Új privát üzeneted érkezett!

Katus! Asszem igen 11-es szám igaz?
Olyan fél 3 körül ok?

Gabó!
Mi nemrég voltunk hasonló cipőben, a táppénz-késés és egyebek miatt!

Amica!
Tulképp nem vagyok eltiltva de:
-tavaly aprilisban elvetéltem
-9 hetesen véreztem
-20. héttől keményedgetek

Szóval féltjük a babát, összesen 2ször voltunk együtt a terhesség alatt és hát kicsit szorongva!
Úgy meg inkább nem akarunk. Végül is csak 9 hónap (Márcsak kb 3 a 6 héttel együtt is!) De a doki nem mondta...

Jankának nem esett baja, ugye?
Vendég

Gabóca!Tényleg sz.r ha nem kapja meg időben a fizut.Persze ha te nem fizeted be a csekkeket x időn belül téged megbüntetnek de te kit büntethetsz a késésért?Kép

Amica!Szerintem a félhosszú haj jobban áll neki mint a hosszú.Majd ti is meglátjátok csak már töltse le a férjem!
Tudtál egy picit pihenni anyósodéknál?

KépKép
eszti76

Helloka!

Először feldobom a képeket, aztán írok! Kép

Máté Kép
Kép
Kép

Virág Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kettejük közül Zsanett a szőkébb leányzó Kép
Kép

nadine81

Vero!

Várunk, igen. Gungl-Tantos kaputelefonon.

Gabó!

Sajnálom, nyugodtan dühöngd ki magad, igazad van!
Remélem, hamarosan kap a párod pénzt!
Mi még Pécsen voltunk mindig hasonló cipőben, hónapról hónapra éltünk, nekem nem volt munkahelyem.

Tudom milyen ez, szüleim is mindig küszködnek, így nőttem fel.
Most, hogy a párom kint dolgozik nincsenek ilyen gondjaink, de pontosan tudom, miről beszélsz.

Amica!

Akkor a férjed is jó messzire került otthonról. Hol ismerkedtetek meg?

Vero!

Mi is kb. 2szer voltunk együtt, keményedések miatt, de hát ugye a baba mindent megér. Engem el is tiltottak, de már előtte is félve volt.

katus78

Nadin!

Köszi, hogy feldobtad a képet!

Zsani!

Nagyon aranyos kislány a Virág!

katus78

Nos! Kép

Ági,
akkor ezek szerint nekem is jó lukas volt a hasam! Kép (köldököm Kép)
Én is csak azért kezdtem el kenni, hátha csak ez akadályozza meg. Előre én sem tudtam, hogy mi lesz, mert tudom, hogy alkati kérdés, de gondoltam nem hagyom ki, utána még magamat szidnám, hogy én hülye, a krémet meg sem próbáltam. Lehet, hogy krém nélkül sem jött volna ki, de az is lehet, hogy még kijönnek...
Húú, ha egyedül vágsz neki a Nagy Utazásnak a fiúkkal, az tényleg nem lesz semmi! Kíváncsi vagyok (persze csakis jóindulattal! Kép), hogy történik-e veletek valami izgi sztori... Kép

Zsani,
feltettem a képeket! Virág nagyon aranyos kislány! Kép

Amica,
hát, így jobban belegondolva valóban nem lesz könnyű a vége felé kerülgetni és terelgetni egymást a pocakoddal. Kép A háztartás meg... A mosogatóhoz már nem nagyon férek oda normálisan én sem... Kép
Mi már jártunk azon a környéken, nagyon szép! Zircen laknak sógoromék szülei. Egervölgyi család. Anyuka tanárnő volt, apuka asztalos. Két felnőtt gyerek van, Julcsi és Lajos. Nem hiszem, hogy párod ismeri őket, csak gondoltam leírom, hátha... Kép

Eszti,
húú, Kehidára én is ellógnék egyszer! Kép Még nem voltam, csak képeket láttam róla, de az nem volt semmi. Persze ha hiányzik az embernek a csöppsége, akkor már nem is úgy érzi magát, ahogy kellene...
Szonja hajára már én is kíváncsi vagyok! Kép

Gabó,
amit írtál, hogy film helyett "hajcsiztam" Kép, az "kajcsiztam" Kép akart lenni? Vagyis vacsi?
A fizu miatt én is ideges lennék.. Kép Persze ha valami nekik kellenne, akkor azt azonnal, de ha valami a beosztottnak fontos, akkor az marhára ráér.
Én múltkor azon akadtam ki, hogy mióta itthon vagyok (január eleje), ezidáig egyetlen egy alkalommal kaptam állambácsitól pénzt. A legutóbbi OTP elszámolásomon volt egy 19.000 (!)Forintos összeg, amit február 24-én utalt a megyei egészségbizti pénztár. De hogy ez milyen időszakot foglal magába, arról egy betű sem volt.. És azóta sem kaptam semmi papírt róla, hogy legalább gőzöm legyen róla, hogy mennyi pénzért ücsörgök itthon.. Pedig jó lenne tudni, hogy tudjam mikor merre mennyi..

