Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Igazából a kórházról eddig csak jókat olvastam, de az orvosomról még semmit sem tudok. Az érdekelne, hogy mennyire lelkiismeretes, mennyire foglalkozik a kismamával a szülés előtt, közben, és után. Még egy olyan kérdésem lenne, hogy én nem éppen a "pehelysúlyosok" közé tartozom, mondjuk úgy, hogy teltkarcsú vagyok. Kép Tudom, hogy az étkezésre kell nagyon odafigyelnem, de kell-e mellette tornáznom? Mire készüljek fel, hogy mim fog fájni, gondolom a derekam és a bokám. Ezeket meg lehet valahogy előzni, vagy ez vele jár? Ha valakinek lennének jó tanácsai azt szívesen fogadnám.
Előre is köszönöm szépen.

Finike

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
finike

Finike!

Én nála szültem és nem bántam meg.
Minden nap meglátogatott a gyermekágyas osztályon, és mindenben támogatott.
Mit szeretnél róla tudni?
Vagyunk még páran, akik nála szültek és fórumoznak is a másik babás topikban.

Üdv: Dóri
Vendég

Szia Finike, jó a neved!

A lányom is a doktor úrnál született és ugyanazt tudom mondani szóról szóra mint Dóri!
Maximalista és precíz.
A császáros sebem is tök szép(en gyógyul)Kép
A derekad mindenképp fájni fog ha sovány vagy ha nem akkor isKép, de inkább a vége felé.Farkasinszky Tibor egyszer sem cseszett le, h sokat híztam ellenben a védőnő mindigKép(vizesedtem a toxémia miatt).
Mikorra vagy kiírva?

Timi

KépKép
tibicsoki75

Szia Finike, jó neved van!

Az én kislányom is a doktor úrnál született és ugyanazokat tudom szóról szóra mondani mint Dóri.
Maximalista és precíz.
A császáros sebem is tök szép(en gyógyul)Kép
Farkasinszky Tibor egyszer sem cseszett le, h sokat híztamKép, ellenben a védőnővel.
Derékfájás, lábfájás a terhességgel jár, gondolom függ attól is mennyit hízik az ember.
Torna hasznos, kajára figyelj oda, jó tanácsot majd úgyis ad mindenkiKép
Mikorra vagy kiírva?

Tavaly ilyenkor a 9. hétben voltamKép
De jó is volt terhesnek lenni!!

Üdv: Timi

KépKép
tibicsoki75

na jó, látom megint ügyes voltam...

KépKép
tibicsoki75

Szia Finike!

Sztem nagyon jó dokid van. Én két gyerkőcöt szültem nála és mindkétszer 100%-an meg voltunk vele elégedve. Mindig mindent elmagyaráz. Bátran kérdezhetsz tőle. Nagyon sok barátnőm és ismerősöm jár hozzá és mindenki meg van elégedve és szeretik. Ja és telefonon bármikor elérhető. MÉg szabi idején is. Úgyhogy ne izgulj jó kezekben vagy.
Szerintem a kórház is jól felszerelt.
Gratulálok Neked a bébihez.
Tavaly ilyenkor már 1 hónapos volt a kisfiam.
Merre laktok? Mikorra vagy kiírva?

Kép
Kép
sidney

ivildi!
Ha nem tudsz a rendes (keddemkénti) "tanfolyamra" jönni, gyere be egy délelőtt és biztos lesz aki segít és megmutatja ami érdekel (presze csak kutyafuttában)
gyuri
Szeged

Gyuri!

Nagyon köszönöm lehet, hogy kihasználom és remélem nem egy "zűrös" napot fogok ki.
Itt szültem még 1996 és 1998 ban, de mindenkitől azt hallottam ,hogy minden megváltozott ezért érdekelne a dolog.

Ildi
ivildi

Sziasztok!

Képzeljétek egyik lábam még itt a topicba a másik már a babázónál... ;) Nagy az izgalom, mert honap kell reggel bemenni a JF-be. Még puszikok mindenkit és szurkoljatok nekünnk!

Samonyo
samony

Kedves Dóri, Sidney és Timi!

