Új privát üzeneted érkezett!

Mtündi Kép
Mi lesz május 5-én??

Nyuszoka Kép
Gratulálok a kislányhoz! Kép Kislányt szerettél volna?

Köszönöm mindenkinek a drukkokat!! Na, csütörtökön jövök akkor már okosabb leszek megint!! Kép

*

Kép
Kép
kiscsillag

Szia Jube!

Köszi a gyors választ Kép Ezek szerint te már voltál ilyenen - majd igyekszem én is benézni.
Nektek is gratulálok a pici lánykához Kép

Nyuszóka (28+6)
nyuszoka

Nyuszoka,

nem voltam még, az áprilisi sorozatra megyek. ha te is, összefuthatunk, ha jól tudom Dóri is akkor jön.

éljenek a kislányok! Kép (no meg a kisfiúk is)

Jube 25+3

Kép

Kép
jube

Jube: az előadás napján kell feliratkozni a füzetbe, vagy már jóval előtte? Lassan mi is betervezzük, hogy melyik előadásokra megyünk.

Az émelygés ma egy fokkal jobb, de nem múlt el 100%.

Nyuszóka, gratula a kislányhoz. Eddig nem derült ki? Lehet, hogy nekünk is ilyen sokáig kell várni? Ez nem baj, csak hát kíváncsi vagyokKép

Ma megyek először kismamatornára, kíváncsi vagyok, milyen lesz, mert már nagyon hiányzik a mozgás...

zsu 20+4

Kép
zsu11

Zsu,

bármikor előtte fel lehet iratkozni.

Jube 25+3

Kép

Kép
jube

Sziasztok,
Adri mi van veletek? Bírod a strapát?
Köszi a válaszokat, már eléggé visszaállt a tejtermelés.
Andi
andry

Szia Zsu,

én most márciusban voltam szülés, együttszülés előadáson, és nekem telefonon azt mondták, hogy már nem kell feliratkozni. Egyébként én ezt a számot hívtam: 325-11-00/7203-as mellék.

Szilvi
szilva78

Sziasztok,
én még mindig egyben...
A szülésre felkészítőre lehet jelentkezni a kórházban is a pultnál, vagy ha már nem kell feliratkozni, információt biztosan adnak az időpontokról. Persze ez csak akkor egyszerűbb, mint a telefon, ha amúgy épp arra jársz.

Én holnap is járok arra... kibújhatna már Eszti, mert elég macerás ez az állandóan CTG-re és vizsgálatra járás. Meg különben is... már 40+5... mondjuk Balázs 41+5-re született, de nagyon nem szeretném, ha még 1 hetet kéne cipelni ezt a bazi nagy hasat...meg már inkább ölelgetném a babát...

Jucus
ljucus

Sziasztok!

Nyuszóka! Köszi a szorítást!
Örülök, hogy kislányotok lesz! Nevetek van már?

Jucus! Neked is köszi a drukkot! Azért reménykedem, hogy nekem a doki "felfelé" tévedett... Kép

Jube! Én is gratulálok, hogy kislányotok lesz!

Úgy tűnik, hogy most lányos anyukák vannak itt... vagy fiúsok is?

Lányok! Kinek milyen nemű gyermeke lesz? És milyen neveket gondoltatok nekik? Olyan kíváncsi vagyok, ha van kedvetek, akkor gyűjtsük össze a kis lurkókat...

Dina (38+2)- Luca Kép

bdina

Sziasztok!
Kiscsillag: Május 5-re szervezik a bábatalálkozót, és gondoltuk, csinálunk egy babanetes fórumtalálkát is arra a dátumra. vagy már előtte is.
Tényleg, akkor ma van a nagy nap?
Képzeljétek, én is lányt vártam, nekem a 13 héten mondták meg, aztán nem mutatta magát. és kisfiú lett Kép Volt nagy meglepetés a műtőben Kép
A tanfolyamokra csak oda kell menni.
Tünde (Bene 6 hó) FIÚ Kép

mtunde

Mtündi és lányok! Kép
Hétfőn lesz a nagy nap!!! Kép Ha, a kiskatonák is úgy akarják! Majd meglátjuk. Mindenesetre izgulhattok értem hétfőn! Kép Nagyon izgulok!! Kép

pusszi
*

Kép
Kép
kiscsillag

Bdina!
Mi amikor lányt vártunk: Villő Réka lett volna Annyira hozánőtt ez anév, hoyg akövetkezőnél má rtuti nem tudjuk ellőni! Kép A fiúnk becsületes neve pedig: Győző Benedek.
Tünde

mtunde

Sziasztok!

