Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok, szép jó reggelt! Kép
Finish napra virradtunk (36+0!! Kép) Izgííí!! Kép

Amica,
akkor megnyugtattál fürdéssel kapcsolatban. Én vígan lubickolok mindig, már Gábor kérdezett rá óvatosan, hogy biztosan szabad-e ezt még nekem? De tulajdonképpen nem veszek észre semmi változást. A 25. héten nézett méhszájat, akkor nem volt nyitva. Ha valamilyen fertőzésem lenne, azt észrevenném... De nem látok különbséget. Ugyanolyan minden, mint eddig. Igaz korábban megígértem magamnak, hogy a 30-tól a 36. hétig nem fürdök, nehogy beinduljon nekem! És azért a 36-ig, mert gondoltam akkortól már nem lehet nagy baj. De nem hagytam abba, most meg már megint nem gondolom, hogy abba kéne. Olyan jó... Utána viszont tuti nem tudok. És nekem a halálom, ha zuhanyozni kell. Kép
A fényképpel kapcsolatban: várunk. Kép Türelmünk egy birkanyájéval vetekszik! Kép

Eszti,
na jó, meggyőztél a cipő-papucs ügyben. Kép Én mondjuk nem vagyok tőle annyira odáig meg vissza. Kép Ha jobban belegondolok, most éppen nincs is olyan elérhetetlen színész vagy énekes mókus, akiért bepisilnék gyönyörűségemben... Kép Amikor tini voltam (jajj, de régen volt Kép), Brad Pitt volt a No.1. Most talán a pajtija, George lenne... Kép
Hejj, anyóst a helyedben én is elküldtem volna. Ha valami nem tetszik neki, előbb (vagy a nemtetszést kiváltó dolog után) talán beszélje meg veled, de ne közben a gyerek előtt! És pláne ne kapkodja ki a kezedből a zuhanyt! Gyereknevelésből (húú, mennyit felneveltem már... Kép) kemény és határozott elképzeléseim vannak. Anyutól sem viselem el a felesleges okosítást, okítást. Ha kérdésem lesz és tanácstalan lennék valamilyen ügyben, úgyis megkérdezném, kérnék tanácsot. Csak ne akarja senki előre megmondani mit hogyan kell majd csinálni. Nincs két különböző gyerek, még akkor sem, ha én az ő gyereke vagyok, az én gyerekem meg az ő unokája. Ez egy anyósnál ugyanígy. Attól, hogy az ő kisfiának mit és hogyan tanított, nem kell az unokájával is mindent ugyanúgy csinálni. Ja, és közben persze eltelt jó pár év!

Zsanett,
húú, ez tényleg meleg helyzet lehetett. Kép De akkor szerencsére nem lett baj belőle, a leírtakból te jobban megijedtél, mint Virág. De inkább mi aggódjunk jobban vagy esetleg feleslegesen, minthogy velük legyen valami. És szó szerint úgy történt, hogy dőlt az asztal és csúszott le róla a gép? Le is esett a földre? Mert akkor tényleg mákotok volt...
És csoki 2 hónaposan?? Te jó ég. Én még 2-3 évesen sem szeretném, ha mindenféle édességet összezabálna a gyerek. Inkább ezeket a tejes dolgokat (túró rudi, Kinder tejszelet, az a pingvines izé, Kinder MaxiKing, stb) szorgalmaznám, ha már édességet akar enni, vagy azt akarnak hozni neki. Ne mindjárt csokival indítsunk, de ha mégis, ne már 2 hónaposan!

Anyósommal szerencsére ilyen problémáim nem lesznek, nincs is itt a közelben, de ha itt lenne sem lenne baj, mert nagyon aranyos, türelmes, nyugodt nő, soha nem szólt bele egyik gyereke életébe sem. Lányának már van 2 lánya, ott is inkább csak szeretgeti őket, és nem okosít a lányának.

Holnap megyek NST-re!! Kép Akkor tényleg csak oda kell ballagni, ahol csinálják, leülök okosan, megvárom míg az a roppant kedves néni kijön, és kezébe nyomom a kiskönyvet, hogy én már pedig ma NST-re jöttem? És ha rajtam a sor, bemegyek? Pipikémet mikor veszi el? Akkor? Vagy amikor bemegyek? És ő fogja mondani, hogy melyik dokit keressem? Vagy automatice keressem az enyémet, és ha ő nincs, akkor tök mindegy kihez megyek?

És cumisüveget is holnap veszek. Szerintetek mennyit vegyek így első körben, ha még nem tudom, hogy mikor és mire kell? Lehet, hogy lesz egy csomó tejcim, de lehet, hogy kevés...

Holnap leszünk 6 évesek Gáborkával!! Kép Ma csinálok meggyespite-tortát! Azért ma, mert holnap délelőtt ugye nem leszek itthon, és még az is lehet, hogy ő előbb ér haza, mint én. Szóval ma, amikor hazaér, tortikával várom! Kép Vettem egy hatos gyertyát is! Kép

Gabó,
nektek is holnap lesz!! Kép

nadine81

Nadine!Igen földre leesett a monitor a szőnyegre.Virág meg az asztal alá.Az NST-én a néni elkéri a pisit ,mérlegre állit és utána jön az NST.emlékszem Virág ott soha nem mozgott,volt,hogy egy órát ott ültem.Akkoriba a néni kereste meg a dokit utána.Hm a meggyespite torta jól hangzik.

