Új privát üzeneted érkezett!

Andi!

Én megvédeném a védőnőket. Legalábbis a mienket. Nagyon kedves, alkalmazkodó volt és még segített is ha kérdeztem valamit. Igaz, a keresztgyerekei hármasikrek, és szinte napi rendszerességgel találkozik velük, rendszeresen vigyáz is rájuk, pici koruktól, volt hogy a szülők elmentek egy hosszú hétvégére ő meg egyedül volt velük végig, igaz, akkor már kb. 18-20 hónaposak voltak. Szóval van gyakorlata ikrekben, nekem rengeteg tanácsot adott.Kép

Kaki ügyben csak annyit tudok hogy nekem kizárólag anyatejesek voltak, mégis szorulásos volt Petra, én ha láttam hogy 2-3 napig nincs kaki, adtam Glicerines kúpot neki, attól produkált, aztán mikor jött az alma fél évesen, az sokat segített, de néha még utána is adtam kúpot. Nem szokott rá, mára már naponta többször is kakil, bár a mai napig keményebbet mint Csenge.

Cat!

Én a szófoszlányokat is beszédnek gondolom, mivel nagyon sokára lesz hogy a nehezebb szavakat is szépen ejtse ki. A lényeg szerintem hogy egy adott hangsort következetesen használ valamire, pl. hmpa=lámpa. Így meg tudja értetni magát. Mi babajelezünk is, nem tudom ismeritek-e ezt a könyvet, nekem nagyon tetszett és bevált. Azokra a szavakra amiket nem tud kimondani, mutatok egy jelet, így ha ezt akarja mondani, akkor mutatja a jelét és akkor megértem. Ettől nagyon boldogokKép. Pl. az oroszlán egy nehéz szó, sokára tanulná meg kimondani, de már tudja mutatni, mutogatja is mindenhol ahol lát egyet. És nem hátráltatja a beszédfejlődést sem, mert. pl. a virágot is előbb tudták mutatni mint mondani, de mindig mikor mutat egy jelet, mondom hozzá a szót is, így ma már mindig egyszerre mondja és mutatja, vagy a jelet már sokszor el is hagyja. Szerintem érdemes kipróbálni, jó móka isKép Az utcán pl. nevetnek ha tolmácsolokKép

Sziasztok:
Ditke
ditke62

sziasztok!
juca! az ikres könyvben (métneki júlia: ikrek könyve) találtam 1-2 oldalt az egy méhlepényes egypetéjű ikrekről. persze minden ikerterhesség tele van veszélyekkel, de a barátnőd tényleg bízzon magában, meg a gyerekekben. milyen klassz, hogy ő már most tudja tutira, hogy egypetéjű babócái lesznek. ez ritka eset. és ha első gyerekek, akkor nyugodtan vonuljon be a kórházba. sokkal több előnye van, mint hátránya. én szívesebben vonultam volna be, minthogy 31-dik héten mini gyerekeket szüljek. de az orvosom nem volt elég elővigyázatos. egy-két gondolatot majd beírhatok ide is, de érdemes könyvtárban, vagy könyvesboltban utánanézni a könyvnek.
faxot nem tud fogadni? mert esetleg a férjem a munkahelyéről elfaxolhatja azt a pár oldalt...
cat!
jól emlékszem, hogy tervezted az áprilisi bölcsikezdést? hogy áll a dolog? tényleg visszamész dolgozni?
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok

Heszter
Nekem még az jutott eszembe, hogy a doki mondta, hogy adjak evés előtt egy pár kanál langyos forralt vizet. Állítólag annak enyhe hashajtó hatása van. Meg amikor már elkezdtem nekik főzit adni a védőnő javasolta, hogy tegyek bele egy kicsit több olajat, mert az megkönnyíti a kakilást. Nekünk nagyon konzervatít az orvosunk, úgyhogy mi gyógyszert nem kaptunk.

Juca
Én nagyon sokat feküdtem a kórházban a lányokkal, és nem volt elviselhetetlen. Persze jó sem volt, de ha arra gondolok, hogy kihúztuk a 37. hétig, pedig ha itthon vagyok lehet, hogy megszülök a 30-on, akkor mindenképpen megérte. Szóval a kórháztól ne féljen, a terhesosztályokon általában lazább is a rendszer, mint egy "rendes" osztályon, és nagyon sokat tudnak tenni az idő előtti szülés megakadályozására, meg jobban tudják figyelni a babákat is.
Sok pihenés, lépcsőzés nuku, és hallgasson az orvosra, ha azt mondja fekvés, akkor úgy legyen.

Brigi

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!
Ha már így a védőnőkről szó esett hozzátok milyen sűrűn szoktak járni.Az első hat hónapban nagyon segítőkész volt,jött is elég gyakran.De már most vagy 7 hónapja felém sem nézett.Utoljára akkor volt mikor 10 hónaposak voltak most mag már 17 is elmúltak.

Emina

Kép
emina

HeszterKép
nem tudom. ez gyerekenként változó. dalma beba-n nőtt fel, bendi meg bukott tőle.
nekünk azéert kellett váltogatni a tápszereket mert bendi nagyon bukos. natinak a többivel semmi baja.
banános az íze de nem hiszem hogy jobb ízű mint a másikKép

3hónaposak voltak a gyerekek amikor új helyre költöztünk decemberben. azt mondta a védőnő jövő hónapban jön. csak az a baj hogy nem ért ideKép de most meg már minek...
(amióta dalma megvan a 3. helyen lakunk) az 1. védőnénit én nagyon szerettem; kedves volt, segítőkész, mindig jött, ha bajom volt a gyerekkel még hétvégén is felhívhattam.

CatKép
talán te rendeltél a PELENKAFUTÁRTÓL.
van vagy 30féle pelus és nem akarom végigpróbálgatni mindet.
nektek melyik vált be?

textilpelusról nem felejtkeztem meg. majd írok.

p: vikta

6hóKépKép és 21hóKép
vikta

eladó Mildibé HA 1050g TÁPSZER
1 bontatlan doboz: 1200.-
2006.szeptemberi lejárattal

Vikta
vikta

Sziasztok Lanyok!

Koszi szepen a segitseget!! Latom, nem mi vagyunk az egyetlenek, akinel ez az egesz kakalas dolog gondot jelent.
Lehet, hogy eltulzom ezt a szekrekedes dolgot? Ha 2 napig nem kakil az Anna, akkor en meghomerozom. Lehet, hogy hagynom kene tovabb?
Eddig nem akartam elkezdeni a hozzatapit, de lehet hogy az ugy erdekeben akkor belevagunk. Eloszor csak gyumolcslevekkel, aztan majd johet a "szilard" kaja.

Vedoneni nalunk NAGYON kedves, rendes, segitokesz es lelkiismeretes. Tenyleg csak a legjobbakat tudom mondani, ami a termeszetet, hozzaallasat illeti. Szakmailag nekunk nem segitett olyan sokat, bar Neki nincs gyereke, szerintem ezert "konyvszagu" neha a tanacsa. Viszont vegighallgat. Igy legalabb nagy hulyeseget nem csinalok. KépKép

Vitka,
Mar nagyon varom a monapelus beszamolot! En is szeretnek atallni nemsokara es Te vagy az egyetlen a kornyezetemben, aki tenyleg hasznalja is. Elore is koszi!! Kép
Tenyleg, mi az a pelenkafutar?

Nyugodalmas jo ejszakat mindenkinek,
Heszter

KépKép
heszter

EminaKép
Nagyon helyesek a gyerkőcök! Olyan hámotok van ami egy kis hátizsák? Az is zavarja őket?

