Halihó!
Na nem eddig tartott ám a mosogatás, csak még vacsiztam is, meg hát nem is siettem el a dolgokat..
Szóval olyan 3/4 8 körül értem NST-re, ketten mentünk be egy csajjal, megvolt mindenféle mérés, pisivizit, stb. Miután rámcsatolta azt a bigyót, úgy jó 8-10 percig nem volt semmi, legalább is én nem éreztem. Aztán noszogattam picit (inkább én, mint a nő!
), és beindult.
Megkerestem a dokit, megnézte, azt mondta minden OK. Rákérdeztem az UH-ra is, épp műtőbe készült, azt mondta, teljesen jó időben lesz a jövő héten is, de ha ma akarom, és nekem nem gond, akkor megvárhatom. Megvártam. Megnézett, még mindig semmi változás, egy kupacban van minden. Mutatta a baba fejét, méhszájat, méhlepényt. Az utóbbi kettő még mindig ott lapít egymás mellett, mintha muszáj lenne. De továbbra is azt mondta, hogy a méhszáj szabadnak látszik. Így, ha beindul a szülés, kezdek tágulni, szerencsésebb esetben a lepény mozdulhat felfelé, de benne van a pakliban, hogy lefelé. Vagy pedig vérzéssel is indulhat, akkor azonnal húznom kell be.. És most minden héten, minden NST után lesz UH is, mert azt mondta szigorúan nézni fogjuk, hogy mi újság.
Amúgy még mindig koponyavégű
, és 88 a fejecskéje, 90 a mellkasátmérő.
A süti valóban finom lett, meg is veregettem a vállam!
És persze Gábornak és anyuéknak is ízlett. Amikor hallottam, hogy Gábor bejött a lenti ajtón, akkor gyújtottam meg gyorsan a gyertyát..
Amúgy tényleg nem volt ám buli, ugyanúgy telt a nap, mint máskor. Talán több pusszancs és bújás volt este.
Azért voltam nyomott, amikor megjöttem, mert kórházból 11 körül jöttem ki, mentem még gyógyszertárba, DM-be, buszvégi pelusos boltba, T-Mobilhoz, Tescoba. És a fodrászat elmaradt, egyszerűen nem volt hozzá kedvem. Mondtam unokatesómnak, hogy majd máskor. De az sem baj, ha elmarad, végülis nem vágatni akartam, hanem csak csíkokat. Az meg tényleg nem olyan fontos.
Vettem 2 csomag 44 db-os 2-5 kg-s Pamperst, és 1 csomag 26 db-os 2-5 kg-s Babylove pelenkát. Ez bőven elég lesz az elején. Ha kell még ilyen picurka, akkor veszünk, ha meg nem, jön a következő méret. A buszvégi boltban azt mondták, hogy ide is ingyen hozzák ki, és akár csak 1 csomaggal is, mert Fertőendréden laknak, és ami falu útba esik, oda elhozzák szívesen. Szóval bármikor bármelyik elfogy, hívom, és aznap, de ha nem, akkor max másnap már hozza.
Cumisüvegből egy db-ot vettem, MAM Ultivent-et, Vero ajánlásával!
Tényleg nagyon jó, strapás kemény műanyag. Maga a cumi, ami hozzá volt, az 2-es, ami a használati útmutató szerint csecsemőknek van, közepes átfolyású, anyatejhez, csecsemőtápszerhez és vízhez való.
Vettem hozzá külön is egy cumit, az 1-es, ami újszülötteknek van, lassú átfolyású, és anyatejhez való. Szóval azt hiszem így most bármit kap a pici, van hozzá miből adni.
Ezen kívül vettem még pelenkázóalátétet, éjjelifényt, WC-re papírülőkét, szopihoz teát.
Egy Milusan-t (ez az instant csipkebogyós-hibiszkuszos, amit hidegen-melegen lehet), és egy Laktoherb-et, filtereset. A kórházi cumóba már beletettem az instantot.
És a cumó így már teljesen kész, benne van minden uccsó darab is. Pelusból egyelőre 15 db-ot tettem bele.
ERIKA és NICI,
te mennyi pelust vittetek, mennyit adtak a kórházban naponta?
Ági,
Bálint a kis hős!
Szuper, hogy ilyen jól viselte az oltást. Azóta is minden rendben? Nem lázasodott be, nem nyűgös?
Nektek akkor gratula a 10. házassági évfordulóhoz, így utólag is. Hol volt amúgy az eskembeskem? Itthon? Vagy kint?
Erika,
szóval a hajam olyan, mint régen...
De tényleg nem is lett volna annyira fontos.
A "mini" peluson te mit értesz, melyiket használjátok? 2-5 vagy 3-6 kg?
És Alíz hogy viselte az oltást? Akkor a kúp levitte a lázát? És ő nyűgös? Vagy jól viseli?
Mennyiért béreltek mérleget? Itt a buszvégi boltban azt mondta a pasas, hogy valószínű pár hét múlva náluk is lesz ilyen szolgáltatás, kb olyan 1.000,- Ft/hó áron. Én nem igazán vagyok tisztában az ilyen árakkal, de ez olcsónak tűnik. Vagy nem?
Milyen gyakran méred Alízt?
Katus,
nektek kellemes pihenést kívánok, bár már biztosan úton vagytok, vagy már oda is értetek!
Majd mesélj, milyen volt.
Amica,
Janka hányadik hétre jött? Azért lett 2,75 vagy csak éppen ekkorára nőtt amúgy is?