Új privát üzeneted érkezett!

Lufi:
most olvastam az interneten, miközben az egyik bababoltra kerestem rá (MiniManó Babacentrum), hogy övelterelő párnának hívják és szerintem minden nagy babacentrumban vagy babadiszkontban lehet kapni.
Üdv:
Anita
ani20

Anita: köszi az infót,utánanézek.
Milyen tornákra jársz?
Nagyon aktív vagy így az "utolsó időkben" Képez tök jó.utána úgysem lesz módja erre egy ideig az embernek...

Lyányok!aki volt a mai előadáson,és van pici ideje vmikor,ossza meg velünk röviden,mi volt,lécci,lécci,lécci!köszi

Lufi
lufi

Lufi, mi a Kárpát u-ban voltunk uh-n! Képwww.4dultrahang.com, itt fennt van az összes elérhetőségük, meg ilyesmi.

Kép
frusi

Frusi:köszönöm,megnézem őket!
lufi

Sziasztok!
Én most tévedtem először erre az oldalra, még nem volt időm beleolvasni az előzményekbe.
Tud valaki valamilyen infót Lukács doktorról? Köszönöm a segítséget,
Ity

Kép
[/url]
ityko

Sziasztok!

A szerdai előadáson a neonatológus volt. Megtudtuk, hogy mostantól az a rend a kórházban, hogy éjszaka, amikor csak egy csecsemős nővér van és neki menni kell a szülőszobára, akkor a gyerkőcöket kiviszik az anyukáknak. Legkorábban 5. napon lehet hazamenni a kórházból. A mellszívókat ellopták, a positörlő néha elfogy, így ezeket célszerű vinni magunkkal. A babának egyébként mindent adnak, csak a hazamenős ruhát kell majd bevinni. Furcsa mód, a nőci azt súlykolta, hogy a picit rakjuk külön szobába minél előbb - mi meg pont most határoztuk el, hogy átrendezzük a hálónkat, hogy beférjen a kiságy és ezen nem is akarunk változtatni.
Bölcsőhalálról beszélt még a dokinő, hogy a %-os aránya elhanyagolható, egyébként a kórházban van bébifigyelő, amit akkor alkalmaznak, ha nagyon mélyalvó a baba vagy úgy ítélik meg, hogy hajlamos rá, de kérni is lehet. Szerinte a hasonfekvéssel sincs semmi gond, sőt, ha visszabüfizi a gyerkőc a tejet, akkor hasonfekve tuti, hogy ne lehet belőle gond.
Ha valakinek nincs teje, akkor 48 óra után tápszert kap a csecsemő, egyébként csak limonádét meg az anyja lefejt tejét. A dokinő nem javasolja, hogy tápszer helyett más anya tejét kapja a babóca, szerinte a mai tápszerekben megvan minden, az anyatejnél meg sosem lehet tudni, hogy kitől van.
Cumi vagy nem cumi? Gyerektől függ.
Párnát ne használjunk, a legjobb a hálózsák.
Arra kell otthon figyelni, hogy szunyog, méh meg hasonlók ne zavarják a Kicsit, de elektromos riasztót ne használjunk. Ugyancsak tilos a gyerekszobába a légkondi.

Nekem hirtelen ennyi jut eszembe, ma megint kifacsartak a munkahelyemen, ráadásul hajnal 5-kor keltem, így az agyam zokni. Anita talán majd kiegészíti a beszámolómat.

Ja, a könyvelő elszúrta az adóbevallásomat, így nem visszakapok, hanem még be kell fizetnem, ráadásul még meg is bűntetnek. :-(

Jó hír: holnap megyünk Egerbe kirándulni. :-)

Jó hétvégét mindenkinek: Tündi

Kép
Kép
tündi76

sziasztok!
kiegészítem Tündit egy-két dologgal.

A babaúszás az első oltása után ajánlott, kb. 3 hónapos kortól. Ez a reflex 7-8 hónapos koráig van meg.
A tápszert vagy felforralt és lehűtött vízből vagy bébivízből (Humana) készítsük. 1 éves koráig mindenhez forralni kell a vizet.
„Water gripe” 1 hónapos kortól ajánlott hasfájás ellen.
1-2 hónapos koráig ne fürdessük illatosított cuccokkal, használjunk csak gyógyszertári termékeket.
2 hónapos koráig jó, ha vasaljuk a cuccait, mert a vasalás is fertőtlenít.
Ariel folyékony mosószert és valamilyen sensitive öblítőt használhatunk.
A köldökcsonk fürdetésnél nem ázhat, viszont egy kicsi víz érheti.
1 éves koráig ne legyen napfényen és szűrt fényen sem a kicsi.
3 hetes kortól már ki lehet vinni a szabadba, addig csak a szobát szabad szellőztetni.
Légkondi nem ajánlott sem a lakásban, sem az autóban.
Első időkben 22-23 fok legyen a lakásban, utána lehet 20 fok is.
A fa járóka nagyon ajánlott már kicsi korától, pl. 3 hónapos kortól, mert később biztosan nem fogja megszokni.
2 hónapos korig kell a babacuccokat sterilizálni. Pl. kifőzéssel
A kórházban lehet légzésfigyelőt kérni a bent eltöltött időre.

