a kutya nem mehet, mert ha jön a párom kocsival és kinyitja előre a kaput, akkor ne szaladjanak az útra a törpék. ÁÁÁ rengeteg meló van még, mire itt valaha is rend és nyugi lesz, de nemcsak a dobozok miattKép Szeretnénk egy teraszt is csinálni, ahová ki lehet ülni, a ház mögötti kertrészbe homokozót...

Panda!
Párom elkezdte keresni a neten az autós bodürt, de feladta. Egyrészt mert nem beszél idegen nyelveket. Azt mondta, hogy "uszíts" rá egy idegen nyelveket beszélő illetőt és keresse a Google-lal. Õ ott mindent meg szokott találni, amit keres. Ha már kerestétek vele akkor sajnálom. Esetleg valami olasz portálon kéne nézni, mert az olaszok szeretik az autókatKép
sok sikert hozzá!

sasha

Kép
sasha

Beszti!

Tudom, hogy elfoglalt lehetsz mostanában, de olyan régen láttunk már táblázatot a helyzetről és annyi új baba van mostanában. Lehetne róla szó a közeljövőben?Kép

Magdi!
Dani is ezt csinálja! Harcol az etetőszék ellen és etetni már én se nagyon tudom. Azt se hagyja, hogy segítsek neki egy másik kanállal... Az ivás is elég gázos, mert a csőrös poharat se fogadja el, sőt a műanyag poharat se. Neki is üvegpohár kell. Nagyon ügyesen iszik belőle, de azért félek, hogy gondol egyet aztán a földön landol a pohárKép Elvégre még csak 15 hónapos. Márk most mennyi?

sasha

Kép
sasha

Panda

ha addig nem kaptok nezzek nektek Angliaban? Egy het mulva megyunk. Persze ird meg milyen arhatarok kozt nezelodjek, fogalmam sincs mennyibe kerulnek ezek a dolgok, nalunk nincs bordur.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Solymi is mindig leeszi vagy lefogmossa magát az oviban... Kép

Magdi,
Újabban Csongi is 1/2 6-kor kel, de sajnos már minden nap Kép

Apa most elcipelte Solymit vásárolni, de már kezdek kikattanni. Szegény gyerek, biztosan valami gondja van, de állandó jelleggel nyafog, és mindenre (séta, szemcseppentés, orrfújás) fél órás könyörgéssel és/vagy fenyegetőzéssel kell rávenni, ami eléggé felőrli az idegeimet, miközben Csonginak is napi 5x kell cseppenteni.
Tegnap a dokinő azt mondta, hogy van az oviban egy gyerek, akinek állandó szemproblémái vannak, és ő lehet a fertőző góc. Komolyan gondolkodóba estem, hogy kiveszem Solymit az oviból, mert ha ez igaz, akkor ennek sosem lesz vége... Kép

Zit
parazita

Kataa
Te tényleg jó szervező vagy, azt már itt is bizonyítottad párszorKép
azt nem bánnám, ha a kirakótól okosodikKépmost úgy csinálja, hogy a 4 féle 20-db-os puzzle teljesen össze van keverve és így rakja ki őketKépKép mondom hogy megszállott a gyerek. persze ahogy közeledik a végéhez egyre könnyebb.

Gumicukor
csak kíváncsi voltam hol vetted és milyet. de már én is megvettem ma a korit, már régóta vágytam ráKép most viszont az érdekelne hol lehet térd és könyökvédőt szerezniKép
megyek is kipróbálni

jó hétvégét
j

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Gumicukor,
Jövő héten csak keddig dolgozik a párom, ha tudod kérlek addig add oda neki a cd-t.

Sasha,
Nagyon jól hangzik a házról amiket írtál, biztosan szuper lesz ha elkészül, kitartást hozzáKép!
Mi már lassan 3 éve, hogy itt lakunk, de úgy érzem, hogy soha nem jutunk a végére. Na meg minden évben beesik valami extra dolog. Idén a hátsó szomszéddal lesznek problémáink, eddig úgy láttuk, hogy 2 véreb van ott, erre ma kiderült, hogy 4. De olyanok, hogy frászt kapok tőlük ha meglátom őket, na meg egész nap ugatnak és persze el is vannak engedve a kertben, így a gyerekeket még a kerítés közelébe se engedem, de mivel ez nem állapot, ki kell valamit találnunk oda. Ami ha tartósat akarunk, akkor jó magas fa kerítés lesz, ami egy valag pénz lesz, és sajnos nem igazán látok esélyt arra, hogy beszálljanak a szomszédok. Apu szerint az önkormányzaton lehetne panaszt tenni, de nem tudom lenne-e értelme vagy eredménye.

