Új privát üzeneted érkezett!

Lányok, elküldtem az új táblázatot!

Rvan: A Te címedről visszadobta! Tele van a postafiókod? Szólj, ha mehet és újraküldöm!
ildi_ko

Steiff, Biának nagyon boldog születésnapot.
Kép

Kép
Kép
atan

Sziasztok!
Először is Steiff Biankájának nagyon boldog születésnapot kívánok!
Amneris: Rengeteget gondolok Rád! Bízom bene, hogy most, hogy kicsit szebb az idő és süt a nap, talán a szíved megnyugodott egy picit. Azon gondolkoztam miközben olvastalak, hogy annyira természetes amit érzel! Az egyik ismerősöm aki a babájával a 9. hónapban van ugyanilyen nyugtalan mint Te. Nagyon akarja már látni az ő kicsikéjét. Csak az a különbség, hogy ő nagyjából tudja az érkezését, míg Te csak sejted, hogy hamarosan itt lesz a nagy nap. Ha bármiben segíthetek a táblázatban ott a számom...Ölellek!
Kelimoni: Jól megbőgettél az anyáknapi készülődéseddel. Az elmúlt években úgy adtam anyukámnak virágot, hogy közben zokogtam. A történet pár évre nyúlik vissza, amikor az első babámat vártam. Anyáknapján árultam el anyukámnak, hogy én is anyuka leszek. Sose felejtem el azt az anyáknapját! Aztán mégsem lettem anyuka...És az a nap örökké fájdalmat is jelentett számomra attól kezdve.
Most azonban van egy nagyszerű kislányom és másként látok mindent.
Rayo: hogy ment?
Hanna felsírt, megyek.
Hildus
Vendég

Sziasztok!

Móninak és Biának boldog születésnapot!!!

Simineni nagyon köszönjük a meghívást!!!! Szívesen meglátogatunk benneteket valamikor.
Miért nem fértél be a programba????

Diti örülök, hogy jöttök az áprilisi talira!!!
Többiek? Kik jönnek még????

Marci_anyu jó a történet, tényleg babát vársz!Küldtem mailt.

Idusa tündéri a kisruhában Lilike!!! Milyen nagy lett!!!!

Atan nagyon szuper a medence, remélem hamarosan tudjátok megint használni!!

Amneris remélem jobb a kedved!!!! Kutyusról semmi hír???? Nemsokára beállít a gólya hozzátok!!

Üdv. az újaknak, gyertek sűrűn!!!!

Rayo hogy ment a vezetés??

Madri küldtem választ.

Kelimoni mi is kiszoktunk menni a Gyáli piacra de inkább a zöldségpiacra járunk amíg ilyen hideg idő van.
Gergő már nagyon nagy fiú, milyen érdeklődve nézi a mesekönyvét!!!

Gilice nagyon szépek a Lányok!! Hogy bírjátok, nem fárasztó éjszakánként a két picúrral?

Ildikó megkaptam a táblát, köszönöm. Nagyon jók a képek és a változtatás is tetszik. Így tényleg könyebb áttekinteni, hogy ki vár az első babára mostanság.

Sünike merre vagy?????? Hiányzol!!!! A Talival mizújs? Sikerült valami közös dátumot találni?

Tviky itt biztosan befogadnak a többiek!!! Jöttök az áprilisi találkozóra???

Hildus de ugye mostmár igazán boldogan telik az Anyáknapja, ugye???

Puszi mindenkinek!!!

Vicki
vicki

Sziasztok!
Jobban ment, mint vártam, így holnap is megyek 3órát vezetni, és utána nem kell! Ülhetek a sajátba és hajrá!!! Persze, csak óvatosan!Kép
Eléggé elfáradtam, bocsi, majd még jövökKép

Kép
rayo

Sziasztok!

Bocsi hogy eltűntem, de amikor nem dolgozom az ágyat nyomom.Kép
Ma végre visszamentem a dokihoz, kaptam antibiotikumot. Remélem most már tényleg sikerül összeszednem magam.

Közben azért a visszakapott táblikat összeraktam.
Hétvégéig várok, hátha befut még egy-kettő. Utána közzéteszem. Hétfőn Robi angolra megy és lesz időm beszélgetni Veletek. Rengetegen leszünkKép Kb.40 felnőtt és 25 gyerek Már nagyon várom! Igazság szerint kicsit izgulokKép, mert ennyien még nem voltak nálunk.Kép Mi délelőttől estig tartó talira gondoltunk. Ki meddig ér rá, meddig érzi jól magát, milyen hosszú az út haza, gyerkőcök meddig viselnek el ennyi embertKép...stb. De ha gondoljátok, hogy tűzzünk ki konkrét érkezési időt úgy is jó. Várom az ötleteket.Kép
Lányok ha nem haragszotok megKép tudom így van. Először arra gondoltunk, hogy flekkenezünk, de őszintén bevallom ennyi pocakot nem tudunk jóllakatni sajnos. Erre is ötleteket várok. A lehetőség adott. Szalonnasütő hely kialakított (kb. 8 felnőtt tudja körbeülni egyszerre), van egy gurulos grillsütőnk ( kb.6-8 szelet husi fér rá egyszerre). Bográcsot tudok kölcsönkérni ha szeretnétek, tüzifa van bőven. Van két melegszendvicssütőnk is. Üditőt, sütit aki úgy gondolja hozhatna és lenne egy terülj-terülj asztalkánk.
Akinek van esetleg összecsukhatós széke és befér a kocsiba elhozná? Hirtelen ennyi jutott eszembe. Előre is köszönöm az ötleteket és a segítséget. Szeretném ha mindenki nagyon jól érezné magát!

Mony, Biuska!
Kép

Ölel mindenkit: Süni aki visszabújik az ágyikóbaKép
süni_renóca

Kép

Süni! Most olvastalak és jobbulást kívánok Neked. Nehogy szövődmények lépjenek fel, vigyázz magadra.

Meglepődve olvastam, hogy mekkora vendégseregre számítasz. Ehhez a megmozduláshoz nem kell engedélyt kérni? Kép Ez akkora létszám, mint egy kisebb esküvő.

