Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Anide, Adri, Andi, Eszti! Én itt vagyok! Csak eltűnök a sok pocakos között Kép

A haskötőt én sem vittem, meg nem szokták ajánlani, mert jobb, ha magától húzódik vissza izommal a has, de nekem nem ment vissza. itthon meg márkéső volt szorítgatni. De szerintem Rita okosabbat tud ezzel kapcsolatban mondani.

M atakartíottam az új lakásunkat! Olyan jó érzés volt, igaz, most leszakad a derekem Kép
Tünde (Bene 6 hó Pontosan!!!)

mtunde

Sziasztok!

Tünde: hogy érted , hogy nem ment vissza a hasad?

Dina: Ritának igaza van szopis melltartó+betét bele nagyon fontos én a betétet elfelejtettem és el is áztam rendesen.
Egyébként én is elhatároztam, na majd ha vajúdok akkor milyen jó lesz majd egy kis zenét hallgatni, meg kipróbálom a labdát. Na mikor oda került a sor eszembe se jutott, sőt Erzsike szülésznő kérdezt, hogy bekapcsoljon egy kis zenét? De hogyis mondtam ,a fenét érdekelte a zene, szóval így utolag már olyan vicces az egész de azért persze jó ha van esetleg valamilyen " szülési tervetek".
Pocakosoknak szép gömbölyödést, babásoknak jó babázást
Kátya (aki most 6+2 és van már neki egy 8,5 éves és egy 14 hónapos fiúcskái)
kátya

Szia Eszti!4
Mi nem rendezgetünk még sajnos semmit!!
A mi szobánkban fel kellett szedni a padlót, és ki kellett dobni az ágyat, mert a nyirkosságtól és a rossz szigeteléstől minden bepenészesedett. :-(
Most a gyerekszobában lakunk. Közben a mi szobánkat nem tudjuk csinálni, mert az apósom, aki szakember lebetegedett.
Szóval örülünk, hogy élünk!!
Ja, és májusban, az én legnagyobb örömömre elkezdünk építkezni. Szóval én egyenlőre a pizsamáknál és papucsnál tartok!! :-(

Azért, ha valaki tudna valamit mondani, hogy mekkora méretű, milyen ruhából mennyit kell beszerezni az újszülöttnek, az nagyon sokat segítene!!

Dina!!
Elmesélnéd részletesebben, mi volt a szülőszobalátogatáson??

Most valójában mi is a helyzet a haskötővel??

Üdv mindenkinek!!
Dóri

Kép
nagydora

Szia Dóri,

http://www.babanet.hu/hol-mi/kelengye.php#

itt van a nyári babákhoz is lista, én ebből okosodom. hát nem irigyellek, építkezés és baba egyszerre....

Eszti,

nekem a méhösszehúzódások sajnos még 3x1 MagneB6-tal is sűrűek voltak, ezért kell 3x2t szednem. Ez már a maximum, de eddig úgy néz ki, hogy bevált.

Ma voltunk az Elefániban, megvettük az angelcare légzésfigyelőt. szörnyű sokba került, szerencsére a nagyszülőktől kapjuk, hozza a nyúl. Kép

én a haskötőről még csak pozitív véleményt hallottam, van hátránya is?

üdv, Jube
24+4

Kép

Kép
jube

Dina!
Kérünk szépen,mesélj a szülőszoba látogatásról!?
Bár,valószínűleg az fog érdekelni a legkevésbé a vajúdás alatt,hogy hogy néz ki a szoba,de azért szívesen olvasnánk az élménybeszámolódat. Köszi!
Dóri!
Hát nem irigyellek,bár az építkezés miatt igen,én is szívesen belevágnák,csak nem igazán van miből.
Mi tavaly jártunk ugyan ebben a cipőben,bár parkettázni nem kellett,de a fal penészedett,és az ágyunk is.Most is van egy szobánk,amit le kell szigetelni,mert szintén penészedik.Ha minden igaz,mi a jövő hétvégén csináljuk.Már nagyon várom,hogy túl legyünk rajta.
Rucik: Saját tapasztalat alapján: 56-os mérteből nem kell sok,tényleg hamar kinövik,arról nem is beszélve,hogy ha nagyobb súllya születik,előfordulhat hogy nem fér bel.A lányommal majdnem így jártunk.Érdemes egy-kettő 62-es méretet is beszerezni,legalább is mi nagyon hamar belenőttünk.Az első hónap pedig úgysem arról szól,hogy vásárogatni jársz.Bár ez személyes tapasztalat.Biztosan lesz több vélemény is.Nagyon praktikusak a badyk.Mivel nyári baba lesz,érdemes vékony jól szellőző pamut rugikat,badykat,és egy kis sapi venni.Egy-két zokni is jól jöhet.
Hirtelen ennyi,ha van még kérdésed nagyon szívesen válaszolok,ha tudok.
Jó pocakoskodást!

