Új privát üzeneted érkezett!

Voltunk lent a kenguruval, tök buli! A postaládát is kiürítette helyettem Livicsek!Kép
Persze csak az újságosig, de kezdetnek ez is elég.
Kép
Kép

Tücsökmami,
a főzelék tényleg sokat javított a helyzeten, csak a folyadékbevitel miatt még muszáj sűrített tápszert is adnom, mert a teát, vizet stb. rögtön viszontlátom.Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Na sziasztok,

most nem tudom mennyi fér bele, hogy írjak, de írok, jár a kezem ezerrel, és remélem, hogy van most 20 percem, amíg Marci még nem kel fel, és nem ordítja a fülembe, hogy ő milyen éhes! Kép

Ha esetleg valami kimarad most, akkor majd folyt köv.

Szóval...

Tegnap már nem bírtam, de MOST!!!!:
BOLDOG BENINAPOT KÍVÁNUNK AZ ÖSSZES BENINEK, ÉS BENCÉNEK IS BENCENAPOT!!!!
Kép

És köszönjük a jóidőt is ám!!! Kép

Most úgy állunk, hogy Apa is, én is szinte teljesen meggyógyulva vagyunk (de szép magyarosan tudok írni....Kép). Marcinak tegnap dél óta nincs hőemelkedése. Hétfőn dokinéni látta, aszonta nem lát, nem hall semmit semmit.(Kép) De most van valami ilyen vírus a gyerekek között, hogy nincs más tünet csak a hőmérséklet emelkedés. Kaptunk homeopátiás cuccot, meg mostantól a cebiont, és Marci úgy megijedt hétfőn a dokinénitől, hogy mielőtt bármilyen szert adtam volna neki, már azelőtt leküzdötte a hőemelkedést, és már virgoncka, meg vigyorka. Kép De azért kapja a bogyeszeket.

Mancs,
szép a pocid és a hajad! Kép
EDA : én kaptam. Az első adag nagyon jó volt, mert 1,5 óra pihi volt, és közben 3 cm-ről 8 cm-re tágultam. A 2. adag már nem kellett volna, mert ettől nem tudtam nyomni még több mint fél óráig, és közben pedig Marci elfáradt, és sürgősen ki kellett volna már nyomnom. De én így sem vagyok ellene, mert nekem nagyon sokat segített, ui. vasárnap du fél4h - kor kezdődött minden, és hétfő reggel 8.42h - kor született meg Marci. ÉS reggel fél6-kor kaptam az első edát.
Szóval nekem nagyon sokat segített, de a végén egy kicsit hátráltatott is. De én akkor is javaslom neked, hogy ha úgy érzed, hogy kemény, és fáradsz, és nem táguls mondjuk óránként 2 cm - t legalább, akkor szerintem nyugodtan kérhetsz. Segít. Sokat segít.

Tücsökmami
Csatlakozom az előttem szólókhoz. Gyere és panaszkodj, mert akkor meg is tudunk vígasztalni.KépKép Gergőnél meg csak az a lényeg, hogy legyen pisis a és kakis a pelus, a többivel meg ne is törődj.. Annyira édes kis husi, hogy tuti, hogy neki elég amit akar. Kép Mellesleg ahhoz képest, amit Marci az előző hónapban hízott - most, hogy sokat izeg -mozog, és forog - csak 60 dekát hízott egy hónap alatt. Ha egy kicsit hízik hetente, (már én is csak hetente mérem le) akkor már jó. Ráadásul most eléggé összevissza szopizunk, mert egyszerűen van, hogy másfél óránként, van, hogy 3 óránként kéri a cicit fejvesztve. Éjjel meg kétszer !!! kelünk már vagy egy hete. Ilyen valamikor egy-két hetes korában volt utoljára. De nem szopizik sokat egyszerre - max 80-100-at, és ezért csinálja nekem ezt a fesztivált ezzel a sok szopival. Ráadásul most hogy nem is megyünk ki, így sokkal kevesebbet is alszik napközben.
Na de jövő héten már megyünk hozzátok!
Pénteken? Beíratkozás? El merjem vinni? Igaz, ma már nem volt hőemelkedés (tegnap dél óta...kop-kop)

Ilba,
persze, én sem fejek olyan sokat a fejőgépemmel...Kép
Majd azt is jövő héten...mindent jövő héten.Kép
Addig még én is takarítok kicsiket. Kép
És a képek az asztalról. A másik fele is ugyanígy kihajtható. (mi asszem tavaly szeptemberben vettük a kikában):
KépKép
Kép

Sajtine,
Igen, köszi már egész jól vagyunk.
És Zsófi? Eszi már a répát? Tud már fütyülni?KépKépKép
Tuti hogy megyünk sétálni jövő héten!!!TUTI!!! Én már kezdek savanyúuborka ízt felvenni, hogy kint ilyen szép az idő, én meg nem mehetek ki Marcival. Már azt sem tudja szerintem, hogy van egy babakocsija is..Kép

Mamacka,
igen egyetértek. Én is tökre örültm a pocakomnak. És szerettem kismama lenni nagyon.