Azt hiszem, ha azt mondod, inkább találkozzunk valami független helyen, senki sem fog megsértődni. Ez nagyon nagy áldozat, amit nem várhatunk el Tőletek, mégha nagyon kedvesen is invitáltatok minket.

Nikinozsó biztos tud valami ötletet, ahol ennyi ember elfér. ahol van wc, víz, stb.

Ha mégis nálatok, akkor szerintem batyus, papírtányéros, müanyagpoharas megmozdulás lenne a legjobb. Plédre lehet ülni, otthon mindenki készíthet amit akar, aztán be a közösbe.

Ez vonatkozna arra is, ha nem nálatok lenne. Gondold át mégegyszer kérlek, biztos, hogy senki sem sértődik meg. Ha ennyi ember bemegy a kertetekbe, ott nem nő többé fű.

Puszi Móni
Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok!

SüniKép
Jobbulást kívánok!

Ha nem gond, mennénk mi is a párommal a talira.
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Szerintem is piknik alapon kéne megcsinálni, mindenki hoz valamit, egy kis enni-, innivalót.
Petyaanya

Kép
petyaanya

Sziasztok!!

Süni! Jobbulás!
40 felnőtt 25 gyerek? Rengeteg.. Egyetértek Kelimonival.

Sikerünk volt a mai bevásárlásnál.:-)
Kaptunk szandit.. Hihetetlen volt.. Az eladónő csak hordta a szandikat és egyik sem volt megfelelő.. Már azt hittem nem fogunk kapni mire találtunk 1 jót.
Ha a rüsztjén nem volt jó akkor a talpán igen ha a rüsztnél rendbe a talpa nem volt kényelmes..
DE Megvan!!!!!!! Szép is és kényelmes is!!! Olyan kiscsajos:-)

Kép

Kép
töltike

Sziasztok!

Süni! Kép Gondoltad volna, hogy ennyien leszünk? Kép Szerintem ezek a nagy számok egyértelműen tükrözik, hogy mekkora itt az összetartás! Ez tényleg fantasztikus dolog. Kép Én is egyetértek veletek, hogy mindenki vigyen magával, amit tud. Lehet, hogy hülyeség amit ajánlok, de nem lenne jó erre is egy táblázat? Akár itt a neten is és akkor látnánk mi is, hogy ki mit hozzna, és mit kéne még bevállalni! Nem kéne mást bele írni, csak a nevet és mit hozzna! És akkor ezt időnként frissítené valaki. Szerintetek? Kép
Persze ha Kelimoni ötletét elfogadod akkor is működhetne!
Ja! És jobbulást! Kép Úgy látszik nem csak a gyerekek lábalnak ki nehezebben a betegségekből!

Simineni! Sajnos én is a gyümölcsnapon "véreztem" el! De azért neked kitartást kívánok! Kép

A szülinaposokat én is szeretettel köszöntöm!

Kép

kizsó

Sziasztok!

Egy hétig nem voltam netközelben, volt mit bepótolnomKép

Kizsó!
Remélem Kingus szépen gyógyulgat. Aranyos a nyújtózkodós sztoriKép. Írtad, hogy te mész a bababörzére. Meg tudod mondani, hogy meddig van nyitva? Esetleg a tali után még odaérhetünk, vagy már délután nincs értelme kimenni?!

Süni!
Nagyon szép a gyerekszobátok, és az állatkák is jópofák. Azokat valami sablonnal festettétek?
A talival kapcsolatban szerintem is vinni kéne mindenkinek valamit, és beleraknánk a közösbe a finomságokat. Tényleg nagyon sokan lennénk, nem gond ez nektek?!
Megpróbálok majd én is felrakni képet a babaszobánkról. Mi még nem voltunk olyan bátrak, hogy a babakocsit is megvegyük.

Matiba!
Nagyon sajnálom, hogy betörtek hozzátok, remélem nem jelentős a kár.

Di_ti!
Gratulálok a kihelyező határozathoz. Biztosan nagyon jó érzés, hogy már a formaságok is rendben vannakKép.

Simineni!
Sajnálom, hogy a szemész programjába nem fértél bele, de remélem, hogy a későbbi együttműködés sikeres lesz.

Ildikó!
Gratulálok a vizsgádhoz! Kiürítettem a postafiókomat, küldheted a táblázatot!

Töltike!
Készüljünk a gyerekruha vásárlás nehézségeire, igaz?!Kép

Vicki!
A te leveledet is most olvastam, küldöm a választ!

Fido, Befaba! Üdv közöttünk!

Napsugi! Õszinte részvétemKép

Kép
rvan

Sajnos nálunk nincs jó hír. Édesanyám kórházban van, kardiológián. Nagyon rosszul lett, pocsék volt az EKG-ja, ezért már haza sem engedték. Most lesz megint egy alapos kivizsgálása.
Édesapámnak pedig nem tudják beállítani a vérnyomását, reggel-este nagyon magas neki. Többször mértünk 200 fölöttit is, pedig már 3 gyógyszert is szed rá. Tehát aggódunk ezerrel, hogy meggyógyuljanak.
Remélem hamarosan jobb hírekkel is tudok szolgálni.

Egy kis gyerekszáj: Tegnap bementünk tesómékhoz. Ülünk a nappaliban, amikor a kicsi Levente mond valamit, amit nem értettünk meg. Erre nagy felháborodva közel áll hozzám, és szépen szótagolva, erőteljes hansúlyozással mondja:" Ojjom, folyik, mondom!"- Tehát orrfúlyást kértKép
Tündéri volt.

Kép
rvan

Kedves Mindenki!

Bianka nevében nagyon köszönjük a szülinapi jókívánságokat!!! Délután volt a köszöntés, amikor Norbi megjött az oviból, ugyanis a szülinapos éppen bárányhimlős, így most az ovonénik helyett engem boldogít. Legközelebb megpróbálok tortaevős képet felrakni, sajna most technikai akadálya van. Nagy nap volt ez nekik amúgy is , mert egy heti büntijük járt ma le ( édességmegvonás), mivel egy hete igen-igen rosszak voltak.

Mony boldog szülinapot!