Mostanában szült kismamik!
A védőnő ajánlotta hogy majd vigyek a kórházba Tena betétet,illetve említette az eldobható bugyit,és a hálós bugyit.Ti használtátok? Tényleg jó? Bocsi a tudatlanságomért,de anno nem volt ilyen.Legalább is nekem nem mondták.Ha van valakinek ezzel kapcsolatos tapasztalata,az jó lenne ha megosztaná velem-velünk.Gondolom más kismamikat is érdekel. Köszi!
Na jó hosszúra sikerült!
Szép estét mindenkinek!
Eszti(24+5)

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Sziasztok!

Szülőszoba. Múlt héten sikerült a szülésznőnkkel egyeztetni időpontot és kettőnket vitt be a férjemmel megnézni a szülőszobákat. Kettőt tudtunk a "Holdfényt" meg még valamelyiket (nem jut eszembe a neve) megnézni, a Napsugár "foglalt" volt Kép Szóval nagyon szépek a szobák, hangulatosak. Harmonizál a berendezés egymással (függöny, falszín...) Nekünk a holdfény tetszett, kékeszöld színű és komolyan mondom olyan megnyugtató volt. Persze ha ott leszünk valószínű nem a harmóniával fogok foglalkozni Kép
Van labda, lehet zenét vinni.
Ha tehetitek nézzétek meg, tényleg jó és megnyugtató élmény.

Én is nagyon kíváncsi lennék Rita véleményére a haskötővel kapcsolatban. Egyáltalán hol lehet ezt kapni?

Eszti!
Én már beszereztem a Tena bugyit, de még nem használtam Kép, de egy barátnőm múlt héten szült és nagyon dicsérte. Csípőméret alapján lehet venni, 2 db-os kiszerelésben van, kb 300-400 Ft-ba kerül, mosható. Amit én olvastam róla, hogy a császárosoknak is ajánlják, mert kényelmes viselet szülés után.

Szép estét!
Dina

bdina

Sziasztok!
A tena bugyi nagyon jó, és tényleg hasznos. 2 db elég is volt, este kimostam mindig az egyiket. Pár nap után meg már nem kell.
A betét is jó, de azt adnak is.
Haskötő: azt mondtákbent, az a jó, ha a has a saját izomzatával megy össze. Hogy nekem nem ment vissza a hasam? Még mindig szélesebb vagyok hasban, holott a kilók már lementek, de kb 5 hónapos terhes-hasam volt, amikor kijöttem a kórházból. na nemvoltam ezzel egyedül, tudom, hogy természetes, de nagyon a méhösszehúzódásokat sem éreztem.
3-4 héttel a szülés után még átadták nekem a helyet a buszon Kép ez kicsit idegesített... Kép
De persze nem ez a lényeg! És aztán már rohamosan jobb lett a helyzet...
Hakötőnek én amúgy olyan tornázáshoz való izzasztó -tépőzáras gumivalamit vettem, ezt mindig állítani tudtam az aktuális méretre. Jó votl, mert fogta is a derekamat.

Ruhák: Bene 53 cm-rel született, de56-os dolgokat hamar kinőtte. Érdemes 4-6 bodyt venni, pár rugit, nyárra jó az ujjatlan, és zokni, lábfej nélküli rugi is jól jöhet. (bene pl nem bírta a lbfejes dolgokat, felhúzta alábát, de nem talált vissza a rugi szárába) Sapka, sok textilpelus, min. 20 db.
Nagyon jó Bodyk vannak a Prince Olivernél: a lerakatuk az árpád híi buszvégállomásnál van, a Váci úton a józsef Attila színházzal szemben. Mindig vannak akciós darabok 5-600 Ft-ért. Most már inkább rövid ujjúak jönnek. Ezek nagyon jó minőségűek.
Csatlakozom Esztihez, legyen 62-es is pár darab már az elején!
T (Bene, 6 hó pontosan!!!)

