Új privát üzeneted érkezett!

Naaa, itten vagyok, de csak addig, amíg meg nem jön az ebédem. Mert ma rendeltem finit. Kép

Õrület, archívot kell olvasni ...

Tücsökmami,
Mit mondott az orvos? Figyi, nem Neked is meg akar jönni? Mióta csinálja ezt Gergő? Beni nekem is múlt hónapban 1 hétig csinálta, most is már péntek óta. (Még mindig nem jött meg most)
Annyira, de annyira drukkolok Nektek, csak ne készítsd ki magad, mert megérzi a kis kópé! Kép
Több, mint 3 hónapos, csak anyatejes, ez tök jó! Erre gondolj!!! Kép

Eszti,
Részünkről okés! Kép Akkor a 6-os busszal megyek be a Jászaira és onnan a Duna parton felétek. Hol talizunk? Ja, és mikor? Beni fél10-10 körül eszik, utána tudnánk indulni, úgy 11 körül lennénk ott. Jó az úgy?
Tej: én úgy tudom, hogy szobahőmérsékleten 24 óra, hűtőben 48 órát áll el. Figyelj a szagára, az elárúl mindent. Ha büdi, az összetéveszthetelen mindennel, akkor öntsd ki. Én is gyűjtögetem és utána szoktam lefagyasztani.

Igggen!!! A Sláger rádió szerint is ma van az uccsó ilyen sz@r idő, és jövő héten 20 fok lesz!!! KépKépKép

Mamacka,
Én is egyből kivettem Áront, Beniről is van egy hasonló kép, ami így a végén készült. Nagyon kis husi! Kép

Timi,
Nagyon szép a keresztelőre a ruha, aztán majd fotózzatok ott is!
Azt hittem rosszul látok! Hát mekkora csajócád van már!!! Nagyon ügyes. És csini! Kép
Nekem is van ilyen zoknim.

Coolasa,
Nincsen új kép Noémiről? És az Apukájáról? Kép
A jányod akkora lesz nyáron, mint most az én fiam. Ha a kajálással minden rendben lenne, én mennék vele bátran, bárhová. Na jó, repülővel még nem, azt majd jövőre.
Mi júliusban és szeptemberben megyünk, akkor már nagy fiú lesz, már javában eszünk minden féle jót, nem kell a szopin görcsölni.

Mancs,
Köszi a címet. KépKépKép
Na jó, maradjon Gabi az első, picit csaltam. Kép

Sajtine,
Na látod, Zsófi is ráérez az ízekre, győzd csak rakni a szájába a kanalat! Kép

Gabi,
Cukorfalat a lányod, de nagyon!!! Kép

Közben már falatozom, fini nagyon!!! Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Ilba,
jó étvágyat!

Hogy érted azt, hogy csaltál?Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Ilba néni, és mi ez a fini???
Oké nekünk a 11, Benyó is akkor eszik kb. Akkor talizzunk a Dunaparton, a Margit híd felőli Szent István parki bejáratnál. Tudod hol van? Ott van a Radnóti M. utca is.
Már összegyűjtöttem 90 ml-t. Avent tök jó, csak tudni kell használni! Kép

Mancs, mekkora bébi! Kép Tyű!

Bár én még nagyon kezdő vagyok, de Tücsökmami: nekünk a múltkor pont ez volt, de szerencsére csak egy napig: nagyon felszaporította a tejcsit, és nem bírta olyan ütemben nyelni, mint ahogy jött neki. Ahogy bekapta, nyelt egyet, majd ordítás. Aztán következő etetésnél lefejtem egy kicsit, és úgy nagyon nyugisan evett.
És ahogy Ilba írta, kitartás, nyugi, és hagyatkozz az anyai megérzéseidre is!
Vendég

Na ma megvolt a tornám is.A lift csak a 10.emeletig hozott,az utolsó egyet gyalog kellett megtennem,Szilvivel+a vásárolt holmikkalKépPersze igy marha nehéz volt,igy ki kellett vennem Szilvit felvinni és befektetni az ágyába.Pesze felébredt és addig sirt amig fel nem cipeltem mindent.Azóta nem alszik!!!ÁÁHHHHHHHHHHHHHHH!

Mancs:
Gratulálok a szép súlyú Petihez!Én 3500g-ra tippeltem volnaKépA doki bácsi mit mondott?

Sajtine:
Szilvi is szereti a Frutapurat!Kép
A berregés is ismerős!!KépVédőfelszereléssel etetsz?Kép

Ilba:
Én már nagyon tervezem a nyaralást!Tibi kapott üdülési csekket a munkahelyén azt felhasználjuk!
Szeretnék olyan helyre menni ami bababarát.Mivel nincs kocsink az odajutás még kérdésesKép

Kép

Kép
novum

Gabi,
nnnna, akkor van min elmélkedned délután. KépKépKép

Eszti,
István szelet (ha már István kórházi topik vagyunk Kép), hasábburgonyával. (Rántott husi baconnal és hagymával töltve). Elfogyott mind. Kép
Hát most így nem tudom, de remélem megtalálom. Majd addig szerintem cseréljünk telcsiszámot, jó?

Kép
Kép
Kép
ilba

Halihó Mindenkinek!

Úgy néz ki sikerült leraknom Petrát, így végre van egy kis időm!
Az elmúlt napokban, ha internethez jutottam, akkor az Auchan oldalára töltöttem fel a képeket, elküldtem vagy 200-at. (Kell a nagyszülőknek, dédiknek, nekünk, védőnéniknek stb...) Nem tudom már ki adta az infót erről az ingyen képelőhívásról, de utólag is köszi.

Azért mindig olvastalak Titeket, csak már az írásra nem volt időm. Egyébként amikor anyósomnál régebben elromlott a mosógép, akkor a szerelő neki sem javasolta a Calgont. Azt mondta sokkal olcsóbb és ugyanolyan jó az ecet. Így én félévente fogok egy flakon 20%-os ecetet és azzal indítok egy jó erős programot, bár azt hiszem most majd gyakrabban megteszem.

