Új privát üzeneted érkezett!

Banyóci! Kép Kép Kép Nagyon-nagyon örülök Nektek!!! Kép Neked is nyugodt, boldog babavárást kívánok!!!

Puszi:
Magdi
Csak ülök és vigyorgok, annyira jó ilyen örömhíreket olvasni!!!!Kép Kép

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Nem emlékszem, hogy ki kérdezte, ezért név nélkül:
Aloe Vera gél: én adom a gyerkekenek, a férjem is issza.
Gyerekeknél a hatása: nem előzi meg a betegségeket, talán az enyhébb vírusokat nem kapják el (Nóri az ovi első félévében triplaennyiszer volt beteg, mint most. Márk idén még nem volt beteg) A gyógyulás folyamatában viszont érezhető hatása van, mindkét gyerek nagyon gyorsan kijön a betegségekből.
Felnőttnél: Apának olyan problémája van, ami komoly betegséghez vezethet. Szerencsére stagnált az állapota lassan 2 éve. Hogy ez az Aloe hatása, azt nem tudom, mivel szed egyéb vitaminokat is. Az tuti, hogy ártani nem árt.
A gyerekeknek még C vitamint adok ezen kívűl.

Magdi

Magdi
mléna

Halacska, Banyóci
Nagyon-nagyon gratulálok Nektek, és boldog, nyugodt babavárást kívánok!
Szilcsike
szilcsike

Banyóci!
Szupeeeer! Nagyon-nagyon örülök, és szívböl gratulálok a babához! Lassacskán meg is születik Kép. A lakáshoz meg külön gratulálok.

Gumicukor!
Írtad, hogy kész a cd. Én, vidéki lévén, nemigen jutok be Pestre Kép. De ha megírod a címed, küldök egy megcímzett, felbélyegzett bélelt borítékot, csak bele kell rakni, és feladni. De egyáltalán nem sürgös, ha elfér nálatok a következö taliig, akkor nekem úgy is megfelel, ha ott odaadod.

Halacska!
Gyógyulgatni!!! Ez az epe nagyon gáz lehet, de a vese sem jobb. Mikor Noémit vártam, és be kellett vonulnom, mert nem akart kijönni, volt bent a kórházban egy csaj, aki szinte a terhessége elejétöl bent feküdt, mert állandóan görcsölt a veséje. Remélem, azért a mütétet elkerülöd!

Kataa!
Hát ez az, fogalmunk sincs, hová írassuk Noémit Kép. A suli megvan, csak az osztály nincs. Ami tuti nem lesz, az a zenei, mert ahhoz sajna semmi adottsága nincs, és felvételizni kell (érthetö módon). Van még az a lehetöség, hogy rajzos osztályba menjen. Ez rendes állami müvészeti iskola, bizonyítvánnyal, mindennel, olyan, mint a zeneiskola. Tanulnak az elsö 2 évben grafikát, agyagozást, füzzománcot és még valamit Kép, aztán utána lehet választani, hogy ki mit akar továbbra is tanulni.
És van még a "normál" osztály, ahonnan elsö év 2. félévében lehet jelentkezni nyelvi elökészítöbe, és 2. osztály végén összeválogatják a nagyon jókat, és belölük lesz egy nyelvi osztály. Szóval, van választék. Ma megnéztüka a tanító néniket, hátha így könnyebb a válsztás, vagy amelyik Noéminek nagyon szimpi, ahhoz íratjuk. De tényleg nehéz választani. Akit nagyon jónak mondanak, ahhoz már nem férünk be, mert már vagy egy éve "le van zsírozva", hogy kik mennek hozzá. Ez csak azért baj, mert Noémi legjobb barátnöje is hozzá megy Kép. A rajzos nekem nem volt nagyon szimpi (bár állítólag jó), aki nekem a legjobban tetszett, az a másik sima osztályt fogja vinni. De ha az énekeseket és a rajzosokat kiválogatják, a "jó" tanító nénihez már betelt a lista, akkor hozzá a "maradék" fog kerülni. Rajzban nem kiemelkedö tehetség Noémi, de állandóan rajzol, fest, gyurmázik, szóval nagyon érdekli. A nyelvhez viszont van érzéke, akárhol hall egy-egy idegen szót, egyböl megjegyzi és aztán használja is.
Bocs, hogy abszolút OFF a téma, de nem tudjuk, hogy mit csináljunk.

Na jó, megyek, mert már késö van, és ezer a dolog.

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok!

Megőrülök, most szállt el amit írtam.

Na végre itt a tavasz. Reggel 9-kor elvittem a Petrát az oviba és ¾ 12-kor jöttünk be és az Olivér még így sem akart bejönni. Most alszik mind a kettő és du-án meg megyünk táncra.

Nyuszi
Jobbulást neked, már jó régóta meg vagy fázva.
De jó, hogy Emi már nem sír reggel. Különben ez nálunk mindennapos, mikor már mind a kettő kabátban van akkor szokott általában az Olivér bekakilni és kezdhetem az egészet elölről.
Én nagyon sok magot ültettem ,már nem férek el az ablakpárkányon. Van olyan virágom amin már bimbó is van.
Nem tudom, hogy mekkora az Olivér majd lemérem.

Parazita
Csonginak boldog születésnapot!

Halacska
Gratulálok neked!

Magdi
Én is pont ezen gondolkodtam, hogy mibe kellene vinne a Petrát. Idáig úgy ment, hogy harisnya + overál. Tegnap harisnya és tréning gatya. Ma már ezt is soknak tartottam és csak egy tréning nadrágot adtam rá de ő meg nyafogott, hogy szoknya kell neki. Azért ment csak nadrágba mert szerintem mikor ezer gyereket öltöztetnek biztos nem cserélnék le a harisnyát zoknira. Most meg csak a harisnya szerintem még túl kevés. Hihetetlen, hogy milyen magatehetetlen óvónőt fogtatok ki, biztos én is agybajt kaptam volna.

Banyóci
Neked külön nagyon-nagyon gratulálok! Pihenjél sokat és vigyázz magadra. Próbálj ne idegeskedni, mondjuk könnyű ezt mondani. Nekem mai napig rémálom a nőgyógyászat még ha csak rákszűrésre megyek akkor is.

Beszti
Jól belehúztok. Mi a terv 4 vagy 5? Hanna most mennyi idős is?

Ági
petra2

Sziasztok
Kataa
én is csak azért tudom mert tavaszi szünet lesz az oviban és bevan irva a telcsimbe hogy csötörtöktöl oviszünet meg mundták is az oviban hogy husvétkor lesz a tavaszi szünet .

Banyoci
Gratula neked is és boldog babavárást Kép

Pusz csics
csics

Banyóci!

Gratulálok!KépKép

Ági!

Egyenlőre a 4. a célKép, csak lépésenként. Aztán majd meglátjuk.Kép
Hanna már 1,5 éves.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Gumicukor!

Merre kéne értemenni?
Párom minden nap megy Pestre, de szerintem már csak a jövő héten tud értemenni. Ugy OK?

Panda!

A tiedet (CD) is elhozzuk és beadom valamikor...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti!
Köszi Kép!

Zsuzsa!
Csak szombatig világosodik korán, vasárnaptól pár hétig megint sötét lesz reggel Kép. Én inkébb attól tartok, mikor majd sokáig lesz világos, ágyúval sem fogom tudni ágyba kergetni öket Kép.
Amit a kisebb tapétás boltokról mondtál, az igaz. Noéminek is Szigethalmon vettem egy kisebb boltban a Disney hercegnöset, és ha hiszed, ha nem, ott volt a legnagyobb választék gyerekesekböl. Én a katalógust nem akarom megkockáztatni. Jeleneg is egy ilyen (katalógusból rendelt) kézimunkára várok már aug. óta, és nem érkezett meg Kép. Méegyszer nem csinálok ilyet. A tesóm kisfiának a keresztapja Németo.-ban dolgozik, magkértük, hogy hozzon onnan, ott biztos van. Ha ott sincs, akkor marad a macis. Csak a férjem lesz nagyon elkeseredve, ö annyira szeretne autósat Kép, Ádámot izgatja a legkevésbé.

