Új privát üzeneted érkezett!

Ilba,
nemtom, hogy állsz a magyar filmekkel, ez egy rendszerváltás körüli film, egy házaspárról szól, akik egy félreértés miatt összebalhéznak és húzzák egymást egy ideig, de a vége hepiend. Tök mókás, ahogy állandóan borsot törnek egymás orra alá. A Rózsák háborújához hasonló, csak a korhű magyar specialitásokkal: félkész, vakolatlan ház, trabant, szódásszifon, lakásriasztó gombja a konyhaszekrény mögött, Calypso Rádió, Szomszédok. Az elhangzó dumák meg eszméletlenek. És nagyon jól összeválogatták a színészeket is. Nem részletezem tovább, mert így látatlanban nem is lehet.

Melinda,
nagyon szép a pocak! Milyen kis csúúúúúúcsos!Kép

Tücsökmami,
a beszámolóidból ítélve Nektek sem lehet jobb. Amúgy meg nyugodtan panaszkodjál, én is azt csináltam/csinálom.Kép
Te nem szereted? Mármint a filmet?Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Tücsökmami, Ilba, Gabus: köszönöm a tippeket.
Igazából abban sem vagyok biztos, hogy a hasa fáj. Kb. 2 napja napközben szokott sírni, elég kétségbeesetten (persze 1 friss anya számára minden sírás, ami a gyerekéből származik, kétségbeesett..), szóval kb. 1 órát (nem egyfolytában) szokott így sírni Noémi, és az nyugtatja meg, ha rágcsálhatja az ujjaimat, ill. a sajátját, mióta felfedezte, hogy neki is van olyanja. És nagyon erősen rág. Ez mért van?? Hiányos biológiai ismereteim ellenére is kevéssé találom valószínűnek, hogy egy 9 napos gyereknek jönnének a fogai... előfordult nálatok is ilyesmi?

És volna még valami: ti hogy csináltátok az éjszakai etetéseket anno, mikor ilyen pici volt a csemetétek? Ha esett, ha fújt 2-3 óránként felkeltettétek a babát és etettétek? Én egyelőre csak akkor adok neki enni, amikor ő kér éjszaka közben, ami gyakorlatban azt jelenti, hogy van egy evés kb éjszaka 12-1 körül, aztán egy hajnalban (ez változó, volt már 3kor de ma pl negyed 6kor ébresztett) és asztán a "reggeli" 7 körül. Szóval szerintetek ráér akkor enni, amikor éhes és ezt jelzi, vagy erőltetnem kellene gyakrabban? (napközben 2-3 óránként eszik). Rábízhatom ennek eldöntését? Mert amúgy az éjjel nagy részét végigaludná, pedig ismerőseimtől hallom, hogy lassanként már nekem is illene kialvatlan zombivá válnom, de ezt ilyen nyugodt gyerek mellett félek, csak komoly erőfeszítésekkel érhetem el.
(Amúgy mialatt ezt írom, épp itt kuksizik az ölemben, és feddően néz, amiért publikálom a magánügyeit..)

Kép Kép
coolasa

Ilba,
de szép már Beni szeme!Kép Látom ám a barikát is a feje fölött! Pusziljuk az uraságot!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Coolasa,
nem inkább a szpoit imitálja, mikor rágcsálja az ujjad?
Nem kell felkeltenni enni, én is azt csináltam, de a gyerekdoki aszonta, hogy isten őrizz, az alvás is legalább olyan fontos, mint az evés, addig aludjon, ameddig jólesik, utána jöhet a szopi.
Ügyes legyél!KépKépKép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

szpoit = szopit Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!
Gabi!Kép
"Kertváros? Sziréna?Tíz óra elmúlt ,ugye.Nem használt a szép szó?Tíz óra elmúlt,ugye."/Eperjes/KépKép

"Szomszédasszony csak nem ledőlt a kredenc?"/Eperjes/KépKép

Nagyon jó mi is nagyon szeretjük.Kép
Livike taknyos még?Péntek bölcsi????Timi!Péntek bölcsi????
Nekünk van olyan kenguru amit mindkét oldalról lehet használni,szivesen kölcsönadom.
Bocsika most nem írok külön másnak.Légyszi szorítsatok holnap megyünk 15 hós oltásra!Puszi Mindenkinek!Dia.
Éééééésss végezetül pár kép.KépKép

KépKépKép

Kép
Kép
lldicsi

Gabuska:
de nekem is tetszik a film, csak nagyon sajnálom, hogy későn láttam. én nem tudok így idézni. nEkünk megvan, úgyhogy holnap újra meg is nézem Kép
ma elkezdődött a NAGY PISIGYÛJTÉSI AKCIÓ Kép
Vendég

Dia,
"Give me a ticket, please!"
"Jé, ez méz!"
"Mi az, hogy Sanyi?!"
"Egyé' zabot!"

Dominak is drukkolunk a holnapi szurira!

Nemtom még a pénteket, az bíztató lenne, hogy ma nem kellett szívni az orrát, viszont elkezdett köhécselni. Majd kiderül, de mindenképp szólók.

Jó éjt!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabus, köszi, megnyugtattál.
Az ujját azt hiszem nem éhségből harapdálja, mert amikor ennek próbáját elvégzem, 1 percen belül elalszik rajtam, szóval már-már sértően nem lelkesedik irántam...női önérzetem romokban. Azóta produkálja amúgy a rágcsálást, amióta a gyerekorvos általános újszülötti kivizsgáláson tesztelte a kis kezén az evési reflexet, előtte eszébe sem jutott harapdálni magát. Tanulékony gyerek..