Ennyi...
Egyébként mi már legelején úgy döntöttünk, hogy velünk egy szobában alszik, ismerős körben is mindenki így csinálta és láss csodát, még 6 hónapos korában sem volt gond az, hogy ne tudták volna külön szobába szoktatni. Viszont van egy volt évfolyamtársam, akivel minap beszéltem és ő pl. nem tudott a kicsitől aludni, mert mindig szortyogott meg cuppogott, így 3 nap után külön tették és még légzésfigyelőjük sem volt!

Lufi: terhestornára járok heti 3-4 alkalommal, és nagyon jót tesz a tartásomnak és a hátamnak, szerintem a pici is élvezi Kép

Tündi: jó kirándulást Nektek!
Mi holnap kezdünk el babacuccokat nézegetni, kiságy, kád stb. Már várom!
Jó hétvégét!
Anita
ani20

Sziasztok!

Végre, el lehet érni a fórumot!!! Nekem az utóbbi két napban nem akart bejönni... :-(

Lufi: a Minimanóban bérelni is leht övterelőt, 6.000 forintért, ami levásárolható, amikor visszaviszed.
Nem olyan extrás, mint amit pl. a Brendonban árulnak, viszont nem is kerül 10.000 Ft-ba, mint ott... Nekem van, tényleg jó, lehúzza a pocakodról az övet, nem kockáztatsz vele, ha véletlen nagyot kell fékezned vagy felrobban az övfeszítő parton ütközés esetén... Ennek elég kicsi az esélye, de jobb félni...

Anita: én is ugyanúgy vagyok az "itthon léttel", mint te. A héten nem sokat voltam a négy fal között, jöttem-mentem és már a jövő hetem is tele van programokkal:-) Mondjuk kb. erre számítottam, magamat ismerve...:-)

Most mennem kell, megyünk vacsizni, még át kellene öltöznöm:-)

Jó hétvégét mindenkinek:-)

Kinga
kinga75

Sziasztok!

Tündi,Anita:köszi a részletes beszámolót!

amúgy mi is együtt leszünk a babával az első időkben,az biztos.én sem hiszem,hogy pár hónaposan gond lenne majd "átszoktatni".

Kinga:köszi az infót!én is néztem a mini manó honlapját,és valószínűleg fogunk bérelni egyet.venni nem érdemes,úgyis csak pár hónapig használja az ember.ott meg annyi mindent lehet kapni (pl. pelenkát),hogy nem lesz gond levásárolni Kép

Lányok!Ti milyen babakocsit fogtok venni(kapni)?

Tündi:jó kirándulást,szép időt!

Jó 7végét mindenkinek!KépKép

Lufi
lufi

Sziasztok!

Eddig állandó olvasója voltam ennek a topicnak, de most úgy érzetem, hogy bekapcsolodok.

Elsőkörben Itykotól szeretném megkérdezni, hogy mit szeretne tudni a Lukács dokiról? Én nála szültem tavaly nyáron és idén is nála fogok szülni. Ha megírod, hogy mire vagy kiváncsi, akkor szívesen válaszolok. Előljáróban csak annyit, hogy szerintem a legjobb doki akivel találkoztam.

Sziasztok
Ági
koagi

Sziasztok!

Ityko, én is szívesen válaszolok neked Lukács doktorral kapcsolatos kérdésekre, másfél éve nála szültem a kisfiamat, idén januárban is jártam hozzá egy ideig, és ha lesz következő baba - remélem, hamarosan -, azt is nála szeretném megszülni. Csatlakozom Ágihoz - bár ez az Uzsokis fórumban már megszokott, hogy mindenki a saját dokiját tartja a legjobbnak -, nekem Lukács doktor a legszimpatikusabb a kórházban. Nagyon elégedett voltam vele...

Üdv:
Persela

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela

Sziasztok!

Tegnap voltunk Tamást köszönteni és beszélgettem egy párral, ahol most 1 éves és 9 hónapos a kisfiúk. Nekik még mindig nem sikerült a kissrácot átköltöztetni éjszakára a saját szobájába, de néhány hónapja legalább már nappal ott alszik (mindkét szobában van egy kiságy). Ezután úgy döntöttünk, hogy 2-3 hónaposan megpróbáljuk a saját szobát, aztán majd meglátjuk.

Babakocsi: mi igazából még nem néztünk körül, az biztos, hogy olyat kell vennünk, ami jó terepre (nincs nálunk aszfaltos út). Mindenképpen olyat szeretnénk, ami használható az első időktől kezdve és sportkocsivá is átalakítható. Aztán majd meglátjuk, hogy mi a választék, na meg mit enged megvenni a pénztárcánk.

Anita: sikeres volt a hétvége vásárlás szempontjából?

További jó hétvégét: Tündi

Kép
Kép
tündi76

Sziasztok!

Tündi,Anita?köszi,hogy leírtátok ami az előadáson volt.
Azrt szerteném még kérdezni,hogy ez az éjszakai dolog,hogy csak akkor adják ki ababát,ha épp nincs ott csecsemős.Szóval,ha kéred akkor veled lehet éjjel,erről mondtak valamit.
Mert valaki azt mondta,kint lehet,valaki meg,hogy nem.