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, így már egy kicsit nyugodtabb vagyok, mert hát nagyon sok múlik azon, hogy ki az orvosod, aki az életed értelmét "segíti a világra".
Október 13-ra vagyok kiírva, de ez az ultrahang szerint van így, mert a menzeszem az jóval előbb múlt el, és így már két héttel előbb jönne. Majd meglátjuk.
Amúgy a párom, a leendő kisbabánk és én Pestszentimrén, a XVIII. ker-ben lakunk.
Most nekem annyiból nehéz, mert március 23-án fogok államvizsgázni és nagyon nehéz a tanulásra odafigyelnem amellett, hogy tudom, hogy van egy pocaklakónk. :-) Állandóan könyveket olvasnék a várandóságról, hogy már mekkora, melyik testrésze fejlődik éppen, stb. Tudtok ajánlani valami jó könyvet, vagy újságot, ami hasznos lehet? Még egy kérdésem lenne: Nekem mostanában nagyon sok a savam. Tudtok valamit, ami csökkentené, mert nagyon kellemetlen.
Na jó most hirtelen nem jut más az eszembe. A válaszokat előre is köszönöm szépen! Mindenki nagyon vigyázzon magára ebben a csúnya téli időben. (Samonyo-nak pedig szurkolok én is!)
Finike

Kép
Kép
finike

Sziasztok!

Még eszembe jutott néhány kérdés:
Mikor érdemes elkezdeni vásárolgatni? Miket nem ajánlotok, és miket vegyünk meg mindenképpen. Mivel ő nekünk az első baba, így nagyon tapasztalatlanok vagyunk még e téren is, de annál izgalmasabb...szerintem.
Hát egyenlőre ennyi. Előre is köszönöm. Kép

Finike

Kép
Kép
finike

Szia FInike,

Az én kisfiam is október 13-án született:-)
Tudom, hogy nagyon nehéz, de egyelőre próbálj meg a vizsgára koncentrálni. Még szerencse, hogy ilyen gyorsan túl leszel rajta, és utána már teljesen átadhatod magad az örömködésnek és a várkozásnak.
A vásárlással szerintem még várhattok. Leszenk tavasszal mindenféle babbörzék (a BNV-n lesz márc. 25-én és ápr. 22-én is), ott érdemes körülnézni. Ahogy múlik az idő rá fogsz hangolódni. A legtöbb dolgot érdemes használtan megvenni, megéri a neten körülnézni. Persze sok minden függ a pénztárcától:-)

Sok türelmet a vizsgáig, utána pedig boldog babavárást! Persze addig is!!!!

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Sziasztok!

Samonyo! Nagyon izgulok értetek. Remélem minden simán lezajlik és nagyon jó élménnyel leszel gazdagabb. Amint van időd és energiád jelentkezz.
Puszi nektek.

Finike! Várandóság hétről hétre című könyv szerintem nagyon jó. Én nagyon szerettem a Kismama újságot olvasgatni.
Csatlakozom Judithoz. Tényleg érdemes megnézni a hirdetéseket. Különösem babakocsi terén. Féláron megkapsz mindent.
Nézelődjetek menjetek el több üzletbe is. A vásárlással még szerintem is ráérsz.
De jó Neked.
Még egy kicsit koncentrálj a tanulásra. Drukkolok Neked.
Kismamaruha készitőnek szívesen megadoma számát ha érdekel. Én mindig nála vásároltam. Nagyon jó áron van és a minőség is jó.
Első terhességemnél én is az ultrahang vizsg.alapján lettem kiírva két héttel későbbre a menzeszhez képest. És még így is túlhordtam 10 nappal. Üdv Sid

Kép
Kép
sidney

Sziasztok!

Új vagyok köztetek, bár régóta olvaslak titeket, úgyhogy én nagyon otthonosan érzem magam Kép

Hello Finike!

>Nekem mostanában nagyon sok a savam. Tudtok valamit, ami csökkentené, mert nagyon kellemetlen?
Pár kaja, ami jó lehet rá: pirítós kenyér, Hamlet, és egyéb puffasztott cuccok, kenyér-chips.

Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy járt-e valaki közületek valami olyan szülés előkészítőre, ahol azt mutatják meg, hogy mikor hogy kell levegőt venni, kb mit kell csinálni stb?

A másik kérdésem, hogy van itt olyan valaki, akinek kiemelt "parája" a gátvédelem? És ha igen, akkor ő mit csinál ennek érdekében? (mármint a gátvédelem érdekében)

Mindenkinek üdv!
Reni
reni75

Finike!
Ha gondolod néha benézhetsz a XVIII.ker családok topikba is benézhetsz ha van kedved.
Én is a Jf ben szültem mindjkét lányomat és ráadásul Pestimrén is lakom ha gondolod keress meg a fent emlitett Topikban vagyok megtalálható.
A vizsgádhoz sok szerencsét és tényleg jó körbenézni a nagy bababörzéken is és tényleg ráérsz még vásárolni mert van még egy kis időtök Kép
A gyomorégére a Renni nagyon jó és terhesség és szoptatás alatt is szedhető de a terhesség elején még nekem is segített a zsömle tej kombináció a végén már csak a Rennie segített.
Egyéblént a nagylányom 3 1/2 éves a kicsilány pedig most volt 1 éves
ketten

Sziasztok!

