Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Szsombi!

Igen, Marci az első babánk! Remélem hamarosan megoldódik a pocak problémátok, mert tudom mennyire tehetetlennek érzi magát az ember, és olyan rossz nézni, ahogy az a kicsi ember szenved!
Azért beszélj a gyerekorvosoddal, meg esetleg a védőnővel!

Kátya!

Először csak a szöveges változatot ismertem, de már nekem is megvan a képes változata (PowerPoint diavetítés)! Egy barátom folyamatosan telepakolja a levelesládámat mindenfélével :-)
Eredetileg a "filmes-képes" változatot próbáltam feltenni, de nem lehet, mert a mérete meghaladja a maximális feltöltési méretet, így csak a szöveget tudtam közzé tenni! Természetesen én is szívesen elküldöm annak, aki szeretné!

Andry, Satuk!
Nem akartam, hogy sírjatok, de azért örülök, hogy meghatódtatok! Kép

Ildikó (Márton, 4 hónap)
Vendég

Szia Ildi!

Szóval PowerPoint-os na ez nem jutott eszembe, hogy hogyis hívják, nem vagyok egy nagy számítógépes zseni :-)
Sztem nagyon aranyos bárki is csinálta jól sikerült.
Kátya
kátya

Lányok!

Ti meddig tudtatok szoptatni? Nálunk Zsombi 2 hónapos, de sajnos már felváltva tudok csak szoptatni tápszer mellett.
Mikortól lehet neki mást is adni a tápszeren kívül?
SIldikó, köszi a biztatást aranyos vagy.

Kép
szsombi

Sziasztok!

Ha sikerül megnéznetek, ez is nagyon jó. A baba méhen belüli fejlődését mutatja be.

http://www.ehd.org/resources_bpd_illustrated.php?page=3&language=38

Móni

Kép
mÓni

Sziasztok,

nagyon jó ez a link, Móni, köszi.

Kiscsillag,

na, hogy ment? gondoltam Rád tegnap.

Jube 26+3

Kép

Kép
jube

Sziasztok!

Csak jelzem hogy élünk! Jön a foga Bencének... Kép

Szép napot mindenkinek

Anide

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

Sziasztok! Megint gyönyörű idő van! Kép

Szsombi!

Kb. 4-6 hónapos kor környékén szokták elkezdeni a kiegészítő táplálást. Én mindig konzultáltam a gyerekorvossal, legutóbb Marci 4 hónapos oltásakor találkoztunk, és akkor állapodtunk meg, hogy elkezdem a gyümölcsöket bevezetni, amit láthatólag nagyon szeret.
Ha már ennél a témánál tartunk, én is szeretném megkérdezni, hogy a baba egészsége szempontjából mit tartotok jobbnak, az üveges bébiételeket vagy amit magunk készítünk? Arra gondolok, hogy a piacokon vásárolt zöldség-gyümölcs gyönyörű, de vajon mitől???

Móni!

Megnéztem a honlapot, nagyon látványos! A terhességem alatt is hétről hétre végigkísértem, hogyan fejlődik a baba. Itt az interneten nagyon sok információ van erről, meg a vizsgálatokról is.

Ildikó (Márton, 4 hónap és fél hónap)
Vendég

Ildi!

Szerintem www.hipp.hu !

Nem minden bio, arra figyeljetek!

Rohanok is tovább

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

Anide!

Köszönöm! Én is így gondoltam, és eddig csak Hipp-et adtam neki!

Ildikó
Vendég

Sziasztok!

Szerintem ez is nagyon jó és elgondolkodtató. Remélem nem untatlak vele Titeket.

Mire az Örökkévaló megteremtette a nőt, már hatodik napja túlórázott.
Megjelent nála egyik angyala, és azt kérdezte tőle:
- Miért fordítasz ennyi időt erre az egyre?
Az Örökkévaló pedig így felelt neki:
-?Láttad már a hozzá készített tervrajzaimat?
Tökéletesen moshatónak kell lennie, de nem lehet műanyagból, mozgatható,
egyenként cserélhető része kell hogy legyen, és fontos, hogy
"diet-coke" -kal és ételmaradékokkal is üzemeltethető legyen. Az ölében
egyszerre négy gyermeknek kell elférnie, és fontos, hogy a csókja
felhorzsolt térdektől a megtört szívekig bármit képes legyen meggyógyítani.
És akkor még nem is említettem, hogy mindezt egyszerre, de csak két kézzel
kell majd elvégeznie.

Az angyal egészen elképedt e követelményeken:
- Mindössze két kézzel?! Az kizárt! Ráadásul ez csupán az alapmodell? Túl
sok munka ez egyetlen napra. Szerintem elég, ha holnap fejezed be.
- Eszem ágába sincs várni! - tiltakozott az Örökkévaló. - Hiszen már olyan
közel állok ahhoz, hogy befejezzem ezt a teremtményemet, amely amúgy is
olyan közel áll a szívemhez. Már most képes meggyógyítani saját magát,
amikor beteg, és napi 18 órát képes robotolni!