Katus,
nem baj, ha áradozol magadról (cicikről Kép), legalább tudjuk, hogy kicsi, feszes ciciből is lehet más cici. Sajnos.. Kép Ha szabad megkérdeznem, mikor kezdték elveszteni a formájukat? Terhesség vagy szopi alatt? Mert nekem pont az a gondom, hogy mindig is nagyok voltak, és pont emiatt nem betonkemények Kép, és most parázok, hogy mi lesz majd velük később...
Cicikre is van Avonos krémem, de még nem nagyon használtam, mert nem láttam eddig változást. Persze most kéne elkezdeni, amíg valóban nincs változás, hogy legalább próbáljam megelőzni.
A receptet és a kicsinyítés menetét egy következő hozzászólásban küldöm, mert még meg kell fogalmazni, és előbb el akarom ezt küldeni nektek. Kép De ígérem még ma menni fog. Kép

Vero,
te pedig tökéletesen fogalmaztál cicikről, anyaságról, nőiességről félhomályról egyaránt! Kép
A pasik ezután elsősorban azért legyenek ránk büszkék, mert kihordtuk, világra hoztuk és a testünkből tápláltuk a közös babánkat, és csak azután lehet az alkati változásokról szólni! Kép Punktum! Kép
Gáborral ilyen esetben szerencsém van, soha egy rossz, vagy akár vicces szót nem ejtett arról, hogy nézek ki. Mert persze magammal soha, még terhesség előtt sem voltam elégedett, és ennek hangot is adtam.. Kép

Amúgy látom potyognak a gyerekek mindenkinél! Kép Csak vigyázzatok!

Házasélettől engem is "csak" a kórházi hazajövetelkor tiltott el a doki, előtte önszántunkból nem volt sok. Előtte (kórház előtt) egy alkalommal fordult elő, hogy pont "azután" véreztem kicsit, de tényleg csak közvetlen utána. Már másnap és azután sem volt semmi, csak aznap este. És inkább hagytam annyiban. Később említettem csak a dokinak, erre mondta, hogy ha máskor is előfordul, egyből menjek hozzá, mert akkor tudja megmondani pontosan mitől van, ha akkor, még "frissiben" látja a dolgokat. És amikor megint előfordult (szex nélkül!), na akkor mentem el hozzá, és akkor küldött pihenni dutyiba! Kép

nadine81

Nutellás süti

Kakaós, vizes piskótát készítünk:
6 tojás, 6 kanál víz, 30 dkg cukor, 15 dkg liszt, 2 ek. kakaó, fél cs. sütőpor
Krém:
1 liter tejszínt felverünk 15 dkg porcukorral, 5 db habfixálót keverünk hozzá. Kétfelé vesszük. Az egyikbe teszünk 4 ek. nutellát (vagy amennyit akarsz, szerintem Kép).
A kész tésztára először a nutellás krémet, utána a sime fehéret tesszük. Tetejét megszórjuk kakaóporral.
Nyami! Kép
Na most, mint az már ismeretes, én kihagytam (kifelejtettem Kép) a piskótából a kakaót, a habból pedig a porcukrot! Kép
De így is egész finom lett! Kép

nadine81

És mivel a tésztára való felkenés is hagyott némi kívánnivalót maga után Kép, úgy döntöttem, következő alkalommal (ha lesz következő alkalom Kép) csatos tortaformába sütöm a piskótát, és csak azután veszem le róla a keretet, miután rákentem a habokat, és le is hűtöttem. Így talán valamivel szebb lesz. Kép

nadine81

Zsani!Így már te is ismerős vagy nekem.Kép
Édes kislány Virág!
Apukája is szőke vagy az ő sötát haja(és fél háta)látszik az első kép jobb szélén?

Katus!Olyan aranyos a kis Máté!Már várom,hogy ismét rámkacagjon!Kép
A párod gyógyszerész ugye?A szakmájában dolgozik kint?

Viol!Nagyon jó volt Kehidán.Egész nap csak áztattuk magunkat a különböző medencékben és persze óránként telefonáltunk haza,hogy Szonja jól van e?Kép

KépKép
eszti76

Amica!Jó van látom mindenki végig megy ezen.

Vero!Az agyam bugyog már ettől a helyzettől.Semmi más gondunk nincs csak ez k.......t pénz.A szexet egyépként mi se vittük tulzásba miattam.Én hülye begyöpösödött voltam és még akkor is az járt a fejembe nem lesz-e baja a gyereknek.Aztán a 31. héttől meg el is lettünk tiltva.

Eszti!Hát ez az!!Pedig a csekkeket holnap be fogom fizetni,mert ilyesmivel nem szeretek lógni.De ha még jövő héten sem fog fizetni én leszek az aki kiosztja.Az már biztos.Aztán majd megkérdezem tőle miből etessem a gyerekemet meg miből pelenkázzam.Én letojom ha nem eszem,de azért a gyereknek kell.most az lesz,hogy megyünk az anyóshoz kunyizni mese nincs.