mtunde

Sziasztok!
Alig tudom utolérni a csapatot, egész nap tanítottam- most fejeztem beKép. Jók az infók, várom őket..Kép
A tenna bugyit ki kell iratni, és gyógyszertár? Vagy hol lehet beszerezni?
Asszem egy csomó kérdésem volt, de elfelejtettem..Kép Még jó, hogy eddig volt memóriám..Kép
A babaszobát én csak fejben tettem egybe, de nem is tudom, hogy van-e értelme mást is venni, mint kiságy- baldachinnal(term.Kép), pelenkázó szivacs, kiskád, gyerekszekrény. Tapasztalt anyukák.. valamit kihagytam? Term. kell még babakocsi és hordozó.. és rucik.. van még fontos???
Mindenkinek puszi, most szerintem összeesek egy ágybaKép
Satuk(29+3)

satuk

Dina, mi a "Holdfény"-ben szültük Balázst. Mindegyiknek megvan az előnye. A "Napsugár"-ba szépen besüt a nap, de ha éjjel szülsz, tök mindegy. A harmadik szülőszobában meg keresztben van az ágy, ami barátságosabb, mint az, hogy az ajtóval szemben.

Tena bugyi tök jó, azt használtam, és most is azt vettem. 2 van egy csomagban, 1 v 2 csomag simán elég. De inkább nagyobbat vegyetek, mert ha szorít, kényelmetlen. Elasztikus hálós dolog ez. Betétből otthonra nekem elég volt a szokásos betétből az éjszakai. A kórházban érdemes az ottanit használni, ahogy a szülésznők is javasolták, mert az légáteresztő, ami jobb a gátsebnek.

Balázs 57 cm-vel és 5600g-mal született, de neki jó volt az 56-os ruha még kb. 1 hónapig. Pedig rettenetesen gyorsan gyarapodott.

LJucus (39+5, Balázs 21 hó)
ljucus

Dina, mi a "Holdfény"-ben szültük Balázst. Mindegyiknek megvan az előnye. A "Napsugár"-ba szépen besüt a nap, de ha éjjel szülsz, tök mindegy. A harmadik szülőszobában meg keresztben van az ágy, ami barátságosabb, mint az, hogy az ajtóval szemben.

Tena bugyi tök jó, azt használtam, és most is azt vettem. 2 van egy csomagban, 1 v 2 csomag simán elég. De inkább nagyobbat vegyetek, mert ha szorít, kényelmetlen. Elasztikus hálós dolog ez. Betétből otthonra nekem elég volt a szokásos betétből az éjszakai. A kórházban érdemes az ottanit használni, ahogy a szülésznők is javasolták, mert az légáteresztő, ami jobb a gátsebnek.

Balázs 57 cm-vel és 5600g-mal született, de neki jó volt az 56-os ruha még kb. 1 hónapig. Pedig rettenetesen gyorsan gyarapodott.

LJucus (39+5, Balázs 21 hó)
ljucus

Sziasztok!
Tena betét+bugyi: mi is vettünk, kórházban a felkészítőn nagyon ajánlották, simán, recept nélkül kapható gyógyszertárakban.

Szülőszoba: nekünk mind3 tetszett, szépek és otthonosak. Jobb érzés bemenni, mint egy rideg szobába. CD-n én is gondolkodtam, de lehet, hogy ott eszembe sem jut majd Kép Viszont citromból és vízből betáraztam Kép Alapban kacsa vagyok.

Babaszoba: mi is időben elkezdtük megvenni a dolgokat, most így néz ki:
Kép

Szép estét!
Réka (36+4)
sampa

Hú Lányok,köszi a sok hasznos infót.
Akkor én is beszerzek majd a tena bugyiból 1-2 darabot.
A szülőszoba nagyon szimpinek tűnik,bár nem ez az elsődleges szempont,de biztosan jbban érzi magát az ember,ha szép környezetben van.
Jucus!
Te már nagyon a finisben vagy! Szép nagy súllyal született a fiad,most is hasonló súllyú babára lehet számítani? Kislány vagy kisfiú lesz?
Drukkolunk Nektek,és remélem hogy kapunk majd élménybeszámolót!
Sziasztok!
Eszti

Kép
Kép
mano4

Réka!
Nagyon szép babaszobátok van!! Asszem kedvet kaptam! Szegény páromKép

satuk

Sziasztok!