Nálunk a kislányom fél éves koráig velünk aludt,sőt közöttünk,aztán,amikor új lakásba költöztünk,simán át tudtuk szoktatni a saját szobájába.Most már egyedül elalszik,igaz,ha felébred akkor átjöhet hozzánk,de ez nem sokszor van.Szerinterm gyerekfüggő a dolog.

Babakocsi:nekünk több is van,azért mert vidéken lakunk,és itt borzalmasak az utak,tehát ide nagykerekű kell,de azzal nem lehet tömegközlekedni.
Van még egy leggagyibb esrnyőkocsink,azzal szoktam vinni,ha Pestre megyek vonaton.És van még egy közepes lapra csukható,ami sport kocsi,de tud benne aludni,ezt szoktuk használni ha elutazunk vhova.

Még egy kérdés:légzésfigyelőt fog valaki használni,mi a kislányomnál nem használtunk,de most kapunk egyet kölcsön.

Jó hétvégét mindenkinek.

Niki
Vendég

Sziasztok!

Niki: mi használunk légzésfigyelőt, azt mondják a kisfiúknak jobban ajánlott.
Ha van kérdésed írj

Puszi

Timie

Kép
timie

El is felejtettem írni, én febr. 9-én szültem és én úgy tudom,hogx nem lehet kint éjszakára a baba. Lányok: higyjétek el nekem, ha megszültök és esetleg még sok látogató is fog menni hozzátok, örülni fogtok az 5 órás alvásnak,mert 11-kor viszik el a babát, éjfél 1/2 1 körül lesz mire mindenki lefekszik és lekapcsolják a lámpát, reggel meg fél 6-kor jönnek vérnyomást mérni, felkapcsolják a lámpát és kiverik a szemetekből az álmotKép Meg ha belegondoltok általában senki nem kéri a babáját ki éjszakára, és ha elkezd bömbölni a baba a másik 4 anyuka mennyire örülhet neki. Ezt csak azért írom,mert az én babám napközben sírt kegyetlenül,mert nekem később indult be a tejem és egy kiscsaj rámszólt, hogy dugjam már be az ujjamat a szájába hogy csöndbe legyen.
Ide is felteszek az óriás fiamról egy fényképet, azt hiszem a kórházban egy darabig emlékezni fognak ránk, mivel 5kg-mal és 60 centivel született a kisfiam.
Ha van kérdésetek írjatok, igaz én a másik fórumra irogatok, de itt is mindig olvasok hátha tudok vmi érdekeset írni nektek.
Timie
Kép
Kép

Kép
timie

Sziasztok!

Timie:nagyon édes a kisfiad,így nem látszik öt kilósnak.Meg érdekes a hajs,mármint a színe,kevés babának van ilyen hajszíne.

Akkor az éjszakai kint lét még mindig kérdéses.
Abban igazad van,hogy kell az alvás,de a legtöbb kórházban kint vannak a babák éjjelre is.
És szerintem ha sír mellre teszed akkor hamarabb beindul a tej is.Nekem jobb lenne ha ott lehetne velem.Csak ha a többi anyukát ez zavarná,akkor jól kiutálnának.

Légzésfigyelő:milyen típust használtok?És menyire megbízható,volt-e már riasztás.
Hallottam,hogy van téves riasztás is.De mindenképpen jó szerintem,mert elég ha az elenyésző esetből,pont az én gyerekemnél lesz légzéskimaradás,és nem venném észre.

Niki
Vendég

Sziasztok!
Kedves Ági és Persela, köszönöm,hogy reagáltatok a kérdésemre. Én Lukács dokihoz járok és valószínűleg nála is fogok szülni a nyár elején. A védőnő viszont az első pillanattól kezdve le akar róla beszélni, az okát nem tudom.. Ezért szeretnék a vele kapcsolatos tapasztalatokról hallani, mert most várjuk az első babát így nincs semmilyen tapasztalatunk.
Nagyon köszönöm.
Kellemes estét kívánok mindenkinek!

Ityko

Kép
[/url]
ityko

Sziasztk!

Ityko, milyen védőnő? A sajátod vagy a kórházi?
Nekem csak pozitiv tapasztalataim vannak vele kapcsolatban, bár tény, hogy a terhességem a teljesen problémamentes kategóriába tartozott, de a szülésem már kicsit nyűgösebb volt, idén januárban meg konkrétan problémák miatt jártam hozzá, és ott is tökéletesen meg voltam vele elégedve... Ha egyetlen hibáját kéne említenem, az az, hogy nem egy babusgatós tipus, nem jópofizik és nem poénkodik, valamint nagyon látszik rajta, ha épp valamiért rossz napja van, de az rajtam is, meg mindenkin... És az orvos is csak emberből van. De soha nem vett félvállról, hétköznap-hétvégén bármikor felhívhattam, ha problémám volt, minden kérdésemre válaszolt, és nem latinul, hanem úgy, hogy értsem, mindig pont annyi időt szánt rám, amennyit kellett... Én nagyon meg voltam vele elégedve. A rendelője kifogástalan, én nagyon szerettem, hogy van nála UH, így 4 hetente láttam a babámat, nem kér irreálisan magas összeget sem a terhesgondozásért, sem a szülésért, szülés után naponta legalább egyszer bejött hozzám, ami nem volt általános az orvosok körében, nem csak velem, de a kisfiammal kapcsolatos kérdésekre is válaszolt, nyugtatgatott, amikor besárgult, stb... Én nem tudok róla negatívumot írni. Lehet, hogy más igen, de nem hiszem, hogy sokat. Mindenesetre azt tudom, hogy aki egyszer szült nála, az a következőt is nála szüli, van ismerősőm, aki októberben szülte nála a 3. babáját...
Kérdezz nyugodtan konkrétumot, az emilem: persela@freemail.hu

Üdv:
Persela

Kép
Kép
persela

Sziasztok!