Timi,
de jó nektek, ezzel a hintával, meg kinti sétákkal Gabival. ÉN IS SÉTÁLNI AKAROK MENNI!!!!MARCI IS!!!!

Gabi,
és mik azok a jótanácsok mosogép ügyben? Megosztod velünk? Vagy ez amolyan Gabus - szerelő közti titkos izé?KépKép

Eszti,
én úgy szoktam, hogy ha nagyon nem jön az Avent-tel, akkor egy kicsit fejek kézzel, és utána teszem rá a cicire az Aventet. Azért jó, ha használod - ezt most figyeltem meg - mert közben is belövell a tej. Szerintem a szopihoz hasonló mozgás meg a vákum miatt. Ha meg kézzel fej az ember, akkor iylen nincsen. Szóval próbáld azért még, ne tedd el, mert jó az ha néha használod. Ha sok a tejci a cicben kaja után, akkor próbáld. Ha kevés, akkor én is általában kézzel szokta. De naponta legalább 2x - 3x fejek azért az Aventtel is.

Wolga,
mi van nálatok? Elmentetek valahova? Biztos, ebben a szép időben...Nem baj a jövő hét tervbe van véve. VAgy az azutáni. Szép sorban mindenkihez eljutunk!!! Még Jucushoz is el kell menni ám! Mostmár tényleg kezd nagyok kafa idő lenni!

Jucus,
te is rég írtál? Mi újság van veletek?

Vuka, Natasa,
És ti?

És akkor egy két képecske a nagyfiúról:
A popeszemelés...(amikor nem megy egyszerre a fej, meg a popesz..Kép)
KépKép

És nekem is van egy nagy Macihaverom, és nagyon szeretem ám!!!Kép
KépKép

Kép
----------------
B&M
bubek

Ilba, bocs, két kép ua, itt a harmadik:
Kép

Kép
----------------
B&M
bubek

Sziasztok!
Bubek!
Húúú nekem nagyon tetszik ez az asztal.Hol lehet kapni és mennyiért vesztegetik?KépMás színben is van?
Popeszemelés.Kép

Gabi!
Ok,ok légyszi kattanj rá a Kispest tvre!KépÉn nem tom felvenni mert dvd-k van ami csak lejátszó.Kép
Azt hiszem ideje lenne valami vízlágyítót használnom mert még sose használtam(7 éves)a gépünk.A végén még kinyiffan.KépKiváncsi vagyok a jó tanácsokra.Megosztod velem?Kép
Ma a Hunyadi utcánál voltunk a játszón.Volt ott egy csaj aki tök úgy nézett ki mint Te.Amikor megláttam már örültem,hogy talizunk de aztán rájöttem nem Te vagy.Kép

Ilba!
Köszike,remélem nem lesz semmi gubanc.Kép

Mamacka!
A Brékelő Áron.KépKépÁrkád,bácsi.KépTeljesen elérzékenyültem én is.......Kép

Timi!
Hová jártok játszózni??Éjszaka.KépSok erőt kivánok!

Domi ma egész nap csak pörgött.Nagyon élvezi a játszót.Olyan koszosan jöttünk haza,hogy legszivesebben betettem volna a mosógépbe.KépMár javában szunyál.
Mindenkinek szép estét!KépPuszi.Dia

Kép
Kép
lldicsi

Eszti,
nekünk a péntek kivételével jövő héten bármi jó. Kép

Gabi,
Livi ebben a télapó sapiban nagyon cuki. Mint egy kis manó! KépKépKép

Bubek,
köszi a köszöntést!!!
Szupi az asztalotok, írigykedek. András el is ment ma a Kikába, már nincsen nekik. Ahol találtunk, ott 91ezer, esztétikai hibásan 78ezer. Kép Nem gyártják már, ez a maradék.
Popsiemelős Marci: Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Ilba,
mi még később láttuk asszem a Baumaxban, vagy Bricostore-ban, meg a Metroban is. Érdemes lenne felhívni őket is, hátha van valahol egy maradék még....

Kép
----------------
B&M
bubek

Akkor közkívánatra a mosógépes tanácsok!Kép
Semmi extra, de nekem ezek is újak.
A vízet nem kell teljesen megnyitni, csak félig. Én mindig csutkára eltekerem a kart, erre szemöldökráncolással reagált. Hogy miért, azt nemtom.
A vízlágyítók semmit nem érnek, havonta háztartási gépekhez való cillittel (nem a bang!) át kell mosni.
Akinek Hajdúja van, ezt a műveletet úgy végezze, hogy 3C-n teleszivattyúzza a gépet vízzel, utána 7C- n átmossa a gépet, 2 deci cillittel.
Az öblítős kis tartályt időnként ki kell szedni és kitisztítani, a miénk tele volt, nem is nagyon folyt már le az öblítő a vízbe.
Egymás után max. kétszer mossatok. Mármint közvetlen egymás után, egy napon belül lehet többször. Én sokszor mostam eddig 3-szor rögtön egymás után. Na, erre is jól összeráncolta a szemének az öldökét.