Csajok nagyon aranyosak a babák, nagyon tetszettek a képek.

Novum
nagyon szép ruhát vettetek a keresztelőre. Én is akarok majd. Úgy tervezzük, hogy májusban lesz a keresztelő, Pátyon, ahol én laktam, a református templomban, mert én az vagyok.

Tücsökmami,
kitartás!!! Sajnos nálunk is így néz ki az esti etetés. Petra ordít és nem hajlandó kajálni, én is bevetettem Bubek "erőszakosabb" módszerét, de az se használt. Ilyenkor várok, amíg megnyugszik, megpróbál bealudni és akkor galád módon felkeltem és ekkor általában már eszik. Aránylag a napközbeni kajálások gond nélkül mennek (azért vannak kivételek).

Coolasa,
nagyon szeretem olvasni a hozzászólásaidat, annyira jók. Egyébként mi 5-6 hósan (júli vége) tervezzük az első nyaralást, de csak itt Mo-on belül, Bükkfürdőre megyünk a nagyszülőkkel. Aztán majd ősszel még Zalakarost is meglátogatjuk. (ezek ilyen vállalati üdülők) Remélem kapunk üdülési csekket is és akkor majd tervezünk egy hosszú hétvégét a Kolping hotelben, valami nívósabb is legyen.

Mi megkaptuk már a Magyar Államkincstártól a levelet, mely szerint megnyitották Petrának a babakötvényt. Egyébként igényeltük az Anyasági támogatást és már azt is szó nélkül átutalták.

Na megyek, mert még nem is ebédeltem. Remélem gyakrabban tudok majd jönni, csak Petra annyira igényel esténként és a kézben tartást is, hogy csak állni tudok a gép fölött, így olvasni tudok, de írni már nem.

Üdv
Vuka

Ja majdnem elfelejtettem, a képek ugyanis igencsak mozgalmas napjaink voltak. Végiglátogattuk a 3 barátnőmet, majd kint aludtunk a nagyszülőknél.
Meglátogattuk a 6 hónapos Danikát. Fura volt látni, hogy az 5 hónappal idősebb fiúcska milyen nagy Petra mellett (és milyen nehéz)
Kép
Besétáltunk apa munkahelyére is, dolgoztunk sokat, majd íme az eredmény:
Kép
Nagyiéknál is élveztem a fürdést:
Kép
Így csodálkozom az új élményeken:
Kép

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Naaaaaaaaaaa, Ilba! Fáradt vagyok én már az ilyen feladványokhoz! Könyörülj meg rajtam!Kép
Én is Csillagot használok, nem lelkesedett a pasi érte, de aszonta, ártani nem árt.Kép

Vuka,
Bencéhez hasonlóan Petra is jól műveli a gólörömöt! Annnnnyira aranyos!
Ugye már nem szokott fájni a pocija?

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Jaj, azt nem is írtam, Lívi megivott 60 mili alma+forralt vizet és bennemaradt! Megmondom kerek perec, 1-2 könnycsepp elhagyta a könnycsatornáimat!
Mindenképpen meg akartam itatni, lesz, ami lesz, mert egy akkora adag céklás krumpit betolt az orcájába, hogy már nekem fájt a gyomrom.Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Ilba, majd írok mailt telcsiszám ügyben. Kép
Vuka, de jó hogy itt! Gyönyörű Petra! Kép Hogy telnek a napjaitok?
Gabi, hurááááááá! Kép Hogy csinálod ezt a céklás krumplit? Már magát a céklát? Nekem az mindig csak az a klasszikus bordó leves cucc. Kép
Vendég

Gabi!
KépKépKépKépKép

Vuka,
Petrának miylen édik a rucijai!!! Az anyuszis-csizmás!!! tündéri!
Milyen jó nektek, hogy ennyi helyre mászkáltok...Majd most már mi is megyünk, mert már én is tűkön ülök. MA már kinyitottam az ablakot, és MArci végre jót alszik így délután. Végre. már nem is tudom, mikor aludt így egy óránál többet. Kb 1 hete.

Ja, és képzeljétek. Már nem volt elég a pelust rágicsálni neki elalváskor, állandóan az ujjamateszi, és galád módon újra elővettem a cumit és most bennemaradt a szájában. Most úgy alszik, és ha ki akar esni, akkor két kézzel visszatolja magának. (kb 10 percenként) És közben fel sem ébred...elképesztő látvány...

Kép
----------------
B&M
bubek

Így néz ki most! Cumizik a fiam!!! 3 hónap után!!!Csak most nem tudom, hogy ez jó, vagy sem...
Kép

Kép
----------------
B&M
bubek

Eszti!
A céklát vékonyra kell szeletelni, megfőzni vízben (20-30 perc), aztán vagy abba a vízbe tenni egy kis krumplit, vagy külön főzni és a végén összeturmixolni a céklával.

Bubek,
Lívi is pelust rágott a cumi előtt:
Kép
Kép

Teszel fel Marciról cumis képet?Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Megelőztél a képpel!
KISMÓKUS!Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabi,
meg biz'a!Kép
mindig elképedek milyen kicsi volt valamikor Livi is...édi kis manó!KépKép

Kép
----------------
B&M
bubek

Bocsi,
a Csillagos hsz-t nem Ilbának szántam, hanem Mancsnak.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Na szóval:

Itt volnék. Túlestem a mai napi 2. sírógörcsön. Mármint részemről. 11-kor kajált (hajnal 3 után) azóta semmi. A dr-nő ajánlott egy homeopátiás szert, és eltiltott a cumisüvegtől és a kiskanalazástól is. Ha nagyon nem enne, vissza kell mennünk. Azt mondta vannak olyan babák, akik ennyi idősen napi 4x 5x esznek csak. Most alszik, igazság szerint rohadt sokat alszik mostanság. Viszont 2 hét alatt megint nőtt 2 centit, már 63 cm.