Kép Kép
coolasa

Coolasa,
nem lehet, hogy cumizni szeretne ilyenkor? Nem adsz neki ilyenkor cicit? Vagy a kis mohó enne ilyenkor is? Beninek is volt egy ilyen időszaka, én pont 2 hetes korában adtam neki cumit (adtam én cicit is először, csak nekem minden evést mérni kellett a nyelve miatt és ilyenkor is evett, szóval nem tudtam, hogy mikor mérjem éppen), persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy tömd a szájába a cumit (már Benedeknek sincsen, össz-vissz kb. 3 hétig volt), csak azt, hogy nálunk is volt ilyen. És neki se a hasa fájt, ilyen csak 1x volt, mikor nagy eszemmel nekiestem a szilvalekvárnak. Kép

Fel ne ébreszd ezt az angyal kislányt! Kép Ne félj, tudja ő mikor éhes, akkor majd úgyis követeli a cickót. Kép Sőt én nem is teszem tisztába éjjel, és mikor még mértem a kajákat, ilyenkor még azt sem. Villanyt se kapcsolok, nem beszélek és így általában fel sem ébred, alszik tovább, mint egy kisangyal. Kép

Dia,
Domi milyen kis huncut!!! Kép
És sorstárs, mi is holnap megyünk szurira. Kép

Jóccakát!

Kép
Kép
Kép
ilba

Ilba, bocs, én még Beginner Level vagyok, szóval dekódolnom kell mindent, amit írtál. Az, hogy nem adok e neki cumit akkor azt jelenti nálad, hogy nem adok-e neki olyan izét, ami majdnem olyan, mint a cumisüveg, csak nem végződik üvegben, és csak játékos rágcsálásra jó? Vagy cumisüvegben gondoltál neki enni adni valamit? Azért kérdem ilyen tágra nyílt ibolyakék szemekkel, mert eddig mindenhol azt olvastam, meg a védőnő azt harsogta, hogy a természetes táplálási módon kívül semmit ne alkalmazzak, mert a pótszerek, tehát cumisüveg, csak elrontja a gyerekek evési technikáját, nem akarnak majd a hagyományos helyről enni, és akkor az anyuka futhat az eredmény után..

Kép Kép
coolasa

Sziasztok!

Én is nagy Csapd le csacsi rajongó vagyok! Egybôl felismertem az idézeteket, de én nem tudnám fejbôl idézni. Errôl jutott eszembe, kiskamaszként azzal kergettük anyámat ôrületbe, hogy amikor a Csillagok háborúját néztük videón x-ezredszer, az egész film szövegét elôre mondtuk az öcsémmel. Viszont jól tudtam a film alatt kötögetni, mert nem kellett odafigyelni rá. (Hm, elég elvont tizenéves lehettem, kézimunkáztam és heti 5-6 könyvet olvastam ki, szörnyü...)
Ma visszahozták Benedeket, jött vele a család egy része, még öcsém barátnôje is. Anyámék csak most látták Leventét. Anyám szövege: Mit mondjátok, hogy kövér Levente, nem is kövér. Mire én: nem azt mondtuk, hogy kövér, hanem hogy duci, jó húsban van. Anyám: nem is duci... Na jó, van egy kis tokája... Meg hurkái... de mekkorák!!! Kép
Jajj, úgy hiányzik az öcsém, fél éve él kinn Sidneyben, s pont ma kaptuk meg a hírt, hogy további két évre meghosszabították a vízumát. S közben intézi az állandó vizumot is, s ha azt megkapja, akkor jópár évig nem hagyhatja el az országot, hogy állampolgárságot is megkapja. Szóval nem tudom, mikor fog az új unokaöccsével valaha is találkozni...

Benedek tündéri volt Leventével, rögtön óvatosan simogatni kezdte a buksiját, meg puszit adott neki (pedig azt ritkán szokott), majd tartotta az arcát, hogy Levente is adjon neki puszit. Nagyon kiváncsi a babára, de még óvatos. Azért látszik, hogy nagyon oda kell majd figyelni. Este Levente korán kezdte a szokásos müsort, de amikor a hullafáradt Benedek nekiállt telitüdôbôl sírni a fürdés miatt, akkor Levente elhallgatott, hogy jé, van itt valaki, aki még nála is hangosabban sír?
Lesznek majd fényképek is, csak még fel kell rakni a gépre.

Dia, Ilba
szorítok a szurik miatt, Benedeket kedden viszem el, kissé megkésve a 18 hós oltásra. Szegénykém, a legtöbb oltásnál neki mindig bejöttek a csúnya mellékhatások, de ô még a régi oltásokat kapta.

Dia, jól látom, hogy a fiad még mindig nyugisan elvan a pelenkázón? Benedeket már vagy egy éve már csak az ágyon, sokáig nagy hadakozás árán, tudom pelenkázni. A képekbôl úgy látom, a topic többsége kiságyra rakott pelenkázót használ, most helyszüke miatt mi is ilyet vettünk Leventének, de úgy látom, a többségnek bejött, megnyugodtam.

Ilba,
annyira klasszak az ilyen mosolygós/nevetôs képek, alig várom már, mikor fog Levente így vigyorogni. Tényleg, lányok, ti még egyszer sem csábultatok el fotópályázatra ezekkel a gyönyörü képekkel. Be kell vallanom, én egyszer már küldtem be képeket Benedekrôl, de nem nyertünk semmit.

Tücsökmami,
elfelejtettem megdicsérni az óriáslábas képet. Amikor a párom meglátta azt a képet (nem olvassa ezt a topicot, itt csak a képeket szokta megnézni, csak a korcsoportos topicban szokta ellenôrizni, mit is írok), rögtön azt mondta, hogy ilyen képet neünk is csinálnunk kell!!!