Lehet, hogy az avatottabbaknak semmi új nincs ezek közt, nekem vóót!Kép

Most ennyi, ha befejezték a többiek a Barikköztöt, akkor pancsi és szunya! Ha nekem még lesz erőm, akkor jövök, ha az álommanó elvitte a kölköcskét!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Bubek,
majd jól körbenézünk, de ennyi pénzünk most nincsen, ha ilyen drága. Kép Kell a nyárra.

Tényleg, újabb körkérdés: Mentek nyaralni? Ki hová? Mikor?

Gabi,
ez nekem mind új volt. Bár nekem Beko gépem van, 4 éves.
Küldtem e-mailt.

Most megyek fejni, meg hajat mosni, de még benézek. Addig írjatok jó sokat!!! Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Ilba,
Ha találtok, akkor nem olyan vészes, mert mi anno 40e-ért vettük. Szerintem most sem lehet sokkal drágább. Kép

Dia,
bocsesz, hogy neked külön nem írtam, azért a fentiek neked is szólnak ám! KépKép

Kép
----------------
B&M
bubek

Gabi, köszi, nekem is új infók voltak, bár nekünk wirlpool van és....most számolok...8 éves. Én is sokszor mosok 3 adagot egymás után, bár mostanában örülök ha egyszerre egyet ki is tudok teregetni Marcus mellett...Kép És az a cillit az melyik? van valami neve? Vagy rá van írva hogy háztartási gépekhez?

Kép
----------------
B&M
bubek

Már mindenki alszik?
Akkor megyek én is. Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Jó estét!

Lányok, nagyon aranyosak vagytok mindenkinek köszönöm az együttérzést és biztatást. Tudom, mindenkinek a maga problémája a legnagyobb, de olyan jó lenne csak egy pár felhőtlen nap, hányás, bukás, nem evés nélkül. Sajnos ilyen az én alaptermészetem egy kissé pesszimista Így aztán minden problémát óriásinak látok. Meg aztán nagyon egyedül vagyok, nem tudok közlekedni, mert az a qrva (elnézést) babakocsi 100 kg, én ugye nem vezetek, a párom meg csak este van itthon, hétvégén meg használhatatlan. Na jó nem is mondom tovább Kép
A gyerkőc az elmúlt hónapban még fél kg-ot sem hízott, ez itt a probléma. Pedig hogy elképzeltem, hogy 6 hónapos koráig csak anyatej, stb. Azért még nem adtam fel, de amikor keserves sír a cicin, ami csak úgy feszül a tejtől, és percekig vígasztalhatatlan, tényleg nem tudom mitévő legyek.

Sajtine, Bubek:
gyertek uszikázniKép búvárruha...hm az nekem is kellene a 70 kilómhoz Kép Pénteken még csak beiratkozás van, én egyelőre csak érdeklődni megyek, majd ott eldöntöm mi legyen. De tudjátok a búvárreflex 5-6 hónapos korban eltűnik, a babaúszást addig kellene forszírozni. Azt hiszem havonta egyszer indul csoport.

Gabuska:
köszi a jótanácsokat a mosógéppel, igaz nekünk olyan "modern" van, de észrevettem, amióta megvan a gyerek és rengeteget mosok (gyakorlatilag minimum napi egy adag) észrevehetően romlott az állaga.

Bubek:
klassz kis asztalkátok van Kép PopeszKép

Coolasa:
néha egy kis élménybeszámolóval szolgálhatnál nekünk. amúgy is bíruk a stílusod tudod Kép

Még egyszer köszi mindent KépKépKép majd jövök a további helyzetjelentéssel
Vendég

Hellósztok lányok!

Ilba, akkor mindjárt hétfőn egy séta??? Már ha nem fog szakadni az eső. Kép
Éjszaka Bence megint nagyon jól aludt, csak egyszer ébredt, nahát hajnalban meg én ébredtem iszonyú duzzadt cickókra, gondoltam ennek fele sem tréfa, mert már kis csomókat is éreztem. Gyerök evett, aztán jól kifejtem a maradékot, és sikerült! Biztosan azért is, mert előtte már jól beindult a tejleadó reflex. Szóval mégiscsak jó ez az Avent. Kép Kép

Coolasa, tényleg jöhetnél valami frissel, és a szokásos stílussal, bírom én is. Kép

Gabi, mosógép infókat köszesz, ezek az öregek azért tudják a tutit. Ja, anyukámnak is ugye Hajdúja volt, 25 után gondolta, mégiscsak ki kéne cserélni (persze semmi baja nem volt), kicseréltük, na, hát az közel sem bírta hiba nélkül 25 évig.....