Magdi,
Együtt érzek veled, nálunk is ugyanaz a helyzetKép. Nálam is kezd már elfajulni a helyzet, így most azt a végső megoldást találtam ki, hogy a 2 percre levő közösségi házba el fogok járni ha hazaért a párom (persze úgy, hogy még a fürdetés, vacsira hazaérjek), és már ott tartok, hogy bármire elmegyek. De mivel ilyen késői órákban már nem sok választási lehetőség van, akarom mondani csak a hastánc van. Így valszeg hastáncozni fogokKép. Tényleg járt már valaki ilyenre?

Na megyek, mert apu meg a párom épp kint metszik a szőlőt meg a gyümifákat, és a manók is alszanak, így pár percre kiszökök hozzájuk.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Helló!

Ilke!
Érdemes lenne utánanézni, hogy 1 ingatlanon hány kutya tartható... Csak utána meg nehogy a szomszéd bosszúból átdobáljon mindenfélét a kerítésen... üvegek.
Milyen a kerítés azon a fronton? Érdemes lenne ideiglenes megoldásnak ilyen fonott nád, v. gyékény kerítést rárakni a meglévőre. Na nem azért, mert olyan tartós, hanem mert se a kutyák, se ti nem láttok át egymáshoz. Elképzelhető, hogy ha a kutyák nem látnak át, akkor nem ugatnak titeket. Igaz nem tudom mennyibe kerülhet ez a megoldás, de ha így van, tényleg kéne valamit tenni, hisz így te se vagy nyugodt. Mi két kertszomszédhoz látunk át és mindkét helyen van kutya. Az egyik egy pici uszkár, de csak a mi kutyánkat ugatja, mert az nem megy oda puszizkodni, ha meg én átdugom a kezem, vagy a gyerekek akkor meg vadul nyalogatKép A másik oldalról meg egy golden retriver van ami szintén aranyos, gyerekbarát de az meg a mi kutyánkkal még csak most ismerkedik.
Õk is most költöztek nemrég és van egy 6 éves kisfiuk. Azt hiszem nekünk ebben szerencsénk van.
Hát ha én lennék így a helyedben, akkor amíg pénzem nem lenne tartós kerítésre, addig is kitalálnék valami olcsóbb ideiglenes megoldást.
Remélem hamar megoldódik ez a probléma!Kép

puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok, most jöttünk meg egy nagy sétából+kerti melóból. Jól elfáradtunk. Persze alvás az nem volt, sosem alszik Betti hétvégén.

Ilke, légyszi írd meg melyik oviba jártok. Ha nem megy el a ház, akkor valahova be kell íratnom Bettit. Én úgy tudom, hogy egy háznál maximum 2 db kutya lehet. Fel lehetne őket jelenteni, kérdés, hogy megéri e? A kerítés is megbeszélés tárgya, nekünk pl. nem engedte meg a hátsó szomszéd a fa kerítést, mert neki szőlő van ott és leárnyékolta volna. Így csak tujákat tudtunk odaültetni. Lehet hogy az olcsóbb is.

Magdi, amin végig küzdöd magad, mindegyikünk átmegy-átment és maximálisan együttérzek veled. Én bizony sokszor nehezen viselem, és szoktam ordítozni is velük, akkor is bevallom ha ciki. Attól megőrülnék, ha mindent rájuk hagynék, ha mindenért könyörögni kéne, azt már nem bírom idegekkel. Úgy érzem, kicsit szigorúbb vagyok, mint az itteni mamik. Én inkább azt az elvemet követtem, hogy többet ér nekem az a fél óra, minthogy pl. hagyjam önállóan öltözni.(régebben, mert ez már nem gond) A hiszti meg nem érdekelt, ha látta, hogy nem ér el vele semmit, abbahagyta, bár szerencsémre nem hisztis alapból. Tudom, hogy ez nem népszerű álláspont, de ilyen is van, azért írtam le.

