Helló!
Már jó egy hete hogy nem jelenkeztem, azt hittem többet írtok.
Velünk közben annyi történt, hogy végre valahára ELKÖLTÖZTÜNK!!! A saját, a csakis a miénk házunkba! Nem semmi volt, 4 napig csak pakoltunk és rakodtunk és szelektáltunk. Merthát ugye 4 helyen voltak a cuccaink. Amit használtunk az jött először, aztán ami a pincében volt, garázsban, és anyáméknál... Még mindig vannak dobozok amiket nem néztem át. Azt se tudom mi van bennük, hiszen több mint két évet vártak. Kb 10-12 dobozunk van még és már legalább 5 megy a karitasznak, de csak akkor visszük, ha átnéztük mindet. El se tudjátok képzelni milyen ruhákat találtam. Azt a két "ősrégi" nadrágomat most is megtartottam. Az egyik 32-es, a másik 34-es és azt a csípőmre csúsztatva hordtam, de utána már csak övvel
Meg egy fekete alkalmi rövid szoknyát. Hát a hatalmas pocakomra is kicsi lenne, el se hiszem, hogy az az én fenkemen feszült valaha. Azt is megtartottam. Talán most a 3. gyerek után le tudok majd fogyni. A lehetőség adott, hiszen a terhességem eddigi részében egy dekát sem híztam, pedig különösebben nem figylek oda. Egyszerűen csak annyi dolgom van és folyton megyek. Ha viszont nem híztam és a baba a pocimban már 2 kg (plusz a többi még 2), akkor elvileg fogytam! Legalább 4 kg-t minden nélkülözés nélkül, csak a két kis csibész miatt. Ez legalább valami jó hír számomra, hiszen bőven van miből lefogynom.
Gábort ma én hoztam haza az oviból, azt hiszem először azóta, hogy itt lakunk. Apa autóval szokta fuvarozni, mert azért nem két perc séta és a pocim is igen nehéz már, meg a Gabi sem egy olyan aki jön. Jön-jön, de minden második lépésben megtorpan és megvizsgál valamit. Mohát, szép zöld növényt egy fa tövén, talál egy botot, jön egy teherautó, eszébe jut valami és azt azonnal elmeséli hadonászva, vagy csak elindul a másik irányba, mert ott van valami. Szóval én voltam ma a Gabiért és az óvónéni elmesélte, hogy egész héten egy tündér volt a Gábor. Több tényezőt is latolgattunk, hogy miért. (ide tartozik, hogy a Gabi olyan természetesnek vette, hogy itt lakunk, hogy csak néztem ki a fejemből. elvégre már több mint fél éve ide járunk szépítgetni, felújítani és sokat beszéltünk a "mi házunkról")
Szóval, nincs annyi stresszforrás. Csak mi vagyunk, van nagy mozgástere a gyereknek, szinte azt csinál amit akar, egész héten nem volt a Szintia az oviban és a héten sok beteg gyerek volt ezért nagyon kevesen voltak. Mindenesetre azt mondta az óvónéni, hogy a Gabival tudott beszélgetni, játszott a többiekkel és elmélyülten egyedül is tudott játszani. Lehet, hogy a sok gyerek zavarta addig, vagy a Cini, vagy...vagy...vagy, de valami pozitív változás volt a héten és nem biztos, hogy véletlen. Egybeesik a költözéssel és azzal, hogy nincs a Cini?! Elgondolkodtató.
Dani a változatosság kedvéért újfent beteg. Vasárnap (csütörtökön költöztünk) rettentően nyűgös volt, hisztizett, toporzékolt, nyavajgott, nem volt jól. Hétfőn háziorvosnál tettünk látogatást. Asztmás jellegű hörghurut, de mindjárt a rosszabbik fajta. ISmét figyelmeztetett, hogy ha befulladna, azonnal ügyelet, vagy mentő. (második ilyen hurutja a középfülek tarkítására) Ventolin, köptető, orrcsepp, orrszívás. Szegénykém, már totál kivan. November óta minden áldott nap, naponta többször kénytelen vagyok "kínozni" azzal a vacak porszívóval. Akárhogyis számolgatom ez már lassan fél éve van így. 5. hónapja. Csütörtökön voltunk kontrollon. A dokinő nem volt elégedett a gyógyulással, azt mondta, hogy csak kb. 20%-ot javult, és az bakfitty. Elküldött a pulmonológiára. VÉGRE! De azt már sose tudom meg, hogy magától is megtette volna, vagy azért, mert rákérdeztem, hogy nem adne-e beutalót az immunólógiára, vagy valahová... Szóval kedden pulomológia, de elvileg bejelentkezés alapján fogadnak, de a dokinénink a lelkemre kötötte, hogy rimánkodjam be magunkat, mert a gyerek "most beteg".
Panda!
Katona dokit ismerem. Nem tudom megítélni milyen orvos, de az biztos, hogy ő a főorvos ott. Mi a Sultész Mónikához járunk. Mikor a Sultész dr befektetette a Danit vénás ab-ra legalább 5 napra (mivel a szájon át adottakra nem reagált rendesen), ez a Katona már másnap alig 24 óra után hazaküldött minket, mondván jobban van a gyerek füle! Hiába mondtam neki, hogy a Sultész drnő ezt és ezt mondta és így meg úgy, csak rábeszélt, hogy távozzunk. A dokinénink meg hiába keresett hétfőn az osztályon, hiszen nem az volt a cél, hogy a gyerek füle jobban legyen, hanem hogy gyógyult legyen. Ebből a szempontból nézve ez a Katona nem egy együttműködő doki, hiszen egy kollégája kezelési módszerét megvétózta, anélkül, hogy tudta volna az előzvényeket. Inkább maradunk a Sultész drnőnél.
Szuper képek a gyerkőcről. Milyen kis vagány!
Kataa!
Jó lehetett Dubaiban
Vannak képek?
Hát ahogy mondod, nov óta beteg. Persze próbáltam, eleinte, hogy nem vittem ki, kb 2 hétig bírta ő is és ugyanúgy beteg lett az ab kúra után 2-4 nappal. Egyszóval, ha bezárnám egy steril szobába, lehet akkor talán meggyógyulna, de lehet nem, mert emögött akár allergia is állhat, vagy immundefektus. Ez utóbbi az én laikus ötletem, ovrosi erősítés nélkül, de most az allergia a vélt bűnös. Majd talán kedden kiderül, hogyan tovább.
Ági!
Olivérnerk nagyon boldog születésnapot!
Jó éjt mindenkinek és betegségmenten időszakot!
sasha