Niki: nekünk az Angelcare van, ami egyben bébiőrző is!Szerintem jó, szerencsére riasztás csak akkor volt amikor éjszaka tisztába tettem a babát és elfelejtettem kikapcsolni, erre sajna figyelni kell,mert felriasztja az egész szobátKép
Én testvéremtől kaptam a gépet ajándékba, de mikor meglátta a fiamat mondta is nekem, hogy minek kellett egy ilyen fejlett babának légzésfigyelő. Azért jó ha van, mert azért az egy százalék esélyem megvan rá, hogy tudok segíteni ha baj van.Szóval akinek van az használja, kárt nem tesz vele.

Timie

Kép
timie

Szia Ityko!

Én is csak csatlakozni tudok Perselához, mert nekem is nagyon jó tapasztalatim vannak vele kapcsolatban. Az én terhességen nem volt éppen probléma mentes, de szülésem az már annál könnyebb volt.
Hallottam valami pletykát róla, de konkrét dolgot nem sikerült megtudni erről. Engem ez nem is érdekelt, mert a terhességem alatt meg kellett műtenie és akkor is nagyon rendes volt és utána meg még kiemelt figyelmet is fordított a rám.
A szülésnél végig bent volt és még egyszer sem történt az meg, hogy a vajúdás alatt más vizsgált volna meg. Szóval ha nem mondja meg nyíltam a védőnő, hogy miért is gondolja ezt vagy ha meg is mondta, akkor is neked kell eldönteni, én csak jókat tudok róla mondani. Csalódni biztosan nem fogsz. Én csak a jókat tudnám a továbbiakban ragozni, mert szeptemberben fogom szülni a második gyerekemet és még a szabiját is egy kicsit eltolta, hogy biztosan nála tudjak szülni. Ez számomra egy olyan jóérzés volt, amit soha nem fogok elfelejteni neki. Ha valamit szeretnél még kérdezni vele kapcsolatban, akkor a hidegfoldi.agnes@gmail.com címre írd meg és válaszolok.
szi
Ági

Ági
koagi

Sziasztok!

Timie:köszi az infókata légzésfigyelőről,mi is ezt a típust kapjuk kölcsönbe,csak olyat ami nem bébiőrös.

Ma voltam a Baross utcában magzati szívultrahangon,másfél óra várakozás után be is jutottam,de szerencsére minden rendben van a baba szívével.

Jó éjt mindenkinek!

Niki
Vendég

Sziasztok!

Niki:miért kellett magzati szív-uh-ra menned?!

Persela:ha jól emlékszem,írtad korábban,hogy fizetni kellett az EDÁ-ért.megkérdezhetem,hogy mennyit?ugyanis nekem is ezt mondta az orvosom(dr. járányi),hogy ha be akarom "biztosítani" magam,lehetséges,de ára van...összeget viszont nem mondott,ezért kérdem.

Lányok!akit érdekel,márc. 25-én bababörze lesz a hungexpo "A" pavilonjában.

Jó éjt mindenkinek!

Lufi
lufi

Sziasztok!

Ági, ismerős, amit irsz, én teljesen meg voltam hatva azon, hogy amikor én szültem, 2004. őszén, annyi kismamája volt, hogy nem ment szabira... Egyáltalán. Ehhez képest együtt voltam egy lánnyal a kórházban, aki akkor szült, volt probléma is, saját orvos szabin, valaki megcsászározta helyette, majd egy nappal a hazaengedésük előtt saját orvos szabiról vissza, és a zárójelentés átadásakor minden további nélkül elfogadta a hálapénzt a szülésért, amin ott sem volt...
Egyébként én is emlékszem valamire, csak nem tudom, hogy innen vagy máshol hallottam, de tudom, hogy akkor is azt mondtam, hogy nincs olyan orvos, aki 30valahány éves praxis alatt egyszer sem hibázik... Ha tud valaki ilyet, mutassa meg, lécci...:-)
Lufi, én akkor már nagyon nem tudtam magamról, de ha jól emlékszem, 15e ft volt az azonnali anesztes, aki aztán a varrás végéig nyomta belém az "anyagot". Ott egyébként nagyon jól is jött, bár nem ez a bevett szokás...:-) Valami külföldi nevű doki volt, nagyon rendes, kedves, udvarias, és úgy szúrt, hogy még én, tű-frászos sem éreztem különösebben rosszul magam tőle.
Egyébként a Lukács doktorról a róla érdeklődőknek egy apró adalék, azt hiszem, én akkor tettem le mellette a voksomat mindörökre. Most januárban volt egy kis problémám, kétnaponta hívtam telefonon, előre megbeszélt időpontban. Az egyik reggel nem vette fel a telefonját. Gondoltam, biztos dolga van, majd hívom később. Majd felébredt a kisfiam, és elvittek a reggeli teendők, nem volt időm telefonálni. Úgy egy óra múlva csörgött a telefonom, és a Lukács doktor volt az, hogy látta, hogy volt erről a számról egy nem fogadott hívása, és ne haragudjak, csak épp főorvosi értekezleten volt, meg se nézte, ki hívja, kinyomta a telefont. De most már ráér, úgyhogy visszahívott, mondjam, hogy vagyok!!! Én meg szépen lassan "elájultam", mondtam is a páromnak, hogy sose találkoztam még olyan orvossal, aki veszi a fáradtságot, és visszahív egy ismeretlen telefonszámot... Annyira jól esett!!!
Na ennyi mára az ömlengésből:-)))))))))