A tejcsi a hűtőben meddig jó? Mert hajnalban lefejtem 40 ml-t, de ma még hozzáfejnék, hogy legyen egy egész adag. És csak utána tenném be a mélybe.

Eszti
Vendég

Jó reggelt!

Tegnap kidőltünk fél tízkor, reggel meg fél hatkor keltett Lívi, egy órát csiripelt, elkezdett hamizni, de belealudt.

Tücsökmami,
az, hogy nem tudsz közlekedni, mit jelent? Egyáltalán sehova, vagy messzebbre nem?
Én meg attól fQstam régebben a sétáknál, hogy ha egy kicsi bukkanóra rátolom a kocsit, 2 decit kihányhat Lívi. Kaja után mindig kivártam másfél-két órát (ami a 3 óránként szoptatásnál elég gáz...) és csak utána mertem lemenni vele. Orrszívót - akkor még csak kézit - mindig vittem magammal, mert elég sűrűn kellett még az utcán is használni. Pici séta, aztán irány haza, mert még szopi előtt tisztábatétel stb. Szóval, ha lementünk, akkor is csak rövid időre és állandó készenlétben. Nyáron született, akkor még csak istenes volt, mert csak betettem a kocsiba, de ősztől már az öltöztetés... Sokszor három pulóvert is összehányt, miközben adtam fel rá.
Na meg az állandó küzdelem a nagyszülőkkel, hogy értsék meg, ha épp akkor jönnek, amikor evett, akkor nem adom a kezükbe, mert a legkisebb szorításra is szökőkút lesz a szájából. Néha még most is szinte harc folyik, ha náluk vagyunk (inkább Zoli anyukájával van "gond"), mert mindig megetetem a lányzót, mielőtt a család nekiül, és anyósom mindig tuszkol az asztalhoz utána, hogy egyek, addig ő fogja. Én meg 10 percig magyarázom, hogy legalább addig, amíg büfizik (főzelék után is), nem adom és kész! Persze ez mindig normális hangnemben zajlik, de rossz, hogy minden alkalommal el kell ezt játszani, nemtom, miért nem elég egszer, na jó, kétszer elmondani. Meg mindig olyan gonosz dögnek érzem magam, pedig nem arról van szó, hogy nem akarom odaadni. De aztán mire mi is túl vagyunk az ebéden, addigra már általában elmúlik a veszély és órákig nem is látom Lívit, mindig más pesztrálja.Kép
Úszni én is akartam vinni, én is imádok, de a fentiek miatt inkább hanyagoltuk.Kép

Na, most, hogy elmeséltem az életem történetét, megyek reggggggelizni.Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Hellllllllló Eszti!

Én 1 napig tároltam sima hűtőben lefejt tejet, viszont úgy már nem tettem a mélybe utána. Azt csak frissen. Már nem tudom, kitől, honnan hallotam, de így csináltam.
Ja, és a kórházban is odaadták még Lívinek másnap a lefejt tejet, úgyhogy akkor 1 napig biztos lehet hűteni.

Avent KépKépKép

Szüleim mindketten (el vannak válva magyarosan mondva) huszonvalahány éves hajdúval mosiznak, Apunak még a tévéje is a gyerekkoromban vásárolt Videoton.Kép Mi meg 10 év alatt a harmadikat fogyasztjuk. Hűtőszekrény dettó, ott egy őskori Lehel van, nekünk meg a második Bosch.

Jövő héten már 19 ok lesz!!!!!!!!!!!!
19 19 19 19 19 19 19!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Nem 19 ok, hanem 19 fok! Szorrrrrrrrrrrrri!Kép

A cebiont magában kell adni vagy valamivel? Én a tápszerbe csöpögtetem, először magában adtam, de akkorát fintorgott, mondom, megkóstolom milyen, hát, mint a tömény citromlé.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Eszti
Én úgy tudom, hogy nem szerencsés keverni a tejcit amit különböző időpontokban fejtél...
...de persze én még nem próbáltam...

Sziasztok mindenki...
Ez a tegnapi portré lemaradt...
Kép
...szerintem ezen a képen olyan jól látszik! bár a doki azt mondta, hogy jó a fantáziám!
Kis pufi...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka,
ez igenis egy kis buksi!Kép Alatta ott van a kis mancsa is! A képen bal oldalon fent. Olyan tisztán láccccik! Várjál, megmutizom, mit minek látok!