Panda

panda
Halásztelek

Nyuszi! Márk 11,7 kg és kb.89 cm. Õt meg mindig nagyobbnak nézik a koránál, múltkor megkérdezte az egyik óvónéni, hogy szeptembertől ő is kezdi-e az ovit. Mikor mondtam, hogy májusban még csak 2 éves lesz teljesen el volt ájulva.Kép
Ne aggódj ezeken a beszólásokon, természetes, hogy vannak kisebb-nagyobb termetű emberkék.
Próbáltam visszakeresni, hogy Ti mekkora méretekkel bírtok, de nem találtam. Leírnád még1x? Egyébként fotó apapján nekem teljesen normális méretűnek tűnik DannyKép

Zsuzsa sorstárs! Nálunk Márk a koránkelő, legkésőbb 6-kor felkel, onnantól "ügyelek". Kíváncsi vagyok, hogy az óraátállítás mennyiben változtat ezen a "jó" szokásánKép

Manó! Angol: szerintem tök jó. Én is filózok rajta, nagyon hírdetnek valami új módszert (nem tudom a nevét), kifejezetten ilyen kicsi gyerekeknek.

Panda! Meddig kell eldönteni, hogy hova íratjátok Noémit? Nagyon nehéz lehet egy ilyen döntést meghozni. Még a rajzkézsége sokat fejlődhet, pláne, ha szereti csinálniKép a nyelvi osztály is nagyon hasznos dolog. Fel kell kötni a mai szülőknek a gatyót, akkora választék vanKép

Nóri tök náthás, a kisördög azt mondja bennem, hogy a dadusok hülyesége miatt hűlt meg. Otthontartom ezen a héten, remélem nem lesz komolyabb betegség.
Kisgyerekeknél létezik szénanátha? Arra is gyanakszom, tüsszögés, orrfolyás ezerrel, ezen kívűl semmi.

Szép napot Mindenkinek:
Magdi

Magdi
mléna

Sziasztok!

Banyóci!

Gratulálok!

Panda!

Ez tényleg nagyon nehéz döntés, én már az ovival is annyit kavartam tavaly, aztán meg nem is abba a kerületbe járKép Iskolával nem tudom mit fogok művelni.Kép

Beszti!

4. HűhaKép

Magdi!

Szerintem az a Helen valaki féle módszer, nálunk is van de iszonyű drága. Ez a műv házban 3-6 éves korosztálynak van és 3000 Ft egy hónap. Azt mondták végig angulul megy a foglalkozás, az első pillanattól és szerintem ennél jobb módszer nem is kell. Én nem tudnék havi 10 ezreket kiadni tanfolyamra.

Zsuzsa!

Nálunk kicsit lejtős a telek és a kaputól száguld a házig a járdán lefeléKép

Körkérdés:

Kinek milyen homokozója van? Jobb a nagyobb fa, amibe több homok fér? vagy jobb a mobil műanyag, amibe viszont max 20 cm a homok mélység? (férjem szerint az semmire sem való)

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Most már TÉNYLEG TELE VAN A NYAKAM!!!!! Solyminak megint váladékozik a szeme... Negyedszer. Marhára elegem van, főleg hogy Csongi is mindig elkapja, és nem tudom, mit lehetne tenni.

Zit
parazita

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon köszi a gratulákat és a jókivánságokat. Amúgy hazudnék, ha azt mondanám, hogy már teljesen nyugodt vagyok. Egészen a 23. hétig nem mondtuk el senkinek, bár azért csodálkoztam, hogy nem is vették észre. Egyedül anyum tudta, de ő is csak a 18.héten, amikor nyaralni mentünk.
Arra azért kiváncsi lennék, hogy én mi alapján kerültem bele a találgatásbaKép?

Kataa
Igen tudjuk a nemét, bár engem abszolút nem izgatott a téma. Gyuri akarta mindenáron tudni, én csak annyit, hogy minden oké vele. TippKép?

Bea
Megmondom őszintén, hogy én még magamtól nem jutottam el arra a pontra, hogy akarjam. (persze most, hogy itt van, igy igenKép)Jó pár hónap telt el azt hallgatva, hogy milyen jó lenne, sőt, még 2!!! Aztán egyszercsak igy alakult, mondhatni véletlenül, de eléggé meglepő módon. Nekem is bejött a nyári baba, nálunk ugye most is az lesz. Elvileg Jún. 27. , gyakorlatilag majd meglátjukKép. A mocorgást én is elég korán éreztem már, most meg már sokszor szemmel is láthatóKép. Te meg pihenjél sokat és gyógyuljálKép!

Manó
Az angolos tapasztalat majd engem is érdekelne.

Ági
Hát pihenni sajna nem nagyon tudok, de azért próbálok odafigyelni a jelzésekre. Én is rettegek mindenféle vizsgálattól...Kép

Beszti
Hajrá 4. babyKép!!!

Zsuzsa
BabaKép. Nagyon sajnálom...

A homokozós körkérdésre én is várom a válaszokatKép.

Mennem kell, meló van.

Pusz

KépKép
KépKép
banyóci

Bea,
Természetesen epekőre gondoltam, csak összekevertem Kép

Banyóci,
Gratula!!!!

Zit
parazita

Hali

Zita
Elhiszem hogy eleged van márKép sajna nincs ötletem, nekünk ez még nem volt szerencsére.

Zsuzsa
hát, viszonylag jól megúsztam eddig, kopp-kopp, de azért idén már 2-szer én is elkaptam tőlük valamit. ez nálam már sok, mert máskor egy évben egyszer, vagy egyszer se. de nincs is annál sz@rabb, mint betegen gyerekezni.

Manó, Banyóci
Nekünk fa homokozó van. már eléggé kikezdte az idő vasfoga a fedőlapokat, meglazultak rajta a lécek, amik összetartják. igaz már vagy 3 éves és kint van állandóan. meg a felületét is újra kéne kezelni valamivel. de amúgy nagy, elfér benne a két kölök.
anyóséknál van a műanyagos változat, szerintem az sem rossz, mivel lehet változtatni a helyét.
mind2-vel szeretnek játszani.

j

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Magdi
Az aloés cuccot hol lehet beszerezni?

Gumicukor
Te hol vetted a görkoridat és mennyiért? én is már régóta szeretnék venni magamnak. bár azt mondják más mint a jégkori, amit imádok.
voltál már a dokinál?

j

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok,

Bea
Gratula a kisebihal mozgasahozKépKépKép
Utana erdeklodtem jo sebesznek es majd ha beszelunk msn,megadomKép
Akarhogy is nem a vilagvege a csasz isem, ne aggodj.Fo az egeszseg.Sajnos vagy vegig fajdlommal elsz,amig megvan a pici vagy mutet.Ha kicsik a kovek talan a laporoszkopia is szoba johet.

Magdi
En kerdeztem az Aloet.De jo hogy nektek is bevaltKépHa apanak nem jonne be...bar remelem igen,akkor megisszuk mi AlexxalKép

Szilcsike
Remelem mar jobban vagytokKép
???

Panda
Igazad van,az ovi valasztas sem egyszeru,hatmeg az iskola.Bar en annak a hive vagyok az elso 4 osztaly legyen sima altalanos,aztan csak kiderul mihez is van keszsegeKépLenyeg hogy ne erezzen semmit kenyszernek.

Zsuzsa
Sorstars,Alexi s fel 7-helyezz mar 6 elott kukorekolKép Mar csak nevetunk rajta kinunkban,plane hetvegen..

Mano
Anyueknal is itt is a udvarban fa nagy homokozo van,birja a gyurodest,bar meg csak 2 evesKép

Parazita
Ezt azert mar nem erdemled...Valami megelozes nincs erre?Vagy szemesz mit mond??

Banyoci
Most direkt neztem a profil kepedet ,de azon sem latszik semmi pedig a 18.hetben voltalKép
Az en tippem:fiu. NA?????????

Pusza ,mert dolgoztatnak...hallatlan....

Kataa

Kép
Kép
kataa

Judy

A szivembol beszeltel, tenyleg nincs szarabb mint betegen gyerekezni. Meg jo, hogy egesz telen semmit nem kaptam el...Kép Mar most is kifele jovok belole, de igy is eleg, mar nem merek tobb Coldrexet bevenni, mert az van rairva, hogy 7 napnal tovabb nem lehet szedni. ANyu sincs jol, ugyhogy total egyedul vagyok veluk, a haz fele meg mindig lezarva, az asztalos totojaja miatt egy hetet csuszik az egesz, fujhatom le a szombati bulit. Meg jo, hogy a baratnom azt mondta, akkor lehet naluk a buli.Kép
Ja es Emi megint kohog, de meg holnap viszem, hacsak estig nem lesz rosszabbul.
JA es a parom irta, hogy megegy napig marad Zurichben...trallalala....