És Bubek:
Gergő ugyanúgy mint neked, cumizik. Eddig messzire köpte, most meg csak úgy tudom sétálni vinni, ha cumit is viszek magammal. Akkor nem kell szaladnom. Igaz elég mókás, mert csak egy rózsaszín cumink van, azt sem tudom kitől kaptuk. Remélem nem lesz nemi identitás (lehet nem jól írtam) zavaros KépKép

Gabuska:
gyere nyugodtan az élettörténeteddel Kép akkor mindig összeszedem magam kicsit. Tényleg oltári pici volt Livi. Olyan édi. Ezért szerettem volna, vagyis még most is kislányt. Azok olyan édes törékenyek. De ezt már lehet elmondtam 100x

Ja Ilba, remélem nem bántottalak meg amikor felajánlottam a kocsikabátot. Ha nem kell, nem baj, csak úgy szeretném odaadni valakinek, olyan szép, és én úgysem fogom kihasználni, annyi van, eladni nem akarom, mit vesződjek vele, olyan szívesen elajándékoznám. Bubek!!! Ez neked szólt. Nem kő????

A cicim megint mint a beton, gyerek meg szál se. Ki érti ezt, egyik héten még 8x9x eszik utána meg nem kell. ezért ittam azt a sok kakaízű teát?

Ilba:
én is valami hormoncuccra gondoltam, nem jött meg (de ha ilyen kevésszer szoptatok, biztos meg fog jönni), viszont folyamatosan alhasi vérbőséget érzek (lehet hogy kéne vennem egy terhességi tesztet? KépKép) és a hajam is hullik mint állat. Ez viszont nem egy-két napos történet.

Borzasztóan megvisel lelkileg, hogy a gyerekem elutasít. Mindig ilyen idilli dolgokat képzelek el (ami persze az összes ismerősömnél, és barátnőmnél megvalósult) aztán koppanok nagyokat.

nyaralás:
mi októberben képzeltünk el egy repülős utat valami meleg helyre. addig már csak lehet vinni repülővel nem?
Vendég

Tücsökmami!
A cumisüveg oké, de a kiskanál miéééééééééé?
Mennyi idő múlva kell visszamenni, ha nem javul a helyzet?
Volt súlymérés?

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Tücsökmami,
nem téged utasít el, hanem a kaját. Ezt jegyezd meg. A gyerekeknek a legnyagyobb szükségük az anyukájukra van. Nem ételre gondolok, hanem érzelmileg. Hozzád kötődik a legjobban, és ez így marad még nagyon-nagyon sokáig. Nálad nyugszik meg leghamarabb, neked néz a szemedbe a legtöbbször, és rádmosolyog a legtöbbször. És te is vissza. Szóval Téged BIZTOSAN NEM UTASÍT EL!!!!
Ja igen, akartam írni, csak elfelejtettem, hogy ha nem kell senkinek mi nagyon szívesen elfogadjuk ám azt a kétrészest...És szívesen fizetek is érte.

A teát meg igyad továbbra is, és fejjél, és sok-sok türelmet kívánok neked, hogy túl legyetek ti is ezen az időszakon...Meglátod egyszerre nagyon jó érzés lesz majd megint, amikor szopizni fog rendesen!!! Bízzál ebben. Legyél egy kcisit optimistább, bizakodóbb. Tudom, nehéz lehet, pláne ha nem iylen a teremészeted, de hajrá! Ezen a fórumon mindenki mellettetek áll, és bízik abban hogy minden jobb is lesz!!KépKépKép
Holnap mikor mentek a Pólusba? Lehet hogy kimerészkedünk, ha jó lesz az idő, és no hőemelkedés...

Kép
----------------
B&M
bubek

Az érintettektől kérdezem: holnap bölcsi? Esetleg szabadtéri mulatság?

Bubek, Te annyira aranyos vagy!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Tücsökmami,

kitartás neked, nálunk a fordítottja van: Andris enne ezerrel, de nincs elég tejem egyelőre. Most almázunk, ma már megevett majdnem egy teljes kávéscsészényi almapürét. És kiakadt a végén, hogy nincs több. Azt hiszem, bélpoklos. Kép
Persze ez még mindig jobb, mintha nem enne...
De én is csak tejet akartam neki adni 6 hónapos koráig, de ez van, éheztetni nem akarom. Kép

És: mi szívesen elfogadnánk a kocsikabátot és cserébe adnánk 2 X 35 db Libero 5-9 kg-osat, nekünk már kicsi, és ajándékba kaptuk múlt héten Andris leendő keresztapjától. Szóval jó a méret, mehet a csere?
Képzeljétek, míg írok itt, egyszer csak odanézett és először!!! negfordult Andris a hasáról a hátára. KépKépKép Már másodszor is megfordult. Kép 3x is...

Kép Kép
Kép
vvolga

Bocsi: A Libero 5-8 kg-os.

Bubek, vettem Mecsek teát, meg szedem a homeós Urtica Urens. Remélem, visszajön a bőséges tej...
ÉS nem megy a fejés, fáj a mellem, ahogy cincálja a mellszívó és nem jön belőle csak pár csepp...
Még visszaolvasni nem volt időm, talán este.
MOST kiabál, sziasztok!

Kép Kép
Kép
vvolga

Wolga,
fejjél kézzel!! Az biztos megy!Kép

Kép
----------------
B&M
bubek

Azt szoktam, de nem hiszed el, hogy egy nap kb. csak 20 mili jön össze. Kép
Valahogy ez nekem nem megy, na megyek etetni.

Kép Kép
Kép
vvolga

Tücsökmami,
ne keseredj el, hogy kevés alkalommal eszik a babóca. Petra még két hónapos sincs és csak napi 5-ször eszik, éjszaka nagy szünetet tart. Este 10-kor eszik utoljára, utána reggel 8-kor, napközben pedig fél 12-kor, 3-kor és fél 7-kor.

