Új privát üzeneted érkezett!

Csakegy! AZt hiszem a katonaknak nem kellene,hogy bajuk legyen,azert van a kaszarnya a testen kivul.A lazat meg probaljatok langyos zuhannyal csokkenteni,mert 38ig meg ok,nem kell levenni,de felette mar megviseli a szervezetet es jon az este,amikor kulonbeni magasabb szokott lenni.Jobbulast kivanok!
scali9

Mindenkinek kösziKép tudtommal 38,5-ig tilos csökkenteni a lázat, de most feljebb ment ezért elkezdte szedni a homaopata lázcsillapítót. Ha tovább megy, akkor hűtőfürdő. Addig meg csináltam neki egy liter frissen centrifugált almalét... mert enni nem bír... (na meg kakukkfűtea + inhalálás + alaposan túladagolt C vitamin - vagy 4-5 gramm/ nap + oscillococcinum)

A katonák meg akkor jobban teszik, ha védekeznekKép
csakegysokadnick

Sziasztok!

Csakegy!
Jobbulast a ferjednek!!!

Tlidi!
Mi van veled??????

Tontica mikor jon haza??

Nekem azt mondta a dokim hogy amikor kimarad a verzesem az azert van,mert nem volt PE-m!

Kép
Kép
ancsa81

Sziasztok!

Kriszta

Igen,én is azt olvastam a PCO-nál,hogy igazán nincs okásgi összefüggés(melyik melyik miatt alakul ki),csak hogy együtt jár(vagy legalább is ilyesmi rémlik... Kép)...meg sor másik probléma,ezért is írták,hogy igzaából belgyógyásznak és nőgyógyásznak együtt kéne dolgoznia ezen a problémán...
Én is agyaltam ezen a menstruációs dologn,olvastam,amit belinkeltélKép...Az is érdekes,amit Sosi írt le,én viszont egy harmadik verziót olvastamKépKép..
Lényege: anovulációs ciklusnál,mivel a tüszők fennmaradnak,tovább folytatódik az ösztrogéntermelés,emiatt pedig a mnyh proliferációja.A többletösztrogén miatt ez átmegy hiperproliferációba,majd végül nekrózis következik be...
Erre találtam egy másik cikket:
"Az ösztrogéntöbblet miatti áttöréses vérzésnek az az oka, hogy a méhnyálkahártya szaporodása (proliferálása) során helyenként vérpangás áll be, a vékony érfalak táplálása romlik, s kellő progeszteronos védelem híján megrepednek."
HmmmKép
De arra még mindig nem tudjuk a választ,ha nincs vérzés,ugyan hogyan kezdődik egy normális ciklus?Mert a cikkek többsége az anovulációval úgy foglalkozik,mint folyamatos anovuláció,nem epdig periodikus.
Azt még sikerült magamban összeállítani,ha nomrál a ciklus,akkor ugye a sárgatest elsorvadásával, a progeszteron utánpótlással megszűnik az FSH(tüszőérést serkentő hormon) gátlása,így beindul az újabb ciklus.Ugyanis a progeszteron és az ösztrogén együttesen gátolják le az FSH-t.Viszont ha anovulációs ciklusban nincs progeszteron,akkor csak az ösztrogén gátolná az FSH-t?És meddig?És miért indul meg újra a homrontermelés?
Az odáig OK,hogy ösztrogéncsökkenésnél a gátlásnak vége progi nélkül is,de mi van akkor,ha nincs mensi???Mert akkor elvileg az ösztrogénszint marad...nem?És akkor gátolva van az FSH,vagyis hogyan indul új ciklus?
Nnnnna...Jól megkavartam? Kép
KépKépKép
Hozzátéve a Te elméletedhez: az ovuláció és az ösztrogénszint nincs összefüggésben egymással szt.Vagyis ilyen értelemben nincs.Mert ösztrogén addig van,amíg nncs ovuláció.Vagyis pont az anovulációnál kell maradjon ösztrogén...De csakis akkor ,ha van tüszőérés.Mert ezek szt lehet olyan anovuláció,amikor meg sem érik a tüsző és lehet olyan,amikor megérik(azaz itt van ösztrogén),de nem reped meg...Ha nem reped meg,nincs progi,ami tovább szabályozza a ciklust..
Hűűűű,értehtő voltam?Kép
Ja,és hogy örülj,elméletem így nekem sincs...KépKép