Egy pár napig nem jut netközelbe az ember és csak kapkodja a fejét, hogy mennyi üzenet jött Kép

Kiscsillag!
Nagyon-nagyon szorítunk neked :D és a kiskatonáknak Kép Hajrá-hajrá!
Egyébként nagyon örülünk, hogy kislánykánk lesz Kép Bár némelyek furcsán néztek emiatt, mert még mindig él ez "az első legyen fiú". Érthetetlen Kép

Zsu!
Ne aggódj, nem kell olyan sokat várni, hogy megtudd a pocaklakó nemét. Már a 19. heti ultrahangnál mondta a doki, hogy szerinte kislány, mert nem lát fiúra utaló jelet - csak ezt olyan bizonytalanul mondta, hogy nem mertük neki elhinni. Pedig Manó tényleg kislány Kép

Jube!
Ezek szerint lehet, hogy találkozunk a felkészítőn? Én már kinéztem magamnak az április 4. és 6. előadásait Kép

Dina!
Hogy s mint vagytok Lucával? Remélem, minden oké :D Első babátok lesz?

Vigyázzatok magatokra és a pocilakókra Kép
Nyuszóka (29+2)- Szonja
nyuszoka

Jube, Nyuszóka én is az ápr. 6. előadást néztem ki, mert nyáron nekünk zsúfoltabb szokott lenni a program. Lehet hogy ott összefutunk...Kép

Kiscsillag megy a drukkk ezerrel hétfőn!!!!!

zsu 21+0 (megint egy héttel több!!!!!)

Kép
zsu11

Sziasztok!

Kiscsillag!
Már nem sokat kell várni a nagy napra :-) Õszintén remélem, hogy sikeres lesz az inszeminációd!!!

Névválasztás: Mi már a 17. hét környékén biztosan tudtuk, hogy fiunk lesz. Akkor választottuk a Márton nevet. Ha lányunk lenne, Eszternek neveznénk. Talán majd a következő ...:-)

Igaz, nem a fórum témája, de szeretném megkérdezni a több gyerekes Anyukáktól, hogy a második gyerek után milyen segély(ek) jár(nak), ha még otthon van az ember lánya az elsővel. Ha pl. már GYES-en vagyok, amikor a második baba érkezik, akkor újra indul a terhességi-gyermekágyi segély, a GYED, majd a GYES, vagy akkor már csak a GYES-t kaphatom?
Előre is köszönöm a válaszokat!

Mindenkinek szép napot!

Üdv.: Ildikó (Márton, 4 és fél hónap)
Vendég

S_ildikó
Ha megszületik a második gyermek akkor hiába most gyesen vagy kezdődik előlről az egész.Mármint kapod elöször 6 hónapig a GYÁSt, utána a GYEDet, és 2 éves kora után ismét a GYESt.
Mi még mindig nem tudjuk biztosan lányunk lesz e vagy fiúnk.Már van egy 26 hós kislányunk, őt Szonjának hívják .Ha most ismét lányka születik akkor a Fruzsina nevet kapja, ha fiú akkor vagy Marcell, vagy Szilárd lesz.
Martinik 34+1, és Szonja 26 hónapos
martinik

Szia Martinik!

Ez nagyon jó hír!!! Most még GYÁS-t kapok, hiszen még csak 4 és fél hónapos a kisfiam, egyszerűen csak érdekelt, hogyan lesz, ha megérkezik a kistestvér. Nem akarunk nagy korkülönbséget (max. 3 év), így nem lenne célszerű visszamenni dolgozni a második terhesség előtt. Ezt csak akkor tettem volna meg, ha anyagilag rákényszerülünk.
Köszönöm a gyors választ!