Sziasztok!
Persela

Kép
Kép
persela

sziasztok!

beleolvastam a topikba. 2 gyerekem van, Gergő 8 évesz lesz nyáron, Viki meg pont ma 5 hónapos. Kép Mindkettőt a Kalocsai doktornál szültem, és én is csak "ömlengeni" tudnék róla, nagyon rendes volt végig, és maximálisan meg voltam vele elégedve. Egyébkéntvégig az összes uh-ot a Lukács dr csinálta a terhességek alatt, őt is nagyon kedvelem. Biztos, hogy ő lett volna az az orvos, akinél szülök, ha pont akkor aktuális, ha az orvosom külföldön van.
És egyszer operált is, mert az rvosomnak vmi történt a karjával és nem mehetett be akkor a műtőbe.

Dóri
Vendég

Sziasztok!

Én is Lukács Dr.-t néztem ki magamnak, és nagyon örülök,hogy csak jókat hallok róla. Bármilyen más infó ami eszetekbe jut, szívesen olvasnám. Külön köszönöm Perselának az infókat.

Adri
adri22

Kedves Ági és Persela,
köszönöm a válaszaitokat. A védőnőből nem sikerült kiszednem egyik alkalommal sem, hogy honnan ered az ellenszenve. Ezért örülök különösen, hogy pozitív tapasztalatokról számoltatok be vele kapcsolatban.
Eddig maximálisan meg vagyok vele elégedve, sőt tavaly nyáron, még a várandósságom előtt volt problémám és engem is hasonlóképp visszahívott, ahogy Perselát, épp szabadságon volt mégis bement a leletet megnézni, nehogy véletlenül rosszul emlékezzen -persze jól emlékezett-. (Ezért is lepett meg nagyon anno a védőnő reakciója és ami méginkább zavar, hogy azóta is minden alkalommal megkérdezte.)
Köszönöm mégegyszer a megnyugtató infókat!!!
Kellemes napot kívánok mindenkinek,
Ityko

Kép
[/url]
ityko

Keressük az Év Bábáját
Nemzetközi Bábanap Magyarországon - 2006. május 5. Margitsziget

A nemzetközi bábanapokhoz kapcsolódva Szövetségünk a Margitszigeten Bábanapot szervez, amelyre ezúton is szeretettel meghívunk minden kismamát, bábát, szülésznőt, és érdeklődőt.

Célunk a bábák ismertségének és elismertségének növelése, és a kismamákkal való közvetlen kapcsolat-felvételi lehetőség kiépítése. A szülés-születés téma holisztikus megközelítésének szellemében, minden kapcsolódó és peremterület ill. szakma képviselőit várjuk a téma - családok, érdeklődők és kismamák felé történő - komplex bemutatásának céljából. Bábás, szoptatási tanácsadós, védőnői, doula, kismama, homeopátiás, aromaterápiás, őssejt kutató… sátrak állítását tervezzük. Az Országos Bábaszövetség a szakmánk társadalmi értékét hangsúlyozandó Bábadíjat alapít, amelyet első ízben ezen a napon ad majd át annak a bábának, akit a kismamák és a kollégák ajánlása alapján a Bábaszövetség elnöksége kiválaszt.

A Bábadíjhoz történő ajánlásokat címeinkre: (Rákóczi Ágnes: endomed@t-online.hu 1038 Bp, Ráby Mátyás utca 28/b.)

Keressük azt a szülésznőt, aki munkájával, gondozásával, szüléskísérésével segítséget nyújtott a születő családnak, empátiájával segítette az anyát és újszülöttjét a Nagy Úton.

Szülésznő neve

Kórház neve:

Kismama és babája neve:

Indoklás röviden:

Az adatokat bizalmasan kezeljük és senkinek nem adjuk át.
nováky_rita

Persela:köszönöm az infót!

Lufi
lufi

Sziasztok!

Ityko örülök, hogy sikerült egy kicsit oldanunk a védőnőd által kreált negatív gondolatokat. Ha bármilyen kérdésed lenne még, akkor írd meg nyugodtan.
Adri nekünk sok dolog jut az eszünkbe a szülésről és az azt megelőző terhesgondozásról, ha erről szeretnél megtudni többet kérdezz bátran.
Jó éjszakát!
Ági
koagi

hali!
Lányok, a házassági anyakönyvi kivonatnak tényleg 30 napnál nem szabad régebbinek lennie, hogy a babót anyakönyvezni tudják?