Esztipeszti,
azt hiszem Te kérdezted, hogy miként telnek a napjaink. Szóval általában ezek a kajaidők, délelőtt és kora délután alvás van közte, addig rendrakás, takarítás. Délutántól pedig Petrával kell lenni, kicsit játszunk, ha jó a kedve, bár nem köti le semmi sem, sétálunk 1 órát. Este szinte végig a kezemben van, vagy a vállamon és ringatom, akkor már nem tudok semmit csinálni (max. TV-t nézni)

Bubek,
remélem tényleg rendbe jöttetek teljesen és végre mehettek ki, hiszem az annyira jó. Nálunk is egyfolytában zajlik az élet, másképp nem tudnám elviselni. Sokan jönnek hozzánk látogatóba és hétvégén mi is mindig megyünk. A következő két hétvégét is kint a szüleimnél fogjuk tölteni.

Hétfőn megyek fodrászhoz is, ez lesz az első alkalom, hogy "hosszabb" időre elszakadok tőle, nem tudom miként bírom majd ki.

Ha nincs cumi a közelben, akkor az öklömet rágom (mindezt kaja után, mintha nem evett volna eleget):
Kép

Üdv
Vuka

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Gabi:
Mint érintettKép szomorúan mondom,hogy holnap se tudunk bölcsibe menni,mert Tibi iithon lesz és megejtjük a bevásárlást a keresztelőre!
DE jövő héten ha ilyen klassz idő lesz szeretném ha sűrűn szerveznénk programot!Kép
Livi irtó édi és pirinyó volt!Fanni szerint az apukájára hasonlit!KépNem azért mert pirinyóKép
Vuka:
Gyönyörű a leánykád!!A sapis képen olyan mint egy játékbabaKép

Tücsökmami:
Teljesen veled érzek4De ne keseredj el.!!!Amit Bubek irt annyira találó!Tényleg nem téged utasit el!!KitartásKép

Vvolga.
Végre jelentkeztél!KépÜgyes Andris a forgással!
Ha tápit kell adnod ne legyen lelkiismeretfurdalásod!

Szilvi és a játékládája:KépKép

Kép

Kép
novum

Gabi!
Ok,én benne vagyok a holnapi bölcsiben.Nekünk megint a fél 10es időpont jó.Mit szólsz??Légyszi írj sms-t mert nem biztos,hogy ma már jövök a netre.Puszi

Kép
Kép
lldicsi

Timi,
vettem ma én is frutapurát (alma-körte), hát ez valami csoda! Nem nagyon díjazza Lívi a gyümölcsöket, de ebből bekajolt 1+1/3-ad dobozzal. Pedig ez is szín alma+körte, ha én csinálom meg, az nem smakkol!Kép
Bölcsi Kép Nem baj, egész tavasszal meg nyáron a nyakatokon leszünk, győzzünk szaladni a lányok után!Kép
Fannikám, jól látod, sztem is inkább Apja, de leginkább az Apja apja!Kép

Vuka,
nagyon nagyott nőtt Petra! Tiszta Apukája ő is!

Vvolga,
drukkolok a tejcsárda megnyitásához! Képet Andrisról!!!Kép

Megyek mosogatni, a gyerekek játszanak!Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Majd jövök, most két kép. Nálunk a spártai nevelés dívik és most már a szobatisztaság jön KépKépKép
KépKép

Kép
Kép
Kép
ilba

Fél ötkor ettünk KépKépKépKép Igaz azóta nem, de már ennek is örülök. Ez azt jelenti ma már 2 evése volt Kép
Nagyon aranyosak vagytok,hogy így tartjátok bennem a lelket, örökké hálás leszek mindannyiótoknak. Kép

Gabuska:
hogy kanállal miért nem? mit tudom én. én már nem fejtem meg ezeket a dokikat. úgyis fogok neki kiskanállal adni, legalábbis ami a mélyhűtőben van, megpróbálkozom vele. még ha mindet ki is hányja akkor is KépKép
egyébként: 6360 g legalább van tartaléka Kép

Bubek:
te tényleg aranyos vagy nagyon. és ne sérts meg azzal, hogy fizetni akarnál, ajándékba ajánlottam fel. én is kaptam anyuéktól. jövő héten el is ugorhatnál érte.

Vvolga:
te már nehezebb eset vagy Kép én sajnos nem vagyok mobil, és látom te 9.kerületi vagy ugye?
el tudtok jönni? azért a hétvégén lemérem és leírom ide a méreteket, nehogy Andrisnak kicsi legyen. A peluskát köszönettel elfogadjuk. Nem semmi mérete van Andrisnak, hogy ez a pelus már nem jó. A fejést ne add fel, mondom csináld a 77-55-33-11-et, hátha neked is meghozza tejcsit.
Ha sehogy nem tudunk találkozni, feladom neked postán Kép

A Pólus Hotelbe 2-re megyünk, az apósom fog vinni, úgyhogy Bubek és Sajtine sajnos talira nem lesz lehetőség.
De majd a jövő héten.