Ildikó
Vendég

Lányok!
Ha nem írnék ide, akkor eggyel lejjebb van "alattatok" a kaalis párok fóruma, oda biztos írok mindig! De igyexem ide is jönni és figyelemmel kísérni titeket!!! Kép
Kellemes hétvégét mindenkinek!!!

*

Kép
Kép
kiscsillag

Sziasztok!
Visszatértem Anyuméktól.. tök jó volt. Nagyon nem is tudtam visszaolvasni, viszont a legfontosabb: Kiscsillag hajrá, gondolunk Rád- hamarosan remélem rátokKép
Látom körkérdés, nekünk Olivérünk lesz, aki szerintem már most egy vicces kispasi..
Reggelente úgy mocorog, és csikiz, hogy lehetetlen haragudni a korai keltésért.. szerintem el fogom kényeztetni.. pedig naggyon szigorú anyuka szerettem volna lenni.
Lehetséges ez????Kép
Puszi mindenkinek: Satuk+Olivér 30+5
Fúúú ez már lassan para, lehet, hogy tényleg szülök..Kép

satuk

Sziasztok!
Satuk, én pont most vívódok az elkényezteté sdolgon. Bene 6 hónpos, és látom rajta, hoyg tudja, hogy sírn, és ölelő mozdulatot mutat,és akkor én fel fogom venni. H anem teszem, elemgyek a közeléből, sokszor vissazkövetel, míg eddig boldogan eljátszott egyedül.
És most márkezdődik a dilemma: mit engedjek, mit ne? Mennyit vegyem fel, stb...
Én is szigorú anyuk akaartam lenni. Olyan mlegszívű, szerető, biztonásgot adó, következetes, de azért alapvetően nemkényeztető...
Tünde

mtunde

S_Ildikó!!
szivesen.
martinik

Ildikó,
TGYÁS csak akkor jár, ha megvan a 180 nap munkaviszony a 2 gyerek között. Ebbe beletartozik a szabi, betegszabi, de már a táppénz és GYED-GYES nem, ami azt jelenti, hogy csak a gyed-et kapod, ha nem dolgozol - felgyűlt szabadságaiddal együtt 180 napot, ami effektíve is 3-4 hónap minimum. Szóval meg kell gondolni, főleg, ha jóval több volt a TGYÁS. Én lemaradtam róla. Már mindegy. Ja és szabadság jár a TGYÁS idejére és a GYED első évére, és ugye az munkanapokban számítódik, a 180 ledolgozott nap pedig naptári nap. Szóval lehet számolni.
ljucus

Satuk, Tünde, akkor én ezek szerint elkényeztetős anyuka lettem. Hiába, nagyon édes a kisfiam. :-) De eddig mindenki elégedett volt vele, bár lehet, hogy a természete miatt, nem a "nevelésünk" (vagy gondozásunk) eredményeképp.
Mondjuk azért vannak dolgok, amiben szigorú és következetes vagyok.
Viszont ezzel a sírással és odabújós kényeztetéssel szerintem nem teszünk rosszat. Időről időre vannak olyan időszakok, amikor jobban igényli a testi kontaktust a gyerek, pl. ha beteg vagy jön a foga, vagy egyszerűen csak valami félelme van. És mivel még nem tud beszélni, a saját beleérző képességünkre kell hagyatkozni.
Jucus (41+0, Balázs 21 hó)
ljucus

Ljucus!!
Ezt nem is tudtam, hogy meg kell lenni a 180 nap munkaviszonynak a két gyerek között.Nekem most járt le a gyed januárban töltötte a lányom a kettöt, és május 4-én születik a második gyermekünk.Én nem dolgoztam a két gyerek között, hogy is dolgoztam volna??Ezek szerint én is csak GYEDET fogok kapni??Akkor tudok még valamit intézni a munkahelyemen hogy a TGYÁST kapjam??
Válaszodat előre is köszi!!
martinik

Sziasztok!

Jucus!

Nagyon köszönöm az információkat, utána fogok számolni, hogy a lehető legjobb legyen! Persze mindez még nem aktuális, de szeretek előre tisztában lenni a dolgokkal. Már a 41. héten vagy? Akkor hamarosan izgulhatunk érted / értetek!