Ildiko, csatlakoznék hozzád az aventos fül vásárlással kapcsolatban, mármint, ha a börzén tényleg lehet ilyen dolgokat is kapni. Nálunk is most hétvégén lesz babaruhabörze, de ilyen márkás cuccokat nemigen szoktak árulni. Lehet, hogy új vásárlásánál tényleg többe kerülne a postaköltség miatt, bár ha más nem elvileg a talin talizunk.

Találtam egy képet, megpróbálom felrakni, engem nagyon megindított.

Kép
steiff

Süni mielőbbi jobbulást neked. Ebben az időszakban a bölcsiben is felváltva betegek a gondozónők, elkapják a gyerkőcöktől.
Mégegyszer köszönjük nektek, hogy beengeditek ezt a kis "hadsereget" az otthonotokba, de szerintem sem gond ha máshol találkozunk.Kép

Kizso, a táblázat nekem is jó ötletnek tűnik, szerintem nem hülyeség. Evőeszközt, tányért, poharat gondolom mindenki hoz magának, a kaját, és itókát pedig összedobjuk.Kép

Ildi, köszi az új táblázatot, megkaptam, nagyon ügyes vagy, így tényleg áttekinthetőbb. Rendes tőled, hogy ennyit dolgozol vele.Kép

Kép
Kép
atan

Bianka Mony Boldog Szulinapot!
Sajna csak ennyi idom van mar megyek is dolgozdaba.
Puszi mindenkinek!Moncsi3
móncsi3

Sziasztok!

Süni!
Nagyon egyetértek a lányokkal, ez nagyon sok ember. A 16. szülinapomra 35-40 ember vólt hivatalos, Édasanyám az mondta "ezek hányszor fogják a WC-t lehúzni". Most nekem is ez jutott eszembe, lehet, hogy tényleg valami független területen kellene találkozni. Szerintem mindenki hozzá kell, hogy járuljon a falatozáshot. Jó a Kizsó táblázatos ötlete.

Vicki!

Valószínüleg nem megyünk az ápr. 22. találkozóra, mert András keresztfija bérmálkozik és ez az esemény Nyíregyházán lesz 23-án. Miután az én bátyámék is ott élnek már szombaton leutazunk. Picit sajnálom, de Gabika azt mondta, hogy számunkra az őszi tali lesz lényeges.

Rvan

A szüleidnek mielőbbi jobbulást kívánok. Ezeket a keringési betegségeket nagyon komolyan kell venni. Remélem jó kezekben vannak.

Mindenkinek nagyon jó hétvégét kívánok!

Tviky

Kép
tviky

Sziasztok!
Boszi: Mivel holnap nem tudok írni, ezért ma kívánok Dominiknak nagyon boldog születésnapot!
Süni: Sajnálom, hogy még minidg beteg vagy. Amikor tanítottam én is mindent elkaptam a gyerekektől.
Ildikó: Köszi a táblázatot! Tegnap rengetegszer megnéztem a benne lévő fotókat. Olyan szépek a gyerekek, no és persze a felnőttek is.
Steiff: Biankának gyors gyógyulást kívánok!
Rvan: Nagyon sajnálom!
Lányok! Lassan cserélnünk kell az autósülést. Szerintetek milyen márkájút nézzünk? Ami biztonságos, kényelmes stb. Sokat vagyunk autóban, tehát alapos akarok lenni.
Mindenkinek szép hétvégét!
Hildus
Vendég

Sziasztok!

Kelimoni: Hihi, miért olvas szinte minden gyerek fejjel lefelé? Az enyémek is így fogták meg alapból az összes könyvet, újságot Kép

Töltike: Örülök, hogy sikerült szandált venni! Kérhetünk egy "újszandálosNikike" képet? Kép

Simineni: Horvátországba? De jó Nektek! Kép Az egyik volt osztálytársamék voltak ott és kaptam tőle képeket, hát, olyan gyönyörű helyeken jártak, hogy csak ámultam és bámultam! Ti melyik részére mentek? Gondolom, a gyerekek már nagyon várják!
A 90 naposhoz kitartást kívánok! hogy ment tegnap a gyümölcsnap?

Rayo: Miért kell vezetni járnod? Örülök, hogy jól ment!

Madri: Milyen volt a keresztgyerkőccel babázni? Kép

Tviky: SZIE HEM Kép Ez mi??

Süni: Jobbulást kívánok én is Neked, remélem, hogy most már hamar és végleg meggyógyulsz!
Huhh, én sem gondoltam, hogy ennyien megyünk a talira Kép De persze ez tök jó! Csatlakozom a többiekhez, hogy kereshetünk másik helyszínt is, tényleg túl nagy teher lenne ez számotokra! Kizsó táblázat-ötlete szerintem is szuper! Abban szépen mindent összeszedhetnénk, hogy ki mit hoz és így senkin nem lenne túl nagy teher, mégis lenne minden, amire szükség van (étel, ital, evőeszközök, tányérok, poharak, szalvéta, kéztörlő, szappan, toalettpapír, meg még ki tudja, mi minden). A sok szabadtéri sütéssel kapcsolatban csak annyit szeretnék mondani, hogy a sok gyerkőc biztonságát azért mindenképp figyelembe kell venni!

Rvan: Jobbulást kívánok a szüleidnek, remélem, hogy hamar meggyógyulnak és nem lesz semmi baj!
A táblázatot elküldtem. Levente nagyon édes lehetett! Kép

Steiff: Nagyon rosszul viselték az egyhetes büntit? Norbi már volt bárányhimlős? Bianka hogy viseli? Nekünk a szódabikarbónás fürdetés nagyon sokat segített!
NAgyon tetszett a kép, bár kicsit nehezen tudom elképzelni, hogy létezik ilyen a valóságban. Létezik?

Matiba írt nekem e-mailt, sajnos beteg, így nem jár dolgozni. Arra kér bennünket, hogy most egy darabig ne küldjük neki a továbbított e-maileket (tudjátok, a vicceseket, szépeket, stb.), mert úgysem tudja megnézni, csak a postaládáját töltik. Ha újra lesz otthon gépe, vagy dolgozni megy, majd jelentkezik és akkor küldhetünk újra mindent.

Lányok, akkor valakit megkérhetnénk, hogy a börzén nézzen nekünk két Avent varázsitatós fület? (Steiffnek és nekem) Előre is nagyon szépen köszönjük!!! (abból csak egyféle méret van, ugye?)
ildi_ko

Kedves várakozók!

