Hát,
azt gondoltam nem írtatok sokat, erre mit látok??
Na jó, nem baj, ráérek ám, időm, mint a tenger!
Ági,
igen, szerintem is most jön majd az az időszak, amikor bányásszátok ki a szájából a nem odavaló dolgokat.. Persze ez nem biztos, hogy mindenkinél többször előfordul, de szinte mindenhonnan hallani ilyen sztorikat. Nálunk a rokonságban volt üveggolyó, kaics, 2 forintos, stb!
Pelus ügyben én is úgy gondoltam, hogy venni fogok Newborn-t is, csak még nem került rá sor. Amikor ezt a csomagot vettem a gyógyszertárban, épp nem volt ilyen pici méret, így vettem meg a Mini-t. Végülis ez is kell majd..
Gabi,
akkor Levinek jobbulást kívánok! Az olyan rossz lehet, amikor még hánynak is szegények..
Én felnőtt fejjel sem szeretek hányni, képzelem mennyire rossz lehet ez egy gyereknek..
A "nős pasi tabu" téma biztos elég kellemetlen mindkét félnek és szar annak, aki belekeveredik. Ugyanolyan, mint a "férjezett nő tabu"...
Mi is a Kolpingban voltunk, ott, ahova Veroék is készülnek. Ez azt hiszem úgy három éve lehetett. Alsópáhokon (Hévíz mellett) van a szálloda és tényleg nagyon jó. Vero valamelyik nap feltette ide azt hiszem a honlapjuk címét, nézd meg, ha gondolod.
Az, hogy milyen volt élőben a pasi, kire gondoltál? Nem tudom...
Apu már jó régóta vadászik, és mellette még horgászik is. Igaz, azt csak nyáron.
A vad elhozása itt is úgy megy, hogy be kellene jelenteni, hogy lőttél. Persze ez a nagyvadakra vonatkozik. Madarakat, nyulat és ilyeneket elhozhat. De azt hiszem a nagyvadaknál van egy súlyhatár, pl. ha a vaddisznó 20 kg alatti, akkor elhozhatod, de be kell jelenteni, hogy lőttél. De ami annál nagyobb, azt úgy tudom le KELL adniuk, nem hozhatja haza, max kap belőle egy darab húst. És ilyenkor jönnek ugye azok a dolgok, hogy valaki elhozza csak úgy...
Én is elhoznám. Fizetik az éves tagsági díjat (ami nem kis pénz), mennek társasvadászatra is, ahonnan szintén nem azt hozod haza, amit te lőttél, hanem vadászat végén van egy nagy állatkupac és elosztják. Hiába lőttél te mondjuk 5 nyulat és 3 fácánt, lehet, hogy csak 1 nyulat viszel haza. Meg járnak társadalmi munka keretében ide-oda dolgozgatni, a lesek környékét rendbe tenni, stb. És akkor nem hozhatja haza, amit lőtt?? Hát ő is csinálta már másképp...
Eszti,
megkérdezem aput, hogy ismeri-e főnöködet. Bár van Sopron környékén több vadásztársaság is, nem tuti, hogy ugyanabban vannak. Apuéké azt hiszem valami Aranypatak nevű.
A Szem-et én is csak elkezdtem nézni, mert még nem láttam és nagyon jó volt az előzetes, de annyira álos lettem a közepe felé, hogy nem bírtam. Anyu felvette, később meg fogom nézni. Kicsit olyan vontatottnak tűnt, jobbra számítottam, de kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a vége, és arra is, hogy mi lesz jövő héten.
Vero,
az a pelus a Fixies lehetett, mert nekem ilyen márkájú melltartóbetétem van.
Úgy tudom mindenféle juttatást csak a baba születése után lehet igényelni, mert kellenek hozzá az ő papírjai is. Ezt az igazolást is azért adták már oda most a t.gondozóban, mert nem megyek többet. És ez is egy olyan papír, ami kötelező, hogy meglegyen az anyasági támogatás igénylésekor. Enélkül nem is lehet igényelni.
De Nici épp nemrég írta, hogy mit igényeltek, ő a legfrissebb ezügyben!
Én is kérdezni akarok majd tőle valamit ezzel kapcsolatban.
Reni,
feltettem a képet! Nem tudom ki írta valamelyiik nap, hogy Dieterrel kapcsolatban barna hajra emlékezett, nem pedig szőkésre, de ezen a képen most meg én lepődtem meg. Az esküvőin, igaz csak oldalról látni, szerintem más.
Nici,
nagyon szép baba Szinti, szépen fejlődik. A képeken is nagyon jól látszik a változás, de ahogy írod, a súlyán is.
Remélem a hasfájás is elmúlik előbb-utóbb, vagy legalább megtalálod azt a módot, ami csökkenteni tudja a nyűgöt.
Írtad, hogy igényeltétek már a családi pótlékot és az anyaságit is. A GYED-et még nem?
És az önkormányzattól végül mennyit kaptatok? Korábban írtad, hogy nálatok 15 körül van. Annyi?
És használtad már a buszvégi pelust? Vagy abból nagyobbat vettetek?
Kényeztetéshez én még nem tudok hozzászólni, de ahogy látom ez mindenkinél más. Lehet, hogy még nem késő visszaszoktatni, vagyis odaszoktatni.
Én mindenesetre szeretném elkerülni.