Azt hiszem én is inkább az engedékeny Anyukák közé tartozom, de azért próbálok következetes lenni. Persze az én gyerkőcöm még kicsi, de már megvan benne az a huncutság, amiről Tünde is írt. Teljesen normális dolognak tartom, hogy igényli a társaságunkat, és próbálok minél több időt vele tölteni és foglalkozni vele. Nagyon boldog, kiegyensúlyozott baba, és szeretném, ha ez így is maradna.

A szüleim mindig is egyenrangú félként kezeltek minket (engem és a nővérem), engedték, hogy kibontakozzon a személyiségünk, persze azért "terelgettek", amikor szükség volt rá. Mi pedig mindig is szerettünk volna megfelelni nekik, de nem azért mert követelték, hanem azért, mert azt szerettük volna, ha büszkék lehetnek ránk. Ez belső igény volt, nem külső kényszer. Számomra ez követendő példa!

Ildikó (Márton 4 és fél hónap)
Vendég

Sziasztok!
A pedagógusok előnyben vannka a két gyerek között, mert a felhalmozódott 1,5 év szabi is kb 60 nap. De érdekes módon bizonyos ismerőseim 3 év felhalmozott szabit kaptak meg, kb 100 napot, vagy még többet is. Most akkor hogyan számolják ezt? Vga yváltozott 1-2 év alatt a törvény? énebben nem látok tisztán.
Ha májusban szülsz, akkor az már késő Kép

Ez a nevelés dolog aszért nehéz nekem, mert anyu inkább ahideg é s szigorú és nem is mindig következetes péld avolt. Szigort tehát láttam, d eén nem úgy csinálnám, és ettől már jön as a kérdések sora. De úgy tűnik, hasonló álláspontotn vagyunk. Bizonyos kérdésekben erősen ragaszkodunk az "igazunkhoz", de azért én sem tudom megtenni, hogy ne a gyerekkel legyek, ha látványosan játszani vagy ölelni hív! Mit szólnék, h a aférjem visszautasítana, ha bezsélgetni vagy odabújni szeretnék... Ez ugyanaz, nem? Azért vagyunk egymásnak, hogy örömet szerezzünk.

Tünde (Bene 6 hó)

mtunde

Sziasztok!

Ezt egy nagyon kedves barátom küldte az e-mail címemre, gondoltam megosztom veletek, most úgy is aktuális téma a gyereknevelés, meg az Anyaság.

Üdv.: Ildikó (Márton, 4 és fél hónap)

Mielőtt Anya lettem ...

Mielőtt Anya lettem, főzhettem magamnak meleg ételt, ruháim nem voltak pecsétesek, nyugodtan telefonálhattam.

Mielőtt Anya lettem, addig aludtam, amíg akartam és nem izgultam milyen későn fekszem le. Minden nap megfésülködtem, és fogat mostam.

Mielőtt Anya lettem, minden nap kitakarítottam. Nem botlottam meg játékokban, és nem felejtettem el altatódalok szövegét.

Mielőtt Anya lettem, nem izgultam, hogy a növényeim mérgezőek-e. Nem gondoltam védőoltásokra.

Mielőtt Anya lettem, nem hányt le senki, nem lettem kakis, nem köptek le, nem rágcsáltak meg, nem pisiltek le, nem csipkedtek meg pici ujjak.

Mielőtt Anya lettem teljes birtokában voltam: gondolataimnak, testemnek, lelkemnek. Végigaludtam az éjszakákat.

Mielőtt Anya lettem, sosem tartottam egy síró gyereket, hogy az orvos megvizsgálhassa, vagy beadja neki az injekciót. Sosem néztem könnyes szemekbe és fakadtam sírva. Sosem váltam boldoggá egy egyszerű mosolyon. Nem maradtam fenn késő éjjel, hogy egy alvó bébiben gyönyörködjek.

Mielőtt Anya lettem, nem tartottam kezemben egy alvó bébit, mert nem akartam letenni. Sosem éreztem, hogy a szívem apró darabokra törik, mikor nem tudtam megszüntetni a fájdalmat. Nem tudtam, hogy valami olyan pici ekkora hatással lesz életemre. Nem tudtam, hogy ennyire imádni fogom az Anyaságot.