Már bocs, hogy csak így "bele a közepébe" kérdezem, de most nem vagyok olyan írogatós kedvemben.

Babakocsi: mi nem rajongunk a hordozóért, ezért mózeskosárban fogjuk hazahozni és ezt fogjuk használni az első 4-5 hónapban. Lehet rögíteni babakocsira, autóba szóval biztonságos.

Anita
ani20

Sziasztok!

Ani20: 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat kell, de pl. tőlünk nem is kérték.

Timie

Kép
timie

Sziasztok Lányok!

Húú jó hogy felvetettétek ezt a házassági akvi kivonatos dolgot. Ha én felvettem a férjem nevét (vagyis így igazolhatóan mindkettőnknek ugyanaz a vezetékneve), akkor is kell ez a friss házassági akvi kivonat? Mi Bp-től 270 km-re tartottuk az esküvőnket, ahol párom családja lakik, és kicsit bonyolult lenne hétközben odautazgatni, csak egy friss ilyen papírért.

Kép
frusi

Sziasztok!

Tőlünk sem kérték egyik szülésnél sem a házassági anyakönyvi kivonatot,mondjuk én is felvettem a férjem nevét.

Niki
Vendég

Sziasztok!

Én eddig csak olvasgattam, de mivel friss tapasztalatom van a kórházzal kapcsolatban, gondoltam, megosztom veletek. Én február végén szültem a második gyerekemet, 2003-ban az elsőt, és bizony óriási változások voltak a hozzáállásban ennyi idő alatt.
Most például nyomatékosan megkértek mindenkit, hogy aki nincs nagyon rosszul, az csak fürdetésre tolja be a babát a csecsemősökhöz, mert éjszakára csak egy csecsemős van, és nem tud ellátni annyi babát. Igaz, hogy február második felében rengeteg baba született (volt, hogy 18 baba volt), meg állítólag a személyzetből is sokan megbetegedtek. Mondanom sem kell, hogy így éjszaka semmit sem tudtunk pihenni, mert valakinek a babája mindig sírt éppen. Arról nem is beszélve, hogy a kórtermekben elviselhetetlen meleg volt, és így még éjszaka sem tudtunk rendesen szellőztetni.
Mellszívót már tényleg nem tudnak adni, ha visz valaki, azt naponta egyszer kifertőtlenítik.
Popsitörlő egyáltalán nincsen, azt mindenkinek magának kell vinnie. Ezen kívül tényleg mindent adnak.
Amúgy valóban minden szülésznő/nővérke nagyon rendes, kedves, a csecsemősök közül már nem mindenki.
Ha még van kérdés, szívesen válaszolok, tényleg elég frissek az élményeim.
maternity

Sziasztok!

Akkor itt hozzáállási változás is lehet a háttérben, mert amikor én szültem, akkor is csak 1 csecsemős volt éjszakára sokszor, és akkor is rengeteg baba volt - a hét nagy részében 17 újszülött, egy októberi hidegfront "eredményei":-))
Nahát, látom, nekünk is sietni kell az újabb babával, kíváncsi vagyok a kórházi változásokra. Mondjuk én úgy sem aludtam ott túl sokat, hogy nem volt ott a kisfiam mellettem, most pedig másfél éve velünk alszik, úgyhogy ennél kialvatlanabb már nem lehetek szerintem:-))
A csecsemősök anno teljesen észrevehetően azokkal voltak rendesek, akik nem kiszolgálószemélyzetként, hanem emberként bántak velük, szobán belül is észrevehető volt a különbség a viselkedésükben. Persze, ez az én tapasztalatom.
A nagyon melegre jól emlékszem, a fűtőtest mellett volt az ágyam, és éjjelente majd' meggyulladtam:-(

Persela

Kép
Kép
persela

Sziasztok!

Anita, én úgy tudom, hogy 3 hónapnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat kell. Verától kaptam egy listát, amin mindenféle hasznos infók vannak, azon ez szerepel... De ettől függetlenül is így tudtam...

Kinga
kinga75

Sziasztok!

Popsitörlőt már 2004-ben is kellett vinni,de mellszívót még adtak,mondjuk jobb ha visz az ember sajátot.

A csecsemősök között akkr is volt egy-két lekezelő stílusú,de a nagyrészük rendes volt.

Én személy szerint nagyon örülnék,ha kint lehetne velem a baba,mert eddig még ezt nem próbálhattam ki.
És az izgalomtól én sem nagyon tudtam pihenni.

Érdekes én az 5-ös szobában voltam,ami szemben van a csecsemősökkel,de éjjel csendben voltak a babák.

Lufi:azért kellett mennem a szív uh-ra,mert az első kislányunk szívfejlődési rendellenességgel született,így most már akárhány babám lesz,mindig megvizsgálnak.

Niki
Vendég

sziasztok!

Köszi a válaszokat.
Kinga, Te hol kértél a Verától ilyen listát, a magánrendelésen? ott mindig van neki, vagy előre kell szólni, hogy hozzon?