KépKép
kola2

Zsanett,
hűű, akkor tényleg mázlitok volt. És a monitor? Egyben van még? De hülye vagyok, hisz nézel valamit! Kép
Úristen, mérlegelés is lesz?? Kép Meghalok! Kép
A torta sül, igaz kicsit tovább, mint amit írtak, mert a közepe még nem sült meg teljesen. De lefényképeztem a munkafolyamatokat, majd mennek! Kép

Többiek, hol vagytok?? Kép

nadine81

Nici,
veletek minden rendben? Hűűű, tényleg ritkán vagy ám! Kép Nem lecseszlek, lehet, hogy én sem leszek majd... Ennyire lefoglal az a kis Tündér? Kép Mire van időd mellette? Szopi megy rendesen? Apa apáskodik? Kép

nadine81

Sziasztok!

Eszti!

Teljesen megértem, amit leírsz, nem lehet könnyű, együtt laktok?
Imádom az ilyen okoskodó anyósokat, az a legjobb, hogy gondolom, meg van győződve arról, hogy neki van igaza!
Elég nagy türelmed lehet egyébként, ha így együtt tudsz lakni velük.
Ilyenkor rájövök jó is az a pár száz kilométer köztünk, bár az én anyósom nem szólt még úgy bele semmibe, de nem is hagynám.
Szegény Szonját is csak tisztára összezavarja, gondolom.

Nadin!

Boldog évfordulót, nekünk szeptemberben lesz 6 éve.
Jó sütést!
Cumisüvegből szerintem 1 bőven elég, mert lehet, hogy lesz tejci, másik, meg, hogy sok gyereknél kísérletezni kell melyik cumt fogadja el.
Pl.: barátnőmék végig próbáltak szinte minden mire egyből végre hajlandó volt enni.
Nekem szerencsém volt Máté elsőre elfogatta, és ezután ráértunk beszerezni több üveget.

NST nem tudom, itt hogy működik!

Zsani!

Szerencs, hogy nem lett semmi baja az ijedtségen kívül Virágnak.

Gabó!

Levi nem gyügös ma? Mátéval nem lehet ma bírni, majd egy órát üvöltött végig, bármit tettem, most nagy nehezen el tudtam ringatni.
Olyan szépen elaludt egy ideje az ágyába, amióta megint beindultak a fogai, nem alszik l csak ringatva.
Jönnek megint a fogai, nem bírom már szerintetek ez normális?
Éjjel kb. félóránként sírt fel, alig lehet megnyugtatni, ez megy kb. 3 hónapja, 1-2 nap van, amikor csak 3-4szer kellünk fel.
Előtte nem aludtunk 2, 5 hónapig a hasfájás miatt.
Lesz ez még rosszabb is?
Egyelőre úgy érzem nem mostanában lesz kistestvére a Máténak!

katus78

Meggyes pite

Hozzávalók:
20 dkg margarin
20 dkg cukor
20 dkg liszt
1 cs vaníliás cukor
1 cs sütőpor
6 tojássárgája
1 egész tojás
1 ü meggykompót, vagy friss, magozott meggy
(aki akar, ízlés szerint: reszelt citromhéj, rum aroma, darált mandula)

A vajat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojássárgákat, egész tojást, vaníliás cukrot, sütőport és lisztet. Az egészet jól összekeverjük, kivajazott tepsibe (vagy sütőformába) tesszük, tetejére szórjuk a lecsöpögtetett meggyet, megsütjük.

Sütési idő: kb. 45 perc
Gázsütőben: 2. fokozat
Elektromos: 170 fok
Légkeveréses: 150 fok

Nekem több, mint egy órát sült, mert a közepe (fogpiszkálós teszt Kép után) még nem volt kész.

És íme képekben! Kép

A massza Kép
Kép

A tortaforma Kép
Kép

A tortaforma a masszával Kép
Kép

Sütés előtt Kép
Kép

Sütés után Kép
Kép

Tortaforma nélkül Kép
Kép

A legelső képnél a masszának semmi köze ám a gáztűzhelyhez, csak éppen oda tettem! Kép
A teljesen kész, porcukros, gyertyás változat még nincs meg, azt majd érkezés előtt fényképezem le, addig meg sem akartam szórni porcukorral. Kép

Na de hol vagytok?? Kép

nadine81

Katus,
köszi, ma kicsi ünnepke lesz, csak olyan lightos. Kép
És ha üveget egyet veszek, vegyek hozzá több fajta cumit? Láttam, hogy van külön tejes, teás, főzelékes (jó, ez még nem mostanában lesz Kép), stb.