Nyuszi, ha tényleg boltot nyitsz, már megvan a vevőköröd egy részeKép

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sasha, Nyuszi!
Köszi Kép! Prsoly írta, hogy a NEXT-nem milyen jó bordürjei vannak, hát tényleg, majd' elájultam. Csak az áruk picit húzós, az itthoni árakhoz képest (most, hogy utánaszámoltam) majdnem 3x annyi Kép. Noéminek viszonylag drágán vettem, egy 5m-s csík volt 1600 Ft, 3 kellett, 4800-ból kijött. A NEXT-esböl ugyanennyi több, mint 10.000 Kép. Az egyik boltban ma ígértek versenyutósat, majd meglátom, hogy néz ki. Ha minden kötél szakad, megbeszélem a férjemmel, hogy van-e keret erre a méregdrágára. Ha esetleg kellene, Nyuszi, be tudnád szerezni? Vagy ha nem kapunk itthon, akkor mondok egy árhatárt és abban körülnéznél nekem?

Magdi!
Épp itt vannak a tesómék, 15 hónapos a kisfuk és gyakorlatilag egész nap bög valami miatt. Tudom, hogy az enyémek is pont ilyenek voltak, de azt hiszem, nem bírnám sokáig, vagy sokat idegeskednék vele. Mondjuk, a saját gyerekével szemben más az ember.

Zit!
Szembajok Kép. Biztos én is bediliznék. Tök hihetetlen, de ebben az évben csak 3 napot voltam betegállományban, mikor Ádám jobban benáthásodott. Jó, volt itthon 3x nátha miatt, de akkor a nagyim tudott rá vigyázni, mert semmi gyogyi nem kellett neki. Tavaly meg 3 hét munka, 2 hét betegállomány, 2 hét munka, 1 hét betegállomány. Én is volt, hogy elsírtam magam, mikor 2 hét otthonlét után 3 napot volt bölcsiben, és telefonáltak, hogy menjek érte, mert lázas. Akkor már 8. alkalommal volt beteg, pedig még csak február volt.

Na, megyek, megnézem az e-bay-en is, hátha lövök tapétaszegélyt Kép.

Panda

panda
Halásztelek

Na, láttam szegélyeket. Igaz, autósat csak a német e-bay-en találtam, de ott is horror áron Kép. Az angolon viszont van dínós, "Thomas the tank"-os, Bob the builder-es, és mindenféle focis (Arsenal, Chelsea, Glasgow meg mindenféle csapat), Barbie-s és mindenféle.

Na, mindegy, nem annyira sürgös, majd lesz valami Kép.

Panda

panda
Halásztelek

Panda

EN komolyan mondtam hogy veszekneked, csak ird meg max mennyi legyen metere, mert nekem fogalmam sincs.Kép Majd nezek en is a neten, de van anyosnak csomagkuldo katalogusa ami tobb ezer! okdal es 2 nap alatt szallitanak es mindent arulnak. Meg is nezem oket mingya a neten. Te hol nezelodtel?
ANyose asszem a Littlewoods, meg a Kays.

Conti

Az biztos, hogy Ti majd elsobbseget elvezo vevoim lesztek, marha hajlandoak lesztek ijonni Godre a cuccert. De biztos egy kis arengedmenyert......KépKépKép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

marha= már ha

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sasha,
A kutyás oldalon egész jó a kerítés (beton alap és háló), csak az a baj, hogy olyan szűk ott a hely, hogy tujákat pl. nem tudok oda ültetni. Valszeg átmenetileg nádat fogunk felrakni, csak félek nehogy szétszedjék majd a kutyák a hálón keresztül. Na mindegy, egy ideig csak bírni fogja, aztán majd meglátjuk, de tegnap mondta a másik szomszédunk is, hogy nagyon zavarja őket is, hogy egész nap ugatnak. Nagy telek átka, hogy 7 szomszédunk van, így mindig van valakivel valami.