Nekem az a tapasztalatom babaszobával kapcsolatban, hogy nem érdemes drága szönyeget bele venni, nálunk pl: mind két gyerek összepopsikrémezte. Mondjuk én voltam a hibás mert olyan helyen hagytam ahol elérték, persze rögtön kiszúrták és elég volt pár perc is nekik és jól szétkenték a szönyegen. ( EZt mind kettő megcsinálta csak kb 7 év különbbséggel). Sőt nálunk a nagyobb kb 2 éves lehetett bekakil, kiszedte a pelusból és hát kicsit összekente vele a szönyeget. Szóval sztem ne vegyetek nagyon drágát, mi most másodszorra sima padlószönyeget vettünk és beszabadtuk a szegélyét.

Üdv: KÁtya
kátya

Sziasztok!
A haskötővel kapcsolatban nincs egyöntetű vélemény.A sajátomat mondom: a terhesség alatt a hosszanti hasizom -tudod, az amelyik a kockás hason olyan klasszul látszik- eltávolodik egymástól. Idővel visszaalakul. Ennek sebessége és a visszaalakulási hajlandósága /na ezt jól megaszontam/ genetikus. Tehát nézd meg a mamádat és ha ő kicsit pocakos, akkor meglehet, hogy neked is marad egy kicsi. Ha valakinek nagyon nagy és laza a hasa, akkor ez zavarhatja a mozgásban, akkor segíthet átmenetileg... Csak fentjáráshoz, fekvéshez nem szabad! És ez elég macerás, hogy felkelsz, magadra varázslod a haskötőt, aztán amikor lefekszel, akkor megint levarázsolni. Hát ennyi!
nováky_rita

Lányok!
Gyors leszek:
Soroksári Auchan Nike üzletében hatalmas gyerekruha leértékelés van!.-)
5000ft.ért vettünk babarózsaszín Adidas kisbakancsot!Halálian cuki!
Meg Nike 74-es együttesek,5-6000ft.ért!
KépKépKépKép
jó éjt!Sziasztok!
lillaadri

Sziasztok!!

Köszi a sok infót!!!!
Mi már kaptunk két zsák ruhát. De abból nem mindegyik van használható állapotban, meg gondoltam, összerakom, miből mennyi van, hogy tudjam, még mit kell venni!

Van aki a "gyöngéd születés" szerint szült???
Én úgy szeretnék, és kíváncsi vagyok a tapasztalatokra!!

Szép napot!!!
Dóri (25)

Kép
nagydora

Sziasztok,

most jöttem meg a vércukor vizsgálatról. Nem tehettem bele a cukros löttybe a citromot! Az első órában piszok rosszul voltam, a masodiktól jobb lett... És a vénám nem volt jó, úgyhogy megszenvedtem vele.... Aki még nem volt ilyenen, próbálja meg a dokiját a zsömle-tejre rávenni, ezt a löttyöt nem kívánom senkinek... Kép

és hideg is van nagyon, brrr.. hol van már a tavasz?

Kép

Kép
jube

Jube
Ez szörnyű! Hogy hogy nem tehetted bele?? Kép Te szegény!! Az én vénám se jó, így sajnos tudom, hogy min mentél keresztül.
Ez a hideg tényleg borzasztó már! Kép
Küldök nektek egy kis tavaszt, vidámságot!! Kép

Kép

*

Kép
Kép
kiscsillag

Kiscsillag,

harmadszor próbálok köszit írni, mindig eltűnik az üzenetem...

új próba: köszönöm, nagyon kedves vagy! Kép

keddtől állítólag jön az enyhülés, már csak egy kicsit kell kibírni a telet.

szép délutánt mindenkinek,
Jube
24+5

Kép

Kép
jube

Sziasztok!
Rita! Közsi az infót. Most, hogy mondod, még jó, hogy lassan ment vissza a hasam. Anyu tök pocakos lett szülés után, én még egés jól állok Kép javultak a gének :D
Az izmok nekem is jól szétmentek, közé tudtam nyúlni, de az most már helyreállt. És a hasizomerősítés is segített rajta! Most már csak hulla-hop karikázni kellene.
Lányok, elkezdtem keresetkiegészítésként AVON-ozni, ha valakit érdekelne, tudok hozni cuccokat nektek Kép www.avon.hu-n is lehet válogatni. Én meg viszem, ahova kéritek.

Na, ennyit a reklámról Kép
Tünde

brrr. de hideg van tényleg. ez borzalmas, és még a szél is fúj!!!

mtunde

Lányok ez borzasztó! Szakad a hó, és fúj a szél, és nagyon hideg van!!!!!!!!!Kép
Hol a tavasz??????