Erre gondolok: http://www.kekpanda.hu/category.php?bid=PIN002

MarcsiKép
Csak szeptemberben mennek bölibe, már be is vagyunk iratkozva. A főnökömtől kaptam egy kis haladékot.KépKép Nagyon örülök neki, mert most még szerintem picik hozzá.
Hogy vagytok?

ViktaKép
Nem vettem végül olyan pelenkát, mert a párom elég vaskalapos ebben, és nem engedte. Szerinte csomagolatlan, és ki tudja milyen anyagból van, így inkább megveszi a drágább, de minősített bolti pelenkákat. Visszaküldte a csomagot.

DitkeKép
Olvastam a jelbeszédről, de több ellentmondó dolgot is olvastam róla, így inkább én nem próbálkoztam ezzel. Mi is megtanultunk e nélkül is beszélni, így inkább csak egy jó mókának tartom.

EminaKép
Hozzánk a védőnő szökőévben egyszer jön. 1 éves koruk előtt jött háromszor, majd 12 hósan egyszer. Ennyi volt az össz látogatása. Nekem semmi újat nem tudott mondani, csak hülyeségeket kérdezett, például 10 hósan, hogy beszélnek-e már, vagy, hogy formabedobóznak-e már. Na nekem nem is hiányzik.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Hármas ikrek részére keresek nagyméretű járókát minimum 150x150 méretben. Aki tudja hol lehet ilyet kapni vagy ismer készítőt az kérem írja meg. Köszike!
dina1014

Sziasztok!

Nálunk is nagyon kedves a védőnéni. Bármit lehet(ne) tőle kérdezni.Csak szakmailag -mármint iker-ügyben- nincs a toppon!Pl.: látta az Olivért sánta kígyó módjára kúszni,de egy szót sem szólt,hogy esetleg ez gond lehet. amúgy jön még most is havonta.Igaz általában ebéd után,amikor már alszanak a fiúk.Így 2-3 alkalom is eltelik úgy,hogy legalább megmérné őket.De ha gondom van (lenne),bármikor felhívhatnám.Szóval a hozzáállásával nincs gond!

Ditke!
Ez a jelbeszéd engem is érdekelne.Mi a könyv címe?

Cat!
Ez a hám nagyon jó.Én eddig csak olyan kutyapóráz-szerűt láttam.Az ellen meg erőteljesen tiltakozott a férjem.De ez nagyon édi.Remélem,ez neki is bejön és tudunk kompromisszumot kötni.Mert már mindhárom lurkó áll,a Marci kapaszkodva megy.2-3hónap és menni fognak,az tuti!

Néhány friss kép a fiúkról:

hajnali vendégeskedés Benikénél
Kép

fürdés(balról jobbra: Marci,Beni,Olivér):
Kép

egykupacon:
Kép

Edit

Kép

Kép
edit73

Hello!

Edit!
Nagyon aranyosak a fiúk.Mivel én nem túl régen kapcsolódtam be mesélnél rólük egy kicsit?Van segítséged melléjük?

Heszter!
Szerintem két nap után még nem kellene hőmérőzni,nehogy hozzászokjon.

Cat!
Nem ilyen a hám.A brendonban vettük 1200ft-ért.Majd holnap lefényképezem őket és felrakom.De láttam már,hogy valakinek itt van ilyen.A gyerekek ültek az etetőszékben és olyan volt rajtuk.

Emina.

Kép
emina

Sziasztok!

CatKép
Én sem úgy gondoltam hogy ettől tanulnak meg beszélni, de elolvastam a könyvet és gondoltam kipróbálom. Nálunk nagyon bejött, bár ez is olyan mint bármi más, kinek hogy.

EditKép

Nagyon jó képek! Nem lehet semmi három gyerkőc egyszerre a kádbanKép A másik kiságyában az enyémek is szívesebben elvannak mint a sajátjukbanKép

A könyv címe: Babajelek
Sajna nekem sincs meg, kölcsön kaptam még régen, akkor olvastam, nem is nagyon foglalkoztam vele, csak gondoltam jópofa dolog. Aztán mikor elkezdtek puszit dobni, meg pá-t inteni, akkor gondoltam, hogy meg lehetne próbálni, ahogy ezt megtanulták, megtanulnák a többit is. Tulajdonképpen ezek is jelek, vagy ha a nemre rázza a fejét, csak ezeket mindenki ismeri, megszoktuk, a többi meg "furcsa". Mivel nekem nincs meg a könyv és csak néhány jelre emlékeztem, a többit kitaláltam. A könyvben egyébként semmi különöset nem írnak le, annyi a lényege, hogy a gyerek így könnyebben kifejezi magát. Azt Te is tudod, hogy ha akarnak valamit, akkor elkezdenek mutogatni meg nyögdécselni hozzá aztán egy tucat dolgot is végigkérdez az ember mire kitalálja hogy mit is akarnak. (Ha egyáltalán rájön). A jelek segítségével az olyan szavvakat is tudja használni amit nem tud még kimondani. Így a környezet is könnyebben megérti őket, könnyebb velük kommunikálni és ők is élvezik. Nekem ha megtanultak egy szót, pl. kutya, akkor mindenütt észrevették a kutyákat, az utcán, a képeskönyvben, egy csomagolópapíron, stb. és mutatták is mindenütt. Ugyanez van a jelekkel is. Pl. a sapka jele az hogy ütögetik a fejük tetejét. Ha megyünk az utcán, mindig mutogatják ha sapka van valakin aki szembe jön. Persze elég röhejes, hogy a két gyerek egyszerre kezdi el püfölni a fejét, de mikor mondom, hogy igen, sapka, akkor olyan boldogok, hogy értjük egymástKép. A legfőbb ellenzői a módszernek azt mondják, hogy ez hátráltatja a beszédfejlődést, de én nem így tapasztaltam. Mikor tanulunk egy jelet, mindig mondani kell a szót is hozzá. Pl. a virág jele az hogy szimatolunk. Mutattam a virágot a játszószőnyegükön, odahajoltam szimatolni és közben mondtam, hogy virág. Először a szimatolást tanulták meg, onnantól kezdve virág volt mindenhol. Nem is gondolnád hogy miket nem képesek észrevenniKép Nekünk ez volt az első babajelünk. Azóta már mondják hogy virág (gágKép ), de sokszor még mindig szimatolnak hozzáKép Vagy a halakra tátogunk, hát mindenki őket neveti a Tescoban a halaspultnálKép A teknősbékára meg a polipra még nem tudtam kitalálni semmilyen jelet pedig az is van az állatos könyvünkben, ha van ötletetek írjatokKép

jó éjt!

Ditke
ditke62

CatKép
nekem nagyon tetszik ez a hátizsákos hám. én köszönöm az infot. (a kék pandát én is szoktam nézegetni de nem tudtam h árulnak ilyet.)

EdittKép
szépek vagytokKép
Beni mennyivel súlyosabb, mint testvérkéi?
(nálunk nati és bendike közül is bendike a vasgyúróKép

HeszterKép
írok a pelusról. csak holnap jó?
végre megint vki aki érdeklődik. a baráti körömben most jönnek a gyerekek és 2 kivételével nem érdekli őket. (pedig ők 1 gyerkesek !)

pusz: vikta
6KépKép 21Kép
vikta

Vikta!