Az angyal erre közelebb lépett, és megérintette a nőt.
- De hát olyan puhára csináltad őt, Seregek Ura!
- Mi tagadás, tényleg puha - értett egyet az Örökkévaló -, de ugyanakkor
nagyon szívós is ám. El sem tudod képzelni, mit képes elviselni vagy
elvégezni!
- És tud majd gondolkozni? - kérdezte az angyal.
Mire az Örökkévaló: - Nem csak hogy gondolkozni lesz képes, de érvelni és
alkudozni is!

Az angyal ekkor észrevett valamit, és kezét kinyújtva megérintette a
nőarcát.
- Hoppá! Úgy tűnik, szivárog ez a modell. Mondtam neked, hogy túl sokat
próbálsz belezsúfolni ebbe az egybe.
- Az nem szivárgás - pirongatta meg angyalát az Örökkévaló -, hanem egy
könnycsepp!
- Hát az meg mire való? - tudakolta az angyal.
Az Örökkévaló nem késlekedett a válasszal:
- A könny arra való, hogy kifejezze vele örömét, bánatát, fájdalmát,
csalódottságát, szeretetét, magányát, gyászát és büszkeségét.

Az angyal egészen odavolt.
- Te egy lángész vagy, Uram! Mindenre gondoltál! Tényleg bámulatos
teremtmény a nő!

És valóban az! A nőkben olyan erők rejlenek, amelyek ámulatba ejtik a
férfiakat. Elviselik a nehézségeket és viselik a terheket, de tudnak
boldogok lenni, szeretni és örülni is. Mosolyognak, amikor pedig sikoltani
akarnának. Dalolnak, amikor pedig legszívesebben sírnának.

Sírnak, amikor boldogok, és nevetnek, amikor idegesek.
Küzdenek azért, amiben hisznek. Bátran szembeszállnak az igazságtalansággal.
Válasznak nem fogadnak el "nem"-et, amikor meg vannak róla győződve, hogy
létezik jobb megoldás is. Képesek lemondani bármiről, hogy a családjuknak ne
kelljen nélkülözniük.

Megrettent barátnőjüket elkísérik az orvoshoz. Feltétel nélkül szeretnek.
Amikor gyermekeik kitűnnek valamiben, elsírják magukat, és tapsolnak
örömükben, amikor barátaik díjakat nyernek. Boldogok, amikor a fülükbe jut,
hogy valahol egy kisbaba született, vagy hogy két fiatal összeházasodott, és
a szívük szakad meg, amikor egy barátjuk meghal. Meggyászolják egy családtag
elvesztését, mégis erősek, ha azt látják, hogy a környezetükből minden erő
elszállt. Tudják, hogy egy ölelés, vagy egy csók a megtört szívek gyógyítója
lehet.

Nők minden formában, méretben és színben kaphatók. Autóba pattannak,
repülőre ülnek, mennek, rohannak vagy egyszerűen csak írnak egy e-mailt - s
mindezt azért, hogy lásd, mennyire fontos vagy nekik. A női szívek tartják
mozgásban a világot. Örömet, reményt és szeretetet hoznak. Képesek szánalmat
érezni mások iránt, és vannak eszményeik. Erkölcsi támogatást nyújtanak
családjuknak és barátaiknak. A nőknek lényeges mondandóik vannak, és semmit
sem sajnálnak környezetüktől.

Mindazonáltal, ha van egy hibájuk:

Az, hogy elfeledkeznek arról, mennyit érnek

Üdv és szép napot Mindenkinek!

Móni

Kép
mÓni

Sziasztok, ha nem haragszotok én is leírom a tapasztalataimat a táplálással kapcsolatban.
S.Zsombi,
Szoptatás:Az első gyerekem 16 hónapig szopott és fél éves koráig más nem adtam. A második kisfiam most 3 hónapos és sajnos napi 2* pótolnom kell. Egyszer délelőtt és egyszer este. Ahogy bejönnek a friss gyümölcsök a délelőtti táp helyett azt fogok neki adni.Miért kell felváltva szoptatnod és tápot adni? Nem lehet sűrűbben szoptatni?Azt mondják fél évig jó ha csak kizárólag anyatejet kap.

s.Ildikó, a nagyobbik fiamnak mindíg főztem fincsi főziket, de egyszer adtam neki bébiételt és utána már csak az kellett neki.Változatosabb volt neki. Szerintem a HIPP-nél olcsóbb Kecskeméti, Mildibé is ugyanolyan finom. Sőt azt hiszem a kettő közül az egyiket is a Hipp gyártja, mert a gyártó ugyanúgy mindkettőnél a HIPP utca 1 szám alatt van.