Katus!Gyönyörű ez a gyerek.A te hajad szőke?Milyen színű hajjal született?Úgy látom a pénz sem egyedi probléma.Nekünk is az oldaná meg ezt az egész dolgot ha a Balázs ki tudna menni dolgozni.Most megint nekiállunk neki nézegetni valami másik állást,mert ez így nem állapot.Meg persze akkor talán haza is költöznénk.Csak hát kikerülni sem könnyű szerencse is kell hozzá.Na jó nem sajnáltatom magunkat tovább hisz mindenkinek megvannak a saját gondjai.

Zsani!Nagyon aranyos Virág.Tiszta te vagy.
Vendég

Nadine!Január eleje óta ennyi pénzt kaptál csak.Ez se semmi.Gratulálok minden ilyen intézménynek!!Hajrá!Csak így tovább,hogy d........k meg!!!!?(
A hajcsi az az aluszikálás.
Vendég

Katus!Mindegy ,hogy zsani vagy zsanett.Szülés ellött egy irodában dolgoztam könyvelőként.Nadin!Köszönöm ,hogy feltetted a képeket.Gabó!Az én férjem is hol kap fizetést hol nem.Mindig megkapja de sose időbe.Õ maszeknál dolgozik fertőrákoson.,karosszéria lakatos.Azoknál is minden másra van pénz.

KépKép
kola2

Képkicsinyítés

Szóval bemész abba a mappába, ahol a kicsinyíteni kívánt képek vannak. Megnyitod a képet. Fent a menüsorban (nem biztos, hogy menüsornak hívják..) nekünk egy olyan bigyót kell legördíteni, hogy "Image". Ott van abban a sorban, ahol a "File", "Edit", "View" és társaik. Szóval legördíted. Ott rámész a "Resize"-re. Ez nekünk Resize. Nem tudom, ha magyar nyelvű, akkor mit kell keresni.. Kijön egy kicsi ablak, ott tudod a méretet beállítani. Ide a babanetre 600*600 Megapixel-es, vagy 120 kB-os képeket enged feltölteni. Persze vagy ennél kisebbeket. Szóval ebben az ablakban tudod megadni a méretet. Velem már előfordult olyan, hogy pl lecsökkentettem egy képet 596*396 pixelre, ami elvileg jó lett volna, hiszen ez az érték kisebb, mint 600*600 pixel, de a feltöltésnél derült ki, hogy a kép attól még nagyobb, mint 120 kB. És emiatt már nem engedte feltölteni. Ezért inkább mindig a kB-hoz próbálom igazítani. Ha olyan 561*373 pixelre csökkented, az már jó, mert az 120 kB alatti lesz. Szóval ha megvan a méret, klikkelsz egy OK-t. Fent legördíted a "File"-t, ott pedig a "Save" vagy "Save as", attól függően, hogy az eredeti kép helyére akarod menteni, vagy meg akarod tartani azt is, és egy másik néven elmenteni az új, kicsinyített képet. Ha ez megvan, már csak onnan (ahova elmentetted) fel kell tölteni ide.
Ja, és elvileg a kép, vagy a kép neve mellett ott kell lennie, hogy az mennyi kB.
Nagyjából ennyi lenne. Próbáltam konyhanyelven leírni. Mondjuk másképp nem is menne, mert én is csak Gábortól lestem el, ő magyarázta el, és én csak így tudom visszaadni... Kép Ennél jobban én sem értek hozzá. Kép
Esetleg ha mégsem menne, írd le, hogy amúgy meddig szoktál eljutni, és akkor talán rájövünk, hogy hol lehet a hiba. De ha így sem, akkor esetleg kérdezd meg párodat, vagy még mindig bármikor küldheted nekem a képeket, szívesen felteszem. Kép

nadine81

Gabóca!Mi a párod foglalkozása és hol dolgozik jelenleg?

KépKép
eszti76

Zsani!A Balázs is egy vállalkozónál van és őneki úgy kell hajkurászni a pénzt,mert megcsinálnak egy melót,de fizetni már nem szeretnek.Akkor egy cipőben járunk.
Vendég

Eszti!Szobafestő és egy vállalkozónál van.
Vendég

Eszti!Igen Apa háta van a képen.Róla nemtudok képet küldeni mert azt mondta ne mutogassam őt.Apának sötét haja van.Virág most rám hasonlit de amikor született tiszta apja volt.És honnan vagyok ismerős?A másik lány a sógornőm ő április 8-ra várja a babáját.a kép az ő esküvőjén készült