Engem is érdekel a Monapel pelusKép Nyár végére szeretném abbahagyni a pelenkázást legalább nappalra! Télen úgyis nehezebb leszoktatni őket, még egy évet meg nem akarok várniKép Szóval én is nagyon váromKép

Ditke
ditke62

Vikta!
Engem is érdekel a pelus,bár én csak jövőre alkalmaznám.
Nálatok is volt/van olyan,hogy megrázkódnak,ha pisilnek?
Röhej,de Beni a legutóbbi méréskor 10dekával volt súlyosabb és 1cm-rel kisebb,mint az Olivér. Az arca alapján sokkal pufibbnak tűnik,mert olyan husi pofazacskói vannak.

Ditke!
Kösz az infót!Ha megtudom szerezni,akkor elolvasom a könyvet is.Mi is szimatolunk a virágnak.Nem is gondoltam,hogy ez már egy jel. A fiúknak is tetszik,bár még nem utánozzák le.Viszont pár napja határozott megy evés előtt az am-am.Nem tudom mennyire tudatos,de ha meglátják,hogy csinálom a kajájukat,akkor rögtön elkezdik mondani.

Emina!
A fiúk természetes úton fogantak,34.hétre születtek Győrben tavaly május 2-án.Olivér 1960gr és 43cm,Marci 1770gr és 44cm,Benike 1700gr és 42cm volt.3hét után jöttünk haza a korházból.Elmúltak 10hósak,9kiló körül vannak és 76-77cm-esek. Mindhárman másznak,ülnek,állnak.Marci kapaszkodva megy.Olinak 5foga van,Marcinak és a Beninek 3-3.
Aránylag jó babák,sokszor elvannak már egymással.Bár az evéssel néha küzdeni kell,mert elég valógatósak.Van egy nagytesó is,ő 9éves múlt és a változatosság kedvéért ő is fiú (Dávid).
Van segítségem: heti 2szer 5-6órában bébiszitter és 1szer az Otthon segítünk alapítványtól egy hölgy jön kb. 4órára. Amúgy a férjem és a család segítenek.

Dina!
ilyet csak asztalos készít,nem lehet kapni.Szerintem érdeklődj bútorasztalosnál vagy ha tudsz olyat,aki amúgy készít gyerekbútort.Én csak tatán vagy Győrben tudnék neked ajánlani.

Edit

Kép

Kép
edit73

Ditke!

Még annyit a beszédtanulásról,hogy a múltkor voltam egy pszichológus előadásán.Azt mondta,hogy az a gyerek,akit nem értenek meg mutogatásból a szülei,hamarabb tanul meg beszélni,mert van motiváció.Én ezen teljesen ledöbbentem,mert úgy gondolom,hogy ha szándékosan nem értem meg,az agressziót vált ki a gyerekből.Én azt gondolom,hogy akkor kezd el beszélni,ha az idegrendszere elég feljett hozzá.Úgy mint minden más esetében is (pl: szobatisztaság).

Edit

Kép

Kép
edit73

Dina!
Most láttam,hogy te győri vagy.A kórházban láttam uh-nál kitéve egy gyerekbútor készítő címét (ha kell,meg tudom szerezni),nála nem érdeklődtél járóka ügyben.Azt tudom,hogy kiságyat készít.

Edit

Kép

Kép
edit73

a BABAJELEK könyvet én a FSZE könyvtárból vettem ki. de bizti más könyvtárban is van.
de most néztem a LIbri lapján és ott is kapható.

aki nem olvasta annak én is ajánlom Metnéki Julia: IKREK könyvét, nagyon jóKép
ezt is lehet kapni a Librinél, de már a 2. átdolgozott kiadást.

vikta
6KépKép 21Kép
vikta

Edit!

Teljesen egyetértek veled, jobb megérteni a gyereket. Egyébként engem egyáltalán nem érdekel mikor tanul meg beszélni (normális határok közt persze), az a lényeg, hogy megértsem mit akar, akkor sokkal kevesebb a hiszti, a nyafogás. pl. az ivásnak nálunk az a jele, hogy a mutatóujjukat a szájukba dugják és cuppognak, olyan mintha szopnák. Így ha evés közben elkezdik ezt mutogatni akkor tudom hogy inni kérnek és nem kell agyalnom azon, hogy már megint miért köpi ki a főzeléketKép Mondjuk én eredetileg hüvelykujjal akartam tanítani, de nekik biztos így könnyebb, mert mind a kettő így csinálja. Igaz, ált. Petra tanulja meg előbb a dolgokat, Csenge inkább tőle tanul.
A pszichológushoz meg annyit, hogy a babjelező babák is megtanulnak beszélni, mert ugyebár a jeleket csak a szűk környezete érti (apa, anya, tesó, esetleg nagyi), de ha mással is akar kommunikálni akkor muszáj lesz megtanulnia a szavakat. Márpedig a gyerek mindenkivel beszélni akar, a nénivel az utcán, a boltban, még a kutyával isKép És mikor megtanulja a jelhez tartozó szót akkor szép lassan kikopik a jelhasználat, mert rájön hogy a szavakt többen is megértik, meg látja hogy a nagyok sem jeleznekKép És persze ha mutatom a jelet vagy ők mutatják, mindig mondom az adott szót, pl. igen, virág, igen, az egy oroszlán, igen, sapka van a nénin, szomjas vagy, kérsz inni?, stb.
Egyébként a gyerekek meglepően találékonyak és maguktól is rájönnek hogy lehet jelezni, nekem volt óvodában egy ovistársam, aki szovjet volt, egy kukkot sem tudott magyarul mikor hozzánk került, mégis rengeteget játszottunk vele, egyszerűen valahogy mindig elmagyaráztuk mit akarunkKép
Mint mindennek ennek is vannak ellenzői meg pártolói is, szerintem ha nem veszi az ember véresen komolyan, akkor egy jó dolog és jó móka isKép

sok sikert! Ja és persze türelem, 10 hónaposan azért még lassabban megy a dolog, akkor nekem még csak a pá-pá, puszidobás volt, meg talán a virág, lassan kezdtek el utánozni, de ma már ott tartunk, hogy ha néhány napig ismételek egy jelet már használják is. Csak győzzem kitalálni őketKép El kellene mennem könyvtárba kivenni a könyvet, abban sok jelre rajzoltak példát, csak sosincs időm, meg nincs kire bízni a gyerkőcöketKép

Ditke
ditke62

Sziasztok! Kép

Nagyon gyönyörű az összes babó!!!

Edit, fantasztikusak a fiaid!! KépKép

Mi gyógyulgatunk!! Kép igaz még mind a ketten antibiotikumot szednek, de két napja már Petike sem lázas, "csak" az orruk folyik és köhögnek. Pont 5 hétig tartott ...

Pár dolog ami villanásnyira megmaradt bennem:
- valaki elárulhatná hogyan kell úgy szoktatni őket, hogy egyedül, és együtt is eljátszanak.
- sajnos nálunk nem lehet megvárni, míg Gergő saját ütemében szobatiszta lesz, eröltetni kell a dolgot, mivel a székletből fertöződött most is, és sajnos ez neki a legnagyobb veszélyforrás Kép nem tudom hogyan fogom majd csinálni.

Teszek pár képet, mert nem hagynak békén ...

Gergő megunta a habtapit:
Kép

Petyus sósapkában:
Kép

Porszívószerelők:
Kép

Szilvi
Kép

Sz.

KépKép
sziszus

Sziszus!