Régen irtam ide, de most megint érthetetlenül állok egyik esetünknél, kiváncsi vagyok Ti mit gondoltok erről.
Már a harmadik időpontot beszéli meg a kolleganőm az öf. házaspárral, hogy találkozzanak az életet adóval, (2 hete az életet adók szeretnének találkozni velük még a szülés elött), de mindíg van valami ok a halogatásra, hol nátha, hol sürgető munka, hol a távolság, stb.
Amikor közeleg a régvárt baba érkezése, akkor is minden fontosabb marad, mint Õ akkor jó helyre kerül-e egyáltalán?
Ilyenkor már kétségeim vannak, hogy őszinte-e a házaspár, és tényleg vágynak-e gyermekre.
nikinozso

Siminéni! Lehet, hogy bekapcsolódnék hozzád a 90 naposba. Még gyűjtöm az erőt... Kép Hétfőn milyen nap lesz?

Süni! Jobbulást kívánok! Remélem, hamarosan túl leszel végre ezen a nyavaján!! Írj, hogy neked mi lenne megfelelő, szerintem is elég nagy vállalás ez a "házibuli"... Kép Én nagyon finom muffint tudok sütni. Kép Micccótok? Kép

Gabszi! Hol vagy?

Matiba! Jobbulást! Gyógyulj meg hamar!

Steiff! Biankának jobbulát kívánunk! Hogy viseli szegénykém? Szuper a kép, amit küldtél! Kép

Tegnap vettem Lilinek egy pár cipőt! Kép Annyira édes, majd ha hazajön a zuram Kép megpróbálunk feltenni képet. Ja, és persze Marcinak is szuper pólókat a C&A-ban. Kép

Marci mondta Kép : Tegnap mikor hazajöttünk este, felvette (újra) a cipőjét és közölte: megyek világgá, hol a kabátom? Annyira röhögtem! Kép Egyébként nem volt harag, nem azért készült lelépni! Kép

KépKép
KépKép
marci_anyu

Nikinozso! Ma másodszor! Kép Szerintem biztos nagyon vágynak rá, de lehet, hogy meg vannak ijedve. Én megkérdezném tőlük, hogy szükségük van-e még egy kis időre, mert ha igen, nincs gond, de akkor szólnék addig másnak. Tudom, mindenki azt gondolja, hogy ebben a szituban eldobna mindent és rohanna a gyerekért, mi is ezt tettük, de lehet, hogy nem tudták még feldolgozni, mekkora változás előtt állnak. Első gyerek lesz?

KépKép
KépKép
marci_anyu

Nikinozso!

Megértem Marci_anyu gondolatát is, de szerintem mire oda kerülünk már bőven van időnk feldolgozni a gondolatot, hogy anyuka és apuka leszünk. Hiszen kb 1,5-2 évig erre vár az ember ( és ekkor még nem is számoltam az egyéb sikertelen éveket).

Egyszer váratlanaul éri őket, azt elhiszem, de azért háromszor nem tudnak elmenni, szerintem ott már valami lehet. Persze lehet csak rossz véletlenek sorozata is, de egy olyan eseménynél, amire évek óta várunk, igyekszik az ember mindent elkövetni, hogy időben ott legyen, ne kelljen lemondani. Én is furcsának találom ezt a helyzetet.

Kép
rvan

Ildikó!

Köszönöm szépen a táblázatot, megkaptam a leveled isKép.

Rvan

Kép
rvan

Nikinozso! Én úgy gondolom, amíg egyáltalán az első kósza örökbefogadásos gondolattól eljutunk oda, hogy megcsörrenjen az a bizonyos telefon, mindannyiunknál évek telnek el. Ennyi idő alatt fel lehet készülni lelkileg egy picur érkezésére. Ha jól tudom, a sorszámok azért árulkodnak arról, kb. mi várható a közeljövőben.
Én ilyenkor sok gondolkodási időt nem hagynék, hiszen rengetegen várnak, talán ez a baba mások babája. Három alkalom nekem már túl sok lenne.
Nincs az a munkahelyi kifogás, ami ilyenkor megállja a helyét.
Ha a mama szülne, mit tennének, eltolnák azt is, mert momentán nem érnek rá vagy nem készültek fel?
szuperboszi

Kedves Nikinozsó!

Számomra érhetetlen a házaspár viselkedése. Aki szívvel lélekkel vár a babára akkor nem érdekli semmi sem munkahely sem semmi más hanem rohan... Egy alkalom talán még belefér..mondjuk a nátha érthető de három alkalom? Itt már valami nem stimmel..

Kép

Kép
töltike

Binaka, Mony és Domi! Sok boldog szülinapot kívánok Nektek! Kép

Steiff! Ez a kép annyira fantasztikus! Hogy sikerülhetett elkapni pont ezt a pillanatot?!

Tengap átvehettük Máté TB kártyáját a Teve utcában, mert kiderült, hogy bár 30 napon belül kötelesek lennének kiküldeni, az ővé még nem készült el....szóval a jövő héttől kezdjük intézni a hivatalos juttatásokat.
Ma voltunk megint védőnőnél, Máté 4,8kg és 56 cm!!!! Már 4 napja 800-850ml-ket eszik, ami azért egy kicsit sok az ő korában pláne, hogy nappal 3 éjjel 4 óránként éhes! Pont úgy is néz ki szegény gyerek, mint akit éheztetnekKép. Ezért aztán megbeszéltük, hogy valahogy napközben is megpróbáljuk kitolni az evéseket 4 óránkéntire és így talán a pocakfájások is enyhülnek, vagy talán el is múlnak teljesen! Már evés után nem is mindíg alszik be ez a legény, de sajnos éppen az éjszakai etetések után rajcsúrozik nekem mostanában. Nem sír, csak éppen nem alszik ha nem mocorog, nyökörög, és mindenféle hangokat hallatt én meg éberen figyelek és találgatom, hogy miért nem alszik, amikor teljes a csend és csak az utcai fények szűrödnek be és így telik el 1-1,5 óra éjjel 2-től,és a következő etetésig meg már szinte alig jut idő egy kis alvásra.... De remélem, hogy most mát nem sokára tényleg kitavaszodik és nagyokat sétálhatunk, és akkor nem lesz gond az éjszakai alvással sem.