Gyerekek:Aranyos vagy,hogy sajnálszKép...igazából mi döntöttünk így,mert így tudunk csak 1-ről a 2-re jutni,ami azért manapság nem egyszerűKép.
Apa ilyenkor kb 7 hónapot van kint,de szerencsére olyan hajón,ami minden héten Pesten van,így minden héten tudunk találkozni.Viszem a gyerkőcöketKép.És van 3 hét,amikor fent lehetünk a hajón,sl nyaralásnak sem utolsó.Igaz,azt nem tudom,két gyerkőccel hogyan oldjuk meg,mert tavaly ugye még csak pocak volt+ Bulcsú,de idén...Kép
Bulcsút egyenlőre nem rázta meg a dolog,ő már tudja,hogy úgyis megyünk Apához(mondja is),de tavaly a vége felé már éreztem,hogy minbden baja van,mert Apa nincs itthon.Ráadásul idén ősszel havonta max. egyszer talizunk,mert olyan utak lesznek,hogy egészen Amsterdamig mennek...
Villőt féltem inkább,ő az esélyesebb,hogy felejtsen...Kép
Na,jó Offtopic voltam? KépBocsi...Kép

Csakegy

Utána olvastam,annyi háttérinfot sikerül összedni:
Ha rendellenesnek találták az ondómintát, érdemes megismételni az elemzést, mert ugyanazon férfinál normálisan is nagy eltérések fordulhatnak elő. Ha a sperma továbbra is abnormálisnak tűnik, az orvos kutatni kezdi a lehetséges okokat, ez lehet például a heréket érintő mumpsz (mumps orchitis), heveny megbetegedés vagy hosszan tartó láz a megelőző 3 hónapban, heresérülés, ipari vagy környezeti mérgek hatása, dietilstilbösztrol vagy anabolikus szteroidok használata, kábítószerélvezet és alkoholfogyasztás. Az alacsony spermiumszám azonban gyakran csak azt jelzi, hogy túl kevés idő telt el az utolsó ejakuláció óta, vagy hogy az ondónak csak egy része került a gyűjtőedénybe.

Nos,akkor a 3 hónap nem is hülyeség???
Persze mit nevezünk hosszan tartó láznak...
Minden esetre jobbulástKép!

Anyapoc

anyapoc

Anyapoc: hát a PCO az én okoskodásom szerint pont arról szól, hogy a tüsző érik, de nem reped meg és ciszta lesz belőle... tehát a tüszőérés a potenciális ovuláció napjáig normálisan megy, csak ott nincs elég hormon ezért nem tud megrepedni... erre szoktam én azt mondani, hogy érzem, hogy kínlódik a szervezetem... aztán ha véletlenül elég hormon gyűlik fel, ovulációs a ciklus... ha nem, akkor anovulációs. Én úgy látom, hogy ahhoz, hogy ovulációs ciklusra esélye legyen az embernek, belül le kell pucolódnia mindennek... mert a ciszták tesztoszteront stb. termelnek...

Na itt jön be a képbe az inzulinrezisztancia... mert ha azt megoldják, semmi se blokkolja a hormontermelést így elég hormon lesz ahhoz, hogy a tüszőből ciszta helyett PÉ legyen... (mármint azokban az esetekben, amik amiatt alakultak ki - és úgy tűnik, a PCO-sok nagy része ilyen)

Az én értelmezésemben ha megjön, akkor új esélyt kap az ember szervezete, hogy megpróbálja a PÉ-t...

Azt viszont én sem tudom, miért jön meg, ha nem volt PÉ... nagyon sok PCO-s nőnél soha nem jön meg! Ez valszeg a PCO súlyosságától függ. Nekem azért tavaly május óta 40-50 naponta megjött (az elején pl. 30 napra) és az előző ciklus volt eddig a leghoszabb... mert ekkor, nem sokkal az 50. nap előtt kezdtem el gyógyteát inni ami az okot -az inzulinrezisztenciát kezelte- így ahelyett, hogy megjött volna, peteérés lett belőle (június óta először)... és ez kitolta a ciklust (az azelőtti hónap 45 napos volt... és ez kifejezetten csökkenő tendenciát mutatott a gyógyteák és egyéb ármánykodások hatására).

Na és itt van az, hogy én már semmit sem értek... mert most az 51. napon vagyok és semmi. Nem értem, hogy ami az előző hónapban működött (gyógytea) az most miért nem működik... a cisztákkal egyenes arányban álló (és ez tuti!) pattanásaim lényegében eltűntek tehát biztos, hogy működik a gyógyszer de peteérésnek se híre se hamva... és megjönni sem akar. Pattanásaim viszont igazából továbbra sincsenek (na jó - vannak, de nagyon picik és általában este jönnek ki és reggelre eltűnnek) viszont tök olyan, mintha cisztám nőne (ld. a hasam mint egy hordó, néha szurkál, néha mintha meg akarna jönni, és állandó tojásfehérjézés...)(a gyógyszer előtt iszonyú pattanásos tudtam lenni amikor nem jött meg...)