KépKép
kola2

Gabi,
ja, eddig ennyi a juttatás! Nekünk talán annyival jobb, hogy Gáborék nagy cég, mindig időben kapják a fizut, mindig ott van a számláján, amikor ott a helye.
Igaz, most, hogy nekem nem jön szinte semmi a számlámra, gázosabb, mert minden hónapban onnan vonják a lakás törlesztését és a biztosításomat is.
Eddig mindig annyit hagytunk rajt, amennyi kellett ezekre, a többit levettük megenni Kép.
De így, hogy nem nagyon kapok, most Gáboréról utaljuk az enyémre a megfelelő mennyiségű pénzmagot, hogy legyen miből levonni. Tök jó. És így, hogy nem tudom, mégis mekkora összegre számítsak mennyi időközönként, elég necces.
Azt sem tudom, hogy ez a 19.000 mégis hány hét. Kettő? Három? Passz. Azt sem tudom mikor jön rá legközelebb és pláne nem, hogy mennyi.
Szóval amíg eddig Gáborén gyűlt a pénz, most onnan is fogy. De szerencsére van valamennyi tartalék, elfogyni talán nem fog, mert arra már talán kapom folyamatosan a szülés utáni dolgokat, és arra talán már folyamatossá válik a megkésett táppénz is. Remélem. Kép

nadine81

Ja, és nehogy véletlenül is egyszerűen meg tudjuk oldani, nem lehet a két OTP-s számlát összevonni! Kép Így nem lenne gond, mert minden egy helyre menne, és mindent egy helyről vonnának le. De nem! Had szenvedjen az ember! Pakolgassuk csak egyikről a másikra!

nadine81

Eszti,
az alsópáhoki szálló, ahova Veroék is készülnek, az is ilyen. Áztatós, pihizős, kényeztetős. Persze csak, ha van hova tenni az utódokat! Kép

nadine81

De te most táppénzt kapsz nem?Ezt januárban kaptad?Ez talán 2-hétnek ha megfelel.Én táppénz alatt 3.000 kaptam csak kevesebbet mint mikor dolgoztam.Az jó ha van tartalék,de mi még azt sem tudtunk félretenni emiatt a buzi ház miatt,mert mindíg valamire kellett a nyomi pénz.Na megyek felébredt a fiam elmegyünk egyett levegőzni.Este jövök.
Sziasztok!
Vendég

Zsanett,
a pasik! Kép "Jaj, engem nehogy feltegyél ám!" Kép
Gábor szerencsére nem ilyen. Bár én is igyekszem mindig a jobb Kép képeinket feltenni. Nem mintha mindenki minket nézne, de ha már egyszer világháló... Kép

nadine81

Zsani!Meg nem mondom,hogy honnan vagy ismerős.Láttalak valahol de,hogy hol......?
Egy biztos,nem a Rossmannból.

KépKép
eszti76

Gabi,
igen, táppénzt kapok. És az OTP-s papír szerint február 24-én utalták a számlámra. A táppénz elvileg a fizu 70 vagy 75 százaléka. Nemtom melyik. De ha ez a 19 ezer kétheti lenne, akkor a négyheti olyan 38 ezer. Ha a fizumat nézem, és ha csak 70%-kal számolok, akkor is kb 50-et kéne kapjak egy hónapra... Szóval nekem még azért rejtély ez a 19 ezer. De majd kiderül. Igazából kéthetente adom le a táppénzes papíromat, ezért várnám kéthetente a pénzt. A fene se érti ezeket. De nem is folytatom, ne untassalak titeket! Kép Pfúj, pfúj, hülye pénz! Ennyi! Kép

nadine81

Csak azt tudnám,ki volt az a hü..e aki azt mondta:a pénz nem boldogít!!!Kép

KépKép
eszti76

Eszti,
az, akinek akkor éppen iszonyat sok volt belőle!

nadine81

Katus, itt az egyetemen ismerkedtünk meg, én egy Sopron melletti faluból származom.

Vero, akkor megértemKép

Jankának semmi baja sem lett, hálózsákban volt, szőnyegre esettKép

Kép
Kép
Kép
amica

Sziasztok!

Most vizsgáltuk meg a Máté fogait kint van a hatodik, hetedik, teljesen, és a nyolcadik fogának is kint van már a csücske.Kép

katus78

Szia Lanyok!!

Viol!
Tenyleg nem tettem a habba cukrot, mert igy is eleg edes lett. Kép Ha jo emlekszem te kerdezted a hösugarzot! En nagyon tudom ajanlani, mert ejszaka is olyan jo, hogy nem kell villanyt kapcsolni a pelenkazashoz, sokszor Lara mar ott elalszik. Meg nalunk nincs is melegebb mint korabban es hat ha pelenkazok es ott fekszik mesztelenül lehet fazna a hösugarzo nelkül. Igy viszont Lara imadja a pelenkazast hatalmasakat nevetgel.
Az utolso ket honapban nekem is nagyon vizesedett a labam sokszor nem is tudtam felhuzni a csizmamat. Ha tudod mindig pocold ala a labad en a vegen mar parnaval a labam alatt aludtam
Agi!
En eddig nem mostam soha Lara hajat samponnal csak tiszta vizzel es fürdetni is csak 3 naponta szoktuk. ( itt heti egy fürdetest ajanlanak)
Remelem mi is tudunk majd talalkozni aug.-ba, de most nem tudom megmondani, hogy a ferjemnek mikor van szabija!