Mielőtt Anya lettem, nem ismertem az érzést, hogy a szívem a testemen kívül van. Nem tudtam milyen nagyszerű érzés a gyerek etetése, nem ismertem az Anya és Gyermeke közti köteléket. Nem tudtam, hogy valami oly pici olyan fontossá tehet.

Mielőtt Anya lettem, sosem keltem fel az éjszaka kellős közepén minden 10 percben, hogy megnézzem minden rendben van-e. Sosem ismertem a csodát, vagy az Anyaság élvezetét.
Nem tudtam, hogy képes vagyok ilyen érzésekre, mielőtt Anya lettem.
Vendég

Sziasztok!
megtudtam az ismerősöm miért 3 évi szabit halmozott fel: két gyerekkel vol totthon 1,5 1,5 évekre gyeden,és az összeadódik. Utána lett ennyi szabija.
Az idézet nagyon jó!
Tünde

mtunde

Sziasztok!

Próbáltam számolgatni, hogy kb. mennyi szabadság jöhet össze, de most úgy tűnik, semmiképpen nem lesz meg a 168 nap. Ahhoz mindenképpen vissza kellene menni dolgozni egy-két hónapra, amit nehéz lenne megtenni Marci miatt, meg nem tudom mit szólnának a munkahelyemen, amellett, hogy nagyon kedvesek és megértőek!
A pedagógusoknak tényleg kicsit jobb! Egyébként végzettségem szerint én is pedagógus vagyok, de nem tanítok.

Ildikó (Márton, 4hónap)
Vendég

Szia Ildikó!

Szerintem érdemes lenne egy jogászt megkérdezned gyes, gyed ügyben, mert nekem úgy rémlik, hogy ha a nagyobbik gyermek még nem tölti be a 2. életévét, amikor a pici megszületik, akkor újból a gyed jár a pici 2. életévéig, majd a gyes. Régen a kismama újságnak is volt jogásza, akitől telefonon keresztül a megadott időpontban lehetett kérdezni.

Kép

Üdv: Móni

Kép
mÓni

Szia Móni!

Annak idején utána fogok kérdezni, de még nem aktuális, csak előre okos(k)odom! Kép
Még csak 4 hónapos a kisfiam, szóval egyenlőre még teherbe esni is felelőtlenség lenne! Főleg császármetszés után!

Üdv.: Ildikó

Kép Márton (4 és fél hónap)
Vendég

Szia Ildikó!

Megértelek, hogy előre gondolkodsz. Jobb tisztában lenni a dolgokkal.
Gratulálok a kisfiadhoz, nagyon tündéri!

Üdv: Móni

Kép
mÓni

Móni!

Köszönöm, nagyon kedves vagy!

Ildikó
Vendég

Sziasztok,
remélem, marad ez a tavaszi idő és nem csak megint ízelítőt kapunk belőle.
Mindenkinek jó pocakosodást, szép délutánt!!!
Réka (38+1)
sampa

Sziasztok,
Ildi ez nagyon szép volt, köszi.
Adri itt vagy?
Bóbiról tudtok valamit?
Andi
andry

Sziasztok!

Móni, a gyed-et írtam én is. A TGYÁS nem jár, ha nincs meg a 180 nap.
Egyébként az indexen van a szülői munkaközösség fórumon belül a gyed, gyes témában egy topik, ahol egy szakbarbár nick-ű jogász segít. Én is tőle (is) kérdeztem, mikor kellett a segítség. A szabiért még küzdenem is kellett a munkahelyemen, mert a programjuk rosszul számolt, és a gyed kezdetekor érvényes naptári évre adták volna meg e szerint a szabit (azaz októbertől decemberig), holott a törvény szerint a gyed 1. évére jár.

Egyébként végzettségem szerint én is pedagógus vagyok. :-)

Ildi, az idézet nagyon szép volt.

Kiscsillag, megy a drukk holnapra!!!

Jucus (41+2)
ljucus

Sziasztok,

Jucus, ha minden ok, meddig "hagynak" egyben? Lehet, hogy már írtad, csak elkerülte a figyelmem.
Csatlakozom: nyelvtanár vagyok.

Andi, Lillaadri is rég írt már. Ti hogy vagytok?