Anide, szia! Végre egy régi. Te sem tudsz Adriról és Bóbiról semmit?
Jó éjt mindenkinek!
Andi
andry

Sziasztok!

Hozzátáplálással kapcsolatban nálunk az volt, hogy a nagyobbik fiam sajnos csak 4 hónapig szopizott, így elég hamar elkezdtem a hozzátáplálást előszőr gyümiket,majd főzelékeket, akkor még több időm is volt és szinte csak azt adtam neki amit én főztem, neha bébiételt.
A második fiacskám 5 hónapig csak szopizott ezután már kezdtem neki adogatni gyümiket majd, 7 hónaposan teljesen leállt a szopival és így innentől volt már tápszer, gyümi , főzelék, persze fokozatosan. Viszont időm már nem volt annyi így elég sokszor bébiételt kapott, ill. most 14 hónapos még most is szoktam neki adni ha éppen nincs más. Bár most már kezdem átállítani arra amiket mi is eszünk, persze mondjával.
Bébiételek közül én a Hippet, Nestlét, Kecskemétit és a Mildit is használtam mindegyiket megette és azt is amit főzökneki úgylátszik őt nem zavarta meg, hogy hol ezt hol azt kap.
Kátya
kátya

Sziasztok!

Hozzátáplálás: ha van elég anyatej, azt mondják, inkább csak 6 hónapos kor után kezdődjön meg a hozzátáplálás. Ha most kéne elkezdenem, biztos csak biogyümit vennék, mert a téli és a koratavaszi primőr cucc különben tele van vegyszerekkel. Tudjátok, hogy pl. a répával nagyon kell vigyázni, attól volt már mérgezéses tragédia is. Amennyit így az elején eszegetnek hozzá a babák, az nem olyan vészesen drága bioból. Legalábbis szerintem megéri. Eleinte az almát, répát, krumplit, hagymát mindig csak biot vettem Balázsnak. Nekem jobb érzés volt. Egyébként az én fiam nagyon nehezen jött bele a "rendes" evésbe, gyakorlatilag 1 éves kora után kezdett értékelhető mennyiségeket fogyasztani (ekkor időnként akár már 1 üveg kaját is megevett egyszerre). Vele fél évesen kezdtük a hozzátáplálást. Üveges kajából csak a gyümölcsösöket ette, főzeléket csak saját készítésűt volt hajlandó - néha picit - enni. Mondjuk szerintem is rémesek azok az ízetlen bébikaják. Én mindig olyat főztem neki, amit én magam is finomnak éreztem. Persze kevés tengeri sóval, lehetőleg cukor nélkül, ételízesítő is csak bio vagy zöldfűszer volt.
Egyébként Bazsi 16 hónapos koráig szopizott, amikoris közös erővel leépítettük, mert már 4 hónapos terhes voltam.
Most meg 41+4... jajjjj
ljucus

Kiscsillag, mi a helyzet?
ljucus

Sziasztok!

Ljucus! Épp ma kérdezték tőlem, hogy ha "betöltöm" az időt, akkor befektetnek a kórházba már másnap? (Van olyan város, ahol így szokás). Ahogy a 41+4-edet nézem, itt Bp-en nem. Kép Hogy érzed magad? Bírod még? Nekem még pár napom van a 40. betöltéséig, de egy kicsit már türelmetlen vagyok.

Jó éjt!
Dina (39+1)

bdina

Sziasztok Lányok!

Aranyosak vagytok, hogy ennyien hozzászóltatok az "írásomnak".
Andry! Sajnos azért kell egyszer szopiztatnom utána meg tápszereznem, mert nem mindig termelődik elég tejem a következő evésig, főleg ha két óránként akar enni ( mert néha olyanja van ), de azért igyekszem , hogy minnél kevesebb tápszert kelljen adnom neki (pl.: anyatejserk.teát iszom, meg szedek homeopátiás bogyót).
Azért picit irigyellek Titeket, hogy ilyen sokáig tudtok (tudtatok) szoptatni.
Azért annyira nem vagyok elkeseredve, mert van olyan ismerősöm aki már a kezdetektől tápszert kellett, hogy adjon, mert nem volt egyáltalán teje, egy másik meg csak 1hónapos koráig tudta szoptatni a picurkáját, szóval azért nekem még mindig van valamennyi és a lényeg, hogy szerencsére éjszaka mindig van tejci és nem kell a tápszerrel bíbelődnöm Kép
Én is drukkolok minden Pocakosnak, mert látom nagyon közel jártok a "nagy naphoz" ! Kép

Kép
szsombi

Sziasztok,
Szsombi ne keseredj el, az is nagyon jó, ha minden második etetésnél kap tejcit.Minden csepp számít és ha kap tejet is , akkor a tápot is könnyebben emészti meg.