Homokozo

Fabol van, tavaly lecsereltettuk az oldaldeszkakat mert korhadtak voltak,meg csinaltattunk ra nyithato fedot.Az alapot az elozo tulajtol orokoltuk.Kép

Zita

Ratok is jar a rud...Kép Jobbulast es kivanom, hogy most Csongi kivetelesen ne kapja el.

Magdi

Dannyt pont a napokban mertem, 80cm magas es kicsivel tobb, mint 10kg. Es akkor csak 1 honappal fiatalabb csak MArknal ugye, mert juni elejen toltjuk a 2-t.Kép
Szoval kisebb az atlagnal tudom, de akkor se tul kedves egy ilyen megjegyzes, pedig az az anyuka tok normalis egyebkent. En inkabb megtartom az ilyen velemenyt magamnak. NA nem mintha olyan nagyon megbantott volna, csak tapintatlan kicsit. De mondtam neki, hogy tudom, dehat en sem vagyok egy nagydarab ugye.Kép
Huha az a reggel 6-os keles eleg durva. Es mikor fekszik este?

Angol

En nem vagyok mervado ugye, mert nalunk itthon van angoloktatas, de miert olyan fontos, hogy mar ovodas korban elkezdjen valaki egy nyelvet tanulni? Nem er meg ra kesobb? Most lehet hogy megkoveztek, de ha nem angol ferjem lenne nem hiszem hogy angolra jaratnam, raer meg az iskolaban eleget tanulni. Inkabb a kezsegfejlesztest tartom fontosnak, enek, zene, tanc, rajz mondokak.Meg a jatek. Dehat kulonbozoek vagyunk ugye.Kép
Na, kivancsi vagyok hogy mekkora vihart kavarok a velemenyemmel...KépKépKép

Mano

Remelem nem haragszol meg...Kép
Ugy ertettem, hogy szerintem nyelvtanulas szempontjabol felesleges, mert sokat nem tanulnak meg az ovisok mire iskolaba kerulnek. NAlunk volt az oviban, meselte az egyik ovono, de aztan szepen elhalt az egesz, pedig pont ugyanolyan lehetett, mint amit Te leirtal.
Persze ha mas nem jatekos idotoltesnek biztosan nagyon jo lehet.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

jajjj csereltem kepet a profilban...

Ny

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszi!

Nem kavarsz vihart, mert ez szerintem tipikusan olyan téma, amiben két sarkalatos vélemény van...aki nagyan ellene és aki nagyn mellette van. Attól hogy én mellette vagyok ismerem a másik oldal véleményét is és el is fogadom.

Én úgy gondolom segíti a későbbi nyelvtanulást ha kiskorától hallja hogy ilyen nyelv is van. Nem gondolom hogy ettől megtanul angolul, még csak azt sem hogy a szó szoros értelmében tanul. Csak játszik és közben talán beszáll a fülébe hogy van ilyen is és a megfelelő időben (iskolában) majd könnyíti a dolgát. Ha meg nem, akkor sem történt semmi. Ha nem szereti nem fogunk járni, eröltetni nem fogom. Tudja mi az angol, a DVD-n szokta ő kérni hogy angolul nézzük. Megkérdeztem akar e ilynre járni, azt mondta igen. Míg pl a balettre egyértelmű nemet mondott.
Nálunk is van az oviban is, de csak nagycsoporttól, ott működik, nem halt el. Szerintem ez attól függ, hogy milyen aki tartja, ha jó sok játékkal csinálja élvezik a gyerekek.

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Nyelvtanulás: Én középiskolás nagy ló koromban kezdtem el nyelvet tanulni. Vért izzadtam. Mai napig sajnálom, hogy nem erőltették a szüleim ezt a dolgot már korábban. Talán emiatt gondolom úgy, hogy minél korábban megismerkedik a gyerek a nyelvvel, annál könnyebb dolga lesz nagyobb korában.
Persze nem vérre menő angol-német tanfolyamra akarnám őket beíratni, hanem valami játékos, dalolós, versikés lötyögésre.
Manó! Igen, arról a csajról írtam, nagyon reklámozzák a módszerét. Utána fogok nézni.

Judy! Aloe Vera: Legutóbb a DM-ben vettem.

Nyuszika! Márk este 9 körül szokott elaludni. Igazándiból a nappali alvása hosszú, szerintem emiatt kel fel ilyen korán. Fél1-1-től alszik fél4-4-ig.
Nagyon klassz a kép EmikérőlKép!

Homokozó: nekünk műanyag van (kagyló formájú, fedeles), én nagyon szeretem, könnyű pucolni, télire el lehet rakniKép 3 éves és tök jó állapotban van. az igaz, hogy túl sok homokot (vastagságra) nem lehet beletenni, de nálunk igazándiból ez annyira nem szempont, hiszen minden nap játszóra megyünk. Ott kitombolják magukat a nagyhomokozóban, itthonra bőven elég ez a kicsi.Kép Mindemellett az én gyerekeim inkább a földet túrják a kertbenKép

Zita! Szakorvosnál voltatok? Most olvastam egy másik topikon, hogy allergiás volt a gyerek szeme, több hónapig félrekezelték, mert azt hitték, hogy kötőhártya. A megfelelő szemcsepp 3 nap alatt rendbetette. Persze az allergia nem fertőző.... szerintem vidd el őket szakrendelésre.

Pussz:
Magdi

Magdi
mléna

Magdi

Minden nap 3 orat alszik nappal? Persze van, hogy Danny is.Kép De nem mindig, ha igen, akkor 9kor alig lehet letenni... de 7 es 8 kozt kel reggelente.Kép

Nyelvtanulas

Szerintem az altalanos iskolas kor a legidealisabb, kozepiskola tenyleg keso, vagyis nehezebb sokkal. De vannak ismeroseim akik egyetemen kezdtek el...KépEn 3. alt iskolas koromban kezdtem, ami akkor meg ritka volt, de nagy elonyt jelentett, harmadik gimiben megvolt a kozepfokum es egyetemen mehettem szakforditora.De szerencsem volt,mert az elso pillanattol kezdve szuper jo tanaraim voltak.A tesom gyerekei mind elsos koruk ota tanuljak, a nagylanyt (14 eves) most vettek fel valami emelt angolos gimibe. Szoval igen, fontos a korai kezdes, csak en az ovodait tartom korainak, de lehet, hogy tevedek.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Nyelv: Sztem ez is gyerekfüggő lehet. Mert ismerve Annát, aki jól érzi magát a kölön tornaórákon, biztos, hogy nem kötné le angolul a mondókázás. Jártunk zenebölcsibe és ott is inkább mozgott mint ült az ölemben. Bár az is igaz, hogy annak ellenére, hogy nem figyelt oda, hihetetlen dolgokat elsajátított.
A másik pedig, hogy a kedves ovinénink azt mondta, hogy az első évben mindenképpen ovibiztos legyen a gyerek és később majd mehet különórákra bár ő sem javasolta annyira a nyelvtanulást az oviban mert szte amennyit ott elsajátít egy gyerek azt később, pár óra alatt behozza. Megértem, hogy ismerkednek a nyelvvel de a mai világban olyan nyomást érzek a gyerekeken, így ameddig lehet, nem szervezünk sok külön progit Pannának. A lovaglást is ő választotta és nagyon hiányzik neki. Télen a fagyos földön nem engedték, hogy lovagoljanak a picik, mondjuk nem bánom, mert a lovak is instabilabbak, hiába van négy lábuk...Kép

Manó
Emma pl. Lehet Lomb Kató, és most derül majd ki, hogy milyen nagy nyelvérzéke van.Kép Az klassz, hogy ő kéri az angol nyelvű szövegeket. No, majd tényleg számolj be.

Nyuszika
Kié a kalap? Cuki benne Emi!!