Kép

Én adtam reggel+délután fejt vagy este+reggel fejt tejet a hűtőből.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Igen én is ezt látom Kép... szerintem rendes uh képhez nagyon szép! ...és nem is kell hozzá nagy fantázia! Kép
Szemből van,... látszik a pufi pofija az orrocskája és az alsó-felső szemhéja is... szerintem...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka, egy napig lehet hozzá tenni, a kórházban is hozzáteszik, amikor kaják után viszed a lefejt tejet. Csak tán 1 nap után nem szabad normál hűtőben tartani.

Édes nagyon Áron baba! Kép

Gabi, én is hallottam a 19 fokot! JUHÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ! Lassan csinálhatunk babatalit! Kép
Vendég

Sziasztok!

Végre tudok képet felrakni,csak a kábelt kellett kicserélni szerencséreKép
Keresztelős ruha:KépKép

Ilba:
Itt az új szerkóban Szilvi,amit most vettem:Kép
A csikos láb Fannihoz tartozikKép

Gabi:
Jól néztek ki a kengurubanKép
A mosógépes tippeket még nem is hallottam,de jó tudni roluk!

Dia:
A Csokonai utca mellett van egy kis játszó,bébihinta is van és azt próbáltuk kiKép
A kispest tévé engem is érdekel,de a videónk sajna rossz.Remélem Gabi értasit ha lát valamitKép

Bubek:
Klassz az asztal!Nekünk is kéne valamilyen a konyhába,mert még mindig kemping asztal van oda rakva ideiglenesenKép
Marci nagyon ügyesKép

Mamacka:
A fejét tényleg teljesen ki lehez venni ÁronnakKép
Nagyon aranyos:

Most ennyi,mert Szilvi reggelit követel!

Kép

Kép
novum

Timi,
el áááááááááááááááááááájulok! Hogy áll már a kis maszatka! Nagyon jól mutatnak a cuccok rajta! A keresztelő ruha is kiráááály!
(Mag Fanni ötujjas zoknija!Kép)

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Írtam a Kispest tévébe mailt, hogy mondják már meg, mikor adják el, mert már tűűűűkön ülünk!!!Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabi:
Igen a rucik jók lettek!!:

Ma nem talizunk?Bár az idő nem túl jó!

Kép

Kép
novum

Fél kettő körül jó nektek? 11-kor lemegyünk, de csak a közértbe, délben eszik Lívi.
Megnézzük a hintás játszót, ha nem fúj a szél?Kép
Be tudok ülni vele vagy kicsi ahoz?

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Möggyütt a válasz: április első hetében. Felveszem az összes napi műsort.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sizasztok!
Eszti,
a lefejt tejet 24 óráig lehet gyűjtögetni, és utána lehet betenni a mélyhűtőbe. Én is ezt csinálom. Már anyuéknál, és anyósoméknál is telerámoltattam kis poharakkal a mélyhűtőt. És már megint tle van egy rekesz nálunk is. A 24 órát ne lpd túl, mert jó büdi lesz aa tej - megromlik. Nekem egyszer sikerült, fúúúúú, hát nem vóóót jó szaga..Kép ki kellett öntnem több mint egy decit.Kép

Mamacka,
tényleg jól látszik! Kép
Milyen kis szélesek az orrcimpái! KépKép
Az egyik kb ilyen kori uh-n Marci meg integetett. esküszöm. Biztos nekem is jó fantáziám van, de olyan mozdulatai voltak. A dokimnak is mondtam - ő nem szólt semmit. Biztos már millió ilyet hallgatott az anyukáktól. Pedig tök jó dolgok ezek! Kép

Gabi,
hát én már akkor mondtam, mikor csak vártuk Marcit, hogy le a kalappal, mert nagyon hősiesen csináljátok ezt a refluxos balhét. Komolyan mondom, nektek aztán tényleg nagyon kell a türelem. És ez Tücsökmami, neked is szól. És Jucusnak is. Én nem tudom, hogy így bírnám-e türelemmel, és érzelmileg, és mindenhogyan. Lehet, hogy igen, de lehet hogy nem. Csodállak benneteket ezért, és azt hiszem itt van az, hogy minden rosszban van valami jó is. Ebben az egészben az a jó, hogy annyira megedződtök, és türelmessé váltok a babák mellett, hogy később ez már rutinból fog menni. Én meg csak remélem, hogy mindig elég türelmes leszek a gyerekemmel...Kép

Kép
----------------
B&M
bubek

Sajna akkor már jön Fanni és vele kell foglalkozniKép
Fél 11-kor mi is megyünk egy bolti körútra.
A hintába csak Livit tudod betenni,de vannak rendes hinták is oda Te is beférszKép

Kép

Kép
novum

Timi,
Nagyon édi Szilvi!!! Hogy áll már! Fogódzkodó mellett már lépeget is? Édik a rucik, a kereszetelősök is!