Conti,
Az Ady Endre u-i oviba jár Lili. A mellettünk lévő utca, ha bekanyarodsz, már látszik is, nincs 5 perc innen. Jó lenne ha egy csopiba kerülnének, ha úgy alakulKép.
Erről még nem is hallottam, hogy csak két kutya lehet egy háznál.

Nyuszi,
Sok sikert majd a bolthoz, megyünk majd mi isKép! Bocsi, hogy így belemegyek, nem tudom mennyire ástad már bele magad a cipőfajtákba, de van itt a közelünkben egy bolt, ahol nagyon jó minőségű gyerekcipőket lehet kapni (magyar gyártmány, igazi bőr, jó fazonnal) és elérhető áron van 3-4 ezer forint kb. Mi tavaly vettünk ott Lilinek többször is és nagyon bevált, majd most is tervezem, hogy elmegyek oda. Ha gondolod megnézem majd a nevüket és szívesen megadom, hogy megkereshesd őket. Ahogy elnézem a többi közeli gyerek és cipőboltokat, mindenhol csak Siesta cipők vannak, de annyira sokért, szinte 10 ezer alatt nincs is. Nem is nagyon változik a kínálatuk, gondolom kevesen vannak akik meg tudják fizetni, csak azt nem értem, hogy akkor miért nem keresnek más márkát.

Tegnap reggel elmentem börzézni Gyálra, annyi jó dolgot vettem, hogy csuda, így a tavaszi játszó (kerti, ovis) rucik már nagyrészt megvannak. Komolyan gondolkozom, hogy az egészen pici rucikkal egyszer én is elmegyek majd valahova, mert már nem bírom hova rakni a gyerekruhákat. Na megyek, mert hamarosan jönnek a barátnőmék két kislánnyal, összeütök valami fincsi sütit nekikKép.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Ilke

Pici babaruhakat miert nem hirdeted meg a neten? Babaszoban, vagy Expresszen? En is gondoltam ra hogy eladom oket, de most epp van egy ismeros baba, aki 6 honapos a parom keresztfia es orokli a cuccaink egy reszet.(azert csak egy reszet mert fiuKép)Aztan van meg egy baratunk aki meg szeptemberre varja.

Cipougy

Fogok Siestat is arulni, de nemcsak azt tervezem, igazabol kozepkategoriabol szeretnek foleg, de a topkategoriat is keresik. Nagyon olcsot nem akarok, mert azt arulja a helyi kinai es az nem is minoseg. Egyszer vettem ott Eminek cipot, azt is megbantam. Mig a dragabb, jobb minosegueket Danny is tudja orokolni es egy csomo anyuka igy gondolkozik. Meg ugy, hogy lehet hogy turibol oltozteti a gyereket, de a laba egeszsegere nem sajnalja a penzt.Kép
Nagyon koszi barmi infot, mindent szivesen veszek, most ezerrel gyujtom az adatokat es egyszer majd csak berobbanok. Ugy tervezem beszerzek egy kis arukeszletet es felrakom a netre is. Legalabb majd ti is meg tudjatok nezni.Kép Meg addig is, amig nem talalok kiado bolthelyiseget.
Mar atbogarasztam a netet ciponagykerek utan, meg hogy milyen markak vannak.Kép
Kepzeld elvetettem ma ket sor sargarepat, meg egy sor retket, meg atultettem egy csomo tulipant es narciszt, ami meg tavaly azon a helyen maradt, ahonnan ki akartam irtani.Vagyis eltelepiteni, mert a kutyak szettipornak. Es egy csomo fiokhagyma kibujt.Kép Ugyhogy gyorsan beultettem ladaba oket, hogy erosodjenek.De asszem majd ha megerosodnek el fogom ajandekozni oket, mert en mar nem tudom hova ultetni, annyi van.Meg ugy is maradt, hogy egy nagy tal alaku cserepet is teleultettem, ugyhogy lesz tavaszi talam is a teraszon. NAlad hogy allnak a viragok?

Magdi

Kepzeld ,mi sem tudtunk volna menni Visegradra, mert a border collienk megbetegedett, a paromnak el kellett vinnie az allatorvoshoz. Meg utana kerteszkedtem egy csomot.
Barmikor szivesen latunk Benneteket, csak egyeztessunk elotte. Ismneros lakik Nagymaroson, vagy csak szerettek arra kirandulni?