Háááááát.... :D voltunk bent a JF-ben és megvizsgált a Gyuri doki, kis tanakodás után úgy döntöttünk, hogy hazajöhetek, kapunk még néhány napot. Úgy érzem, h a kiscsajszi nem akar lemaradni és már hazafele provokáltuk a fájásokat, most éppen abban a fázisban tartok, h írom mikor is vannak.
Valaki volt közületek beteg szülésnél? Amire hazajöttem be is lázasodtam. Ezért egy kicsit tartok is tőle. Kép

Finike!

ezen a linken olvashatsz a babóról, mikor mi történnik a pocakban. :D
http://www.babanet.hu/ultrahang.php?t=fejl&h=2
Nekem az asztalomon van egy könyöklős naptár és azon mindig bejelöltem, h mikor hány cm és hány gramm v. kg. Hihetetlen hogy elférnek ott bent. Nekem nagy élményt nyújtott.
Képzeld, én is pocaklakóval vizsgázgattam és nemsokára nekem is kell védeni. Hááát igen be lesz osztva az idő. A szakdolgozatom meg még sehol sincsen. Volt olyan vizsgám, h abbahagytam a tesztet néhány percre, mert éreztem, h mocorog ott bent.
Gyomorégés? Nálam a natúr joghurt jött be v. néhány szál ropi.
samony

Szia Samony!

Mikorra vagy hivatalosan kiírva?

>kapunk még néhány napot
Utána indítva lesz?

Jobbulást!
Üdv:
R
reni75

Ketten!

Bocs, hogy így ismeretlenül megkérdezem, de hol található a XVIII.ker. családok topik? Akárhogy kerestem, nem találtam.
böbe79

Ketten!

Bocs, hogy így ismeretlenül megkérdezem, de hol találhtaó a XVIII. ker. családok topik? Akárhogy kerestem, nem találtam.
böbe79

Finike!
A Johnson's-nak van egy nagyon jó könyve, mamák&babák címmel. A terhesség 4 hetente le van bontva.
Leírja, hogy milyen változás történik a mamánál és a babánál, szülés, gyerekágy, majd a gyerek fejlődése hónapról hónapra, egy-két betegség, stb. Szóval elég részletes. Sokszor olvasgattam a terhességem alatt és a mai napig is előveszem.
Nagyon ajánlom!
Üdv.
Liliviki
liliviki

Reni!

A gátvédelem engem is felvillanyozott, de miután első baba lesz és a statisztika is mutatja, h ritka ezért csak kacérkodom vele. Mint egy lehetőség, megemlítettem a szülésznőnek.
Közben több helyen olvasgattam utána.
Ez például nekem már morbid, de ajánlom megnézni: http://www.epinoinfo.hu/Newweb_elemei/page0002.htm
A bába válaszol című könyvben pedig az illoolajos kezelésről lehet olvasni. Mindegyiket már jóval előlre el kell kezdeni. Ha érdekel, akkor szereintem keressél még hozzá idoralmat, ha találok valamit, akkor megírom. :D

Samonyo
samony

Sziasztok!

Samonyo! Használd még ki ezt a kis haladékot.
mÁr nagyon várunk a babásoknál.

Finike! Kismamák nagykönyve is nagyon jó az olyasmi, mint amit Liliviki is ajánl. Szó van benne a terhességről, vizsgálatokról, mit vigyél a kórházba, csecsemő gonodozás, betegségek, mit egyen a kismama stb. Tényleg jó az első gyerkőcnél mi is sokat olvasgattunk.
Terhesség vagy várandósság hétről hétre az csak a magzati időszakról szól, de nagyon részletesen. Leírja, hogy mi fejlődik éppen az aktuális héten. Szerintem nagyon érdekes könyv.

Reni! Üdv.köztünk. Mikorra vagy kiírva?

Kép
Kép
sidney

Sziasztok!

Szia Samony!

>megemlítettem a szülésznőnek.
És mit mondott rá?

Igazából abban nem látok tisztán, hogy ez mennyiben múlik a szülésznőn és mennyiben az én testi adottságaimon. Mert egy ismerősöm 35 fölött szülte az első gyerkőcét (tehát statisztikailag nagyon esélyes lett volna) és mondta, hogy neki egy olyan szülésznője volt mint egy 'indián asszony' és se nem repedt se nem volt gátmetszése. /én is ilyet akarok Kép/

>http://www.epinoinfo.hu/Newweb_elemei/page0002.htm
Huh, ez engem is meglepett Kép

>ha találok valamit, akkor megírom.
Köszi!