Kép
----------------
B&M
bubek

Gabi:
Nagyon ügyes vagy ,hogy e-mailen elintézted ezt a fontos kérdéstKép
Akkor nem késtünk le semmirőlKép

Bubek:
Igen, már próbálkozik a lépegetésselKép

Kép

Kép
novum

GAbuska:
tudom, hogy a te problémád nagyobb mint az enyém, amikor írod, mindig el is szégyellem magam. Kép
csak tudjátok, hajnal 2 óta semmit sem evett Kép
zokog a cicin, mindent próbáltam, többféle szoptatási pózban, lefejve kiskanállal, cumisüveggel, már ott tartottunk, hogy egyszerre bőgtünk mind a ketten Kép nem értem miért utasít el ennyire. mi a fene történt a tejemmel?
most azt hiszem kipróbálom a tápszert, így majd kitűnik, hogy az ízével volt-e a gond.
addig semmi baja, amig cicizik, amikor elindul a tejleadó reflex, akkor kezd el bömbölni.
na nem síránkozom, megyünk oltásra, ez is jókor jön.

sziasztok
Vendég

Tücsökmami!
Mindenkinek a sajátja a legnagyobb probléma! És márcsak azért sem nagyobb a miénk, mert amiket én írok, azok nagyészt már a múlt részét képezik, azért mondom csak el, hogy érezd, hogy nem vagy egyedül a problémáddal, nekem (hülyén veszi ki magát, tudom) de megkönnyebbülés volt valahol, hogy mástól is hallottam hasonlókat (pl. itt a házban is), mert az rettenetes, amikor az ember abban a tudatban van, hogy ez a sok rossz csak őt éri és amikor kiderül, hog sokan mások is vannak hasonló cipőben, már nem érzi kakukktojásnak magát. Szóval csakis ezért írom le a mi kálváriánkat, semmiképp nem azért, hogy versenyezzünk, hogy kinek nagyobb a baja. Végülis tettekkel nem tudok sajnos segíteni, csak így.Kép
Kérlek szépen, semmiképp se szégyelld magad, inkább nekem van kicsit lelkiismeret furdalásom, hogy ennyit fárasztalak a "hogy volt nálunk" írásaimmal!

Közvetlen szopi előtt szoktál fejni picit (10-20 milit)? Akkor nem spriccel olyan erővel a szájába Gergőnek.

Dokinak meséld el, hátha mond valami okosat.

Timi,
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Tücsökmami,
egyszer volt egy ilyen nálunk is. ÉS akkor amikor nekem is elindult volna a tej. Nem lehet, hogy azért van, mert olyankor nagyon gyorsan folyik a szájába, és ha lenyeli, akkor sokat nyel egyszerre, és nem akar annyit? Próbáld esetleg azt, hogy fekszik az öledben és csak kicsiket spriccelsz a szájába. Hátha...
Én csináltam olyat is - most lehet hogy megutáltok - hogy amikor nagyon nem akart szopizni, akkor kényszerítettem. Egyszerűen erősen megfogtama buksit, és rányomtam a cicire, és akkor is sírt még kb 5 mp-ig, azután elkezdte szívni. És akkor már minden oké volt. Amíg nem kényszerítettem, addig csak bekapta, és utána bömbölt. Ez kb 3-4 napig tartott, de nem is mindegyik ciczésnél. Szóval lehet, hogy ezt is megpróbálhatod egyszer-kétszer. HA nagyon nem megy, hát akkor nem megy.
Bárcsak tudnék segíteni!

Kép
----------------
B&M
bubek

Sziasztok!

tegnap megvolt az UH és a ctg is. Minden rendben, a doki szerint még van kb. max. 2 hetem, ahogy a nagykönyvben elő van írvaKép Még lejjebb jött a fejecskéje, ezt mondjuk érzem is. Éééééés, lehet tippelni a jelenlegi, UH szerinti súlyát illetőenKépKépKép A ctg-n persze megint beájult a drága a végére, még a dokibácsi ébresztgetésére sem volt hajlandó különösebb ugrándozást produkálniKép

Mamacka,
de káááár, hogy el kellett kerülnünk egymástKép Pedig figyeltelek ám! Szerintem is látszik az arcocskája Áronnak! Ki csinálta az UH-t Nektek? Ki lesz a dokid és a szülésznőd? Én is szeretek babát várni, és hiáynozni fog a pocim, már most tudom!Kép

Ilba néniKép,
mindjárt írokKép Régen egyik már felnőtt gyerekkel rendelkező apuka ismerősünk ment autóval az úton, vmi nyaralóhelyen. Egyszercsak kigurult elé egy labda az útra, utána persze rohant a gyerek, körül se nézett, az embernek satuznia kellett, hogy el ne üsse. Kikiabált az ablakon, hogy "gyerek, a qrva anyád!" majd átnézett az út másik oldalára, és köszönt az ott álldogáló anyucinak: "kezitcsókolom!"KépKépKép Apukám mesélte, ott ült mellette az anyósülésen. Mindig jót röhögök ezen a sztorinKép