Ilba:
Beni nagyon dagi lett KépKépKép írtó aranyos
Vendég

Hölgyeim, körkérdés csapó 97696297827 !!
Van ugyebár nekem egy Avent Isis-em, amit mostanában kezdek használgatni.
És bár a használati utasítása világosan leírja, hogy szabályszerű tisztántartásához azonnal rohanjak a boltba és vegyek Speciális Avent Sterilizáló Készüléket, - kövezzetek meg bátran - de én eddig a céleszközt egyszerűen csak..... szégyellem elrebegni is, de..... e-l-m-o-s-o-g-a-t-t-a-m !!!! Tisztában vagyok azzal, hogy erre esetleg ti, Jóérzésű Anyák most hangosan felhördültök, esetleg vadul elkezditek keresgélni szívgyógyszeretek, de azért én közvéleményt kutatnék: ez számotokra elítélendő, mert mindegyikőtöknek van otthon sterilizálója, avagy elfogadható eljárás?
Hezitálásom mögött a következő zavaros gondolatfüzér húzódik:
1, nem szeretnék bekerülni a fókusz pluszba, mint "az anya, aki avent isis-ében kifejlesztette a bubópestis 21. századi verzióját"
2, viszont magára az isis-re is elköltöttem magyarország éves gdp-jét, gondolom a sterilizáló sem cégünk ajándéka, és nincs kedvem egymagam megtermelni az avent éves profitját, ha értitek mire gondolok.
Nos, vajon gondatlan, mosogatási húzásommal szarvashibát szarvashibára halmozok? Erre volnék kiváncsi. Kérem, tegyétek meg tétjeiteket.

Kép Kép
coolasa

Képzeljétek, már alszik Beni, így nézem az Anyátok köztet. Kép Jó rég láttam megint. Erre elment az áram. Kép De most visszajött. Kép

Vuka,
De jó, hogy jöttél! Kép Hát Petra valami gyönyörűséges lett! Kép Nagyon hasonlít az Apukájára. A sapis képen nagyon kis manó.
Milyen jópofa tornázótok van, ilyet még nem is láttam.

Gabi,
Na jó, egye fene. Meglestem a másik topikban. Kép
Nagyon örülök Livikének, lehet, hogy kezdi kinőni tényleg a refluxot?

Bubek,
Na, Marcinak is jól megtudnám harapdálni a kis husi ujjait! Kép

Tücsökmami,
Na ne hülyéskedj már! Miért bántottál volna meg? Tök rendi vagy! Kép Csak tudod, mondtam már, van egy csomó ruhánk, kapunk mindig, szeretném ezeket kihasználni, mert sokszor mire ráadnék valamit, megy is a kicsik közé. Megszakad a szívem. Szóval van neki is mindenféle kabátja, csak én még ezeket vékonynak tartom, ezért kérdeztem.
De az orvos mondott valamit? Hogy mi lehet?
Azért nem semmi méretei vannak még így is Gergőnek, le fogja Benit is előzni! És akkor már ő is dagi lesz! KépKépKép

Vvolga,
Úristen! Mekkora lett ez a fiú! Kérünk képet!!!
Te nem jössz hétfőn a Szt. István parkhoz?

Kép
Kép
Kép
ilba

Sziasztok!
Mostanában sokat dolgoztam, csak most tudtam visszaolvasni és írni. Nagyon aranyosak az új babák, mindenkinek gratulálok, Eszti, Kormi, Coolasa (bocs, ha valakit kihagytam vagy összekevertem, de hirtelen nem látom át ezt a sok új infot!)
Azt szeretném kérdezni, hogy jár-e valaki a szerdai előadásra a kórházba? Hol tart most? Néhány kimaradt és szeretném bepótolni.
Arról mi a véleményetek, hogy ha olyan babakocsit veszünk, amiben a sportkocsi rész maximálisan laposra fektethető, szükség van a mózeskosár részre is? Ugyanis az plusz 40 ezer a legolcsóbb helyen is (most a Buzz-t néztük ki, ami önmagában is elég drága) és fél év alatt kinövi a gyerkőc. Mivel úgyis májusban születik, biztos nem fog fázni nyáron a nyitottabb sportkocsiban sem.
Lányok, az normális, hogy nem kapok levegőt? A 31. hét után vagyok és általában ebéd és vacsora után (pedig nem szoktam annyira sokat enni) órákig nem tudok akkora levegőt venni, mint szeretnék és úgy érzem, hogy szétdurranok. Persze elég kicsi vagyok, 155, úgyhogy gondolom a levegőnek már nem marad hely???!
füge

Coolasa,
KépKépKépKépKép
Állj! Mielőtt Fókusz néző lennél, elárulom, hogy én is MOSOGATOM! Kép És naponta, vagy kétnaponta elsterilizálom. De ha jól belegondolok, akkor egy ideje kimegy a fejemből. Kép
Nekem Tefal sterilizálóm van, azt hiszem 8ezer volt, mikróba kell tenni 10 percre. Szerintem tök jó, nincsen vele macera.
Na most, kérdésedre visszatérve, szerintem ha időnként kifőzöd és továbbra is körültekintően mosogatod, akkor nem lesz itten semmi gond. Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Füge,
Nincs hely a levegőnek: Kép
Nem tudok mit írni erre, én kaptam mindig levegőt, de aszongyák az okosak, ha majd lejebb száll a pocakod, akkor könnyebb lesz már.
Kocsi: nekünk is olyan van, hogy a kezdetektől a sportrészét használom lábzsákkal, pedig novemberi a fiam, és nekem nagyon bejött és a gyerek sem fagyott meg. Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Füge, a híres Szülésfelkészítő Tanfolyamról most csak a következő jut eszembe: életem nagy tévedéseként tartom számon azt a napot, mikor egy szerda délutánomat erre áldoztam a kórházban. Az 1. foglalkozáson rögtön kétszer vettem részt: először és utoljára. Mivelhogy az aznapi program az volt, hogy egy szottyadt videófilmet tekintett meg a kb. 50 fős brigád a kórházi ebédlőben egy kb. 20 cm képátmérőjű tv segítségével, mely a következő hasznos ismeretekkel vértezett fel:
1.) a gyereket nem a gólya hozza
2.) nem, nem is a méhecskék
3.) nem szerencsés 8 hónapos terhesen bunjijumpingolni
4.) létezik olyan, hogy gerincérzéstelenítés, ami azt jelenti, hogy érzéstelenítik a gerincet. Ennek feltétele az, hogy az injekcióstű egyik végén legyen egy gerinc, a másik végén pedig egy szakember, aki betolja az érzéstelenítőt (micsoda új infók!)
5.) ill. arra is kitért az oktatófilm, hogy érdemes-e tömnünk újszölött gyermekünket 3kg nutellával/nap. (Ennél a résznél a mellettem ülő leendő apuka váratlanul és igen tapintatlanul köhintett egyet, így én lemaradtam a helyes válaszról..).
Szóval a helyedben nem pánikolnék, hogy lemaradtam vmi kardinálisról...