Coolasa,
ti is annyira jól néztek ki a képeken! Duplán is irígykedem: az alakod miatt, no meg picit az édes kis picurodra. én rögtön kaptam egy akkorka babát, aki mostmár akkora, mint egy átlag kéthónapos, s mindig figyelmeztetnem kell magam, hogy valójában ô is pici még, csak nem kicsi... (na, ezt jól megaszontam). Ja, s kell nekem egy kiscsaj is, már be van tervezve harmadiknak (talán jöhet a köv. olimpiára).
Cumi (nem cumisüveg, kajamentes, nyugtatócumi): én is bepróbáltam már Leventénél, de kiköpte, kb akkora vehemenciával, mintha cumitávköpô versenyre készülne. Pedig akkor, amikor véletlen elfelejtette kiköpni, totál megnyugodott tôle. Akkor érdemes cumihoz fordulni (szerintem), ha a baba sokat akar csak komfortszopizni, azaz nem éhes, csak cumizik a mellen, s ha ez téged zavar (pl. ha már fél órája úgy néz ki, hogy alszik a picur, de még mindig lelkesen a cicre van tapadva, s némi szopó szájmozgás is van), vagy pl. ha ki van sebesedve a melled.

Vvolga, (ha jól emlékszem, te kérdezted),
mi a Közép-Ferencvárosban lakunk, a Klinikák magasságában, pontosan egy sarokra Vukáéktól.

Két gyerek mellett mostanában valószínüleg képtelen leszek követni ezt a topicot, de megpróbálok nem nagyon lemaradni. Most megyek, feltöltöm a képeket a gépre, ha sikerül, megpróbálok ide is felrakni.
Hopp, megy az egyik kedvenc sorozatom, rohanok.

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Sziasztok!
Elnézést, hogy ide pofátlankodom ismeretlenül, de 9 hetesen még mindig nem választottam orvost magamnak. Most az István Kórház felé hajlok, de egy orvost sem ismerek ott. A neten láttam, hogy rengeteg ott a doki, és nehéz választani. Tudnátok ajánlani olyat, aki megbízható, a környéken van a rendelője, aránylag fiatal, és türelmes? Megköszönném.
Vera

Kép
Kép
verona

Coolasa,
na, én is arra gondoltam, amit írsz: evési-reflex. Attól még nem éhes, csak jár a kis szája, mintha szopizna. Lívi is mindig cuppogott meg cumizta a ruháját, folyton azt hallgattam, hogy éhes a gyerek, hiába bizonygattam, hogy nem az. 3 hónapos kora körül kapott cumit is, akkor már nem szopizott, de addig sem azért nem kapott, hogy nehogy elrontsa a technikáját, hanem alapból próbáltam megúszni, hogy cumis legyen. Nem törvényszerű, hogy a cumi elrontja a szopitechnikát, de ha az első jeleket észreveszed, még vissza lehet csinálni, szóval végzetes hibát nem lehet elkövetni.

Kormi,
nagyon aranyosak lehetnek a gyerekek együtt, képzeld én is sokszor álmodom azt, hogy kistesót várunk vagy már van is kistesó és annyira jó érzés, még így álomban is.
A pelenkázást 2 hónapja már én is a nagyágyra tett pelenkázólapon csinálom, mert különben leugrana róla a Törpördög.

Majd még jövök!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Coolasa, nekem Bence besárgult a kórházban, és emiatt muszáj volt ébresztenem, etetnem 3 óránként, aztán amikor hazajöttünk, akkor már nem keltettem. Örültem, hogy alszik! Kép És aludj te is addig.
Nekünk egészen most 3 hetes koráig pont ugyanígy kelt Bence, mint Noémi, most két napja kicsit sűrűbben, 11-kor, 2-kor és 5-kor kb. Szerintem éhesebb most, mert napközben is többször lesz éhes. Azért remélem majd megint visszaállunk kicsit ritkább éjszakázásra.

De, szerintem se ébreszd. Úgyis fog jelezni, ha éhes, ha pedig nem, hadd aludjon. Kép

Eszti

(aki azért annyira még nem tapasztalt anyuci) Kép
Vendég

Bencus kapott bébitornázót névnapjára a nagymamiéktól, nézzétek csak, hogy szereti? Kép

Kép

Kép
Vendég

Eszti!
Nagyon baba a tornázó! Az én lüke kislányom nem díjazta az ilyesmit, mert bosszantotta, hogy nem éri el a lelógó izéket, az nem elégítette ki, hogy csak nézze, ahogy himbálóznak.

Kissé elaludta a haját Livicsek
Kép
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Szia Verona!
Hogy érted, hogy a környéken? Hol van az a környék?Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Verona!
Most olvastam a profilod, gratulálok a sikeres inszemhez!Kép Dévai?
A PCO az a petevezeték-elzáródás?

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Kormi, köszönöm az egyértelműsítést! Engem dehogy zavarna, ha csak önnyugtatásból szeretne közel lenni hozzám, de azt hiszem, mégis jobb, ha leválasztom néhány perc szundítás után, mert az én fizikai fájdalomtűrőképességem is korlátozott, ha érted mire gondolok, és Noémi iszonyú vehemenciával tud falatozni... úgyhogy azt hiszem, ha sokáig fenn szeretném tartani az etetés természetes módját (márpedig ez a szándékom), akkor magamra is vigyáznom kell.
Már amikor múltkoriban nézegettem a nagysikerű Ilba-táblázatot, feltűnt, hogy Leventéd nem az a sztenderd aprócska termetű fiú...és bevallom, azt gondoltam, elírás történt (bocs Ilba, utólag is szégyellem magam ezért a felháborító feltételezésért...), szóval hataaaaaaalmas a kisfiad, nem lehetett egyszerű a hasadban nevelgetni, világrahozni...és aztán emelgetni sem. Gondolom, ezek alapján apuka sem lehet túl csenevész..