Ljucus, nálam is pont így volt, mint nálad. Áron 16 hónapig szopizott, és én is 4 hónapos terhes voltam már, amikor abbahagyta, igaz ő magától.Hogy lehet, hogy nem indították a szülésedet el? Vagy nem szokás? Hú de türelmetlen lennék már a helyedben. Biztos nem marad bent az a baba, igaz?
andry

Sziasztok! Jó reggelt Mindenkinek! Kép

Köszönöm a válaszokat hozzátáplálás ügyben! Sajnos nekem is pótolnom kell, ezért kezdtem el a gyümölcsöket bevezetni, de még csak 2 hete. Egyetértek, hogy az olcsóbb Kecskeméti, Mildibé is jó lehet, hiszen az is bevizsgált, válogatott zöldségekből és gyümölcsökből készül, ennek ellenére én is úgy vélekedem, mint Jucus, valahogy jobb érzés bio bébiételt adni neki, ami mellesleg valóban drágább.
Most még tényleg nem eszik olyan nagy mennyiséget, hogy anyagi csődbe kergetne minket, később meg biztos, hogy főzök neki megfelelő alapanyagból.
Egyébként szerintem a bébiételgyártóknak nyilván érdeke azt hangsúlyozni, hogy az a megbízható, amit ők értékesítenek és nem szerencsés kétes eredetű zöldségeket a gyermekünknek adni. Az azonban tény, hogy a műtrágya, meg a különböző vegyszerek benne vannak a zöldségekben és ez nem jó nekünk sem, pláne nem a néhány hónapos babáknak.
Én is hallottam a Jucus által említett tragédiáról, ott is a nitrit-nitrát tartalom volt a hibás.

Móni!

Nekem tetszett az idézet, lehet belőle önbizalmat meríteni! Köszönöm!

Jucus!

Mit mond az orvosod, meddig vártok? Gondolom, amíg rendben van minden, addig nem akarja indítani. Én is túlhordtam Marcit néhány nappal, rendkívül fárasztó volt minden reggel bemenni a kórházba, de nem bántam egy kicsit sem, mert mindig megnyugodtam, hogy rendben van minden. Azt gondoltam, hogy addig amíg Vida doktor nem aggódik, addig én sem aggódom és ő minden nap nagyon alaposan és körültekintően megvizsgált! Az azonban tény, hogy nagyon szerettem volna már túllenni a szülésen és vicces volt, hogy mindenki a fájdalmamra (és ezzel együtt persze a babára) várt! Még én is :-)

Ildikó (Márton 4 és fél hónap)
Vendég

Sziasztok! Szerettem volna már kérdezni Vidás anyukát (mert a dokitól elfelejtettem, mint mindig mindentKép), hogy meddig hagyja a babát a pocóban? Mert Anyum mindig 4 héttel továbbhordott minket, bár azzal vigasztalt, hogy akkor még nem volt túl pontos az időpont meghatározás... de könyörgom, 11 éve, a legkisebbnél már talán lehetett volna.. sszóval jól ráparrantottam a témára, bár mégcsak a 31+3 nál vagyunk.
Köszi!

satuk

Szia Satuk!

Szerintem Vida doki nem akarja mindenáron megindítani a szülést, amíg azt nem indokolja a baba vagy a mama állapota. Feltételezem, hogy minden esetben mérlegel! Nyilván van egy maximum idő, hiszen a végtelenségig nem lehet várni. Ez kb. 2 hét szerintem, de lehet, hogy tévedek!
Ne aggódj, annál rosszabb! Nem kell előre azon gondolkodni, hogy kelünk át a folyón, ráérünk akkor, ha már a partján állunk! És akkor lehet, hogy meglátjuk a hidat ... :-)
Remélem nem volt túl zagyva, amit írtam? Kép

Ildikó

P.s. Ha van kérdésed, akkor írok még, most csak ennyire volt időm!
Vendég

Sziasztok!
Beném majdnem teljesen tápos volt, és 4 hónaposan lehetett kezdeni a hozzátáplálást. Előtte csak kóstoltattam a gyümikkel. A készített és bébiétel dilemma nálam is nagy. Nem tudom elhinni, hogy a gyümölcsök mai formájukban olyan jók lennének. A HIPP javára annyi szól, hogy a német bio-előírások már előrébb járnak amagyarnál, de tény, hogy a kecskemétit is ott gyártjék. A Mildibé néha olyanokat hoz össze, amit abban a korban nem i slehetne enni, de ezt már a Hippnél is tapasztaltam. Pl eper??? 4 hónaposan???
Az egyetlen, ami ugyannagyon olcsó, de állaga és szaga és mindene kicsit elgondolkodtató, az az Univer. Még Bene is kiköpte, olyat nem veszek. Mondjuk almát, körtét, sütőtöüköt céklát szívesen adok neki piacit is. Az ugyanis veremben eltartható télre is. A banán mindig ugyanolyan. Nehéz dolgunk van, ha nincs kiskertünk KépRáadásul piacra sem könnyű nekem mindig eljutnom. Elhatárzotam, hoyg hetente egyszer megyek, de nem jött össze még eddig.