Kedves Nikinozso! Megadnád nekem a korházas védőnő Katika számát?! Szeretnék szólni neki, hogy ne várja a TB kártyát, mert már átvettük és hogy majd csak április elején megyünk hozzájuk látogatóba, amikor megyünk a gyámhivatalba vissza a papírunkért! Előre is köszönöm! Kép

Mindenkinek nagyon kellemes hétvégét kívánok!
Sok puszi,
Di_ti
di_ti

Sziasztok Lányok! Kép

Érdekes probléma ez, Nikinozso!

Persze nehéz valaki más fejével gondolkodni - vajjon mért zárkózik el a kisbabája érkezésétöl bárki...
Csak a saját fejemmel gondolkodhatok: nekem bizony kétségeim vannak affelöl, hogy igazán várják-e ott ezt a babust.
Hosszú évek teltek el, mire rájukköszönt a várva várt telefon. Ennyi idö nem elég ahhoz, hogy teljes szívéböl akarják öt...?
Szerintem beszélj velük, Nikinozsó! Kérdezd meg, hogy mért halogatják - van-e esetleg valami kifogásuk. Csak éreznéd rajtuk, ha nem öszinték...

Azt tudom, hogy mi már elöre szóltunk a munkahelyünkön, így elegendö lesz egyetlen telefon arról, hogy "itt az idö" és nem megyünk munkába! Kép
Szerencsére megértöek a munkahelyünkön, de ha kevésbé megértöek lennének, akkor se hiszem, hogy minket (vagy itt bármelyikönket Kép)eltántoríthatnák...

Szóval, szerintem át kéne beszélni ezzel a párral a dolgokat.
Míg más repesve és ugrásra készen vár, addig tényleg szemet szúr az efféle furcsa és - ha jól értettem: talán öszintétlen - halogatás.

Szép napot! - Amneris -

KépKép
amneris

Sziazstok lányokKép

Kész a gépemKép Kép Kép
Ildikó! Köszi a táblit! Olyan ügyi vagy, hogy ennyire sokat foglalkozol velünkKép
Süni! Nme semmi, hogy milyen sokan vagyunk! Szerintem teljesen normális dolog, hogy mindneki vigyen magának szendvicset... igazából nem könnyű sok szendvicset vinni sem, nagy tálca kocsiban, hááát... Ezért inkább azt maga oldja meg mindneki szerintem... Süti, üditő pedig közösben.

Nikinozsó!
Sajnálattal olvasom ezt a dolgotKép
Én sme tudok egyet érteni semmiféle indokkal,BÁR...
- Elképzelhető, hogy a pár fél a találkozástól, lehet, hogy reménykedtek abban, hogy csak szülés után találkoznak... (Persze, ez sem mentség!!)
- Az is előfordulhat, hogy anyagilag, vagy munkahelyileg állnak rosszul éppen.
Azért valljuk be, nem kevés anyagi ráfordítás a hirtelen jött babásodás. Lehet, hogy nem gondolták át, vagy nem is gondoltak erre? Mert azért a benzinköltség és a baba érkezése is jelent némi anyagi kiadást...
Vagy féltik az állásukat/vállalkozásukat, hogy nehogy most történjen probléma, amikor az anyuci gyás-ra menne...
Ezeket a dolgokat érzem, hogy előfordulhatnak, illetve még betegség, ami komolyabb kissé...
Azt, hogy nátha ill. távolság, számomra fura kifogás.
Mindezekután, ha a hirtelen jött változás, anyagi gondok az oka, az ember ennyi év várakozás után, nem igazán szívesen mond le a babáról egy időre... Talán ezért nem árulják el az igazi okot. Talán úgy érzik, hogy megoldható még a problémájuk.
Nem tudom, mi is lehet az igazi ok, de abban biztos vagyok, itt nem egy várakozó pár van, akik már ugranának is, az első szóra.
Kívánom, hogy a baba abba a családba kerüljön, ahol a legnagyobb boldogságban élhet, őt imádó, és szerető szüleivel együtt!

Kelimoni!
Köszi a tájékoztatót!!!

Puszi mindenkinek!

KépKép
napsugaracska

Nekem is nagyon furcsa mindig, amikor ilyesmit hallok Nikinozso, hogy egy házaspárnak van fontosabb, mint a leendő babája! Nekünk is, a többi öf. szülőhöz hasonlóan napok alatt kellett mindent megszervezni, beszerezni, rengeteget kellett utazni, de mindezt örömmel, boldogan vállaltuk, hiszen tudtuk, hogy ezt mind azért tettük, hogy szülők lehessünk.
(Azért azt halkan megjegyzem, hogy amikor Bálintról kaptuk a telefont, a férjem épp a szomszéd faluban burkolt egy fürdőszobát, és amikor hívtam, hogy menni kell, akkor azt mondta, hogy most keverte be az anyagot, ezt még felrakja, aztán jön. Hát mi ezen azóta is röhögünk Kép)

Marci_anyu: Nagyon belejöttél a vásárlásba! Kép Jó áron vannak a rucik a C&A-ban? Én akkor "menesztettem" oda a családomat, amikor Kelimoni írta, hogy nagy leárazások vannak (januárban). De tényleg nagyon klassz darabokat vettek nekünk a tesómék! Kép

Én is nagyon gondolokozom rajta, hogy bele kéne fognom valami fogyókúrába - mondom most, miközben egy oroszkrém tortaszeletet majszolok Kép
ildi_ko

Nikonozsó!
Ahogy már telefonon említettem én vezető beosztásban dolgozom, de a feletteseim tudják, hogy bármelyik pillanatban elmegyek, tehát még én is megtudnám oldani, hogy azonnal menjek, ha csörög a telefon. Lehet, hogy ez a házaspár tényleg megijedt, de hogy valami nem kerek, az biztos. A náthát megértem, a munkát azt nem.

Ildi_kó:
SZIE HEM Szent István Egyetem, Humán Erőforrás Menedzser szak.

Mindenkinek szép hétvégét.

Kép
tviky

Sziasztok!