Kép Kép
coolasa

Füge,
én ma este érzem, hogy nagyon demoralizáló vagyok, előbb a tanfolyamot szóltam le, most meg ráadásul a babakocsis felvetésedre is reagálok.... legjobb, lesz, ha egyszerűen átugrod a hozzászólásaimat..
Szóval a babakocsiprojektről meg az az emlék hasított belém, hogy 1 hónapja még én is azon meditáltam, milyen kocsit vegyünk és hol, és egyik barátnőm mondta, hogy vettek egy járgányt 120 ezerért. Én már itt kissé nehezebben vettem a levegőt, aztán azt is elárulta, hogy a szerkezet neve "Graco Quattro Tour Trave System", ami kb úgy hangzik, mintha a NASA olasz munkacsoportja dolgozta volna ki a legújjabb mars-szonda melléktermékeként. Abból amit elmondott, a kocsi valóban csak mosogatni nem tudott, bár már erről sem vagyok meggyőződve, talán csak nem kérte meg rá.
De tudom, hogy nem ez a típus a legdrágább, anyukám mesélt a múltkoriban magasabb árfolyamúról, amiben akkumulátor van azért, hogy ha emelkedőn akarja tolni kicsinyét a Magyar Anya, akkor csak gyengéden meg kelljen pöckölnie ujjbegyével a járművet, és az már száguld is a cél felé. Én viszont erről azt gondoltam, hogy amilyen satnya az én fizikumom, direkt jó egy kis erősödés ..... így vettem egy pierre cardint (upsz, ez ingyenreklám, a márkanevet majd utólag kisípoljuk) szinte újonnan a teszvesz.hu-n 15000-ért.
Mindez, amit most itt leírtam, persze egyáltalán nem kapcsolódik ahhoz, amit kérdeztél... de így jár minden sztahanovista élmunkás, aki ilyen ritkán jön közénk holmi munka miatt.... (haha).
Uff.

Kép Kép
coolasa

Lányok, válaszoljon más is Fügének, mert ha csak az én bestsellereimet olvassa, félő, hogy ugyanazzal a lendülettel, amivel jött, rohan is el tőlünk, vissza se néz...

Kép Kép
coolasa

Coolasa:
KépKépKép
ha téged olvaslak, mindig felderülök. Nekem is Aventem van, én is néha (nagyon néha) kifőzöm, egyébként mosogatom, csak baromira forró vízzel. én eleinte olyan béna voltam, hogy szét sem szedtem, és csak forró vízzel leöblítettem. azt hittem úgy jó Kép, a párom szólt rám, hogy ugyan adjam már meg a módját Kép hiába ő már gyakorlott apuka Kép

egyébként 9-kor megint kajáltunk. hányás nélkül KépKép hurrá!!!! megy ez nekünk! bár most is volt egy kis sírás, de most nem erőltettem, vígasztaltam egy kicsit, majd nagyon finoman újra cicire tettem. bevált. pedig az én fiamat eddig cicivámpírnak hívtam. ha félóránként tettem volna cicire, annyiszor evett volna. de jó is volt. persze akkor attól voltam kiakadva KépKép

babakocsi:
Füge: én is kinéztem már a Buzz-t, fel is hívtam az importőrüket, de ő azt mondta, ha vízszintesre fektetem, akkor a lábrész kicsit feljebb áll, magyarul nem lehet teljesen egyenesre fektetni, mert a Buzz-t 8-9 hónapostól ajánlja, vagy mózeskosárral újszülöttkortól. Sajnos itt mondtam le róla. Ilbáé nagyon jó + van még egy pár oldal itt:
http://interstore.hu/?page=1&menu=010202&uid=6pzWTX04DEaqQ2ld&bagitems=&bagsum=& id=__cam_37_1
vagy itt: http://www.bambino.hu/index.php?m=4funkcios
de még egy csomó hely van, csak böngészni kell a neten. nagyon meg kell gondolni, én is hagytam, hogy anyuék hozzák a kocsit németből, jó drága is volt, és mégis szívok, mert nem tudok vele tömegközlekedni, abszolút csak sétálni jó, de ha nem lenne tárolónk föl sem tudnám cipelni a 3.-ra a kocsit.
Ilba:
a doki nem mondott semmit, csak hogy szabira megy és a 4-hós oltás jól el fog húzódni. azt mondta vannak ilyen babák és ajánlott egy homeopátiás szert. ennyi.