Mi nem szoktattuk őket az együtt játszásra.Egyszerűen hagyom,hogy azt csináljanak,amit akarnak.Sőt már néha egyedül is hagyom őket!Kiszaladok a konyhába vagy ők kimennek a folyosóra stb. Közben fülelek ezerrel,nyitják-e a szekrényt vagy van-e szokatlan zörej,köhögnek-e stb.A sírásból már tudom,hogy baj van-e vagy csak nyafi.Szóval amikor nem látnak,általában akkor fedezik fel egymást.Az együttjátszás még csak annyi,hogy körülülik a legót és kipakolják.Néha összevesznek.Vagy kiveszik - kölcsönösen- egymás szájából a cumit és mindenki a másikéval játszik.Vagy körbeállják az ülőgarnitúrát és "beszélgetnek".Szóval csak ilyesmire gondolj!
szobatisztaság:ebben az esetben neked való a Monopel,amit Vikta említett.Kicsit (nagyon:-((() macerás,de mástól is hallottam,hogy sokkal hamarabb lesznek szobatiszták a lurkók!
Örülök,hogy jobban vagytok!Jön a tavasz és elmúlik minden bajotok!
aranyos ez a sósapkás kép!Olyan kis ennivalóan husik ezek a fiúk!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Sziszus!
Azt én sem tudnám elmondani hogyan szoktattam őket arra ,hogy el tudjanak játszani egymással.Szerintem ez csak úgy jön magától.Egyetértek Edittel,hagyni kell őket kedvükre.Igyekeztünk úgy átrendezni a lakást,hogy ne legyenek veszélyeztetve és ne tudjanak kárt tenni semmiben.Én szinte mindent meg tudok csinálni tőlük(főzés,takarítás)kivétel a felmosás.Azt általában este csinálom mikor elaludtak.Ha én főzök ők is a konyhában vannak és pakolják a műanyag edényeket,vágódeszkát,tölcsért.Szerencsére a tűzhelyet nem bátják,csak nyúlnak felé,és mondják,hogy sü-sü-sü.
Azt pontosan nem tudom ,hogy mi az a Monopel de az biztos,hogy akinél teksztilpelust használnak annál könnyebben megy a szobatisztaság.A nővérem mindkét gyerekénél azt használt,még éjszakára is és 14-15hónaposan már szobatiszták voltak.A kezdetekkor én is azt akartam használni meg is vettünk 100db teksztil pelenkát(most itt pihennek az ágy alatt),de mikor hazajöttünk a kórházból és összecsaptak a fejem felett a hullámok a könnyebb módszer mellett döntöttem.Most pedig nehéz ezt feladni,de talán jobb lenne.
Szilvi nagyon aranyosak a fiúk.Látom ők is kedvelik a porszívót.

Edit!
Nem gondoltam volna,hogy természetes úton fogantak.Ez nagyon ritka.És a nagy tesó hogy viszonyul hozzájuk?Vagy fordítva?

Emina.

Kép
emina

TEXTIL PELUS
Úgy látom egyre több mami érdeklődését keltette fel a mosható pelus , így belekezdek (mind a 3 alszikKép)
Textil pelusből több fajta, márka van. Mi a monapelt (mosható nadrág pelenka) választottuk. De a többi márkát is felsorolom.

A pelenka belsőből és külsőből áll. A belső az úgy néz ki , mint az eldobható pelus, tépőzáras, könnyen feladható csak pamutból van.
A külső, meg mint egy gumibugyi. (ez is tépőzáras)

1 gyerekre: Mi 15 belsőt (egy méret van belőle, de van rajta patent amivel, így mi már 4 kilótól használtuk-ekkor volt dalma 1 hónapos. Szerintem innentől jó használni)
és méretenként 3 külsőt vettünk(XL-est már nem vettünk, remélem akkor már nem pelusozzuk.). Ebből 4 méret van. S (3.5-6 kg), M (5-10 kg), L (9-16 kg), XL (16-20 kg)
2-re nem hiszem , h a 2x-ese kell , elég kevesebb is is sűrűbben kell mosni.

Leírom a folyamatotKép
gyerekre rá a belső, külső.
Peluscsere
Belsőt beteszem a vödörbe (amikor csak 1 gyerek volt akkor kiöblítettem kicsavartam és úgy a vödörbe, most ez kimarad), a külsőt a külsejével lefele a fürdőkádra.
Megkapja a pelusát és új külsőt, majd a köv pelusozásnál a kádról veszem le.
Azért váltogatom mindig a külsőket, mert pisis lehet és a köv pelusozásig megszárad.
Ha pisis semmi komplikácó
Ha kakis: az elején amikor folyós volt a kakija nowotex betétet használtam. Beletettem a pelusba a betétet és a kakival együtt tudtam kivenni, nem lett kakis a pelus. (persze ha óráig ücsörög rajta akkor a betét sem segít ezen a helyzeten. Kép )
Most keményebb a kakija, így nincs külön kakifogóbetét, kaki bele a wc-be (ha eldobhatót használok és nem folyosat kakil én azt is a wc-be szoktam tenni) van egy pelusos körömkefém és hideg vízzel öblítem le a pelust és ha van rajta kaki azt lesikálom és eljutottunk odáig, h bele a vödörbe.

Bocs ha túl részeletes vagyok de élő szóban ha vki nem ért valamit visszakérdez itt meg nem, ezért a részletesség.

A vödörbe vizet teszek és mosószódát (egyes bio boltokban lehet kapni) vagy vízlágyítót teszek. Mostanában vízlágyítót, mert nincs idő/kedv mosószódát venni.
(a pelus cég ecetet ajánl)

Mosás
Én eleve kevesebb mosóport használok, mint amennyit a gyártó előír. Nem jön ki a ruciból a sok mosópor és csak azért a nagy mennyiség, h sokat vásároljak.
És a mosáshoz 2/3 mosóport (mi folyékonyt használunk) és 1/3 mosószódát vagy vízlágyítót használunk. Öblítőt dalma születése óta nem használo, mert enyhén ekcémás volt és a drnéni szerint nem jön ki a ruciból az öblítő, eltömíti és nem jó a bőrnek. Azt tanácsolta használjunk 1evőkanál 20% ecetet (+1deci víz, hogy ne a tömény ecet menjen a ruhára) helyette. Így is teszünk. Illata nem lesz a ruhának öblítő hiányában, szaga sem az ecettel, de a gyerek bőrének jó és lágyítja a vizet, így a ruhát.
Ha összegyűlt 1 adag (1 gyerek esetében az 2 nap , 2 gyereknél lehet naponta, 2 naponta mosni ez a pelusok számától függ)
Régen beletettem akádba az össze kicsavart pelust, (büdi víz be a wc-be) , és kiöblítettem kézzel. (most csavarás után be a mosógépbe és elindítok egy öblítést). Majd 1 egész programot.

Hát ennyiKépKérdésekre szívesen válaszolok.

Dalmát 1 hónapos kora óta ezzel a pelussal palusozom (most is ) a kicsiket is akartam vettünk is 15 plusz pelust de időhiányra hivatkozva még nem. Majd ha dalma szobatiszta lesz.

A pelus hátránya a sűrűbb peluscsere és a mosás
Előnye a gyerek érzi, h pisis, (mert nincsenek a kék kis golyók, amik beszívják a pisit ), így tudja ha pisil akkor nedves lesz a pelus és rossz. És ezért könnyebb bilire szoktatni.
Dalma 1,5 éves volt és bugyi volt rajta egész nap(alvásokat kivéve) néha volt csak bepisilés. Ez szerintem hatalmas előnye a pelusnak.

Akartam még írni de felkelt...