A Manónk annyit rugdosKép Főleg egy kis csoki utánKépKépKép abból meg nincs hiány. Persze én még könnyen vagyok a cukorvizsgálat előtt....

zsu 19+6

Kép
zsu11

Sziasztok Lányok!
Remélem, jól telnek a napjaitok - pocakosodással vagy babázással Kép Mi még csak pocakosodunk Képde egész jól haladunk már.
Tudnátok nekem valamit mondani a szülésfelkészítő tanfolyamról? Valahogy ha orvosnál vagyok, akkor sose jutnak el hozzám ilyen jellegű információk Kép És a szülésznőválasztás hogy működik? A szülőszobalátogatásról nem is beszélve - bár azokról nagyon szép beszámolókat írtatok Kép Igaz, még van időnk, de azért nem szeretnék teljesen süketdinnyeként megjelenni a szülésen...Kép
Köszi előre is! Vigyázzatok magatokra és a babáitokra Kép
Nyuszó (28+2)
nyuszoka

Sziasztok, amikor szülés után bent feküdtem a kórházban, bekopogott az egyik csecsemősnővér és megkérdezte, hogy bejöhetnek-e a kismamák. Az ajtón benéztek a nagy pocakú anyukák, szegények arcán ott ült egy picike rettenet. Szerintem a szülőszobalátogatásról jöttek.Én nem voltam annak idején, de jobb is.A szülés után sem múlt el sokáig a szülőszoba emléke, de miután 31 óra után lett meg a második baba, megfordultam mindhárom szülőszobán, és addigra megszoktam a látványt, így kellemes emlékeim maradtak róla.
Azt tudtátok, hogy van a szülőszobán gáz, amit belélegezve enyhíti a fájdalmat? Sajnos nekem nem segített, mert nem tudtam használni, utólag olvastam, hogy meg kell tanulni a használatát.Erről is beszélnek a tanfolyamon?
Üdv
Andi
andry

Sziasztok !

Agi 76 !Én mindkét gyerekemet Szabó dokinál szültem (Gergő 3 éves , Dorka 1 éves lesz márc-ban )A két szülés más volt de egyikkel sem szenvedtem sokat. Gergő éjjel született és a doki jött időben., Dorka délelőtt született akkor ő volt a 8. azanap olyan csúcs forgalom volt , akkor épp hogy kiért a műtőből. De mindkét esetben ptofin közreműködött, a szülés után minden nap benézett, megkérdezte minden rendben van-e. Szóval én maxszimálisan elégedett vagyok vele. Itt a fórumon nem ő a favorit, de rengeteg kismamája van, rajtam kivül még 3 barátnőm szült nála.

Üdv Edina
antaledi

Sziasztok!

KÉSZ! Befejeztem a munkát, mármint a dolgozdában! Végre itthon tespedés lesz! Kép

Rita, köszi a haskötővel kapcsolatos választ. Ha megnézem anyukámat, háááááááát pocak marad belőle Kép

Nyuszoka! Én a dokimat kérdeztem meg, hogy kit ajánl szülésznőnek. Szerencsére el is tudott vállalni. Azt mondta, hogy neki márciusra 16 kismamája van! Persze erre még hozzá kell számolni, amikor ügyeletben szül egy kismama és ő van bent. Szóval úgy tűnik sokan vagyunk, szaporodunk. Kép

Tényleg jöhetne már a jó idő!

Szép estét mindenkinek!

Dina (37+4)

bdina

Sziasztok!

Én még egyben, bár papíron ma kellene szülnöm. Persze semmi előjele nincs még, így esélye sem. :-)

Köszönöm a testvérfelállós válaszokat, jó az esély rá, hogy be kell szereznünk egyet, bár egyelőre - mások tanácsára - várakozó állásponton vagyunk. Állítólag sok gyerkőc nem használja, és ahhoz viszont elég drága. Így először megpróbáljuk nélküle, aztán, ha kell, keresünk.