Kataa
Sms-t nagyon köszi, remélem nem lesz rá szükségem. Holnap kérek nagy drukkokat kb. 12től!.Kép

Anna is korábban kel mostanában, ma már fél 8kor az oviban volt, nem lehetett lecsillapítani. Viszont ismét belázasodott és hányt is! Csatlakozom a visszaesők táborába.

Zita
Annyira átérzem, amin most átmentek. Nem hittem volna, hogy ennyi nyavajával jár az ovizás.Kép

Banyóci
Hm. Én pedig vmi miatt lányra tippelek! Kép No, nem mernék ellent mondani Katának de vhogy ilyen sugallatom van. Nevek is vannak már? Nekünk munkanevek vannak de egyik sem tetszik igazán. Nehéz.
Kútvölgyis vagy, igaz? Ott kinél szülsz majd?

Szilcsike, Ági
Nektek is köszi a gratulát!

Nos, ma is, mint eddig minden nap vasárnap óta be kellett vennem egy algot, mert 38,7-re felment a lázam. Megvan a vérképem és kimutatta, hogy gyulladás van a szervezetben, szal az epehólyag, az a hólyagKép nem nyugszik.
Holnap este már okosabb leszek.

sziasztok!
b.

u.i. Férjem meglepett ma gyönyörű fehér tulipánokkal! Repestem az örömtől!Kép

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Sziasztok!

Nyelv: Sztem ez is gyerekfüggő lehet. Mert ismerve Annát, aki jól érzi magát a kölön tornaórákon, biztos, hogy nem kötné le angolul a mondókázás. Jártunk zenebölcsibe és ott is inkább mozgott mint ült az ölemben. Bár az is igaz, hogy annak ellenére, hogy nem figyelt oda, hihetetlen dolgokat elsajátított.
A másik pedig, hogy a kedves ovinénink azt mondta, hogy az első évben mindenképpen ovibiztos legyen a gyerek és később majd mehet különórákra bár ő sem javasolta annyira a nyelvtanulást az oviban mert szte amennyit ott elsajátít egy gyerek azt később, pár óra alatt behozza. Megértem, hogy ismerkednek a nyelvvel de a mai világban olyan nyomást érzek a gyerekeken, így ameddig lehet, nem szervezünk sok külön progit Pannának. A lovaglást is ő választotta és nagyon hiányzik neki. Télen a fagyos földön nem engedték, hogy lovagoljanak a picik, mondjuk nem bánom, mert a lovak is instabilabbak, hiába van négy lábuk...Kép

Manó
Emma pl. Lehet Lomb Kató, és most derül majd ki, hogy milyen nagy nyelvérzéke van.Kép Az klassz, hogy ő kéri az angol nyelvű szövegeket. No, majd tényleg számolj be.

Nyuszika
Kié a kalap? Cuki benne Emi!!

Kataa
Sms-t nagyon köszi, remélem nem lesz rá szükségem. Holnap kérek nagy drukkokat kb. 12től!.Kép

Anna is korábban kel mostanában, ma már fél 8kor az oviban volt, nem lehetett lecsillapítani. Viszont ismét belázasodott és hányt is! Csatlakozom a visszaesők táborába.

Zita
Annyira átérzem, amin most átmentek. Nem hittem volna, hogy ennyi nyavajával jár az ovizás.Kép

Banyóci
Hm. Én pedig vmi miatt lányra tippelek! Kép No, nem mernék ellent mondani Katának de vhogy ilyen sugallatom van. Nevek is vannak már? Nekünk munkanevek vannak de egyik sem tetszik igazán. Nehéz.
Kútvölgyis vagy, igaz? Ott kinél szülsz majd?

Szilcsike, Ági
Nektek is köszi a gratulát!

Nos, ma is, mint eddig minden nap vasárnap óta be kellett vennem egy algot, mert 38,7-re felment a lázam. Megvan a vérképem és kimutatta, hogy gyulladás van a szervezetben, szal az epehólyag, az a hólyagKép nem nyugszik.
Holnap este már okosabb leszek.

sziasztok!
b.

u.i. Férjem meglepett ma gyönyörű fehér tulipánokkal! Repestem az örömtől!Kép

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Halacska! Boldog névnapot kívánok!

Banyócinál én is kislányra tippelekKép Banyóci! Elárulod???

Nyelvtanulás: Mi jártunk zenbölcsibe, Nóri nagyon szerette, imádja a mondókákat, a dalocskákat. Persze, ha azt látom, hogy nem élvezi a "nyelvtanulást" akkor nem fogom erőltetni. Általános isiben úgyis lesz nyelvtanulás. Most csak programként találtam ezt ki, aminek a lényege a szórakozás, nem kimondottan különóraként. Ovis korban ezt máshogy nem is szabad csinálni.Kép

Ma EGÉSZ nap a kertben voltunk!!! Kivéve a délutáni csendespihenőt) Márk ma is 3 órát aludtKép Imádom ezt az időt!

Pussz:
Magdi

Magdi
mléna

Nyelvtanulás: szertem óvodás korban tényleg csak annyi kell, hogy tanuljanak énekeket, mondókákat, és egy kicsit ráérezzenek a hangzásra. Szerintem 3-4-edikes korban lehet komolyan elkezdeni. Én negyedikben kezdtem az angolt, hát akkor marhára nem éreztem rá, és nagy kudarcként éltem meg, aztán egy évet kihagytam, és hatodikos koromtól tanultam igazán - onnantól fogva már jól ment.

Bea, vigyázz magadra!!!! Kép

Elvittük Solymit ma fütyészhez is (egy kicsit még mindig le volt tapadva a kukija töve), aki se szó, se beszéd, rántott egyet rajta, úgyhogy talán most jó lesz végre. Solymi egy kész hős: szinte meg se nyikkant, és sírásról szó sem volt.

Zit
parazita

Nyelv
Szerintem egyáltalán nem árt, ha hallanak más nyelvet is, de sokat tuti nem tanulnak. Viszont arra nagyon jó, hogy kedvet csináljon a késöbbi tényleges nyelvtanuláshoz.

Mi végül eldöntöttük melyik osztályba írtajuk Noémit. Én már kezdettöl fogva "sima" osztályt szerettem volna, mert csak május végén lesz 6 éves, pont elég lesz neki a sulival megbirkózni. De nagyon modták a rajzot, ezért elbizonytalanodtam. De ma kiderült, hogy a müvészeti iskolába bárki beíratkozhat, az is, aki nem a rajzos osztályba jár. Ez azért jó, mert így nem kötelezö neki a rajz, ha megunja, kiveszem a müvészeti iskolából, és kész. De ha rajz osztályba járna, akkor kötelezö lenne neki az emelt szintü rajz, ha tetszik, ha nem.
Majd meglátom, hogy megy a suli, nem fárad-e el nagyon, és ha bírja, másodiktól mehet a rajz-dolog.
Igaz, így marad az a tanító néni, aki eddig még csak napközis volt, nem volt sose saját osztálya (bár már nem annyira fiatal, hogy pályaketdö legyen, olyan 35 körül van), de remélem, nem lesz semmi baj vele.
Néha úgy érzem, hogy annyira túllihegik manapság (én is Kép) ezt az iskola-óvoda dolgot az emberek. Régen nem volt választás, került a gyerek, ahová került, azt kész. Még iskolát se nagyon lehetett választani, nemhogy tanító nénit. Most meg annyira megy a harc a gyerekekért, hogy egymásra licitálnak a intézmények, hogy kinél van több fejlesztési lehetöség, szabadidös program, stb, hogy az ember nem is tud választani.

Na, megyek, mert mindjárt leesik a fejem, olyan fáradt vagyok.

Panda

panda
Halásztelek

Banyóci, nagy gratulaKépKép Szerintem itt mindenki gondolt Rád is, mint lehetséges pocakosraKép

Angol: Nekem, mint 2. gyerekesnek erről is megvan a tapasztalatom: Annó az ovodában volt heti 1 óra angol, nagyon szerették a gyerekek, játékos, ugrálós foglalkozás volt. Megtanulták az állatokat, szineket, néhány igét, ilyesmit. Szerintem jót tett neki, hogy az első osztályt igy kezdte, mert akkor jött divatba, hogy fakultativ osztályok indultak. Hosszas töprengés után az angolosba irattam a matekos helyett. Sajnos később felvették az oroszt isKép Teljesen hiába való volt, egy szó se maradt meg az oroszból, pedig hat évig nyúzták vele. Az igazi nyelvtanulást mostanság követi el, msn-en dumcsizik külföldiekkel, van egy brazil fiú barátja, egy minesotai kislány, meg egy lengyel.