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok

Megjottunk a mamatol,Alex az esoben is kepes volt biciklizni kint ugy elvezte.3 hete nem voltunk ott es hianyoztak neki az ottani erdekes dolgokKép
Az oraatallitas jol jott nekunk,legalabb elmeletileg alszik 7-igKép

Nyuszi
Na pont igy gondolom mint te, hogy fizikailag nem faradok el tole napkozben.Turelemem az mindig is volt hozza szerintem eleg,de talan azert mert jo termeszete van.
Igazad van csak egy nyugis melo (es az enyem szerencsere nagyreszt ilyen: ) nem tud ugy elfarasztani.En mar nem vallalnek nagy karriert gyerek mellett,lattam hogy anyukam hogy csinalta,a mamavala hatterben,mashogy nem megy.Vagyis megy csak epp a gyerek rovasara..
En is vevod vagyok a cipoboltbanKépKép

Sasha
Pihenj is ha mar tudsz a sok pakolas mellettKép
Gondoltam hogy nem tagitasz az Graco markatolKépEn is szeretem,az enyem is meg olyan szep hogy jo lesz majd a tesonakKép

Panda
En is mindig este mosok,mar megszoktamKép

Gumicukor
Huu a zizis munkanapokon en is haza vagyom,de nagyon.Nem baj leszunk mi meg otthonKépKépKép

Parazita
Ez ismeros,hetvegenkent,apa ha elvinne kicsit setalni,amig en fozok,minden praktiakt be kell vetni,mert nyavog ohgy anya is jojjon.Csak epp akkor nem halad az itthoni melo...Szerintem ez azert van,mert ugye hetkozben kozossegbe vannak.

Ilke
Hata kutyak eleg rosszul hangzik,En is bombabiztos keritest csinalnak.Tudom hogy nem akarsz veluk osszeveszni,de belathanak te felted a gyerekied.Kerdezd meg azert az onkormanyzaton hatha okosabb leszelKép

Conti
Szerintem nem ciki ha raszolsz a gyerekekre.Egyebkent en sem vagyok egy liberalis anya,es szerintem ez igy a jo.Ugy szeretnem nevelni ahogy anno minket.Szabalyok voltak,de mindig meghallgattak az ellenerveket is es a jo utra tereltek.
Attol ha rakiabalsz okkal nem csinalsz maradando sebet a gyereknel inkabb csak alakitod a jellemet.Kép

Na jo ejszakatKép
Kata

Kép
Kép
kataa

Ilke!

MA voltunuk a soroksári Tescoban (vagy inkább a soroksári Auchan melletti TescobanKép) és láttam dekornádat 4000 forintért. 1,8 m magas és 6 m hosszú. Mármint ha érdekel, nem szeretném ráderőltetni, csak mikor megláttam eszembe jutottál.Kép Jajj, most látom, hogy szeretnétek felrakni, akkor meg még jó is hogy direktbe megnéztem.Kép 7 szomszéd??? Jesszus. Nekünk csak 2 van, mert a 3. az egy autó kereskedés és ott tűzvfal vanKép Hát így kicsit bezártabbnak tűnik a kert, de nem bánkódom, hogy nem kell állandóan jópofizni.

Kataa!
Hát fáj is a szívem, hogy el kellett adnom az alig 7 hónapos Graco Quattrot, de a muszály nagy úr. Most voltam a Mega Toys-ban és örömmel láttam, hogy ha egyszer a Dani kinövi a tandem babakocsit akkor lesz lehetőségem újra valami jó kis Gracora. Egész jó áron is vannak már a nagyobb fajtából is. Remélem ez így marad még másfél-2 évig.

pusza

Kép
sasha

Sziasztok!

Ilke!