Pusz: Vikta

6hóKépKép; és 21hóKép
vikta

Sziasztok

Sziszos
Örülök, hogy jobban vagytok. Nem is tudom, hogy bírtad öt hétig a nyűglődést. A lányok még akkor is gyakran kikészítenek, ha nincs semmi bajuk. Mondjuk türelmesebb vagyok, ha betegek, mert tudom, hogy nem hisztiznek, hanem valami fáj, vagy rossz.
Az együtt játszás nálunk is kb. annyi mint Editnél. Odaállnak valami mellé mindketten és dumálnak. Vagy együtt pakolgatják a játékokat. Vagy a játszó két végéről vigyorognak egymásra. Időnként kukucsolnak is. De olyan aranyosak, mert mindig követik egymást. Ha az egyik elindul vhova, megy a másik is. Én sem szoktatattam őket. Nekem mázlim van, mert ők tényleg több órát képesek eljátszani, ha jókedvük van és nem álmosak, éhesek. Ha kicsit nyűgik akkor bemegyek hozzájuk. Elindítom a játékot, pl. belepakolok a dobozban, ahonnan ők kipakolnak, vagy a felakasztott zsebes vonatba "ültetek utasokat", ahonnan szintén kipakolnak. Aztán sokszor ilyenkor belelendülnek és akkor már ott lehet hagyni őket. Persze, ha nagyon nyűgik akkor semmi nem használ. Nálunk vannak a játszóban megmászható dolgok, na az nagyon bejön, mert felállnak pl. a kanapéra és onnan kurjongatnak, meg dobolnak a radiátoron, ha nem túl meleg. És nagyon szeretik a hordozót, mint játékot. Réka mindig belemászik bizergálja a kötőket benne, borogatja, stb. Ha le akarom foglalni akkor sokszor csak beteszem és már megy is felfedezni. Szóval szerintem meg kell találni, hogy mi az ami leköti őket és azzal próbálkozni.
De Cat-nek valószínűleg igaza van és a fiúk macerásabbak, anyásabbak, mint a lányok. Bár nekem nincs tapasztalatom.

Brigi

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

nekem a 2 lánnyal van sok bajom, a fiú egy kis angyalkaKép

Vikta
vikta

Sziasztok!

Köszönöm szépen a segítséget, nagyon aranyosak vagytok. 2in1 (ne haragudj, nem tudom a nevedet), elküldtem emailben a faxszámot, nagyon köszönöm, hogy elküldöd a könyvrészletet!

A barátnőm holnap megy a dokihoz, ill. uh-ra, ha érdekel titeket, megírom, mi volt!

Puszi, Juca
Vendég

Edit!

Jó lenne ha megszereznéd a címet. Te amúgy hogy oldottad meg ezt a problémát? Nektek van járókátok és ha igen akkor mekkora? Amúgy tündériek a gyerekeid, majd én is rakok fel képet ha időm engediKép)
dina1014

Sziszus!

Szerintem meg lehet tanítani őket egyedül játszani. Nekem a lakás nagy részén szabadon közlekedhetnek, ami veszélyes vagy értékes volt elpakoltuk, elzártuk, persze vannak helyek ahol zárva előttük az ajtóKép így napközben már teljesen szabadon közlekednek, még a lépcsőn is mióta nem akadály a lépcsőrács. Jönnek-mennek, pakolnak, persze azért figyelek, minden hangból tudom merre járnak, a sírásról is tudom hogy baj van-e vagy csak összevesztek valamin. Mivel a lakás felfedezése érdekes, észre sem veszik hogy eltűntem a látótérből. És persze azt is megtanulták, hogy bármikor megkereshetnek. A konyha viszont nálam tabu, ott járókában a helyük. Eleinte utálták, sírtak ha beletettem őket, de mindig beültem melléjük, együtt játszottunk, így rájöttek hogy ott is lehet játszani. Aztán én kint maradtam, sokat kukucsoztunk, meg a kisebb játékokat, amik érdekesek (gondolok itt flakontól fakanálig mindenre) a járókán kívülre tettem le, de úgy hogy még elérjék ha kinyúlnak, szívesen rángatták be, és ha már bent volt, kicsit elfoglalták magukat vele. Sokat mondókáztunk, énekeltünk, aztán persze mindig figyeltem őket, ha elvoltak magukban akkor hagytam, ha nyafogni kezdett akkor kezdtem az éneklést, kukucsozást, stb. Szépen megszokták, hogy reggeli után beszállnak, aztán míg a főzést nagyjából elintézem, ott is maradnak. Mára szinte nyafogás sincs. Nekem két normál méretű járókám van, én nem szeretem egybe tenni őket, mert abból sokszor csak a veszekedés van, képesek összekapni minden játékon, vagy egyszerűen csak egy simogatás is sokszor túl durvára sikerül, belekap a másik szemébe. Így nem kell folyton szétválasztanom őket, ráadásul gyakran kukucsoznak egymással is, meg cserélgetik a játékaikat, de ha valamelyik félre akar vonulni egy könyvvel vagy macival, akkor a másik nem tudja elvenni tőle. Nálam nagyon bevált, simán elmosogatok reggeli után, felteszem az ebédet, mikor minden kész, még fel is mosom a konyhát és utána szállnak ki. Persze utána még beszaladok időnként megkavarni a kaját, stb. de az már csak egy-egy perc, addig észre sem veszik hogy eltűntem. Mindent meg lehet csinálni mellettük, kivéve a többi helyiség felmosását, mert azonnal a vizes kövön teremnek. Persze minden munkából játékot kell csinálni, de így már sokat "segítenek"Kép A tiltott helyiségeket (WC, mosókonyha, dolgozó) meg akkor takarítom mikor alszanak, este szoktam vasalni is.

Vikta!

Jól hangzik ez a pelus dolog, én már régen eldöntöttem hogy nyáron valami ilyesmi lesz, nem akarok még egy évig pelenkázni, csak eddig senkit nem ismertem aki ilyet használt, akinek meg mondom hogy mit akarok úgy néz rám mintha őrült lennék. Kezdettől fogva nem akartam, mert tudtam hogy csak macerás lenne, de mostanra már elég nagyok ahhoz hogy van értelme elkezdeni a bilizést. (gyakran félrevonulnak kakilni, a kádban fürdéskor ha mondom hogy van pisi? akkor látszik hogy koncentrál és mindig pisil, ha csak egy kicsit, akkor is látom hogy próbálja, érti miről van szó.) Azért lenne egy pár kérdésem:
- Csengének még az eldobható pelusban is nagyon sokszor piros a feneke, (Pamperst vagy Liberót használunk), félek hogy ebben meg pláne az lesz, nem? Néha alig tudom szegénynek rendbehozni, pedig amint észereveszem hogy bekakilt azonnal tisztába teszem, meg nappal is kb. 2-3 óránként átpelusozom ha csak pisis akkor is. Éjszaka persze nem.
- A neten néztem de elég drága ennyi pelust egyszerre megvenni, amit én láttam kb. 1500 volt darabja és két gyerekre jóindulattal is kell szerintem 20 db, + a külsők. Mennyire megy tönkre egy gyerek alatt? Használtan nem lehet venni? Persze 90 fokon kimosnám, kifertőtleníteném. De mi ha minden jól megy csak néhány hónapig használnánk, hiszen mire beszerzem, elkezdem kb. 18 hónaposak lesznek, szerintem nappalra nyár végére elérhetnénk a szobatisztaságot, az meg 4-5 hónap. Vagy naív vagyok? Kép
- Van belőle bugyipelenka fajta is, amit állva fel lehet húzni, mint a Pampersnek vagy Liberónak is, vagy csak a fekve feltépőzárazható? A pelenkázás már így is közelharc ha feküdni kellKép

Most több kérdés nem jut eszembe, köszi a válaszokat előre isKép

Üdv:

Ditke
ditke62

Dina!