Nem lehet, hogy ezek a Picurok is megérzik a frontot és azért (is) nyűgösek? Két-három napig olyan jó idő volt, most meg hülye szeles... Kép

nadine81

Sziasztok!
Köszi,jól esik az együttérzés anyós téren.Kép
A múltkor már a sógornőm(saját lánya) szólt rá,hogy ne ugasson állandóan bele a gyereknevelési módszereinkbe.
Édesség témában én is úgy vagyok,hogy ha nem kér nem is adok neki de ha enne max 2 db édességet ehet egy nap.Ezt közöltem az anyóssal is,látszólag megértette de mégis folyamatosan tömi csokival vagy ha az nincs kakaóport nyalat vele.
Az ő elve szerint ne sírjon és hisztizzen a gyerek inkább engedjünk meg neki mindent!Aztán abból lesz a semmirekellő,értéktelen ember.Szerintem!
Amikor Szonja kicsi volt folyton tépkedte ki a szájából a cumit mert szerinte az "csúnya lulu".Mondtam is neki,hogy ezt fejezze be mert nem leszünk jóban.
Na elég az anyósfikázásból!Kép
Sajnos egy udvarben de külön házban lakunk.Kép

Viol!
Küld légyszi egy szeletet ha megkezdtétek!KépIgen guszta.
Szerintem először teás cumit vegyél mert tejed valószínűleg lesz de ha folyadékot akarsz majd később adni neki arra a teás cumi alkalmas.
Fürcsizz csak nyugodta,nem árt!Csak ne legyen túl meleg a víz mert az görcsöket okozhat.

Zsani!
Hú,komoly lehetett az ijedtség.Én biztosan nagyon betojtam volna ha ilyen történik.Sajnos ezeknél a kis elevenségeknél egyik pillanatról a másikra megtörténhet a baj.Nem is tudsz odafigyelni ezekre a dolgokra mert akkor folyamatosan mellette kellene lenned.Az meg ugye lehetetlen.

Katus!
Biztosan a foga jön ismét a kis gyönyörűséges Máténak.Kitartást ezekre a hónapokra.
Örülök,hogy apud jól van.Kép
Hány napra mentek lazítani?

KépKép
eszti76

Jajj,
és még valami!
Veszek holnap pelust is. Van már egy csomag 3-6 kg-s, de azt majd később. Szóval most első körben, 2 csomag 44 db-os, 2-5 kg-os Pampersre gondoltam. Ez kb meddig lesz elég? Mennyi pelust termelnek teli egy nap ezek a Prüntyők, ha amúgy minden OK velük? Mennyi az egészséges mennyiség úgy kb? Vagy vegyek 3 vagy 4 csomaggal?
Csak mert nem akarok már egy hét után pelusért szaladni vagy szaladtatni valakit Sopronba. Itt a gyógyszertárban (hiába tudjuk felhasználni azokat az utalványokat) majdnem kétszer annyiba kerül egy csomag, mint a buszvégen. Szóval betankolnék. És ha valami véletlen folytán 4 kg-os babám lenne, neki is jó még a 2-5 kg-s.

nadine81

Virág is tiszta nyűg ma ,biztos az idő.amikor jöttek a fogai akkor mi is sokat éjszakáztunk.Olyan hamar elmegy ez az idő és az ember elfelejti az átvirrasztott éjszakákat.
Nadine!jól néz ki a torta.Jó ünneplést mára!
Ki tud jó smarnit csinálni?Nekem sose sikerül.

KépKép
kola2

Nadine!Mi is jól bevásároltunk annak idején.Jó ha van otthon pelus.Már nem emlékszem mennyi pelus kellett.Pedig nem is volt olyan régen.de sokat nem érdemes a legkisebb pelusból venni mert a babucik tök gyorsan nőnek.

KépKép
kola2

Eszti!Szonjának már éjszakára sem kell pelus?

KépKép
kola2

Hála égnek már nem de amennyire könnyen leszokott a nappali pelusról olyan nehezen az éjszakairól.Dec.óta nincs este pelusa.Kép
Virágnak még van?

KépKép
eszti76

Na végre megjavult ez a hülye net.

Nadine!Hát azt nem tudom,hogy apa hogy járna,de olyan jó néha elkalandozni.Igen mi is holnap leszünk 8-évesek.Úr isten kimondani is fura!KépKépKépKépA süti nagyon guszta biztos finom is.anyós terén akkor mázlid van.Nálunk is próbál bele okoskodni mindenbe,de a Balázs elég keményen kiossza.A halálom mikor a mi időnkbe ez meg az volt.Ilyíenkor mondom neki,hogy most 2006-ot írunk.Amúgy rendes nőci mindíg segít a szarban vagyunk.Holnap mész uh-ra ugye jól emlékszem?

Eszti!Nem semmi anyósod lehet.Ki kell osztani őket néha mint a pengős malacot.De azért,hogy pont a kislány előtt!!Ilyenkor a férjed nem megy neki ha elmeséled mi volt?Én másfél évig laktam vele együtt,de soha többet még a közelében sem.Anyóstól távol jó.A Balázsnak frankó,mert ő alig látja anyuékat.Mondjuk ők igen bírják egymást anyu hál isten modern gondolkodásu nő a Balázs állandóan cseszteti,de anyut ez nem zavarja.Persze határokon belül,mert volt már rá példa,hogy rá kellett szólnom a Balázsra,hogy vegyen vissza.De anyut ez sem zavarja.Két kis "hüle"elszórakozik egymással.Na de tényleg anyósból elég volt ennyi.Teljesen meggyógyult Szonja?Jövő héten már megy Oviba?

Zsani!Hogy sikerült neki lerántani mindent?Monitor oké?