Szóval most van az, hogy örök hála annak aki megmagyarázza a dolgot... (nekem az a tippem, hogy a D vitamin hatására most kezdett el igazán "gyógyulni" a szervezetem... vagyis ez nem is tipp... hanem ezt remélem...)

Ui: homeopátia rulez... a férjem láza lement 37 fok alá... remélem, ott is maradKép
csakegysokadnick

Ja... és azt sem tudom, hogy ha én most beveszem a norcolutot, az ér-e annyit, mintha kivárnám, hogy magától jöjjön meg... van egy rossz érzésem ezzel a megvonásos vérzéssel kapcsolatban... hogy a kettő nem egyenrangú...

Volt már itt valakinek ovulációs ciklusa egy norcoluttal befejezett ciklust követően? (mármint rásegítés nélküli ovulációs)
csakegysokadnick

Cskegy

Én nem igazán a PCO-s ciklusokról írtam,hanem általában az ovulációs-anovulációs ciklusok mibenlétét próbáltam fejtegetni Kép.
A PCO eleve más kérdés,mert nagyon összetett tünetegyüttesről van szó.
Amit írtál,hogy elég homron gyűlik fel,akkor ovulációs...hmmm.Ez vhogy sántít,mert akkor túl könnyen meg lehetne oldani ezt a problémát.Vagyis hogy ha az agyalapi mirigy FSH-ja hibádzik,akkor azt kell sereknteni és akkor máris jön az ovuláció.De ahogy olvasgatok róla,ez nem ilyen egyszerű...KépVagy tévedek?

Megjön-->új esély:hmmmAzért ez ennél összetettebb,nem?
Ld anovulációs ciklus végén is van mensi,utána lehet megint anov. ciklus,pl változókorban...

Jajj,már nagyon fáradt vagyok,majd máskor befejezem...Kép

Joccakát,Anyapoc

Ui:láz..huhKép

anyapoc

Szasztok!

Ancsa! Köszi a hiányolást! Sajnos 1.cn. Látom neked keddre kell szorítanunk! Megy ám a drukk

Bali!Léccike javíts majd át!

Látom belemerültetek a Pco-ba, majd visszaolvasok!
Asszem elkezdem az Aspirinkúrát! Meg megint iszom a cickát,+ holnap megyek homeodokihoz. Lehet, h hülyeségnek tartjátok! De én reménykedem mindenben. Hátha tud segíteni.No meg legalább kiönthetem a lelkem. Na pusszi mindenkinek és további kellemes hétvégét.
Vendég

Ildi
Sajnálom!KépTe is nagyon vérzel?Én ma 9 cn.,és még mindig pecsételekKép
Felrakod a görbédet,hogy milyen lett?!

Anyapoc
Az anovulációba minél jobban belemerülök,annál inkább megzavarodom.Fura dolog!
Utánnanézek még azért a neten!
Apa távolléte miatt Kép Biztosan megoldjátok majd a talizást!Villő sztem hamarabb fog alkalmazkodni az utazáshoz,mint gondolnád!Kép

Spermák:a férjemet folyamatosan rtg sugár éri.Lehet elpusztultak a fiúk mostanra?Kép

Még egy off:Mehetek érettségizni!Jelentkezés elfogadva.Most már "csak "tanulni kellene!Kép

Sosi
Tudnál egy linket berakni,hol találtad az infót?Most már utánnajárok minden teóriának,mert izgat a dologKép

Ancsa
Keddre drukk++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

KépKép

KépKép
okr

TONTICA vajon miért nem jött még?????????????????????????????????????????????

KépKép

KépKép
okr

Tlidi!

A homeopátia nagyon jó dolog, csak nagyon alapos kikérdezés kell az orvos részéről, de ha a tünetek és jellemzők alapján sikerül eltalálni a megfelelő szert, akkor nagyon klassz tud lenni.

Mi mind a négyen jártunk különböző problémákkal, de elég hosszadalmas lett, mert nem sikerült elsőre eltalálni a megfelelő szert. Viszont van már itthon egy jó kis homeopátiás házipatikánk és főleg a megfázásos dolgokban nagyon bejönnek a szerek.

Kívánom, hogy jó tapasztalatokat szerezzél e téren!!!