Nagyon jók az idézetek!!!
Lányok, nagy költözésben vagyunk, lassan birtokba vesszük az új kérót, de így kevesebbet tudok jönni ide Kép
Viszont mint háziasszonyoktól lenne kérdésem: milyen márkájú, és képességű konyhagépeket ajánlotok: szeretek sütni, főzni kevésébé, ez utóbbiból a gyorsabb, egyszerűbb dolgokat szeretem, de pl pizzát is szeretek sütni. Kell mikró is, és mosgatógépet is szeretne nekem az drága férjem. Mindezt beépíthetőt, mert új akonyha, de nem csillagászati horrorágon. Ja és fontos az elszívó, mert a nappalival van egy légtérben a konyha!
Köszi a segtíséget, jó pocakosodást, és köszönjétek a jó időt Benedek fiamnak :D

Tünde

mtunde

Ildi! Jó volt a példa, tetszettKép
Köszi..

satuk

Hahó Lányok!

Most jöttünk meg az első oltásunkról ( a 2 hónaposat most kapta ), szegénykémnek nem is az oltás fájt hanem attól lett nyügi, hogy 1,5 órát kellet "sorban állnunk" a doktornőhöz, hát ez nagyon durva volt, Nektek is ilyen sokat kell várnotok a gyerekorvosnál vagy csak én fogtam ki a "rohamot"?
Ja, még valami: Zsombinak szérekedése van adtak rá egy tök jó szirupot amitől aztán lett is kaki, de ha nem adunk neki ebből a szerből akkor nincsen széklete, kérdeztem a gyerekdokit, hogy jó-e ez így erre ő azt mondta, hogy nyugodtan adjunk neki, majd aztán magától beáll a "dolog", de hát hogy áll be ha adnom kell a cuccot, lehet, hogy "sötét" vagyok ehhez? Na mindegy, ha van tippetek esetleg más, hogy kakiljon akkor megköszöném Kép

Kép
szsombi

Tünde!

Benedeknek köszönjük és nagyon boldog névnapot kívánunk neki utólag! Kép Nekünk Whirpool a sütőnk és a kerámialapunk! Nagyon szeretem mindkettőt. A sütőn van pizza és kenyérsütő funkció is. Nem volt annyira horror árú. Pontosan nem tudom mennyibe került, de ha nagyon nagyon drága lett volna bizti nem vesszük meg. Az elszívónk Fagor kürtős. Elég nagy teljesítményű, de nem nagyon szív el szagot, ami nálunk elég gáz, mert nekünk is egy légtérben van a konyha és a nappali. A mikrónk Samsung. Imáádom! Kép Egyéb háztartási gépekben én a Tefalra esküszöm! Eddig csak egy termékükkel fogtam mellé az a Versalio. Pihen a padláson. Majd feldobom a vaterára! Kép Ja, nem tudom hogy a hűtőtök be lesz e építve. Nekünk be van, és az is Fagor, de jó. Sajnos a beépíthető hűtők nagyon drágák, ez nem volt annyira.

Mennem is kell.

Szép napot mindenkinek!

Anide

ui: Mészáros doki és Várnainé Gabika nagyon jó páros!!!! Kép Tapasztalat!

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

Szsombi!

Szerintem próbálj meg Te olyanokat enni ami lazítja a székletet. Pl narancs, aszaltszilvás joghurt stb. Hátha...

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

Sziasztok!!

Képzeljétek, ma jöttem haza a kórházból! Egy hét fekvés! :-(
Múlt héten elég erős méh összehúzódásaim voltak, szóval be kellett menni!
De szerencsére mostmár minden rendben!! Képzeljétek, már 1 kg a baba, és megint lánynak mondták!!! Örültem! És teljesen tökéletesen egészséges!! :-)
Luca lesz!

Látom itt is jól van mindenki!!
Kiscsillaggal mi a helyzet???

Jó szért újra itthon, meg köztetek lenni! :-)

Üdv:
Dóri (27+6)

Kép
nagydora

Szia Anide!
Köszi a tanácsot, próbálkozom akkor így is Kép

Kép
szsombi

Szsombi!

Nálunk nagyon olajozottan megy az oltás, eddig még soha nem kellett 5-10 percnél tovább várnom! Itt két rendelő van, az egyikben a beteg, a másikban az egészséges gyerekeket fogadják. Az utóbbiba megyünk oltásra, ami nagyon jó, mert így nem kell a beteg gyerekek közé vinnem az egészséges gyerkőcömet. A székrekedéshez nem tudok hozzászólni!

Dóri!