Katus!Nem nyügi bár mikor csináltam a kaját"Epres fülét"Fél órát ordítot a lábam alatt.Aztán elvittem aludni és jó egy órát aludt.Aludt már mellettetek?Nem akarod ilyenkor melléd venni éjszakára?Akkor talán ő is nyugottabban aludna meg te is.Nagyon megszenvedtek mindent.Talán ha kibujnak a fogacskái vége a rémálmoknak.
Vendég

SZiasztok!

Ma viszem Balintot az 1 eves oltasra. Mult hetre volt idopontunk, de taknyos volt, es nem akartam ugy beoltatni. Remelem jol viseli majd, eddig egyszer sem volt problema, de eddig mas fajtat kapott. Ma a mumpsz, rubeola meg meg egy lesz.

A szemem egyre "jobb", ma mar sotet lila a az alja. Tiszta ciki nyilvanos helyre menni. Sminkkel egyutt is jol latszik. Most szemuveget hordok kontaktlencse helyett, igy tobb a takaras.

Eszti!
Azert anyosodnak van bor a kepen. Hogy meri, hogy ilyen szinten beledumal? En sem hagynam!

Nadine!
Gyonyoru a torta! A melleklet meg mint egy szakacskonyvben! Kép En meg csak most keltem, es mar folyik a nyalam.

Majd oltas utan jovok, de addigra ti mar alusztok. Kép

Kép
Kép
agi

Köszönöm Mindenkinek a cumis, pelusos, fürdős tanikat! Kép

Zsani,
nekem szokott sikerülni a smarni, de ne kérdezd az arányokat, mert általában szemre megy... Kép És jó sok lekvárral a végén, amikor enni kell! Kép

Gabó,
holnap NST lesz tutira, UH-ot még nem tudom biztosan, mert legutóbb azt mondta a doki, hogy meglátjuk. A dátum is kérdőjellel van bent a kiskönyvemben. De mindenképpen meg akarom keresni, mert van még laborra is beutalóm, arra is azt mondta, amikor adta, hogy még várjak vele, majd ő megmondja, hogy mikor. Szóval ha elcsípem, megpróbálom rábeszélni egy UH-ra is, ha már ott vagyok.

Ági,
a szemüveg alá rejtőzködő anyuka! Kép Majd mesélj mi volt oltáson!

nadine81

Viol!
Mi 20-án töltöttük be a 7.évünket.Kép
Lement az első kritikusnak mondott 7 év.
Minden évben megünneplitek a megismerkedéseteket?
Mióta vagytok házasok?

Ági!Dadus az oviban és azt hiszi ő is pedagógus lett azáltal,hogy óvónőkkel dolgozik és úgy érzi joga van okítgatni bárkit.
A múltkor azért szálltunk vitába mert ő azt mondta a skarlát és a rózsahimlő ugyan az.KépEzt még egy laikus is tudja,hogy itt 2 kölönböző betegségről van szó.
Ennyit az okosságáról!Kép
Egyébként aranyos nő csak ne szóljon nagyon bele az életünkbe.

Gabóca!Ma lement hozzá a férjem és nyomatékosan megkérte tartsa távol az okoskodását tőlünk.Kép
Remélem megértette!

KépKép
eszti76

Eszti,
akkor így utólag is nagy gratula hozzá! Kép Nem is annyira kritikus az a 7 év, nem? Hisz bírjátok! Kép
A megismerkedést nem is annyira megünnepeljük, inkább csak szó van róla. Úgy értem nincs banzáj, ivászat, buli. Van néha virág, süti vagy torta. Volt már, hogy kajolni mentünk, stb. Meg hát pont névnapján ismerkedtünk meg (holnap Gábor Kép), így az sem felejthető így el! Kép
Júliusban lesz 2 éve, hogy összeházasodtunk! Kép
Különben Gyöngyi és tesóm kb. 7 év (+ - pár hónap, nem emlékszem pontosan hogy volt) után házasodtak össze, és tesóm esküvő után egy éven belül már hazaköltözött... Ilyen is van, sajnos..

Anyós témádhoz még annyit, azért jó, hogy párod melléd áll ezügyben. Kép Nem mindenki szólna az anyjának, hanem előbb jönne egy kis cívódás a pár között, és esetleg utána a fejmosás anyósnak.

nadine81

Nem vagyok benne biztos, hogy jövök ma még, így elköszönök, biztos, ami biztos. Kép Aztán lehet, hogy mégis. Nemtom. Holnap, ha megjöttem, jelentkezek, hogy mi volt NST-n.
Ja, és megyek unokatesómhoz is, csíkos is lesz a hajam! Kép

Sziasztok, szép estét Mindenkinek! Kép

Viol és Dorka 36+0 Kép

nadine81

Hűű, ezzel még tartozom! Kép
Ne ijedjetek meg, bár a porcukor valóban sok rajt... Kép Meg is borult kicsit, de nem is baj, mert így szeretem! Kép

Kép

nadine81

Na, ma egész délután itthon voltunk, persze, hogy nem működött a net...

Viol, ne vegyél két csomagnál több kicsi pelust szerintem, nekem nem is volt olyan méret és minden ok. volt, bár cumisüvegem sem volt egyikkel sem.
Fincsi lehet a sütiKép
Én is fürdök!!!!!!!!!!!!

Ma nagyon vacak napom volt, rengeteget vagyok egyedül a gyerekekkel és hiányoztak a régi sétálós társak is. Talán veletek lehetne sétálni, de nekem van már két kiabálós és huncutkodós gyerekem, akik mellet könnyen felébred egy pici...