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok!

Na megvolt az angol óraKép

Én azt tartom fontosnak, hogy eslőként játékként találkozzon a nyelvvel. Ahol nem kötelező teljesíteni, nincs elvárás.

Én kb 10 éves koromban jártam először angolra, ott már házi feladta volt, tanulni kellett a szavakat, kis nyelvtan is volt (I am, you areKép). Szó mi szó, nem ment. Nem értettem hogy az I miért am és a you miért are. És nagyon nehezen tanultam a szavakat. Butának éreztem magam, mert nem tudtam megjegyezni. Kudarc élmény volt és el is vette a kedvem a következő 4-5 éver a nyelvtől. abbahygatam pár hónap után. így gimiben kezdtem tanulni, ahol már ment, de sose tanultam meg rendesen, pedig nagyon sokat jártam tanfolyásra. Most kb alapfokon tudok, ami édes kevés.
Itt úgy ismerkedik az angol nyelvvel hogy játék. Nem kötelező, nincs számonkérés. Éneklés volt, mondókázás, közebn körjáték, muatogatás. Játékos horgászat keretében állat nevek tanulása, gombjkátékkal színek és nagyságok, formák. Ruhák, testrészek, játszótéri játékok. Mindez vicces formában, pl papír kulcslyukonm át felismeritek e hogy melyik ruha vana kulcslyuk mögött. A hagsúl yazon hogy felismerik e a ruhát és csak mellesleg angolul. Szóval nekem tetszett, szerintem jó.
Panda írta le szerintem a lényegt, hogy kedvet kapjon a tényleges nyelvtanuláshoz és nem elvegyék az általánso iskolában alkalmazott teljesítménykényszerű tanítással.

Bea!

Emma már 2. éve jár közösségbe, tehát ilyen értelemben ovi biztos. Az első éveben tényleg nem jó mással is terhelni. Én majd ősztől szeretném beiratni még majd valamire pl balett vagy torna, hagy mozogjon, addig nem, itt a jó idő, megyünk játszóra. Lovaglás az jó lehet, Emma is imádja, bár csak lovas napon lovagolt Domonyvölgyben a Lázár lovasfarmon, de oda nem lehet rendszeresn járni. Ti hová jártok?

Conti!

Na én így jártam a franciával, mint a lányod az orosszal. Bár tul képp az orosszal is, egyikből sem tudok egy kukkot sem, pedig 4 illetve 5 évig tanultam.

Bea!

lásd Continak fentébb írtakat, ha a lányom az én nyelvérzékemet örökli, akkor lesz mit szenvednieKép Szóval remélem könnyebben fog neki menni.

Manó

KépKép
manó

Nekem volt szerencsém 8 évig oroszt tanulni Kép. Hát, legalább a cirill betűket tudom olvasni, és jópár szót megértek, ha ukrán csajok dumálnak mellettem a buszon. Miután gimiben 4 évig a németet nyomtam, a főiskolán nem indult kezdő német, így ott meg franciát tanultam 3 évig, következésképpen egyiket sem tudom rendesen...

Az oviban Solymi is jár angolra, és nagyon raanyosan dünnyögi az énekeket, amiket tanulnak.

Zit
parazita

Sziasztok!

Panda!

Szerintem jól döntöttetek.Kép Akartam írni, hogy szerintem a legfontosabb, hogy biztos alapokat rakjanak le az első pár évben, és olyan tanár legyen, aki anyapótló. Én úgy olvastam, hogy ilyenkor az érzelmi biztonság és kötődés még nagyon fontos. Nem a tudásért tanul a gyerek, hanem azért a személyért, aki tanítja.
És a legfontosabb tényleg az, hogy biztos alapokat kapjanak. Megtanuljanak írni, olvasni, számolni és tanulni. Ezekre már később bármit lehet építeni.

Nyelvtanulás: nálunk Beni tanul, de én nem voltam felhőtlenül boldog miatta. Pont azért, mert azt gondolom, hogy előbb tanulják meg a saját nyelvünket (sajnos ugye nem vagyunk kétnyelvű család, ahol minden automatikus az idegen nyelvvel is), biztosan, helyesen.
Annyi azért megnyugtató, hogy Beniék nem tanulnak szóképeket és írást, csak beszélgetnek, meg ehhez kapcsolódó (határozottan nem írásbeli) feladatokat oldanak meg (pl. ragasztás, rajzolás).
Egyébként én azt gondolom, hogy azt fogja valaki tanulni, amire motiválva van (belsőleg), és azt fogja tudni, amire szüksége is van.
Pl. én 8 évig tanultam oroszt. Ugyan tudok cirill betüket olvasni, de ennél többre nem igen jutok. Valami nagyon minimális szinten talán.
6 évig tanultam intézményes keretek között németet (nem akartam németet tanulni, olyan osztályba kerültem, ez meg is látszott a hozzáállásomon), de bár abból több maradt meg, azért még az sem elég. Talán jobb helyzetben lennék, ha német nyelvterületen kellene boldogulnom, mindha orosz nyelvterületen, de azért ha valaki megkérdezi, akkor azt mondom, hogy NEM tudok németül.
Viszont minimálsat tanultam angolul (1,5 évet általános iskolásan különóraként), de abból egész jól állok. Beszélni nem tudok, de elég sok mindent megértek, ill. ha írásban látom, akkor még többet. És ennek az az oka, hogy arra volt szükségem a számítástechnika (és sok más) kapcsán.
Pl. a bátyám sem tanult pár évvel ezelőttig angolul intézményesítve (most is csak a főiskola miatt), de már korábban angolból számítástechnikai könyveket fordított (olyanokat, amiket kiadtak!), ill. azért ő beszélni is tud. Párom sem iskolában tanulta meg jól az angolt, hanem ő is a számítástechnika kapcsán, ma meg már folyamatosan beszél, simán telefonál, stb. Szóval tud angolul, bár nyelvvizsgája nincs.
Fontos a nyelvtanulás, az ismerkedés a nyelvekkel, de nem biztos, hogy ez 100 %-osan meghatározza a későbbi dolgokat.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok,

Nyelvtanulas:
Hat en anno oroszt tanultam(vagyis taniottak) 4 evig alt-ban es 2 evig a kozepsuliban.Videken akkor hamarabb egyszeruen nem tanitotak sehol angolt....Csak 16-evesen kezdtem az angolt,de a suli vegevel sem voltam elorebbKép Aztan nyelviskolakba jartam es igazandibol itt a meloben 10 eve fekudtem ra magantanarral.(Kellett nagyon a munkamhoz )Es lass csodat megis nemzetkozi uzleti kozepfokuztam 5 ev mulva. Szoval szerintem nagyon jo ha hall mas nyelveket is beszelni a gyerek.Ugye mi anno nem nezhettunk csak magyarul meset.
Alex favorit DVD-je.(bar osszesen 4 van neki)a Thomas vonat,es e angolul van,tehat ugy nezi.Nagyon ugyesen mond mar belole szavakat es enekel isKépKép Sot tisztaban van vele hogy a z unokatesok angolul is beszelnek,a masik nagypapa meg apa arabul is. Sajnos apa kezdetektol magyarul beszel vele,itt kicsit elronotttuk,de azert mert en ugye nem beszelek arabul.Viszont mostansag mar keri az apjat hogy ezt-azt mondja el neki arabul is. Biztos vagyok benne hogy lesz lehetosege hoszabb tavu nyelvi kornyezetre is tehat akkor meg ugrasszeruen fog tanulniKép
Ettol fuggetlenul,en kulonorora iskolaban is csak 3.-4.-es koratol iratom majd.Boven eleg lesz neki igy is,nem akarjuk majd terhelni.Lenyeg hogy kozepiskola vegevel egy nyelvbol legyen jo szinten.Egy masikbol meg beszelo szintenKép
Latom 10 evvel fiatalabb unokatesomnal is hogy mennyit jelent az, hogy mar altalanosban angolt tanult,ugye azt azert konnyen lehet tanulniKépEs kozepiskolara mar johetett a nemet neki.
Az oviban csak mozgasos fogalalkozast gondoltam neki+valami kezmuves,de csak ha latom hogy lekoti.
Nagyon odavan a birkozasert is (visszuk neha versenyre)ugyhogy ha lesz kedve beiratjuk majd apu egyik fiatal edzo baratjahoz a Vasasba,ott van ovis edzes is.Irto cukikKép Persze csak jatek az egesz ,de fontos hogy raszokjon napi mozgasra hogy termeszetes legyen neki kesobb.

