Sziasztok!
Úgy látom mindenki betegeskedik, szerencsére mi megúsztuk, lekopogom. Jobbulást minden kis betegnek!
Jó látni ennyi csini babát. Milyen rég voltak az enyimek ekkorák. Pedig mintha tegnap lett volna
Ez a szobatisztaság engem is érdekelne.
Először is mi az a Monapel pelus? Ez valami mosható textilpelenka? Mennyibe kerül? Én nyárra tervezem a leszoktatást, akkor jó idő van, könnyű átöltöztetni őket ha baleset történik és a ruha is gyorsan szárad. Csenge minden este, ha beteszem a kádba, állva belepisil, még mielőtt leülne és nagyon tetszik neki. Ebből gondolom hogy már valamennyire tudja hogy ez akaratlagosan szabályozható. És ha az apja fürdeti, be is kakil
De csak az apjának, nekem még soha
Tehát valahogy azt is érzi már.
Kinek milyen bilije van? Teljesen hagyományos fajta, vagy láttam olyat ami olyan mint egy kismotor, van kapaszkodója is. Azon nem ücsörögnek szívesebben? Még bilivásárlás előtt állunk, jöhet néhány jótanács
Nekem nagyon jól elvannak járókában a csajok, persze nem maguktól, hosszú szokatás eredménye, de akár 1 órát is eljátszanak. A járókák a konyhában vannak, ott nem engedem őket szabadon, de a lakás többi részében igen. Na jó, vannak tiltott helyiségek, pl. a WC, mert előszeretettel pancsolnak benne ha véletlenül nyitva marad az ajtó
. Bezeg ha 10 év múlva azt mondom hogy súrolják ki, majd közlik, hogy "fúúúj"
Hétfőn lesznek 16 hónaposak, de akkor nekem egész jól "beszélnek". A szókincsünk: appa=apa, gáá=mindenféle madár, gág=virág, hapci, ejte=hejte, tente=amikor altatják a babát, hmpa=lámpa, te=tessék, kutya (tökéletes kiejtéssel
), hem=nem, hnta=hinta, meg utánzások: iá=csacsi, vau=kutya, nyau=cica, bru-bru=maci, brü-brü=autó, áá=oroszlán, cuppognak ahogy a halak, "kattognak" ahogy a ló patája a kövön, szimatolnak a virágra.
Megmutatják hol a lábuk, a fejük, az orruk, meg a vakbelük (nemhiába sebész az apjuk
), hogy milyen nagyok lesznek, stb.
Szinte minden nap csinálnak mostanában valami újat. Csak az anyá-t nem akarják még mondani
Egyedül még nem esznek, bár próbálkoznak a kanállal, de többnyire mindenhova máshova jut csak a szájukba nem.
Egy almát viszont egészben odaadok és megeszik
Tulajdonképpen jelekkel mindent elmagyaráznak és meglepő (számomra) de mindent értenek. Pl. mondom hogy vidd a helyére ezt vagy azt, vagy hozd ide, akkor megcsinálják. Ha mondom hogy megyünk sétálni, már hozzák is a sapkát, mutatják a kabátot a fogason, hozzák a cipőt. Annyira édesek
És ha menni akarnak, maguktól is kimennek az előszobába és mutogatnak a fogasra meg az ajtóra. Reggelente mostanában kimentünk az udvarra sétálni, itt nyugodtan szabadon engedhetem őket, rettenetesen élvezik. Meg kapaszkodnak a kerítésrácsba, így minden járókelő megnézi őket. Szerintem szeretnek szerepelni.
Emina!
Petrával is sok gond volt az evéssel, de mióta hagyom hogy egyedül próbálkozzon, már élvezi és közben én is tudok egy pár kanállal a szájába csempészni. Azt nagyon szeretik ha ők etethetnek engem, úgyhogy az ő kanalukat én kapom be, ők meg az enyémet
Jó éjt!
Ditke