Kép
regina3

Anyapoc: hát nem tudom. Nekem az egész úgy fura, ahogy vanKép

Egyébként meg azért nem lehet, hogy csak 1 anyagot pótolnak stb. mert szerintem a rendszeres anovuláció (ld. pl. PCO) hátterében nagyon összetett folyamatok vannak... és van valahol egy ok is... és az orvosok (főleg a meddőségi központokban)szerintem általában csak a tüneteket csönnentik - ld. pl. FSH hormon serkentése a példádban. A bibi csak az, hogy a szervezet olyan érzékeny szerkezet, hogy ha nem jól találják el a mennyiséget, szerintem csak rontanak a dologgal... Az ok megtalálása viszont iszonyú kemény munka lehet. Elég ha belegondolunk, hogy pl. a PCO-nál sem szoktak belgyógyászt bevonni a meddőségiben. Tudják, hogy ott a metformin (nagyon jó esetben!!! mert általában nem tudják vagy nem akarják tudni) aztán várják a csodát... de senki sem kezdi azt firtatni, hogy mi lehet a dolog hátterében... mert szerintem nem természetes az inzulinrezisztencia sem... még a legenyhébb formája sem... (OK, van még a pajzsmirigy... stb. stb... de szerintem 2-3 dolgot szoktak max. nézni, annál messzebb soha nem mennek)

Na most én is találkoztam olyan lánnyal várakozás közben aki már igazi hormonbombának számított, annyi mindennel teletömték már, hogy legyen ovulációja... megkérdeztem tőle, hogy elkezdték-e már nézni, miért nem ovulál... erre a lány mondta, hogy nem. Csak kapja a hormonokat.

Na ilyenkor szoktam eldobni az agyam. (OK, ha SOS gyereket akarnék, valszeg én is bevállalnék egy csomó dolgot... csak most nagy a számKép

Egyébként a megjön = új esély igazából a "normális" esetre vonatkozott, amikor elvileg az összesnek ovulációsnak kellett volna lennie... szerintem az anovulációs ciklus normális esetben a szervezet védekezése, hogy nehogy teherbe essen valaki... mert valami miatt -pl. stressz- nem lenne ideális a terhesség. Igaz, ez már csak az én morfondírozásomKép De én eleve hajlok arra, hogy a fizikai tünetek, betegségek hátterében mindig lelki okok, folyamatok állnak (amik legtöbbször tudatalattiak)

Én a saját PCO-mat is ezzel magyarázom, nem véletlenül akarok kineziológushoz menni....

Ui: a férjem láza hullámvasutazik... reggel 36,5 volt, most meg 37,3... de 38 fölé azóta se ment és már étvágya is voltKép
csakegysokadnick

Csakegy!

Kíváncsian várom, hogy mi lesz a kineziológusnál, nagyon jókat hallottam a módszerről. Sőt, láttunk bemutatót is, mert pár éve elvégeztem egy természetgyógyász sulit és rengeteg alternatív módszert bemutattak nekünk (homeopátia, kineziológia, vízterápiák, kínai gyógyászat, akupresszúra stb.) Én végül a talpreflexológiából vizsgáztam, de csak a családomnál használom. Viszont az oktatóim azzal büszkélkedtek, hogy nagyon sok baba összejött a "kezük nyomán". Tehát ezt is nagyon tudom ajánlani. De minden mást is: az akupresszúra is nagyon jó és egyéb pl. biorezonanciás kezelések.
Én nagyon vágytam rá, hogy spontán sikerüljön a babát összehozni, de a 9. sikertelen ciklus után konkrétan elterveztem, hogy a nődokihoz is elmegyek legalább UH és hormonvizsgálat + a talpammal felkeresem az oktatómat és egyebek pl. az AVIVA tornára is rákattantam.

Kép
regina3

Kép Aviva torna jövő vasárnapKép) jipiiiKép)))

(a talpmasszázsról én is jókat hallottam, de nem tudom, kihez tudnék menni...)

Az akupunktúra is benne van még a pakliban...

Szerintem az alapvizsgálatok nagyon jók... ld. én csak azért nem töröm magam, hogy SOS átjárhatósági, mert amíg nincs PÉ-m, hót mindegy... de mihelyt lesz, azonnal rohanni fogok...
csakegysokadnick

Csakegy
A lázról szerettem volna írni neked.Addig nem gond,amíg rossz közérzet nem társul hozzá,de ha jön a levertség(egyén függő hány foknál),akkor azért már jó ,ha némi lázcsill.módszer bevetésre kerül.Pl. van aki 37,5 C-nál már hulla,mert az alaphője alacsony.Akkorneki arra már kell adni vmit.
Örülök,hogy javultok.a láz ingadozó,ne csodálkozz rajta,ha mindig más hőfokot mérsz.Estére éri el a tetőpontját.Sok folyadék ,és kalóriadús étrend!!!!Jobbulást!

Regina
A talpmasszázs nagyon jó lehet!Irigylem a családot !Kép

KépKép

KépKép
okr

Csakegy!

Szívesen elküldöm az oktatóm telefonszámát, csak kellene e-mail cím!