Sidney, május közepére várjuk a gyerkőcöt.

Üdv:
Reni
reni75

Finike!

Koncentrálj a vizsgádra, lesz időd olvasgatni később isKép

Könyvek: A Park Kiadó két remek kiadványát tudnám még ajánlani fent említettek mellé:
- Az a 9 hónap
- Barátnőimnek a terhességről-ha teheted mindenképp olvasd el, nagyon vicces, jópofa, még mostanában is beleolvasokKép
Ez szórakoztató, de infók is vannak benne.

Vásárlással ráérsz, nézzetek szét mert nagy árkülönbségek vannak. Nem kell mindent megvenni elsőre.A BNV-s börzék jók, csak ideg és türelem kell hozzá, mert rengetegen vannak!

Én már az elején eldöntöttem, h mérleget tuti nem veszünk, tök feleslegesnek tartottam.A havi vizsgálatokon úgyis lemérik, a védőnöhöz bármikor leviheted leméretni stb...
Végül mégis vettünk digitálisat valami 3000 Ft-ért.Ki volt szanálva mert koszos volt-simán letakarítottam itthon.
Hát ezalatt az 5 és fél hónap alatt ha 5* használtuk akkor sokat mondok.Pedig kis súllyal született a lányom, de szemmel láthatóan tokásodott. Mondjuk én nem is vagyok az a típus, aki a "szakirodalomhoz" tartja magát.
Szóval ezek a méregdrága digitális mérlegek tök feleslegesek.
A Corában negyadannyiért vettünk pelenkázólapot mint a bababoltokban árulják.
Babakocsi, kiságy, hordozó, járóka, utazóágy, légzésfigyelő-ezeket vettük újonnan, de elég jó áron.Mindegyiket leárazva, vagy kifutó modellként-egyiknek sincs semmi baja.

Légzésfigyelőből mi a magyar Baby Controll-t használjuk, nekünk bevált, nagyok az érzékelőlapok és kisebb az esélye a téves riasztásnak.

Ruhák: gondolom kaptok majd ajiba is , de használtan is nagyon jókat lehet venni, "fillérekért" és tényleg nagyon hamar kinövik.

Egyébként nagyrészt pénz kérdése miket vesztek meg.

Mikor mész orvoshoz legközelebb?A Délpestibe jársz hozzá vagy privibe?

KépKép
tibicsoki75

Ketten!

Megtaláltam a topikot, kiütötte a szemem.
böbe79

Samony, Reni!

Érdekes ez az epino, de ettől nem indul be előbb a szülés?
Miért féltek anniyra a gátmetszéstől és/vagy aggódtok a gátvédelem miatt?
Ha arra kerül a sor akkor tuti, hogy nem ezen fogtok morfondírozni, hanem azt várjátok majd, hogy mielőbb legyen vége.
Én jártam terhestornára, ahol tanították, hogy lehet vajúdni, poziciókat gyakoroltunk, meg a légzéstechnikát.
Nekem nem segített semmit, mert vajúdni nekem pld. állva esett jól, és mire a legvégén olyan erős fájásaim voltak, hogy alig kaptam levegőt,addigra, nem tudtam a légzésemre figyelni, előtte meg szerencsémre jól bírtam a fájásokat, így azt a 3 fájást próbáltam, de annyira fájt, hogy nem tudtam a 4/5-ös technikát alkalmazni.
Nekem az volt a legrosszabb, amikor jöttek a tolófájások, de még nem tűnt el a méhszáj és nem nyomhattam.

Szorítunk értetek, és írjatok, ha van valami.

Vendég

Kedves Dóri!

Igazad van abban, hogy a gátmetszés az össz-szüléshez képest kicsiség. (gondolom, Kép mert még nem szültem) Meg nyilván első a baba, neki legyen könnyű kijönni. Csak annyi rémtörténetet összeolvastam már, a szülés legborzalmasabb részeként emlegetik fórumokon, ahogy az "életlen ollóval nyirbálják az el nem érzéstelenített részeket" meg ilyenek. Igyekszem nem túlságosan ráfixálni a témára, de az van bennem, hogy ha el lehet kerülni, és ezért ÉN tudok tenni valalmit, akkor meg kell tennem, utána kell olvasnom stb, hogy ne utána bánkódjak.