Milyen volt a kórházban? Egész nap feküdnöd kellett?

Ildikó
Vendég

sziasztok,
én úgy tudom, hogy a kész főzelékeket pár csepp citrommal meglocsolva, a nitrát semlegesíthető.

Adri hol vagy már?????????????
andry

Sziasztok!
Dóra, már hiányoltatak.. szegény.. Remélem már rendben vagytok.. Luca név, naggyon jó.
Mindenkinek üdv.
Satuk(31+3)

satuk

szia Dóra!
ugye Hegedűs a dokid.
ő fektetett be? milyen volt?
Tünde

mtunde

Sziasztok!

Dóra, azért pihenj továbbra is, biztos, ami biztos! Jó, hogy minden ok!

Ljucus! Én már most tűkön ülök, hogy bírsz ilyen nyugis lenni? Kép

Tünde! Nekünk Zanussi szettünk van, mikro az Panasonic, hűtőnk pedig Candy. A hűtő+a mikro nem beépíthető, de színben harmonizál a sütőlappal, sütővel meg elszívóval, minden inox. A beépíthető cuccok megdobják az árat rendesen. Mi arra figyeltünk, hogy mire is van szükségünk, pl. sütőnél nem vettünk hiperszuper légkeverésest, mivel nem szoktam egyszerre 3 tálca sütit sütni, szóval így gondoltuk át a dolgokat.

Jó pocakosodást!
Réka (38+4)
sampa

Sziasztok!

Csak most találtam rá erre a topikra, és már is sok érdekes véleményt olvastam. Nyár elején fogok szülni a Kútvölgyiben. Szeretném megkérdezni a véleményeteket, hogy milyen a Kútvölgyiben az alapítványi szoba, hány ágyas, van-e bent fürdőszoba? Érdemes-e választani, illetve mi a napi ára? Jó dolog-e?
Köszönöm a válaszokat, tapasztalatokat
eva
Habár, ha jól tudom a "sima" elhelyezés során is egész nap a mamával lehet a baba.
eva1

Sziasztok!!

Gozár doki az orvosom. Nagyjából egész nap feküdtem, Úgysem nagyon tudsz ott mást csinálni! :-)

Az alapítványi szobákról érdekes "tapasztalatokat" gyűjtöttem!
Bár nem olyanban feküdtem. Én is gondolkoztam rajta, hogy majd szüléskor,. meg minden, de NEM ÉRI MEG!!!
A két ágyas alapítványi 3.000 Ft/ éjszaka. Az ágyak az ott fekvők elmondása szerint nem olyan nagyon jók. Viszont szebb a függöny, és van tv, amit nem hiszem, hogy sokat használ egy friss kismama.
Az egyágyasból van egy, amibe van tv, meg légkondi, az 5.000 Ft/ éjszaka. És van olyan egyágyas is, aminek saját zuhanyzója van, de nincs tv és légkondi, az 7.000 Ft/ éjszaka.

Elvileg pontosak az infók, de nem esküszöm meg rájuk!!!!!
Egyébként mindenhol bennt lehet nálad egész nap a baba.
A nem alapítványi szobák a lezárt folyosón vannak. SZerintem nagyon nagy előnye, hogy így nem szűrődik be annyira a zaj! Sokat számít, ha épp van időd egy kicsit szundítani, de kint hancúrozás van!!!! Ja, és nem használják a wc- t a rendelésre jövő betegek, csak a bent fekvők. Nem kell a gyereket sem végig tolni az egész folyosón. Igaz, hogy többen vagytok egy szobában, de ott mindenki éppen szül, vagy szült!!!!

A fürdőszobák, wc- k nagyon szép tiszták! És mindenki nagyon- nagyon kedves! Persze a nővér- orvos párbajban nálam a nővérek messze magasan nyertek!!!! :-)
Szóval én már megnyugodtam, hogy nagyon jó helyen leszek!!!!!! :-)

Üdv:
Dóri( 27+7)

Kép
nagydora

Szia Eva1 !

Én januárban szültem és egy négyágyasban voltam és így utólag nagyon örülök neki ( mert hogy én is gondolkoztam az alapítványin ), mert így legalább tapasztalatokat lehetett cserélni és egymásnak tanácsokat adni.
Nekem az első babám Zsombi és a szobában ketten is voltak akiknek nem az első szülésük volt és nagyon aranyosan segítettek pl. a szoptatásban is ( a csecsemősök is rengeteget segítettek csak nem akartam minden percben hozzájuk rohangálni ).
A wc és a zuhanyzó is szép tiszta volt, egy szóval én jól éreztem magam végig amíg benn voltam.
Az árak szerintem is úgy vannak ahogyan Dóri írta.
Remélem én is tudtam segíteni, addig is jó pocakodást Kép

Kép
szsombi

Nagydora, Szsombi!