Nyuszi
Emi nagyon holgyike ebben a kalapbanKép

Magdi
De jo hogy neked meg Mark ennyit alszik napkozben,Tavaly meg Alex is igy aludt.Ma max 1-2 orat delutan ,es este 9-tol reggel 6-ig .Tehat osszesen 10-11 orat,ami pont megfelel a koranakKép

Bea
Jaj luke vagyok,akartalak hivni (de zizi nap volt itt )nagyon boldog nevnapot!!!Es jo hireket holnapraKép
Miert is nem mernel nekem ellentmondani???Kép
En azert tippeltem fiura mert ezt erzemKép Szerintem ha lany lenne, elarulta volna rogtonKép De lehet hogy rossz vonalon jarokKép Banyoci ne csigazz minket!!!!KépKép

PAnda
Jo dentes voltKépLenyeg hogy ismerkedjen az iskolaval,legyen jo sok sikerelmenye,kesobb is raer gorcsolni az eletben.

Conti
Barbi lanyod jol hasznositja az angoltKépKép

Pusza
Kata

Kép
Kép
kataa

Beszti
Egyet erttunk mindenben amit irtalKép
Az iskolarol pont ez a velemenyem,en anno imadtam a tanitonenit,(aki anyukame is volt,tehat mar nem volt fiatal).Egy meghatarozo szemelyiseg volt,ma is szeretettel gondolok ra.Sot neha talalkozunk is az utcan es latom hogy szivbol orul a sikereimnekKép

Nyelvtanulasban is jol fogalmaztal (hiaba tanar vagy Kép ),ha motivalva vagy valami miatt,konnyebben tanulsz mindent.Beni ek jol csinaljak az angolt,eleg ez 7-8 eves korban boven.

Alex ma oltast kap,Hepatitis B-t,itt nalunk csak 14 eves korban adjak,de a .... Amcsik kerik az allampolgarsaghoz.Ez mar a masodik adag,egy honapja kapta az elsot.Meg sem erezte,meg csak nem is sirt,remelem most is igy leszKép

Egyebkent nagyon varja mar az ovit,dedi megvarrta neki a zsakjat,kiflit is varrt raKépAzzal jon megy a lakasban. Mar csak 1 het bolcsi es valtunk.

Kataa

Kép
Kép
kataa

Mano

HAt pont ezert tartom korainak ovodaban a nyelvtanulast, amit irtal.Kép Hogy meg kell tanulni hogy i am meg you are, ezeket megerteni nem lehet...Kép Persze aranyosan megtanulnak mondokakat, meg dalokat, de valszeg sokat nem ertenek belole, ez olyan mintha en kinaiul megtanulnek egy dalocskat.KépKépKép

ELoszor tenyleg a sajat nyelvuket kellene helyesen megtanulni, mert nincs olyan 3-4 eves gyerek, aki tisztan/erthetoen es helyesen beszel. Az elso Eminek mar nagyon jol megy, pedig sok csoporttarsa szerintem logopedusra fog szorulni, annyira erthetetlenul beszel, de a nyelvhelyessegben meg van mit tanulnia neki is. Es sokan azt gondoljak o mar perfekt kopi-vagja az angolt.Hat nem. Szepen beszel,de nem helyesen. Peldaul a mar az egyszeru multidovel is gondok vannak. De nagyon szepen halad, angol nagyiek nagyon elegedettek vele.KépKépKépEs szinte mindent megert. Persze a szokincs folyamatosan bovul. Dehat az meg a magyarban is. Epp a napokban tanitottam meg neki egy uj szot: kisiklik.Kép

Kataa

Az hogy felnott korban kinek hogy megy mar nagyon fugg a nyelverzektol, van aki vert izzad es soha nem tudja letenni a nyelvvizsgat, van akinek sokkal konnyebb.Persze elony ha valaki gyerekkorban kezdi. Nekem is az volt es mellette oroszt is tanultam 8 evig es abbol is 5-os voltam. Aztan a gimis orosz tanarom teljesen elszontyolodott, amikor egyetemre mentem es az angol szakforditot valasztottam es ez azt jelentette, hogy nem kellett tovabb oroszt tanulni. Most az orosszal ott tartok, hogy sok mindent megertek, talan tudnek olvasni is de beszelni nem. MAx par honap intenziv gyakorlas utan.Kép
A masik fontos tenyezo meg amit Beszti irt, az a motivacio. Ha nincs, nagyon nehez megtanulni barmit.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Hali

Zita
Hol voltatok fütyiügyben? nekünk ez még hátravan, de már nem akarom halogatni sokáig.

Magdi
Köszi, asszem megpróbáljuk mi is az aloét. sajna a homeopátia nem jött be.

Banyóci
még1 tipp a kisfiú mellett.

különóra: én is ezért nem írattam be még sehová, mert elég ha megszolja az ovit. így is alig járKép van úszás, de azt nem akarja, amit nem is bánok a füle miatt.
most indul foci, arra szeretne járni apja legnagyobb örömére.
de jövőre lesz angol, ha kaar tőlem járhat.

amúgy szerintem is nyelvérzék kérdése a dolog. én nyelvi speces gimibe jártam, és elég könnyen ment az angol, két év után már megvolt a középfokú. de volt aki egész délután magolta a szavakat és mégsem ment neki.
egyébként meg a nyelvek között is sok különbség van, angolból könnyű eljutni középszintre, utána nehéz felsőre. németből nehéz eljutni középszintre, viszont utána már könnyű.

nálunk továbbra is megy a puzzleőrület. a 20as csak ujjgyakoelat, gyorsabban kirakja, mint mi. most a 100-as neki a kihívás. lassan nem férünk el a kirakóktól.

puszi
j

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Nyuszi!

De nem is tanulják. Pont ez a lényeg. Szerintem ezen kár vitázni, úgyis tipikusan az a téma amiben mindnekinek határozott véleménye van ezért vagy azért, és úgyse lehet eltéríteni.Kép Gondolkodtam is hogy beírjam e egyáltalán hogy elkezdtünk járni, de aztán úgyvoltam vele hátha van más is akit érdekel (mármint hogy ők is akarnak járni). A végeredmény meg igen messze van, tehát nem ferül ki mostanában hogy jó e a módszer vagy semKép
Megjegyzem: Amerikai vagy angol rokonokkal a hátam mögött én sem aggódnékKép Pl Kataa ha álatlánosban Alex kimegy egy nyári szünetbe tesódékhoz, tuti tanul annyit mint 2 év alatt az iskolában angolból. Kép

Manó

KépKép
manó

Még annyit: Épp ez amondat volt az én szülei jelszava (először tanuljon meg magyarul rendesen), ezért nem engedték hogy elsőben elkezdjek tanulni angolt. Nálunk nem jött beKép De tudom hogy nyelvérzék kérdése is, én nagyon nehezen tanulok nyelvet.

M.

KépKép
manó

Sziasztok

Persze, elárulom, nem titkolózni akartamKép: KUKIS leszKép. És igen, Kataa, a te gondolatmeneted volt a jóKép. Nem csak mert jó a tipp, hanem, hogy miért igy kérdeztem. Bár nem húztam egyik nem felé sem, de valahogy az első pillanattól kezdve abszolút úgy éreztem, hogy fiú és akaratlanul is úgy gondoltam rá. Gyurci már el is nevezte Ádámnak. Pedig baromira nem megy sztem a vezetéknevünkhöz, igy talán csak 2. név lesz. Viszont már oviban is ezt terjeszti folyamatosan. Ma találkoztam az egyik anyukával, akivel már rég nem. Kérdezte, hogy jól vagyok e, és hogy a Zsófi lányától hallotta, hogy Ádámunk leszKépKépKép. Komolyan mondom megáll az eszem.