Amit Maternity írt az nem lepett meg, mert az előadáson is mondták, na de hogy ennyire komolyan vegyék...Én a nappali roming-ines szobába akartam menni, hogy éjszaka ezért legyen időm aludni meg egy kicsit magamat helyre pofozni Kép, de ezek után már egy kicsit félek is a kórházban töltött napoktól. Nekem mindenki azt mondta, aki már szült, hogy pihenjek a kórházban, aludjak, mert a fáradtságtól be fogok kattani, plusz ugye első szülés, kisbaba, szoptatás...stb.

Anita
ani20

Helóka!

Anita, a múltkor kaptam bent a kórházban a listát, amikor megnéztük a szobákat...
Te mikor jössz TR-re? Csütörtökön? Kérdezd meg Verát, biztosan hoz neked oda is, vagy van a rendelőben is neki...

Szerintem ne aggódj a kórház miatt, biztosan azért hagyták kint a babócákat, mert nagyon sokan születtek és nem volt elég csecsemős!!!
kinga75

Sziasztok!

Anita: jó hogy felhoztad a házassági anyakönyvi kivonat dolgot, ugyanis én nem vettem fel a férjem nevét, ráadásul 140 km-re Bp-től házasodtunk. Szóval akkor én ezt valamikor a közeljövőben be kell, hogy szerezzem és totál kiment a fejemből, pedig tudtam róla (a 3 hónapnál nem régebbi verzióról).

Van valakinek friss információja szülésznő-választás ügyben?

Csajok! Ti fogtok kérni az első hetekben otthonra segítséget? Gondolok itt nagymamikra, nagypapikra, tesókra, barátnőre. Szerintetek szükség van erre, vagy elboldogul az ember lánya egyedül is, mondjuk a férje segítségével?

Tündi

Kép
Kép
tündi76

Sziasztok!

Tündi, nekem az első napokban sokat segített az anyukám olyanokban, hogy átjárt kicsit kitakarítani, meg főzött, meg ő tanított meg gyereket fürdetni, mert a kórházban azt nem mutatták meg, de hamar boldogultunk a párommal ketten...
Egyébként én követtem azt a tanácsot, hogy az első hónapokban ne foglalkozzak nagyon semmivel, pihenjek, ha a baba is pihen (a mai napig iszonyú jókat tudok néha aludni a fiammal délután), a takarítás, főzés, stb... ráér, ha nagyon kell, a párod tud benne segíteni, de az első a baba, meg hogy te ne hulla legyél napi 8-12 szoptatás, 3-5 éjszakai felébredés és az egész napos babázás mellett... Merthogy a nem szakkönyvi, nem "ideális" baba ennél kevesebbel nem éri be:-)))))

Üdv:
Persela

Kép
Kép
persela

Sziasztok lányok! Én még nagyon kezdő vagyok. Most leszek 4 hetes terhes. Engem is nagyon érdekel a Lukács doki. Ez lenne az első szülésem,és már nagyon foglalkoztat a dolog.Nembeszélve a terhes gondozásról.Segítsetek ha lehet. KÖSZÖNÖM!!!!!!!
fõcini

Tündi, én nem szeretnék itthonra segítséget, biztosan nem lesz egyszerű, de én a férjemmel és a babámmal hármasban szeretném átélni az első néhány hetet, és én valahogy nem tudnám elviselni, hogy bárki is itt sürögjön-forogjon a lakásban, nyúlkáljon a cuccaim között, stb.

Persze ez mindenkinél más, én abszolút csak a saját érzéseimet írtam a fentiekben! Kép

Kép
frusi

Tündi, én is azt beszéltem meg a férjemmel, hogy az első 2 hetet ős is otthon tölti és 3-an leszünk, majd ha ő megy dolgozni, jöhet anyukám és az anyósom, de ők is csak inkább a főzésben és takarításban kell hogy segítsenek, a gyerkőccel el leszünk mi.
ani20

Sziasztok!

Ani, ne aggódj, nyilván nem fogják leharapni a fejedet, ha fáradtnak érzed magadat, és ezét inkább betolod éjjelre a babát. A főnővér Erzsike mondta egyébként, hogy egyre inkább mennek a 24 órás rooming-in felé, mert sokan azért nem mennek az Uzsokiba szülni, mert csak nappali rooming-in van egyelőre.
Valóban elég megterhelő lehet egy csecsemősnek ellátni a rengeteg babát, mert ilyenkor ráhárul az egész fürdetés körüli hercehurca is.
EGyébként 2 éve még szinte tilos volt kivinni a folyosóra a babákat, legalábbis nagyon rossz szemmel nézték, ma már nagyon lazák, és természetesnek veszik, hogy vannak babák, akik szinte egész napjukat a folyosón töltik. Az más kérdés, hogy ez mennyire jó a babának, de ezt minden anya döntse el maga....
Velem egyébként nagyon kedves volt mindegyik csecsemős, de volt olyan anyuka, akinek egy kicsit durvábban szóltak oda néha.
maternity

Sziasztok!