Nekem is van a hasamon egy barna csik függölegesen es allitolag egy evet is lehet vele varni mire elmulik. Kép

Kép
Kép
reni76

Sziasztok!

Aludtam du ezért nem jelentkeztem. Kicsit álmoska vagyok mostanában, szedek is vasat mert mondták hogy kezd határon lenni, majdnem kevés. Meg tök hamar kifáradok...

Voltam Katuséknál, iszonyat helyes a Máté-baba, annyit mosolygott hogy csak na, és dumált.Kép Kép Kép A kisszőnyegről ami a képen van legurult annyira pörög-forog mindenfelé!

Zsani!
Nekem is ismerős vagy! Szép a kislányod nagyon!Kép Kép Kép
Valamiért kisebbnek hittem, pedig biztos írtad mennyi idős. Ha könyveltél most miért mentél "át" Rossmann-ba? (Remélem nem vagyok túl tolakodó, de nekem a könyvelés jobb melónak tűnik)

Máté-fogak Kép én láttam az alsókat!! Akkor most kibújt ami miatt sírdogált éjjelente, igaz?
Vendég

Reni!

Mire átment az enyém ott lett a tiéd! Mármint hozzászólás...

A hajuk az olajozástól olajos marad Kép, szerintem ez a lényege h eltűnjön a koszmó.Én sem fogok samponozni míg ilyen kicsi...

Tényleg láttam ma a Nercsit a babát tolni a Csengery-be, de szerintem ő nem látott minket (Áron + én)kocsival voltunk, pont hoztam Áront haza a suliból! Tök szép babakocsijuk van!!
Vendég

Vero!
Ugye de tündéri Máté baba!Hangosan kacagott nekem!Kép
Legszivesebben agyon csókolgattam volna!

Viol!Küldtem képeket,légy oly édi tedd fel őket!Köszi.)

Reni!Itt nálunk sem ajánlja az orvos a mindennapos fürdetést.Ezéret Szonja 1 nap fürdik,másnap mosakszik,3.nap tusol és így következnek a tisztálkodási módok egymás után.Szebb is a bőre mint a kis barátjának akit minden nap fürdetnek.Nem olyan száraz.
Ha nagyon olajos marad a Lara feje nyugodtan kipróbálhatsz valami hypoallergén sampont,aztán meglátod beválik e.Mert csak a víz nem hozza le az olajat.

Amica!Láttalak titeket egyszer a várkerület OTP felöli oldalán egyszer pedig a Rendőrséggel szemben.Janka állt a babakocsin,Márton pedig tolta Janka játék babakocsiját.Ugye ti voltatok?
Én kocsival mentem azért nem tudtam megállni.

KépKép
eszti76

Eszti,
a freemailben 1 db kép volt, ezt teszem most. Amúgy is csak egyet küldtél? Csak mert itt többesszámot írtál.
Szóval egy levélben jött egy db kép. Így a jó?
Különben nagyon jó, csini neki ez a haj! Kép
Mondjuk most, hogy kezdődött az ovi, be kellett valamit újítani, igaz? Kép

Íme Szonja! Kép
Kép

nadine81

Katus,
no, akkor Máténak már jó sok foga van! Kép Majd kocogtat velük! Kép

Amica,
óóó, Hegykő lassan már világváros lesz! Kép

Reni,
igen, említettem a hősugárzót. Arra az esetre lenne jó, ha még párszor eljátszák velünk, hogy így télen (vagy legalább is hidegben) hosszabb ideig nem lenne áram. De ezek a hősugárzók akkora fényt is adnak? Hogy pelenkázáshoz is jó?? Kép Én valami éjjelifényt néztem ki, azt hiszem a DM honlapján láttam.
Húú, így már ijesztően hangzik a barna csík. Én azt gondoltam ez még nem is olyan vészes, mint a repedések. Már kezdtem örülni, hogy azokat megúszom, erre lehet, hogy ez ilyen sokáig meg fog maradni? Jujj.. Neked kb mikor kezdett látszani, és mennyire lett erős a végére?