Novum,
tündéri a keresztelőruha!!!!!Kép

Bubek, Eszti,
köszi az EDA-s infót!Kép

Gabuska,
én használok vízlágyítót, de nem Calgont, hanem Csillagot. Olcsóbb is jóval, és az bevált. Anyáéknak marhára vízkövesedik a gépjük, sőt, meg is makkant a múltkor tőle. A szerelő azt mondta, hogy néha bele kell önteni 2 liter háztartási ecetet, és azzal egy rövidprogramot elindítani. Az aztán tényleg leoldja a vízkövet! Szerintem a Cillitnél olcsóbb megoldás.
Livicsek+Always:KépKépKép

Tücsökmami,
nagyon szorítok Nektek, hogy javuljon a helyzetKép Ne gondold azt, hogy mindenki boldog és vidám Rajtad kívül, mert ez nem így van!!! És tessék csak jönni, leírni, hogy hogy érzed magad, hogy érzitek magatokat, mert ez a topik arról (is) szól, hogy egymáson segítsünkKép Oszd meg velünk a bánatodat és a gondjaidat, mindenki segít! Ugye, lányok?Kép

Na, tippel vki Petike súlyára?Kép

Kép
mancs

Sziasztok,

Tücsimami,
szerintem ne idegeskedj. Van úgy, hogy kevesebbet esznek, nem hajlandóak enni. Persze ez csak 1-1 nap.
Pénteken mikor mész a pólus hotelhez?
Mi nemhiszem, hogy beiratkozunk, de oda sétálnánk és találkozhatnánk.
Szurkolok a szurihoz, hogy ne szúrjonKép

Gabuska, én is már annyiszor szerettem volna írni, hogy le a kalappal előttetek (Jucus), hogy milyen türelemmel és szeretettel gondozzátok a bébiket.
De mit tehet egy anya, nem igaz?
A nagymamám mondta mindig: Viselem a sorsomKép
Kár, hogy ő már nem láthatta Zsófit. Õ apukám anyukája volt.
Mennyit bajlódott velünk. Anyuék levittek hozzá egész nyárra szinte.
Főzött, mosott (kézzel), etette az állatokat, takarított stb. És sokszor még jöttek az unokatesók.Volt, hogy 3-an voltunk ott egyszerre. Ja és úgy fürdetett minket este, hogy zománc kádba hozta mindig a vizet. Nem volt fürdőszobája. A vizet is melegíteni kellett. De olyan jól éreztük magunkat, hogy csuda.
Egyébként a Tisza mellett lakott.
Félig én is falusi vagyokKép

Novum, Szilvike nagyon ügyes márKép Szép a keresztelő ruhájaKép

Zsófi megevett egy fél doboz Frutapura-átKép
Tegnap megy egy fél üveg bébi ételt 2X-re.
Sütőtökös krumpli volt.
Ma odaadom a másik felét.
Azt csinálja miután beadtam a kiskanálnyi pürét, hogy brrrrrrrr gondolhatjátokKép

Jövő héten 19 fok lesz, besz@rás, el sem hiszemKép hurrá hurrá hurrá

Kép

Kép
sajtine

MancsKépKépKépKép

Kép

Kép
sajtine

Mancs,
3280g

majd jövök, csak el vagyok havazva. Kép

Tücsökmami,
nagyon drukkolunk!!! +++++++++++++++++++++++++

Kép
Kép
Kép
ilba

Mancs
Én is sajnálom! Kép
Nekünk Ujvári a dokink a szülésznőnk meg Anna, ugyanúgy mint Esztiéknek.
Nálatok kik alkotják a csapatot?
No mennyi a kölök? 3500?

Sajtine
Nekem is ilyen gyermekkorom volt... és milyen jó rá visszaemlékezni... sajnálom, hogy Áronnnak nem lesz már része benne...
Az én nagyiméknál sem volt víz, zománclavórban fürödtünk... a vizet a kútból húztuk, ivóvízért az Artézi kútra jártunk... és egész nap csak rosszalkodtunk... a szénakazalban nagyon szerettünk játszani! Kép estére persze csípett rendesen amikor mosakodtunk! Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mancs,
3550Kép

Kép
----------------
B&M
bubek

Mancs,
3765!Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Ilba, a nyaralós körkérdésedre gyorsan vissza is körkérdeznék, vagyis hogy mennyi idősen praktikus szerintetek nyaralni utazni babával? Noémi júniusban még csak 3 hónapos lesz, és a nyári szezon végére is csak 5. Jó felé tapogatózom, ha arra tippelek, hogy ez még nem a legideálisabb kor a mont blanc családi megmászására? (Hiába, az anyaság egyszerűen a génjeimben van...).