Kiscsillag, sok drukk holnapra!

Réka (38+1)
sampa

sziasztok én 21 hetes kismama vagyok és a Mészáros doktornál fogok szülni úgy nézki kisfiú lesz.már van egy 13 éves lányom és két nemsikerült terhesség után most nagyon boldog vagyok,36 éves leszek a nyáron és a lányom az első házzasságom gyümölcse imádom .a mostani párommal 11 éve lesz idén hogy együtt vagyunk és úgy nézki most sikerült a közös baba,nagyon boldogok vagyunk.csak ő hiányzott már a kapcsolatunkból.ha valaki i mailben elküldené a mészáros doki szülés tarifáját ha van egyáltalán megköszönném.sissy34@vipmail.hu
gilingalang

Sziasztok Lányok!

Már régóta olvasgatom írásaitokat, de valahogy most jutottam odáig, hogy regisztráltassam magam.
Én 2006.01.25.-én szültem Mészáros doktor úrnál és Várnai Gabika szülésznőnél mindketten nagyon szuperek voltak.
Kisfiunk szül. 3700grammal és 53cm-rel, most már 2hónapos lesz és 5kg felett van, minden rendben van vele csak egy picit hasfájós. Én is Infacolt kezdtem el most haszn., eddig Espumisent haszn. de valahogy nem segített az Infacol mennyi idő után hat szerintetek, mert azt írja hogy pár nap Nálatok is így volt vagy rögtön hatott?

Kép
szsombi

Szia Gilinggalang!

A kérdésedre válaszolva, 50000Ft.
Nagyon ajánlom Várnai Gabika szülésznőt egyébként is jól tudnak együtt dolgozni és a doktor úr is örült, hogy Õt választottam Kép

Kép
szsombi

Ja, Gilinggalang ez nem a "tarifája" mi gondoltunk ennyit.

Kép
szsombi

SIldikó nagyon szép amit küldtél az anyaságról, egészen elérzékenyültem... de tényleg.
Lányok, nem lakik valaki közületek Budakeszin, jó lenne együtt sétáltatni meg beszélgetni "gyerkőc dolgokról"?

Kép
szsombi

Sziasztok!

Örülök, hogy tetszett az idézet, van egy másik is a tarsolyomban...:-)

Szsombi!

Mindenekelőtt gratulálok a kisfiadhoz! Az első néhány hétben Marcinak is fájt a hasa, nála az volt a baj, hogy nem ismert mértéket az evésben és sokszor túlette magát. Ebben persze én voltam a hibás, mert hagytam, de sokszor nem tudtam eldönteni, hogy még éhes, vagy már a hasa fáj. Így mindig kínáltam neki a tejet, ő meg persze szorgalmasan elfogadta. Azt gondoltam, hogy ha a hasa fáj, akkor úgysem fog enni. Nem volt igazam!!! Aztán szép lassan kitapasztaltam, hogyan működik az én kisfiam. Sokszor vicceltünk a férjemmel, hogy használati útmutatót nem adtak hozzá a kórházban Kép
A gyermekorvosunk javaslatára mi is használtuk az Infacolt és az Espumisant. Nekünk ez utóbbi vált be, a beadás után kb. 1 órával meghozta hatását. Az Infacolnál nem nagyon láttam változást, persze lehet, hogy Nektek ez segíteni fog! A babáknak egyébként gyakran azért fáj a hasa, mert sok levegőt nyelnek evés közben. Az Infacol ezt a levegőt kis buborékokká alakítja, így könnyebben tud távozni a babából. Ha nagyokat pukizik, akkor nyert ügyetek van Kép
Emellett hatásos lehet a babamasszázs is. Türelem, kb. három, rosszabb esetben hat hónapos korára kinövi."
Sok sikert!

Üdv: Ildikó (Márton 4 és fél hónap)
Vendég

Kis angyalkák...