Vero,
elhiszem, hogy fáradt vagy, engem is kb ilyenkor kapott el. Próbáljunk pihenni, amíg lehet! Kép
Nekem FerroFolgammát írt fel Berkes, mert nem lett valami jó a fehér és vörösvértestek aránya, ezért napi 3-at kellene szednem terhesség végéig... Hát én nem nagyon szedtem. Mikor legutóbb terhesgondozóban voltam, kérdezte van-e még. A legutóbbi terhesgondozás óta eltelt hetek alatt már el kellett volna fogynia... Én mondtam, hogy van még. Õ meg rámnéz, és kérdezi, hogy ejnye-ejnye, az hogy lehet... Mondtam ügyesen beosztom. Erre ő, hogy van bőven a gyógyszertárban... Szóval finoman le lettem baszarintva, hogy miért nem szedem. Így most rávettem magam, hogy szedegetem terhesség végéig, napi kettőt. Így az uccsó vérvételre talán nem is lesz nagyon rossz. Meg olvastam is, hogy a terhesség uccsó hónapjában veszi (próbálja elvenni) el a baba a legtöbb vasat a szervezetből, ezért fontos a megfelelő mennyiség jelenléte a mi szervezetünkben. Szóval most kapkodom, hogy neki meglegyen. Nekem nem lenne fontos, mert hátrányát nem éreztem eddig, hogy kevesebb lenne a vörös, mint a fehér, de hogy neki legyen, az fontos. Neked milyen dilibogyód van?
Erikáéknak Mikrus Viking babakocsijuk van, tényleg szép. El is felejtettem megkérdezni, hogy OK-e vele minden. nektek milyen van/lesz Vero? Megvan már?

Erika,
OK-s már a babakocsi?

Eszti,
mivel indokolja a doki, hogy nem jó minden nap fürdeni? Nem jó minőségű a víz arra? Vagy?

nadine81

Nici,
te merre vagy?
Szinti hasa? Megvagytok? Vannak friss képek?

nadine81

Csak egy ora amig elolvastam az osszes hozzaszolast! Kép

Zsani!
Akkor meg szerencse, hogy feltunt, hogy rossz szagu a pisi, es idoben korhazba kerult! Egyebkent nagyon edes a kiscsaj! Es nekem is ismeros vagy! Ez kulonosen erdekes, mert 10 eve nem vagyok otthon, csak par honapot toltok Sopronban evente.Kép Azt en sem tudom honnan, de valahogy ismerosnek tunsz!

Amica!
Miert? Marton nagyon nehezen szokott bele az oviba?

Eszti!
Bence sose alszik bele a mese olvasasba. Amikor ket eve koltoztunk, egy ejszakat szuleim baratainal toltott (itt laknak a varosban), es a Jutka meselte, hogy este csak olvasta neki egyik meset a masik utan, de "csak nem akart elaludni". Mondom mert nem hagytad! Kép Ahhoz van szokva, hogy egy mese, aztan villany leo es o megy aludni. Ha meselnenk neki hajnalig, akkor addig hallgatna. Kép
Az a kanaperol leeses meg igy utolag leirva is borzaszto! Gondolom min mentetek keresztul!
Nagyon jol all az uj frizura! O mit szolt hozza? Ki vagta neki?

Gabi!
Akkorat rohogtem ket reszen a hozzaszolasaidnak: az egyik az volt, hogy "nyitom az ablakot, kuldheted a kavet fenypostaval" (Bence sokszor nezi a Mezga csaladot, es nagyon jol jott ki amit irtal Kép) A masik meg az, hogy "ha volna egy uveg borom most biztos meghuznam". Nagyon jo! Kép Kép Persze az, hogy Balazs nem kapta meg a penzet az nem. Gondolom hogy megijedtel amikor nem talaltad Levit az agyban! Mi nem szoktunk egyutt aludni, de volt mar olyan, hogy amikor beteg volt a Bence, reggel miutan a Jason elment bevettem magam melle es meg aludtunk tovabb, vagy utazaskor szallodaban, meg ilyen alkalmakkor, de szinte biztos, hogy lekavar az agyrol. O sem ebred fel ra. Ezert vettem neki olyan heverot aminek van fa korlatja korbe. Ez egy emeletes agy felso agya, igy van "bejarat" ahova a letra menne, de az nem eleg nagy res ahol le tudna esni.

Vero!
Barna csikom a Bencevel volt, a Balinttal nem. A Bencenel tokeletes felezovonal volt a hasamon, de meg a koldok folott is. Tok ronda volt, de szerencsere elmult szules utan.

Katus!
Eeedes Mate! El sem hiszem, hogy ejszaka fennt tartja az egesz csaladot. Akkor jol hajrazik a fogakkal, mar tobb van neki mint a Balintnak. KépNeki egyelore 6 db van.

Nadine!
Biztos fog tortenni valami erdekes az uton, mert ugy meg egyszer sem utaztunk, hogy valami ne lett volna. Kép Mindenesetre utlevel biztos lesz nalunk, azt megtanultam egy eletre, hogy 25-szor ellenorzom a papirokat indulas elott.
Valahol telefonon nem lehet utana erdeklodni a penzednek, hogy megis mi mennyi merre?