Kataa
Felöltözve még nem nagyon látszott, sőt sokan még most sem veszik észre. Pedig látszik. De azért tudnék a nyaralásból olyan képet is mutatni (strandolós), ahol le sem lehetne tagadni. Ezért lett akkor anyukámnak is elmondva.

Nyelvtanulás: Látom megoszlanak a vélemények. Én még képlékeny vagyok ebben a témában. Gondolkodtam már én is ezen a témán, de egyenlőre még nem tudom mit hoz a jövő. Nálunk is rendszeresen kéri, hogy angolul nézhesse a Mici MackótKép. Már tudja mindenki nevét és a 100 holdas pagonyt angolulKép. Õ mondjuk elég sokat hall idegen nyelvet is, az ovis barátai között van japán, kazahsztán és török isKépKépKép. 5-en vannal legjobb barátok, ebből 3 külföldi. Nyaralásból is ragadt rá 1-2 spanyol szó, amit még néha emleget. Azon tök jókat mosolyogtunk kint, hogy kértünk neki valami hamit, megkapta a "büféstől" , ő meg mondta, hogy : "mucsász grásziász"KépKépKép. Na mindegy, most elkalandoztam. Amúgy egyenlőre Õ is tornára jár külön, de azt azért, hogy jobban lefáradjonKép.

Bea
Nevünk még nem nagyon van, kivéve kis Gyurcit. Igen, kútvölgyiKép, Szabó dokiKép. Te melyik dokihoz is jársz? Gyógyulgass!!!

Zita
Nálunk is vannak kukac gondok, igy én is szeretném tudni, hogy hova vitted Solymit.

Conti
Köszi neked isKép.

Hú, tömeg van..., jövök majd.

B.

KépKép
KépKép
banyóci

Mano

Na ,sejtettem, hogy megkapom a megjegyzest...Kép Gondolkodtam is, hogy merjek ebben a temaban barmi velemenyt irni, merthat mit dumalok en ugye....
De meg annyit hadd mondjak, hogy en magam egeszen egyetemista koromig nem lattam anyanyelvi angolt beszelo embert, es nem volt otthon videonk sem. Imadtam az angol nyelvu zenet es sokat masoltam dalszovegeket (Abba, Pink Floyd, Genesis stb stb) es megis megtanultam ugy hogy "csak" 8 evesen kezdtem el.
Es tenyleg nem lebeszelni akartalak, csak elmondtam, hogy en miert nem jaratnam enyim gyerekeket, HA, nem lenne bennuk angol ver. Ennyi.Akkor valtsunk temat.KépKépKép

Mikor legyen a tali????

KAtaa

Nekem nem jo sajna apr 1 es apr8 sem, mert pont akkor utazunk. Es apr 15 meg husvet, ugyhogy leghamarabb az azt koveto hetvege: apr 29
De mondom, akkor sem sertodok meg ha most lemaradok.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Kataa es mindenki

Vagy most vasarnap???Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Tali: nekem jó a mostani vasárnap...

Juti, Banyó,
A Heim Pálban voltunk az urológiai sebészeten - beutaló sem kell, simán oda lehet menni, csak bejáratnál a kartonozóban be kell mutatni a TAJ kártyát, és be kell mondani, hogy urológiai sebészet. Mi ugyan elvileg meg voltunk beszélve egy ottani dokival, de végül nem volt ott, mert váratlanul el kellett mennie, de egy másik doki ugyanúgy megcsinálta. Először pedig a Bethesdában voltunk.

Nyuszi,
Ma összefutottam a Tót Erikával, aki kolléganőm volt a Pfizernél, és kiderült, hogy neked is ismerősöd Kép

Zit
parazita

Nyuszi!

Neeem, nem olyan megjegyzés volt, tényleg, az teljesen más ha egy család kétnyelvű. Én tényleg inkább olynara gondoltam mint Kataa, hogy meg tudja oldani hogy majd kint gyakoroljon, akkor tényleg felesleges korán kezdeni. Akkor te szerencsés voltál, én biztos rossz gimibe jártam, de nálunk csak annak volt nyelvvizsgája negyedikre aki minimum 1 évet kint volt külföldön. Ma már remélem jobb a nyelvoktatás. Én tényleg nem vitát akartam, csak elmesélni mibe vágtunkKép

Manó

KépKép
manó

Zita

Ja ,igen, nekem is emlitette, hogy ismer, illetve kerdezte hogy merre vagy es hogy allsz gyerekekkel...Kép
Kicsi a vilag.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Csajócák, én nagyon el vagyok fáradva. Hetek óta reggel 6-kor kelek, egész nap gyerekezem, háztartás, este apának segítek. Igazándiból ezekkel nem is lenne gond, de egy csomószor úgy érzem, hogy szélmalomharcot vívok, egész nap csak jövök-megyek és mégse jutok a dolgaim végére. Vágyom arra, hogy magammal is foglalkozzak, olvasni szeretnék, elővenni a németkönyveimet (most, hogy téma volt itt a nyelvtanulás rámtört a vágy Kép), vagy egyszerűen csak 1 keresztrejtvényt úgy megfejteni, hogy ne ugorjak fel közben min3x. A tornáról nem is beszélek, anno hajnalban felkeltem, de most egyszerűen nincs erőm 5-kor kelni azért, hogy lenyomjak egy tornakazit. Általában jól viselem, és tényleg szeretem a hétköznapokat, de most naon besokaltam.
Nóri az önállósodás korát éli. Nem hisztis, nem nyűgös, csak mindent egyedül akar csinálni. Pl:Ma pelenkáztam Márkot, Nóri közben elment "kezetmosni". Megnyitja a csapot, ömlik a víz, csak ömlik-csak ömlik. Én rekedtre kiabálom magam, hogy zárja el a csapot. És nem. Amíg Márkot kivakarom a kakiból addig folyik a víz. Másik eset: Ebédhez készülődünk, a lábosból kimerem a levest, majd elfordulok, hogy betegyem a mikróba. Két pillanat és Nóri már kézhez veszi a merőkanalat és szed magának is. A hűtőt rendszeresen kipakolják azzal a felkiáltással, hogy éhesek. nóri kinyitja a joghurtot, kitölti a tejet az üditőt. Ezeket a dolgokat Márk is leutánozza, de ő még nem elég ügyes, napjában 125x takarítok utánuk. Ha összeadnám ezeket a "fekete lyuk" időket, összejönne naponta 1-2 óra. Márk mindent leutánoz, ma fél óráig hisztizett, mert ő akarta megnyitni a csapot a kézmosáshoz. Nem hiszitek el, de miután bejöttünk a kertből a vetkőzés (mindkettő egyedül akar vetkőzni, ráadásul Márk hisztizik, ha segíteni akarok), aztán a kézmosás, esetleges tisztábatevés, pisilés kb 1 óra volt.
Ugyanakkor tudom, hogy ez egy fejlődési fok, támogatom is Nórit mindenben, bíztatom és dícsérem, hogy milyen ügyes, de ma nagyon elfáradtam. És most mondtam Apának, hogy igenis bezárkozom a szobába és netezek egyet EGYEDÜL!!!Kép Máris jobb, hogy leírtam ezeket a dolgokat.
Egyéb érdekesség: az orrporszívó nálunk egy régi, rendes porszívó, amely át lett alakítva. Folyamatosan üzemben van kint az előszobában. Márk önállóskodása abban is megnyílvánul, hogy kimegy, bekapcsolja és kiporszívózza a saját orrátKép
Nórinak meg csináltunk egy kis elkülönített virágoskertet, ma már lelkesen locsolta, annyira aranyos voltKép

Nincs is semmi baj, olyan édesek ezek a kiskópék. De miért nincs rajtuk gyárilag kikapcsológomb?