Még azt akartam a kórházi cuccokkal kapcsolatban, hogy érdemes koordinálni a látogatókat, mert az üdítők meg egyéb kaják viszonylatában hajlamosak elszállni, és bizony elég vacak friss gátsebbel becipelni a folyósóról pl. 2-3 liter üdítőt. Érdemes apával hozatni inkább, mert ő ugye bejöhet. Elvileg csak a folyósóra, és a szobaajtótól nekünk kell becipelni, de azért be lehet "csempészni" általában. (Mi persze kifogtunk egy szuperszigorú nővért. .-) )

Jucus (40+0, Balázs pont 21 hó)
ljucus

Szia Dina!
Köszi a szülésznőválasztási tippet - én is megpróbálkozom vele jövő héten Kép
Látom, már nemsokára a kezedben tarthatod a babádat Kép Vigyázz magadra itt az utolsó hetekben!
Nyuszóka (28+3)
nyuszoka

Sziasztok Lányok!
Jucus drukkolok, hogy lassan bemehess szülni Kép Mi nagy bútorválogatásban vagyunk az új lakásunkhoz, és én meg hétköznap várom a tavaszt... Most már van értelem Benével játszóterezni mert a hintát szereti, és bele tudom ültetni. És esetleg én is tuodk váltani egy-két szót másokkal Kép Bár az új lakásunknál majd lesz ismerős szomszéd Kép
Jó gyerek és pocaknövesztést Kép
A haskötőről jut eszembe, hogy nekem utólag a hasleszorítós bugyit ajánlották. Én később vettem, de még akkor is volt haszna. Általában kisebbet kell venni, vagyi sinkább szűket, hog yjól szorítson. de azért jöjjön rád Kép Nekem pl 36-ról 40-esre ment fel a fenekem és hasam, de a fehérneműs nő azt mondta, inkább 38+-ost ad. És igaza volt Kép Én sima triumphot vettem, de van más márka is: Sloggi, Anita stb.
Tünde

mtunde

Sziasztok!

Nyuszoka! Köszönöm, igen várjuk már nagyon hogy lássuk a kislánykánkat. Lehet, hogy már volt róla szó, de ki is az orvosod?

Jucus! Én is drukkolok neked!

Jó pocakosodást/jó babázást mindenkinek és végre szép időt már! Kép
És jó kedvet... nem bírom ki meg kell kérdeznem tőletek. Akinek aktuális persze: Hogy viseltétek a 30. szülinapotokat??? Én elég letargiában vagyok ma miatta. Kép

Dina (37+5)

bdina

Bdina!!
Én tavalyelött voltam 30.De engem soha nem foglalkoztatott a korom.Igazából elég nagy közhely hogy mindenki annyi éves amennyinek érzi magát, de ez télleg így van.Az idő mindenki felett eljár egyszer.A babakelengyéhez még hozzáírnék jópár darab ruhapelenkát amit igen sok célra fel lehet használni, föleg böfiztetéshez, de nyáron nagy melegben még takaróként is használtam.Babakörömolló, hajkefe.
(33+2 Szonja 26 hó)
martinik

Sziasztok lányok, segítsetek!!!
Nem idevágó a téma, de senkihez nem tudok fordulni, bocs.
Napokig volt 40 fokos lázam és szinte teljesen elapadt a tejem. Fejek, mindent megteszek, hogy több legyen, de nem áll vissza. Mit csináljak?
Köszi előre is a válaszokat.
Andi:-(
andry

Keressük az Év Bábáját
Nemzetközi Bábanap Magyarországon - 2006. május 5. Margitsziget

A nemzetközi bábanapokhoz kapcsolódva Szövetségünk a Margitszigeten Bábanapot szervez, amelyre ezúton is szeretettel meghívunk minden kismamát, bábát, szülésznőt, és érdeklődőt.

Célunk a bábák ismertségének és elismertségének növelése, és a kismamákkal való közvetlen kapcsolat-felvételi lehetőség kiépítése. A szülés-születés téma holisztikus megközelítésének szellemében, minden kapcsolódó és peremterület ill. szakma képviselőit várjuk a téma - családok, érdeklődők és kismamák felé történő - komplex bemutatásának céljából. Bábás, szoptatási tanácsadós, védőnői, doula, kismama, homeopátiás, aromaterápiás, őssejt kutató… sátrak állítását tervezzük. Az Országos Bábaszövetség a szakmánk társadalmi értékét hangsúlyozandó Bábadíjat alapít, amelyet első ízben ezen a napon ad majd át annak a bábának, akit a kismamák és a kollégák ajánlása alapján a Bábaszövetség elnöksége kiválaszt.

A Bábadíjhoz történő ajánlásokat címeinkre: (Rákóczi Ágnes: endomed@t-online.hu 1038 Bp, Ráby Mátyás utca 28/b.) vagy az Országos Bábaszövetség honlapján, a www.babaszovetseg.hu címre kérjük.