Reni!
Itt is a heti egy furdest ajanljak, de a Bence utan en megtanultam, hogy az az esti furdes nem csak tisztalkodasra jo, hanem elbagyasztja oket, rendszert teremt az esteben, ugyhogy a Balintnal mar napi furdessel kezdtuk, es nem is volt olyan kaosz mint a Bencenel az elejen. Vele minden este maskepp alakult az elejen, volt amikor 10-kor ment aludni, volt amikor 1/2 10-kor meg furodtunk. Szoval most ez, hogy 1/2 8-ra keszen vagyunk a vacsoraval, akkor furdes, meg egy szopi es alvas, ezt kezdetek ota igy csinaljuk, es tok normalisak az estek, es meg magunkra is van ido 8 utan. Hogy ne szaradjon a bore testapoloval kenem, es tok finom puha igy. Amugy nem hasznalok kulon sampont a hajara, hanem azt a "head to toe" (tetotol-talpig) furdetot hasznalom mindenhova.

Ezt most wordben irtam, meglatjuk el tudom-e kuldeni?

Kép
Kép
agi

Katus!7 fog!Te jó isten.Levi jövő héten tölti be 10. hót és még csak 4-van neki.Nem semmi ez akis Máté.Akkor már a nehezén túl vagytok?

Eszti!Nagyon aranyos ezzel a frizrával.Sokat levágattatok belőle.De nagyon helyes lett.KépKépKép

Nadine!Nem kérdeztél ennek utánna?Szokott olyan lenni,hogy esetleg későn ér be a papírod és azt nem számolják el csak a köv.hónapban.A hősugárzó nagyon hasznos dolog mi Tavaly júniusba vettük,mert volt olyan hideg,hogy 15-fok lett a szobába.Ment is ezerrel a gép.De ha kell hát kell.Amíg ilyen kis törékenyek mégjobban kell óvni őket.

Reni!Multkor volt a tv-ben,hogy Hamburgba visznek zsarukat kiképzésre a foci miatt.Dieter nem volt?Nálatok hány fok van a szobába?Emlékszem mondtad,hogy nálatok 18-fokot mondanak.Annyi is van?

Na állítólag holnap kap apa pénzt,de hiszem ha látom.Elvoltam a barátnőméknél panasz órákat tartottnuk egymásnak mit lehetne tenni munka ügybe,pénzileg és arra jutottunk,hogy el kell innen költözni,mert itt nincs jövője az embernek.Se nekünk sem a gyereknek.Már azzal a gondolattal játszom,hogy állás árajánlatokat fogok kérni otthon és ha többet ajánlana valaki mint amit itt keresek meggondolnám,hogy csomagoljak-e.Ugrasztani fogok otthon mindenkit ez ügyben.Oda megyek ahol többet ajánlanak.Csak még apa nem tudom mit szólna mindehez.Na de ne keseregj Gabó van egy gyönyörű fiam egy szerető társam.Mi kell ennél több!Pééééééééééééééééééénz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Most megyek alukálni a babám mellé.

Jó éjt mindenkinek.
Vendég

Nadine!
En az ejjeli fennyel ugy voltam, hogy vettem egy aranyos mehecskeset a Bencenek, de aztan megsem hasznaltam, mert sok helyrol azt hallottam, hogy meg ovodas korban sem kepesek aludni sotetben, ha az elejen hozzaszoknak. Igy mi sotetben aludtunk. Persze nem azt akarom ezzel mondani, hogy ne vegyel!

Nicika!
Uj kepeket en is nezegetnek!

Kép
Kép
agi

Te Viol-baba, ha nincs áram hogy használod a hősugárzót? Kép

Maltofer-Fol-t kell szednem, ez is vas+ folsav. (1000 Ft egy doboz!!!)

Mikor teherbe akartam/unk esni Ferrograd-Folicot szedtem, van még egy csomó belőle és úgy emléxem az nem olyan drága...
Pedig szerintem egykutya mindegyik lényeg h jó fekete legyen a végtermék Kép

Babakocsi:
Mi úgy kaptuk, az Éváéktól talán emlékszel régen írt mielőtt a kislánya megszületett. Teszek fel képet róla h lásd milyen.
Graco és amilyet az Ági írt (travel system) szóval olyan-kis hordozót lehet beletenni és úgy is lehet tologatni. Tök helyes.

Eszti!
A Szoni hánykor jön hozzánk holnap?
Édes lett a haja, tiszta nagylány!!! Õ mit szólt a fodrászkodáshoz? Kép

Nicikán pont ma gondolkodtam, jó eltűnt. Vagy nagyon sok lehet a dolga, vagy olyan heppi a Szintivel hogy nem érdekli most más nagyon. (Talán az utóbbi Kép) Azért reméljük jelentkezik!

Kép
Vendég

Ági!Örülök,hogy szórakoztatlak.De tényleg!A mese olvasást mikor kezdted el neki?Én is próbálok neki mesélni,de még egyenlőre az érdekli,hogy mikor veheti a szájába.Magyarul mesélsz neki?Hát ha bort nem is de a barátnőméknél egy sört benyomtam.Jól is esett.És a karfán nem tud átmászni?Nem is tudom milyen ágyat kéne majd a husinak venni,mert én szeretném ha másfél éves korában már egyedül alukálna.Vagy ez még korai?Tényleg mikor kell a gyerkőcöt külön ágyba tenni?