Nagyon aktív a csapat, csak olvasok és olvasok.Kép
Marci anyu: nem hiszem, hogy fogyóznod kellene a Te állapotodban.Kép A várandósság ideje alatt ez nem javasolt.Kép
Olyan jó olvasni, hogy vásárolgatsz, képzeld, én is kedvet kaptam. Tegnap vettem egy abszolut csajos rugit. A férjem csak nézte és nem szólt semmit. Aztán itthon annyit mondott, hogy ugye, ez nem ajándék valamelyik rokonnak? Mert olyan aranyos, jó lenne megtartani.
Biztosítottam róla, hogy a tesónak kezdtem el gyüjteni, csajos rucikat.Kép

Nikonozsó: Amikor arról volt szó, hogy Gergő rövidesen érkezik, mi az ördöggel is hajlandóak lettünk volna találkozni a holdon - érte.
Aki a várakozás ideje alatt nem készült fel, az a szíve mélyén talán nem is akarja igazán, hogy egy csecsemő költözzön be az életükbe-örökre.Kép

Mit fog érezni az a pici, aki elszakad az ismert pocaktól és nem egy szeretettel és vágyakozással csordultig lévő szív dobogását fogja hallgatni?
Én adnék nekik időt, néhány hónapot akár, hogy hozzanak egy végleges döntést.
A pici pedig kap egy másik olyan szülőpárt, akik imádni fogják őt és már nagyon vágynak arra, hogy egy csöppséget ringathassanak a karjaikban.

pusza

KépKép
KépKép
kelimoni

SZIASZTOK!

Olyan jó olvasni Benneteket!
Alig várom,hogy hazaérjek és megnézzem a "termést".
És nagyon várom a talit is!
Ildikó!
Esetleg el tudnád küldeni nekem is a táblát,amin az "infók" vannak rólatok,rólunk?(én is beírnám az én paramétereimet)Előre is köszönöm.
A várakozóknak(meg a többieknek is ) ajánlanék egy könyvet, bár már biztosan ismeritek: Hegedűs Gabriella: Az örökbefogadás ajándéka
Nekem nagyon tetszett!
Irigyellek benneteket,hogy vásárolgattok, mi nem merünk,csak a szívünkben készülgetünk.Annyira félek,hogy még sokáig álom marad a MI BABÁNK.
Mindenkinek jó hétvégét!És roham léptekkel közeledő tavaszt,de igazán!Puszi

Kép
csöpke

Sziasztok!

Köszönöm a kedves fogadtatást.
Csöpkéhez hasonlóan csak azt tudom írni, nagyon jó olvasgatni Titeket.
Ha minden igaz, hamarosan teljes jogú topic lakó leszek.
Tegnap beszéltem Nikinozsó-val,küldi a jelentkezési lapot.
Annyira boldogok vagyunk,hogy nemsokára "hivatalos" sorban állók leszünk.
Tegnap rengeteget visszaolvastam, hogy kicsit megismerjelek Titeket, és a babáitok történetét. Alig tudtam elszakadni a gép elől, pedig már éjjel 1 óra volt.

Nagyon jó hétvégét kívánok mindenkinek!
fido

Kedves Csöpke!

Az alábbi adatokat küldd el nekem légyszi a címemre: kildi1@enternet.hu (az 1-es szám fontos benne!) Természetesen azokat az adatokat kérem, amik vonatkoznak Rád (tehát a gyerek születési dátuma pl. nem kell MÉG). Ezeket én beírom és körlevélként elküldöm mindenkinek.

Becenév
Név
Születési idő
1. alkalmassági határozat dátuma
1. gyermek neve
Születési ideje
Családba kerülésének időpontja
Honnan fogadtuk örökbe?
2. alkalmassági határozat dátuma
2. gyermek neve
Születési ideje
Honnan fogadtuk örökbe?
3. alkalmassági határozat dátuma
3. gyermek neve
Születési ideje
Honnan fogadtuk örökbe?
4. alkalmassági határozat dátuma
4. gyermek neve
Születési ideje
Honnan fogadtuk örökbe?
Lakhely
E-mail cím
Másik e-mail cím
Honlap cím
MSN
Megjegyzés
Fénykép (max. 3 db)

Várom a leveledet! Kép
ildi_ko

Nikinozso, szerintem elég gyenge kifogásokat mondanak az örökbefogadók. Ezek közül egyik sem akadálya annak, hogy megismerkedjenek az életet adóval. A várakozás ideje alatt, bőven fel lehet készülni mindenre, az anyagi kiadásokra, a munkahelyi helyettesítésre. Lehet, hogy még most sem biztosak abban, hogy örökbe akarnak fogadni.

Kép
Kép
atan

Sziasztok!

Ildiko! Természetesen nézek nektek aventos fülecskét! Kép Én biztosan megyek. Nálunk a barátnőimmel ez már hagyomány szinte.

Amneris! Nézek buszt, vagy vonatot és akkor majd megcsörgetlek! Oké? Kitartás! Kép

Ezt nektek küldöm!

Kép
Szép estét mindenkinek!

kizsó

Sziasztok

Szép, volt mit olvasnom ma is!

Ildi_ko
kérhetnék én is a táblából? Egyébként a keresztgyerekkel nagyon jól éreztem magam. Fél órát sétáltunk - a Kelimoni által látott - tó körül, mire a kisasszony elaludt. Fél órát bírta, mert egy üres utánfutós teherautó felzörgette. Mondanom sem kell rajtam már a jégcsapok lógtak. Volt egy kis időnk a bölcsikéig, ahova a nővérkéért kellett menni, így sétáltunk egy kicsit. Mire a jó meleg lakásba értünk már szétfagytam. De megérteKép

Sünike
döbbentem olvastam, hogy mennyien lennénk a talin Kép, ez rengeteg ember és nagy feladat. Szerintem mindenki szívesen kiveszi belőle a részét és készít valamit, amit a közösbe el lehet fogyasztani. Kelimonival egyetértve lehet, hogy egy picknick jobb lenne.

Kiszó
a lányok édesek Kép

Viki
küldtem e-mailt, remélem megkaptad!