Arra azért titkon kiváncsi vagyok - saját szemérmességem ide vagy oda megkérdezem - hogy csak számomra fizikai kihívás vajon az etetés, vagy nektek sem (volt) leányálom? Korábban több helyen azt olvastam pátoszos újságcikkekben, hogy ez valami olyan csodás érzés, hogy már-már a szexuális együttléthez fogható.
Nos, szerény meglátásom szerint, ha ilyen érzés volna a szex, akkor kb. 5 másodpercen belül kihalna a teljes emberiség. Vagy ez csak az én fixa ideám?

Verona: nekem nagyon pozitív (és abszolút friss) tapasztalataim vannak Fedina Laura drnővel kapcsolatban. Fiatal, 40 éves, közvetlen, stb. Nem tudom, mit értesz a "környéken rendel" alatt, neki az uránia mozival szemben (Blaha és Astoria közt) van rendelője. Ha ezek alapján érdekel, megadom az elérhetőségét vagy más infókat. Ha privátabb aspektusokra vagy kiváncsi vele kapcsolatban, írhatsz a profilomban lévő emailcímemre is.

Esztipeszti, Gabus, aha értem, akkor tehát nem én vagyok az Egyedüli Anya a Földön aki szembesült a cumizási reflexszel... és ti mikor álltatok át az igényszerinti evésről a valamilyen formában szabályozottra, tehát hogy pl igenis csak akárhány óránként egyen?

Natasa elveszett. Minden bizonnyal elrabolták az ufók. Még ez a legkevésbé valóságtól elrugaszkodott tippem az összes feltoluló közül...

Kép Kép
coolasa

Coolasa,
a szoptatás az esetek többségében eleinte, kb. 2-3 hétig fájdalmas. A mellbimbó ugyibár nincs ekkora igénybevételhez szokva, kisebesedhet stb. Kenegesd garmastan krémmel vagy egyszerűen csak anyatejjel.
Ha már belejöttök, tényleg nagyon szép élmény lesz!
Livinek mindegy volt, mikor eszik, ezért én 3 óránkánt etettem, sosem reklamálta előbb. Ahogy nőtt, úgy tértünk át 4, majd 4,5-5 órára, de ha látnám, hogy előbb éhes, persze kapna előbb, de erre még nem volt példa. Nem egy zabagép! Persze azért mindig megeszi a kellő mennyiséget.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Livicsek haja nagyon állat. Kép És a cipőjét is szereti? Ez a reggeli, vagy a tízórai? Kép
Vendég

Sziasztok!
Gabi:
Boldog 6 hónapos Szülinapot ennek az édi hajú lánynak!KépKép

Eszti:
Köszi a szüléstörténetedet!!Nagyon szép és megható volt!

Ilba,Dia:
drukkolok ,hogy az oltásoknál minden rendbe menjen!

Dia:
Még nem tudom a pénteket,ha az éjszaka jól telik megyünk.

Kormi:
Biztos aranyos lehetett Benedek és Levi együtt!KépKiváncsian várom a képeket!

Most ennyi,mert vásárolni megyünk!

Kép

Kép
novum

Halihó Mindenkinek!

Már igen rég jelentkeztem be, mert Petra az utóbbi időben nagyon sok törődést igényelt és teljesen kisajátított magának. Most éppen alszik, bár fejnem kellene és fürödni, de most már tényleg szükségem van egy kis babanetre.

Coolasa,
én sem akartam elhinni az elején, hogy ilyen szörnyű a szoptatás, pedig mások mennyire dícsérik, aztán 2 hét múlva tényleg jobb lett. Próbálj ki minél több szoptatási pózt, mert nem mindegyiknél fáj úgy. Nekem az a módszer vált be, hogy ülök, oldalt van Petra (hónom alatt), feje elöl, lába hátul és úgy szopikázik. Érdekes módon, így nem fájt annyira az elején, most meg már tényleg nincs semmi. (remélem érthető volt a leírás) Ja és a szopis párna valami isteni találmány, elég vékonyka vagyok, a karommal alig tudok emelni, az elején be is gyulladtak Petra súlya alatt, és ez a párna nagyon ideálisan tartja.
A cuminál én is paráztam, hogy adjam vagy ne, hiszen mindenki ellene volt. De aztán még a védőnő is megnyugtatott, hogy semmi gond (pedig Õ is ellenzi egyébként), hiszen este mindig olyan hiszti volt, nem lehetett semmivel se megnyugtatni. Aztán volt 1-2 nap mikor egyfolytában a szájában volt, utána pedig megunta és 1 hétig nem is kellett neki. A szopival pedig semmi gond nem volt.

Csajok voltam kedden a 6 hetes kontrolon, vittem Petrát is. Kivételesen mint egy kis angyal úgy viselkedett, nézelődött, majd bealudt. Szerencsére minden rendben volt. Mondta a dokinéni, hogy ápr. vagy május környékén elköltözik a magánrendelése a Mamut üzletház környékére Kép. Majd küld értesítést.
Ennyi volt az össz hiszti, vágott egy pofát, aztán aludt tovább Barbinál.
Kép
Dokinéni is babusgatta.
Kép

Na most már tényleg mennem kell fejni, aztán remélem még tudok jönni, mert annyi mondanivalóm lenne.