Egyszer volt, hol nem volt, egy gyermek megszületni készült.
Egy napon a gyermek így szólt Istenhez: "Azt beszélik, holnap leküldesz a földre? Hogyan fogok ott élni, hiszen olyan kicsi és védtelen vagyok?!"
Isten azt válaszolta: "A sok Angyal közül kiválasztottam egyet Neked! Várni fog Téged és vigyázni fog Rád!"
"De - mondta a gyermek, itt a Mennyországban nem csinálok mást, csak énekelek és mosolygok. Erre van szükségem, hogy boldog lehessek!"
Isten így szólt: "Az Angyalod minden nap énekelni fog Neked. Érezni fogod a szeretetét és boldog leszel!"
"És - mondta a gyermek, hogyan fogom megérteni az embereket, ha nem értem a nyelvüket?"
"Az könnyű - mondta Isten, az Angyalod megtanítja Neked a legszebb és legédesebb szavakat, amit valaha is hallani fogsz, és az Angyalod türelemmel és gondossággal meg fog tanítani beszélni."
A gyermek felnézett Istenre, és így szólt: "És mit fogok tenni, ha Veled akarok beszélni?"
Isten rámosolygott a gyermekre, és azt mondta: "Az Angyalod össze fogja tenni a kezeidet és megtanít imádkozni."
A gyermek azt mondta: "Úgy hallottam, a földön rossz emberek vannak. Ki fog engem megvédeni?"
Isten megölelte a gyermeket, és azt mondta: "Az Angyalod óvni fog Téged, akkor is, ha ez az élete kockáztatásával jár!"
A gyermek szomorúan nézett, és így szólt: "De mindig szomorú leszek, mert nem láthatlak Téged."
Isten megölelte a gyermeket: "Az Angyalod mindig beszélni fog Neked rólam, és meg fogja mutatni, hogy hogyan juthatsz vissza hozzám, habár én mindig melletted leszek."
Ekkor nagy békesség volt a Mennyben, de már hallani lehetett a földi hangokat.
A gyermek sietve megkérdezte: "Istenem, ha most mennem kell, kérlek áruld el nekem az angyalom nevét!"
Isten így válaszolt: "Az Angyalod neve nem fontos... Egyszerűen csak így fogod hívni: ANYUCI!

P.s. Lányok! Azért ne felejtsük el az APUCI-kat sem! Mindenkinek szép napot!

Ildikó
Vendég

Szia SIldikó!

Köszi a tippet a hasfájással kapcsolatban, nálunk is pont ez a helyzet, hogy sokszor nem tudom eldönteni, hogy mi a gond, és a legkézenfekvőbb megold. a "ciciztetés".
Neked is az első babád Marci?
Egy picit most elköszönök, mert megyünk sétálni ilyen szép napsütésbe Kép

Kép
szsombi

Szia Ildikó!

Ez is nagyon aranyos, de ehhez van egy nagyon ari kis "filmes-képes " anyag sztem úgy még aranyosabb,onnan vetted? Nekem is meg van én ahányszor megnézem mindig elpityeredek rajta.
Kátya
kátya

Hello!
Ildikó, nem vagyok pityergős, ne tedd velem.. most én is szipogós anyuka leszek???

satuk

Sziasztok,
Ildi már megint megbőgettél, de nem bánom. Tündéri volt.

Réka, én itt vagyok minden nap és olvasok ha nem is írok. Már neked sincs sok, igaz? Nekem Csabi ilyenkor már 2 hetes baba volt.Adri sajnos tényleg eltűnt, meg Bóbi is, a barátnőim. Úgy hiányoznak.

A hasfájásra nekünk az Infacolt is bevált és szerintem az azonnal hat, Csabival a Gripe Watert használtuk, szerintem az is jó, de kevésbé hatásos. Mondjuk bibibeee a kisfiam nem hasfájós, szinte nem is fáj soha, talán egyszer-kétszer fájt a 3 hónap alatt. Viszont Áron annak idején 17-24-ig minden nap üvöltött.

Kátya, az a filmes-képes pityergetőst hol találom meg?

Szép napot kismamák.
Andi
andry

Jaj, azt a szakbarbár nevű illetőt ne is említsétek.....De inkább hagyjuk.
andry

Szia Andi!

Azt sajnos nem tudom ,hol lehet megtalálni, mert én is emilen kaptam, de ha adsz egy emil címet akkor szívesen elküldön neked, meg persze másnak is ha gondoljátok.
Kátya
kátya

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?