Kép
regina3

Regina: dinoszaurusz (kukac) freemail (pont) hu

KösziKép

Okr: én azért hagyom a lázat, mert az gyógyít... természetes reakció... ha hamarabb leviszi az ember, akkor megállítja a természetes gyógyulási folyamatot szerintem. Tegnap késő este pl. a férjem már egész jól volt. De ehhez kellett az a fél napos láz is... (én is eljátszottam már ezt és sokkal hamarabb meggyógyultam, ha belázasodtam és azt békén hagytam)
csakegysokadnick

Csakegy
Gyógyít a láz,de azért nem szabad a ló túlsó oldalára sem átesni.Néha igen hamar felugrik 40 C,ami pedig veszélyes dolog.Onnan már elég nehéz levinni.

KépKép

KépKép
okr

Okr:
Köszi a tanácsotKép Mondjuk ha azonnal felfelé rohant volna, akkor abból kórház lett volna (ld. a férjem nem igazán szedhet lázcsillapítót) de olyan lassan kúszott felfelé, hogy az még OK volt. 38,7-nél volt a határ, hogy akkor hűtőfürdő, de 36,5-nél bevette a homeo lázcsillapítót... (ja... és tudtuk, hogy ez nem influenza, hanem a most divatos torokgyuszi... ) ... influenzánál valszeg azonnal az ügyeletre mentünk volnaKép
csakegysokadnick

Csakegy
Lázügyben bármikor!KépEbben otthon vagyok!

KépKép

KépKép
okr

Kép sejtem Kép

Na asszem megyek és beizzítom a gyümölcscentrifugát és legyártok egy liternyi almalétKép (nincs is annál jobb ilyenkorKép)
csakegysokadnick

A lázról több helyről hallottam, hogy érdemes legalább 1 órát várni a folyamatos mérés mellett és csak utána csillapítani, ha szükséges. Ez 39 fok alatt értendő, nyilván 40 foknál nem játszik az ember. És kivétel a lázgörcsre hajlamos egyéneknél.

Nálunk rengeteg esetben bevált, gyors gyógyulást eredményezve. A gyerekeimet alig látja orvos, nem is tudom mikor voltunk utoljára (az oltást kivéve), mert 1-2 napos betegségeket produkálnak ugyanazzal a vírussal, amivel a környezetünkben 10 napokat kínlódnak. Én ilyenkor sok-sok C-vitamint adok (szervest és nem gyógyszertári szintetikust) és homeopátiás komplex szereket pl. Oscillococcinum, Coryzalia, Luffeel stb.

Kép
regina3

Regina: milyen C vitamint adsz nekik? Mi sajna a sima 500-ast vesszük, azt nyomja a férjem ezerrel (most szerintem 3-4 g/nap). Az Oscillo alap nálunk isKép Meg most valami belladonna meg a homeogene9. (meg echinacea + propolisz + fokhagyma + kakukkfűtea ezerrel + méz)

(ja... én is szedem most az oscillot, nehogy elkapjam... eddig műxikKép
csakegysokadnick

Mindenkinek ajánlom a következőt - chi gép:
www.chi.uw.hu

Mi tavaly vettünk egy egyszerűbb (13e Ft-os) masinát.Nagyon jó, kellemes, hatásos. Az egész család használja, illetve én vagyok a gyenge láncszem, mert a derekam a vízszintes fekvés
utálja, ezért csak nagyon ritkán szántam rá magam.

Csakegy!
mail ment

Kép
regina3

Regina: KösziKép Egyébként XVI. ker.
csakegysokadnick

Csakegy!

Számomra elég rejtélyes vagy. Néztem a profilodat, semmi. Próbáltam visszaolvasni, de biztos figyelmetlen voltam... Azt látom, hogy január 22-én regisztráltál.

Leírnád, hogy hány éves vagy és mióta próbálkoztok stb.?
Vagy ne legyek ilyen kiváncsi???
Ha titkos, küldd el mail-ben légyszi.

Kép
regina3

Kép 30 vagyok (de max. 16-nak nézek kiKép, május óta nem szedek fogigátlót, de csak kb. november óta nem védekezünk (hja... naívak voltunkKép. Egyébként kb. 1,5 éve próbálom rendbepakolni a szervezetem.

A nickem az indexről jött, mert ott van egy másik is... csak azzal nem akartam ilyen témában írni, mert nem akarom, hogy kiderüljön, min ügyködünkKép (elég lesz ha majd tuti a dolog... )
csakegysokadnick

Csakegy!