Nálunk úgy van a helyi rendelet hogy önálló klertes házban 3 kutya tartható, társas házban és lakásban 2 kutya. Minden kerületben saját ebtartási rendelet van, de én még 3-nál több kutyát nem hallottam, 4 kifejlett ebet biztos nem lehet tartani. (szaporulatukat néhány hónapos korig lehet). Az más kérdés hogy meéri e a szomszédokkal való veszekedés. Tényleg olyan vad kutyák? Nem lehet valahogy velük megbarátkozni? Igazából szerintem az a aveszélyes, ha valakai keméyn kutyát tart és nem neveli. Az életveszély. ha kemény de jó képzett az Ok, vagy ha nem képzi akkor tartson játékos kutyát.
Nálunk egy szomszédbnak sincs jelenleg kutyája, de a sarkon van egy roti, na ott én is mindíg mondom Emmának hogy nem szabad a kerítéshez nyúlni ha ott jövünk el, nanaá hogy mindíg bele akar kapaszkodni.

Manó

KépKép
manó

Nyuszika! Nygymarosról származik anyukám, sok rokonunk van ott. Az, hogy ilyen sokszor járunk oda főképpen amiatt van, hogy ott vannak eltemetve a szüleim. Emellett gyönyörű a környék, telkem is van ott. Remélem nemsokára bepótoljuk az elmaradt kirándulást (beszélgetést)!!
Kutyusnak jobbulást!

Mi Délegyházára mentünk végül, megnéztünk vagy 6 tavat. Nagyon jó volt, szépen kipirult az arcunkKép Kb fél5-re értünk haza, na akkor kezdett el cseperegni az eső. Úgyhogy ez jól jött ki.

Conti! Én is szoktam kiabálni a gyerkőcökkel, de ez nálunk teljesen hatástalan (a hangom alkalmatlan erreKép).
Tegnap este kipakolták Nóri ruhásszekrényét. Szépen, módszeresen, jó alaposan, nagy egyetértésben. Nagyon kiakadtam, pláne, hogy 2 nappal ezelőtt az én zoknis-bugyisfiókom volt a célpont. Akkor "megbeszéltük", hogy ilyet többet nem csinálnak. Erre tessék. Kiabáltam egy sort, de nekem annyira nem áll jól a kiabálás. Inkább rikácsolok, ami elég röhejesen hangzik, még én is elröhögöm magam. sajnos a gyerekek is viccesnek találják....

Szép napot mindenkinek:
Magdi

Magdi
mléna

Nyuszi,
Igen, már én is gondoltam a netes rucieladásra, csak még sohasem csináltam ilyet, nem is tudom ez hogy szokott működniKép. Nekem is van egy régi osztálytársam, aki most terhes és már jelezte, hogy vevő lenne jópár dologra, de pl a babakocsira nem, így azt valszeg eladom majd, meg gyereküléseket...
Ügyi vagy, jó üzletpolitika, hogy mindenféle típus legyen, szerintem is ez a nyerőKép. Én is igyekszem jó minőségű cipőket venni a gyerekeknek, kínait én sem veszek, inkább a Dr.Leo-t vesszük, főleg ha zárt cipőt keresek, egyébként meg a Melániát szeretjük még nagyon. De múltkor szerencsénk volt, mert nagy kiárusítás volt kiállított darabokból a Megatoysban és mindkét manónak vettünk cipőket. Most épp Lilinek keresek valami jó kis nyitott szandit bentre, mert eddig félig zártban volt, de most már jó lenne egy nyitottabb. Sajnos nekünk nem jön be, hogy egymás cipőjét hordják, mert hát nem egyforma neműekKép (Lilinek ált. szép lányos topánkákat veszünk, kéri isKép), de én ezért nem is nagyon vagyok oda megmondom őszintén, meg állítólag nem is egészséges.
Kert: hétvégén párom felásta majdnem a fél veteményeskertet (ami nem kis teljesítményKép), így most már én is nekiveselkedhetek és veteményezhetek. Elsőként én salátát akarok vetni, de úgy, hogy nem egyszerre, hanem mindig csak egy keveset, így folyamatosan lesz majd, nem egyszerre egy vagon, mint tavalyKép. Virághagymát esetleg csereberélhetünk ha gondolod, nekem nagyon sok dália, krizantém van ha érdekel, meg pár olyan ami évelő gyökeres, de nem tudom a nevét, de szépek nagyonKép.