Kelimoni
köszi a könyvecskét Kép

Di_ti
öröm olvasni a kis Mátéról Kép Kérnénk képet is, ha lehet Kép

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Kép
madri

Sziasztok

No most megpróbálom megfogadni hogy mostantól nem csak aktív olvasója de irója is leszek a fórumnak KépKép

Nikinozsó:
Igazából sok oka lehet engem ebben az egészben az zavar hogy nem őszinték ha bármi gondjuk van akkor mondja meg Kép
Én is sokat gondolkozom azon szeretném e már hónapokkal előtte megismerni az életetadót ??????? Nem tudom nem biztos hogy jó lenne mert nem tudom mennyire nőne a szivünkhöz KépKép De ezt megmondanám ha esetleg úgy döntenék hogy nem. Szóval valami van az bizti Kép

Kizsó
Megkérdezhetem mennyi idős a picike ??
Én láttam őt a Pluszban tavaly tavasszal de a tesóddal, és azt hittem az övé , lehetséges ????
Vagy csak keverek Kép

És minden bébi nagyon aranyos és szép és ilyenkor már én is nagyon türelmetlen leszek KépKép
De eljön majd a mi időnk is KépKépKépKép

Naninga
naninga

Kedves Naninga!

Kizsó tesójának is van két lánya, és a "kicsit" láthattad vele, mármint az övét, Noémit.(Õ 3 lesz ősszel)
Kingus 4 lesz aug.-ban, Zsófi pedig 3 hét múlva lesz 1 éves!
nikinozso

Ildikó!
Légyszives küldd el mégegyszer a táblit, mert valami vírust összeszedtünk és a párom le törölt mindent és újratelepített.
Horvátország nagyon szép tavaly is ott voltunk. a barátnőmékkel, kibéreltünk egy 8 fős apartmant és olcsóbban kijöttünk mintha a Balcsira mentünk volna.Holnap megyek vele az utazás kiállításra, mert ott ilyenkor egész jó ajánlatok vannak.
Marci-anyu!
Hétfőn gyümölcsnapom lesz. Én a múltkorinál a víznapot hanyagoltam, de így is lement 7 kiló és csak 1 jött vissza.
Süni!
Egyetértek a többiekkel, hogy természetesen az étel, ital és sütiadagba mindenki szálljon be.
Robi mit szól a nagy létszámhoz? Gondolom ennyi emberre nem számítottatok.
Gyógyulj meg és vigyázz magadra!
Nikinozsó!
Szerintem kérdezz rá, hogy fel vannak-e készülve a baba fogadására, mert ha úgy érzik, hogy nem akkor szólsz a soron következőnek.
Amikor Szandit látogattam, volt ott egy aranyos kisfiú akit a szemem láttára megnézett az örökbefogadni szándékozó anyuka és közölte, hogy ő szőke gyereket kért ez meg barna ő neki ez nem kell! Nem tudom mit gondolt, hol van, de én teljesen kiakadtam a nő viselkedésén. Ha megtehettem volna azt a babát is hazaviszem.
Vannak olyan emberek akik ugyan gyereket szeretnének valamikor, de a lelkükben még nincsenek felkészülve a babára.Vagy csak az egyikük akarja igazán a másik nem fogadja el az örökbefogadást.
simineni

Sziasztok!

Nikinozsó:
Én sem értem a viselkedésüket. Mi a világ végére is elindultunk volna mikor jött a telefon. Ez volt a legfontosabb, más nem számított. Ha valami kétely van bennük, akkor ez a baba nem az ő babájuk, ilyen előfordulhat, de mért nem mondják meg, helyette kifogásokat keresnek?!

Süni, tényleg rengeteg ember. Mindenképp jó ötlet a hozott kaja, jól megszervezhető, egyeztessünk ki mit hozna. Ha másik helyszín mellett döntötök van rá ötletem. Amiben tudok szívesen segítek, 8db összecsukható széket tudok vinni és lehet, hogy pár kültérben használható babzsák fotelt is, amit a lurkók biztos élveznének.

Ildi_ko, köszi a táblázatot, megkaptam!

Di_ti, ez a legényke roham léptekkel fejlődik, kis gombóc lehet(vagy nagy?!). Várom a fényképet, nagyon kiváncsi vagyok rá! Nekünk tápszert kellett váltanunk, mert a lányok 3 hét alatt 1kg-t híztak.

Ma mérlegeltünk: Sára 3810gr, Janka 3610gr. Az új tápszer bevállt, Sára 5, Janka 4 óránként eszik. Nálunk is az éjszakák a nehezebbek, hajnalban megébrednek és nem akarnak aludni. Ilyenkor jön a nagy ágy, nyekeregnek egy kicsit, de lassan elalszanak. Édesek, ahogy reagálnak egymás hangjára, persze a sírásra is, trükközni kell, hogy ne ébresszék fel egymást.
Na, megyek alszom egy kicsit a következő etetésig.
Puszilok mindenkit!

KépKép
gilice

Sziasztok!
Egyenlőre úgy néz ki, hogy Bia bárányhimlője enyhébb lefolyású lesz, mivel tegnap ugyan jó pár pöttye lett, de ma már nem jött ki rajta egy sem. Nem is viszkedt neki , úgy mint tegnap. Norbi tavaly volt bárányhimlős pont akkor amikor látogattuk az intézetben, és úgy hoztuk haza, hogy nem lehetett tudni a többiek elkapják-e. De aztán Õk nem lettek betegek. Na de most... Azt még nem tudom Roli is bepöttyöződik-e, de biztos jobb lenne, ha Õ is átesne rajta.
A pocakos képről amit tegnap felraktam, nekem is az volt az első gondolatom, hogy ezt nem hiszem el, ilyen nincs. De ha jobban meggondoljuk, ha már nagyon nagy a baba, vagy több pocaklakó is van esetleg lehetséges. Mindenesetre nekem nagyon tetszik.
A büntit elég nehezen bírták, minden nap meg kellett nekik az ujjaimon mutatni, hogy még mennyit alszunk, amikor lejár az egy hét. Régebben nem sütöttem ( mivel régi tűzhelyünk volt és rossz volt a sütője), de pár hete kaptunk egy újat, így mostanság igen sok sütievészet volt. Az a baj, hogy az igazat megvallva Õk ketten igen rosszak tudnak együtt lenni ( különösen Bia - Õt amúgy cunaminak neveztük el, olyan mint egy forgószél), de nehéz büntetni Õket. Mármint nehéz olyan büntit találni, ami mindkettőjükre egyformán hatna. Az édességmegvonás egy alternatív megoldás, amúgy sincs naponta csoki, meg süti, de így , hogy hosszabb ideig tart a bünti, talán jobban meggondolják mit rosszalkodnak. Ja és legalább megtanulnak az ujjaikon számolni!!
steiff

Sziasztok Lányok!