Most vettem észre a vitaminos kérdésedet. Mi 1000 mg-osat szedünk alapesetben. Ha bármi van, akkor 4-5 szemet is beveszünk. A Lenkei doktor vitaminjait szedjük + hálozatos termékek.
Nézd meg a doki honlapját, mi olvastuk a könyvét és voltunk előadásán is, de a deanetikától elhatároljuk magunkat.

www.freechoice.hu

Ja és tavaly engem is 25-nek nézett egy ötven körüli nő, de nem tudom, hogy tényleg annyinak látszom-e. Mindenesetre kevesebbnek a ténylegesnél és alig van ránc az arcomon, de ez genetikai örökség. Viszont a hajam nagyon ősz lenne,ha nem festeném, ez is örökség.

Most mennem kell, este még benézek.

Kép
regina3

Sziasztok csajszik!
A múlt héten azt ígértem ha megjön felragasztom a hómet, hát most ragaszthatom.Kép A férjem aranyos volt, hozott a sarki játékostól egy gyerek orvossági táskát és kivette belőle a lázmérőt. 37.5-öt mutat rajta a matrica, lekapirgálta és az enyémre ragasztotta.Kép Na megint kezdjük újra !
A derekam meg a nunim úgy fáj basszus. Legszívesebben egész másra keltem volna, ha már így sütött a nap reggel.Na majd legközelebb. Délelőtt bújtam az utazási katalógusokat, mert most már jöhetne az a jó kis vagy inkább nagy nyár.
"Nyuszómuszó"-ék nak is sikerült. Vegyünk mi is új lakást?
Na jó anulok mint az ördög, legalább nem gondolok a télapóra.
Tegnap mutatta a tévé, hogy megjött az elsó gólya. Kinél van? Hizzánk csak egy vadgalamb pár költözött a teraszra és csötörtök óta 2 tojást tojt. Nagyon arik, de a túrbékolást kicsit halkabban is csinálhatnák. Odaengednek a fészekhez! A párom jókat vigyorog rajtam, hogy etetgetem őket. Ja és szobatiszták vagy terasztiszták.
Puszi
anettgy

Anett: hát izé... ez nem pánik, de babaprojekt közben nem kéne kicsit kerülni a galambokat? (na nem az influenza miatt... de tudtommal egy csomó más betegséget is terjeszthetnek)... bocsi, ha most túl sokat okoskodtam...
csakegysokadnick

Hú lányok,olyan táma volt itt a hétvégén amihez nem igazán tudok hozzá szólni, csak bekukkantottam mi a helyzet.
Dolgoznom kell és emiatt halálosan depressziós vagyok. Amúgy meg kifizettük a kisházunk első részletét, és mégjobban frászban vagyok hogy midnen rendben legyen.
Nem könnyű!

Ja Anyapoc!
A HSG vagy lapart én döntöm el, de a doki egyébként a másodikat ajánlja. Én is azt fogom asszem választani.

j.
Vendég

Junko
Én meg amiatt vagyok depressziós,hogy nem dolgozom!KépEz sajnos egyre súlyosabb méreteket ölt.Kép
Jókedvet-vidámságot magunknak!Kép

KépKép

KépKép
okr

Kriszta!

Úgy legyen. Kép Tény, hogy amikor nem dolgoztam még, csak állást kerestem én sem voltam nagy formában.
De azért most le bírnék feküdni...

j.
Vendég

Junko
Én meg várom már az éjszakás műszakot is.KépSok vitánk van emiatt a férjemmel.Kép
Na persze az utolsó munkás napjaimra emlékezvén,már én is vártam az itthonétet.Kép
Ilyen az ember,sosem jó ,ami éppen van.
Egyébként mondd,mit dogozol most?(márhogy este)

KépKép

KépKép
okr

Hát egy pályázat költségvetésével kínlódom.
De mivel J. már elment aludni, egyre jobban elgyengülök, hogy majd hajnalban...
Úgyis gyomoridegem lesz és nem bírok majd aludni.
Annyi munkám van hogy inkább bele se gondolok. Kép

j.
Vendég

Szegénykém!KépTényleg,ha túlnő a munka a teherbírásodon,nem egészséges.
Menj pihizz inkább,fáradtan úgysem megy!

KépKép

KépKép
okr

Na jó még egy dolgot megcsinálok, meg kidolgozom a stratégiát, hogy holnap hogy lesz. Kép Abban úgyis jó vagyok. A tervezésben.

És te, mit csinálsz? Csak nem elkezdtél tanulni? Kép

j.
Vendég

Na,ha hiszed,ha nem tanfolyamokat böngészek.Arra az esetre,ha nem vesznek fel fősulira .Találtam egy csomó érdekes dolgot,ami jól jönneKépTervezésben én is jó vagyok!Kép
Ja,és megpróbálnám menedzselni a szakterültem,ha tudnám hol.Na de ez bonyolult egy kicsit.