Üdv
Vuka

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Kép

Livike!
Nagyon boldog 7 hónapos szülinapot kívánunk Neked!!! Kép

Megjöttünk, már durmol is a kis hős. Igaz nyűgi volt, mert éhes volt, de a szurinál megint mire elkezdett volna igazán sírni, már fel is kaptam.
Szerencsére jóóóóó sokára kapjuk a következőt. Kép
6,9kg és 64cm. Kép

Coolasa,
én arra a cumira gondoltam, ami végéről lefelejtették az üveget és játszani lehet vele. De már a lányok leírták. Kép
Sok sikert, aztán írd meg mi vált be.
Igény szerinti szopi: én támogatom az igény szerinti szoptatást, de nekem nem jött be. Lehet, hogy sokan nem értenek ezzel egyet, de én szeretek Benivel kimozdulni itthonról és nem csak egy háztömbnyire, ezért ehhez teli pocak kell. Kép Most 4 hónapos elmúlt, általában 3-3,5 óránként eszik, de ha itthon vagyunk és nyűgös, akkor sokszor cicivel nyugtatom meg. Picit maradt az igény, de nekem sokkal jobb, hogy ki tudom számítani, hogy mikor van itt a kajaidő.

Kormi,
édik lehetnek a fiúk, várom a képeket! Kép
Fotópályázat? Hmmmm, nem is tudom .... Dia Domija már nyert a FP-on, ugye Dia?

Eszti,
Bencének mikor van névnapja? Nincsen a táblában sem benne.
Kafa a tornázó! Kép

Verona,
Gajdos Editet tudom ajánlani, kb. 35 éves, türelmes, rendelő a József körúton. Ha érdekel, majd bővebben is tudok írni róla.

Kép
Kép
Kép
ilba

Coolasa:
Etetés mint szexuális aktus? hahaha, Én kb 1 hónapig hangosan jajgattam kajolás közben Kép, na nem az élvezettől. Volt a mellbimbómon vérhólyag, seb, utána már csak szimplán fájt. Aztán a következő egy hónapban már csak a mellbelövelléskor jajgattam. Mindig tudtam mikor lesz éhes a kölek, a cicim jelzett előbb Kép
Most pedig azért nem élvezet mert állandóan attól rettegek, mikor hányja ki, vagy a legújabb hogy sztrájkol. A következőképp: mint mikor a harci kutya belekap valakibe és szájzárat kap, ezért jobbra balra rángatja a fejét az összezárt zsákmányon. Kép Na ezt csinálja az én fiam.

Csajszik!
Megtörtént a nagy PISI-akció. Zacskó felhelyezve, pelenka, gondoltam majd hajnalban kibontom és átteszem egy üvegbe. Fél háromkor fel is ébredtem, szegény gyerek nem értette miért bontogatom, ahelyett hogy kaját adnék neki. Persze azért kellett ilyenkor, mert ő az első kakáját mindig a reggeli etetés közben ejti meg. Na nézem a zacsit: semmi!! Mi a fene, a gyerek egész éjjel nem pisált, már kezdek aggódni, hogy ki fog száradni, amikor észreveszem, hogy az összes pisi a pelenkában. Hurrá. Ugyanis Gergő csak hason tud aludni, így gondolom, addig nyüzsgött amig kifolyt, mert a zacsi nem volt száraz, csak nem volt benne pisi. Na mindegy a zacsit rajtahagytam, majd reggel. Reggel ugyanez a helyzet, pelenkában a pisi. Na akkor majd szopi közben, azt mégsem hason végzi. Itt már besegített a párom is. Szopi-szupi, pisi a zacsiban. A pelenkában meg a rotyi. Oké, gondoltam Ilbának is így jött össze, Peti elmegy és megtisztítja a zacskót a kakától. Már csak az van hátra, hogy a laborba bevigyük. Igen ám, de olyan kevés ment a zacskóba, hogy át sem öntöttük, gondoltam elég lesz a tenyésztéshez. Hát az a helyzet, hogy a kevésnek kb. a fele ment a laborba, ugyanis amíg a rendelőben egyik kezemben a hordozó a gyerekkel a másikban a kabátom, a pelenkázótáskám + a beutaló, a sorszámkártyával + tb-kártyával+kiskönyvvel hogy-hogy nem a fele a kiskönyvbe csurgott bele KépKép A laborban azt mondták elég lesz. Délután meg is lesz az eredmény. Most lett egy jó kis büdi kiskönyvünk Kép De voltunk bőrgyógyásznál is, sajnos a bőrbajt tőlem örökölte, mindegy kaptunk krémet rá. Hát ilyen kalandosak voltunk.

Bosszúból Gergő, hogy így megszekíroztuk, két órán keresztül bukott ilyen jó kis savanyú emésztett tejcit. Apának a pólóját+alsógatyáját, nagyon vicces volt, hagy ne mondjam mihez hasonlított KépKép

Gabuka:
Livi, jövőnk nagy punkénekesnőjeKép
Vendég

Ilba, és Beni magától eszik most 3-3,5 óránként? Vagy ha úgy van, hagyod, hogy egy picit sírjon?

Nekünk két napja kezdődött, hogy Bence szinte 2 óránként lesz éhes. Éjszaka is egy órával hamarabb kér enni, 11-kor, 2-kor, és 5-kor. Viszont rövidebb ideig eszik....
Fene sem tud kiigazodni ezeken a miniken. Kép
Én sem szeretném azt, hogy az egész napunk szopizásból álljon, és remélem, hogy ez a sűrű kaja csak átmeneti.
Szóval Coolasa, amint látod, nálunk még igény szerinti szopi van, bár arra azért figyelek, hogy 2 órán belül lehetőleg ne legyen. És csak akkor kezdődik a kaja, amikor már tényleg nagyon éhes, minden nyűgire nem teszem cicire.

Ilba, Bence nap március 21-én lesz. Kép Ja, és Beni szurihősnek puszi!!

Tücsimami, minden együttérzésem a pisiakcióhoz, ez nem lehet könnyű.
Vendég

Gabus, azt is írtad, hogy 3 hónapos kora előtt nem adtál Livicseknek játszócumit, hogy ne legyen cumis. Mik voltak az ellenérveid? Hasonló, mint amiket nekem mondtak, hogy elrontom vele az etetést, vagy más fenntartásokat tápláltál?