Keressük azt a szülésznőt, aki munkájával, gondozásával, szüléskísérésével segítséget nyújtott a születő családnak, empátiájával segítette az anyát és újszülöttjét a Nagy Úton.

Szülésznő neve:

Kórház neve:

Kismama és babája neve:

Indoklás röviden:

A beérkezett adatokat bizalmasan kezeljük és semmilyen célra nem használjuk fel.
nováky_rita

Andry!!
Sajnos az ilyen előfordul, de azért ne add fel, fejj továbbra is szerintem, bármennyire visszafordíthatatlannak látod a heklyzetet, ne add fel hátha visszajön a tejcsi, és igyál nagyon sok folyadékot!!Sajnos jobb tippem nincs!
martinik

Andry!
Itt a topicon olvastam,hogy van valami homeos csodaszer amitől beindul a tejcsi.Esetleg próbálj vissza olvasni hátha megtalálod.Már nam emlékszem,hogy ki ajánlotta.Vagy kérdezz rá gyógyszertárban.A védőnő nem tud segíteni?
Sok folyadék,és fejni,fejni,fejni....mint ahogyan már előttem is írták.
És próbálj meg nem idegeskedni.
Sok szerencsét!
Eszti

Kép
Kép
mano4

Sziasztok!!

Akkor ezek szerint nekünk is május 5- re kellene megszervezni azt a bizonyos talákozót!!!!

Rita!
Köszönjük a meghívást!!!

Kitartás!!
Mindjárt jön a tavasz!!

Dóri

Kép
nagydora

Adry!

A tejelválasztást serkentő homeopátiás bogyó az Urtica Urens 5, emellett vannak teák is (Fitolac, Laktoherb stb.)
Próbáld ki ezeket! Emellett sok folyadék, fejés és pihenj minél többet!

Sok sikert!

Üdvözlettel: Ildikó
Vendég

Sziasztok lányok!
Ma megvolt az UH-m. Egy szép nagy tüsszőcském van! Kép Láttam! Kép Nagyon örülök neki! Szerdán megint megnézik, addig még növesztenem kell. Kép Ha minden jól megy pénteken lesz a fellövés! Kép

pusszilok mindenkit!!!

*

Kép
Kép
kiscsillag

Szia Dina!
Ezek szerint kislánykátok lesz? Kép Remélem, minden rendben fog menni Kép Én drukkolok!
Egyébként Hegedűs dokihoz járok. Ma megyünk ultrahangra - remélem, most már kiderül, hogy a pocakban lakó manó kisfiú vagy kislány Kép

Lányok!
Ti hogy bírjátok ezt az őrült időjárást? Nem passzívkodik ilyenkor a babátok?
Jól jönne már az a tavasz Kép

Nyuszóka (28+5)
nyuszoka

Andry
nem írtad, hogy mennyit és hogyan szopizik a babád. Éjjel szopizik-e, nappal hányszor, mennyi ideig szopizik. Honnan veszed észre, hogy nincsen elég. stb. Ha gondolod, írhatsz magánba is, szerintem vissza fogod tudni állítani!:-)))))r.novaky@citromail.hu
Szeretettel: Rita
nováky_rita

sziasztok!

Kiscsillag nagyon szorítok!!!!!!Kép

A 20. hetes genetikai UH-on nálunk minden ok volt....jó volt megint látni a ManótKép

Az utóbbi két napban a mi Manónk is elég passzív volt, de nálam a csoki a teszt...arra mindig beindulKép)))
Remélem csak a front miatt, de ma úgy émelygek...pedig már lassan két hete nem volt. Járt valaki így, hogy visszatért az émelygés? Mik a kilátások???

zsu 20+3

Kép
zsu11

Sziasztok!
Én is a Kútvölgyibe fogok szülni, és szeretném megkérdezni, hogy tud-e valaki valamilyen információt adni Hegedűs doktorúrról? Milyen szülésnél, mennyi a tarifája, illetve kell-e a terhesgondozásért fizetni neki?
Előre is köszönöm!
Kata
kata_vagyok

Sziasztok!!

Kiscsillag!
Ezerrel magy a drukk!!

Zsu!!

Nekem szinte csak a 3. hónap után volt émelygésem, hányásom. Sőt, még múlt héten is megéreztem vmi kellemetlen szagot, és......