Na tényleg megyek csicsizni.
Vendég

Viol!A magyarországi víz nagyon kemény ezért nagyon szárítja a baba(felnőtt)bőrét.Emiatt nam ajánlatos túl sűrűn fürdetni.
Küldtem még egy képet.Ezt egyébként már az előzővel is elküldtem.Úgy látszik nem ért oda.Köszi,hogy feltetted.Kép

Ági!Én csak egy mesét olvasok neki aztán eléneklem a Micimackót,rázárom a szobaajtót és már alszik is.Kép

KépKép
eszti76

Vero!Tök jó a babakocsi!Ilyesmit nézegettem a Tescoba és nem is drága!
Vendég

Viol!A hősugárzó áramszünet idején nem működik.Ami ilyen esetekre jó az a gázhősugárzó.Az gázpalackkal működik.
Szonjánál ha fürdik mindíg bekepcsolom a hősugárzót mert csak a padlófűtés nem elég.Viszont ha kiszáll a kádból az egész teste felmelegszik a meleg padlótól.Jó dolog ez.Kép

KépKép
eszti76

Vero!Én úgy gondoltam,hogy olyan 5-6 körül vinném.Jó az nektek?

KépKép
eszti76

Van a kocsiról kép az albumban is, a gyerekszobáknál:

http://www.babanet.hu/album/main.php?album=7995&page=3&image=203071

Ráadásul itt már "beüzemeltük" a Szonjával. A másik képet úhy töltöttem le.

Ági!
Akkor neked nagyon szerencsésen abszolút nem allergiásak a gyerkőceid! Kép

Barna vonal a pocakon Kép (linea alba a latin neve, olyan szép név egy ilyen hülye dolognak Kép)
Nekem a hasamon a bőr viszketett egy darabig ennél a terhességnél, Áronnál pedig nem.
Akkor hittem hogy na most jönnek ki a vonalak,de nem...
Vendég

Eszti!

Mit szólsz a 6-hoz, addig itt lesz a francia tanítványom. (Igaz, az Áron is de azért jobb ha vki figyel azért rájuk!)
Vendég

Ági,
én is mese után kijövök, reggelig bírnák hallgatniKép
Márton nagyon nehezen szokott be, csendes, visszahúzódó gyerek, meg aztán Janka itthon van velem és szerintem ez is nehezítette a dolgot, most már lényegesen jobb a helyzet, de voltak rázós napjaink. Az segítette, hogy a férjemmel megy most, igaz korán, de sírás nélkül vidáman bemegy a csoportba és már játszik, barátkozik.

Vero, Viol, én is szedek vasat, kell is az előzményeim miatt, ugye a két terhesség, 4év szoptatás, most meg már az elején a határérték környékén volt az eredményem.

Eszti, mi voltunkKép Akkorát sétáltunk, a végére nekem kellett volna a kocsiba ülni.

Ja és nálunk sincs éjjeli világítás, nem zavarja a gyerekeket a sötét, így szokták meg, persze itt Sopronban még redőny mellett sincs annyira vaksötét mint otthon volt.

Katus, végre kicsit megnyugodhattok.Kép Mi is megkínlódtuk piszkosul a fogzást...

Kép
Kép
Kép
amica

Csíkom volt, a barna, de az hamar elmúlikKép
Szerencse másik nem, szeretném most is megúszni!

Kép
Kép
Kép
amica

Ági és Gabi
már én is gondoltam, hogy utánaérdeklődök ennek a pénzdolognak, lehet, hogy a jövő héten.

Ági,
húú, az éjjelifényt én nem is éjjel használnám, úgy értem nem alvásra, hanem csak akkor kapcsolnám be, ha pelenkáznék, szopiznánk, stb. Hogy lássak, de mégse ússzon fényárban a szoba. Alvásra teljesen egyetértek, hogy sötétben kellene.

Gabi,
jó éjt nektek! Kép Egészségedre! Kép A sörre gondoltam! Kép Én nem szeretem, de biztos jól tud esni, ha kell! Kép

Vero,
húúú, megint okosságot gondoltam! Kép Jól van na, nem gondoltam bele... Kép
Gázhősugárzót nem akarok, az gázos.
Erre a dilibogyóra is rá van írva, hogy lehet fekete a cucc (bocsi mindenki), az is. De legalább kijön! Bocsi még egyszer! De pl. az elején, amikor szedtem az Elevitet, szenvedtem is rendesen. Abba is hagytam..

Eszti,
igaz, a kemény vízről hallottam, hogy a környéken elég sz.r. De még gyermekkorban (vagyis nem pici korban) sem ajánlják? És kb mikortól?
Mindjárt nézem a képet! Kép

nadine81

Eszti,
még nem jött kép. Várok. De lehet, hogy csak holnap teszem, mert már nem sokáig maradok itt. De mielőtt kiszállok, még nézem! Kép

Vero,
jó a babakocsi, mindjárt nézem azt is, ami az albumban van! Kép

nadine81

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?