KépKép

KépKép
okr

Akkor te is jól elvagy. Miért ne vennének fel? Milyen szakterület?
Vendég

Hát ez elég off lenne.Ha írsz egy mailt holnap leírom miről van szó.
Most már megyek szundizni,mert összefolynak a betűk előttem.
Jó éjszakát!Kép

KépKép

KépKép
okr

Jó éjt.
Vendég

Okr!

Lampé László: Szülészet-Nőgyógyászat ( 3 kötetes ) Az orvosin ez a tankönyv.

Mi az a titkos szakterület??Kép

Kép
Kép
sosi

Sziasztok!

Gyorsan dobok egy görbét, aztán rohanok, mert a főnököm már kora reggel nyaggat.
Majd remélem még tudok jönni.
Kép

Kép

Kép
kamilla306

SZiasztok,

elkezdtem visszaolvasni, de baromi sokat írtatok! Kép Kép

Történt valami? Világosítsatok meg, légyszi! Kép

Itt meg begyült egy csomó sz*r munka Kép

Kamilla,
nekem tetszik a görbéd, drukk neked! Kép
Cicik? Kép

angel37

Nálam semmi hír... 36,1 a hőm, megjönni meg nem akar....

Remélem a többieknek érdekesebb híreik vannakKép
csakegysokadnick

lanyok rolam:
Elmentem a dokihoz(allami)mar a varoterben ulohely sem volt,voltak vagy 30 an.A telefonban fel egyet mondtak hogy anyira menjek beadnni a konyvet.En ott voltam 10.45 re.Nem valalt el:-(
sokkal elobb kellet volna mennem.Iszonyu duhos voltam.Elmentem a parom munkahelyere es kisirtam magam,Meg jo hogy nem volt bent senki.ott ultam a paromnal harom orat de meg akkor is ugy ereztem szetrobbanok.nagyon scalodott voltam.Gondoltam hogy akkor elmegyek privatul.ugyanahoz a dokihoz,csak itt nem ingyen hanem jo kis penzert megvizsgal.Elsetaltunk megneztuk a helyet,ok,hetfon hivom.
erre mi tortenik?na mi?tegnap megjott.Apozitivujm csak annyi hogy magatol,42 napra(eloszor elszamoltam magam)Most megint csuszunk egy honapot.hat ennyi,nem ugy mennek adolgok ahogy szeretnem.
viszaolvasok.

Kép
monyoka

Angel!

Cicik most elég jók! Apa szerint is! De van egy olyan sanda gyanúm, hogy ez a palástfűtől van. Meg a magas hő is! Még kár drukkolni. Majd talán hét vége felé. Bár addig nem fogok eljutni úgy érzem. Max 3 napot adok még magamnak.

Kép

Kép
kamilla306

Sziasztok!

Csakegy

PCO:szt a meddőségi központokban azért így kezelik(hormonpótlás stb),mert eleve azért megy vki oda,mert babát szeretne.Szóval nem azért,mert meg akar gyógyulni,mert szt az ilyen betegek többségének foglama sincs,hogy ez mennyire problémás és kiterjedt tünetegyüttes.Vagyis odemegy,babát szeretnék felkiálltással és ott ugye természetes,hogy vmilyen módon mielőbb összehozzák...Nem tudom,érthető voltam-e KépAz esetek egy részében sikerül is,így még csak eszébe sem jut az illetőnek rágódni azon,hogy akkor ez így jó-e ,vagy sem...

Megjön=új esély:asszem értem,miről beszélsz.Ha vkinek egyáltalán már megjön,az is nagyobb esélyt jelent,mint az anovulációs ciklusok tömkelege,amikor ugye meg sem jön sokszor...Hmmm...Jól értem?Kép

De igazából mi azon morfondíroztunk Krisztával,hogyan lehet,hogy egy anovulációs ciklus vérzés nélkül átmegy ovulációsba...amire Te írtad,hogy felgyűlik annyi hormon..ezen is gondolkoztam,de szt a hormonrendszer nem így működik,mert ugye szervezetünk anyagai nem örökéletűek,ha nincs rájuk szükség,lebomlanak...Pesze így előrébb sem jutottam.Kép

Betegség oka:én is hiszek abban,hogy sokszor pszichoszomatikus egy betegség,de szt a PCO túl összetett ahhoz,hogy csak ennek a szőámlájára írható legyen.igaz,mi is tanultuk anno,hogy az emberi szervezet öngyógyító,vagyis ha a fejedben minden rendben,akkor vannak olyan mehanizmusok,amik a hibákat javítják,nem engedik a betegséget.Jó példa erre,ha nem hagyod el magad egy megfázás elején,akkor negyedannyira nem ver le a lábadról(ez nálam bejön Kép)...de vajon egy olyan összetett diszfunkciónál,mint a PCO,működhet-e az öngyógyítás....?