Nekünk kicsi a lakás,így még az 1*1méteres járóka is csak a konyhában fért el. Bár sosem tolerálták a bezártságot.Meg biztos érezték,hogy én sem vagyok híve (amúgy a pszichológia sem,ikrek könyvében is a szabad mozgást ajánlják)Nekem a kezdetektől a földön,habtapin vannak.Na jó,eleinte,amikor még semmit nem csináltak,akkor az ágyon voltak.Most is megvan a habtapi,de már mászkálnak a lakásban.Nálunk nincs rács,meg korlát.Ahova nem mehetnek be (wc,spájz,tesó szobája) ott csukva az ajtó.Ennyi!
Az udvaron van egy 3*5méteres járókánk,tavasztól ott lesznek.(remélem,ők is így gondolják)
Ha most valami olyat csinálok,ami nagyon nem nekik való,bepakolom őket a járókába és ott ácsorogva várnak.
A cím miatt egy kis türelmet kérek,de igyekszem.

Edit

Kép

Kép
edit73

Vikta!
Még az jutott eszembe,hogy szerinted mennyire tolerálná a gyerek ezt a fajta pelenkát 1,5éves kora körül?Mert az megint más,ha te már 1hósan ezt használtad.Nem lenne sokkal nyűgösebb?

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

www.auchan.hu
Auchan oldalán március 17-én, azaz ma feltöltve 20 db ingyenképet lehet előhívattatni.
A ma kapott 20 kép ingyen kóddal márc. 24-ig lehet feltölteni a képeket Kép

Eri
simones

Nekem nem működikKép Mármint az Auchanos dolog

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Bannamari!

Meddig jutottál el?
A főoldalon van a fotókidolgozás, és ott lehet beírni az e-mailcímet, ahova küldik a bónt.
Itt egy közvetlen link, hátha ezzel megy:
http://asp.photoprintit.de/microsite/7517/index.php
Próbáld később, hátha csak most éppen nagyon foglalt.

Eri
simones

TEXTILPELUS

tehát ott tartottam, h 1,5 évesen bugyiztunk (alvást kivéve) és januárban a féltékenység miatt mindig a 11-es etetésnél pisilt be!!!, hát ezt direkt csinálta és így visszatértünk a pelusra. de ha az ikrek később jönnek dalma már bizti h nappal bugyis.

a bilibe pisiléshez nem csak az kell h érezze a pisit pelusban (amit úgye azonnal érez moshatóban, így kialakul a reflex és eldobhatóban csak akkor érez ha már sok van a pelusban) hanem az is h érezze az ingert., majd vissza tudja tartani És sok kitartás és türelem a bilizéshez. És ahhoz ha az első hetekben napi 3 nadi fogy anyuka még akkor is azt mondja kicsim majd holnap jobban fog menni. Soha ne szidjuk le a gyereket és ne is tegyünk olyan megjegyzéseket amivel sértenénk!!
Egyszer csak sikerül elkapni a bilibe egy pisit. Ilyenkor nálunk megy a dicséret taps, puszi. És legközelebb már próbálkozik h megkapja a "jutalmat" és ez neki is egy sikerélmény.
Láttam dalmán ha (ez még a kicsik születése előtt volt) ha pisis lett a nadija elszégyellte magát h nem siketült eljutni a biliig.
Én nem engedem játszani a bilin, mert már odáig fajult a dolog hogy mindig kicsit arrébb tette a bilit és játszadozott a megszerzett játékkal.
Az elején rá sem akart ülni a bilire, valószínű szokatlan volt neki és hideg is volt.
Bilizésre a meleget, tavaszt, nyarat ajánlom, nehogy megfázzanak.

Na a pelusozásból jól elmenetem a bilizésbe.

Vissza a pelushoz.
Én dalmát textilezni akartam és boltokban néztek rám mint a hülyére hogy gumibugyi már nincs, textilpelus hát ők ilyennel nem foglalkoznak. És a védőnőmtől illetve a fórumon olvastam erről. Sokan dicsérték, így belekezdtem.
Ez 2004-ben volt most 2 évvel később sokkal több helyen lehet kapni.Kép

Gondolkodtatok azon, h amikor mi kicsik voltunk 1,5-3 éves korára mindenki szobatiszta volt!
Most meg vannak olyan ismerőseim ahol nem veszik be a gyereket az oviba, mert pelusos.

Na ez szerintem az eldobható pelusnak köszönhető.
Kényelmes a mamának kényelmes a babának is.

1,5 évesknek szerintem a mosható peluson belül a leszoktató pelus kell. Ez nekik lett kitalálva. itt a link:
http://www.monapel.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=33&Itemid=48

és a mosható pelust áruló cégek:
monapel
http://www.monapel.hu/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1

KUSHIES
http://www.spelta.hu/ultrabel.html

....

és egy összesítő, az összes dobható és mosható pelus cég és egyéb pelussal kapcsolatos infok:
http://pelenka.lap.hu/

és nem lesz kiütéses a textiltől a popoja(mivel mincsenek benne a kék kis golyó, maik kiütést okoznak), csak sűrűn kell cserélni. Sokkal egészségesebb, mint az eldobható amibe belefülled a popoja.

Remélem mindenkinek válaszoltamKép
és aki áttért számoljon beKép

(()egy kicsit össze-vissza írtam, bocsi)

pusz: Vikta

6KépKép és 21Kép
vikta

EditKép
"Nálatok is volt/van olyan,hogy megrázkódnak,ha pisilnek?"
nálunk nem volt ilyen. ezt nem is értem.

Vikta
vikta

DitkeKép
ha piros a popoja én "sudocrem"mel vagy "neogranormon"-nal szokta bekenni. (nálunk az eldobhatótól piros nati popoja. a moshatótól dalmának csak akkor volt piros amikor sokáig volt pisis pelusban, mert elfelejettem megnézni/kicserélni.)
lehet használtan is venni. múltkor láttam a vaterán meg valamelyik börzén.

a külső nem megy tönkre. 1 de lehet h 2 gyereket is kihasznál. a belső meg tuti kihasznál 2 gyereket.

EditKép
újdonság, így lehet h nem tetszene neki, de a bili is újdonság az se tetszik nekik az elején.
leszoktató bugyiKép linket előbb írtam.

Vikta
vikta

Sziasztok!

Megnéztem a leszoktató pelusos oldalt, de a legkisebb méret 13 kg-tól vanKép Nekem Petra még nincs 8 kg!!! Akkor én most mit adjak rá?! Mire 13 kg lesz, szerintem már másodfokú egyenleteket fog megoldani...
Ezen még gondolkodom...

Ditke
ditke62

Sziasztok!!

Köszi a sok véleményt.
Azt hiszem nálunk a legtöbb baj forrása, hogy nagyon különböző ütemben fejlődnek.
Gergő több mint 2 hónapja áll, Petike meg most tanult meg stabilan ülni.
Így sem magát, sem a játékait nem nagyon tudja megvédeni Kép sőt a szeretgető öleléseket sem tudja kivédeni KépKép
A nappali nálunk egyben van a konyhával, itt + a szobájukban szabadon közlekedhetnek. Persze a lépcső, a fürdő sokkal érdekesebb, dehát lesz ez még ígyse.
Bár mindig rájövök, hogy szinte bármi lehet veszélyforrás. De egy biztos, a "nagycsend" a leggyanúsabb KépKép

Pelenkaügyben kicsit tanácstalan vagyok, pl. nekem a szárítással is gond lenne.