Mamacka, és többiek is, irigyellek benneteket, amiért képesek vagytok bármit is felismerni az uh felvételen. Már gimiben is, mikor a rajztanárom olyasmit kért tőlem, hogy "ábrázoljam perspektivikusan a csonkagúlát", én türelmesen visszakérdeztem, hogy micsináljak a mivel? Szóval bármikor, ha uh-ra mentünk a gyermek papájával, ő kedélyesen megvitatta a dr úrral, hogy az ott a feje, meg a gerincoszlopa, és hogy most épp hadonászik a kezeivel, és ilyenkor rendszerint engem is megkérdeztek, látom-e mindezeket, amire magabiztosan igent bólintottam, közben pedig azon töprengtem, hogy mióta láthat bele az orvos mindenféle képtelenséget abba a fekete-fehér maszatba, és vajon akar-e róla beszélni? Minden bizonnyal én vagyok praxisának szégyene, amiért Kodaj úrtól utólag is elnézést kérek...

Kép Kép
coolasa

Coolasa,
KépKépKép
Én az uh-n nem, de otthon már láttam, hogy mi micsoda a képen.

Lányok, mindenkinek köszönöm az elismerő szavakat, de az biztos, hogy bármelyikőtök ugyanezt megtenné, ha arra kerülne sor. Semmivel sem csináljuk jobban a dolgokat, mint Ti, max. egy kicsit többfelé figyelünk.

Volt egy kerületi infós füzetünk...
Kép
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabus, látom, Livicsek falja az infókat. De miket is? Tartalomjegyzéket? Vagy netán épp telefonszámokat magol? Egy biz. Kocsis Zoltán is így kezdte anno.....de ne ijedj meg, attól még válhat belőle rendes ember...

Kép Kép
coolasa

Sziasztok!
Bocsika de most időhiány miatt képtelen vagyok vissza olvasni mert ugye rengeteget írtok.KépMajd este......

No szóval,voltunk oltáson és az én kis hősöm még csak meg se nyikkant.KépAnnyira büszke vagyok rá.KépAmikor megbögte a dokinéni csak ránézett Domi,hogy mi a fenét csinálsz a karomnál.KépKapott sok sok dicséretet és egy fecskendőt.
Mindenkinek pusza.Dia

Kép
Kép
lldicsi

3790g? Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

3790g? Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Ezennel lezárom a szavazást!KépKép
Petike súlya: 3790 grammKép

Ééééés a nyertes: Gabuska!Kép

Mamacka,
nekünk dr. Bikkál Attila és Böröndi Zsuzsa alkotják a csapatot.

Gabuska,
tök jó, ahogy Livicsek belemélyed az infóbaKép Olyan aranyos!

Tücsökmami,
a Pólus hotelhez minek jártok? Annak a tetején van egy bowlingpálya, és egy rokonomék csinálják! Hátha ismered őket... Kiss Laci és családja. Hogy vagytok úgyamúgy?Kép

Lldicsi,
gratula a nagyfiadnak a semmi nyikkhoz!Kép

Coolasa,
hova szeretnétek menni nyaralani? Bár én még nem vagyok gyakorló anyuka, de úgy gondolom, hogy ha a gyerkőccel nincs különösebb gond, probléma, akkor simán el lehet menni vele. Jó, mondjuk nem Fekete Afrikába...Kép A férjem egyébként egy charter légitársaságnál dolgozik, és szokta mesélni, hogy pár hónapos babákkal is simán utaznak nyaralni. Az ilyen családoknál főleg a Kanári-szigetek a menő, mert ott mindig jó a klíma, nincs dögmeleg, tisztaság, higiénia van. És nincs is túl messze. De van olyan is nem egy, hogy felhívja őt 7-8 hónapos terhes kismama, hogy a jövőhéten utaznak pl. Mauritiusra vagy a Kenyába, éshogy ugye ő még utazhat így. Aztán amikor a férjem közli vele az ide tartozó orvosi és légitársasági előírásokat, akkor fel vannak háborodva, hogy mi az, hogy neki nem javasolják a 10-12 órás repülőutat, a 40fokot, és a magas páratartalmat... Na mindegy, tudom, nem ezt kérdezted, csak előjöttKép

Kép
mancs

Mancs,
a mostani képeken már lehet is látni, hogy sokkal lejjebb ereszkedett a pocid!

Dia,
Domi KépKépKép

Coolasa,
a térkép tetszett meg neki, gondóóóóta, miért is ne kóstolja meg!

Ilba,
ez így már 7580!KépKépKép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Na, ezt most döntsem el... Amíg gépelte, Ilba beírta a TÖKÉLETES megoldástKépKépKép

Gabuska,
átadod az első helyet?Kép

Kép
mancs

Szó sem lehet róla!!!!!KépKépKép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X