/amúgy néha úgy érzem, hogy könnyebb lenne, ha tök tudatlanul sodornának az események, de persze nem biztos/

>Érdekes ez az epino, de ettől nem indul be előbb a szülés?
Bennem is hasonló jellegű kérdések merültek fel. Konkrétan, hogy orvosilag nem ellenjavalt dolgok-e ezek? Asszem erre azért még rákérdezek...

>poziciókat gyakoroltunk, meg a légzéstechnikát
A védőnő adott egy könyvet és abban van leírva, hogy mikor hogyan kell lélegezni, és olyan hosszasan van ott fejtegetve, hogy gondoltam ezt kb mint egy vizsgára meg kell tanulni, mert esélyem nincs hogy megjegyezzem. De attól én is tartok, hogy élesben kicsit kicsúsznak a kontroll alól az események ...

>Szorítunk értetek, és írjatok, ha van valami.
Köszi szépen : ))) Jól esik, komolyan.

Üdv:
Reni
reni75

Sziasztok!

Ma is hazajöttünk :D volt ctg és uh is. minden rendben volt. Vannak fájások, de ezek még nem azok. Képzeljétek gyalog mentünk fel majdnem a 8-dikra, a takarítőnővel koccantunk és kérte, h inkább menjünk lifttel, mert éppen akkor mosott fel.
Dóri!
Nem félek a gátmetszéstől, csak miután hallottam róla, mint lehetőségről, elkezdett foglalkoztatni. Kicsit utánanéztem. Igazából nem tettem semmit érte. :P
Epino? Hm.... talán elrettentésnek jó.... nekem nem tűnik rokonszenvesnek egy picunkát örülök, h nem csak én vagyok így vele. Ráadásul az ára is igen borsos. Szétkapnak néhány higanyos vérnyomásmérőt és már kész is. Ezer bots, ha valaki ezt morbidnak tartja.
Egyrészről igen jogosnak tartom az aggodalmatokat a koraszülés miatt, másrészről szerintem elég nagyfertőzés forrás is lehet.Persze gondolom nem törvényszerű és megvan a maga módja. Annak örülök, h sokatok érdeklődését felkeltette.
Arról még meséltek, h kinek hogyan indult be a tejcsije? Esetleg már a kórházban? Milyen tejszívót használtok, hogyan sterilizáljátok?
Most menek, mert kezdődik egy fájás.
samony

Csajok!

Én meg sem éreztem a gátmetszést és azt se tudom, hogy mivel végezte a doki.
A varrás alatt pedig jól eldumáltunk, és azt sem éreztem!
Amúgy a gátmetszés első babánál nem lehetőség hanem gyakorlat, csak ritkán szokták elkerülni.
De ne féljetek tőle, utána pár napig fájni fog, de elviselhető.

Samony, csüt. környékén jön egy jó kis front, lehet, hogy arra gyúr a babaKép
Na megyünk sétálni.

Vendég

Sziasztok!

Samony, Reni. Nekem is ugyanilyen félelmeim voltak szülés előtt. Milyen lesz a gátmetszés, a varrás stb. Persze a császáros részeket mindig átlapoztam a könyvben, és végül mégis úgy szültem.
A légzésről meg annyit, hogy 1 perces fájásoknál sajnos tényleg nem mindegy hogy veszel levegőt. Én kapkodva vettem, mert egyszerűen annyira fájt, hogy nem tudtam koncentrálni. És emiatt a baba szívverése is leesett, és feküdnöm kellett amíg újból helyre nem áll a szívhang. Én labdán vajúdtam és állva. Fekve nagyon rossz volt.

Nekem sokára indult be a tejem. Valszeg a császár miatt. Este szültem és csak másnap reggel hozták ki a fiamat, és csak akkor tudtam megszoptatni. Én vittem a kórházba mellszívót, és bár semmi sem jött, arra jó volt, hogy ingert azért kapjon a mell.
Sterilizálni lehet forró vízben is, de létezik folydék is. Mindkettő tökéletes megoldás. A kórházban sterilizáló folyadék volt.

Samony, lehet, hogy tényleg a frontot várja a babód. Mindenesetre megy a drukk!!!

Jucus

jucus1

Sziasztok!

Nem félek én a gátmetszéstől. Láttam már szülést és teljes mértékben tisztában vagyok, h nem az a fájdalmas rész.... :D
Itt számszerűen mutatják, hányan vannak a földlakók: :D
http://www.worsleyschool.net/socialarts/world/population.html

Mindenkinek köszönöm a támogatást és a kedves szavakat.
samony

Samony!

ej volt bőven, a 3.napon már a hűtőbe is raktam és azt ette éjjel.
Nekem azzal volt gondom, hogy nem szopott a gyermekKép
Mellszívót mindeképp vigyetek be, sterilizálni lehet a gőzstrelizálóban is.
Vagy főzd ki!

ÜDv Dóri
Vendég

Samony!

Császárral születet a kislányom délután, csak másnap reggel került először cicire, de úgy látszik jól csinálja, mert azóta nincs gond.
Fejés: ha igény szerint szoptatsz minekis??????????Ezt sosem értettem, úgysem tudod kiüríteni teljesen soha a melleket.
Úgyhogy mióta itthon vagyunk csak akkor fejek, ha itt kell hagyni a bébit valakire egy rövid időre.De ez eddig kétszer fordult elő.
A kórházban töltött első napokban viszont fontos, mert ha le tudod fejni a tejet éjszaka azt kapja a baba és nem mást.
A csecsemősök segíteni fognak.

Drukk a finiselőknek!

KépKép
tibicsoki75

Samony

Üdv.
Tejjel kapcsoltosan: a legfontosabb talán a helyes és gyakori mellretétel technikája, azon sok múlik. Egyébként hiába is mondják, ez is mint minden, alkati kérdés. A lényeg, hogy a szülés után a lehető leghamarabb tedd cicire a babát. Szerintem nincs igaza Tibicsokinak a fejéssel kapcsolatban, mert ha nem vagy egy született tejcsárda, akkor igenis szükség lehet a fejésre. És nem csak az első napokban. Kívánom, hogy belőled dőljön a lé.Kép

Gátmettszés: én is paráztam tőle, de ez volt az egyetlen fájdalmatlan dolog szüléskor és utána is. Nem túlzok, de észre se vettem. Később se fájt, arról nem is beszélve, hogy néhány nap múlva szinte nem is látszott. Egyébként akkor adják be a gátat érzéstelenítő injekciót, amikor épp egy fájás csúcsán vagy és akkor is vágnak (ezért nem lehet érezni). A vrrást meg szintén érzéstelenítésben végzik.

Én is drukkolok a szülés előtt állóknak!Kép

üdv., Marq

marq
Kép
Kép
marqueza

Samony

Ja, a kérdésedre a válasz: szombaton szültem és hétfőre lett tejem. Ami nem sokáig tartott. De ez már egy másik történet...

marq
Kép
Kép
marqueza

Szia Reni!

Persze többedik után könnyen beszélek, de már az első előtt jártam kismama tornára, ahol légzéstechnikákat, relaxációt is tanultunk, és gyakoroltunk. Nekem rengeteget számított. A legnehezebb félórában is valamennyire tudtam kontrollálni.De nem elég csak elolvasni, és élesben alkalmazni. Fontos a gyakorlás.

Gátvédelem: a Jáhnban támogatják és értenek is hozzá. Hátha még első babánál is van esély. Én 4kilós, és 4,25kilós babákat szültem gátvédelemmel. Az első után viszont igen is megszenvedtem, nem a szülést, hanem a vágást, varrást, így ezek után nekem is a legfőbb parám volt a gátvédelem.

Tejcsi: ki kell harcolni, hogy szülés után fél órán belül szoptathass. Ilyenkor ált.-ban éberek még a babák. Mindegy, hogy nincs még tej, csak szopjon kezdettől fogva minél gyakrabban. Éjjel is !!! Persze hogy nem indul be rendesen, ha egész éjjel nem kap ingert! Viszont jól bekeményedik, és esetleg reggel ezért nehéz a babának a szopás. Van rá lehetőség, de kérned kell, hogy hozzák ki éjjel, vagy hagyják kint a babát. Sok sikert!
nyeste

szia mindenkinek!
Gondolom itt mindenki a Jahn Ferencbe jár na már most én is ott keresgélek dokit csak nekem meddőségi témában is jártasnak kellene lenni!Sajna ez van! Tudtok e ajánlani valakit?
Egy nevem már van Dr. Csákányi M. György nem ismerem mi a vélemény róla a beteg is érdekli vagy csak a boríték?
judger

Sziasztok!

Judger! Csákány dr-ral egyszer találkoztam személyesen, mikor 13 hetesen bevéreztem és bent feküdtem az oszt-on. És itt szoktam olvasni a hozzászólásait.

Samonyo! Gátmetszés szerencsére nem okozott nekem lelkitörést. Utána a varrást sem éreztem és mire kijöttem a kórházból már ülni is tudtam.
MÁsodikat gátvédelemmel szültem a varrás egy picit kellemetlenebb volt, de utána már a kórházban is tudtam ülni. Szóval szerintem túl nagy különbség nincs.
Én az első hetekben azért fejtem utána már nem csak akkor ha mentünk valahova és másnak kellett megetetni a bab. Mi használtunk mérleget. Kölcsönkaptuk. Engem megnyugtatott. Szerintem mindent úgy csinálj ahogy Nektek a legjobb. Mivel mindenkinek más jön be. Ki kell tapasztalni.
Drukkolok Nektek, hogy minden úgy sikerüljön ahogy szeretnéd.

Kép
Kép
sidney

Szia Judger!

>Csákány doki
Javaslom, hogy, ha időd engedi, olvass vissza itt topikon belül. (Én a kezdetektől az összes hosszászólást elolvastam - és magyon megérte) ez bizonyult döntő meggyőzésnek : )

Ha a boríték érdekelné, akkor nem szöszölne ennyit csomó kismama nyavalyájával itt a fórumon (meg még egy csomó helyen)

Üdv:
R
reni75

Sziasztok!

>Jucus1
A császár a szemem miatt egy picit esélyes nekem is, úgyhogy tényleg lehet, hogy fölösleges a gátmetszés-nyöszörgésem : )))

Samony te egy bátor ember vagy Kép Én mindentől félek.

>Marqueza
>a legfontosabb talán a helyes mellretétel technikája, azon sok múlik.
És ezt csak élesben tudják majd megmutatni a helyszínen, vagy valahol utána lehet nézni - netán van valami konkrét tanácsod?

>Nyeste
Hogy van az, hogy egy kemény szülési fájdalom mellett sokan ezt a látszólag kicsi beavatkozást sínylik meg nagyon? Mitől van ez?

>Sidney
>Másodikat gátvédelemmel szültem a varrás egy picit kellemetlenebb volt
Vagyis a gátvédelem ellenére repedtél? Nagyon? /annyira nem tudom, hogy mi az okos döntés Kép /

Üdv:
R
reni75

Reni

helyes mellretétel: nézd meg a www.lll.hu oldalt, a szoptatásról ott mindent megtalálsz. Egyébként úgy a helyes, hogy a cickódnak ne csak a bimbóját kapja be a baba, hanem az udvarát isKép De az is nagyon fontos, hogy kényelmes pozitúrában szoptass. És tapasztalatból mondom: nekem a JFK-ban (és más szobatársamnak is) nagyon erőltették a csecsemősök a bimbóvédőt. Azzal az indokkal, hogy befelé forduló bimbóm van. Ne hagyd magad!!! Tök sokat kínlódtam vele a kórházban, és a bébim dolgát is megnehezítette. Itthon persze ment anélkül is, hülye voltam, hogy a kórházban nem próbáltam nélküle...az már csak "hab a tortán", hogy dupla bimbóvédővel kinlódtunk, amit már csak itthon vettem észre, mikor beáztattam egy egész napra, és megdöbbenve vettem észre, hogy estére kettő lett belőleKép A JFK-ban vettem a csecsemősöktől, persze biztosn nem tudták, hogy kettőt adtak egy áráért. Na mindegy mostmár, ez csak egy kis adalék volt.
Szóval a lényeg, hogy a lehető leggyakrabban tedd cicre a babát és minél előbb! Kívánom, hogy ne legyenek ilyen jellegű gondjaitok!Kép

üdv. Marq

ja, a gátmettszésről még eszembe jutott egy kolléganőm, aki utánam két hónappal szült. Nagy parája volt neki is a gát-téma, ezért a máv kh-ba ment szülni, mert ott csak akkor vágnak, ha nagyon muszáj. Szegény nagyon berepedt. Ezt csak azért írom, mert sztem bízd a dokira, ő úgyis tudja, hogy adott esetben mi a legjobb, hiszen minden szülés és minden test más.

marq
Kép
Kép
marqueza

Judger!

Azt, hogy Csákány dr. jártas-e a meddőségben azt nem tudom. De, hogy emberségben és kedvességben igen, azt tudom. Én is nála szültem (máig sem bántam meg a döntésemet). És még egy fontos infó. Én úgy hallottam, hogy ebben a kórházban egyik doki sem boríték éhes, talán ezért is működik olyan jól a kis csapata a doktor úrnak, értünk dolgoznak! Kép

kizsó

Sziasztok!

Reni! Nem repedtem olyan nagyon csak egy picit. Azt mondta a szülésznő, hogy a vágás mélyebb és nagyobb lett volna. Szülésznő csinálta a gátvédelmet és az elsőnél a metszést is.
MIndkét esetben állítólag nagyon jól sikerült a varrás mert a kezelésen a szülésznő már aznap este azt mondta hogy nem is látszik semmi.
Nekem az elsőnél bejött a bimbóvédő pedig nem volt befelé forduló bimbóm csak nagyon kisebesedett. Másodiknál már nem használtam. Biztos edzettebb voltam.
Szemeddel kapcsolatban szerintem azért kérdez meg egy szemészorvost. Ismerősöm is azt hitte hogy nem szülhet rendesen aztán a szemész azt mondta hogy a szeme miatt nyugodtan szülhet.
Jó éjszakát. Sid

Kép
Kép
sidney

Sziasztok!

Marq - köszi a tanácsot, tájékozódom ezerrel szopi ügyben. Gátmetszés témában én sem akarok felelőtlen lenni, se okosabb lenni az orvosnál.

Sidney - neked ki volt a szülésznőd? Mit csinált gátvédelem címén, olajjal masszírozás, ilyesmi volt, vagy hogy képzeljem ezt az egészet?
A szememet már megnézte doki, csak ha elhúzódó, nehéz szülés lesz, akkor nő a császár esélye.

Üdv:
Reni
reni75

Sziasztok!

Marq - köszi a tanácsot, tájékozódom ezerrel szopi ügyben. Gátmetszés témában én sem akarok felelőtlen lenni, se okosabb lenni az orvosnál.

Sidney - neked ki volt a szülésznőd a JFK-ban? Mit csinált gátvédelem címén, olajjal masszírozás, babafej visszafogás, ilyesmi, vagy hogy képzeljem ezt az egészet?
A szememet már megnézte doki, csak ha elhúzódó, nehéz szülés lesz, akkor nő a császár esélye.

Üdv:
Reni
reni75

Sziasztok!

Sidney - neked ki volt a szülésznőd a JFK-ban? Mit csinált gátvédelem címén, olajjal masszírozás, babafej visszafogás, ilyesmi, vagy hogy képzeljem ezt az egészet?

Üdv:
Reni
reni75

Kizsó!
Van magán rendelése is Csákány dokinak? És a terhességed alatt hova jártál hozzá oda vagy inkább a korházba?
Ja és pontosan nem tudom a másik dokinak a nevét de valami Pekktel? nem biztos hogy igy irja. Õ érdekelne még ha ismered netán milyen?
judger

Reni 75!
Vissza olvastam köszi igen bizalom gerjesztő! akár kérdezhetek tőle én is? Gyuri néven fut ő az igaz?
judger

Reni!

A szülésnek van nehéz része (nálam kb.20perc volt), de nekem mégis jó volt és nagy élmény. És utána büszke és boldog az ember, és én leginkább azt szerettem, ha egyáltalán nem is kellett hozzám nyúlnia az orvosnak és a szülésznőnek is csak a gátvédelem miatt meg hogy egyszer kétszer ellenőrizze hol tart a dolog.

A vagdosás se zavar ha átgondolt, de ha eleve megszokásból...valahogy megalázó. Felnőtt ember vagyok, miért nem lehet békén hagyni? És utána a kínok. Az első után begyulladt a varrat, és ez nem derült ki, csak egy héttel később, mikor már mozdulni sem tudtam a fájdalomtól. A varrogatás a szüléssel ellentétben szörnyű volt (bár ez a belső varrás asszem független a gátmetszéstől, de ez is csak az első után volt, így az élmény ehhez kapcsolódik). Ez már jó rég volt, azóta sokat változott a világ. De így talán már érthető, hogy miért vagyok gátvédelem-párti.
nyeste

Sziasztok!

Reni! Ecker Linda, fiatal szimpatikus szülésznő. Na ez jó kérdés nem tudom hog ymasszírozta e de valami parafint emlegetett. Szüléssel kapcsolatban sok minden érdekelt, de a gátvédelem, meg hogy kapok e beöntést és borotválnak e az hidegen hagyott. Nem érztem úgy hogy ezek a dolgok bármi lelkisérülést okoznának nekem vagy az éppen akkor születendő gyermeknek. Persze nem vagyunk egyformák.
Szerintem nem ezek a dolgok a legfontosabbak hanem ami utána jön. Mikor hazamentetek és az életstílusotok teljesen megváltozik és előjön a felelősség és erről igazán nem beszél senki. Na mindegy ezt szavakban jobban ki tudnám fejteni. Meg aztán nem is ez volt a kérdés.
Leglább a szülésznő kérdésre tudtam válaszolni.
Üdv. Sid

Kép
Kép
sidney

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?