Betegségügyben úgy érzem elátkoztak bennünket, vagy csak simán szerencsétlenek lennénk?!?!?!Kép
Gergő hajnali 3-tól reggelig visított, és hőemelkedése volt.
Reménykedtem, hogy a fülével van valami, de a fülész azt mondta sajnos nem.
Így írány a Heim Pál, pisit leadni. Megvizsgálták, de látszólag semmi baja. Negatív lett a labor is. Egésznap nagyon bágyadt volt. Fogalmam sincs mi lehet. Ha ilyen marad hétfőn vérvétel Kép

Békés éjszakát mindenkinek Kép
Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Szilvi!

Hol maradt a centid?

Gergőnek jobbulást, most már igazán mondjon le minden baci!

Pelenkás oldalakat megnéztem, hát, kiszámoltam, hogy mekkora befektetés kellene hozzá, és úgy döntöttem, hogy akkor marad az eldobható. Mondjuk nem nagyon kellett győzködnöm magam, én amúgy is a kényelmesebb fajtából vagyok.

Nekem most a Pamperstől kiütésesek lettek, pedig előtte sosem volt kiütéses a bőrük a pelenkától. Remélem, ha elfogy, megint szép lesz a bőrük.

Cat!
Majd rakok fel szülinapos képeket, a mostaniak közt nem nagyon vannak jól sikerült képek.

És Ádámom elérte a 8 kilót! Majd megzabáltam. Több, mint három hónapot vártunk erre a kilóra.

Lányok!
Menetiránnyal szemben csak 9 kilótól lehet betenni a gyerekeket az autóba, vagy elég, ha a 9 hónapot betöltötték?
Ki mikor fordította meg az autósülést?
Mostanában kezdenek nagyon nyűgösek lenni az autóban, különösen, ha egy kicsit többet autózunk. Mondjuk 2 órát már nemnagyon bírnak ki. Abban reménykedem, hogy ha megfordítom, jobban fogják élvezni az autózást.

Eri!
Kösz a segítséget, sikerült. Azóta már leleveleztem, kiderült, hogy nagyon leterhelt volt a szerverükKép

No, szaladok, mert valamiért felsírt Gergő

Puszi
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok

Sziszus
Jobbulást nektek, és szorítok, hogy ne legyen semmi baj, meg nyűgi se.

Annamari
Én a helyedben várnék még a megfordítással. A kombinált üléseket is inkább 1,5 éves korban ajánlják megfordítani, mert háttal sokkal nagyobb biztonságban van a baba. Egy esetleges ütközésnél menetirányban ülve nagyon megterhelődik a nyak, és az ő nyakuk még gyenge ahhoz, hogy megtartsák, és így könnyebben megsérül.
Én is gondolkodtam a megfordításon, mert mi sokat utazunk és nekem kényelmesebb lenne elöl ülni, de akkor ugye nem látom őket, míg ha ők is előre néznének akkor elég lenne hátranézni. De lemondtam róla az előbbi okok miatt. Majd ha kinövik a 13 kilós hordozót akkor fognak rendesen ülni az új ülésben.

Ditke
Ahogy én értelmeztem a leszoktató pelust, ez inkább már akkor lenne jó, ha egyébként szépen biliznek, de néha azért baleset történik. Az én véleményem szerint az elején így is úgy is a normál fajta textil pelust kell használni, és csak a végén jön a leszoktató. Az előbbiből meg van a ti méretetek is.
Sajnos én nem vagyok olyan szerencsés, hogy pont jól jöjjön ki a nyár meg a szobatisztaságra érettség. Nem is tudom eldönteni, hogy most mennyire érdemes elkezdeni bilizni a nyáron. Még csak alig múlnak majd 1 évesek. Csak félek, hogy télen meg nehéz lesz. Jövő nyár meg még olyan messze van.

Mindenkinek jó hétvégét.
Brigi

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Dina,

de van ekkora járóka! Illetve csak 147x147-es!!!! Mi a Brendonban vettük 26990 Ft! A neve is ikerjáróka, azt hiszem a katalógusukban is benne van, de nem biztos!
M:
kmoncsi

Sziasztok!

Szeretném megosztani veletek a Gréti leszokását a pelusról (legalábbis nappalra). Nem lehetetlen a téli leszokás. Igaz ők 2004.aug-ban már 2 évesek voltak, de Gréti teljesen magától decemberben, a tél kellős közepén mondott le a pelusról. A bölcsiben nem akarták levenni róla napközben, hiába mondtam, hogy hétvégén már nem volt rajta pelenka, azt mondták, hogy nem tudnak annyira ráfigyelni, és nem engedték. Kép De jött a téli szünet, ami majdnem 3 hét volt, és azalatt Gréti teljesen pelenkamentes lett nappalra. Januárban már nem is vittem pelenkát a bölcsibe. Éjszakairól szintén nagyon hamar lemondott: egyik este azt mondta, hogy anya, nem kell a pelenka, nem fogok bepisilni. Ráhagytam, nem adtam rá, csak amikor már elaludt. Másnap megint nem kérte a pelust, és már nem is csempésztem rá titokban. Azóta nincs pelenkája és nem is pisilt be az ágyba sem (talán 1-szer) De komolyan. Most nem akarom sztárolni a gyerekemet, csak biztatni szeretnélek Titeket, hogy le lehet szokni télen is a pelusról. Bár az is igaz, hogy ez már tényleg 2-2,5 évesen volt.

Gergő is pelenkamentes már tavaly nyár óta, de vele sűrűbben előfordulnak "balesetek". Éppen ma hajnalban kiabált, hogy bepisilt Kép Persze, mert este makacs és nem akar lefekvés előtt pisilni, és olyankor ez az eredmény Kép

Vikta! Minden elismerésem a Tiéd, hogy textilpelust használtok. Csatlakozom Annamarihoz, én is kényelmesebb fajta vagyok. Így sem értem magam utol soha Kép

Hello: Andi

Kép
gandi75

Dina!

Ha mégis a készítő mellett döntenél:Kis Tihamér asztalos,Győrújbarát 06-96/456-596

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Annamari!

Mi már nagyon rég nem használjuk a hordozót. Kb.9 hónaposak lehettek, mikor már nagyon nyűglődtek a hosszabb utakon, úgyhogy mi megvettük az ülést, hogy kipróbáljuk, ha nem válik be később úgyis kell. Hát nagyon bejött, azóta nézelődnek és nyugi van. Először kicsit hátradöntve használtuk hogy kényelmesebb legyen nekik ( a mienk 3 fokozatban dönthető), most már teljesen fel van emelve. Mondjuk én nem is akartam megvárni míg a 13 kilót kinövik, mert Petra 16 hónaposan is csak 7,8 szóval sosem lenne 13... Még 9 sem... Mondjuk nekünk olyan ülés van, amire az van írva hogy 0-18 kg. Bár egy újszülöttet nyilván nem lehetne beletenni...
Pelenka: a textillel az a baj, hogy egyszerre kell megvenni egy csomót, de hosszú távon sokkal olcsóbb mint a Pampers, pláne ha azzal 2-2,5 éves koráig pelusozod. Nem tudom nálatok milyen a fogyasztás, de nálunk átl. 6 pelenka/nap/fő, azaz egy Jumbo pack pelenkacsomag kb. 6 napra elég, ez 3500 Ft. Ha megveszek 25 mosható pelust új áron, minden hozzávalóval kijön 50000-ből, ez kb. 14 csomag pelenka, ami nincs 3 havi adag. Még ha hozzáveszem a mosószer, áram, stb. árát, akkor is sokkal olcsóbb. Pláne ha találok használtat.