Láz:én sem vagyok híve a láz csillapításnakmert ugye az immunrendszer eszköze a láz.Vagyis nem a betegség következménye,hanem a legyőzőjeKép.Persze 39 fok körül már szülséges,amikor túlreagál a szervezet,de azt meg lehet fgyelni.
hullámvasútKép...jobbulást újra Kép
Hőd.a múltkor kérdeztem,de nem válaszoltál,hogy pajzsmirigy vizsgálatod volt-e.Mert tudom,a PCO-nál ez is gond lehet,és az alaphőd túl alacsony...

Kriszta

ElméletekKép...ez enyém is mindeig megdől.Végül erre jutottam:amíg a tüsző/tüszők érnek,addig ugye magas az ösztroglnszint,ami nem engedi leválni a nyh-t egy darabig.Ha túl sokáig magas az ösztrogén,akkor ugye lesz egy áttöréses vérzés.Na most,mivel itt ezek cisztává alakulnak,ösztrogén termelés megszűnik,így nem lesz áttöréses vérzés,és az FSH gátlása is megszűnik,így megindul egy újabb ciklus,amiben normálisan érik a tüsző...Hmmm...Ehhez mit szólsz? Kép
Meló:én is olyan vagyok,hogy szeretk dolgozni.Igaz,mostani terhességem előtt már minden bajom volt,de még fél éve vagyok csak tihhon és már hiányzik.Én alapjában nyüzsgő vagyok,így nekem az otthon lét sokszor kín...KépSzóval átérzem a problémát.)!

Junko

HűűűNeked is jó melód vanKép!De éjjelekig ne dolgozz,mert tényleg nem tesz jót.
Én is a lapart tartom jobb ötletnek,mert azzal sokszor a letapadást fel is tudják oldani és megszűnt a probléma..(ha csak ez...)Kép.

Kamilla

Nekem a babás görbém detto uilyen volt,vagyis lefelé 3 fázisú,ahogy nekedKép.Remélem,tényelg az lesz belőleKép!

Anett

nálunk járt gólya,ha ezt mutatták(Veszprém),leszállt a kocsik közé és ott sétálgatott KépKép...Volt is forgalmi dugóKép!küldjem felétek? Kép

Na lépekmert dógom van.
Kép

Anyapoc

anyapoc

Ja tényleg... a palástfűről ugrott be, hogy ma legyártottam fél liter cickafarkot... itt figyel az asztalomonKép Szóval ivókúra indulKép

Tehát hogy is van ez? PÉ-ig cickafark, utána palástfű? Vagy akkro nekem most ha nem volt PÉ-m de azt szeretném, hoyg megjöjjön, palástfüvet kéne innom? Tényleg nem tudomKép Azért én ezt a fél liter cickát lenyomom... de örök hála annak aki felvilágosít... (bevallom, korábban egész ciklusban cicka + palástfű keveréket ittam... végig... és megjött... igaz, valszeg PÉ-m se volt...)
csakegysokadnick

Anyapoc: szerintem a PCO-nál működik a dolog... ld. én csak annyit tettem, hogy elkezdtem a nőies oldalamat fejleszteni (ld. a másik oldalát dolgoztattam az agyamnak... így elkezdtem festeni és hasonlók) és az már önmagában is sokat javított a helyzeten... durva, de tényleg! És én akkor csak a tünetekre próbáltam hatni (ld. petefészek)!

Mi lehet akkor, ha valóban az okra próbálok hatni egy kinez segítségével (ld. felkutatni, miért alakult ki nálam az inzulinrezisztencia...). A cukorral kapcsolatos problémák okát pl. általában az anya, anyai szeretet körül kell keresni (pl. az ember úgy érezte, gyerekkorában nem kapott elég szeretetet stb. ami nem feltétlenül igaz, de ha neki az kevés volt, akkor kevés volt... hiába kapott meg valójában mindent). Szóval én arra számítok, hogy a kinez segít kideríteni a dolgot (a tudatalattit... ) és segít, hogy továbblépjek ezen és tiszta lappal folytassak mindent...

Hát én így látom a dolgotKép

(Ui: Elég sok PCO-s nőnek akinek kínkeservesen jött össze az első gyerek, pik-pakk összejön a második... szerintem azért, mert akkor sikerül túllépniük ezeken a dolgokon... talán megtanulják, milyen az anyai szeretet? Nem tudom... mindenesete fura...)

Ui2: pajzsmirigy: nézték, csak még nem sikerült megszereznem a leleteketKép Holnap kijelentkezek a meddőségiből és akkor megszerzem őket!
csakegysokadnick

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?