Persze most meg már vacsoráztatni kell, sziasztok!

Kép
Kép
Kép
amica

Ági!mit csaináltál,hogy monoklid lett?

Nadine!nagyon szép lett a torta.Jó mulatást estére!KépKép

Eszti!Az jó ha a férjed melléd áll,mert ismerek olyat aki inkább az anyjának ad igazat mindhogy kiálljon az asszonykája mellett.Az ilyen pasikat utálom.Akkor most egy darabig talán észreveszi magát.Ha nem újra meg kell ismételni az agymosást.

Amica!átérzem az unalmadat itt én sem nagyon tudok kivel sétálgatni pláne,hogy nem a városba lakunk.Akkor azért más lenne,mert az ember könnyebben össze tudja egyeztetni a dolgait.Szoktam anyukákkal találkozni akkor dumálunk is egy jót,de az mégse olyan mindha együtt indulnátok célirányosan sétálni.

Most megyek végeztek a fiúk a fürdéssel.Talán még jövök ha nem jó éjt mindenkinek.
Vendég

Hát igen,nálunk ezzel nincs gond mert a férjem mindíg mellém áll az anyukájával szemben.Kép
De az a vicces,hogy amikor vita van köztem és a férjem között az anyósom inkább mellém áll.Kép(Alapvetően szeretjük egymást csak hát ............)Mondjuk ebből az egészből azt a következtetést vontam le,hogy nekem mindíg igazam van.Kép

Na,ennek tudatában kívánok mindenkinek szép,jó éjszakát!

KépKép
eszti76

Most nem bírok mindent visszaolvasni az elején egypárat bírtam csak megnézni, leragad a szemem!

de Eszti, az én anyósom bezzeg szép és jó! naná, hisz az anyukád!! Kép Kép Kép
Vendég

Sziasztok!

Na tul vagyunk az oltason, meg sem kottyant neki! A Bence mar keszulodott, hogy o bogjon helyette, befogta a fulet meg biggyegette a szajat, aztan a Balintnak beadtak az egyik karjaba az egyiket, masikba a masikat, es egy hangot sem adott!!!! Igy aztan a Bencenek sem volt miert bogni. Kép

Eszti!
Ez tetszik, hogy a vegeredmeny az, hogy mindig neked van igazad! Kép De tenyleg ugy tunik! En is szeretem amikor nekem van igazam, meg amikor en lehetek a fonok. Kép

Gabi!
A Bence belefejelt a szemembe, es gyonyoruen nezek most ki! Nem teszek fel kepet, mert iszonyat. Komolyan olyan mint a reszegeknek kocsmai verekedes utan!

Akkor en le sem irom, hogy nekunk nemreg volt a 10 eves hazassagi evfordulonk, es 12 eve vagyunk egyutt!!!! Kép

Nadine!
Nem kell szerintem sok uveget venni elore. En vettem egy egesz keszletet, kb. 6-8 uveg volt benne, aztan soha nem hasznaltam egyet sem egyik gyereknel sem.

Amica!
Tudom milyen az amikor nincs senki akivel lehetne valamit csinalni napkozben. En is folyton egyedul vagyok. Azert varom mar a juniust, hogy menjunk haza!

Zsani!
Ez az asztal feldontes meg igy leirva is fraszt hozza ram! Annyira kell vigyazni, az ember azt gondolja, hogy ahogy nonek mar nem csinalnak minden hulyeseget, de hat ez nem igy van sajnos.

Kép
Kép
agi

Ezeken az anyósoskon néha nem lehet kiigazodni.

Ági!Szép monoklid lehet!KépKépKépLátod milyen eggyüttérző Bence?Õ sírt volna az öcsivel együtt.

Nadine!Hogy sikerült a buli?

Olyan gyönyörű idő van ebéd után el is megyünk sétálni egy nagyot.
Vendég

Sziasztok!
Eszti!Virágnak még van estére pelusa sajnos.De ha nem adok rá állandóan bepisil éjjel.Remélem mire oviba megy leszokik róla.Gabó!Itt olyan hideg van megint de a nap azért süt.
Ági!a Virág kisebb korába sokkal jobb kislány volt mint most.Azt hittem ha nagyobb lesz könnyebb lesz ,de inkább nehezebb.

KépKép
kola2

Katus, kitartást!
Okoz még majd Máté annyi meglepetéstKép

Kép
Kép
Kép
amica

Sziasztok Csajok!
Látom zajlik itt az élet! Nagyjából visszaolvastam!
Először is: VERÓ!!!! Gratulálok a kisfiadhoz!! Milyen klassz lesz mikor három jóképű pasi vesz majd körül, és lesik minden óhajod! Kép
Én mindig úgy képzeltem, hogy két fiam lesz. Erre most van egy lányom. De sebaj, már tök jó. Gondolom a fiúk örültek, mi?

Zsani, én szoktam smarnit csinálni. A férjem imádja.
Miért rosszabb most a Virág mint kicsinek? Miket művel? Ja már tudom. Magára borítja a monitort. Nem semmi, még szerencsére nem lett semmi baja. Mennyi idős pontosan? Biztosan írtad már bocsi.