Brigi!

Lehet hogy igazad van pelus ügyben, majd mikor jobban ráérek elolvasom mit is írnak pontosan. Mindenesetre nem fogok, csak egy fajtát venni ha veszek, remélem nem húzódik el nagyon ez a leszoktatásKép Meg csak akkor veszek ha kapok használtan, egyben sok lenne kifizetni ennyi pelenkát egyszerre.

Ja, nem tudom írtam-e már, de elkezdtem egy másoddiplomás képzésre járni az egyetemre (jog) és rettentően élvezem: igazi kikapcsolódásKép Bár van még 2 kismama úgyhogy a "kakis pelenka"-témától nem tudok szabadulniKép

Üdv: Ditke
ditke62

mamikKép
féláronKép adom a megmaradt tápszereket.

keres-kínál/tápszer
(az egészet nem akartam ide bemásolni)

Vikta
vikta

Sziasztok!

Képzeljétek, ma kimerészkedtem egyedül a lányokkal az utcára! Eredetileg csak a kertbe akartam kivinni őket, de megláttak a szomszéd kutyáját amint kiszökött az utcára és elkezdtek kiabálni neki, meg mindenáron mentek volna utána. szerencsére nagyon csendes környéken lakunk, 10 percenként megy el kb. egy autó, szóval gondoltam kinézünk. Elsétáltunk kb. 6 házzal arrébb meg vissza, végig szépen fogták a kezemet, nem volt semmi gond, nem is gondoltam volna hogy ilyen simán megy. Biztos az újdonság varázsa, lesz ez még rosszabb isKép
Mindenesetre még utána az udvaron is szaladgáltak fél órát, alig akartak bejönni. szerencsére jó idő van. Tízórai közben már majdnem elaludtak, utána betettem őket a kiságyba és mind a kettő eldőlt mint egy zsákKép Azt hiszem ezután minden nap ezt fogjuk csinálniKép

Mindenkinek jó tavaszozást kívánok!

Ditke
ditke62

mamikKép
szombat óta sehol senki. és ma szerda van... mi ez a lazaság? Kép

DitkeKép
irigykedek de nem irigyellek hogy van a sulira energiád.
ha kevés az autó akkor lehet ott az első "lépéseket" gyakorolni. vigyázat mert elindulnak és nagyon gyorsak!!!

pusz: Vikta
6hóKépKép és 21hóKép
vikta

Sziasztok!

Ditke
Ügyesek vagytok. Mármint a sétálással.
És minden elismerésem másoddiploma ügyben. Én is gondolkodtam rajta még a terhesség alatt, de mióta megvannak a babuk már nem érzem reálisnak. Így is a feje tetején áll minden.
Egyébként mi is aprók vagyunk, úgyhogy én sem fogom a 13 kg-ot megvárni, de szerintem hosszra a nyár végére mindenképpen kinövik a hordozót. Én legalábbis úgy gondolom. Akkor fognak új ülést kapni. Pont tegnap voltunk dokinál méreckedni. Egyik leány 7,18 kg, másik 7,95. Mi sem visszük túlzásba a növögetést. De ennek előnyei is vannak. Nem kell olyan gyakran új ruhát venni, és kisebb súlyt kell emelgetni. :-)

Sziszus
Gergő jobban van?

Képzeljétek, a lányok legújabb találmánya, hogy felállnak kanapá karfájára úgy, hogy a melegvízcsőbe és az ablakfélfába kapaszkodnak és úgy bámulnak kifelé. Mondjuk elég ügyesek, úgyhogy a leeséstől csak mérsékelten féltem őket. Viszont közben dörömbölnek az ablaküvegen a tenyerükkel (jó esetben Kép) vagy egy játékkal (rossz esetben Kép). Most próbálom őket leszoktatni, mert kicsit félek, hogy kiverik az ablakot.
Egyébként Réka megáll magában, nem kapaszkodva. Ez jó jel? Mármint az elindulás szempontjából. Mert emlékszem, hogy én úgy gondoltam, hogy akkor fogok tudni biciklizni, ha minél tovább tudok a biciklin ülve egy helyben állni. Gondolhatjátok, hogy ez nem vezetett eredményre. Szóval felmerült bennem, hogy ez is hasonló-e, vagy ez tényleg az első lépés előtti állapot.
Úgy örülök a jó időnek, de sajnos most éppen a keresztelő előtti nagy készülődés van, és takarítás, meg vásárlás, hogy nem jut időm igazán élvezni, de remélem, még a hétvégén is tartani foga a napsütés, sőt még utána sokáig.

Mindenkinek szép napot!
Brigi

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Ma megint voltunk sétálni az utcán, nagyon élvezik. A gond csak az, hogy nem egyforma tempóban haladnának. Csenge mindig megáll valami virágot, falevelet nézegetni, Petra meg csak rohanna, így sokszor rángat hogy menjünk márKép
De egész jól megy a dolog, most még a póráznak sem érzem szükségét. Majd meglátjuk.

Brigi!
Én is tavaly szerettem volna elkezdeni, de rájöttem hogy 3 hónapos babák mellől nem tudnék eljárni. Most viszont nagyon jó, szombatonként van csak, ennyit ki lehet bírni és nekem is jót tesz egy kis kimozdulás meg egy kis agymosásKép És legalább az apjuk is kiveszi végre a részét a gyereknevelésbőlKép Persze ő visz kocsival meg jön értem, így nincs gondja az altatással, alszanak a kocsiban. Főznie, takarítania nem kell, mégis fáradt délutánra. Ki érti ezt??Kép
Az állás egyébként szerintem jó jel, ebből lesz majd hogy ellép magától. De egy ideig még nem mer, bár én láttam a lányok arcán hogy nagyon koncentrálnakKép

A betegeskedőknek jobbulást.

Hol vagytok? Kezdem úgy érezni hogy magamban beszélek/írok...Kép

Ditke
ditke62

Sziasztok

Ditke
Úgy látszik csak mi érünk rá "szórakozni". Én fejés közben mindig netezek, mert a tévét nem hallom rendesen, ha zúg a nyavaja, olvasni meg nem mindig van mit.
Rékán én is látom, hogy koncentrál állás közben, de leginkább azt, hogy ha hívom, akkor egy pillanatra felmerül benne, hogy elinduljon állva, de aztán mindig úgy dönt, hogy jobb, ha négykézláb jön. De biztos alakul majd hamarosan. Bárcsak a felmászással is ilyen óvatosak lennének, de enyémek akárhova megpróbálnak felmászni. Még a lábukat is használnák, mint a majmok, de szerencsére lábujjal nem tudnak kapaszkodni. Ha tudnának már rég felmásztak volna a plafonig.
Biztos jó buli lesz nálatok a séta akkor is, ha már nem fogják a kezedet. Egyik előre 10 méterrel a másik lemaradva ugyanannyival. Csak győzd összeszedni őket. Kép
Persze biztos nálunk is ez lesz, amilyen különbözőek.

Boróka lányomnak még mindig nincs egy foga sem és nem is néz ki úgy, hogy hamarosan lesz. Van valakinek tapasztalata? A doki poénkodott, hogy szép protéziseket gyártanak ma már. Ugye tényleg csak poén ??!! Már tíz és fél hónaposak.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?