Kizsó! Ez a kép egyszerűen gyönyörűűű! Kép Ez lett az új kedvencem!!
Írok mailt, jó? Pusszancs!

Jó éjt mindenkinek! - Amneris -

KépKép
amneris

Sziasztok Lányok!

Bocsi, hogy megint eltűntem, de azt sem tudom, hol áll a fejem!
Van egy jó hírem! A férjem tegnap beszélt az ügyintézőnkkel, aki azt mondta, hogy egy bizonytalankodó pár és egy szintén bizonytalankodó egyedül álló nő van előttünk, így tulajdonképpen a sor elején vagyunk!!!! Azt is mondta, hogy semmi ok aggodalomra, hamarosan gyarapodunk és ugye mostmár totál a finisben vagyunk! Kép
Annyira boldog vagyok! Madarat lehetne fogatni velem! Kép

Kizsó: a lányok nagyon édesek, ahogy egymáshoz bújnak!

Süni: a talitáblát, mint írtad rosszul küldtem vissza, most, ha lehet maradjunk annyiba, hogy egyenlőre nem is küldöm vissza, mert a nagymamám nagyon beteg és még nem tudom, mi lesz addig...
Én csak 7végén tudok vele lenni. Ne haragudj, de ez így alakult! Kép

Steiff: Biának jobbulást!
pirinyocska

Ildikó!
Azért járok vezetni, hogy Regivel nyáron egyedül is ki tudjunk ruccanni bárhová, ha kedvünk tartja! És már 5éve nem vezettemKép Apa nagyon félt bennünket, így csak akkor kapom meg a Fiestát, ha látja, hogy jól megy!!!Kép

Rvan!
Anyunak is magas a vérnyomása, nem próbáltatok fokhagyma kapszulákat, galagonyahúst vagy fagyöngyöt! Ilyesmit kérdezz meg... Anyu azt mondja, hogy minden reggel egy gyűszűnyi pálinka is használKép

Diti!
Nagyon szépen fejlődik a csemete!Kép És a saját TB kártya nagy kincs!!!

Kizsó!
Hogy szeretik egymást ezek a csajszik!Mindig együtt fürcsiznek? Édesek nagyon!!!Kép

Gilice!
Örülök, hogy bevált az új tápszer. Melyik fajta?

Nikinozsó!
Remélem, mihamarabb rendeződik ez a helyzet, mert így lehet, hogy tényleg nem azé a páré a baba!Kép SajnaKép De mások örömmel vennék azt a régvárt telefoncsörgéstKép

Kép
rayo

Ezt még fel akartam tenni nektek! Így ülünk miKép

Kép

Kép
rayo

Sziasztok!

Tegnap front volt? Vivien teljesen megkergült délután, alig bírtuk elaltatni este, ráadásul mi is a párommal, mindketten olyan türelmetlenek voltunk! Brrr... elég rossz esténk volt Kép

Kizsó: Nagyon édes ez a fürdős kép, tündériek a lányok, csak úgy ragyognak a szép kék szemeik! Kép
Köszönjük előre is, hogy megnézed nekünk az Avent füleket! Kép

Madri: Köszi, megkaptam az adataidat, ha Csöpke is küldi, akkor újraszerkesztem a táblázatot és kiküldöm!
Mennyi idős a keresztgyerkőc és a tesója?

Naninga: Szavadon fogunk ám, úgyhogy tessék írni gyakran! Kép

Simineni: Elküldtem újra a táblázatot. Mesélsz majd, hogy milyen volt az utazási kiállítás?

Gilice: Milyen szépen gyarapodnak a lányaitok! Nőnek, mint a gombák Kép Melyik tápszert eszik most?

Steiff: Viviennek is mindig mondani és mutatni kell, hogy hányat kell aludni eddig és eddig Kép

Pirinyocska: Milyen jó hírrel jöttél!!! Kép Kép Kép

Rayo: Tündéri ez a kép (is) Regiről! Milyen ügyesen csücsül!!!
És rendesen oktatóval vezetsz most? Remélem, a férjed teljesen meg fog Benned bízni!

Szuperboszi: Hogy vagytok? Orvosnál voltatok? Pocaklakóval mi újság?

Gyerekszáj:
Vivien Bálintnak: - Bálint, te menjél apázni, én anyázok! Kép
ildi_ko

Szuperboszi, Dominiknak boldog szülinapot.

Kép

Kép
Kép
atan

Sziasztok!

Ildi_ko
a keresztgyerkőc (Zita) 13 hónapos lesz 25-én, a nővérkéje (Zsófa) pedig 3 éves múlt.Kép Megpróbálok fényképet feltenni róluk.

A gyerekszájhoz csatlakoznék Zsófácska mondta a játszótéren: A Zita az ikertesóm, csak a mélyhűtőbe volt! Kép (Lombikbabák)

Szuperboszi
hogy vagy? Ilyenkor nem szabad fogyókuráznod! A szervezeted a tulsúlyból lead vagy nem hízol annyit, mert a baba a többletből fejlődik. A fogyi témát orvossal beszéld meg, ha javasolja, akkor jó Kép! (Bocsi, hogy közbekotyogok, de ebből diplomáztamKép)

Rayo
édes ez a kicsi lány, és milyen szépKép! Huncuttul tud nézni, egyik fiú sem lesz biztonságbanKép!!! A vezetéshez sok sikert!

Steiff
Biának jobbulást!

Süni
hogy vagy? Gyogyulj meg mihamarabb!! Melyik az az időpont, amely a többségnek jó?

Pirinyocska
szorítunkKép!!! Mindjárt csöng a telefonKép!!!

Kép
madri

Nem engedi felrakni a képetKép Hogyan kell kicsinyíteni? Tud valaki segíteni?

Kép
madri

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?