Vuka, nekem is még az általad írt oldalazás a kellemes a kellemetlenségben, ill. főleg a pózok variálása, azt hiszem azért, mert még nagyon a kezdeteknél tartok, és ha mindig csak egy helyről enne Nomi, a többi rész nagyon feszülne. Szóval a variálás - ahogy mondod - egyelőre megkönnyebbülést hoz hosszú távon, akkor is, ha az adott pillanatban azt kívánom, bárcsak férfi lennék, akinek a nemzés nemes műveletében kimerültek kedves kötelességei..

Ilba: "cumi, aminek a végéről lefelejtették az üveget" - haha, nalátod, kezdesz ügyesen ráérezni, hogy kell kommunikálni velem ahhoz, hogy én is értsem....
Eddig is ismertem azt a mondást, hogy egy újszülöttnek minden új...hát, példám ékesen bizonyítja, hogy mindez az újszülöttek mamájára is igaz...

Amúgy ma a gyógyszertárban már azt a kifejezést használtam, amire itt délelőtt kiokosítottatok, hogyaszongya "játszócumi". És nagyon beavatottnak éreztem magam, hogy ilyen terminusz teknikuszokkal dobálózóm, sőt, odáig ragadtattam magam, hogy egy 5-6 éves forma kislány anyukájára is magabiztosan rámosolyogtam, utalva arra a nyilvánvaló tényre, hogy "mi, Magyar Anyák egy cipőben járunk". Aztán villámgyorsan angolosan távoztam, nehogy a gyógyszerész olyasmit találjon még kérdezni, amitől rögtön Értelmileg Sérült Magyar Anyává minősülök vissza.

Tücsökmami: "rángatja a fejét"? "A zsákmányon"?? Amikor e sorokat papírra veted, nem valamiféle korábbi horrorfilményményedből merítesz ihlet gyanánt? Félelmetes...

Kép Kép
coolasa

Coolasa
Olyan jókat mulatok rajtad! Kép Kép Kép Kép Kép

Amúgy sziasztok kismamik!
Velünk semmi különös...
Tegnap elmentünk március 15.-ét ünnepelni, de azt hiszem ez egy kicsit most sok volt nekem...nagyon elfáradtam iszonyat sokat lépcsőztem egészen fel a várba aztán vissza mert kiderült, hogy nincs is fennt semmi, azt hittem nyomban megszülök... még mindig fáradt vagyok...
Ráadásul tegnap fogtam magam és kiműtöttem a sarkamból az egyik szemölcsöt(persze még lépcsőzés előtt) ... ömlött a vér a férjem frászt kapott... remélem legalább nem nő vissza és, hogy begyógyul mielőtt szülni megyek mert akkor még többet szedek össze helyette a kórházban. Kép

Gyerkők továbbra is gyönyörűek! Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Coolasa
Olyan jókat mulatok rajtad! Kép Kép Kép Kép Kép

Amúgy sziasztok kismamik!
Velünk semmi különös...
Tegnap elmentünk március 15.-ét ünnepelni, de azt hiszem ez egy kicsit most sok volt nekem...nagyon elfáradtam iszonyat sokat lépcsőztem egészen fel a várba aztán vissza mert kiderült, hogy nincs is fennt semmi, azt hittem nyomban megszülök... még mindig fáradt vagyok...
Ráadásul tegnap fogtam magam és kiműtöttem a sarkamból az egyik szemölcsöt(persze még lépcsőzés előtt) ... ömlött a vér a férjem frászt kapott... remélem legalább nem nő vissza és, hogy begyógyul mielőtt szülni megyek mert akkor még többet szedek össze helyette a kórházban. Kép

Gyerkők továbbra is gyönyörűek! Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Gabi:
Ezerbocs!!Én is a 7 hónapos szülinaphoz gratuláok!!Kép
Úgy látom nem megy ez nekem,mert mndig keverek valamitKép

Ilba:
Ügyes volt Beni a szurinál!Remélem a mért súllyal most elégedett vagy!Kép
Mi újság a járókával?

Igényszerinti szopi:nálunk az elején baromi összevissza evett Szilvi.Ráadásul mivel sokat komfort szopizott néha azt se tudtam mikor éhes igazán.Épp ezért szerettem volna,ha cumizik ilyenkor,de nem fogadta el.Volt amikor már beállt 3 órára,de ez max. csak hétig ment.Mire megszoktam új szokások jöttek.Mióta főzit is eszik kibija a 4 óránkénti evést.
Coolasa ezt nem elrettentetésül irtamKépHallgas s az ösztöneidre azok bizti jókat súgnakKép
A szoptatás nekem is néha kellemetlen volt.Néha az is rossz volt,hogy tudtam még rengeteg dolgom lenne és most 1 órát szopiztatnom kell.Szerencsére ezen már túl vagyok!Kép
Tücskmami:
Jó kis délelőttötök volt!Kép

Vuka:
Nagyon édes Petra!Kép

Kép

Kép
novum

Coolasa,
nem, engem az riasztott el a cumitól, hogy végignéztem régen, ahogy az unokaöcsémet próbálták leszoktatni róla, hát elég horror volt. Megszakadt a szívem érte. Azért pont három hósan kapta, mert akkor már amúgy is cumisüvegből tolta a bendőbe a kaját, akkor már nem kellett a szopizavartól tartani. Szerencsére eddig még nem függő, de elalváskor mindig kéri, az egy más kérdés, hogy álmában mindig kiköpi/kiesik.