Köszönöm szépen az infókat. Gondoltam,hogy jó, tiszta és megfelelő a nem alapítványi szoba is. Tudtok abban segíteni,hogy miként alakul az orvos és a szülésznő honoráriuma? Orvos 50 ezer, szülésznő 50 ezer? Illetve, hogy ha azt mondta a szülésznő, hogy nem zárkózom-e el a homeopátiás szülésre hangolástól, akkor ez mit jelent? Milyen szerekre gondolt, teákra, ami jó lehet hetekkel a szülés előtt?
Megköszönöm a válaszokat.
eva1 (25+2)

Sszombi!
Sok boldogságot Zsombihoz.

Dóri!
De, jó neked, már nincs sok hátra. Nekem csiga lassúsággal telnek a napok
eva1

Eva1!!

Ne gondold, hogy nekem nem megy lassan! Ellenben, ha visszagondolok, nagyon hamar elment ez a 6 hónap, de nagyon soknak tűnik még a következő 3! :-)

Szerintem a szülésznőnek olyan 20- 30 ezer küröl illik adni! A dokinak 50 körül.
A homeopátiához nem tudok hozzászólni!

Ki az orvosod?? Választottál már szülésznőt???

Üdv mindenkinek:

Dóri

Kép
nagydora

Dóri!

Zachár Erika a szülésznő, Hegedűs az orvos, akiben nagyon megbízok. Rá lehet kérdezni a szülésznőtől az árra, vagy ha lenne fix "tarifája" úgyis mondta volna/mondaná?
szia
eva1
eva1

Eva1, jó csapat Erika és Hegedűs dr. Õk segítettek a kisfiam szülésénél és a leányzónál is ők fognak - remélem. :-)
Csak már bújna ki ez az Eszti lány....

Jucus (41+6, Balázs 21 hó)
ljucus

Jucus!

Én is remélem, hogy jó csapat lesznek. Ez az Eszti lány ennyit várat magára? Ilyen jól érzi magát bent?
eva1
eva1

Szia Eva1 !

Az árral kapcsolatban egyetértek Dórival, mi is kb. így adtunk. A szülésznőnket nem kérdeztük meg, de szerintem nem is mondanának összeget. Mi úgy voltunk vele, hogy tényleg nagyon megérdemelték, mert nagyon sokat segítettek, de ezzel gondolom Te is így vagy (leszel).
A "homeopátiás szülés" nálunk azt takarta, hogy igen, málnalevél teát kellet innom kb. a 35.héttől és később pedig homeopátiás bogyókat kellett szedni ami segít tágulni meg ilyesmi, de nekem ezeket elmagyarázta a szülésznőm, gondolom a Tied is elmondja majd. Szerintem érdemes, van aki azt mondja, hogy nem ér semmit én úgy voltam vele, hogy ártani úgysem árt akkor meg miért ne. Főleg most tapasztalom, mert a szoptatáshoz anyatejserkentő homeopátiás bogyót szedek és tényleg segít.
Remélem tudtam segíteni.
Vigyázzatok Magatokra, Dóri Te is! Kép
Üdv.
Anita

Kép
szsombi

Sziasztok!

Dóri, Éva1!
Majd meglátjátok, milyen gyorsan telik az idő azután, hogy megszületnek a babáitok! Kép
Nekem csak úgy repülnek a napok, hetek. Olyan, mintha tegnap született volna, pedig 28-án már 5 hónapos lesz!

Jucus!

Eszter babád hihetetlen! Mikorra voltál kiírva? Felmerült már a lehetősége, hogy be kell feküdnöd a kórházba vagy hogy meg kell indítani a szülést?

Ildi (Márton 4 hónap)
Vendég

Sziasztok!

Most voltunk a dokinál, és Panni baba olyan izgága, hogy a szívhangját is alig lehetett meghallgatni, mindig arrébb ment! Kép Minden rendben, és ez a kezdeti komplikációk után nagyon jó hír!

Mához 3 hónapra vagyunk kiirva, alig várom, hogy lássam...

Mikor időszerű szerintetek szülésznőt választani? Van olyan, aki megadja a mobilszámát?

Jube 26+6

Kép

Kép
jube

Szia Jube!

Gratula a kicsi lányhoz Kép Nem csodálom, hogy várod már, hogy láthasd. Nekem éppen benn alszik Zsombi kisfiam a hálóban nagyon édi és tényleg egy kis csoda ( most 2 hónapos ), majd megtudod Te is nem sokára, addig is kitartás Kép
Szülésznőt ráérsz a 35. hét környékén vál. nekem legalábbis azt mondták és igazából csak akkor kezdesz majd úgy is vele találk. a CTG-ken.
Én a Várnai Gabikát vál. és szuper volt végig, ja és adott névjegy kártyát amin volt egy csomó szám ha útol akartam érni. Szegényt éjszaka kellett hívnom, mert akkor indultak a fájásaim, de nagyon kedves volt és nem sokkal, hogy beértünk a kórházba Õ is ott volt.
Szia, jó "pocakoskodást"
Anita

Kép
szsombi

Szia Anita,

köszi a gyors választ!

