sziasztok!
kiegészítem Tündit egy-két dologgal.
A babaúszás az első oltása után ajánlott, kb. 3 hónapos kortól. Ez a reflex 7-8 hónapos koráig van meg.
A tápszert vagy felforralt és lehűtött vízből vagy bébivízből (Humana) készítsük. 1 éves koráig mindenhez forralni kell a vizet.
„Water gripe” 1 hónapos kortól ajánlott hasfájás ellen.
1-2 hónapos koráig ne fürdessük illatosított cuccokkal, használjunk csak gyógyszertári termékeket.
2 hónapos koráig jó, ha vasaljuk a cuccait, mert a vasalás is fertőtlenít.
Ariel folyékony mosószert és valamilyen sensitive öblítőt használhatunk.
A köldökcsonk fürdetésnél nem ázhat, viszont egy kicsi víz érheti.
1 éves koráig ne legyen napfényen és szűrt fényen sem a kicsi.
3 hetes kortól már ki lehet vinni a szabadba, addig csak a szobát szabad szellőztetni.
Légkondi nem ajánlott sem a lakásban, sem az autóban.
Első időkben 22-23 fok legyen a lakásban, utána lehet 20 fok is.
A fa járóka nagyon ajánlott már kicsi korától, pl. 3 hónapos kortól, mert később biztosan nem fogja megszokni.
2 hónapos korig kell a babacuccokat sterilizálni. Pl. kifőzéssel
A kórházban lehet légzésfigyelőt kérni a bent eltöltött időre.
Ennyi...
Egyébként mi már legelején úgy döntöttünk, hogy velünk egy szobában alszik, ismerős körben is mindenki így csinálta és láss csodát, még 6 hónapos korában sem volt gond az, hogy ne tudták volna külön szobába szoktatni. Viszont van egy volt évfolyamtársam, akivel minap beszéltem és ő pl. nem tudott a kicsitől aludni, mert mindig szortyogott meg cuppogott, így 3 nap után külön tették és még légzésfigyelőjük sem volt!
Lufi: terhestornára járok heti 3-4 alkalommal, és nagyon jót tesz a tartásomnak és a hátamnak, szerintem a pici is élvezi
Tündi: jó kirándulást Nektek!
Mi holnap kezdünk el babacuccokat nézegetni, kiságy, kád stb. Már várom!
Jó hétvégét!
Anita