Egyébként az én kis babám is jó passzív!!!!!

Szép napot!
Dóri

Kép
nagydora

Kiscsillag,

hajrá, én is drukkolok Neked nagyon!

a mai kettős front miatt egy üzletbn muszáj volt leülnöm, majdnem összecsuklottak a lábaim. És úgy szúrt az oldalam, hogy alig bírtam hazajönni. Amikor petefészek cisztám volt, akkor éreztem ilyet, remélem nem nőtt még egy.

a mi babánk is csendesebb, mint máskor, de azért minden nap kalimpál kicsit, hogy megnyugtasson Kép

üdv mindenkinek,
Jube 25+2

Kép

Kép
jube

Sziasztok!

Kiscsillag, megy a drukk!!!!

Babamozgás: nekem ma olyan aktív volt, hogy csak na Kép. Szorgalmasan rugdosta a pocakot belülről, néha már mondtam is neki, hogy kicsit finomabban... A tavaszt már én is nagyon várom!!! Nem is tudom, mikor volt márc.15 havas...

Szép estét!
Réka (37+2)
sampa

Sziasztok!

Nyuszóka!
Köszi! Kiderült ma, hogy lányotok, vagy fiatok lesz?

Ma voltam CTG-n és képzeljétek 3,3 kg körül van a babánk. Még két hetem van, ha végig kihordom mekkora lesz? Kép
Bár hétvégére melegfrontot mondtak... sok szülés várható.

Jó éjt!
Dina (38)

bdina

Sziasztok!

Dina, én is drukkolok neked! :-) Az UH-os súlytippben szerintem +-fél kiló van. Bazsit anno még az utolsó pillanatban is 3 kg közelinek mérték, és 3600g lett. De ellenkező irányú tévedést is hallottam már.

Andry, ne aggódj, próbáld ki az Urtica Urens C5-öt, Laktoherbet vagy Fitolac-ot. Én nem voltam ilyen kritikus helyzetben, de volt több kisebb krízis is, ekkor mindig segített az UU5+tea+ pár nap szinte non-stop szoptatás. Ne idegeld magad a pici mennyiségeken - mondjuk én azt tettem -, mert ált. 1-2 nap alatt felszaporodik. Baromi fárasztó, de megéri szerintem. Drukkolok neked.

LJucus (40+3, Bazsi 21 hó)
ljucus

Sziasztok!
Kiscsillag, drukkolok!!!
Nekem ritkán visszajött az émelygés, vagy inkább hányás, de korántsem volt olyan mint az első hónapokban.
Nálunk 3400-ra tippelték Benét, és pont 3000-el született Kép
A frontok nagyon erősen hatnak a babákra és ránk is Kép Bene még most ismegérzi ezeket a frontokat és vagy nyüszi, vagy többet alszik.
Mindenkinek minden jót és május 5-én kint leszünk a Szgeten!!!
Persze addig is csinálhatunk valami találkozót, hogy megismerjük majd egymást a tömegben Kép
Hegedűs: Én nála szültem. Nem nagybeszédes doki, inkább kérdezni kell, de akkor kielégítően válaszol. Főleg, ha a férj is ott van, akkor még inkább magyaráz Kép Én csak aszülés után fizettem neki. Nekem császárom volt, így nem tudok nyilatkozni, milyen szüléskor Kép
Tüne

mtunde

Sziasztok!

Megmutatta magát a pocaklakó Kép Kislányunk lesz Kép

Van valamilyen tapasztalatotok Rákóczi Ági szülésznőről? Õt ajánlotta a dokim.
És abban tudnátok segíteni, hogy a szülésfelkészítőre hogy lehet jelentkezni? Mert van kis brossúrám már, de azon csak napok vannak megjelölve, kezdési időpontok nem. Ezt valahogy furcsállom. Főleg, hogy a gyermekágy, szülés, szülőszoba látogatásnál nincs telefonszám sem. Mi tévő legyek? Kép

Dina! Nagyon szép súlyú a kislánykátok Kép Kíváncsi vagyok, hogy hogy viseli majd magát még az utolsó hetekben. Szorítok nektek!

Nyuszóka (28+6)
nyuszoka

Nyuszoka,

minden előadás 17.30kor kezdődik, és előtte fel kell iratkozni egy füzetbe a szülészeten.

Gratula a kislányotokhoz, a miénk is kislány!

Jube 25+3

Kép

Kép
jube

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?