Timi, Ilba,
köszönjük szépen a köszöntést! Már csak 5 kell a 12-höz!Kép
Délelőtt egy kicsit domborítottam a mellkasomat (amúgy is ráfér, a magam mínuszos mellbőségévelKép), egy házbéli lány kérdezte, hogy sokat sír-e a babám napközben. Gondoltam, lehet, hogy hallanak valamit, ajjaj! Hát, mondtam, nem sírós, inkább mérgelődős, kiabálós. Aszongya, há mer az övé még éjjel is sír, igaz, jön a 8. foga. Mennyi idős is? - kérdeztem. 13 hónapos. Mi még csak a 7.-nél tartunk, hangzott a válaszom, és alszik éjjel, mint a bunda egész kicsi kora óta. Folyt még a társalgás egy darabig, de annyira nem érdekfeszítő, a lényeg, hogy megint eldicsekedhettem az én "angyalkámmal", aki néha azért nagyon ördög!

Vuka,
de jók a dokinénis fotók! Kevesen voltak, hogy volt idejük fényképeszkedni? Nagyon irígy vagyok, én anno nem tudtam magammal vinni csibucit, viszont, hogy a dokinéni ne betegedjen bele a hiányérzetbeKép, vittem neki fényképet.
Mihamarabb elő azokkal a mondanivalókkal!Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Timi,
semmi baj, jót mulattam! De nem gonoszságdiból!

Ma már aszongya Livicsek, hogy adide, persze biztos nem direkt pont ezt, hanem véletlenül, de tök jópofi.

Benike,
ügyi voltál a szurin!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabi, 3 hósan miért cumiból nyomta a kaját? Úgy adtad a tejcsit, vagy már tápit kapott? Miért? Nem baj, ha kérdezősködöm? Kép
Vendég

Eszti,
dehogy baj!
Addig volt tejem. Utána még valamennyit tudtam fejni, azt kapta üvegből, meg persze a tápit. Sajna nekem nem jöttek be a praktikák, amikkel vissza lehet hozni a tejtermelődést. 6 hetes koráig csak anyatejes volt, utána napi 1-2 alkalommal evett anyatejet, a többi tápszer, 3 hónapos kora óta meg már csak tápit kap meg főzeléket 4 hós kora óta. Annyi "vígaszom" volt, hogy az anyatej egyébként sem maradt meg benne, nagy kínlódások kíséretében rengetegett kibukott.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabi, és lehetett tudni, hogy ez mitől volt?
Vendég

Sziasztok!
Visszahoztak az UFO-kKép Pontosabban fogalmazva a párom elment dolgozni és nem itthon foglalja le a gépet. Másrészt meg végre Szonja is akkor alszik, amikor én veletek akarok társalogniKép
Visszaolvasni nem nagyon merek, mert akkor megint írásmentes napom lesz,....
Cumi/játszócumi: Én megpróbálom mellőzni, mert jómagam 5 éves koromig cumiztam és bár látható következménye nincs nem szeretném ezt átélni a lányommal. Azért, van egyjátszócumink, amit tegnap már fertőtlenítettem (Ma útlevelet mentünk intézni, de szerencsére a bébink nem ébredt fel jelenetet rendezni cumival vagy anélkül.).
Szopi, erről az orgazmushoz közeli állapotról én is olvastam. Hát, nálam még várat magára. Mondtam is a férjemnek, ha az ilyen lenne akkor szingliként élném le az életem az fix. Szóval, fájdogál. Főleg, hogy Szonja egy nagyobb pukinál az üdvrivalgását a mellem megtépésével vezeti leKép
Igény szerint,...: Mi igény szerint eszünk általában 3 óránként. Már megejtettük a növekedési ugrást, amikor is egész nap lógott a szeren. Eleinte nálunk is estoi kelltegetés volt, mert Szonja is sárgán került haza. Most meg inkább a meleim ébresztenek és nem a gyerek. Sajnos nekem fejni most sem sikerül,max kézzel olyan 5ml-t. Így nem is nagyon eröltetem.
Gabuska: Tudom már, Liviből mesterfodrász lesz! Vagy benned veszett el egyKép Ja, olyan rózsaszínű barink nekünk is van, de még csak porgyűjtőként funkcionál. Ugyan úgy mint a játszószőnyeg,... Eszti, nálatok már menő a tornázó bámulása? Szonja csak az egyszínű díszpárnákra mosolyog naponta.
Tücsökmami, bocsi, de ez a pisis storry nagyon aranyos. Apropó a lányos anyukák hová ragasztják a zacsit?????
Hasfájás: nálunk bevált az Infacol. Azt nem mondom, hogy többé nincs sírás, de visítás törölve. Ja Szonja akkor is sír ha kakis (pelluscsere után szent a béke). Coolasa, figyeld meg mert lehet nem mindent bír el amit eszel Noémi. Én pl a tejet elimináltam. A tejtermék az OK.
KépKép
Szonja evés előtt és evés utánKép

Kép Kép
natasa1975

Tücsökmami,
hát megint jót nevettem. KépKépKép
Azt elfelejtettem mondani, hogy nekünk mondták, hogy NE öntsük ki üvegbe, de akkor erre (is) jól ráéreztetek.
Még jó, hogy nem lányunk van, nem? Ott ezt hogyan kivitelezik vajon?

Eszti,
Beni magától kér kaját, először elkezdi szopizni a ruháját, kezét, vagy mindent, ami a keze ügyébe kerül, aztán kis idő múlva már hallani is, hogy éhes. Kép
Hupsz, akkor Benedek és Bence 1 napon van. Kép

Coolasa,
KépKépKép

Mamacka,
majdnem mi is a Várba mentünk ... de Római part lett belőle. Kép
Lakás dologgal hogyan álltok?