Viol, gratulálok a 6. évfordulóhoz, a 36. héthez!!! KépSzupi lett a torta! Te olyan ügyes vagy! Milyen lett a frizud? Mi volt az Nst-n?
Mi egy csomag pelust vettünk még szülés előtt (98db), aztán azóta se még. A látógatók mindig hoznak. Szerintem nem kell nagyon bespájzolni, ki tudja mekkora baba lesz, milyen ütembe fog nőni. Mi még egy ideig biztos a minit használjuk, mert Alízkám nem viszi túlzásba a hízást. Csak amennyit muszáj.

Amica! Ti merre laktok? Mi a Katussal szoktunk sétálni együtt, csatlakozhatnál, ha van kedved.

Eszti, meggyógyultatok? Jó hogy a férjed kiáll melletted. Sokan nem mernek szembeszállni anyucival. Pedig egy-két határozott szó sokszor elég.

Gabó, az epres füle az mikor a burgonyás tésztába eperlekvárt teszel, megfőzöd, és pirított zsemlemorzsába teszed? Azt én is imádom!!

Mi tegnap kaptuk a két hónapos oltást. Kis hőemelkedése lett, de a kúp levitte. Eddig mindig kaja után vittem, úgy mérték, most meg kaja előtt, így tök kevés lett a hízása a múltkorihoz képest. Most béreltünk mérleget, de sokat szopik. 120 az adagja, de hajnalba pl.190-t szopott, meg napközben is 120 körül. Még nem kell pótlást adnom neki, de mérem folyamatosan.

Reni, én nem adok neki teát. Talán majd ha már meleg lesz.

Lányok, ti mikor kezdtetek mást adni nekik? A szopi, vagy a tápszer mellé?
Jó lenne még ha csak szopna, de nem tudok mit csinálni. Lehet nem elég laktató a tejem??

Erika

Erika

Kép
Kép
nercsi

Sziasztok!

Ma estefelé indulunk, várom is meg nem is.KépKép

Nadin!

Nagyon szupi a torta. nyam-nyamKép
Mi volt az NSTn?

Gabó!

Tegnap előtt, mikor olyan sokszor felébredt, éjjel már nem bírtam, és betettem magunk mellé, és ott ugyan azt folytatta, félóránként, óránként felsírt, és nem lehetett másképp megnyugtatni, csak ha felvettem, úgyhogy szinte ugyan ott voltam, sőt még aludni sem valami kényelmesen tudtam azokban a fél órákban, mert alig volt egy kis helyem, féltem, hogy ráfekszem.
Gondolom, olyankor mikor felsír belenyílal a fájdalom.
Éjjel megint az ágyában aludt, most csak 3szor ébredt fel, és akkor elég volt teát adnom és már aludt is tovább.

Amica!

Máté már nem olyan kicsi és nem sokat alszik, így a gyerekeid nem tudják felébreszteni, ez nem akadálya a sétának, inkább fordítva lesz, ha megszületik a baba, Máté már 10-11hónapos lesz, és majd ő kiabálja fel kislányod.
Tudom milyen rossz egyedül lenni, én majd fél évig jártam egyedül sétálni, szörnyű, csak mész órákon át körbe körbe, és még hideg is volt. Kép
Mostanában már Erikával járok, jöhetsz velünk, nagyon örülnénk Kép
Mi lesz a baba neve? Mikorra vagy pontosan kiírva?

Erika!

Pont arra gondoltam, hogy a tej minőségével lehet baj, de majd kiderül.
Én 5 és fél hónaposan kezdtem el lassan mást adni a Máténak. Addig teát sem ivott, nem volt hajlandó, pedig próbáltuk az édesköményt a hasa miatt.
Most már nagyon szereti.

Ági!

Nagyon jó lehetsz, nem raksz fel képet?Kép
Egyszer anyukám rálépet a gereblyére, én is ott voltam végig néztem (olyan volt, ahogy a nagykönyvben meg van írva)
Napról napra színesebb lett a szeme, kellemetlen volt úgy járni, dolgoznia, halálra szívatták a munkahelyén.

Szép hátvégét nektek!
Sziasztok

katus78

Nercsi!Virág május 15-én lesz 3-éves.Kisebb volt sokkal szót fogadóbb volt és nem v
olt ennyire huncut.Amióta bölcsibe jár azóta ilyen.
Gabó!Rátámaszkodott az asztal kihúzhatós ré
szének és meg billent az asztal.
Ja a smarni állandóan leég meg nincs jó ize pedig úgy csinálom mint anyukám,de neki mindig jól sikerül.

KépKép
kola2

Sziasztok!

Most csak gyors picit írok, hogy megvagyunk, minden rendben NST-n és UH-on is. Csak marhára elfáradtam (máshol is voltam), hazaértünk, bealudtam, most is csak nyommogok. Megyek pakolok kicsit a konyhában, mosogatok, stb., mert van világ! Kép Aztán jövök, visszaolvasok, és itt gép előtt folytatom a pihit. Kép

Helloka! Kép

nadine81

Katus, jó utat!
Köszönöm a hívást, a piac mellett lakunkKép
Július 20-ra vagyok kiírva, addigra már ti is tudtok jönni homokozni mondjuk a Deák térre, jó hely, mert nincs semmi, de nyugis is a kisebb gyerekeknekKép!
Nekem itthon is lesz dolgom a kicsikkel kisebbekkelKép

Nercsi!
Én nagyon sokáig csak szpotattam, teát nem adtam.
Bár nekem a hízásukkal nem volt gond. De most Janka nagyon sovány, alig bírok valamit belekönyörögni. Vékonyka, de kicsi is volt, csak 2,75-el született, ilyen kis törékeny alkat lesz szerintem.