na jó éjt, máris jobb kedvem lett, hogy kajolt egy kicsit a kölek Kép
Vendég

Köszi a hsz-ket babakocsi ügyben, Coolasa, ennél azért több kell, hogy elrohanjak Kép Nagyrészt egyetértek veled, ezért is kérdezlek benneteket, különben már rég vehettem volna valamit 180ezerért. A PC nekem nagyon nehéznek tűnik. Az a baj, hogy az összes többi is, kivéve a PP Veneziát, az meg a páromnak nem tetszik, mert szerinte a kis kerekei elakadnak kiváló járdáinkon.
Egyébként órákkal ezelőtt hozzászóltam a sterilizálós kérdésedhez is, csak úgy látom, válaszom valahol a virtuális térben kering. Szóval anélkül, hogy azt állítanám, értek hozzá, mi úgy tervezzük, hogy majd mikróban sterilizálunk, a tiedhez hasonló megfontolásokból. Párom szerint ugyanis nem kell mindent megvenni, amit vadonatúj szülők lenyúlására találtak ki. Az a benyomásom támadt, hogy a sterilizáló kütyüt ő pont ebbe a kategóriába sorolja.
Tücsökmami, köszi a babakocsis tanácsot, Ilbával már leveleztünk az ő kocsijukról és utána is néztem (Jané Slalom ha nem tévedek), de ahol találtam, hasonlóképpen drága volt és nekem az sem tűnt könnyűnek, a boltban is 10 kilón felülinek mondták. Azt viszont nem tudtam, amit a Buzz-ról mondasz, hogy mégsem teljesen egyenes, ugyanis az egyik katalógusban azt írták róla, hogy újszülöttnek is alkalmas és a boltban is ezt állították. Már el is határoztam, hogy akkor mózeskosár nélkül ezt veszem, de most megint nem tudom, mi legyen. Na mindegy, egy hordozókendőm már van, a mobilitás minimális szintje így már biztosítva van!
füge

Ilba, ha Pesten leszek hétfőn, akkor csatlakoznék én is. Felmerészkedek a 4-6-osra egyedül a kocsival és irány a Jászai, ahol találkozhatnánk és mehetnénk együtt a Szt. István parkig. Csak még egy gond van, mi 8 körül és 11 körül szoktunk enni, de legfeljebb felkeltem hamarabb Kép

Tücsökmami, jó híreket hoztál! Kép
Még gondolkodom, mi is legyen. Mi a 8. kerületben lakunk a Múzeum és a József körút között a Blahához 5 percre, de közel van a 3-as Metró is, csak még nem tudom, bevállaljam-e a metrót... Mindenképp mérd le, mert Andris hétfőn mázsáltuk a védőnővel és 67 (!) centi volt és 7310 g. Súly szeritn még jó lenne a pelus, de már 3 hete a nagyobb Liberót használjuk (7-14), mert nekem olyan jó husi, tömött gyerekem van és kicsi volt már az 5-8. Kép

Apropó, csatlakoztam a Bababónuszhoz, remélem, megéri, mert nem nagyon szeretm marketingcélokra leadni az adataimat, pláne a gyerekét. Kép

Füge: én jártam a kórházi előadásokra és sztem jók voltak, de pont az óminózus filmnézésre nem mentem, mert lebeszéltek róla. Kép (Coolasa) Amúgy egyetlen furi dolog volt, hogy aki tartotta, beszédhibás. Kép

Coolasa: én is mosogatom és időnként kifőzöm: lábosban, tűzhelyen. Kép A cumikkal és a cumisüvegekkel is ez a helyzet.

És akkor közkívánatra jöjjön egy-két kép március idusán Andrisról

Kép Kép
Kép
vvolga

Bocsi, lefagytam közben. Kép

Mi ebben a szerkóban járunk sétálni (alatta body és rugi)Kép
Anyu miért ébresztettél fel? Kép
Így aludtunk: Kép
De azért minden rendben vanKép

Újabbak most nincsenek, mert férjem Kolozsváron van és elvitte a gépet. Kép
NA megyek a fiam mellé aludni.
JAj, majdnem elfelejtettem: Szilvike egy tündér, nagyon jó áll neki az új ruha, olyannyira, hogy ő is nagyon jól áll. Kép Sok puszit küld Andris neki...

Kép Kép
Kép
vvolga

nagyon jók a képekKép
Milyen nagyok már a babócákKép

Ilba, de jó nektek, hogy találkoztok.
Nekem is ki kéne szabadulnom már...
Olyan unalmas már a környék, hogy csak naKép
tegnap előtt voltam a barátnőmmel meg a kislányával (10 hónapos) sétálni, Zsófi jól meg is tépte a fülét a kislánynak. De azért normálisak vagyunkKép nem kell tőlünk tartaniKép

Az AVENT mellszívót én mindig kifőzöm. Nem vettem sterilizátort, mert szerintem az nem egészséges, sőt... meg drága is.
Én nem szeretnék okoskodni, de fogokKép szóval azért vigyázni kell a bacikkal. Főleg az újszülötteknél.
A kifőzés meg öt perc. Annyit megér.

Kép

Kép
sajtine

Wolga, akkor így már minibabatali lesz hétfőn! JUHHHHÉÉÉÉ! Kép De jó!

Sajtine, én minden használat után mikrós sterilizálom (kaptam Aventet). Bár azt is megmondom, hogy a kórházban ezt is lazán kezelték, egyszer beletették fertőtlenítős vízbe, onnantól meg mondták, hogy forró víz alatt öblítsem el.........Kérdeztem is, hogy nem kellene beletenni a lötyibe? Aszonták, ááááá, nem.

Ja, és tegnap eltettem életem első tejadagját, 110 ml-t. Muszáj volt, különben felszállok a luficicikkel. Kép

Coolasa, ismét nagy élvezettel olvastam a Nasas kocsiról és előkészítőről szóló beszámolódat! Kép

Na végezetül én is rakok pár képet, hát imígyen fürdünk mi minden nap. Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Vendég

Hahó! Verőfényes, gyönyörű tavaszi napot mindenkinek!

Képzeljétek Beni tegnap negyed9 óta alszik. Kép Evett fél1-kor és 4kor, de álmában, szóval fel sem ébredt.

Most megyek is reggelizni, amíg tudok, délelőtt jön barátnőm a 10 hónapos fiával, séta, játék együtt, meg egyebek, délután jövök!

Pussz!

Kép
Kép
Kép
ilba

Szia Ilba!
De jó napotok lesz! Érezzétek jól magatokat!