Timi,
aha, tetszik. Kép Mármint a súlya. Szilvi mekkora is?
Elvileg holnap telik le a 2 hét, ennyit mondtak, lehet, hogy rájuk is telcsizek holnap délelőtt. Már nagyon várom!

Ezeket most csináltam, a ma 18 hetesemről.
KépKép
KépKép

Kép
Kép
Kép
ilba

Jányok!
Livinek úgy vettek vizeletet a kórházban, hogy felnyomták neki a zacsi száját (kábé 60 mm hosszú, műanyag merevítésű) a pisilőjébe és a köv. peluscserénél csak kihúztam óvatosan.

Eszti,
refluxos, a híg cuccokat visszabukja. Remélem már kinövi, mert tele van a .....

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Ilba, igen, én is láttam, hogy egy napon van! Kép Ja, és nálunk is így kér kaját. Eleinte ha láttam, hogy cuppog, rögtön jött a cici, de most már várok egy kicsit, hogy igazából éhes legyen.

Natasa, hát igen, gyors változás jelenik meg a csöpp arcokon kaja után. Kép

Gabi, én arra gondoltam, hogy tudni lehetett-e, hogy mitől van, hogy egy idő után nem volt tejcsi. Kép
Vendég

Gabuska, akkor a lányoknak valójában katétert tesznek???? Brrrrr
Ilba, enivalóak a homlokráncolós képek, bár itt még tuti nem kell ránckrém Kép Nagy puszi a 18 hós nagyfiúnak!

Kép Kép
natasa1975

Szonja, Beni KépKépKépKépKépKépKép

Eszti,
bocsi!
Fogalmam sincs. Az volt a fura, hogy fejni még tudtam hetekig annyit hogy naponta 1×, 2× azt kapott, viszont a méréseknél láttam, hogy szopizni szinte semmit nem tudott Lívi. Most belemagyarázhatnám, hogy elintézték az égiek, merthogy Lívi úgyis kínlódott az anyatejjel, de az ilyenekben nem hiszek.

Natasa,
szerintem ez még nem katéter, mert elég rövid az az izé, és nem különálló cső volt, hanem a zacsi szája, amit benyomtak. Szerintem, ha nem 3 hetes lett volna Lívi, akkor már rendes katétert tesznek, mert ez az előbbi változat az első mozdulatnál kiesne, 3 hetesen meg szinte csak aludt, vagy ha ébren is volt, nem ficánkolt annyira.

Mancs merre vagy?

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Novum: hallgassak az ösztöneimreeeeeee?????? Figyelmeztetlek, hogy egy olyan Ufó Anyával beszélsz, aki ma reggel még nem tudta, mi a különbség a mell és a cumi között.... Ha megbocsátasz, és ti is többiek, én azért kérdezősködöm továbbra is, különben gyermekem drámaian megreked a fejlődésben, mielőtt egyáltalán belelendült volna.

Kép Kép
coolasa

Coolasa,
KépKépKép
Hol maradnak a közeli képek Noémiről?

Benike egyre loboncosab lesz!Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabus, egyelőre nem töltöttem még le az újabb képeket a számítógépünkre, így inkább szóban írom le, hogy fest Noémi.
Tehát, 2 füle van, 1 orra............. najó, lehet, hogy mégis inkább felteszek egy fotót.

Kép Kép
coolasa

Natasa,
nagyon édes Szonja, még mindig mennyi haja van! Kép Nem hullik neki?

Mancs,
tényleg merre jársz? Ugye még nem????? Kép

Gabi,
KépKépKép

Kép
Kép
Kép
ilba

Akkor a zajos sikerre való tekintettel, íme:

A 2. fotóhoz annyit tennék hozzá, hogy a Kedves Papa nem kapkodva elvégzett arcátültetésen esett épp át, csak bemozdult. Mondjuk jellemző: az utód nyugodtan tűri paparazzi képek készítését, miközben apuka izegmozog...

KépKép

Kép Kép
coolasa

Natasa, éljenek az ufók!
Ez a tehéntej eliminálás húsbavágó (hogy kellően képzavaros legyen a mondat), mivel tejfüggő vagyok. Akkor tehát azt sugallmazod, hogy próbáljam meg a napi min. 1 literes kötelező dózisom a már-már elérhetetlennek tűnő, és minden bizonnyal krízishelyzetet előidéző 9 decire redukálni? Ezt a lesújtó hírt egyelőre még pszichésen kell feldolgoznom valahogy.

Kép Kép
coolasa

Coolasa:
Ha én bármilyen tejterméket eszem, akár sajt, akár joghurt, akár csak a csoki tejes része, Gergőn olyan szintű kiütések jelennek meg, hogy megijednél ha meglátnád. Kép Én meg joghurtimádó vagyok....voltam. Már csak ha egymás után két nap főzeléket eszem (utálom rántással a főzit, csak habarással szeretem) katasztrófa lesz a bőre. És csodák csodája, valóban a hasfájása is akkor kezdett múlni, ahogy drasztikus megvontam a tejet. Na jó, néha a csokinak nem tudok ellenállni.
Noémi nagyon szép, és milyen kicsi! Olyan tündériek ezek az újszülöttek. Nekem is kéne még egy Kép De különben még van egy csomó minden amitől fájhat a hasa. De az is lehet, hogy csak egyszerűen azért sír, mert fáj az élet. Tudod. Odabent mégiscsak nyugisabban teltek a napok. Kép

Ilba:
Beni továbbra is nagyon cuki. Boldog hófordulót én is nagyon KépKép

Natasa:
Szonja nagyon szép baba, amikor meg sír, már látszik, hogy jó kis akaratos csajszi lesz belőle. És tisztaságmániás Kép
Vendég

Szilvi ma elrendezte a könyveket:Kép

és egy kép 4 hós korából:Kép

Kép

Kép
novum

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?