Kép
Kép
Kép
amica

Hiába várok fényképészre, magam meg csak ilyet tudokKép
Csak 23 hetes...
Kép

Kép
Kép
Kép
amica

Halihó! Kép

Na nem eddig tartott ám a mosogatás, csak még vacsiztam is, meg hát nem is siettem el a dolgokat.. Kép

Szóval olyan 3/4 8 körül értem NST-re, ketten mentünk be egy csajjal, megvolt mindenféle mérés, pisivizit, stb. Miután rámcsatolta azt a bigyót, úgy jó 8-10 percig nem volt semmi, legalább is én nem éreztem. Aztán noszogattam picit (inkább én, mint a nő! Kép), és beindult.
Megkerestem a dokit, megnézte, azt mondta minden OK. Rákérdeztem az UH-ra is, épp műtőbe készült, azt mondta, teljesen jó időben lesz a jövő héten is, de ha ma akarom, és nekem nem gond, akkor megvárhatom. Megvártam. Megnézett, még mindig semmi változás, egy kupacban van minden. Mutatta a baba fejét, méhszájat, méhlepényt. Az utóbbi kettő még mindig ott lapít egymás mellett, mintha muszáj lenne. De továbbra is azt mondta, hogy a méhszáj szabadnak látszik. Így, ha beindul a szülés, kezdek tágulni, szerencsésebb esetben a lepény mozdulhat felfelé, de benne van a pakliban, hogy lefelé. Vagy pedig vérzéssel is indulhat, akkor azonnal húznom kell be.. És most minden héten, minden NST után lesz UH is, mert azt mondta szigorúan nézni fogjuk, hogy mi újság.
Amúgy még mindig koponyavégű Kép, és 88 a fejecskéje, 90 a mellkasátmérő.

A süti valóban finom lett, meg is veregettem a vállam! Kép És persze Gábornak és anyuéknak is ízlett. Amikor hallottam, hogy Gábor bejött a lenti ajtón, akkor gyújtottam meg gyorsan a gyertyát.. Kép Amúgy tényleg nem volt ám buli, ugyanúgy telt a nap, mint máskor. Talán több pusszancs és bújás volt este.

Azért voltam nyomott, amikor megjöttem, mert kórházból 11 körül jöttem ki, mentem még gyógyszertárba, DM-be, buszvégi pelusos boltba, T-Mobilhoz, Tescoba. És a fodrászat elmaradt, egyszerűen nem volt hozzá kedvem. Mondtam unokatesómnak, hogy majd máskor. De az sem baj, ha elmarad, végülis nem vágatni akartam, hanem csak csíkokat. Az meg tényleg nem olyan fontos.

Vettem 2 csomag 44 db-os 2-5 kg-s Pamperst, és 1 csomag 26 db-os 2-5 kg-s Babylove pelenkát. Ez bőven elég lesz az elején. Ha kell még ilyen picurka, akkor veszünk, ha meg nem, jön a következő méret. A buszvégi boltban azt mondták, hogy ide is ingyen hozzák ki, és akár csak 1 csomaggal is, mert Fertőendréden laknak, és ami falu útba esik, oda elhozzák szívesen. Szóval bármikor bármelyik elfogy, hívom, és aznap, de ha nem, akkor max másnap már hozza.

Cumisüvegből egy db-ot vettem, MAM Ultivent-et, Vero ajánlásával! Kép Tényleg nagyon jó, strapás kemény műanyag. Maga a cumi, ami hozzá volt, az 2-es, ami a használati útmutató szerint csecsemőknek van, közepes átfolyású, anyatejhez, csecsemőtápszerhez és vízhez való.
Vettem hozzá külön is egy cumit, az 1-es, ami újszülötteknek van, lassú átfolyású, és anyatejhez való. Szóval azt hiszem így most bármit kap a pici, van hozzá miből adni.

Ezen kívül vettem még pelenkázóalátétet, éjjelifényt, WC-re papírülőkét, szopihoz teát.
Egy Milusan-t (ez az instant csipkebogyós-hibiszkuszos, amit hidegen-melegen lehet), és egy Laktoherb-et, filtereset. A kórházi cumóba már beletettem az instantot. Kép
És a cumó így már teljesen kész, benne van minden uccsó darab is. Pelusból egyelőre 15 db-ot tettem bele.
ERIKA és NICI,
te mennyi pelust vittetek, mennyit adtak a kórházban naponta?

Ági,
Bálint a kis hős! Kép Szuper, hogy ilyen jól viselte az oltást. Azóta is minden rendben? Nem lázasodott be, nem nyűgös?
Nektek akkor gratula a 10. házassági évfordulóhoz, így utólag is. Hol volt amúgy az eskembeskem? Itthon? Vagy kint?