Magdi

Magdi
mléna

Magdi

Jot mosolyogtam az irasodon.KépKépKép
Pont ugyanezeket a gondolatokat dedelgetem mostanaban, pedig az en gyerekeim nem is onallosodnak. Mivel a heten ejjel-nappal egyedul voltam veluk extra dozist kaptam beloluk az biztos.Kép Kikapcsologomb nalunk is nagyon jol jonne neha. Pedig eszmeletlen milyen edesek voltak, hogy nem volt itt a mama a heten velunk sokat segitenek .Emi foleg az occse ellatasaban.Hozza a pelenkat, kidobja a szemetet a kukaba.
AMugy ezt erti meg nehezen a parom, hogy nagyon imadom oket, de neha igenis jolesne megnezni elejetol vegeig egy filmet ugy, hogy nem kell felugralni, vagy olvasni egy kicsit, vagy nyugodtan ulni egy felorat a kadban. Mert mire odajutok, hogy megtehetnem, hulla faradt vagyok.Kép
En is baromi faradt vagyok es 2 napja 10kor esek agynak, pedig nekem nem kell 6kor kelni.KépCsak mire ellatok 2 gyereket, 2 kutyat,meg 2 macskat kilog a nyelvem...
Kepzeld, Emi meg vaganykodik, valszeg az ovi hatasara,mert o meg koztudottan felenk es visszahuzodo. Itthon marmint, kiabal, ugral, dobal dolgokat, oriasi hullamokat csapkod a furdovizben, vadul szaguldozik az ebedloben egy oriasmarkoloval es hatalmasakat esik is.Kép
Nem akarsz vasarnap talizni???Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Most csak Banyócinak és önző módon magunkról helyzet.

Banyóci/Kataa

tök furi mert én is totál így gondoltam, mint Kata, hogy ha fiú és mivel Gyurci is az azt írod meg egyből.Kép Nem jött be.Kép De gratu a picurhoz akkor is!!! Anna Ádám lett volna ha fiú. Pocakban ÁdámAnna volt a neve, mivel nem kérdeztük meg a nemét. Most viszont már egyáltalán nem biztos, hogy az lesz ha fiú lesz.Kép
Kútvölgyi és Mészáros doktor

Szal epekövem van, gyulladás nincs, egyelőre diéta. Műteni nem akarják, hurrá!! De idővel majd kell.
Munkahelyen bent votam, elmontam, hogy pihennem kell és nem dolgozom tovább. Május végéig kellett volna. Viszont Pancsi ismét beteg, szal most kúráljuk magunkat, élvezkedünkKép

Elfáradtam most nem megy több,

sziasztok!

bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

hali!

látom a nyelv a téma. pont az jutott erről az eszembe, hogy amikor a családi farsangon voltunk,volt egy család (magyarok), és az anyuka végig németül beszélt a kb. 2,5 éves gyerekéhez, mert hogy ő német tanár, és fennhangon magyarázta, hogy milyen szépen el tudja különíteni a 2 nyelvet a gyerek. hááát nem tudom, de ahhoz képest, hogy német tanár olyan tré kiejtése volt, hogy rossz volt hallgatni, egyrészt énekelt és gügyögött, amit normál esetben sem bírok, és sajnos a kisgyerek is uolyan énekelve adta elő, egyszóval rémes volt.

Én úgy vagyok vele, hogy ráér Dani majd iskolában is tanulni nyelveket, úg yis meg lehet tanulni rendesen, én is 13 évesen kezdtem némettel, ami gimiben és fősulin is végigkísért, mivel mindkettő német tagozat volt, plusz gimiben az angol 4 évig alapoktatásban. azt nem tudom olyan pontosan használni, de az utóbbi években szinte mindent angolul olvasok írok, és amikor kell beszélek. a nyelvtan nem a legtökéletesebb, míg a némettel sosem volt gondom. az angollal is csak azért, mert mindig a néemthez kötöttem. most is járok céges angolra, hogy legalább halljam a hangomat. anno gimiben én is sok dalszöveget fordítottam, sokat lehet belőle tanulni. így igazából 2 nyelvet tudok használni, ami a melóban jó, mert sokszor van, hogy vki csak angolul tud, és ezért mindenki angolul beszél a mebeszéléseken, ha meg mindenki tud németül, akkor németül, bár ez utóbbi annak ellenére, hogy osztrák az anyacég, egyre ritkábban fordul elő.

Én mostanában nézegettem áltlános sulikat, és van itt több a közelünkben, jó kis kertes házi környezetben. van itt egy Waldorf is, igazából ez tűnik nekünk valónak, mármint Daninak, szimpatikus volt, amit írt róla Vekerdy. De még kérdés számomra, hogy akik onnan kikerülnek, hogyan tudják az ott tanultakat hasznosítani azokkal szemben illetve mellett, akik nem ilyen tanmenet szerint tanultak, hanem a hagyományos szerint.

Találtunk tegnap egy új játszóteret, ahol van kosár és focipálya is bekerítve és teniszpályák is. 2 utcára tőlünk. a focipályán lehet gyakorolni a görit is, fordulást, koszorút, holnap megyünk is délután, ha visszajöttünk a gyerekorvostól.

cupp, mennem kell

KépKép
KépKép
gumicukor

Magdi!
Elhiszem, hogy kivagy. Hidd el, ha Márk picit nagyobb lesz, sokkal könnyebbé válik minden. Persze, jönnek más problémák, de mi pl. mikor hazajövünk, 5 perc múlva mindkettö ott áll elöttem levetközve, pisilve és "kezet mosva". Igaz, én segítek nekik a vetközésnél egy picit. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a fizikai dolgok sokkal egyszerübbek lesznek, bár a hiszti és társai (nem akarom, azt akarom stb.) még megnehezítik egy kicsit az ember életét.
Érdekes, mióta dolgozom, sokkal kevésbé vagyok fáradt, mint mikor itthon voltam velük. Csak az bánt nagyon, hogy soha semmire nincs idöm, a ház állandóan szalad, mindig dugig van a szennyes, a vasalnivaló hegyekben áll. Nagyon hiányzik a szombat délelött, amikor ált. a férjem van a gyerekekkel, én meg csinálhatom a dolgomat. Na ja, most is ö van velük, csak én spanyolra járok...

Gumicukor!
A Waldorf suli tényleg jó, csak az a baj vele, hogy nincs folytatása középiskolában. A szegény gyerekek meg nagyot koppannak, mikor bekerülnek a hagyományos iskolarendszerbe, kemény követelmények és szabályok közé. Sajna, aki 8 évig így tanult (esetleg Waldorf oviba járt elötte), annak nagyon nehéz alkalmazkodni a "normál" oktatási rendszerhez.

Nyuszi!
Vagány Emi Kép. Ádám inkább az oviban utánozza a többieket, vesztére. Tegnap, miközben a dömpert tologatták vadul a szönyegen, szegénykém elnyalt, és arcon végigcsúszott a szönyegen. Az orráról teljesen lejött a bör, rémesen néz ki.

Halacska!
Jó pihenést Kép. Kár, hogy az epekö miatt kell pihenned Kép. De legalább nem mütenek, ez is valami.

Jól van, késöre jár, megyek aludni. Holnap jönnek a tesómék, erre Ádámnak MA kezdett el folyni az orra. Remélem, nem durvul be a nátha, mert különben megkapom megint a magamét. A tesóm ugyanis a lelkemre kötötte, hogy vigyázzak a gyerekekre, nehogy valami bajuk legyen, mire jönnek. Mintha rajtam múlna...

Na, jó éjt,

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok
Nyelvtanulás
nálunk ez egy sarkalatos pont mert én ugy gondolom hogy adig amig szépen érthetöen nem tud beszélni magyarul adig nem tanulhat más nyelvet mert petike nem hogy szépen de helyesen is alig tud beszélni párom viszont nyelveket akar vele tanitatni néha eböl szokot vita leni nálunk .

Juti
nálunk is van már pár 20 db puzzle amit gyorsan kirak az amihez segitség kell neki még az a világtérkép puzzle .

Tali
én nem tudok menni mert költözünk most vasárnap .

Nyuszi
petike is vagánykodik ,csibészkedik természetesen az ovihatása és hisztizik is Kép Kép .

Pusz csics
csics

Magdi,
Átérzem a sorsodat. Itt vagyok a két betegecske gyerekkel. Solymi iszonyat nyűgös, percenként ölelgetni kell, de aztán közelharcot kell vívni egy orrfújásért, egy orrcseppintésért, egy szemcseppentésért, a kukiápolásról nem is beszélve. Valamint elhatalmasodott rajta az "akarom" stílus, és emiatt is sokat kell veszekedni vele. Közben ha Solymival foglalkozom, Csongi mászik oda üvöltve, ha Csongival foglalkozom, akkor Solymi kezd el pattogni.
Ma már persze Csonginak is nyálkás a szeme - sosem ússzuk meg.

Zit
parazita

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?