Mi meg elaludtuk a bölcsit, mostanában felébred Lívi éjszaka, nem balhézik vagy ilyesmi, csak felébred, 2 vagy 4 óra körül, magyaráz, meg játssza a cuki kislánytKép, de eddig visszaaludt nagyon hamar, most viszont egy órát szórakoztatott. Aztán meg 8 után valamikor keltünk fel csak.
A tegnapin felbuzdulva adtam neki éjjel vizet, kevesebb sikerrel.Kép
Három napja barnás a vizünk, nem merjük beültetni a kádba, nehogy begyulladjon a szeme vagy a füle, csak cicamosdás van a szobában. Még jó, hogy eleve ásványvízzel csinálom a kajáját. Ha csak kis mennyiség van egyben, akkor nem látszik a vizen a barna szín, de a kádban már igen.

Timi,
nekem is el kéne valamikor jutni az Auchanba, kész lettek a képek. Nem merek még a kenguruval nekivágni.

Coolasa,
én a vásárlás után főztem csak ki a mellszívót, utána hagyományos mosogatás vóóót.

Eszti,
Bence nagyon édesen fürdik! Főleg a 3. képen, ahol becsukja a szemét, száját! Livi ekkora korában még (és még nagyon sokáig) végigüvöltötte a fürdetést.Kép

Megyek hamizni, mindenkinek jó sétákat mára!!!!!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Halihó,

Ilba, kérdezted a DM-et. Sajna még nem, mert Sajitéval nem találkoztam, és DM-ben sem voltam azóta, hogy beszéltünk róla.Alig voltam kint a lakásból...KépKépKép
Valamikor neked is el kéne vinni a csillagot...Kép

De majd MOST! Ma már lemegyünk sétálni! Mert annyira de annyira jó az idő!!!! És Marcinak a hőemelkedése eltűnt a ködben....Kép
Sajtine, ti mikor mentek? Merre? Elmenjünk arra felétek? Na majd jól felhívlak ha nem írsz...KépKép

Wolga, Tücsökmami,
van egy ötletem. Én megyek Tücsökmamihoz mindenképpen jövő héten valamelyik nap, és Wolga veled is tervben van a találkozó, és én mobilisabb vagyok nálatok, tehát az ötletem az, hogy Tücsökmamitól én elhozom a cuccot, elviszem Wolgának, és aztán Wolgától is elhozom a pelust, és elviszem Tücsökmaminak. Így legalább kétszer is találkozunk Tücsökmami!!!KépKépKép

Aztán Wolgával meg elmegyünk Jucusékhoz valamikor...Na mit szóltok. Jól kiagyaltam, mi?
Persze azért ezt a dolgot nem ártana Jucussal is megbeszélni...KépKép
Jucus?

Ja meg írtátok ezt az aranyosságot. Nemááááááááááááááá! Nem kell engem fényesíteni (fényes vagyok én anélkül is Kép), az egész úgy ugrott be, hogy Tücsökmami azt írta, hogy elutasítja a gyerkőc. Ami egy nagy hülyeség, mer ilyen nincs, és kész!!! (ahhoz tényleg nagyon rossznak kell lenni, hogy egy gyerek elutasítsa az anyukáját...), és így ezt muszáj volt leírni. Ennyi az egész. De azért köszi, ti is azok vagytok! KépKépKép

Képzeljétek, a legújabb mutatványunk, hogy Marci hasizomból akar mindenáron felülni. Tiszta dili. És nem adja fel...szerintem boxolónak készül, olyan hasizma lesz...
Íme változatok a hasizmozásra, amely a nap minden szakában, minden percében - amikor hanyatt fekszik, előfordul nálunk mostanában...KépKép
KépKép

Coolasa, annyira jókat írsz...Én is nagyon felderülök rajtuk. A tárgyalóteremben is biztos szeretnek! KépKép

Ja és a tegnapi cumis alvásnak ez lett a végeKépKép
Kép

Kép
----------------
B&M
bubek

Ja Wolga,
még azt akartam mondani, hogy a mellszívóról, ha fáj a cicid közben, vedd le a masszírozós gumit, és egy-két percenként fordítsd egy kicsit jobbra, vagy ballra. És akkor máshol nyomja meg egy kicsit a cicit, és úgy nem fáj annyira. Én is így csináltam, mert nekem is fájt néha, ahogy beszívta a vákum.
Andris is egy kis hörcsögpofa! Milyen jó kis husi pofija van! KépKép

Eszti,
Milyen jófej Bence. Tök jó arcokat vág!!!!Olyan mosolyogni valókat!!Kép

Kép
----------------
B&M
bubek

Coolasa
Én olyan jókat mulatok rajtad! Kép
Nemgondoltál még rá, hogy könyvet írj gyarapodó anyai tapasztalataidról! Kép vennék mint a cukrot! Kép
...bár az én fiam még bellülről nézi az anyját de én sem gondolom, hogy létszükséglet lenne a sterilizáló...
Esetleg a mosogatást néha megfejelheted egy-egy kifőzéssel...

Füge
Nekem is lelkiismeretfurdalásom van, hogy ritkán voltam... az utolsó alkalom nálam is a videózás volt akkor valahogy úgy éreztem, hogy kár volt... nálunk Jacky megmutatta milyen ügyesen ül be egy autóba és a lovaglás, teniszezés ártalmait elemezték...
De amit Ujvári tartott a fájdalomcsillapításról azért érdemes volt bemenni... bár lehet csak elfogult vagyok.
Engem is érdekelne, hogy hol tartunk hátha még rászánom magam... de a videóból nem repetáznék...

Azt kérdezném tőletek, hogy amikor az ember lánya szülni megy akkor apa beállhat a szülészet elé a kocsival... arrafelé láttam egy bejáratot... vagy végig kell caplatni a főbejárattól...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mi ez az ingyenes kép előhívás?
Azt hiszem lemaradtam...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Vvolga,
akartam én is írni tegnap este, hogy Andriska nagyon-nagyon aranyos! Olyan jól áll neki, hogy kis pufóka! Főleg az így aludtunk képen! Enyém fajta csenevész gyerekek nem tudnak ilyen aranyosan csücsöríteni!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?