Erika,
szóval a hajam olyan, mint régen... Kép De tényleg nem is lett volna annyira fontos.
A "mini" peluson te mit értesz, melyiket használjátok? 2-5 vagy 3-6 kg?
És Alíz hogy viselte az oltást? Akkor a kúp levitte a lázát? És ő nyűgös? Vagy jól viseli?
Mennyiért béreltek mérleget? Itt a buszvégi boltban azt mondta a pasas, hogy valószínű pár hét múlva náluk is lesz ilyen szolgáltatás, kb olyan 1.000,- Ft/hó áron. Én nem igazán vagyok tisztában az ilyen árakkal, de ez olcsónak tűnik. Vagy nem?
Milyen gyakran méred Alízt?

Katus,
nektek kellemes pihenést kívánok, bár már biztosan úton vagytok, vagy már oda is értetek! Kép Majd mesélj, milyen volt.

Amica,
Janka hányadik hétre jött? Azért lett 2,75 vagy csak éppen ekkorára nőtt amúgy is? Kép

nadine81

Amica,
jééé, tényleg nagy a pocid! Kép Nekem ekkora volt kb 30 hetesen! Kép
És különben hogy viseled a pocakosodást? Minden rendben fizikailag és lelkileg is?

nadine81

Nadine!Gábornak boldog névnapot!KépKépSzupi,hogy minden oké!Akkor ez így marad császározni fog?De ugye kocsival voltál és nem cipekedtél!!!!!Nehogy megemeld magad!!vigyázz magadra.Jól bevásároltál.Nem is kell annyi mindent venni,mert menet közben is ráértek majd megvenni ami kell.

Amica!Szép a pocid!Július még igen messze van.Mennyit híztál?

Katus!Már megint mentek haza?!De jó neked!!Szegénykém talán most tudsz egy picit pihenni.Vigyázzatok magatokra.
Most gyorsan ennyi,mert ki kell vennem a picurt a kádból.

Nercsi!Ez nem olyan majd leírom ha lesz időm!

Szép estét!
Vendég

Gabó,
köszönjük a névnapi üdvikét, átadom neki! Csak most még rúgja a labdát! Kép
Császár szót most nem ejtett ki a száján... Kép Ahogy kivettem a szavaiból, ha minden így marad, mint most, akkor csak a szülés beindulása után látjuk, hogy lesz-e rá szükség, hisz a tágulás hatására megy majd a lepény is a dolgára... Kép Fel vagy le... Kép
Kocsival voltam, mert az intéznivalók helyileg távol voltak egymástól, illetve a Tescoban is felcuccoltam rendesen. De nagy és nehéz dolgokat nem vettem, csak sokat! Kép A kocsiba való pakolászás így nem volt megterhelő, itthon meg már Gábor hozta fel az emeletre, mert kb 10 perccel utánunk ért haza.

Levi ilyenkor Apával fürdik?

nadine81

Nem vicceltemKép, de a harmadiknál ez már csak így van, kb. egy hónapja mért a védődnő, akkor még csak 4kg-ot híztam, most fogalmam sincs. De már 10hetesen kismama gatyát kellett vennemKép
Az elsőkkel olyan 11kg-ot híztam...
Janka épp betöltött 37hétre született.
Nem tudom nyáron hogy gurulok majd, az elsőkkel végig nagyon fürge voltam, most meg már útban van folyton a pocakomKép

Kép
Kép
Kép
amica

Amica,
nem is gondoltam ám, hogy vicceltél, pocakkal nem viccel senki! Kép
Engem ma NST-n 72 kg-nak mértek, az nálam +11, a 61-hez képest. De még nincs vége! Kép Kép
Akkor Janka sietett hozzátok. Kép
Kíváncsi vagyok én meddig húzom. Kép
Ha rákérdezek a dokitól a súlyára, tud mondani valamit a sima UH alapján?

nadine81

Most én megyek pancsizni, engem ki fog kivenni a kádból??? Kép Kép

nadine81

Ja, lehet, hogy félreérthető voltam, engem a baba súlya érdekelne, nem a dokié!! Kép Kép

nadine81

Nici,
de ugye minden rendben veletek? Már tényleg rég voltál...

nadine81

Viol, szuper vagy, a dokit dobd fel a mérlegreKép, a baba súlyát pedig én sosem kérdeztem, fogalmam sincs mit mond

Kép
Kép
Kép
amica

Amica,
nálam már azt is kérdezte "nemrákérdezésnél", hogy kinek a neme? Mondom: hát a babáé... Kép

nadine81

Jó éjt Mindenkinek!
Én már nem bírom... Kép

nadine81

Sziasztok!
Ma csak egy rövidke kukkra ugrom be.

Amica!Tényleg nagy a pocid.Kép

Viol!Az 1000ft/hó nem sok.Mi annak idelyén az Állomás Gyógysztárból béreltük havi 3000ft-ér.

Gabóca!Katusék Ausztriába mentek pihenni azt hiszem és addig a nagyik jöttek vigyázni Mátéra.

Hát mára ennyire futotta tőlem!Mindenkinek jó és nyugodt éjszakát kívánok!

KépKép
eszti76

Sziasztok!Kép

Kép
Kép
Kép
amica

Szia Amica!
Ne írj ennyit mert még inhüvelygyulladást kapsz!KépKépKépKépKép

KépKép
eszti76

Ez vonatkozik a többi lustizó csajszira is!
Hol vagytok csajok?Kép

KépKép
eszti76

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?