Mostanában kezdtem el olvasgatni a forumat, orulok, hogy megtalatam. Mar csak a tarsasg miatt is. Hetfonkent járok Szilvihez a fahazi tornara, meg a szerdai relaxaciora es eloadasokra, amelyek igen hasznosak. Juliusban fogok szulni az Uzsokiban. Kb. ennyit magamrol. A lenyeg, hogy Lukács dokinal! Ezert is estem a billentyuknek.
Ityko es Focini!
Szerintem szuper doki, en hosszas keresgeles utan talaltam ra és mondhatom viszi a palmat az osszes eddigi doki kozott, akikre pedig megeskudtek ismerosok (a terhessegem elotti utolso 1 evben volt par). Meg korrekt is. Elso babank lesz nekunk is, de en egyaltalan nem aggodom, sot a vedonom is teljesen jo velemennyel van rola. Meg az Ors vezer teri terhesgondozoban is erdeklodtem tobb vedonotol, de mindegyik superlativusokban beszelt rola. Egyenes, nem babusgatos, egyetertek az elottem szolokkal, de erthetoen magyaraz, ha kerdes van. En egyszer voltam a maganrendelojeben eddig, nagyon rendes, nem tul draga. Engem is visszahivott szamara ismeretlen vonalas szamon. Sok fenykepet kaptam az UH-okon, ennek nagyon orultem! Neha, ha nem tul faradt, meg mosolyog is!Kép)

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike

Sziasztok!

Niki, légy üdvözölve a Lukács doktor kedvelők táborában! Nagyon érdekes, amikor ez a fórum beindult, szinte csak a Csapó doki páciensei voltak itt, aztán beindult a "Lukács vonal" is, kíváncsi vagyok, mikor találnak ide a Járányi doktornőt kedvelők. Lukács doktor mellett nekem ő volt a nagy kedvencem a kórházban, amíg bent voltam szülés után.
Az utolsó mondatod nagyon tetszett, jól megfogta a lényeget, tényleg, a doktor úron rengetegszer láttam én is, hogy nagyon fáradt, de a jó napjain nagyon jókat lehet vele beszélgetni, és nem csak a terhességről, hanem a fiairól is mesélt már, meg amikor beteg volt, arról, hogy miért, illetve nekem (és gondolom, akkor másnak is) azt is elmesélte, hogy törte el a bordáit - az én szülésemet ugyanis törött bordával vezette le, de ha nem mondja, fel se tűnik, hogy baja van, annyira nem mutatta... Mindenesetre én nagyon kedvelem, és örülök, hogy itt kiderült, más is.

Üdv:
Persela

Kép
Kép
persela

Sziasztok! Tudtok abban a kérdésben segíteni nekem, hogy mehetek-e terhesen termálfürdőbe. Hétvégén mennénk Miskolctapolcára,de sokan nem ajánlották,hogy fürödjek. Előre köszönöm ha tudtok segíteni.
Üdv:Noémi
nono27

Sziasztok!
Üdv Persela!

Nekem meg a bordatoreserol nem meselt, annyira meg nem ismerem es meg nem is toltottunk "egyutt" sok idot - remelem fogunk. De ezek a dokik (marmint a regiek, tisztelet a kivetelnek a maiak kozul)kemeny emberek. Van a csaladban sebesz, raadasul no, nem sokszor hallottam meg panaszkodni, meg akkor sem, amikor az eskuvonkon szilankosra torott terddel ult gipszben egy hordagyon (azt is o szervezte meg suttyomban, hogy ott legyen). Azt hiszem ez jol peldazza a szivossagukat. Ezek szerint Lukacs is hasonlo ember.
Mindent osszevetve nyilvan a nogyogyi szemelye egy no eleteben kardinalis kerdes - mar aki megteheti, hogy valogasson. Kezdetben en azt hittem, hogy az a fontos, hogy nagyon kedves legyen mindig, meg csak velem foglalkozzon. Rajottem, hogy ehhez mindenkinek kulon embert kellene rendelni, vagyis nem megy. Megbekeltem vele, hogy inkabb szakmailag jo legyen es ne csak a penz motivalja. Megmondom oszinten sokszor ez is problema volt a dokikkal. Azert erint engem ez a kerdes erzekenyen, mert azt gonodolom, hogy dolgozom, nem minimalberert, tudom, hogy a cegem megfizeti utanam a biztositasi dijat, eddig szerintem a 10 eves munkaviszonyom alatt tala osszesen 1 honapot voltam tappenzen, orvoshoz is csak ha nagyon muszaj. Innentol az aktualis kormany szankcionalja azt, akinek az a hobbija, hogy ul a rendeloben. Az orvost meg fizessek meg rendesen a befiztesekbol! Nah bocs a kemenynek tuno maganvelemenyert!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike

Sziasztok!

Én április közepe felé szülök Hábermájer dokinál. VAn köztetek valaki, aki nála, vagy aki április 15-e körüli időpontra van kiírva?

Minden áprilisi babástól kérdezem: nektek sem akar lecsendesedni odabenn a bébi? És ti szedtek még Elevitet? Milyen időközönként? Én már arra gondolok, azért ilyen kis aktív, mert teletömöm vitaminnal.

És! Nektek is sokat csuklik? (minden nap?)
arisa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?