Kataa,
Beszéltem ma az önkormányzattal és azt mondták, hogy ebben a kerületben nincs korlátozva a kutyák száma, hurráKép, sőt mivel nekik a jobb oldali kerítésük az engedélyük nélkül még csak nem is rakhatok fel rá semmit, még jobbKép. Ez csak azért gáz, mert már ősz óta itt laknak és még csak nem is láttam őket, pedig mi azért mindennap kint vagyunk a gyerekekkel. Azért igyekszünk békésen megoldani majd ezt a dolgot, csak tartanánk már ott, hogy valami eltakarná azokat az ebeketKép. Nem értek hozzá egyébként, de valami pit bull fajták lehetnek első ránézésre, brrrrrr, én úgy iszonykodom az ilyen típusoktól. Mi a békés, jó természetű kutyákat szeretjük, egyébként meg inkább cicakedvelőek vagyunkKép, apropó, most nincs mert télen mindkettő elpusztult (az egyiket elütötték, a másikat meg a ház mögött találtuk meg, nem tudom mi történt vele), szóval ha valaki tud pici kandúr!!!Kép cicát akkor érdekelne minket.

Sasha,
Rendi vagy, köszi, majd mondom apának, hogy nézze meg hazafeleKép.
Egyébként mi is csak 1 szomszéddal vagyunk úgy igazán jóba, van akit alig látunk, mivel nem is jön ki a kertjébe, igaz meg is látszik, mert szinte egész évben derékig érő gaz van ott, pedig a ház olyan szép, hogy csuda. Ezért idén el is döntöttem, hogy szinte minden oldalon beültetem a kerítés előtti részt jó magas virágokkalKép.

Bocsi, hogy így belelendültem az írásba, megyek is most márKép.
Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Ilke!

Tudok egy cirmos kandúrt aki SOS gazdit keres, mert találták, de aki összeszedte annak a férje macsakszőr allergiás.

Ha érdekel:

"Mailem: csikoscica@freemail.hu telefonszámom 0630/4090-168.Bp.-n, a 8. kerületben vannak!
Csilla "

Ma találta őket, illetve az orra előtt dobták ki egy kocsiból.

Manó

KépKép
manó

Illetve tudok még egy almot, de ők most születtek, egy házban, ideiglenes befogadónál vannak mamacicával együtt, andur@freemail.hu címen érdeklődhetsz, nemüket nem tudom, 6-an vannak.

manó

KépKép
manó

Egyébként leesett az állam, hogy a 18. kerületben nincs szabályozva a max kutyaszám,én ilyenről még nem is hallottam. Mindnehol van ebrendelet. Első dolgom volt nekem is megnézni pl a 17. kerületit.

Egyébként ha valakinek cica vagy kutya kell, ajánlom a netboard.hu-t, ott mindíg csomó gazdátlan kutya és cica keres gazdit és nagyon lelekes állatvédőkből áll az oldal, szóval tényleg jó. Most én is belekeveredtem ebbe a macskamentésbe, no csak szervezésben, mert én kuyta párti vagyok, ezért merem ajánlani a cicákat.

manó

KépKép
manó

Ja, persze kölök a kandúrka és van egy lány tesója is.Kép
Manó

KépKép
manó

Ilke!

Megnéztem neked és sajnos jól mondták. Szerintem Budapest leglazább állattartási rendelete a ti kerületeteké. Azt írják hogy olyan telken ahol csak 1 laksá, ház van korlátlan számban tartható kutya. Ahol több lakás van, ott 2 eb tartható.

Feletébb érdekes, állatvédők paradicsoma lehet a kerületKépKépKép Nálunk 3 ebben van szabályozva. SajnálomKép

Én egy pitbullt sem szeertnék szomszédnak, pedig imádom a kutyákat.

Manó

KépKép
manó

Manó,
Szegény kandúr, ez nagyon durva, hogy csak úgy kidobták a kocsibólKép. Igazából kicsi cicákat szeretnénk, vagyis Lili, odavan értükKép. Köszi a címeket!
Aranyos vagy, hogy így körülnéztélKép. Hát én is csodálkoztam, hogy szinte semmi korlátozás sincs itt. Látom az idei évünk sem lesz egyszerűKép.

Most megyek, mert ébredeznek az aprónépek, szerencsére a vacsit meg tudtam csinálni míg aludtak.
Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

hali

síelős képek:

az ablakból:
Kép

úton a pályára, a hátamon Kisgé
Kép

a csúcson: