Manó
Csak abból gondoltam, amiket még régebben összeírtunk anno, ki hogy viselkedik, pl. akkor kezdte Emma az ovit. Egyébként a balkezeseknek van egy bolt, ahol lehet pl. ollót kapni. Az egeret nem állítjuk át, általáan notebook-ozunk, ott dani a touchpad-ot használja, de pl. a férjem ő jobb oldalon egerez. Dani annyira balos, hogy mindent azzal csinál, nagyon ritkán ezsik jobb kézzel, de pl.én is tudok ballal enni, minden nehézség nélkül. A lasztit is azzal rúgja, sokszor meg is jegyzik mások, nekem már fel sem tűnik. Egyébként bal lábbal én is ügyesebb vagyok. Nekem az a furi az ovis videón, hogy amikor kajáltak, a jobb kezes gyerekek voltak furik, mármint, nem furik, csak nem megszokottnak. Otthon ugyebár én pont a másik oldalt látom, mert a férjem is és Dani is ballal eszik.
Petra
Hol vettétek a matracot? Nekünk is hasonló, amiket leírsz.
Mi hétvégén kicsit átrendeztük a nappalit, ültettünk Danival hagymamagot, hónapos retket és paradicsommagokat, most az ablakban van ún. keltetőben, és már bújik a retek
meg virágládákat is beszereztünk, most itt bent várják, hogy végre jöjjön a tavasz.
Egyébként a héten még felesben itthon vagyunk Danival, mert szombaton csupa láz volt, 39,2, igaz ez este, napközben 38. nagyon sokat aludt, kicsit felkelt játszani, aztán teljesen magától elfeküdt és aludt többször 2 órákat, ami nála nagy csoda. Ráadásul szombaton reggel 6kor kelt, és hallani lehetett, hogy a egész feje tele van. Infáráztunk, köptető, csipketea, estére kapott Nurofent, és azóta nincs láza, viszont még eléggé szürcsöl, inkább kikúráljuk, így nem visszük oviba a héten.
Magdi
Mi anno Tobrex-et kaptunk kötőhártyagyulára, és tényleg látványos a javulás. Ha már nem váladékozik, akkor nem fertőz. Dani is összeszorítja a szemét, de a szemzugoknál jól ki lehet feszíteni és ott már szétfolyik a lötty.
Wiw
Nekem is van fent jó pár ex... még írogatnak is néha....
Nyuszi
Jobbulást! Szegény Danny ő sem maradhat ki ebből a fosiból...
Fluimucilt lehet vény nélkül is kapni, nálunk mindig van itthon, mert az oldja legjobban a cuccost. Én kombinálva használom a Nasopax gyerek orrspray-vel, és nagyon jól kihúzza a trutyit.
Beszti
Én először próbának egy kisebb és egyszerűbb mintát vettem (akkor még nem tudtam a neten lelőhelyekről) Pont Szigetszentmiklóson van egy Éva Kézimunka bolt. Nekem van egy csomó .doc file-om, ami tele van linkekkel, az egyik csak 14 oldal... ott vannak egyszerűk és bonyolultak is. Egyébként ha ráérzel, akkor már megy mint a karikacsapás. Másodjára már én is nehezebbekkel próbálkoztam, ami nem is nehezebb, inkább csak sok színárnyalat és nagyobb felület, amit varrni kell, több időt és nagyobb türelmet igényel. Van sok mintám elektronikusan, ha kellenek, kiírhatom dvd-re és elküldöm. Én sem veszek készletet, mert bazi drágák, csak fonalat.
Nyuszi mindent leírt, mi hol van, ez kezdetnek éppen elég. A Foltvarázs a Rákóczi úton van a Libri könyvpalotával szemben.
Egyébként érdemesebb és olcsóbban kijön, ha megkeresed a mintát a neten, vannak jó kínai és orosz oldalak, bár ezek időigényesek,mert nézegetni, keresgélni kell, de én ezeken már mindent megtaláltam amit szerettem volna. Pl. amit készítettem nagy Nefretiti képet, azt kb. féláron hoztam ki, mert csak a fonalat veszem, az rendszerint DMC vagy Anchor, igaz ezek drágábbak, de nem szakadnak, csomósodnak össze varrás közben, meg színtartóak, nem fakulnak ki. Anyagot (kongré v. Hímzővászon - Aida v. Zweigart), mindig veszek 1 métert, általában 2 különböző méretű, ezek sem olcsók, de elég sokáig kitartanak, mert hol kisebb, hol nagyobb kép lesz belőle.
A Panda mintáinak egy részét beszkenneltem. Ha kell, kiírhatom azt is dvd-re.
Én pl. a Panda által írt hímzőkeretet nem szeretem, mert nem lehet egy mozdulattal átbökni az anyagon a tűt.
A fonalaknak színkódjai vannak, ezeket könnyen olvashatod, a minta mellé van általában téve, pl. a szív alakú forma a DMC 743: ez a DMC fonal 743-as árnylata, és ahol a leszámolható rajz szív karaktert jelöl, azt ezzel kell kivarni. Stb.
Én a fonalaimat nyilvántartom, miből mi és mennyi van, mert a következő alkotásnál már kevesebbet kell megvenni, mert egy csomó megvan.
Na, talán elég ennyi elsőre, ugye?
Sasha - te nem izgultál, amikor vitted Danit az Heimba? Mert simán átvehette Dani az idegeskedést és hányással reagálta le. Nekünk az első közös nyaraláskor volt ilyen, azért izgultunk, hogy minden oké legyen, Dani meg kihányta a kakaóját, ahogy lement. Először azt hittük, hogy beteg lett, de semmi.
A befordulás meg nagyon jó hír! A többedik terhességnél később fordulnak be, nem?
Na, most mennem kell, Dani kezd uncsizni.