én is gratulálok a kisfiadhoz, szeretnék már én is ott tartani, ahol Te. de nem panaszkodom, örülök, hogy idáig eljutottunk, és várom a június végét!

Jube 26+6

Kép

Kép
jube

Sziasztok!

Dóri! Üdv ismét köztünk! Remélem mindin rendben van veletek.
Mi is a Luca nevet választottuk a lánykánknak. Nagyon türelmetlenül várom már, hogy kibújjon.

Anita! Nekünk is a Gabika lesz a szülésznőnk. Megnyugtató, hogy éjszaka is lehet hívni. Bár ő is mondta, hogy bármikor hívjuk, ha valami van, de azért megfordult a fejemben, hogy zavarom majd...

Jucus! Tényleg hihetetlen ez a baba! Nagyon jól érezheti magát ott bent. Kép

Szép napot mindenkinek!

Dina
(39+4)

bdina

sziasztok!
Ljucus! Meddig vár Hegedűs? Mesélje majd! Olyan kiváncsi vagyok, milyen eg yszülésnel, mert engem császározott. De avégén kedvesen odanézett, és mondta, hoyg minden rendben! Kép
ASlapítványi szoba: én legközelebb azt választom, mert sajnos az én szobatársaim mellett egy percet sem lehetett pihenni, ráadásul a látogatók is állandóan jöttek, és afriss sebemmel mire feltornáztam magam az ágyra, már mászhattam is le róla Kép De mások nagyon jól érezték magukat! Ja és az alapítványi szobának dupla ajtaja van, így a zaj nem jön úgy be... A tév max unalom ellen jó, de helyette inkább alszik az ember! Már ha tudna Kép

mtunde

Ljucus!
Tudod hogy Erika 29-én 2 hétre elutazik?
Bocsi lányok hogy csak így belefecsegek, általában csak olvasni szoktalak titeket, ugyanis én már a 39. hétben vagyok, és még két hete dolgoztam elég sokat, és nem lett volna időm nyomon követni az eseményeket))) Én is Erikát választottam, mert az első babámat is vele szültem. De lehet hogy lemaradok Erikáról(((
sziasztok, szép napot mindenkinek
Kriszta
pumpi

Sziasztok, itt egy visszatérő.. bár annyira nem vesztem el.. Most olvastam az alapítványi szoba/ kontra nem Kép írásokat.. szerencsére már azt sem tudom, mit tegyek.. végülis nekem a legfontosabb szempont: melyik szobában lehet benn a párom? mert nagyon nem akarom, hogy a folyosón kelljen bármilyen esetleges érzelmi kitöréssel megkűzdenem.. És az alapítványiba jöhet család? asszem minden összezavarodott. Hmmm.
Dóra, rendben vagytok már?
Ki fog velem egy időben szülni? én most 31+6 vagyok.
Ja, szülésznőválasztás.. mivel műtötték a szemem, ezért most csütörtökön megyek kellemes pupillatágításra, ahol eldöntik/megellenőrzik, hogy császár, vagy természetes szülés lehet-é (mivel elég jó kis dioptriáim voltak).. addig meg nem érdemes szülésznőt választani, jól sejtem, ugye?
Asszem össze kell szednem magam, mert ennyire bizonytalan rég voltam.. vagy nem KépKép
No mindenkinek mosolygós napot!

satuk

Sziasztok!
Régen jártam erre, sajnos nem is ismerősek a felhasználó nevekKép! Viszont a Kútvölgyiből "frissen" -Sáránk 3 hetes- jöttünk kiKép.

Nagyon jó, h. sok baba készülődik kifelé, mindenkinek -így ismeretlenül is- sok-sok drukk!!!

Láttam, h. a szülésznők tarifájáról írogattatok. A mi szülésznőnk Erika volt. Az első kislányunk is nála született, így nem is volt kérdés, h. ki lesz ott a másodiknálKép, Tóth dr-ral egyetembenKép. Ez is egy szuper páros!!!

Az egyik felkészítőn érdeklődtem Várnai Gabinál tarifákról. Õ azt mondta, h. nem szoktak árat mondani a szülésznők, vhogy ezt éreznie kell az embernek, h. mennyit akar adni. (Azt azért figyelembe kell venni, h. ha éppen nincs szolgálatban, akkor a szabadidejében jön be;+ a benzinpénz.) Ez szerintem elég korrekt válasz!

Eva1!
Ha érdekel szívesen megírom neked privátban, h. mi mennyit adtunk. (Tolakodni nem szeretnék!!)

Szép napot és jó babavárástKép:

Márti
csmarti

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?